71826_691.pdf
2.58M
نسخه pdf
نشریه الکترونیکی شماره 945 صبح صادق-99/1/26
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
91.doc
41K
نسخه word
یادداشت/ جنگ روانی در چله کرونا کمانه کرد
به قلم دکترعبدالله گنجی # مدیر مسئول روزنامه جوان
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
91.pdf
108.9K
نسخه pdf
یادداشت/ جنگ روانی در چله کرونا کمانه کرد
به قلم دکترعبدالله گنجی # مدیر مسئول روزنامه جوان
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
توافق بر سر کاهش بیسابقه عرضه نفت
23 عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت، «اوپک» و کشورهای غیراوپک در دهمین نشست فوقالعادهای که برگزار شد، برای بزرگترین کاهش عرضه نفت جهان توافق کردند، بهگونهای که مقرر شد روزانه ۹/۷ میلیون بشکه از عرضه نفت کاسته شود. وزیر نفت کشورمان درباره جزئیات اجرای این توافق گفت: «فقط مکزیک در مقابل کاهش عرضه نفت به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز مخالفت کرد و پذیرفت که فعلاً ۱۰۰ هزار بشکه را کاهش دهد.»
گزارههای خبری:
۱ ـ پیامدهای اقتصادی کرونا روز به روز در حال افزایش است، بهگونهای که علاوه بر بخش خدمات، بر بخش تولید نیز تأثیرگذاشته و پیشبینی کارشناسان این است که در آینده به علت کاهش تولید، شاهد کاهش بیشتر تقاضای نفت خواهیم بود. این توافق حاکی از آن است که کارشناسان پیشبینی میکنند در آینده شاهد رکود اقتصادی خواهیم بود؛ از اینرو در اولین واکنشها به این تصمیم، قیمت طلا در سطح جهانی اندکی رشد کرد.
۲ ـ در جنگ تجاری بین آمریکا و چین، برنده اصلی کاهش قیمت نفت چین است؛ از اینرو آمریکا علاوه بر انگیزه داخلی، به دلیل رقابت اقتصادی با چین حاضر شده است حتی کاهش سهم مکزیک را نیز برای ماههای مه و ژوئن بپذیرد تا قیمت نفت افزایش یابد؛ اما این کاهش عرضه متناسب با کاهش تقاضا نیست. در حال حاضر حدود ۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش تقاضای خرید نفت داریم که کاهش ۱۰ میلیون بشکهای نمیتواند نقش بسیار زیادی بر افزایش قیمتها داشته باشد.
۳ ـ اگر قیمت نفت افزایش نیابد، تولید نفت برخی کشورهای تولیدکننده مقرون بهصرفه نخواهد بود و مشخصاً استحصال نفت آمریکا با قیمتهای فعلی برای این کشور مقرون بهصرفه نخواهد بود.
نکته راهبردی: جمهوری اسلامی ایران با توجه به میزان پایین عرضه رسمی نفت، آسیبپذیری پایینتری نسبت به سایر تولیدکنندگان خواهد داشت، ضمن اینکه در این توافق نیز بدلیل تحریمهای امریکا، از کاهش تولید و عرضه معاف شده است.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
71892_445.pdf
2.68M
نسخه pdf
نشریه الکترونیکی شماره 946 صبح صادق-99/1/27
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
تنها دستاورد آمریکا از ترور سردار سلیمانی
سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه ایران و «ابومهدی المهندس» جانشین فرمانده «الحشدالشعبی» عراق در سیزدهم دیماه ۱۳۹۸ در حمله پهپادی آمریکا نزدیک فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند. شبکه لبنانی «المیادین» به مناسبت گذشت صد روز از این ترور، گفتوگویی با محمد البخیتی عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن، سعد السعدی عضو دفتر سیاسی جنبش «عصائب اهل الحق» عراق و ماهر الطاهر از اعضای ارشد جنبش «جبهه مردمی» فلسطین انجام داد.
محمد البخیتی در این گفتوگو اعلام کرد: هر ضربهای که محور مقاومت بخورد، قویتر از آن خارج خواهد شد.
وی افزود: آمریکا همیشه تلاش میکند فرماندهانی که برای آزادی کشورشان تلاش میکنند، هدف بگیرد اما از جنایت ترور شهید سلیمانی و المهندس سودی نبرد و این ترور منجر به وحدت نبرد در میدانهای محور مقاومت شد. عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن تأکید کرد: پس از این ترور، حضور آمریکا در عراق مورد تهدید قرار گرفته و رساترین پاسخ به این جنایت آمریکا، انسجام محور مقاومت از ایران و عراق تا سوریه، لبنان، یمن و فلسطین است. وی ادامه داد: هدف گرفتن پایگاه «عینالاسد» قواعد درگیری میان محور مقاومت و آمریکا را تغییر داد.
آمریکا ناچار به خروج از عراق است
سعد السعدی، عضو دفتر سیاسی جنبش «عصائب اهل الحق» عراق نیز به المیادین گفت:ترور فرماندهان مذکور تنها عراق را هدف نگرفت بلکه محور مقاومت و کشورهای آنها را هدف گرفت اما محور مقاومت امروز منسجمتر و قدرتمندتر شده و آمادگی بیشتری برای مقابله با پروژه آمریکایی دارد.
وی ادامه داد: آمریکا از تظاهرات عراق که معترضان در آن خواستار اصلاحات بودند، بهرهبرداری کرد و امروز سردرگمیآمریکا در عراق از خلال تعرض به مقرهای الحشدالشعبی آشکارتر شده است. السعدی تأکید کرد: آمریکا ناچار به خروج از عراق خواهد بود و نتیجه حساب باز کردن بر روی آمریکا در منطقه تنها زیان و باخت است.
عضو دفتر سیاسی جنبش «عصائب اهل الحق» عراق ادامه داد:ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس در چارچوب اجرایی کردن «معامله قرن» نیز صورت گرفت. وی گفت: حمله گسترده به یمن به این دلیل صورت گرفت که مسئله فلسطین را مسئله اول خود قرار داده است. السعدی اعلام کرد: آنچه از تهران درباره هماهنگی میان نیروی قدس و گروههای مقاومت فلسطین میشنویم، ادامه خواهد داشت و گستردهتر خواهد شد.
همچنین، ماهر الطاهر، از اعضای ارشد جنبش «جبهه مردمی» فلسطین در این زمینه به المیادین گفت: فرمانده «قاسم سلیمانی» به اسوهای بزرگ در سطح جهان تبدیل شده و جنایت ترور شهید سلیمانی و المهندس نتیجه برعکس برای آمریکا خواهد داشت، جنایتی که در تحقق اهدافش شکست خورد. وی ادامه داد: این تجاوز به اهداف خود نرسید زیرا سخنهای جدی درباره خروج نیروهای آمریکایی از عراق آغاز شده و ترور این فرماندهان منجر به همبستگی بیشتر محور مقاومت شد. الطاهر تأکید کرد: جنایت ترور سلیمانی نشاندهنده بنبست واشنگتن در برابر پیشروی راهبردی محور مقاومت در منطقه بود؛ ایران با هدف گرفتن عینالاسد پاسخی جدی و قاطع داد و آمریکا جرأت پاسخ دادن را نکرد.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
یادداشت رهبرانقلاب درباره "مناجات شعبانیه"
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب حدود 19 سال پیش و در سال 1369 به بیان نکات مهمی دربارۀ دعا و نیایش پرداختند و بهترین دعا را دعایی معرفی کردند که «از سرمعرفتی عاشقانه به خدا و بصیرتی عارفانه به نیازهای انسان انشاء شده باشد.»
* متن یادداشت رهبر معظم انقلاب در این باره:
«دعا، وسیلۀ مؤمن و ملجأ مضطر و رابطه انسان ضعیف و جاهل با منبع فیاض علم و قدرت است، و بشر بیرابطه روحی با خدا و بدون عرض نیاز به غنی بالذات، در عرصه زندگی سرگشته و درمانده و هدر رفته است؛ «قل ما یعبؤا بکم ربیّ لولا دعاؤکم»
بهترین دعا آن است که از سرمعرفتی عاشقانه به خدا و بصیرتی عارفانه به نیازهای انسان انشاء شده باشد، و این را فقط در مکتب پیامبر خدا (صلّیاللَّهعلیه والهوسلّم) و اهلبیت طاهرین او - که اوعیه علم پیامبر(ص) و وراث حکمت و معرفت اویند - میتوان جست. ما بحمداللَّه ذخیرهای بیپایان از ادعیه مأثوره از اهلبیت (علیهمالسّلام) داریم که انس با آن، صفا و معرفت و کمال و محبت میبخشد و بشر را از آلایشها پاکیزه میسازد.
مناجات مأثوره ماه شعبان - که روایت شده اهلبیت (علیهمالسّلام) بر آن مداومت داشتند - یکی از دعاهایی است که لحن عارفانه و زبان شیوای آن، با مضامین بسیار والا و سرشار از معارف عالیای همراه است که نظیر آن را در زبانهای معمولی و محاورات عادی نمیتوان یافت و اساساً با آن زبان قابل ادا نیست. این مناجات، نمونه کاملی از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا با معبود و محبوب خود و ذات مقدس ربوبی است. هم درس معارف است، هم اسوه و الگوی عرض حال و درخواست انسان مؤمن از خدا.
مناجاتهای پانزدهگانه که از امام زینالعابدین حضرت علیبنالحسین (علیهالسّلام) نقل شده، گذشته از خصوصیت بارز دعایی مأثور از اهلبیت (علیهمالسّلام)، این مزیت را دارا است که به مناسبت حالات مختلف مؤمن، مناجاتها را انشاء فرموده است.
خداوند به همه توفیق استفاضه و خودسازی به برکت این کلمات مبارک را عنایت فرماید.
آمین.» (69/10/1)
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
ارتش مردمی
بيش از چهار دهه پيش بود که امام خمینی(ره) روز 29 فروردين ماه 1358 را به عنوان روز ارتش جمهوري اسلامي نامگذاري کردند. در اين روز شاهد رژه ارتش در سراسر کشور بودیم که امسال با توجه به درگيري کشور با بيماري کرونا، رژه نظامي به رژه خدمت تبديل شده است.
نکات تحليلي: 1ـ انقلاب اسلامي احياگر ارتشي بود که از رژيم پهلوي به جا مانده بود. در روزهاي سخت پس از پيروزي انقلاب اسلامي، سياست و مشي مسالمتآميز و مدبرانه حضرت امام توانست ارتش شاهنشاهي را خارج از تصور همه انقلابيون، از صف حاميان شاه خارج و در مسير انقلاب با ملت همراه کند. در آن زمان جريانهاي سياسي چپ که همسوي خط امام نبودند، از ضرورت انحلال ارتش سخن ميگفتند و بحث تجديد سازمان و اصلاح ارتش را عملي ارتجاعي ميدانستند. سازمان مجاهدين خلق (منافقين) و چريکهاي فدايي خلق از جمله گروههايي بودند که برای نخستین بار بحث انحلال ارتش را با هدف تضعيف کانونهاي انقلابي مطرح کردند؛ اما از نگاه حضرت امام(ره) انحلال ارتش ميتوانست به بحران بزرگي در جهت ناامنسازي کشور تبدیل شود و اين زماني بود که استکبار جهاني از شکلگيري نظام اسلامي در کشوري بزرگ در خاورميانه که شعار نه شرقي و نه غربي سر میداد، خشمگين بود. 2ـ انقلاب علاوه بر حفظ ارتش، ارتش را به نيرويي مردمي تبدیل کرد که طی 40 سال گذشته همواره به ملت و سرزمين ایران خدمت کرده است. در رأس ارتش جمهوری اسلامی فرماندهانی قرار گرفتند که جملگی از میان مردم برخواسته بودند، با همان خلق و خوی مردمی که درجات و جایگاههای نظامی بر خضوع و اخلاص آنان افزوده است، نه آنکه موجب غرور و تکبرشان شود. 3ـ ارتش مردمی جمهوری اسلامی، ارتشی نیست که فقط در زمانه جنگ حافظ کشور باشد، بلکه در بسیاری از مشکلات، از قبیل زلزله، سیل و... کنار ملت بوده است. خدمات بزرگ ارتشمردان در میدان مبارزه با کرونا، این روزها چشمگیر و ممتاز است و همین اقدامات است که ارتش را نزد ملت محبوب کرده است.
نکته راهبردي: نیروهای مسلح کشور در چشم مردم عزیز هستند و روز به روز عزیزتر هم خواهند شد. در این رزمایش مومنانه خدمت به مردم کشورمان، نیروهای مسلح در خط اول خدمترسانی هستند و این پیوند ناگسستنی خنثیکننده توطئههای دشمنان است.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
دولت را از مجلس بعد نترسانید
حملات به مجلسی که هنوز تشکیل نشده در حال افزایش است. «ناصر قوامی» فعال اصلاحطلب و رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس پرحاشیه ششم با حمله به مجلسی که هنوز شکل نگرفته است، گفت: «اگر نمایندگان منتخب صحبتی میکنند، تنها در حد حرف است و بیشتر از آن نیست. فکر میکنم بیخاصیتترین مجلس در دوران جمهوری اسلامی همین مجلس یازدهم خواهد بود، هرچند مجلس دهم هم قوی نبود.» در همین حال «سیدعزتالله ضرغامی» در پاسخ به کسانی که دولت را از مجلس میترسانند، نوشت: «دولت را از مجلس یازدهم نترسانید! مجلس محل گروکشی نیست. مجلس، آداپتور وصل و مفاهمه دو قوه دیگر با هم است. از اولویتهای مجلس آینده، تقویت مدیریتهای کارآمد در قوه مجریه از طریق اصلاح رویهها و تحول در روشهای نظارتی قوه قضائیه است.» این نکته را نیز باید به گفته دکتر ضرغامی افزود که خواسته مردمی که به مجلس آینده رأی دادند، همکاری بیش از پیش قوای کشور، اعم از مجلس، دولت و قوه قضائیه برای رفع مشکلات کشور است و بیشک نمایندگان مجلس آینده نیز متوجه این موضوع هستند؛ ولی سؤال اصلی این است، چرا از الآن که هنوز مجلس آینده تشکیل نشده است، برخی چهرههای جبهه اصلاحات چنین مسائلی را با هدف ایجاد هراس و نگرانی از عملکرد مجلس یازدهم در بین مردم مطرح میکنند؟ آیا این رویه سیاسی در راستای منافع ملی و خواست جامعه صورت میگیرد؟
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij