◀️نشست علمی «بررسی و نقد ادلۀ جدید الحاد» برگزار شد.
⏪به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجمع عالی حکمت اسلامی: نشست علمی «بررسی و نقد ادلۀ جدید الحاد» پنجشنبه ۱۴ آذرماه ۱۳۹۸، از ساعت ۹ الی ۱۲، با حضور صاحبنظران، محققین، طلاب و دانشپژوهان حوزوی و دانشگاهی در سالن اجتماعات مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شد.
🔹در این نشست علمی دکتر رضا اکبری عضو هیئتعلمی دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق علیهالسلام، دکتر سید حسن حسینی سروری عضو هیئتعلمی گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف و حجتالاسلام دکتر حمیدرضا شاکرین عضو هیئتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، بهعنوان کارشناس و حجتالاسلام دکتر سید فخرالدین طباطبایی بهعنوان دبیر علمی، در خصوص مفهوم شناسی الحاد و برخی از ادله جدید الحاد و نقد این ادله، به تبادلنظر و بیان دیدگاههای خود پرداختند.
🔸در ابتدای این نشست حجتالاسلام طباطبایی در سخنانی ابراز داشت: گروههای مختلف انسانی از گذشتههای دور تاکنون، بحث خداباوری را در میان خود داشتهاند، همچنین در مقابل، بحثهای ناخداباوری یا الحاد نیز از گذشته مطرح بوده است، اما با ظهور فرهنگ جدید غرب ما با سبکهای جدیدی از الحاد روبهرو هستیم که جامعه ایران نیز به دلیل تبادل مباحث علمی با غرب، این ادله جدید الحاد وارد مباحث دانشگاهی و مطالعاتی ایران نیز شده است.
🔹«الحاد عملگرایانه در دوره معاصر»
در ادامه دکتر رضا اکبری به ایراد بحث خود با عنوان «الحاد عملگرایانه در دوره معاصر» پرداخت و ابراز داشت: الحاد الگوهای مختلفی را در دوره معاصر دارا شده است و بهتبع اصطلاحات جدیدی در این زمینه مطرح گردیده که در ادامه به تشریح برخی از این اصطلاحات میپردازیم.
🔸عضو هیئتعلمی دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق علیهالسلام ادامه داد: یکی از این اصطلاحات، «الحاد سلبی» از «آنتونی فلو» است به این مفهوم که متدینین باید ابتدا یک توصیف درست از خداوند ارائه کنند بهگونهای که دارای تعارض نباشد، بعد به سراغ ادله برویم و ادله را صرفاً بهعنوان یک الگوی خطی در نظر نگیریم بلکه این ادله باید گفتگو محور باشد که در پایان ممکن است حتی شخص متدین نیز از اعتقاد خود برگردد! اصطلاح دیگر «الحاد دوستانه» است که ویلیام ال.رو، مطرح میکند و میگوید ما ادلهای را که در باب الحاد مطرح میکنیم این ادله حداکثر میتوانند نشان دهند که خدایی که ادیان مطرح میکنند و دارای صفات اطلاقی خیرخواهانه مانند علم و قدرت است قابل اثبات نیست اما اینکه خدایی ماوراء عالم ماده وجود داشته باشد که دارای قدرت و توانمندی محدود باشد را ادله الحاد نمیتواند لزوماً رد کند.
🔹وی ابراز داشت: نوعی از الحاد «تقابل با خداباوری» است که در الگوهای کمونیستی آن را مشاهده میکردیم که سعی میشد به هر طریقی جامعه را به یک جامعه خدا زدوده تبدیل کنند و در این مسیر از هر ابزاری استفاده میکردند. در «الحاد ستیزهجویانه» بحث دیگر در حوزه تئوری نیست بلکه آنها معتقد بودند باید وارد عمل بشویم و ابتدا در مقام معرفت و سپس در فضای عمل، همه سمبلهای خداباوری را از جامعه پاک کنیم.
🔸دکتر اکبری اذعان داشت: نوع دیگری از الحاد، «الحاد عملی» است که دیدگاه توصیهای دارد و به شما میگوید فارغ از اینکه خدایی وجود داشته باشد یا نداشته باشد شما در مقام عمل بهگونهای عمل کنید که وجود یا عدم وجود خدا برای شما موضوعیتی نداشته باشد چون اعتقاد به خدا آثار عملی خاصی برای انسان ندارد در نتیجه عملاً خدا وجود ندارد. از سوی دیگر الگویی داریم که میتوان از آن تعبیر به «دغدغه مند نبودن نسبت به خداباوری» کرد که دیدگاه توصیهای نیست، گام اول این دیدگاه یک بحث روانشناسی است که میگوید اساساً چرا انسان باید درباره وجود یا عدم وجود خدا، بررسی و تحقیق کند؟ این دیدگاه در واقع بیتوجهی معرفتی و بیتمایلی به مباحث ناظر به وجود خداوند است.
ادامه در...👇👇👇👇
✅http://hekmateislami.com/?p=9849
7.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جناب استاد کمال حیدری شاید بدون آن که خودش توجه داشته باشد، دارد پایه های شکاکیت مطلق را پی ریزی می نماید!!!!! کاش اندکی توجه به پایه بودن علم حضوری و بداهت مصادیق آن برای ساختن بنای معرفت می کردند.
نشست نقد ادله جدید الحاد مجمع حکمت آذر 98.mp3
25.88M
🎤 نشست نقد الحاد مدرن با حضور اساتید دکتر سید حسن حسینی ، دکتر رضا اکبری، حجت الاسلام دکتر حمید رضا شاکرین و حجت الاسلام دکتر سید فخر الدین طباطبایی در مجمع عالی حکمت / پنج شنبه 14 آذز ماه
هدایت شده از اطلاعرسانی و نشر آثار استاد وکیلی
7.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 معرفی کتب تالیفی حجتالاسلام والمسلمین وکیلی در اخبار ساعت 14 شبکه اول سیما
🔹مجموعه کتب معارف کاربردی «برترین آرزو» در هفت جلد توسط ایشان به رشته تحریر در آمده است که مبنای محتوایی اردوهای آموزشی، معرفتی و تفریحی«هفت روز در بهشت» میباشد.
🔹رهبر معظم انقلاب درباره این کتب فرمودهاند: بنده این کتابها را همان دو سال پیش که به دستم رسید، مجلداتی از آنها را خواندم. خیلی خوب بود؛ نکتهی عمده این بود که همان مباحثِ درست و صحیح و طرح شده در متون عمیق دینی را با زبان قابل فهم برای جوان و اثرگذار بر روی جوانان بیان کردید.
(🔻مشروح بیان معظمله در 👈 www.mhva.ir)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
💠پایگاه رسمی اطلاع رسانی حجه الاسلام و المسلمین وکیلی
🆔 @mhva_ir
🌐www.mhva.ir
ترجمه بخش پایانی دراسات الفلسفیه حضرت آیت الله سبحانی
با عنوان:
جلوگیری از تفکر فلسفی چه پیامدهای منفی به دنبال دارد؟ در ص 5👇👇👇👇👇
هدایت شده از @javadgoli
6.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تخریب آیت الله مصباح و موسسه امام خمینی به بهانه بودجه
هدایت شده از @javadgoli
یکی از شیوه های طرفداران سکولاریسم برای مبارزه با دین تخریب اندیشمندان و نهادهای دینی است. (که نمونه آن را در فیلم بالا می بینید.⬆️)
در این شیوه با تمرکز بر بودجه نهادها و موسسات دینی، علت فقر و فلاکت مردم را اختصاص بودجه به این موسسات معرفی می کنند. هدف از این تبلیغات، به تعطیلی کشاندن این موسسات به ویژه موسسه امام خمینی است تا:
1. جلوی تولید و نشر علوم انسانی اسلامی گرفته شود؛
2. یکی از بزرگترین موانع ترویج فرهنگ و علم سکولار که موسساتی مانند موسسه امام خمینی است،برداشته شود؛
3.با برچیده شدن موسسات اسلامی، بنیادها و موسسات و دانشگاه های سکولار با پشتوانه حمایتهای داخلی و بین المللی یکه تاز عرصه علوم انسانی و فرهنگ جامعه گردند.
هدایت شده از گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مارک گرشت(مأمور سابق CIA در غرب آسیا): بگذارید راحتتان کنم، تنها مانع ما برای ایجاد دموکراسی ایران آیت الله مصباح یزدیست، فقط آیت الله مصباح یزدی. او تنها کسیست که دموکراسی را به چالش می کشد.