🔻نامه بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) خطاب به دغدغهمندان حوزه عفاف و حجاب/تقنین جای تبیین را نمیگیرد!/۱ از ۲
۰۸ دی ۱۴۰۳
چکیده: قانونی که مقبولیت اجتماعی برای آن ایجاد نشود، به شکاف جامعه منجر میشود
﷽
«وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَکُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَهٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَکُمْ مِنْهَا کَذَلِکَ یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمْ آیَاتِهِ لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ»
قرآن کریم، سوره آل عمران آیه ۱۰۳
برادران و خواهران دغدغهمند حوزه حجاب و عفاف،
سلام علیکم؛
انقلاب اسلامی ایران صحنه اتحاد عموم ملت ما بود که پس از سالها منازعه میان مردم با یکدیگر و با دولت حاکم، رویدادی کم نظیر در تاریخ هزاران ساله این مرز و بوم به حساب میآمد. علایق و سلایق مختلف علیرغم اختلاف نظرهای سیاسی، اعتقادی و مذهبی خود ذیل یک بزرگمرد گرد آمده و برای تحقق شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بر سر سرنگونی رژیم دیکتاتور پهلوی یکدل شدند. این همدلی مژده از ساخت ایرانی قوی میداد که خود را فراتر از نظم موجود جهان تعریف مینمود. آرمانی که صد البته برای مستکبرین این عالم خطرناک بوده و جایگاه آنها به عنوان حافظان نظم موجود را زیر سوال میبرد. بدیهی است که در برابر این حرکت عظیم بی تفاوت نبوده و در طول سالیان پس از انقلاب از طریق انواع و اقسام فشارها و فریبها، موانعی جدی در تحقق شعارهای انقلاب ایجاد نمودند؛ موانعی که هر بار چالشی را در یکی از حوزههای اداره امور کشور آفرید.
در برهه کنونی و به خصوص در سالیان اخیر، این انقلاب از همه جهت و توسط همه سازمانها، کشورها و افراد مختلف که در جبهه باطل و استکبار قرار گرفتهاند مورد تهاجم و هجمه قرار گرفته است.
امروز شرایط کنونی منطقه به گونهای است که رهبر انقلاب اینگونه آن را توصیف میکنند که هم برای دشمن صهیونیستی «شرایط مرگ و زندگی» است و هم برای جبهه حق به این صورت است. این میزان از اهمیت شرایط کنونی انقلاب و جبهه حق بیش از پیش ضرورت این نکته را روشن میکند که به چه میزان، اقدامات مسئولین و مردم میتواند نقش تعیین کننده و حیاتی در تعیین سرنوشت و وضعیت کشور داشته باشد.
در حال حاضر یکی از نقاط بسیار مهم و کلیدی که دشمن جهت آسیب رساندن و ضربه زدن به انقلاب بر آن تکیه کرده است و آن را به خصوص در یک یا دو سال گذشته نقطه محوری تحرکات خود قرار داده است موضوع فرهنگ و به طور خاص پوشش بانوان جامعه به حساب میآید. به مرور زمان صحنههایی بیش از پیش هنجارشکن و ضد ارزشهای دینی، کوچه و خیابان شهرها را فراگرفت تا آنکه واکنش قشر حزب اللهی را برانگیخت و اغلب تصمیم گرفتند که صرفا از طریق تذکر لسانی، مواجهه سلبی و همچنین مطالبه اجرای قانون عفاف و حجاب توسط دولت، به اصلاح روندهای موجود بپردازند.
نیک میدانیم که بر مبنای آیه «و المومنون و المومنات بعضهم اولیاء بعض یامرون بالمعروف و ینهون عن المنکر» پیششرط و لازمه امر به معروف و نهی از منکر، ولایتی است که میان مومنین در جامعه اسلامی وجود دارد؛ ولایتی که از آن به نوعی پیوند و محبت تعبیر میشود که حول امام جامعه شکل میگیرد. ما معتقدیم پرتوی از این ولایت میان مومنین به رهبری امام راحل (ره) و در راه رسیدن به عدالت و استقلال و آزادی در جامعه ایران شکل گرفت و رشته پیوندی محکم میان عموم مردم ایجاد کرد.
اکنون باید اندیشید جامعه امروز که پس از گذشت چند دهه از شکل گیری نظام اسلامی علیرغم موفقیتها شاهد کثرت مشکلات اقتصادی و سیاسی و… که ناشی از فشار حداکثری دشمنان خارجی و همچنین ناکارآمدی برخی مسئولین داخلی بوده و مانع از تحقق کامل وعدههای انقلاب گشت، آیا به همان میزان و بلکه بیشتر به یکدلی و صمیمیت جامعه ابتدای انقلاب نیازمند نیست؟ آیا روحیه ایثار و فداکاری که در اقشار مختلف مردم موج میزد و بزرگ مردان و زنانی را روانه جبهههای جنگ و پشتیبانی آن میساخت امروز هم به میزان همان روزهای آغازین در بحبوحه جنگی پیچیده و همه جانبه لازم نیست؟ آیا غفلت از تقویت همبستگی اجتماعی و تالیف قلوب مردم با یکدیگر در حالی که تنها صدای قانون قانون ما بلند باشد ما را به جامعهای دستهدسته و گروهگروه که رشته پیوند خویش را از دست داده تبدیل نخواهد کرد؟
ادامه دارد...
@mesle_Beheshti
🔻نامه بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) خطاب به دغدغهمندان حوزه عفاف و حجاب/تقنین جای تبیین را نمیگیرد!/۲ از ۲
در شرایطی که روزانه صدها رسانه سعی بر شوراندن و متنفرسازی مردم از یکدیگر دارد، نوع مواضع و مطالبات ما ممکن نیست تکمیل کننده پازل آنها در خشکاندن هر نوع عطوفت و همدلی بین مردم باشد؟ در حالی که از قبل دستپخت الگوهای غربی در حکمرانی و در سبک زندگی جامعه با طعم تلخ «شکاف طبقاتی» و عقب ماندگی در عدالت روبرو شده است، ادامه همین دست فرمان بدون توجه به ضرورت تدبیر برای اختلاف سلایق و نظرات و نادیده انگاشتن آن ما را به «شکاف قلوب» نمیرساند؟ بلای خانمان سوزی که اگر اتفاق افتاد هم آتش به رابطه مردم با حاکمیت میزند و هم مردم با مردم. در شرایط حساسی که باید وحدت در دشمنی با استکبار اولویت یک جامعه ایمانی ما باشد آیا شایسته است تا با فشار بر دولت، خواستار مداخله سلبی در امر حجاب شد؟ آیا تنها رسالت مسلمان انقلابی برای اجرای حکم الهی به میدان فرستادن حاکمیت دینی برای مقابله با هر گونه بی دینی و بد عملی است؟ آیا این وظیفه مهمتر قشر حزب اللهی نیست که یک مرحله عقبتر رفته و برای فراهم نمودن پیششرطهای نهی از منکر، در پی احیای پیوند و محبت میان مردم باشد؟
حقیقت این است که کشاندن مرز خودی و غیر خودی از مردم و دشمنان ملت ایران به مردم با مردم و بعضا بیگانه قلمداد کردن سایر اقشار مردم میان ما و آنها فاصله انداخته و موجب شده تا دیگر گوشی برای شنیدن آنچه در دل داریم و دارند نباشد.
القصه وظیفه اصلی ما امروز، فهمیدن مردم است. ما باید خود را به آنها نزدیک کنیم، باید خواستههای آنها را بدانیم و شنوای اعتراض آنها باشیم. تحقق حجاب در جامعهای میسری است که بر مدار محبت سامان یافته باشد چرا که نهی از منکر در آن از سر دلسوزی است؛ وگرنه فشار بر مردم از طریق اجبار و مداخله سلبی قانون، جز عناد چیزی را به دنبال ندارد.
اینکه روحانیت در جریان انقلاب اسلامی، سردمدار عموم ملت ایران شد و آنها را در راستای احیای ارزشهای اسلامی بسیج کرد جز به این دلیل نبود که در میان عموم مردم میزیست، پیگیر مطالبات آنها بود و نیازهای آنها را به صورت دقیق شناخته بود. وظیفه ما برای تحقق ارزشهای انقلاب که حجاب نیز از موارد مهم آن به حساب میآید پیمودن راه پیشینیان است. «جهاد تبیین» حلقه مفقوده یا لااقل کمرنگ کنشگریهای ماست. ما در سالهای اخیر مدام شاهد تاکید رهبری مبنی بر شناساندن نقشه استکبار برای زنان ایرانی هستیم و اشاره به اینکه اگر بدانند چه کسانی در پشت پرده ماجرای کشف حجاب هستند خود دست به این کار نخواهند زد.
اکنون از خود بپرسیم آیا وظیفه ما حزباللهیها جز تمرکز تلاشها در راستای عمل به این مطالبه رهبری است؟ چرا به جای آنکه نیروهای دغدغه مند را معطل و درگیر اجرای قانون توسط دولت کنیم که به هر نحو جامعه آمادگی پذیرش آن را ندارد، مسئله تبیین را در دستور کار آنها قرار نمیدهیم؟ وقتی تبیین از نقشه استعماری دشمن صورت بگیرد و اقناع افکار عمومی محقق شود زمینه برای اجرای قانون نیز توسط دولت فراهم خواهد آمد. وقتی دولت درگیر چالشهای عدیده اقتصادی است و در این میان اجرای قانون حجاب را دستمایهای برای سوء استفاده دشمن و فشار مجدد بر نظام و بر هم ریختن نظم عمومی میداند بدیهی است که در برابر اجرای آن مقاومت نموده و حتی از دستگاهی نظیر شورای عالی امنیت ملی برای ورود به مسئله کمک میطلبد! همه اینها به این خاطر است که در اثر کمکاری قشر حزب اللهی در زمینه تبیین نقشههای شوم دشمن در خصوص بیحجابی، غفلت بر اذهان و افکار مردم غالب گشته و به اثرات سوء بی حجابی در بلند مدت واقف نیستند. لذاست که ما با مقاومت در برابر هرگونه مداخله دولت در امر حجاب نیز مواجه میشویم.
بنابراین در شرایط کنونی آنچه به عنوان وظیفه دغدغه مندان حوزه عفاف و حجاب باید در دستور کار قرار بگیرد این است که با رویکردی ایجابی سعی بر تبیین نقشه استعماری دشمن و ایجاد مودت و محبت از دست رفته در بین عموم مردم داشته باشند تا انشالله بدین وسیله نقشه خناسان داخلی و شیاطین خارجی را نقش بر آب کنند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
@mesle_Beheshti
🔻بیانیه انجمن اسلامی مستقل خطاب به بسیج امام صادق(ع)/به جای سرزنش دغدغهمندان حوزه حجاب، شما نیز به میدان بیایید!
برادران عزیز بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع)
سلام علیکم
نامه اخیر شما خطاب به دغدغهمندان حوزه حجاب و عفاف، حاوی نکاتی تلخ و نگرانکننده بود. شما گفته بودید که قانون «حجاب و عفاف» فاقد مقبولیت اجتماعی است و اجرای آن باید متوقف شود، چرا که این قانون موجب شکاف اجتماعی میگردد. در نگاه اول، این سخنان بیشتر به نظر میآید که از جانب جبهه اصلاحات مطرح شده باشد تا از سوی بسیج دانشجویی که باید گفتمان انقلاب اسلامی را در دانشگاهها نمایندگی کند.
روح حاکم بر این نامه، آن است که حاکمیت نباید برخلاف میل و رضایت مردم قانونگذاری کند. بسیاری از کسانی که این گزاره را مطرح میکنند، در عمل به آن پایبند نبودهاند. برای نمونه، سال گذشته که بحث افزایش ۵ ساله سن بازنشستگی در مجلس شورای اسلامی مطرح بود، بسیاری از تشکلهای صنفی و گروههای اجتماعی با این مصوبه مخالف بودند، اما بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) به درستی به شورای نگهبان نامه نوشت و از اجرایی شدن آن حمایت کرد. آیا در آن زمان اعضای بسیج دانشجویی این دانشگاه معتقد نبودند که نباید خلاف میل کارگران، قانون تصویب کرد؟ خود دولتمردان نیز از این قاعده تبعیت نمیکنند؛ مگر مردم با گرانی یکشبه و ۳۵ درصدی خودرو موافق بودند؟
اگر از این تناقض میان گفتار و عمل بگذریم، آیا نویسندگان این نامه نمیدانند که در سلسله ارزشهای هنجاری حکومت جمهوری اسلامی، حاکمیت شرع در اولویت قرار دارد و نمیشود به بهانههای ناموجه، اجرای دستور خدا را متوقف کرد؟ برداشت ما این نیست که اعضای این تشکل از مبانی انقلاب اسلامی ایران رویگردان شدهاند، بلکه گمان میکنیم که فشارهای رسانهای رسانههای غربزده، باعث چنین موضعگیری شده است! وگرنه محال است که برادران عزیز ما این سخنان مقام معظم رهبری در نماز عید فطر امسال را نشنیده باشند که فرمودند: «یقیناً نظام جمهوری اسلامی درصدد آن نیست که کسانی را به زور وادار به دینداری کند، اما در مقابل هنجارشکنی دینی هم وظیفه دارد؛ نباید کوتاهی کنیم، و مسئولین و آحاد مردم و آمرین به معروف و ناهیان از منکر در این زمینه وظیفه خود را باید انجام دهند.» مشابه این بیانات را میتوانید در کتاب «ولایت و حکومت» مطالعه کنید و با اندیشههای ایشان بیشتر آشنا شوید.
لزوم همکاری در تبیین و مطالبهگری
در نامه خود گفته بودید دغدغهمندان حوزه حجاب و عفاف باید به جای مطالبهگری از مسئولین مربوطه، به جهاد تبیین بپردازند. اولاً که ما هر دو کار مطالبهگری و تبیین را وظیفه خود میدانیم و انجام یکی را منوط به متوقف ساختن دیگری نمیکنیم. دوم آنکه از شما توقع میرفت به جای سرزنش مطالبهگران اجرای قانون رسمی جمهوری اسلامی، خودتان پیشران جهاد تبیین و اقناع مردم میشدید؛ اما متاسفانه نه امروز و نه در دو سال گذشته، هیچ تلاش اقناعی و فرهنگساز از هواداران رویکرد «اول اقناع، سپس تقنین» مشاهده نکردهایم.
نیاز به تلاش برای مقبولیت اجتماعی قانون
مگر نمیگویید که یک قانون برای اجرایی شدن، نیازمند مقبولیت اجتماعی است؟ پس چرا شما و دیگر موافقان این سخن، به جای تلاش شبانهروزی برای جلب مشارکت عمومی و همراهی اجتماعی، خودتان نیز به یکی از آنها تبدیل شدهاید و توقف اجرای قانونی را که برای تضمین اجرای حکم خدا و حمایت از نهاد خانواده تصویب شده است، مطالبه میکنید؟
اکنون دو سال از شورش «زن، زندگی، آزادی» میگذرد و روز به روز هنجارشکنیهای بیشتری شکل میگیرد. ما به تجربه دریافتهایم که «اول تبیین، سپس تقنین» اسم رمز کسانی است که قصدی برای مقابله با هنجارشکنیها ندارند؛ وگرنه دو سال زمان مناسبی بود تا مدعیان این رویکرد، دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند.
دعوت با همافزایی در راستای اجرای قانون
بنابراین از شما میخواهیم که به جای سرزنش دغدغهمندان حوزه حجاب و عفاف، شما نیز به میدان بیایید و با رفتن میان اقشار جامعه، همراهی همگانی را جلب کنید و در راستای اجرای قانون، همافزایی کنید.
@mesle_Beheshti
🔻نکاتی پیرامون "بیانیه انجمن اسلامی مستقل خطاب به بسیج امام صادق(ع)" در مورد لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب (قانون حجاب و عفاف)
✍️عبدالصالح صادقی
⬅️ دغدغه دغدغهمندان نظام اسلامی یا دغدغه دغدغهمندان حوزه حجاب؟
نامه انجمن اسلامی مستقل، خارج از فضای استدلال، با ابزارهای کمکی و برچسب زدن شروع شده: "حاوی نکاتی تلخ و نگرانکننده" و "این سخنان بیشتر به نظر میآید که از جانب جبهه اصلاحات مطرح شده باشد".
لزوم "مقبولیت اجتماعی" برای یک قانون و اینکه نباید بدون پشتوانه مردم و برخلاف میل و رضایت آنها قانونگذاری کرد، آیا صدق این گزارهها وابسته به این است که از دهان اصلاحات یا اصولگرا خارج شود؟ آیا وابسته به این است که "کسانی که این گزاره را مطرح میکنند، در عمل به آن پایبند باشند یا نباشند"؟!
بنابر مسلک مذهب حقه تشیع، همچنان که اصل وجوب رعایت حجاب با عدم اعتقاد و عمل کسی تغییر نمیکند، صدق گزارههای فوق نیز چنین هستند.
سوال اول- آیا اگر یک قانونی پشتوانه مردمی و مقبولیت نداشته باشد، قابل اجرا خواهد بود؟ قانونی که حتی قسم قابل توجهی از متدینین نیز با این نحوه مجازاتها و برخوردها موافقت ندارند.
سوال دوم- آیا آیندهپژوهی و پیشبینی علمی از زمان ابلاغ و اجرای این قانون صورت گرفته که چقدر بر رعایت حجاب تاثیر خواهد داشت؟ یا چیزی که عائد همه دغدغهمندان دین و حجاب میشود، صرفا یک قانون بلا عمل، یک تجربه شکستخورده دیگر، به علاوه حس تنفر به جای مانده از این حکم الهی خواهد بود (اگر خدای ناکرده وضع بدتر نشود)؟
سوال سوم- چند مرحله به عقب بازگردیم. آیا علاوه بر پیشبینی، اصلا مطالعاتی در زمینه تصویب و اجرای این حکم صورت گرفته است؟ اگر چنین کار مقدماتی که لازمه هر قانونی است، صورت گرفته باشد، طبیعتا باید ارائه گردد تا متخصصین نیز آنرا بررسی و در صورت عدم نقد کلی، از آن برای اقناع عمومی استفاده کنند. اما گشتهایم و نیافتیم.
اما فارق از بُعد قانون بودن این لایحه، در این نامه گفته شده است: ردر سلسله ارزشهای هنجاری حکومت جمهوری اسلامی، حاکمیت شرع در اولویت قرار دارد و نمیشود به بهانههای ناموجه، اجرای دستور خدا را متوقف کرد".
مگر کسی منکر این مطلب است؟ اما آیا شارع (به عنوان نمونه) تدریج را برای صدر اسلام رعایت نمیکرد؟ آیا (نمونهای دیگر) احکام ثانویه و تقدم مصلحت اهم را قرار نداد؟
این مسلّم است و همه بحثها بر سر همین است که حاکمیت شرع اولویت دارد، ولی قرار دادن روش نادرست جلوی پای دستگاه حاکمه، همین حاکمیت شرع را متزلزل خواهد کرد. دلسوزان حاکمیت شرع باید به گونهای طرح و پیشنهاد و دغدغه داشته باشند که این حاکمیت بتواند احکام را با کمترین تنش و ناظر به اغراض آن، اجرا نماید.
با این بیان، ناموجه بودن این دلیل و متاثر بودن از "فشارهای رسانهای رسانههای غربزده"، منتفی است و اتفاقا بسیار موجه خواهد بود. چرا که با تزلزل حاکمیت شرع، نه تنها حجاب که سایر احکام نیز قابل اجرا نخواهند بود.
فرمایش مقام معظم رهبری نیز روی چشم ما و نصب العین است، اما آیا ایشان فرمودهاند از روش غلط برای تحصیل اغراض استفاده شود؟! اتفاقا تشخیص بسیاری از ناصحان این است که وظیفه در مورد این قانون، ابتداء روشنگری و اقناع است، از جنس روشنگریهایی که برای صرفهجویی در مصرف گاز و آب و برق میشود، یا روشنگری در ایام انتخابات، یا قوانین رانندگی، همانطور مستدل، مکرر، پرتوان. بعد از آن مطالعات مقدماتی و بعد از چنین اقناعی، منتقدین (غیر معاند) این قانون هم به جمع مدافعین آن خواهند پیوست.
اما در این مدت بعد از شورش «زن، زندگی، آزادی» آیا برنامههای صدا و سیما به این سو جهتدهی شدهاند؟ آیا در مدارس شهرهای مختلف کشور، برنامههای متنوع در این زمینه اجرا شده است؟ آیا نسبت به چهرههای هنری و ورزشی و همینطور صاحبان سکوهای ارتباطی و تجاری و ... ایدهای در جهت اقناع و همسوسازی ارایه گردیده است؟ اصلا آیا دفترو سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور مساجد و ... توانستهاند مبلّغین را در این زمینه آماده و راهی جامعه کنند؟
خصوصا برای فرزندان نوجوان این کشور مقدس که معمولا با ذهنیت ناملائم نسبت به حجاب رشد میکنند و پدران و مادران آینده خواهند بود، تمهیداتی اندیشیده شده است؟ یا اینها نیز چندسال آینده به تمسخر خواهند گفت: "آخوندها زورشان را زدند روسری سر دختران کنند، جریمهها و مجازات سنگین نیز گذاشتند ولی نتوانستند"؟
پس تبیین و روشنگری و اقناع نباید توأم با تقنین باشد، بلکه باید مقدم باشد، گرچه با بیانی که گذشت، ظاهرا چنین تبیینی وجود ندارد که بخواهد مقدم باشد یا توأم (چه از کسانی که قائل به توأمان بودن هستند و چه از کسانی که قائل به مقدم بودن هستند).
https://eitaa.com/GovernancePublPolicyManagem
@mesle_Beheshti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻افشاگری کوشکی
🎥 ماجرای گلهمندی سید حسن نصرالله از انجام نشدن عملیات وعده صادق۲ یک ماه قبل از شهادتش و همچنین ماجرای انجام یک عملیات پاسخ به رژیم صهیونیستی، توسط سردار سلیمانی با مسئولیت خودش
@maktubaaat
@mesle_Beheshti
☑️سنگپا؛ شگفتانهٔ صداوسیما!
✍️سیدیاسر تقوی:
🔸متن را که در خامنهای داتآیآر میخوانی دچار شرم نیابتی میشوی. اما فیلم حال دیگری دارد. رئیس رسانه ملی با اعتماد به نفس پشت تریبون ایستاده و از شگفتانه سخن میگوید و پیام رهبری را به همایش افق تحول رسانه ملی میخواند. پیام که چه عرض کنم؟ چیزیست شبیه پیام شفاهی، نامهٔ بیسلام، پاراگراف سرپایی یا حتی عتاب بعد از اصرار. انگار که طرف سریش شده باشد برای چهارخط دستنوشته و آقا این را گذاشته باشد کف دستش و گفته باشد «این پیام من به این همایش است». یعنی برو دنبال کارت آقاجان!
🔸حداقلش ما اینطور میفهمیم. اما جبلی آن را شگفتانه نامید. البته شاید من هم جای جبلی بودم همین کار را میکردم. چه بگویم؟ بگویم رهبر انقلاب بیآبرو کردند صدا و سیما و مجموعه همکاران و شیوه مدیریتیام را؟ خب طبیعی است دیگر! بهترین دفاع حمله است. میگویم شگفتانه که حداقل در همایش که همه دارند چرت میزنند خیلی اوضاع بد نشود.
🔸احتمالا اگر وحید جلیلی هنوز در دفتر جبهه فرهنگی یا هر جای دیگری غیر از سازمان نشسته بود فیالفور از خجالت همهشان در میآمد و یک سرگشاده شدیداللحن دیگر خطاب به حسین محمدی مینوشت. یا محمدرضا شهبازی در پیج اینستاگرامیاش یک لایو هجوآلود میرفت و مدیران رسانه ملی را به تمسخر میگرفت. احتمالا تیتر بعدی مجله سوره «پاراف بیسلام» بود. و هزار اتفاق دیگر!
🔸اما چه بگوییم که تیم تحولخواه سوپرانقلابی و برادران، خودشان نشستهاند پشت فرمان و از این به بعد هر جا فرمان از دست برود، عیب از جاده است!
🔸اما فارغ از این غرها مشکلمان با صداوسیما و برادران تحولخواه چیست؟ گفته میشود صداوسیما بیش از چهل هزار کارمند دارد و بودجه امسال آن ۴۲۰ هزار میلیارد ریال بوده است. مشکل ما این است که با این بودجه و این امکانات و این عرض و طول و نیروی انسانی و... از عقبافتادهترین رسانههای کشور است. صداوسیما در خبر، در تحلیل، در گفتگوهای علمی و انتقادی، در برنامههای سرگرمکننده، در سریال، در تله، در انیمیشن، در طنز، برنامههای معارفی، در پرداختن به موضوعات مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و همه و همه عقب است و ما همیشه این سوال برایم مطرح است که چرا باید تلویزیون را روشن کنیم؟
🔸حال جبلی به جای آنکه بگوید با این حجم از امکانات و بودجه و نیروی انسانی و حضور وحید جلیلی چرا همچنان تلویزیون جایگاه مناسبی در سبد مصرف رسانهای ما ندارد و همایش افق تحول دقیقا چه چیزی را دنبال میکند، عتابنامه رهبر انقلاب را به عنوان شگفتانهٔ خود برای همکارانش میخواند. فیالواقع آنچه شگفتانه است، نه حتی «رو» که سنگپاست!
@sedyaser
@mesle_Beheshti
🔻شرایط امکانِ روایت
✍️محمدمهدی تهرانی
🔹پیام رهبر انقلاب به صدا و سیما تاکیدی بود دوباره بر دغدغهای که این روزها زیاد بر زبان میآمد؛ "فقرِ روایت". اگر از صدا و سیما به عنوان دستگاهی که شدیدا در این حوزه دچار خلل است و همه چیز را به منبرهای یکسویه یا بازی و رقابت و سرگرمی فروکاسته بگذریم و اگر سخن از مسئولینی که باید روایتی به موقع از صحنه ارائه کنند و نمیکنند را هم به فرصتی دیگر وا بگذاریم، پرسش آن است که چه شرایطی به روایت، امکان میدهد؟ چه شرایطی به روایتمندی و روایتداری و روایتگریِ در جامعه جان میبخشد و چه شرایطی روایت را فرومینشاند؟
🔹روایت، بیخانه و کاشانه نیست؛ بیوطن نیست؛ همهجایی نیست. آنجا که خاکی حاصلخیز هست، این هم هست. روایت، حیاتمند است و در بستری حیاتمند تولید میشود.
🔹چه میشود که در صفویه روایتها پا میگیرند. از یک سو ملاصدرا و از دیگر سو ملاامین استرآبادی. این تکثر در اصفهان برخلاف آنچه علی شریعتی میگوید، نشانه ضعف و خلل نیست؛ نشانه نشاط است. روایت و روایتگری، بستری حاصلخیز میخواهد که به فکر، شور، آرمانخواهی و آرمانگری پا دهد؛ مسئلهمندی ایجاد کند.
🔹چه میشود روایت انقلاب اسلامی در سالهای آغازین انقلاب فرصت بروز مییابد؟ جریان بازگشت به خویشتن، بازگشت به اسلام در کنار غوغای تلقیهای چپ و راست نشاط سخن و روایت ساخته بود. "نمیشد سخن نداشت". این، تمام داستان است. روایت، از سنخ جوشیدن است، ظاهرشدنی است و نه لزوما ساختنی! باید شرایط امکانش را مهیا کنی!
🔹راهبریِ رهبرانقلاب در طول سالهای پس از انقلاب، جوانانی آرمانخواه و عدالتخواه ساخت که میداندار نیز شدند؛ روایت هم ساختند و روایتشان را باورپذیر هم کردند. "آرمانخواهی"، کانون تولد روایت بود.
🔹کنشگری و روایتگریِ جوانان در انتخابات پیشین را فارغ از موضع انتخاباتیشان به یاد آوریم که چگونه با قصهشان کوشیدند پیامبری کنند. خب روایت مگر چیست؟ دهه هشتادیها مگر کیستند؟ در میان همینها هم پُر بود از دهه هشتادی. میشود این جوانان را انکار کرد؛ میشود هم ظرفیتشان را مغتنم شمرد. میشود شورمندیشان را در آغوش کشید.
@mahdytehrani
@mesle_Beheshti
🔻مشکل صدا و سیما
✍️سلمان کدیور
✳️ این پیام رهبری به همایش صدا و سیما است. نامه بی سلام و وسلام، بدون هیچ تقدیر و تشکری از اقدامات صورت گرفته که ادبیات رایج رهبری است. استفاده از لفظ "حضرات" و...
آنچه من از متن می فهمم نارضایتی که خودش را اینطور نشان داده.
اما چاره چیست؟
چاره عوض کردن تیم جبلی - جلیلی است؟
خیر.
مشکل صدا و سیما بنیانی تر از این حرف ها است.
مشکل ساختار کارمندی این سازمان است و اینکه خودش را تریبون جامعه متکثر ایران نمی داند.
🔹مشکل حکومتی بودن این رسانه است که اخته اش کرده و از چالاکی و خلاقیت تهی شده.
صدا و سیمای کنونی در دهه 60 منجمد شده و الان کارایی ندارد.
همین الان شبکه پویا و آی فیلم را برداری، همین قلیل بیننده را هم ندارد.
🔹مشکل این است که همه می دانند و می فهمند که اوضاع خراب است و اینطوری نمی شود به رقابت با رسانه های بزرگ جهانی و منطقه ای رفت، همه متوجه اند که ادامه روال کنونی حیف و میل بودجه مملکت است، همه می دانند رسانه ملی الان خودش یک عامل نارضایتی عمومی مردم است، اما کاری نمی کنند و تصمیم تازه ای نمی گیرند. مثل ده ها مشکل دیگر
این سازمان را باید کامل زمین زد و از نو ساخت!
@mesle_Beheshti
🔺صدا و سیما در قعر/ ۱ از ۲
✍️عباس عبدی
🔘شاید کمتر کسی به اندازه بنده در باره ضرورت اصلاح نظام رسانهای کشور بویژه صدا و سیما نوشته باشد. معتقدم که اصلاح امور کشور مستلزم اصلاح نظام رسانهای آن است. آقای پزشکیان نیز باید نسبت به آن حساس باشند، نه به دلیل ملاحظات شخصی، بلکه نظام رسانهای جزیی مهم از مجموعه نظام اجتماعی و حکمرانی است و نمیتوان تصور کرد که مسیر دیگری را طی کند و اثرات زیانباری بر کشور نداشته باشد.
🔘با قاطعیت باید گفت ضعیفترین و ناکارآمدترین نهادهای اصلی کشور، نهاد رسانهای بویژه صدا و سیما است. گر چه اغلب نهادهای جامعه به طور نسبی دچار ضعف و ناکارآمدی شدهاند، ولی صدا و سیما در قعر این مجموعه قرار دارد. علت اصلی نیز به غلبه رویکرد روایتمحوری و محدود بودن تعداد مخاطبان اصلی آن برمیگردد. در واقع گویی صدا و سیما از طریق انتشار روایتهایی که تناسبی با واقعیت ندارند، وظیفه شارژ کردن روحی عدهای مخاطب خاص را برعهده داشته، و کاری به حقیقت و واقعیت امور ندارد.
🔘جالب اینکه سالی دو بار هم «نشست تحول در صدا و سیما» برگزار میکنند و مصداق «خود گویی و خود خندی» هستند. با این حال در پیام مقام رهبری به نشست اخیر آنان، نکتهای بود که ظاهراً مدیریت صدا و سیما چندان متوجه آن نشده یا شدهاند و قصد پرداختن به آن را ندارند. «مقید کردن روایت به واقعیت» نکته مورد نظر است.
🔘به طور قطع هنگامی که اتفاقی رخ میدهد، هر رسانهای برحسب رویکرد و زاویه دید خود روایتی متفاوت از آن واقعه و رویداد ارایه میدهد ولی این روایت بر ستون واقعیت استوار است و نه اوهام و خیالات. به عبارت دیگر روایت علیه واقعیت نیست، بلکه نحوه دیدن و تا حدی تفسیر آن است.
🔘اگر کسی مرتکب قتلی شود، و همه شواهد هم آن را تأیید کند، در این صورت انکار آن «روایت» محسوب نمیشود، بلکه دروغ و قلب حقیقت و واقعیت است. روایت واقعی نور تاباندن به ابعاد ناپیدا و نادیده این اتفاق است؛ به انگیزههای قتل، به حامیان پشت صحنه آن، به نقش احتمالی مقتول در بروز تنش، به زمینههای اجتماعی و روانی رویداد و... این کار باید با دقت تمام و تعهد به ارزشهای خبری و رسانهای صورت گیرد. حتی در این روایت نیز نمیتوان خلاف واقع گفت. برای مثال هیچگاه نباید کسی را که حامی قاتل نبوده، به دروغ حامی او معرفی کنیم.
🔘انکار یا قلب واقعیت بدترین سیاستی است که یک رسانه میتواند در پیش بگیرد. نکته مهمتر اینکه انکار واقعیت، موجب میشود که مخاطبان واقعیتهای مطلوب رسانه را هم نپذیرند. به عبارت دیگر رسانهای که واقعیت را انکار میکند، متوجه نمیشود که اگر در مواردی هم واقعیت را بگوید، مخاطب آن را نمیپذیرد و به حساب رویکرد کلی آن رسانه که نفی واقعیت است میگذارد و آن را دروغ تلقی میکند. دقیقا مثل چوپان دروغگو میشود.
🔘در نتیجه دستاندرکاران رسانه متوجه نمیشوند که چرا مردم در این موارد آنان را باور نمیکنند، حتی در مورد پذیرش اخبار و مطالب واقعگرایانه یا درست آنان واکنش منفی از خود نشان میدهند. بدتر این که دستاندکاران رسانههای «روایت محور» بیش از همه خودشان فریب روایتهای نادرست خود را خورده و آنها را باور میکنند!!
🔘رسانه ملی یک مشکل دیگر هم دارد. هر نویسنده یا رسانهای میتواند مخاطبان معینی را برای خود تعیین کند و به خواستهای آنان پاسخ دهد. یک رسانه کارگری دنبال طرح مشکلات و تأمین منافع کارگران است، در حالی که یک رسانه کارفرمایی برعکس عمل میکند و هیچکدام نیز نیازی و ضرورتی نمیبینند که به موضوعات مورد علاقه مخاطبان دیگر بپردازند. ولی هنگامی که یک رسانه خود را ملی مینامد و از بودجه عمومی ارتزاق میکند، باید همه ملت را مخاطب خود قرار دهد.
🔘رسانه ملی نه تنها رسانه جناحی نیست، بلکه رسانه حکومتی هم نباید باشد. اولویت اول آن باید بازتابدهنده خواست عمومی باشد. قرار نیست که فقط مطالبات و خواستهای یک گروه اندک و یا حکومت و دولت را بازتاب دهد. این رفتار از یک سو موجب دوری مردم از آن رسانه میشود، و از سوی دیگر زمینه ریاکاری و دورویی را فراهم میکند. همچنین افراد فاقد صلاحیت را عهدهدار امور میکند، که تنها ویژگی آنها گام برداشتن در راه و مطالبات آن گروه اندک است.
🔘متاسفانه صدا و سیما بیش از آنکه بازتابدهنده واقعیت ولو با روایت معین باشد، دنبال توجیه اقدامات رسمی جناحی به هر شیوهای است. دنبال نادیده گرفتن اکثریت بزرگی از مردمی است که خارج از دایره مخاطبان آن هستند. جالب اینکه همین کار را هم نادرست انجام میدهد و نتیجه عکس میگیرد. نمونه آن سوریه و مسأله فلسطین است.
ادامه دارد...
@mesle_Beheshti
🔻صدد و سیما در قعر/۲ از ۲
✍️عباس عبدی
🔘چرا ناکارآمد شدهاند؟ چون آنها در فضای رسانهای رقابتی قرار گرفتهاند در حالی که عادت به چنین فضایی ندارند. صدا و سیما از گذشته دور از چند رانت برخوردار بود. بودجه نامحدود دولتی، عدم پاسخگویی مناسب و نظارتناپذیری مدنی، و از همه مهمتر انحصاری بودن و عدم رقابت. حتی یکی از این رانتها موجب اختلال جدی در رسانه میشود چه رسد که هر سه مورد آن با هم تضعیف شوند.
🔘اکنون سالها است که رانت سوم تا حدود زیادی برچیده شده است. ولی این ساختار حجیم و چاق و ناکارآمد به زندگی با آن سه رانت عادت کرده بود، دو رانت اول هم به شکلهای دیگری دچار ضعف شدهاند. بودجههای حکومتی دیکر مثل سابق نیست، درآمد آگهیها هم به علت عملکرد فاجعهبار آن کاهش یافته است، و بالاخره شکلگیری تنوع رسانههای ماهوارهای و شبکههای مجازی نیز موجب نظارت نسبی و البته غیر رسمی بر این رسانه شده است.
🔘در نتیجه صدا و سیما در یک خلاء هویتی و کارشناسی و سیاستی قرار دارد. به همین علت است که مدیریت آن عملکرد خود در انتخابات ۱۴۰۲ را یکی از اتفاقات و تحولات مهم در این رسانه میداند، انتخاباتی که نمایندگانش بعضاً با ۳ درصد واجدین حق رأی به مجلسی راه یافتهاند و عملکرد آن مجلس نیز اظهر من الشمس است. صدا و سیما دچار بازی با اعداد و ارقام شده است. دیدن فوتبال باشگاههای اروپا را به حساب مخاطب خود میگذارد! ولی جرأت ندارند که یک تریبون آزاد و مستقیم در چهار راه ولیعصر بگذارند تا ببینند مردم چه میگویند و چه نگاهی به سیاستهای این رسانه دارند.
🔘هنگامی که رسانه رسمی یک نظام، در قعر ناکارآمدی باشد، مثل آن است که فشار خون آن به زیر ۶ برسد که فرد را دچار غش، تاری دید، عدم تعادل، گیجی و انواع و اقسام مشکلات میکند. مشابه این وضعیت برای ساختار متکی به چنین رسانه ناکارآمدی به وجود میآید. رسانه در مقام ابزار گردش اطلاعات و تحلیل در کل جامعه و حکومت نقش خود را ایفا میکند. رسانه ناکارآمد قادر به چنین انتقالی نیست و جریان ضعیفی از اطلاعات و تحلیلهای نادرست و نابخردانه را منتقل میکند و موجب این عوارض میشود.
🔘راه اصلاح امور از اصلاح نظام رسانهای بویژه صدا و سیما می گذرد. بدون خانهتکانی اساسی و تغییر رویکردی در این رسانه هیچ اتفاق مثبتی که پایدار هم باشد در ایران رخ نخواهد داد. این رسانه به این عریض و طویلی در برابر رسانههای بسیار کوچکتر هم ناتوان و فاقد اثرگذاری است. مدیران آن ممکن است انسانهای خوبی باشند، من نمیشناسم ولی روشن است که عملکرد آنان موجب خروج مرجعیت رسانهای از کشور شده است. بسیاری از اخبار و تحلیلهای آن موجب طنز و مضحکه میشود.
🔘🔘همین امروز هم اقدام به اصلاح آن شود دیر است چه رسد که به آینده موهوم و خیالی موکول شود.
@mesle_Beheshti
🔻نادرستی برداشت و استفاده له و علیه
✍️مهدی فضائلی
@mesle_Beheshti
🔻صدا و سیمای بیفکر؟!
✍️محمدمهدی تهرانی
🔹یک سیگاری را گفتند سیگار نکش! گفت چطور مگر؟ گفتند در مجله نوشته سیگار کشیدن برای سلامتی مضر است. گفت باشد، پس دیگر مجله نمیخرم!
🔹اگر از وجه منفی تمثیل بگذریم و به وجه مقرِّب آن ضریب دهیم، هر چیزی را حذف شدنی تلقی نخواهیم کرد؛ خصوصا آن چیزهایی را که بدان انس داریم یا معرِّف ما هستند؛ خصوصا فکر را!
🔹فکر، همیشه پیچیده نیست؛ راننده تاکسی هم فکر دارد. آنکه حجابش را برمیدارد هم فکر دارد؛ اما فکری که گاه مجال گفتوگویش در جای دیگر است و خطگیری و الگوگیریاش از جای دیگر. اگر صدا و سیما بیفکر شد، آنکه حذف میشود فکر نیست؛ صدا و سیماست؛ خصوصا در این عصر رسانه و در این جامعهای که ما داریم که مردمانش سراسر سیاسیاند.
🔹فکر وحشی است، بیخانمان است، در بند نمیماند. میتوان فکر را کمعمق کرد؛ اما حذفش هرگز. میتوان با بیفکری آدمها را سطحیتر کرد؛ اما بیفکر هرگز.
🔹صدا و سیما قرار بود دانشگاه باشد؛ نه ابزار سرگرمی و نه بستر خطابهخوانیهای یکطرفه یا سناریوهای تماما از پیش نوشته شده. در دانشگاه میتوان گفتوشنود داشت، میتوان آراء را به مقایسه نشست، میتوان فکر کرد. لااقل دانشگاه اگر دانشگاه باشد چنین است.
🔹اساساً چرا مجریهای پرورشیافته و مشهورشدهی صدا و سیما باید بیرون صدا و سیما در مسیری دیگر بتازند؛ حتی به ظاهر مذهبیهاشان؟ چه چیز آنها را اینگونه میکند؟ چرا باید صدا و سیما خودش رقیبهای خودش را شکل دهد؟ کمی خندهدار نیست؟ مثلا اگر بلاتشبیه یک اردوگاه به ظاهر انقلابی، تروریست پرورش دهد، نمیگویند در آن اردوگاه چه خبر است؟ خب حالا که چنین است، آیا همین نشانه وحشی بودن فکر نیست؟ چه چیز تعطیل میشود؟ فکر یا صدا و سیما؟
🔹فکر که بیسامان شد، باید بروی کف خیابان و در ایستگاه آخر جمعش کنی. فکر میشد به هر حال به خیابان بیانجامد اما اینجا فقط به خیابان میانجامد! نتوانستی نمایندگیاش کنی، نتوانستی علاجش کنی. هر چه از فکر میترسی، بیشتر و بیشتر ترسناکتر مینماید. فکر بیخانمانتر و هراسانگیزتر میشود.
🔹مقاومت هم یک فکر است و برای بالا نشاندن یک فکر؛ باید بستری فکری پرورش داد که فکرها را رشد دهد. باید نوشت، به تحلیلها میدان داد، تحلیل کردن را رونق داد و تحلیلگر ساختن را ماموریت دانست. فکر در چالش است که عمق میگیرد. فکر ترسناک نیست؛ سکوت است که ترس دارد؛ خاموش کردن تلویزیون است که ترس دارد؛ سطحی شدن است که ترس دارد.
@mahdytehrani
@mesle_Beheshti
*🔻پیامی برای رسانههای مِیلی*
✍مهدی شعبانیفرد
🔸رهبر معظم انقلاب به تازگی پیامی مهم و کوتاه به همایش صداوسیما ارسال کردند که علاوه بر مسئولین این سازمان، باید برای همه ما زنگ خطری جدی باشد. در این پیام ایشان به وضوح تاکید کردند که "پیروزی یک طرف را، توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم میزند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند" اما متاسفانه شاهدیم که برخی توجه بیشتری به حواشی و ارائه تحلیلهای بیفایده از این پیام دارند و به جای آن که به محتوای اصلی آن توجه کنند، دنبال جزییاتی مثل سلام و احوالپرسی آن میگردند!
🔸به نظر میرسد امروز دیگر هر فرد جامعه باید خود را به عنوان یک انسان-رسانه در نظر بگیرد و مسئولیت انتقال پیامهای معتبر و صحیح به پیرامونش را بر عهده بگیرد. این نقش نه تنها اهمیت زیادی دارد بلکه میتوان گفت ارزش آن برابر با نقش رزمندگان حماس و حزب الله و انصارالله در جبهههای جنگ است. روایتگری و انتقال پیام صحیح به مردم میتواند تأثیرگذارتر از هر موشک و سلاحی باشد. امروز دیگر رسانهها تنها ابزاری حکومتی برای اطلاعرسانی نیستند، بلکه در تعیین معادلات قدرت جهانی نقش کلیدی دارند. باید بدانیم که اگر پیام و روایت جبهه حق به درستی به مردم منتقل نشود، میتواند به صدمات و حتی شکستهای جبرانناپذیری منجر شود.
🔸اما متاسفانه برخی از ما به جای اینکه روز و شب در این میدان جنگ واقعی و رسانهای حاضر شویم، در فضای مجازی و حقیقی به مِیلهای شخصی و کم اهمیت خود و نهایتا خودگویی و خودخندی در حبابهای خودی با پوشش راضی کنندهی جهاد تبیین، مشغول هستیم. شاید اگر درک بهتری از وضعیت کنونی افکار عمومی داشتیم، میتوانستیم گامهای مؤثرتری برای جلب توجه مردم به روایتهای درست و اصلاح تحریفهایی که دشمنان هر روز پمپاژ میکنند، برداریم. اما ظاهرا این روند به درستی دنبال نمیشود و این وضعیت نگرانکنندهای است که رهبر معظم انقلاب با پیام خود به مجاهدان خط مقدم رسانه سعی کردند آن را به تک تک ما یادآوری کنند. خوب است از خود بپرسیم آیا زمان آن نرسیده که هر یک از ما به مسئولیت خود در عرصه تبیین توجه بیشتری کنیم و به سمت روایتگری در پیرامون خود، گامهای جدیتر و واقعیتری برداریم؟
@muqavemat
@mesle_Beheshti
🔻در حاشیه پیام صریح رهبرانقلاب/صدا و سیمایِ جمهوریِ اسلامیِ قوی باش!
✍️محمدمهدی تهرانی
🔹نشست افق تحول رسانه ملی، پذیرای پیامی صریح، بیمقدمه و بیرویدربایستی از رهبر انقلاب بود؛ چیزی شبیه یک دستور از فرماندهی؛ پیامی که به خلل در روایت اشاره داشت.
🔹بسمهتعالی. جناب آقای جبلی شما و این حضرات نقش بیبدیل رسانه و تبلیغ را در پیکارهای کنونی جهان-که بیش از همیشه است- میدانید، امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم میزند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند. ما در این عرصهی مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم. این پیام من به این همایش است.
🔹برای روایت چه باید کرد؟ این پرسشِ رویِ میز جبهه انقلاب است. مسئله فقط روایت کردن هم نیست؛ مخاطبِ روایت ساختن هم هست. برنامه "جهت" مثلا روایت میسازد اما مخاطبِ روایت؟
🔹چه کنیم؟ آیا برنامهای بسازیم که با تمام شایستگیهایش نهایتا برای خود ما خودمانیهاست؟ آیا برویم بیشتر مردم را سرگرم کنیم؟ آیا به تعداد منبرهای یکطرفه بیافزاییم؟ آیا میزدگردهای پیشبینیشدهمان را افزایش دهیم؟
🔹روایت قبل از هر چیز مخاطب میخواهد و مخاطب داشتن، شجاعت. مخاطب داشتن به این نیست که پای سرگرمیات بشینند. مخاطبی میخواهیم که پای روایتت بنشیند و تو آقای صدا و سیما مسئله را اشتباه فهمیدهای. تو سرگرمی میدهی و روایت را دیگری؛ همان مجریهایی که تربیت کردی، چهره کردی، امروز جای دیگر روایت میسازند و تو هنر نداشتی نگهشان داری.
🔹روایت، نمیتواند سراسر یکتا و بسان دستوری از بالا ابلاغ شود. روایت باید از دل یک تکثر بیرون بیاید و به جان بنشیند. این را هم متوجه نمیشوی. بگذار آدمهای مختلف با تو همداستان شوند؛ نه فقط خودیها.
🔹شجاعت؛ چیزی است صدا و سیمای جمهوری اسلامی لازم دارد. شجاعت داشته باش! مخاطبِ روایت خواهی داشت. از مجری قوی نترس! از تکثر در روایت هم نترس! کشور اینقدر که تو فکر میکنی ضعیف نیست. صدا و سیمای جمهوریِ اسلامیِ قوی باش!
@mahdytehrani
@mesle_Beheshti
💠خاطرهای در خصوص عملکرد افراد شاغل در بیت رهبری
✍ سید محمد باقرزاده
چند سال قبل شاید حدودا سال ۷۰ مرحوم حجت الاسلام والمسلمین سید عباس طباطبایی نژاد والد معظم سردار شهید سید باقر طباطبایی نژاد نقل میکرد در ایام عید نوروز که حضرت آقا بر اساس روش مالوف در مشهد مشرف هستند با جمعی از علما در محل اقامتشان با ایشان دیداری داشتیم، درخلال این دیدارصمیمانه، اَخوی (آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، امام جمعه کنونی اصفهان، که درآن زمان امام جمعه اردستان بودند) سوالی از آقا کردند، مبنی براینکه " آیا موسیقی هایی که از صدا وسیما پخش میشود حلال است و یا حرام؟"
حضرت آقا در پاسخ فرمودند" خوب بعضی از آنها حلال است و برخی حرام!" اخوی عرض کردند: پس ما جواب مردم را چه بدهیم؟ آقا فرمودند" چطور مگه؟" اخوی عرض کردند: مردم از ما قبول نمی کنند از دستگاهی که زیر نظر ولی فقیه هست چیز حرامی پخش شود! آقا درپاسخ فرمودند : خیلی ها زیر نظر ولی فقیه هستند، روحانیت هم زیر نظر ولی فقیه هست مگر آخوندها همه آنها کارشان درست است؟ بعد اضافه فرمودند: مساله به این سادگی ها نیست آنهایی که اشکال می کنند به عمق مشکلات واقف و آشنا نیستند، حضرت امام با همه بسط ید ونفوذی که داشتند نتوانستند صداوسیما را درست کنند.
@tafahoseshohada
@mesle_Beheshti
🔻پرونده صدا و سیما و فقر روایت
🔹خاطرهای در خصوص عملکرد افراد شاغل در بیت رهبری، سیدمحمد باقرزاده
🔹صدا و سیمای بیفکر، محمدمهدی تهرانی
🔹سنگ پا، شگفتانه صدا و سیما، سیدیاسر تقوی
🔹پیامی برای رسانههای مِیلی، مهدی شعبانیفرد
🔹نادرستی برداشت و استفاده له و علیه، مهدی فضائلی
🔹صدا و سیما در قعر، بخش اول، بخش دوم، عباس عبدی
🔹در حاشیه پیام صریح رهبرانقلاب/صدا و سیمایِ جمهوریِ اسلامیِ قوی باش!، محمدمهدی تهرانی
🔹مشکل صدا و سیما، سلمان کدیور
🔹شرایط امکانِ روایت، محمدمهدی تهرانی
🔹عطاء الله بیگدلی؛ مجری برنامه شیوه: مجریهای تلویزیون به اشتباه فکر میکنند نماینده نظام هستند/من گفتم چنین کاری نمیکنم
@mesle_Beheshti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عطاء الله بیگدلی؛ مجری برنامه شیوه: مجریهای تلویزیون به اشتباه فکر میکنند نماینده نظام هستند/من گفتم چنین کاری نمیکنم
@mesle_Beheshti
✍️ ما حوزویان کوتاهی کردیم و من استغفار میکنم
⚡️به ظاهر دین پرداختیم، به باطن آن اهمیت ندادیم
🖊 علی اکبر صادقی رشاد در همایش ملی «فقیه سالک» ویژه بزرگداشت حاج آقامجتبی تهرانی🔻
🔹ما از جایگاه قلب غافلیم، قلب هم در ادبیات ایرانی و هم در ادبیات دینی جایگاه فوق العاده ای دارد. یکی از واژه هایی که بیشترین ترکیب را در زبان فارسی ساخته اند، کلمه «دل» است و در ادبیات دینی هم بی نظیر است چون بیش از ۱۴ هزار بار واژه «قلب» در روایات آمده است.
🔹من ۵۶ وصف در قرآن درباره قلب پیدا کردم و ۶۰۷ وصف در روایات در شأن قلب آمده است. قلب سلیم از ریا و شرک و شک پاک است و در اختیار خداست. در روایات آمده که قلب، حرم خداست و چرا آن را به دیگران می سپارید که غصبی بالاتر از غصب قلب نیست.
🔹ما قلب مردم را فراموش کردیم چون قلب خودمان را فراموش کردیم و به «قال» چسبیدیم. کارهای فراوانی در ۴۵ سال شده ولی بیش از قلب به ظاهر پرداخته ایم و نقش ما طلبه ها در این زمینه زیاد است. ما باید هوای دل مردم را داشته باشیم. زمانی که به ظاهر دین پرداختیم، به باطن آن اهمیت ندادیم. به فقه و اصول اهمیت دادیم ولی از اخلاق و معنویت غافل شدیم. بزرگان ما در هفته گاهی فقه و اصول می گویند اما چندجلسه اخلاق می گویند.
🔹جوانان ما در این تهاجم فرهنگی اسیر شده و به دام افتاده اند. ما می بینیم کسی که زخمی یا اسیر می شود تکریم می شود ولی اسیر جبهه فرهنگی را طرد میکنیم. ما حوزویان کوتاهی کردیم و من استغفار میکنم. گرچه شب و روز کار میکنم و گاهی تا صبح مشغول مطالعه و کار هستم ولی باز هم خودم را مقصر می دانم. آقامجتبی هوای دل مردم را داشت. شبهای احیا حدود ۵۰۰ هزار نفر در جلسات آقامجتی حاضر میشدند و او از عمق دین برای مردم میگفت. گاهی جلسات فقه را تعطیل میکرد و اخلاق میگفت.
🆔 @namehayehawzavi
@mesle_Beheshti
30M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 احیای امویها با جولانی؟
🎙سرباز روحالله رضوی:
▪️این نگاهی که در ایرانی ها شکل گرفت با موضع اینکه اینها برای احیای حکومت امویان آمدند و به این دلیل ضد شیعه هستند نگاه اشتباهی هست.
▪️دمشق یک شهر ساده نیست، برای یک مسلمان اهل سنت پایتخت دینی تمدنی و نگاهشون به حکومت اموی یک تمدن اسلامی قوی و پر شکوه، به این معنی که ضد تشیع باشن نیست حتی گزاره ای دارند که میگن ما پیرو حسنینیم یعنی با کسی که امام حسن(ع) صلح کنه در صلح هستیم و با کسی که امام حسین(ع) بجنگه ما در جنگ هستیم ...
@screenshotpersian
@mesle_Beheshti
🔻 *شناخت درست #منشأ_امیدواری ، ضرورت #امیدآفرینی*
✍️حمید جلالی
*وقتی عده ای از #تعداد_زیاد_دشمن ترسیده اند* و روحیه را باخته اند، قرآن برای #امیدآفرینی نمیگوید ما هم زیادیم! بلکه #توحید را #منشأ_امید قرار میدهد و میگوید: آنها زیاد و ما کم، ولی چه بسیار کمها که بر زیادها پیروز شدند #بإذن_الله : *«كَم مِّن فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً #بِإِذن_اللَّهِ وَاللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ»* «ﭼﻪ ﺑﺴﺎ ﮔﺮﻭﻩ ﺍﻧﺪﻛﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺗﻮﻓﻴﻖ ﺧﺪﺍ ﺑﺮ ﮔﺮﻭﻩ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﭘﻴﺮﻭﺯ ﺷﺪﻧﺪ ، ﻭ ﺧﺪﺍ ﺑﺎﺷﻜﻴﺒﺎﻳﺎﻥ ﺍﺳﺖ»
*وقتی عده ای از #قدرت_زیاد_دشمن ترسیده اند،* قرآن برای #امیدآفرینی نمیگوید لشگر ما هم تجهیزات زیادی دارد، بلکه باز هم #توحید را #منشأ_امید اصلی و واقعی میداند و میگوید: دشمن شما قوی، ولی قوی تر از دشمن شما بسیار بودند و ما هلاکشان کردیم: *«وَكَأَيِّن مِّن قَرْيَةٍ هِيَ أَشَدُّ قُوَّةً مِّن قَرْيَتِكَ الَّتِي أَخْرَجَتْكَ أَهْلَكْنَاهُمْ»* «ﭼﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺁﺑﺎﺩﻱ ﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺁﺑﺎﺩﻱ ﺗﻮ ﻛﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻧﻴﺮﻭﻣﻨﺪﺗﺮ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﻣﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻫﻠﺎﻙ ﻛﺮﺩﻳﻢ»
همینطور است برخورد قرآن با پول خرج کردن دشمن، تلاش و عمل دشمن، و... . (۳۶انفال، ۱محمد، و...)
*همه ی تهدیدها را با یک کلمه ی پربار و عمیق #توحید ، خنثی میکند.
مهمترین #امیدآفرینی قرآن، یادآوری #نگاه_توحیدی است که اصلی ترین #منشأ_امید است.*
دقت کنید به #حرف_حساب جانبازان احد که فردای شکست احد عازم جنگی مجدد با قریش شدند که روی حساب دنیا بسیار سخت و ترسناک بود:
*«الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ #فَزَادَهُم_إِيمَانًا وَقَالُوا #حَسبُنَا_اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ»* ترجمه: اينها كسانى بودند كه (بعضى از) مردم، به آنان گفتند: «مردم [لشكر دشمن] براى (حمله به) شما اجتماع كردهاند؛ از آنها بترسيد!» اما اين سخن، بر ايمانشان افزود؛ و گفتند: «خدا ما را كافى است؛ و او بهترين حامى ماست.»
*#منشأ_امیدواری آنها #توحید است.
#حرف_حساب آنها برای #امیدآفرینی در برابر کسانی که پمپاژ ناامیدی میکنند، #توحید است.
امروز هم برای #امیدآفرینی باید ندای #حسبنا_الله را سر داد. باید این ذکر شریف و #حرف_حساب را همه جا گفت و یادآور شد و #تبیین کرد.*
*امروز #تبیین_حسبنا_الله از مهمترین مصادیق جهاد با لسان است* که اخیرا هم رهبر انقلاب یادآور حدیثش شدند: «إنّ المُؤمِنَ یُجاهِدٌ بِسَيفِهِ و لِسانِهِ.» «همانا مؤمن با شمشير و زبان خود جهاد مى كند»
*امروز #یادگیری_تبیین_حسبنا_الله مثل یاد گرفتن تیراندازی در زمان جنگ است.* جنگ محدود به ارتشی ها و سپاهی ها نمیشد. هرکس توان داشت به سرعت آموزش میدید و به جبهه میرفت.
*#حَسبُنَا_اللَّهُ_وَنِعمَ_الوَكِيلُ*
https://ble.ir/rabbaniyyin
@mesle_Beheshti
🔻 *گاهی باید #عجله کرد*
✍️حمید جلالی
*بین #شتاب و #شتابزدگی فرق است.* گرچه در زبان عرفی به هردو میتوان گفت: عجله. مثلا گاهی میگوییم «عجله کن» ولی منظورمان همان عجله ی مذموم نیست. نمیخواهیم با عجله کردن کار را خراب کند و یا در معرض خطر خراب کردن قرار دهد. بلکه منظورمان تعلل نکردن است. *منظورمان #اولویت دادن و #فوریت را لحاظ کردن است. منظورمان #شتاب کردن بدون #شتابزدگی است.*
برای قرآن مهم نبوده که مومن آل یس اسم و اوصافش چیست و حتی در معرفی او از صفات و فضائلی که این صحنه ی تبیینگری افتخارآمیز او را پدید آورده استفاده نمیکند. ولی *برای قرآن مهم بوده تصریح بکند او کسی بود که از راهی دور #شتابان و #با_عجله خود را رساند.*
*«وَجَاءَ مِنْ أَقْصَى الْمَدِينَةِ رَجُلٌ #يَسعَىٰ قَالَ يَا قَوْمِ اتَّبِعُوا الْمُرْسَلِينَ»* «ﻭ ﺍﺯ ﺩﻭﺭﺗﺮﻳﻦ ﻧﻘﻄﻪ ﺷﻬﺮ ﻣﺮﺩﻱ #شتابان ﺁﻣﺪ، ﮔﻔﺖ: ﺍﻱ ﻗﻮم ﻣﻦ! ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﮔﺎﻥ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﻛﻨﻴﺪ.» (٢٠)یس
*والله گاهی اگر عجله نکنیم فرصتهای مهمی از دست میرود و #تکالیف مهمی فوت میشود. *
گاهی خسارت یک قوم از کسانی است که اصلا #تکلیف را متوجه نمیشوند. *گاهی خسارت از کسانی است که تکلیف را متوجه شدند ولی از #فوریت_تکلیف غفلت کردند.
از هردوی اینها برای خودمان بترسیم.* از هردو به خدا پناه ببریم. برای هردو تلاش کنیم. هم #شناخت_تکالیف و هم #شناخت_فوریتها.
https://ble.ir/rabbaniyyin
@mesle_Beheshti
🟢بازگشت به تنظیمات کارخانه
درباره وضعیت امتگرایی در دوران پسا-سوریه
✍️مصطفی نوذری
🔸عملیات ردعالعدوان که روز ۲۷ نوامبر توسط معارضه سوری برای یک ضربه محدود آغاز شده بود، تنها طی ۱۲ روز تا مرکز دمشق پیش آمد و هفتم دسامبر به رژیم پنجاه ساله اسد پایان داد.
پیروزی معارضه سوری، اسلامگرایان ایرانی را در بهت فرو برده است و به نظر میرسد افراد زیادی در حال تجدید نظر در رویای امتگرایی هستند...
🔸آن دسته که گرایشات ایرانشهری پررنگ تری داشته، در حال صحبت کردن از نوصفویگری، رئالپالیتیکی شدن محض و همآغوشی با ایدههای راستهای ایرانشهری مثل محمد قوچانیاند. این نسخه نوپدید از اصلاحطلبان ریشدار ابایی ندارند که فریاد بزنند در سوریه باید برویم با آمریکا و کردها برای منافع ملیمان ببندیم.
🔸اما دسته دیگری که گرایشات مذهبی پررنگ تری داشتند، گفتارشان هر لحظه به گفتمان هویتگرایی و طائفی نزدیکتر میشود.
این دسته دوم میگویند اینکه حتی بعد از فداکاریهای ما در طوفان الاقصی، جهان اسلام پای کار ایران نیامد و در قضیه اخیر سوریه هم به ما دهن کجی کرد و دوباره به تنظیمات کارخانه (گفتار ضد ایرانی) برگشت، نشان میدهد که ایده همگرایی با اهل سنت از اول کشک بود. باید برویم و روی همان گروههای شیعی سرمایه گذاری کنیم. ما میخواستیم امتگرا باشیم. اما «واقعیت میدان» به ما میگوید که نمیشود. ۱۴۰۰ سال دعوا که حل نمیشود. پس بیخیال بشیم.
🔸به نظرم واضح است که هردوی این ایدهها بوی ارتجاع میدهد.
اما یک اتفاق خوب زلزله سوریه، این بود که نشان داد رویای امتگرایی، حتی در میان حزباللهیها، تا چه میزان سست و شکننده است. بدین معنا که عده زیادی که علیالظاهر ذیل این گفتمان بودند، با اولین فکت ناامید کننده در میدان، فوری برمیگردند به همان جمله قدیمی «آقا ما با اینا برادر نمیشیم».
🔸میگویند جهان اسلام تا تقی به توقی میخورد، فداکاریهای ایران را فراموش میکند و به تنظیمات کارخانه بازمیگردد. خب عزیزان، این نقد دقیقاً به شما هم وارد است که در این لحظات به تنظیمات کارخانه طائفی که ۱۰۰ سال برای مبارزه با آن وقت گذاشتیم، بازمیگردید.
🔸این دوستان دسته دوم باید دقت کنند که اگر در هر لحظه بخواهند با «فکت های میدان» قضاوتهایشان را تغییر بدهند، ابتدا باید در خیلی پرونده های دیگر هم همین کار را بکنند. اگر بنا به ناکارآمدی ایدهها باشد، در ضرورت اجبار حجاب، در اقتصاد اسلامی و در اعمال شریعت از طریق دولت که خیلی بیشتر باید تجدید نظر بکنید. آیا میکنید؟ نمیکنید!
به نظرم واضح است که مسئله چیست. تقریب جزو مبانی جنبش احیای اسلامی معاصر است. اما برای بخش بزرگی از کنشگران این جناح، مبنا نیست! روح هویتی فرقهای در خیلی از لحظات مهمتر میشود و پروژههای همگرایی ما هم به همین دلیل در میانه راه با بازگشتن همان جمله «آقا ما اینا...» شکست میخورد.
🔸واقعیت این است که جنبش احیای اسلامی معاصر، روزهای خیلی بدتری را نیز گذرانده است. روزهایی که همه فکتهای میدان علیهش بودند. و ما همین میزان از همگرایی موجود امروز(که همچنان برایمان کافی نیست) را مدیون آرمانگرایی آنها هستیم.
روزی که سیدجمالالدین خیز احیای اسلامی را برداشت، بریتانیا داشت در بمبئی هند با واحد «میلیون نفر» آدم میکشت. وقتی در ۱۸۹۰ رفت پاریس که عروه الوثقی را منتشر کند، اروپا ۲۰۰ هزار کیلومتر خط راهآهن داشت ولی در ایران طی کردن فاصله تهران تا اصفهان ۱۰ روز طول میکشید. او در حالی از وحدت صحبت میکرد که خود ایران شیعی به هزار تکه فرقهای تبدیل شده بود و در شهرهای بزرگ در ایام محرم، دسته های عزاداری حیدریها و نعمتیها از هم آدم میکشتند.
🔸حالا که خیلیها در حال بازگشت به تنظیمات کارخانه هستند، باید جوانترها و آرمانگراها تکلیف بیشتری احساس کنند و مسیر امتگرایی را ادامه بدهند.
🔸واقعیت این است که در چهل سال گذشته ما تلاشهای بسیار اندک و خطاهای بسیار زیادی در مسیر هم گرایی با جنبشهای منطقه کردیم و راه سادهتر را انتخاب کردیم.
حالا باید تکلیف بیشتری احساس کنیم و راههای نرفته را طی کنیم.
درباره راههای روزنهگشایی در این وضعیت نیز باید جمع شویم و گفتوگو کنیم.
اگر دغدغه این حوزه را دارید، الان وقت عمل است...
https://t.me/TheNarrrowGate
@mesle_Beheshti
🌕 جنگ بزرگ یا صلح بزرگ؟
یادداشتی به بهانه سقوط سوریه و انتظار تغییر در ایران
بخش اول
✍️#محسن_دنیوی
🔺طلا و دلار رو نگه داریم یا بفروشیم؟ اوضاع ملک و خودرو چطور میشه؟ چون ملک و خودرو همپای دلار رشد نکردن، انفجاری بالا میرن یا با توافق سقوط سنگین میکنن؟
اگه حباب سکه منفجر بشه، تا کجا ریزش میکنه؟
بورس چی میشه؟ باز رکورد میزنه؟
اینها سوالات بخشی از جامعه درباره آینده است و پاسخ این سوالات به جنگ بزرگ یا صلح بزرگ وابسته است!
حالا سوالات بخشی دیگر از جامعه امروز ایران را درباره گذشته نزدیک و آینده نزدیک مرور کنیم؛
طوفان الاقصی واقعا تله بود یا فتحالفتوح؟
وضعیت چند ماه بعد عراق و یمن و ایران چطور میشه؟ واقعا اون حمله اساسی به تاسیسات رو که دربارهش حرف میزنن رو انجام میدن؟ عراق تو فشار میره زیر بلیط آمریکا و اسرائیل و عربستان؟ بعد از آتشبس، حزبالله رو خلع سلاح میکنن و حماس رو محو میکنن؟
پاسخ این سوالات هم وابسته به دوگانه جنگ بزرگ یا صلح بزرگ است؟
دوگانهای که عدهای در حال طراحی و خلق آن هستند و قصد دارند با تمرکز و تاکید روی این دوگانه، جامعه ایران و مسئولان و نخبگان ایرانی را در موقعیت انتخاب بین این دو مسیر قرار دهند.
دو مسیر که هر کدام اتفاق بیفتد برای آمریکا و اسراییل و یاران آنها نتیجه یکسان است و قرار است آنها در هر صورت، برنده باشند.
اگر صلح بزرگ با آمدن ترامپ رخ دهد، او ناجی جهان خواهد شد و خاورمیانه جدید را پس از یکسال خونریزی نتانیاهو شکل خواهد داد و ایرانِ توافق کرده با ترامپ، دیگر اعتباری برای سخن گفتن از مقاومت و مبارزه با استکبار جهانی ندارد و طرح ابراهیم رژیم صهیونسیتی که نیمه تمام مانده بود، به سرانجام میرسد و به جای محور مقاومت، محور سازشی از ترکیه تا عربستان و امارات و اردن و کویت و عمان و حتی سوریه و عراق برای زایش خاورمیانه جدید شکل خواهد گرفت!
حالا فرض کنید که گزینه دوم یعنی جنگ بزرگ رخ دهد، چه خواهد شد؟
عراق همراه شده و یمن زخمی خواهد شد تا ایرانِ تنها مانده با حمله چندجانبه نظامی و تحرکات گروه های معاند مسلح داخلی ایران و آشوب های شهری در نهایت سقوط کند!
اینها روایتهایی از آینده نزدیک ایران است که هر روزه به زبانهای مختلف در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی با تکرار بسیار بیان میشود تا ذهنها همسو و آماده شوند!
دشمنان ایران با تکرار این دوگانه جنگ بزرگ و صلح بزرگ در حال خلع سلاح روانی جامعه و حاکمیت هستند که از ترس یکی و شوق دیگری تصمیم بزرگی بگیرند.
دشمنان قسم خورده ایران دوست دارند که اگر شد بدون خونریزی این کارزار نابرابر را تمام کنند و اگر لازم به جنگ بود، ذهنیتهای داخلی و افکار عمومی جهان را برای چنین حملهای فراهم کنند!
اما مسئله اینجاست که آیا این دوگانه اساساً واقعیت دارد و یا استراتژیستها در کنار رسانهها به کمک مسئولان سیاسی و نظامی آمریکا و اسراییل و یاران آنها آمدهاند و در حال برساخت و واقع نمایی این وضعیت بحرانی برای ایران هستند؟!
قدرت مفهوم را اینجا میشود درک کرد. توانی که در روایت و گفتمان و خلق تصویر از آینده نهفته است، مهمتر از توان نظامی و ادوات جنگی است.
دشمنان ملت ایران امیدوارند که این دوگانه تقلبّی به قلب ایرانیان نفوذ کند و از آنجا به فکر عمومی تبدیل شده و رفتار مردم را بسازد و مردم ایران و منطقه منتظر یکی از آن دو آیندهای باشند که بالاتر بیان شد.
برآورد احتمالی دشمنان این است که ایرانیان در چنین شرایطی به طور طبیعی منفعل خواهند شد تا ایران به سرنوشت طراحی شده توسط آنها گرفتار شود!
در مقابل به نظر میرسد که روایت رهبری از وضع موجود بسیار متفاوت از این دوگانه دروغین است!/ ادامه دارد
#آینده_ایران
#قیام_جوانان
#جبهه_مقاومت
@esharat_57
@mesle_Beheshti
🌕 جنگ بزرگ یا صلح بزرگ؟
یادداشتی به بهانه سقوط سوریه و انتظار تغییر در ایران
بخش دوم
✍️#محسن_دنیوی
🔺ایشان از استعاره جنگ احد برای توضیح وضعیت جبهه مقاومت استفاده میکنند.
احد، نبردی است که پس از پیروزی در جنگ بدر برای مسلمان اتفاق افتاد و شکست سختی برای جبهه حق در این جنگ رقم خورد. در این نبرد حمزه عموی پیامبر(ص) و از ارکان نهضت شهید شد و دیگر رکن جبهه مقاومت و یار پیامبر(ص) یعنی امیرالمومنین(ع) هم به شدت مجروح شد و حتی جنگ به نقطهای رسید که نزدیک بود پیامبر اسلام(ص) هم شهید شده و همه چیز تمام شود!!
سپاه اسلام به شدت به لحاظ روحی آسیب دید و انگیزهها برای ادامه مسیر از بین رفت.
اما با فاصله کوتاهی شاهد جنگ خندق و یا همان جنگ احزاب هستیم که کفار سرمست از پیروزی در جنگ احد، همه نیروهای همسو با خود را جمع کرده و آمده بودند تا کار مسلمانان را یکسره کنند اما به نحو عجیبی شکست خوردند و در ادامه مسیر، صلح حدیبیه پیش آمد و بعد هم فتح مکه!
تاکید بر استعاره جنگ احد برای توضیح وضعیت امروز ما، نحوی روایت شکست در مسیر پیروزی است و نوید پیروزیهای بزرگ برای مقاومت را در دل خود دارد!
به عبارت دیگر، هم فرار از قبول شکست اشتباه راهبردی است و هم ندیدن آن، بلکه توضیح شکست در این روزها مهم است.
جنگ احد و تجربه شکست جبهه مقاومت در برابر دشمنان و شهادت حمزه سیدالشهدا بیشباهت به وضع امروز و فقدان سیدالشهدای مقاومت یعنی سید حسن نصرالله نیست و امکانهایی برای فهم امروز و آینده به ما میدهد!
پس با این توضیحات به نظر میرسد رهبر معظم انقلاب در برابر دوگانه جنگ بزرگ و یا صلح بزرگ که دشمن تلاش دارد در برابر ایرانیان قرار دهد و آنها را از ترس به تسلیمی بزرگ مجبور و راضی کند، روایت دیگری از آنچه رخ داده است ارائه میکنند. روایتی که اولاً شرایط را به سبکی که رسانهها و عوامل تبلیغی دشمن دوست دارند، بحرانی و نزدیک به لحظات پایانی نشان نمیدهد.
ثانیاً شکست را پذیرفته و آن را در دل یک مسیر میبیند که با مقاومت میتواند ورق را برگردانده و پیروزی بزرگ برای مسلمانان و ایرانیان رقم بخورد!
پس نگاه ایشان این است که نه جنگ بزرگ و نه صلح بزرگ، بلکه مقاومت برای رسیدن به لحظه ناامیدی دشمن از امکان نابودی جبهه حق و رسیدن به پیروزی بزرگ...
پیروزی و موفقیتی که تنها یک راه حل دارد و آن قیام جوانان برای ساختن آینده است. باید فکر نو، انرژی نو و جمعیتی از جوانان از افغانستان و پاکستان تا ایران و عراق و سوریه و لبنان و یمن و ... برای تغییر وضعیت این منطقه از جغرافیای جهان دست به کار شوند و با تلاش و مجاهدت و تکیه بر تاریخ و فرهنگ ریشهدار خود وضعیت جدیدی متفاوت از طراحی آمریکا، اسراییل و یاران آنها برای غرب آسیا رقم بزنند!
#آینده_ایران
#جبهه_مقاومت
#قیام_جوانان
@esharat_57
@mesle_Beheshti
درد بیرویایی!
✍️#سلمان_کدیور
✳️ وجه مهمی ازحکمرانی، ساختن یک رویا برای مردم است. اینکه یک رویا به مردم بدهی، امکانات و بستر را فراهم کنی و از مردمت بخواهی برای رسیدن به این رویای جمعی، تلاش کنند.
اینجاست که افق های چشم انداز حکومت ها تعریف می شود. چیزی که غالب کشورها مثلا برای 20 یا 30 سال آینده خود اعلام کرده اند و آن را هدف ملی قرار داده اند.
در این میان اما به این فکر میکنم که رویایی که ج. اسلامی برای مردم متصور شده چیست؟
دقیقا قرار است کجا برسیم و چه کنیم؟
ما سال 84 یک سند چشم انداز 20 ساله تعریف کردیم که طبق آن قرار بود ما در زمینه اقتصادی، علمی، فرهنگی، و... در منطقه اول باشیم.
اما الان اندازه 10 سال از سال 84 عقبیم و در بسیاری از شاخص ها از آخر، اول منطقه شده ایم و بدبختانه احساس شکست هم نه تنها نمی کنیم بلکه مسئولین ما معتقدند بر فراز قله ایستاده ایم!
ایران امروز بی رویا است. و این رنج کمی نیست.
@mesle_Beheshti
*🔻معترض امیدوار یا توجیهگر منفعل؟*
✍مهدی شعبانیفرد
🔸رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با مردم قم اشاره کردند که درست نقطه مقابل آن کاری که دشمن میخواهد بکند که امید را از دل جوانهای ما خارج کند، همه کسانی که در زمینههای تبلیغاتی مخاطب دارند، یکی از بزرگترین و اولین اهدافشان بایستی این باشد که امید را در دلها زنده کنند و حرف ناامیدکننده بر زبان جاری نکنند. اما سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که آیا منظور ایشان این است که هرگز نباید از مشکلات سخن گفت و به آنها اعتراض کرد؟ در واقع، مرز بین امیدواری و توجیهگری کجاست؟
🔸اعتراض امیدوارانه بر درک صحیح از واقعیتها و مشکلات موجود در کنار دیدن نقاط قوت و ظرفیتها استوار است. معترض امیدوار نه تنها مشکلات را میشناسد، بلکه آنها را بهعنوان چالشهایی در مسیر پیشرفت در نظر میگیرد و سعی دارد با استفاده از تواناییها و ظرفیتهای موجود، برای حل آنها اقدام کند. در مقابل، توجیهگری به معنای انکار مشکلات و تلاش برای پنهانسازی آنهاست. این رویکرد منفعلانه معمولا همراه با خوشخیالی و فرار از واقعیات است و به جای مواجهه با مسائل، تلاش میکند مشکلات کماهمیت جلوه داده شوند. معترض امیدوار، بر خلاف تصویری که دشمن ارائه میدهد، کشور را در بن بست نمیبیند و به وجود راه حل اطمینان دارد و برای تحقق آن مبارزه میکند و از مشکلات نمیترسد، در حالی که توجیهگر منفعل در تلاش است تا مشکلات را بیاهمیت نشان داده و از حل آنها فرار کند.
🔸یکی دیگر از تفاوتهای کلیدی این است که اعتراض امیدوارانه همواره با تلاش و به فعالیت واداشتن دیگران همراه است. معترض امیدوار، به این باور دارد که تغییرات زمانبر هستند و ممکن است در این مسیر با چالشها و شکستهایی هم روبهرو شود، اما این موانع را بخشی از مسیر طبیعی پیشرفت میداند و بر خلاف خواست دشمن پمپاژ ناامیدی نمیکند. در مقابل، توجیهگر منفعل بهجای تلاش برای حل مشکلات، بیشتر به حرفدرمانی و پاک کردن صورت مسئلهها میپردازد. در نهایت، اعتراض امیدوارانه با دیدن نقاط قوت و ضعف در کنار هم و نگاه روشن به آینده همراه است، در حالی که توجیهگری منفعلانه با نوعی تسلیم شدگی و حفظ شرایط موجود گره خورده است.
@muqavemat
@mesle_Beheshti