🔴 تاملی در طوفانی که می سازیم‼️
✍ سعداله زارعی
🔻واقعیات جنگ از جمله عملیات کربلای چهار را نمی توان در چارچوب اظهارات یک فرمانده ولو یک فرمانده ارشد تحلیل کرد.
برای تحلیل یک عملیات که به اهداف خود نرسیده است باید کارشناسان نظامی بنشینند و ابعاد مختلف موضوع را بررسی کنند از جمله دلایل زمانی اتخاذ تصمیم به عملیات ، وضع یگان های عمل کننده و اینکه کدام یگان و چرا به هدف محوله نرسیده است ، یگان های پشتیبان چگونه عمل کرده اند ، وضع حفاظت اطلاعات عملیات چگونه بوده است ، میزان توان عملی ما در لو نرفتن نقشه عملیات چقدر بوده است و اصولا" عملیات های ما در جنگ با توجه به گستردگی توان اطلاعاتی دشمن که در گزارش های انعکاسی هم به گستردگی توان کشف دشمن اشاره شده ، تا چه میزان قابل حفاظت بوده است و ده ها مسئله دیگر ...
الان چه نفعی می بریم از به میان کشیدن تعلل فرماندهانی که در شرایط کاملا" نابرابر و در عین حال جان بر کف در صحنه های حساس عملیاتی بوده اند و در کنار مدیریت موفق و افتخارآمیز ده ها عملیات در چند عملیات هم ناموفق بوده اند ؟ اگر مبنای ارزیابی فرماندهان موارد عدم موفقیت باشد ، در اکثر جنگ ها باید فرماندهانش را مستوجب سرزنش دانست و حال آنکه در همان موقع بسیاری دیگر برای دوری از داوری دیگران و پیامدهای احتمالی ، کنج عافیت گزیده و بعد از هر عملیات داد سخن سر داده اند که بله در فلان عملیات که به پیروزی رسید ، ما بودیم که مشاوره دادیم و بله فلان عملیات شکست خورد چون دست اندرکاران راه دیگری رفتند !
و دیگر اینکه الان از رسانه ای کردن پاره ای از اشکالات جنگ چه بهره ای نصیب کشور و مدافعان جان برکف آن می کنیم ؟ جز اینکه اولا" مردم را نگران کرده و اعتمادشان به فرماندهان نظام را سلب می کنیم و ثانیا" خانواده هایی که فرزندانشان را خالصانه به میدان خطر فرستاده و تبعات آن را با افتخار پذیرفته اند ، را خدای نکرده تا سرحد پشیمانی نگران می کنیم ؟ که البته آنان که با خدایشان معامله کردند ، هرگز پشیمان نمی شوند .
🔸 متاسفانه سخن ناصواب یک فرمانده ، کار را به طرح مباحثی کشانده که سوداگران عرصه سیاست ، پایه های امنیت کشور را نشانه بروند .
ما روزانه از کنار ده ها اظهار نظر ناصواب که گاهی از قضا خیلی هم برای کشور مضر است ، به راحتی عبور می کنیم و در این مواقع حساس سکوت را بر سخن گفتن ترجیح می دهیم ! حالا چرا از یک اظهار نظر ، طوفان می سازیم ؟ در این طوفان کدام ارزش ها بر باد می روند ؟
👌 آیا قبیله گرایی ارزش خون به دل کردن خاندان صبور و سترگ شهیدان عزیز را دارد ؟
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
مسئله خطرناک!
یادداشت: روزنامه «آفتاب یزد» در مطلبی نوشت: «این تندروها بودند که آرامش را از دولت روحانی سلب و بعد از تصویب برجام در مجلس نهم، ساز مخالفت و بداخلاقیهای سیاسیشان را علیه روحانی و ظریف کوکتر از قبل کردند تا بتوانند با سیاست تضعیف و سرکوب، رئیس دیپلماسی کشورمان را به عقبنشینی در برجام وادار ساخته و در نهایت پرونده برنامه جامع اقدام مشترک را ناتمام ببندند. این تندروها بودند که با منافع مخالفان در آمریکا همراستا شده و مواضع رئیسجمهور تندرو ایالات متحده را برای خروج از برجام تقویت کردند.» درباره اینکه جریان اصلاحات متأسفانه با وجود همه عهدشکنیها و خلف وعدههای آمریکا همچنان ترجیح میدهند از خروج غیر قانونی آمریکا از برجام و تعلل اروپا در تأمین خواستههای ایران و وظایفش در توافق جامع هستهای سخنی به میان نیاورند، سخن بسیار رفته است؛ اما آنچه اینجا مورد سؤال و نگرانی است، اصرار جریان اصلاحطلب برای وصل کردن همه مشکلات به رقیب سیاسی و غافل شدن از دشمن خارجی است، رویهای که به برجام منحصر نیست و در فتنه 88 نیز به جای آنکه نقش دولتهای خارجی و قرار گرفتنشان در جورچین دشمن را ببینند، سعی میکنند ماجرا را به مناظرات انتخاباتی تقلیل دهند، حتی در کمال حیرت تحلیلگرانی نزدیک به این طیف هستند که تحمیل جنگ هشت ساله از سوی دیکتاتور همسایه را نیز به اقداماتی از سوی ایران نسبت میدهند! فراتر از برجام و فتنه 88، مسئله خطرناک دقیقاً همین گرفتن نوک اتهام به سوی نیروهای کشور و غافل شدن از دشمن خارجی است که همه تلاش خود را برای دشمنی با نظام اسلامی به کار گرفته است؛ نگاهی که هم میتواند خطای محاسباتی ایجاد کند و هم توان تصمیمگیری اجتماعی را برای مقابله با توطئههای خارجی تضعیف کند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
فتنه تغلب با اسم رمز تقلب!
«کورسویی از امید که از جنبش سبز در تهران برخاسته بود و امکان داشت اصلاحاتی در جمهوری اسلامی ایجاد کند، پیش از آنکه نوری از آن بلند شود، خیلی زود خاموش شد.» این عبارات بخشی از سخنان وندی شرمن، سرپرست سابق تیم مذاکرهکننده هستهای آمریکا بود که در اندیشکده «بیکر» دانشگاه «رایس» بیان کرده است. این جملات و هزاران سند از رسانهها و اندیشکدههای خارجی وجود دارد که نشان میدهد برنامه آنها این بوده که سال 88 سال پایانی انقلاب اسلامی باشد؛ اما آنچه سبب شد امید آمریکا و صهیونیستها به ناامیدی بگراید، حماسه نهم دی ماه بود؛ حماسهای که شاید عظمت آن اکنون هم ناگفته مانده باشد. علت عظمت این روز بزرگ این است که ملت ایران با قدرت انقلابی خود از یک تغلب بزرگ پرده برداشتند؛ زیرا جریان فتنه که از طریق آرای مردمی به پیروزی نرسیده بود، به دنبال آن بود که با شیوههای زیر به اهداف خود برسد:
1ـ استفاده گسترده از رسانههای بیگانه و شبکههای اجتماعی؛ یکی از پیچیدگیهای این فتنه استفاده گسترده از شبکههای اجتماعی بود. طرف مقابل به دلیل آزمایشهای مکرر در کودتاهای مخملی در دیگر کشورها توانسته بود مدل اثرگذاری را برای مقابله با ایران تدارک ببیند. استفاده گسترده از این شبکههای اجتماعی و تلویزیونهای ماهوارهای به نوعی این توهم را در فتنهگران به وجود آورده بود که با جنجال رسانهای اکثریت میتوان بر حق غلبه کرد.
2ـ همراهی کشورهای زورگو و سازمانهای وابسته به صهیونیسم؛ یکی از ویژگیهای بارز سال 88 این بود که حمایتهای بیگانگان که همیشه به صورت غیرعلنی و نامرئی بود، جنبه آشکار گرفته بود و هم بیگانگان ابایی از بیان حمایتهای خود نداشتند و هم جریانهای داخلی این دخالتها را نفی نمیکردند. این حمایتهای بیگانگان و دشمنان ملت ایران نیز برای فتنهگران احساس پیروزی از مسیرهای غیر حقوقی ایجاد کرده بود.
3ـ کمپینسازی مجازی و حقیقی و رفتارهای خشونتآمیز: راهاندازی کارناوالها و کمپینهای تبلیغاتی و ضربه زدن به نهادها، اماکن و حتی افراد شخصی این جسارت و جرئت را در آنان به وجود آورده بود که میتوانند از طریق زور و اغتشاش نظام را به عقبنشینی وادار کنند.
به دلیل این رفتارهای زورگومآبانه است که حضرت امام خامنهای(مدظلهالعالی) میفرمایند: «هیچ قدرت و غلبهاى در مکتب امام که از تغلب و از اِعمال زور حاصل شده باشد، مورد قبول نیست.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔆 در کنار دشمنان ایران نمیایستیم!
💠«همام الحمودی»، رئیس مجلس اعلای عراق با حضور دربرنامه تلویزیونی «بدون مرز» شبکه دو سیما تاکید کرد که ایران شریک غم و شادی عراق بوده و مهمتر از همه ایرانیها زوار امام حسین(ع) هستند و عراق هیچ وقت این اشتراکات مذهبی و عقیدتی را فراموش نمیکند. او گفت مردم عراق نسبت به حمایت کامل ایران در روزهای سخت جنگ با داعش وفادار خواهند ماند و هیچگاه شریک تحریمهای ظالمانه نخواهند شد؛ چون خود قربانی تحریم هستند
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
کره شمالی از لیست سیاه FATF خارج نشد
🔹 در حالی دولت با هدف خروج ایران از لیست سیاه FATF به دنبال پیوستن به کنوانسیونهای CFT و پالرمو است که سالها از عضویت کره شمالی در این کنوانسیونها می گذرد و نه تنها از لیست سیاه خارج نشده، بلکه متهم به تامین مالی گسترش سلاحهای کشتار جمعی شده است
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
پیام 9 دی امسال
یادداشت: آیین بزرگداشت حماسه ماندگار و ملی 9 دی روز گذشته و در نهمین سالروز خنثیسازی فتنه عمیق و پیچیده 1388 در سراسر کشور با حضور گسترده مردم و مسئولان برگزار شد و سخنرانان مراسم ضمن بازخوانی این فتنه که با توجه به تغییر نسلی در جامعه و ضرورت عبرتآموزی از حوادث تعیینکننده تاریخی لازم است، مسائل فیمابین انقلاب اسلامی و دشمنان نشاندار آن به ویژه جبهه آمریکاییـ صهیونیستیـ ارتجاع عربی را تشریح کردند و با مرور هشدارهایی که فتنه 88 برای اقشار گوناگون مردم و مسئولان داشت، پیامهای 9 دی را برای دشمنان ایران تبیین کردند و نسبت به وقوع فتنههای آینده هشدار دادند.
9 دی باطلالسحر برشی از فتنهای عمیق و طراحی شده در اتاقهای فکر جبهه به هم پیوسته کفر و سلطه و تکفیر بود. آنها فکر همه چیز را کرده بودند، سناریوها و نقشهای هر فرد و سازمان و حزب و انجمن را تعیین کرده بودند، توپخانه رسانهای خود را برای آتش تهیه عملیات روانی و دروغ و فریب را برای اعتمادزدایی و ایجاد شکاف و نقار بین مردم با مردم و مردم با مسئولان به زعم خام خود روشن کرده بودند و...؛ اما آنها فراموش کردند که برای دو عامل فکر کنند؛ یکـ ریشهداری این نظام الهی در دلهای مردم از قلمهای سناریونویسان افتاد. آنها 40 سال است که در تحلیل رفتار مردم ایران راه خطا میروند و امروز نیز مبنای طرحریزی برای فتنه آینده را نارضایتی مردم از نظام قرار دادهاند. در حالی که مردم با همه مشکلاتی که دارند و با همه گلهمندیهایی که از چرخش چرخه اقتصاد کشور دارند؛ اما حساب آن را از اصل نظام جدا میدانند و اعتماد کامل دارند که رهبری و مسئولان نظام در کنار مردم هستند و دقیقاً پیام 9 دی امسال به مسئولان همین است که با حل مشکلات هم گشایشی در زندگی آنها ایجاد شود و هم زمینههای طمعورزی دشمنان مسدود شود. دوـ هدایتهای رهبری و مؤید بودن رهبر معظم انقلاب به تأییدات الهی که بدون واهمه و بیهیچ دستپاچگی معمول رهبران جهان به هنگام بحران و فتنه، به تبیین و روشنگری مردم اقدام کردند و آنها را به صحنه دفاع از انقلاب و نظام آورند. امروز نیز همین رهبر حکیم و شجاع انقلاب با انگیزهای بیشتر برای خنثیسازی فتنهها با کمک خیل عظیم مردم و یاران انقلاب در صحنه حاضرند و دشمنان هیچ غلطی نمیتوانند بکنند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴 چند نکته درباره انتصاب آیت الله صادق لاریجانی به ریاست مجمع_تشخیص و عضویت در شورای نگهبان
1⃣ در شورای نگهبان شش عضو فقیه و شش عضو حقوقدان حضور دارند که از بین شش عضو فعلی، آیات عظام احمد جنتی، مهدی شبزندهدار جهرمی، سید محمدرضا مدرسی یزدی، محمد یزدی، سید محمود هاشمی شاهرودی محمد_مؤمن، آیت الله هاشمی شاهرودی در ۳ دی امسال دار فانی را وداع گفته و آیت الله مؤمن نیز در بیماری و کما به سر می برد. عملاً در ماه های اخیر فقط ۴ عضو فعال داشته که باتوجه به وضعیت خطیر کشور و نظام قانون گذاری کشور و همچنین مسئله مهم انتخابات مجلس پیش رو، نمی توان بیش از این کار شورا را مختل نگهداشت.
2⃣ عضویت یکی از روسای قوه قضا در شورای نگهبان خلاف قانون نبوده و نیست. لذا شبهه ای در این زمینه وجود ندارد.
3⃣ آیت الله صادق لاریجانی از سال ۸۳تا ۸۸ پیش از ریاست بر قوه قضا، عضو فقیه شورای نگهبان بوده و تجاربی در این زمینه دارد. چه بهتر از اینکه عضویت در شورای نگهبان، باتوجه به سابقه در این زمینه باشد.
4⃣ ریاست لاریجانی بر دستگاه قضا بعد از دو دوره 5 ساله بزودی تمام می شود و فرد جدیدی جایگزین می شود. شاید رهبر انقلاب با توجه به اشراف بر مسائل و شناخت نسبت به اشخاص، برای ریاست دستگاه قضا از کسانی همچون آیت_الله_مدرسی یا آیت_الله_رئیسی یا حتی مجتهدین گمنام و جوان تری استفاده نمایند. به هر شکل استفاده از تجارب آیت الله لاریجانی در شورای نگهبان و مجمع تشخیص با توجه به اتمام دوره وی در جایگاه ریاست دستگاه قضا و باتوجه به سوابق ایشان، اقدامی عقلانی و بجاست.
5⃣ حضور در مجمع تشخیص نیز خطیرتر است با توجه به اینکه شخصیتی مقبول تر و جامع تر در اعضای مجمع به جز آیت الله جنتی دیده نمی شود که از عهده ایشان نیز خارج است. شخصیتی مجتهد یا مکلا که در دستگاه قانون گذاری یا قضا یا مجریه بوده باشد و نسبت به بقیه مقبول تر و مورد پذیرش باشد وجود ندارد. آیا غیر از آیت الله لاریجانی فرد دیگری از روحانیون یا غیرروحانیون دارای تجارب بالا و همچنین مورد پذیرش اعضا باشد وجود دارد؟ چاره کار چیست؟
6⃣ پیش از این در مطلبی نسبت به وضعیت دستگاه قضا و دلایل نارضایتی از دستگاه قضا عرض کرده ایم که مشکلات و دردهای دستگاه قضا صرفاً به رئیس دستگاه بر نمی گردد بلکه مجموعه عوامل و مسائلی در این زمینه مطرح است همچون ساختار قوه، اصل کار قضاوت، کمبود قاضی، کمبود زندان، طولانی بودن اطاله دادرسی، ضعف قوانین، کمبود شدید بودجه و غیره.
🔹هرچند در زمان آقای لاریجانی اقدامات ویژه و اساسی نیز انجام شده است، من جمله: برخورد با دانه درشت های فساد اقتصادی در سطح وزیر، معاون اول رئیس جمهور، فرزندان فاسد هاشمی به عنوان شخصیتی با نفوذ، برخورد با عوامل فتنه 88 و عاملان براندازی نظام، کشف و برخورد با اختلاس 3 هزار میلیاردی امیرخسرو مه آفرید در دولت قبل، رانت 18 هزار میلیاردی در دولت فعلی، تشکیل پرونده برای برادر رئیس جمهور فعلی و برادر معاون اول رئیس جمهور، برخورد با سلاطین و عوامل بی ثباتی بازار ارز، سکه و غیره. البته که انتقاداتی نیز مطرح است و گاه متوجه شخص اول دستگاه نیز می شود.
7⃣ انتصاب یک شخص برای یک جایگاه به معنای تأیید صددرصد وی و عملکرد وی نیست. چنانچه مرحوم هاشمی رفسنجانی سالها با توجه به زاویه با رهبری و نظام و حمایت از فتنه 88 و فساد فرزندان و اطرافیان، باز به علت مصلحت، انسجام و امنیت کشور در جایگاه ریاست مجمع تشخیص حضور داشته است و یا حضور سایر افراد با وجود به تفکرات و مواضع بعضاً مخالف با رهبری
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔹پس انتصاب آقای لاریجانی به مجمع تشخیص به معنای تأیید صددرصد وی نیست. هرچند عملکرد و مواضع نسبتاً قابل قبول تری نسبت به سایر شخصیت ها در حمایت از نظام و رهبری و علیه استکبار و فتنه گران و مفسدان داشته است و البته منتقدین آیت الله می توانند در چارچوب قانون و ادب و اخلاق، انتقادات کند و تند خود را مطرح نمایند و این فضای نقد و انتقاد از برکات انقلاب است.
8⃣ شاید برخی از مؤمنین با توجه به عملکرد برادران لاریجانی و برخی از وابستگان آنان، دلگیر بوده و خاصه نسبت به عملکرد علی لاریجانی در جایگاه مجلس شورا شدیداً ناراحت و نگران اند؛ اولاً باید بدانیم که نباید عملکرد علی لاریجانی و یا سایر اعضای خانواده را به پای آیت الله لاریجانی حساب کنیم؛ آیت الله در موارد متعددی نشان داده با برادر خود در مجلس اختلافات عمیق و جدی داشته است. در برخورد با مفاسد دولتی، در حمایت یا عدم حمایت از روحانی، در برخورد با فتنه گران و مسائل متعددی آیت الله نشان داده با علی لاریجانی اختلافات جدی دارد و چنانچه ما مردم و نیروهای انقلابی این اختلافات را نبینیم حتماً بی انصافی کرده ایم. ثانیاً آیت الله لاریجانی نسبت به سایر مسئولین عملکرد بهتری داشته و ثالثاً ولایتمداری و اطاعت از رهبری برای همچنین موقعیت هایی است وگرنه در سایر مواقع که اقدام و عملکرد ولی جامعه مورد علاقه ما باشد ولایتمداری خیلی مطرح نیست. اصل ولایتمداری و اعتماد به امام جامعه در همچنین شرایطی وارد است که شما از یک شخصیت رضایت کامل ندارید و از طرفی به عملکرد وی نیز اشراف کامل نداشته اید اما به رهبری و تصمیمات رهبری با توجه به اشراف ویژه ایشان بر کشور و دستگاه ها و شناخت ایشان از شخصیت ها، اعتماد کرده و می پذیرید.
9⃣ عضویت دو برادر از یک خانواده بعنوان رؤسای قوای کشور شاید در وهله اول قابل هضم نباشد اما باید بدانیم که انتخاب یا عدم انتخاب افراد برای جایگاهها نباید تابع این شرط باشد که از یک خانواده باید چند نفر باشند یا چند نفر نباشند! انتخاب بر مبنای شایستهسالاری اصل است. هرچند انتخاب علی_لاریجانی به ریاست مجلس تصمیم مردم و نمایندگان مردم است نه تصمیم رهبری یا تصمیم نظام. نمایندگان ملت در چند دوره اخیر ارادت ویژه ای به ایشان نشان داده اند!! کاش ما مردم در انتخاب خودمان دقت کنیم و افرادی را انتخاب کنیم که تحت تأثیر لابی های علی لاریجانی و همفکران وی قرار نگیریم.
🔟 برای تمدن سازی دو عنصر ویژه نیاز داریم: تولید فکر و تربیت نیرو. جریان انقلاب در حوزه و دانشگاه، باید بداند بیش از هر چیز دیگری به کادرسازی و تربیت نیرو در همه سطوح و در همه رشته ها و عرصه ها نیاز دارد. از عرصه فقه حکومتی گرفته تا فقه قضا و حقوق و اقتصاد و سیاست و فرهنگ و هنر و ورزش. امروز انقلاب در همه عرصه ها نیاز به جریان انقلابی دارد؛ در حوزه اقتصاد، مدیریت، هیئت علمی دانشگاه، معلم، قاضی، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان، ارتشی، سپاهی، بانکی و غیره. اگر دلسوز این نظام و آینده آن هستیم در خصوص تولید فکر و تربیت نیرو موظفیم.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
همچنان امیدوار!
قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در تازهترین اظهاراتش درباره نتیجه وعدههای طرف اروپایی برای ادامه حیات برجام و تأمین منافع جمهوری اسلامی ایران از توافق جامع هستهای ناامیدانه از بدعهدیهای اروپاییها و ناتوانی آنها سخن گفته و اعلام کرده است: «در عمل (اعضای) اتحادیه اروپا نشان دادند در مقابل فشار آمریکا از توانایی لازم برخوردار نیستند و علی رغم وعدهها و تاریخهایی که مشخص شده بود نتوانستند این سازوکار را نهایی کنند.» موضوعی که مدتها پیش منتقدان درباره آن به دولت و دستگاه دیپلماسی هشدار داده و گفته بودند نباید اجازه وقتکشی به طرف اروپایی داده شود؛ اما اکنون متأسفانه، با وجود آن هشدارها ماهها از خروج آمریکا گذشته و شاهد هیچ اقدام مثبتی از سوی اروپاییها نیستیم؛ اما نگرانکنندهتر آنکه، سخنگوی وزارت خارجه در ادامه اظهاراتش که در بالا ذکر آن رفت، تأکید کرده است: «ما هنوز امیدواریم اروپا بتواند در این برهه حساس از ارزشهای خودش و حیثیت خود در برابر فشار آمریکا دفاع کند»؛ یعنی همچنان دستگاه دیپلماسی ما منتظر اروپاییها است تا کاری کنند! آن هم در شرایطی که حتی نزدیکترین رسانهها به جریان حامی «اتکا به اروپا در مقابل آمریکا» نیز مینویسند: «از یک سو، اروپا به لحاظ محتوا و لجستیکی توان این کار را ندارد و از سوی دیگر همه اعضای اتحادیه اروپا اتفاق نظر دارند که باید سیاست کلیمان در مقابل ایران را حفظ کنیم.» امروز باید این سؤال را از وزیر امور خارجه و دیگر تصمیمگیران در این زمینه در دولت پرسید که تا کی قرار است منتظر اقدام عملی اروپاییها بمانند؟ آیا وقت آن نرسیده است که در مقابل بدعهدیهای ادامهدار طرفهای غربی، ایران نیز در رویکرد خود نسبت به برجام و اجرای تعهدات یک طرفه تجدید نظر کنند؟!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش