72134_294.pdf
2.4M
نسخه pdf
نشریه الکترونیکی شماره 947 صبح صادق-99/2/1
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
جیغ بنفش پنتاگون از قایقهای ایرانی
پنجشنبه گذشته حرکتهای تحریکآمیز نیروهای تروریستی سنتکام در خلیجفارس باعث اقدام بهموقع نیروی دریایی سپاه شد. در این زمینه ابتدا ارتش تروریستی آمریکا در بیانیهای واکنش مناسب قایقهای ایران را محکوم کرد اما جهانیان فهمیدند که ترس و جیغ بنفش نیروهای آمریکا ناشی از انفعال و عدم توانایی در مقابل قدرت دریایی ایران است.
نکات تحلیلی: ۱. آمریکا در روزهای گذشته با اعزام کشتی جاسوسی و به پرواز درآوردن جنگندههای جاسوسی بر فراز مرزهای ایران درصدد بوده است که نیروهای جمهوری اسلامی ایران را در شرایط انفعالی قرار دهد. ۲. از آنجایی که ارعاب و تهدید موضعی نتوانسته است منجر به سکوت یا عقبنشینی ایران از مواضع مقتدرانهاش شود، آمریکا راهبرد جنگ رسانهای را بهعنوان بدیل ناوهای خود انتخاب کرده تا شکست خود را جبران کند. ۳. ناکامی آمریکا در منطقه، اوضاع ناپایداری برای نیروهای او در منطقه به وجود آورده است؛ از یک سو تلاش میکند خود را قدرت فائق منطقه نشان دهد و از طرف دیگر به روشهای مختلف میکوشد اوضاع نظامیان خود را با اقتدار و منسجم نشان دهد تا افکار عمومی را با خود همراه کند. 4. آمریکا اعلام کرده است که در حال بررسی نحوه پاسخ به رفتار قایقهای سپاه است؛ این سخنان بیش از آنکه نشانه قوت و قدرت آمریکا باشد نشاندهنده سخت شدن نحوه تصمیمگیری برای مقابله با قدرت ایران است، زیرا آمریکا بیش از دیگران به قدرت دریادلان سپاه آگاه است و کوچکترین خطای آنها هزینه سنگین استراتژیک را بر آنها به دنبال خواهد داشت. تعقیب و رصد ناو آمریکایی در آبهای خلیجفارس توسط مرزبانان دریایی ایران اسلامی، یکبار دیگر ثابت کرد که دست برتر در آبراه استراتژیک تنگههرمز و پهنه آبی خلیجفارس با نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و آمریکا در سالهای گذشته توانایی کوچکترین اقدامی علیه ملت ایران در این حوزه نداشته است.
نکته راهبردی: آمریکا مدتهاست در منطقه غرب آسیا در مقابل ایران دچار تنزل استراتژیک نظامی است و با توجه به بیاعتمادی مردم این منطقه به وعدهها و عهدنامههای امریکایی، دیگر فرصتی برای استفاده از اسب تراوای برخی نخبگان آنگلوفیل وابسته باقی نمانده است و جامعه ایران و جبهه مقاومت همراه با نیروهای مقتدر خویش در مقابل طرحهای خبیثانه آمریکا ایستاده است و اجازه نمیدهد که تهدیدهای او به مرحله واقعیت برسد.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
واقعیت فراگیر و جهانی
کووید 19 ویروس فراگیری است که با عبور از مرزهای چین، به فاصله 100 روز معضلی عالمگیر شده است و اینک دنیا را با رکود بیسابقه اقتصادی مواجه ساخته است.
گزارههای خبری:1- به گزارش رویترز: «آمارهای رسمی منتشر شده نشان میدهد که اقتصاد چین در سهماهه نخست سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 6.8 درصد کوچک شده که اولین رشد منفی اقتصاد این کشور دستکم از سال 1992 میلادی تاکنون به شمار میرود.» وضعیت برترین اقتصاد دنیا نیز تعریفی ندارد؛ آمار پنج میلیونی بیکاران در هفته اول شیوع ویروس در امریکا و پیشبینی بیکاری 20 میلیون شاغل در این کشور در صورت تداوم روند فعلی، آینده تیرهوتاری را برای مردم این کشور نوید میدهد. 2- به گزارش نیویورکتایمز، اقتصاد اروپا که سال گذشته میلادی را تنها با رشد 0.1 درصدی به پایان رسانده بود، اکنون در آستانه رکودی بیُسابقه مواجه است که در آن میلیونها نفر شغل خود را از دست خواهند داد. 3- گیتا گوپیناس، اقتصاددان ارشد صندوق بینالمللی پول نیز پیشبینی تداوم رشد منفی اقتصاد جهان تا پایان 2021 میلادی را کرده و در مصاحبه با سیانبیسی گفته است: «ما انتظار داریم حتی تا پایان ۲۰۲۱ فعالیتهای اقتصادی پایینتر از آنچه ما قبل از شیوع ویروس کرونا انتظار داشتیم، باقی بمانند.» 4- بر اساس برآورد بانک جهانی از شاخصهای اقتصادی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا تا ابتدای ماه آوریل، اقتصاد کشورهای این منطقه حدود ۱۱۶ میلیارد دلار یعنی معادل حدود ۳.۷ درصد نسبت به سال گذشته کوچکتر شده است.
نکته راهبردی:
واقعیت تلخ اقتصادی ایام کرونایی موضوعی فراگیر و جهانی است که اقتصاد ایران نیز از آن بیتأثیر نبوده است. هرچند نقش قوای حکومتی اعم از دولت، مجلس و قوه قضائیه در این ایام نقشی بیبدیل و مهم ارزیابی میَشود و برآورد کلی اقدامات حکومت در این مقطع، برآورد مثبت و قابل تحسینی است، اما اراده جمعی ملت و فرهنگ نوعدوستی و دستگیری از همنوع که این روزها با اقدامات مختلفی مثل؛ بخشش اجارهبهای مراکز تجاری و منازل مسکونی، بخشش حقوق، فعالیتهای جهادی، کمک مؤمنانه و ... انجام میگیرد، از مهمترین شاخصههای اجتماعی مؤثر برای کاهش و تحملپذیر کردن اثرات مخرب اقتصادی در جامعه به شمار میرود.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
naghshe p24.mp3
5.7M
✅ "نقشه راه"
💬سلسله سخنرانی های موضوعی
با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب
🛑بخش اول:
شناخت درست گذشته تضمین گامهای استوار آینده
🇮🇷دکتر سید جلال حسینی
کارشناس مسائل سیاسی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
هدایت شده از
93.doc
60.4K
نسخه word
یادداشت/ ۴۰ سال خدمت بی منت شجره طیبه سپاه
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
هدایت شده از
93.pdf
123K
نسخه pdf
یادداشت/ ۴۰ سال خدمت بی منت شجره طیبه سپاه
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
💠۲ اردیبهشت، سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گرامی باد.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
سپاه و نگاه استراتژیک به آن
روز تولد سپاه، روزی است که باید در مورد سپاه نوشت، از کارنامه یک نهالی که ۴۱ سال پیش توسط امام (ره) کاشته شد و امروز به درخت تنومندی تبدیل شده است که نهتنها طوفانهای سهمگین آن را از پای در نمیآورند، بلکه طوفانهای سهمگینی علیه آنها ایجاد میکند. در مسیر موفقیت سپاه پاسداران رهنمودهای امام (ره) و مقام معظم رهبری نقش اساسی داشتهاند. در این رابطه اشاره به چند سفارش کلیدی امام خامنهای که در سال گذشته در مورد سپاه بیان داشتند، حائز اهمیت است.
نکات تحلیلی:
۱. بیانات رهبر انقلاب در جمع فرماندهان سپاه که در مهرماه ۹۸ بیان شد، حاوی یک جهش چشمگیر در تثبیتِ قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی بود که بدون تردید دکترین جدید دفاعی جمهوری اسلامی در گام دوم انقلاب محسوب میشود؛ «نگاه وسیع به جغرافیای مقاومت»، «نگاه وسیع فرامرزی»، «قناعت نکردن به منطقه خودمان» و «امتداد عمق راهبردی» کلیدواژههای راهبردیای هستند که هرکس اندکی از سیاست بینالملل بداند متوجه معانی و الزامات آن میشود؛ این جملات استراتژیک را صرفاً امام (ره) برای سپاه بیان فرمودند.
۲. سپاه در خانه ننشسته که دشمن به کشورش حمله کند بلکه بازوهای قدرتمند او باعث شده از کیلومترها دورتر دشمنان و عوامل امریکا و صهیونیسم را از بین ببرد.
۳. سپاه پاسداران نماینده جمهوری اسلامی در حمایت از مستضعفان و نیروهای مقاومت در جهان است و چه افتخاری از این بالاتر که در این عرصه از اندیشه عدالتخواهی به دفاع از آنان میپردازد.
نکته راهبردی: ویژگی منحصربهفرد سپاه این است که در همه عرصههای سخت اولین نیرویی است که اعلام حضور میکند. در بحرانهای ابتدای سال ۹۸ و پایان آن و حتی هماکنون در عرصه خدمات اجتماعی فعالانه و اثرگذار بروز یافته است و باعث کاهش آسیبها و امید به انقلاب اسلامی و افزایش سرمایههای اجتماعی نظام شده است. در این زمینه مقام معظم رهبری سال گذشته در دیدار فرماندهان فرمودند که «آمادهبهکاریِ خودتان را در مواجههی با حوادث بزرگ حفظ کنید» از همان روز تاکنون سپاه درصدد بوده است که این مطالبه رهبری را محقق نماید و در حوادث گذشته خوش درخشیده است و در آینده بروز بهتری خواهد داشت. ان شاءالله
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
جنجال بر سر گزارش تفریغ بودجه
واکنش روزنامهها و خبرگزاریها به گزارش تفریغ بودجه 97 جای بسی تأمل دارد. تیتر روزنامه شرق با عنوان «سیاهه تخلفات»، روزنامه دنیای اقتصاد با تیتر «تلفات مالی دلار 4200»، جهان صنعت با تیتر «غارت قانونی» نمونههایی از واکنش رسانهها به گزارش دیوان محاسبات در مورد واگذاری ارز 4200 تومانی است. البته رسانههای اصلاحطلب که بهنوعی حامی دولت هم میباشند در این مسیر پیشتاز بودند.
گزارههای تحلیلی:
1- دوگانه افزایش سرمایه اجتماعی و دفاع از حقوق عامه مردم باید محور هرگونه موضعگیری و اعلام نظر در گزارش تفریغ بودجه قرار بگیرد بهگونهای که هیچکدام فدای دیگری نشود. اختلاف آماری که دیوان محاسبات در گزارشهای تفریغ بهصورت سالانه ارائه میدهد از جهت نظارت بر بودجه کشور، بسیار مهم و حیاتی است ولیکن نباید بهگونهای باشد که به اعتماد عمومی لطمه بزند. 2- اختلاف آمار در گزارش تفریغ مطلقاً به معنی فساد و یا اختلاس نیست، بلکه گزارش مغایرت حسابرسی است که ممکن است در بخشی از آن فسادی نیز رخ داده باشد؛ مثلاً در گزارش تفریغ بودجه سال 97 بنا به ادعای رئیسکل بانک مرکزی بخشی از ارز واگذارشده به تجار برای واردات کالا، زماندار بوده است و شرکتی حق داشته است طی یک سال این میزان کالا را وارد کند؛ بنابراین تسویه وجوه در همان سال مقدور نبوده است و نباید کل این مبلغ بهعنوان فساد و یا اختلاس تلقی شود. 3- سیستم نظارتی دیوان محاسبات در شرایط فعلی نیاز به بازبینی دارد بهگونهای که بتواند نظارت خود را همزمان با مصرف بودجه کشور انجام دهد. گسترش فناوریهای محاسباتی و نظارت هوشمند میتواند هم از اختلافات گزارش تفریغ بکاهد و هم اثربخشی گزارشها را ارتقاء دهد. همکاری و هماهنگی سه قوه در این موضوع راهگشاست.
نکته راهبردی: در تحلیل گزارش تفریغ بودجه عدهای از تحلیلگران و بهویژه فعالان سیاسی و حزبی از این موقعیت برای ضربه زدن به رقیب استفاده میکنند، غافل از اینکه جنجالآفرینی خارج از واقعیت بر سر این موضوع، اعتماد عمومی از کارآمدی نظام را تضعیف میکند.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
بازی رسانهای!
فروریختن پلاسکو و شهادت جمعی از آتشنشانان عزیز یکی از تلخترین اتفاقات سالهای گذشته بود! حادثهای که در کنار غم از دست دادن این عزیزان، آسیب جدی به کسبوکار صدها تولیدکننده و فروشنده ساکن در این مجتمع زد و احداث دوباره این مجتمع و بازگشت رونق به این مجموعه یکی از مطالبات جدی از بنیاد مستضعفان بود.
گزاره خبری: پس از طرح مباحث و موضوعات متعدد درباره احداث مجدد این ساختمان، بنیاد مستضعفان در دوره جدید خود بهعنوان متصدی اصلی این مجموعه در راستای مطالبه عمومی و منافع مردم، ساخت ساختمان جدید را در دو بخش شمالی و جنوبی و در 15 طبقه آغاز کرد و حالا با سرعتی قابلتوجه این پروژه در حال احداث است، پروژهای که افتتاح مجدد آن میتواند کسبوکار صدها تولیدکننده را که روزهای سختی را در سالهای اخیر پشت سر گذاشتند، بار دیگر رونق ببخشد!
نکته راهبردی: فکر میکنید رسانههای ضدانقلاب و جریانهای معاند با این اقدام چگونه برخورد میکنند؟ این رسانهها که همواره خود را متصدی منافع مردم جا زدهاند در این میان چه خط خبری را دنبال میکنند؟ سؤالی که پاسخ آن را میتوان در گزارش بیبیسی فارسی مشاهده کرد! «سولماز مهاجر» در مطلبی با عنوان «وقتی همه خواب بودیم، پلاسکو بالا رفت»، مینویسد: «باوجود اختلاف شهرداری و بنیاد مستضعفان بر سر مجوز ساخت پلاسکو، این ساختمان نیز همچون بسیاری دیگر از املاک متعلق به نهادهایی که بهطور مستقیم زیر نظر رهبر ایران فعالیت میکنند، بدون طی مراحل قانونی و اداری معمول، در دستساخت است.» این رسانه تلاش عجیبی میکند تا پرونده پلاسکو را که به شکل کاملاً قانونی در حال انجام است، وارونه جلوه دهد و توجه افکار عمومی از یک مسئله مثبت ملی را به یک جدال داخلی! و نماد قانونگریزی تبدیل کرده و منتسب این قانونگریزی را یک نهاد منتسب به رهبری معرفی کند!
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij
دلمشغولی نمایندگان مجلس آینده
کمتر از 40 روز تا آغاز به کار مجلس يازدهم باقي مانده و نمايندگان خود را آماده ورود به مجلس ميکنند. در اين ميان رايزنيها براي تعيين هیئترئیسه و بهطور ويژه رئيس مجلس آغاز شده است.
نکات تحليلي: ۱. در ميان نمايندگان منتخب مردم چند اسم این روزها بيش از ديگر اسامي بهعنوان گزينه رياست مجلسي شنيده ميشود که محمدباقر قاليباف، عليرضا زاکاني، حميدرضا حاجي بابايي، فريدون عباسي، علي نيکزاد، شمسالدين حسيني، از اين جملهاند. ۲. رقابت براي رياست مجلسي امري طبيعي است که نبايد نسبت به آن نگران بود، مادامیکه اين رقابت به چالش و واگرايي نينجامد؛ اما اگر قرار باشد که حاصل آن ايجاد چنددستگي و قطبهاي کاذب در مجلس شود که بخشي از توان نمايندگان مجلس را صرف اموري غيرواقعي کند، بدون شک اقدام ناصوابي است که بايد از آن پرهيز شود. ۳. بهغیراز انتخاب رئیس و هیئترئیسه، امور بسيار مهمتری جزو وظايف مجلسيان است که به نظر ميرسد برخي از آن امور بايد در همين فرصت چهلروزه دنبال شود و از دست دادن اين فرصت، خساراتي براي مجلس به بار میآورد. ازجمله اين موارد توجه به اين نکته است که مجلس جايگاهي است که يکي از الزامات کارآمدي آن، هماهنگي بین نمايندگان ميباشد. اين در حالي است که اغلب نمايندگان آنچنان از يکديگر شناخت نداشته و ما با ۲۹۰ نمايندهاي مواجه هستیم که اغلب آنان در روز افتتاح مجلس همديگر را ملاقات ميکنند و از مبناي فکري و نگرشي يکديگر ناآگاهاند! ازاینرو بهتر است فرصت باقيمانده تا آغاز به کار مجلس صرف همافقي نگاه و گفتوگو ميان منتخبان شود تا آثار انسجام حاصلشده در مصوبات مجلس عيان گردد. همچنين تشخيص اولويتها، مسئله اصلي است که مجلس بدون توجه به آن نميتواند مجلسي توانمند و مؤثر باشد. اين اولويتها بايد در ذهن تکتک نمايندگان شکل بگيرد و تفاهمي درباره آنان به وجود بيايد و براي رسيدگي به آن برنامهريزي شود. در کنار اولويتها، لحاظ کردن فوريتها نيز مسئله مهمي است که بدون توجه به آن انتظارات مردم برآورده نميشود.
نکته راهبردی: اگر مجلس بتواند در ماههاي ابتدايي کار خود چند طرح مؤثر براي رفع مشکلات مهم و آني موکلان داشته باشد، بدون شک بر ميزان رضايت مردمي خود خواهد افزود. زمان باقیمانده تا آغاز به کار مجلس فرصتي براي تدبير در اين زمينه است تا کار مجلس با توان حداکثري آغاز شود.
https://sapp.ir/meyar.pb
eitaa.com/meyarpb
sapp.ir/seyre_motale_basij