🔰 کربلا با زینب(س) کربلا شد
👤 #حسین_شریعتمداری
🔸تحریف و روایت غیرواقعی میتواند واقعیت یک رخداد یا واقعه را در افکار عمومی تغییر بدهد و حتی تعریفی متضاد با آنچه واقعاً بوده است را در ذهن مخاطبان جای دهد. از این روی، امروزه برای هر رخداد مهم و تعیینکنندهای یک «پیوست رسانهای» تعریف میکنند تا از تحریف و وارونهنمایی آن پیشگیری شده باشد. جنگ روایتها، از نظر اهمیت، با جنگهای نظامی نیز برابری میکند.
🔸به ماجرای جنگ غزه و جنایات وحشیانه و هولناک رژیم صهیونیستی نگاه کنید و این رخداد ضدبشری را با آنچه مقامات و رسانههای غربی از نسلکشی و قتلعام مردم مظلوم غزه روایت میکنند مقایسه کنید. چه میبینید؟
🔻حجم انبوهی از دروغها و روایات وارونهای که از جنایات رژیم صهیونیستی به خورد مخاطبان داده میشود! خوشبختانه، این روزها جاده اطلاعات و اخبار یکطرفه نیست و در عصری که از آن با عنوان انفجار اطلاعات یاد میکنند، حجم قابل توجهی از گزارشها و اخبار واقعی مربوط به جنایات مشترک آمریکا و اروپا و صهیونیستها نیز برای افکار عمومی جهان مخابره میشود که برانگیختگی گسترده افکار عمومی ملتها، حتی در آمریکا و اروپا علیه صهیونیستها، نمونهای از آن است.
🔸حضرت زینب (سلامالله علیها) را میتوان و باید پیوست رسانهای بینظیر و البته ملکوتی واقعه کربلا تلقی کرد که اگر نبود، عظمت حماسه بزرگ کربلا و عاشورا در تاریخ گم شده بود. و به قول شاعر نکتهسنج فارسیگوی«کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود» حالا به بخشی از بیانات موشکافانه رهبر معظم انقلاب در وصف جهاد تبیین زینب کبری(س) توجه کنید:
🔻«زینب کبری (سلامالله علیها) جهاد تبیین را، جهاد روایت را راه انداخت، نگذاشت و فرصت نداد که روایت دشمن از حادثه غلبه پیدا کند، کاری کرد که روایت او بر افکار عمومی غلبه پیدا کند.
🔸حالا تا امروز روایت زینب کبری (سلامالله علیها) از حادثه عاشورا در تاریخ مانده، [امّا] در همان زمان هم تأثیر گذاشت در شام، در کوفه، در مجموعه سالهای حکومت اموی و منتهی شد به ساقط شدن حکومت اموی. ببینید! این درس است، این همان حرفی است که بنده همیشه میگویم: شما روایت کنید حقایق جامعه خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را. شما اگر روایت نکنید، دشمن روایت میکند./ کیهان انلاین
بارش نور در میلاد حضرت زینب (سلامالله علیها) مبارک باد.
#نکته
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
صبح صادق.pdf
1.96M
هفته نامه صبح صادق
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
/ انقلابی بمانیم
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔴 میرزائی: پیوستن به FATF تضمینی برای خروج از لیست سیاه نیست/ خسارت محض دیگری در راه است؟
مسئول اقتصادی بسیج دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با دانشجو:
🔸در هفتههای اخیر شاهد مواضعی از سوی دولت هستیم که گواه بر مطرح شدن مجدد موضوع پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) است.
🔸موافقان FATF میگویند تعهد به توصیهها باعث بهبود تجارت و تبادلات بین المللی مالی و غیرمالی و درنهایت بهبود شرایط اقتصادی میشود. مهمترین دلیل مخالفان هم مباحث امنیتی و استقلال اقتصادی است.
🔸اکثر کارشناسان معتقدند که FATF تأثیری در مشکلات ندارد و طبیعتاً کشوری که تحت تحریمهای مالی و بانکی قرار میگیرد نمیتواند اطلاعات صحیح به اشتراک بگذارد و در نتیجه به مخفی کردن راهها و ذی نفعان واقعی در حوزه تراکنشها و مبادلات بینالمللی میپردازد. یعنی دور زدن تحریمها با ایجاد بستری غیر رسمی.
🔸یکی از قواعد مهم در FATF لزوم اجماع همه اعضا برای خروج یک کشور از لیست سیاه است؛ باتوجه به شرایط کنونی میتوان گفت هیچ ضمانتی در راستای رای آمریکا و رژیم صهیونیستی به نفع ایران برای رفع موانع مبادلات مالی وجود ندارد. / طلوع امید
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
غفلت مدیریتی داریم
▪️در زمینه تولید گزارشهای مستند و متقن تاریخی، نهادهای مختلف باید نقش خود را ایفا کنند تا این خلأها جبران شود. اعم از نهادهای دولتی و سیاستگذار تا نهادهای غیردولتی و خصوصی. به عبارتی، این مسیر باید با تحلیلهای علمی و سیاستمحور از استعمارشناسی آغاز شود. مشکل اصلی دانشگاهها و حوزههای علمیه ما این است که کرسیهای آموزشی برای استعمارشناسی ندارند.
▪️ما نیاز داریم تا حرکت استعمار غرب را بهصورت کلی تدریس کنیم و سپس رشتههای مطالعاتی اروپا، آمریکا و بهویژه آمریکاشناسی، انگلیسشناسی و فرانسهشناسی را ایجاد کنیم. این رشتهها باید بهصورت منظم تولیدات علمی داشته باشند و آن جهاد تبیین که مقام رهبری از آن سخن میگویند، در این حوزه نیز عملی شود.
▪️حوزههای علمیه ما نیز همین مسئولیت را برعهده دارند اما مباحث غربشناسی، غربپژوهی و نقد غرب، متاسفانه در کشور کمرنگ است. این در حالی است که ما در برابر تهاجم غرب علیه اسلام، انقلاب و نظام خود ایستادهایم. مراکزی که باید در زمینه تولید علم فعال باشند، آگاهی لازم را ندارند.
▪️اگر این متون بهصورت فیلمنامه، نمایشنامه، داستان و رمان یا قطعات کوچکتر و موضوعی در فضای مجازی ارائه شوند، میتوان تاثیرگذاری بیشتری داشت. حوزه و دانشگاه، بهعنوان دو مرکز مهم علمی، باید بهطور جدی وارد بحث تاریخ شوند و تولید محتوای موثر داشته باشند.
🌐 مشروح یادداشت را اینجا بخوانید.
🔘 @agaah_ir
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🗓۹ نوامبر سال ۱۹۵۳میلادی
🏳فوت عبدالعزیز بن عبدالرحمن
🏳بنیانگذار حکومت عربستان سعودی
💠رهبرانقلاب
‼️توجّه بدهید مردم را به دستهایی که امروز وحدت را میشکنند. با مردم هم صریح حرف بزنید. امروز آن دستی که آمریکا علیه وحدت تجهیز کرده، عبارت است از همین دست پلید وهّابیّت. این را همینطور صریح به مردم بیان کنید؛ پردهپوشی نکنید. از اوّل، وهّابیّت را به وجود آوردند برای ضربه زدن به وحدت اسلام، برای ایجاد یک پایگاهی در بین جامعهی مسلمانها؛ همچنان که اسرائیل را به وجود آوردند برای اینکه یک پایگاهی درست کنند علیه اسلام؛ وهّابیّت را و حکومت وهّابیّت را و این رؤسای نجد را هم به وجود آوردند برای اینکه در داخل جامعهی اسلامی یک مرکز امنی داشته باشند که به خودشان وابسته باشد؛ و میبینید هم که وابستهاند. یعنی الان این سلاطین وهّابی که در بقعةالاسلام هستند، اِباء نمیکنند از اینکه تصریح کنند به وابستگی خودشان و رفاقت خودشان و طرفداری خودشان از سیاستهای دشمنان اسلام یعنی آمریکا؛ این را پوشیده نمیدارند، این همان ریشهی وهّابیّت است که امروز دارد ثمرهی پلید خودش را و ثمرهی خبیثهی خودش را نشان میدهد. و این بر مبنای ایجاد اختلاف بین مسلمین به وجود آمده است! ۶۸/۱۰/۵
/ جهادتبیینی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🗓۱۰ ماه نوامبر سال ۱۹۸۳
🏳فوت بنیانگذار جمهوری ترکیه
🏳مصطفی کمال پاشا(آتاتورک)
💠رهبرانقلاب
‼️شما خیال نکنیدآتاتورک در ترکیه با اسلام عناد داشت،نه اسلام از نظر او منافات داشت با احیاء ملیت تُرک لذا دیدید با اسلام چه کرد!۵۹/۲/۱۰
‼️شاید اساس مشکل اینستکه ملتهای اسلامی از هم جدایند.نزدیک به صد سال است که دستهایی احساسات ناسیونالیستی را در ملتهای اسلامی تقویت میکنند.در کشورهای عربی، احساس ناسیونالیسم عربی را؛در ترکیه احساس ناسیونالیسم ترکی را؛در ایران احساس ناسیونالیسم ایرانی را و در سایر ملتهای مسلمان،احساسات ناسیونالیسمی دیگر را.کسانی که این احساسات را درملتهای اسلامی تزریق کردند،شاید نظر بدی نداشتند؛اما توجّه نکردندکه پانعربیسم و پانترکیسم و پانایرانیسم به چه قیمت تمام خواهد شد.توجّه نکردندکه تزریق چنین احساساتی به قیمت این تمام خواهد شد که ملتهای یکپارچه،اینطور از همگسیخته شوند ودشمنان اسلام هر بلایی میخواهندبرسر مسلمانان بیاورند. ۷۳/۱۲/۱۱
‼️دردوران پهلوی به کلّی همه چیز از بیخ و بن کنده شد.چون بنای تقلید از اروپاییها واز«مصطفی کمال پاشا»و امثال اینها بود.چون با دین دشمنی کرده بود،آن احمق ما(رضاخان)هم آمد،بادین بنا کرد دشمنی کردن.یک بیعقل،از یک بیعقل دیگر،یک خائن،از یک خائن دیگر و یک مزدور،از یک مزدور دیگر درس میگرفت. آن دستگاه با دین،با ظاهر و باطنش،با تظاهرش،شخصیاش،اجتماعیاش، مخالف بود و مبارزه میکرد.دستگاههایی که به آنها نزدیک بود،هرچه نزدیکتر بود، باید با دین فاصله میداشت.۷۲/۵/۷
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🗓۹ نوامبر سال ۱۹۷۰م
🏳فوت ژنرال شارل دوگل
🏳رئیسجمهورمقتدر فرانسه
💠رهبدانقلاب
‼️آمریکا دچار ضعف است؛ اروپا هم همین جور است. اروپا هم دچار ضعف است. غیر از مسائل اقتصادی و مالی و پولی - که اینها ضعفهای عجیبی است و مردم را خشمگین کرده است - از لحاظ سیاسی هم اروپا امروز دچار ضعف است. من برای شما یک مثال بزنم. دولت فرانسه در دوران ژنرال دوگل که رئیس جمهور فرانسه بود، اجازه نداد که انگلیس وارد اتحادیهی اروپا بشود. چرا؟ گفتند انگلیس وابستهی به آمریکاست؛ نوع ارتباطات انگلیس و آمریکا، اتحادیهی اروپا را از استقلال میاندازد. دوگل نگذاشت که انگلیس وارد اتحادیهی اروپا شود، به خاطر ارتباط و اتصال و وابستگی به آمریکا. این مربوط به آن روز فرانسه است. این آقائی که امروز در فرانسه سر کار است، حرفهای آمریکا را رله میکند؛ همان حرفهائی را که آنها میخواهند، آنچه که در دل آنهاست، تکرار میکند؛ شده تابع محض! خب، این ضعف است. کار اروپا به اینجا رسیده است. این فرانسه است؛ کشورهای دیگر اروپائی هم به طریق اولی همین طورند. این ضعف این دستگاههاست! ۹۰/۱۱/۱۴
/ جهادتبیینی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
▪️آیا با تبریکگفتن مشکل تحریمها حل میشود؟
🔴سادهسازان در بازی ترامپ
🔻حمید ابوطالبی، مشاور سیاسی حسن روحانی در یادداشتی که اخیراً منتشر کرده، اشارهای به سیاست رؤسایجمهور اصلاحطلب و اعتدالگرا در مواجهه با آمریکا کرد و آن سیاستها را بینتیجه و بیهدف خواند. «گفتوگوی تلفنی با اوباما برای مذاکرات هستهای و رفع تحریم و امضای برجام» و «عدم گفتوگو با ترامپ- داستان مکرون- برای جلوگیری از شکست مذاکرات و نابودی برجام» را سیاستهایی خواند که بعدها رؤسایجمهور نسبت به آن ابراز پشیمانی کردند و گفت که «برای کنترل تنشها»، باید از ماندن در گذشته اجتناب کرد و رویکردی تازه اتخاذ کرد.
🔻نگاهی به واکنش آمریکا در سالهای مختلف و در دوران ریاستجمهوری دموکراتها و جمهوریخواهان نشان میدهد آمریکاییها هیچ زمان حتی در دورانی که رئیسجمهور ایران برای برقراری رابطه با ایران چراغسبز نشان دادند، صراحتاً و رسماً موضعی درخصوص انتخاب رؤسایجمهور ایران نگرفتند و اساساً چنین چیزی میان روابط ایران و آمریکا عرف نبوده است.
🔻رفتار مشخص همه رؤسایجمهور دراینخصوص این بوده که سیاستهای آمریکا در قبال ایران با تغییر رؤسایجمهور تغییر چندانی نخواهد کرد. حال اگر در همین قالب بخواهیم آنچه از جانب برخی چهرههای اصلاحطلب و اعتدالی، مبنی بر این را که ایران با تبریک ریاستجمهوری آمریکا برقراری روابط دیپلماتیک با آمریکا را کلید بزند موردتوجه قرار دهیم، این موضوع اساساً بلاموضوع میشود و حتی در نگاه به واقعیت ماجرا میتواند ایران را در موضع ضعف قرار دهد. به نظر میرسد دراینرابطه چند اشتباه تحلیلی و محاسباتی رخ داده است.
🔻نکته اول اینکه تصور این موضوع که با دادن پیام تبریک به ترامپ مناسبات ایران و آمریکا تغییر میکند، منطقی به نظر نمیرسد، شرایط فعلی منطقه و روابط میان آمریکا و ایران در وضعیتی قرار دارد که هر رفتار ایران میبایست با محاسبات دقیق و منطقی صورت گیرد تا هم ایران را در موضع ضعف قرار ندهد و همچنین تنشها را بیش از این افزایش ندهد، اما حالا انجام رفتاری که پیش از این مسبوق بهسابقه هم نبوده و هیچ زمان در عرف دیپلماتیک دو طرف وجود نداشته، میتواند ایران را در موضع ضعف نیز قرار دهد.
🔻نکته مهمی دیگری که باید به آن توجه داشت این است که روابط دیپلماتیک میان کشورها پیچیدهتر از آن است که صرفا با یک سلام و پیام تبریک بتوان، چالشهای آن را حلوفصل کرد، آنچه در اظهارات مشاور رئیس جمهوراسبق بیش از همه خودنمایی میکند، سادهسازی این معادلات و مناسبات پیچیده است، ساده دیدن مسائل در روابط دیپلماتیک و خصوصا آمریکا، نهایتا منجر به این میشود که خسارتهای بیشتری متوجه کشور شود./ فرهیختگان آنلاین
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔰 سهگونه کنش؛ سازش،جنگ و مقاومت
👤 #سعدالله_زارعی
🔸دیگر سازش یک «کنش انفعالی» نسبت به قدرت طرف مقابل و بهرسمیت شناختن آن با هدف ایمن بودن از آسیبهای آن و احیاناً بهرهمندی از فرصتهای آن میباشد و متقابلاً جنگ یک «کنش فعال» نسبت به قدرت مقابل و به مصاف آن رفتن با هدف تغییر آنی و سریع ساختارهای قدرت میباشد.
🔸آن که کنش انفعالی دارد، در همه موارد و زمینهها منفعل است و آن که کنش فعال دارد، در همه موارد و زمینهها تهاجمی عمل میکند. آنچه نوشته شد، بیان مختصر تئوریک وضعیتی است که در فضای عینی جهان وجود دارد و بهطور متوالی و انبوه به تجربه درآمده است و لذا مخاطب امکان این دارد که نتیجه این دو الگوی فعال و منفعل را ببیند و به داوری درست برسد.
🔸اما واقعیت این است که جهان و از جمله جهان اسلام را نمیتوان و نباید با دوگانه سازش و جنگ معرفی کرد؛ گونههای دیگری هم وجود دارند و یکی از گونههای مهم دیگر، «مقاومت» است.
🔸کنش «مقاومت» نه کنش سازش است و نه کنش جنگ. کنشی عقلانی و واقعگرا است که نه با سازشکاری، به جریان زور و ظلم و سلطه ناروای مستکبران عالم کمک میکند و نه بیمحابا و بدون پیدا کردن راههای غلبه بر نظام ظالمانه، وارد میدان میشود و میگوید «هرچه شد، شد».
🔸کنش مقاومت، کنش «عقلانی»، «واقعگرایانه» و «آرمانی» است و در واقع ترکیب این سه عنصر میباشد. کنشی عقلانی است؛ به این معنا که با نگاه به هزینههای سنگین و خسارات دو کنش سازش و جنگ، شیوهای تضمینشده نسبت به ایجاد فضائی جدید است که در آن نه تسلیم به زور باشد و نه توأم با ایجاد فضاهای کور و پرهزینه باشد. کنش مقاومت برخلاف کنش جنگ، روابط خود را با جهان قطع نمینماید و گزینه آن جز در موارد خاص، صندلی خالی نیست اما تحمیلهای زورمندان را هم قبول نمیکند و با ایجاد موقعیتهای جدید در عرصه جهانی، خواستههای خود را علیرغم نظر زورمندان پیش میبرد.
🔸 کم نیستند کسانی که ایران را به بنسلمانیسم و یا به بنلادنیسم دعوت میکنند و هر دو دسته هم از محاسبه و خرد جمعی و امثال این کلمات استفاده مینمایند، اما انتخاب ایران «مقاومت» است. منطق مقاومت نه تحریک کردن و نه تسلیم شدن است. بر اساس کنش مقاومت، ایران به مراتب سنگینتر از ضربهای که روز شنبه پنجم آبانماه دریافت کرده، ضربه خواهد زد./کیهان آنلاین
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
💢ما و انتخابات آمریکا؟!
✍عزیز غضنفری
🔹وضعیت بین ایران و آمریکا در زمره مسائلی بوده که همواره مورد توجه کارشناسان سیاسی و عموم مردم بوده است. از این منظر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا برای همه مردم دنیا معنایی داشته و برای مردم ایران معانی دیگری دارد. این نکته معمولاً در موعد برگزاری انتخابات در آمریکا خود را نشان میدهد؛ به گونهای که نه تنها ذهنها، بلکه برخی شاخصهای اقتصادی تحت تأثیر انتخابات آمریکا سمت و سو پیدا میکند؛ اما حقیقت چیست؟! برای مردم و یک نظام سیاسی که نه از رئیسجمهور دموکرات خیر دیده و نه جمهوریخواه، چه فرقی میکند که در آمریکا چه کسی رئیسجمهور شود؟ اما برخی نیروها و گروههای سیاسی و رسانهها در ادوار مختلف کوشیدهاند به نوعی سرنوشت ملت و دولتها در ایران را به تحولات سیاسی در آمریکا پیوند بزنند.
🔸در همین دوره چهار ساله اخیر دموکراتها، دو جنگ سرنوشتساز و تعیینکننده در سطح جهان آغاز شد، که از قضا آمریکا در ریشهها و تداوم هر دو جنگ نقش انکارناپذیری داشته و دارد. همچنین هنوز مردم ایران خاطره تلخ جنگ تمام عیار اقتصادی که ترامپ از سال ۹۷ علیه ملت ایران به راه انداخت، از یاد نبردهاند. هنوز که هنوز است بسیاری از رمز و رازهای توطئهگریهایی که ايالات متحده آمریکا از ۱۸ اردیبهشت ۹۷ علیه مردم و دولت ایران عملیاتی کرد، برای عموم آشکار نشده است. آن هم علیه دولتی که با جدیت و اعتقاد به سمت اجرای توافق هستهای و کاهش تنش و حل مسائل با آمریکاییها حرکت کرده بود. دولت وقت در جمهوری اسلامی ایران برای اثبات حسن نیت خود، همه تکالیف مشخص شده در برجام و حتی بسیاری از استانداردهای سیاسی دولتهای غربی را مورد توجه قرار داد، اما مقامات آمریکایی به این سیاست کمترین وقعی ننهادند.
🔹در اینجا یک راهکار اساسی وجود دارد؛ راه پیشرفت کشور از درون نظام سیاسی میگذرد. باید تا سر حد ممکن شاخصهای انسجام ملی را افزایش داد و بر منابع قدرت ملی افزود. حتی اگر بخواهیم تحریمهای ظالمانه را از سر راه ملت ایران برداریم، باز راه آن از مسیر اصول سهگانه ترسیم شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی میگذرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲ با تبیین ضوابط و شاخصهای سیاست خارجی موفق، «عزت» به معنای نفی و پرهیز از دیپلماسی التماسی، «حکمت» به مفهوم تعاملات و فعالیتهای خردمندانه و محاسبه شده و «مصلحت» به معنای انعطاف برای دور زدن موانع سخت و ادامه دادن مسیر را سه کلیدواژه اساسی در دیپلماسی کشور خواندند./بصیرت
#حرفروز
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
ملاحظات ارزی و پرهیز از شوک درمانی
✍علی محمدی
اکنون استنباط ما از سخنان تیم اقتصادی دولت اینگونه است که دولت به دنبال دو نرخی کردن نرخ ارز و کاهش فاصله نیما با ارز آزاد است. در همین راستا، از سخنان رئیس بانک مرکزی نیز برداشت میشود که گویا ایجاد بازار توافقی کانون اصلی این سیاست خواهد بود. به هر حال، در جزئیات برنامه ارزی دولت همچنان ابهامات بسیاری وجود دارد. به ویژه که ادعا میشود دولت میخواهد نرخ آزاد را به نرخ نیما نزدیک کند. به هر حال، چند ملاحظه کلی درباره هر گونه سیاست ارزی وجود دارد که باید در رأس تصمیمات دولت باشد.
در خصوص ارز، ابتدا ناچار به ایجاد نظام ارزی واقعی هستیم که در آن نرخ ارز از تعامل نیروهای ذرهای عرضه ارز شکل بگیرد؛ اما مشکل اینجاست که نظام ارزی عمیق در ایران وجود ندارد و اساساً شاهد یک بازار انحصار چندجانبه هستیم. بنابراین در شرایط تحریم، نظام ارزی ناقص و شبکه تراستی ناسالم، حواله کردن نرخ ارز به بازاری که اساساً موجودیت ندارد، نادرست و بحرانزاست؛ لذا در تشکیل هر گونه بازار جدید باید این نواقص برطرف شده باشد. نکته مهم دیگر اینکه سازکار خودساخته دولت، تحریمها و سیاستهای پولی و مالی موجب شده است تا عملاً دولت قادر به تثبیت یا کاهش نوسان بلندمدت ارز آزاد نباشد.
تجربه نشان میدهد، سیاست تک نرخی و نظام مدیریت نرخ شناور تک نرخی نتوانسته به صورت بلندمدت یک نرخ واحد ارز را در عرضه و تقاضا برای نیازهای ارزی کشور برقرار کند و همواره نظام دو یا چند نرخی پس از مدت کوتاهی دوباره حاکم شده و با افزایش کالاها و خدمات و افزایش شاخص کل قیمت و افزایش تورم مصرفکننده و تولیدکننده و افزایش شدید هزینههای جاری و عمرانی دولت، بسیاری از اتفاقات سوء اقتصادی و اجتماعی از دولتی به دولت دیگر به ارث گذاشته شده است. بنابراین، شوکهای ارزی اگرچه برای مدت کوتاهی توانستهاند ثبات نسبی ایجاد کنند، اما در بلندمدت اثرات مخربتری را بر مردم تحمیل کردهاند. اصلاحات اقتصادی در صورتی موفق است که در شرایطی انجام گیرند که فعالیتهای اقتصادی و بازار کسبوکار از یک آرامشی برخوردار باشد. در حالت التهابات و آشفتگیهای ارزی، شوکهای ارزی و قیمتی بسیار اثرگذار بر نرخ تورم و گسترش سفتهبازی و سوداگری دربازار را ترویج میکند، به شدت باید از آن اجتناب کرد. با وجود این، چنانچه دولت تصمیم به اتخاذ چنین اقدامی بگیرد، حتماً باید ملاحظات و مقدمات آن را در نظر داشته باشد./ بصیرت
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
✍ فاضل میبدی عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم که یک تشکل اصلاح طلب می باشد ، مدعی شد: از فرصت مذاکره با ترامپ استفاده کنید.
✅نکات تحلیلی:
🔺 ادعای مذاکره با کسی که هیچ اعتقادی به مذاکره ندارد و به راحتی و مثل یک آب خوردن زیر توافقنامه بین المللی برجام زده است تنها یک جوک سیاسی میباشد.
🔺 جریان اصلاح طلب همواره بر مذاکره تاکید کردند اما هیچگاه نتوانستند با عقبنشینیهای خود امتیازی از طرف مقابل بگیرند. خاتمی با چرخش به سمت اروپا و آمریکا تلاش کرد با شعار گفتگوی تمدنها خود را فردی صلح طلب نشان دهد. اما جواب رئیس جمهور وقت آمریکا بوش به او قرار دادن نام ایران در لیست محور شرارت بود.
🔺 تجربه برجام نیز در روبروی ماست. جالب اینکه همین جماعت اصلاح طلب در زمانی که ترامپ از برجام خارج شد،آن را یک کشور مزاحم دانستند که از برجام خارج شده است و هیچگاه حاضر نشدند از برجام خارج شوند. آنها حتی نتوانستند چک سفید امضاء داعیه صلحخواهی و اعتمادزایی خود را نسبت به غرب را نقد کنند.
🔺 متاسفانه باز هم این جماعت بیخرد نسخه مذاکره برای دولت میپیچند. اگر این نسخه غلط را فریاد نکنیم و در پشت سر دولت قرار نگیریم و اجازه دهیم هر کس و ناکسی برای آن نسخه شفابخش بنویسد بدانیم که دولت پزشکیان زمینه دور خوردن توسط این جماعت را دارد. لذا در شرایط حساس کنونی که جمهوری اسلامی ایران با شیوههای جنگ جدید علیه نظام سلطه روبرو است، نفوذیهای داخلی در تلاش هستند تا کشور عزیزمان را در داخل متوقف ساخته و دوباره همه چیز ما را به چیزهایی مثل برجام گره بزنند.
✍ سعید میرزایی
🇮🇷 @asatid_enghelabi ایتا و سروش
فاضل میبدی عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم که یک تشکل اصلاح طلب می باشد،مدعی شد:از فرصت مذاکره با ترامپ استفاده کنید.
✍ سعید میرزایی
✅نکات تحلیلی:
🔺 ادعای مذاکره با کسی که هیچ اعتقادی به مذاکره ندارد و به راحتی و مثل یک آب خوردن زیر توافقنامه بین المللی برجام زده است تنها یک جوک سیاسی میباشد.
🔺جریان اصلاح طلب همواره بر مذاکره تاکید کردند اما هیچگاه نتوانستند با عقبنشینیهای خود امتیازی از طرف مقابل بگیرند.خاتمی با چرخش به سمت اروپا و آمریکا تلاش کرد با شعار گفتگوی تمدنها خود را فردی صلح طلب نشان دهد.اما جواب رئیس جمهور وقت آمریکا بوش به او قرار دادن نام ایران در لیست محور شرارت بود.
🔺تجربه برجام نیز در روبروی ماست. جالب اینکه همین جماعت اصلاح طلب در زمانی که ترامپ از برجام خارج شد،آن را یک کشور مزاحم دانستندکه از برجام خارج شده است و هیچگاه حاضر نشدند از برجام خارج شوند.آنها حتی نتوانستند چک سفیدامضاء داعیه صلحخواهی و اعتمادزایی خود رانسبت به غرب را نقد کنند.
🔺 متاسفانه باز هم این جماعت بیخرد نسخه مذاکره برای دولت میپیچند.اگر این نسخه غلط را فریاد نکنیم و در پشت سر دولت قرار نگیریم و اجازه دهیم هر کس و ناکسی برای آن نسخه شفابخش بنویسد بدانیم که دولت پزشکیان زمینه دور خوردن توسط این جماعت را دارد.لذا در شرایط حساس کنونی که جمهوری اسلامی ایران با شیوههای جنگ جدید علیه نظام سلطه روبرو است،نفوذیهای داخلی در تلاش هستندتا کشور عزیزمان را در داخل متوقف ساخته و دوباره همه چیز ما را به چیزهایی مثل برجام گره بزنند./اساتید انقلابی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔻چگونه تغییر استراتژیهای کارزار انتخاباتی ترامپ، پیروزی او را رقم زد؟
🔹در یک پیروزی تاریخی دونالد ترامپ بار دیگر در سال ۲۰۲۴ رئیس جمهور آمریکا شد. رسیدن به این مهم کار آسانی برای او به شمار نمی رفت بلکه نیازمند بازتعریف استراتژی کمپین انتخاباتی او بود تا درک دقیقتری از چشمانداز سیاسی و اجتماعی آمریکا داشته باشد.
🔹رویکرد ترامپ در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با کمپینهای انتخاباتی قبلیاش، بهخاطر ارسال پیامهای هدفمند، تمرکز جدی بر مسائل فرهنگی و توانایی مهار نارضایتی عمومی در مورد موضوعاتی مانند فشارهای اقتصادی، امنیت ملی و تغییر ارزشهای فرهنگی در آمریکا، بسیار قابل توجه بود. پیروزی ترامپ صرفاً تکرار لفاظی های انتخاباتی او در سال ۲۰۱۶ نبود بلکه تحولی بود که انطباق شدیدی با نگرانیهای در حال تغییر رای دهندگان آمریکایی نشان می داد، و بر اساس موفقیتهای گذشته و درسهایی که از شکست در سال ۲۰۲۰ آموخته بود به دست آمد.
🔸متن کامل را در سایت بخوانید:
https://www.qudsonline.ir/news/1025729
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔈 #ترامپ و #فروپاشی_آمریکا
▪️آیت الله حائری شیرازی: من قبل از انتخابات فکر میکردم هر کدام [از کلینتون یا ترامپ] اگر پیروز بشود، چه نتایجی دارد؟ به ذهنم آمد اگر ترامپ پیروز بشود، برای فروپاشی آمریکا بهتر است. به دوستان گفتم احتمالاً این بیاید روی کار.
▪️یک وقت آقای محمدتقی بهلول گنابادی (شیخ بهلول) به من گفت: "آمریکا به پنجاه کشور جدا جدا تقسیم، میشود". خدا رحمتش کند. خیلی مسائل آینده که هنوز اتفاق نیفتاده را میدانست. قبل از انقلاب، در نجف به آقای طاهری گفته بود "انقلاب پیروز میشود و من میآیم ایران و سخنرانی میکنم"./صدای ملت
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
💢دومینوی رسواییهای نتانیاهو
✍رامین نصیری
🔹دومینوی رسواییهای دفتر نخستوزیری رژیم غاصب صهیونی همچنان در حال حرکت است و هر روز بر شمار پروندههای آن افزوده میشود. از پروندههای فساد مالی که نتانیاهو و همسرش چندین بار در سالهای 2018 و 2019 بابت آنها دادگاهی شدند و در نهایت نیز همسر او محکوم شناخته شد تا درز اطلاعات جدیدی که نشان میدهد دفتر نخستوزیر رژیم صهیونی متهم اصلی شکست اطلاعاتی و افشای اسرار دولتی و امنیتی با اهداف سیاسی و شخصی است.
🔸مهمترین موضوعات مورد اتهام این افشای اطلاعات درباره چهار قضیه اصلی عنوان شده است؛ قضیه گالانت، وزیر جنگ برکنار شده اسرائیل، قضیه پروتکلهای جنگ، قضیه افسر ارشد ارتش و پرونده فلدشتاین. یگان 433، شاباک و دفتر دادستان کل رژیم صهیونیستی در حال بررسی تمامی این قضایا و پروندهها هستند و متهم اصلی را شخص نتانیاهو میدانند.
🔹به عقیده روزنامه «هاآرتص» دفتر نتانیاهو متشکل از فسادی شده است که منافع شخصی او را تأمین میکند و این گواهی است بر اینکه یک سازمان مجرم که نتانیاهو منصوب کرده، بر اسرائیل حکومت میکند و منافع امنیتی و قومی اسرائیل در خدمت نه شهرکنشینان و صهیونیستها، بلکه شخص خاص بنیامین نتانیاهوست.
🔸انتظار میرود پس از درز چنین اطلاعات محرمانهای از فساد سیاسی و امنیتی در دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی، شاهد به وجود آمدن نوعی بیاعتمادی و عدم اطمینان در همه سطوح امنیتی و سیاسی و نظامی رژیم صهیونی باشیم و چنین برداشت میشود که شهرکنشینان صهیونیستی نادانسته قربانی سیاستهای جنایتکارانه بنیامین نتانیاهو شدهاند. هرچند تاکنون نتانیاهو همه این اتهامات را انکار کرده و مدعی است هیچ سند و مدرکی مبنی بر این اتهامات وجود ندارد؛ اما طبق گزارش نشریه «تایمز اسرائیل» چهار نفر تاکنون در رابطه با این پروندهها دستگیر و بازجویی شدهاند.
🔹«الدشتاین» سخنگوی دفتر نخستوزیری هم یکی از این افراد است که طبق بررسیهای انجام شده بدون داشتن تأییدیههای امنیتی پیشینی در نشستهای فوق محرمانه و حساس حضور داشته و با وجود اینکه هنوز به صورت رسمی به استخدام دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی نشده بود؛ اما به عنوان یکی از مشاوران نزدیک نتانیاهو منصوب شده بود.
🔸موج رسواییها و پروندههای تحقیق دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی با درز اطلاعات برخی از این پروندهها نمایشگر واپسین نفسهای نتانیاهو شده است؛ نتانیاهویی که نه فقط منفور جامعه مسلمانان و فلسطینیان، بلکه حتی به چهرهای منفور و منزجر در میان شهرکنشینان و صهیونیستها نیز تبدیل شده است. ارزیابیها چنین است که ادامه جنگ غزه هم نمیتواند نتانیاهو را نجات دهد و دیر یا زود سقوط نتانیاهو رقم خواهد خورد./ بصیرت
#حرفروز
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
✍ سیر تا پیاز براندازی ترکیبی در ایران
🔹بزرگترین جنگ شناختی و ترکیبی رنگین جهان در طول تاریخ علیه ایران فقط در ۳ ماهه پاییز ۱۴۰۱ اتفاق افناد.
🌗 فقط و فقط گوشهای از اتفاقاتی که علیه جمهوری اسلامی ایران در پاییز ۱۴۰۱ انجام دادند و برخی از پاسخهایی که دریافت کردند: 👇👇👇
1⃣ حمایت از اغتشاشگران توسط:
بایدن، وزیر خارجه، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، کلینتون، رابرت مالی، ۳۱ نفر از سیاستمداران مطرح آمریکا و اروپا، ۳۷ نفر از شخصیتهای موسیقی و ۶۲ نفر از هنرپیشگان مطرح غرب، مانند آنجلیاجولی، ۱۵ نفر از فوتبالیستها و باشگاههای مطرح دنیا، شخصیتهای موسیقی ترکیه، هزار سینماگر فرانسوی، که عدهای از آنها موهای خود را قیچی کردند و فیلم آن را میلیونها بار نشر دادند؛
وزرای خارجه: کانادا، سوئد، آلمان، بلژیک، اسپانیا، شیلی، فرانسه، نویسنده کتاب هری پاتر و یک نماینده زن ایرانیالاصل در بلژیک که در حمایت از آشوبگران موهای خود را کوتاه کرد.
موج شبانهروزی رسانههای انگلیسی و آمریکایی و....
2⃣ به میدان آمدن بارزانی برای حمله به ایران،
3⃣ فعالیت رسانهای بسیاری از سلبریتیهای وطنفروش داخلی،
4⃣ هشتک مهسا امینی ۳۲۰ میلیون بار توئیت و ریتوئیت شد؛
درحالیکه فارسی زبانان توئیتر ۳ میلیون نفر هستند!
5⃣دستگیری یک تبعه خارجی که در کولهپشتی خود یک دست لباس بسیجی،
به همراه چند نارنجک و اسلحه،
دهها گلوله و سر نیزه داشت که قرار بود در حین کشتن مردم عدهای از او فیلم بگیرند و بگویند که بسیجیها مردم را میکشند.
6⃣ در چند شهر کردستان، از جمله:
اشنویه که مهمترین شهر بود، ۱۷ هزار نیرو برای آغاز جنگ داخلی در حالت آمادهباش بودند.
7⃣ بمباران رسانهای در چابهار با این تیتر که یکی از فرماندهان نیروی انتظامی به یک دختر ۱۴ ساله سنی تجاوز کرده!
و بعد از آن کشتار مسجد مکی اتفاق افتاد؛
انفجار و آتش زدن بازار و حمله به پاسگاهها و بهطور همزمان ورود گروهک ریگی و جیشالظلم به کشور هم آغاز شد.
8⃣ باز کردن ریل راهآهن تهران به تبریز در قزوین بهطول یک کیلومتر که به لطف خدا با گزارش یک دامدار خنثی و از کشتار صدها نفر جلوگیری شد؛ این اتفاق همراه با اعتراضات تبریز قرار بود رخ دهد.
9⃣ در تهران از یک خانه، مردم را با تفنگ لیزری میزدند.
خانه محاصره شد؛
ناگهان یک زن جوان لخت مادرزاد از خانه خارج شد و با فریاد «وای مردم کمک کنید که اینها میخواهند به من تجاوز کنند میخواست فضا را به نفع خود متشنج کند.
این خانه مرکز هدایت عملیات بود و کلی سلاح و بیسیم پیشرفته کشف شد.
پس از بازجوییهائچیی که از وی صورت گرفت، این زن ۱۱ پایگاه موساد را در شهرهای مختلف ایران لو داد که همه دستگیر شدند؛
فقط از یک پایگاه ۱۳۷ قبضه سلاح کشف شد که قرار بود آن شب عملیات مسلحانه انجام شود. (با توجه به حادثه شاهچراغ توسط یک نفر تروریست، معلوم میشود که چه کشتار عظیمی قرار بود رخ دهد.)
🔟 کشف تعداد زیادی مسلسل یوزی از داخل صندلیهای شش خودروی بدون پلاک،
1⃣1⃣ دستگیری یک خانم در اصفهان با ۵۲ کیلو مواد منفجره که قرار بود بازار تاریخی اصفهان را منفجر کند.
2⃣1⃣ دستگیری یک مهرهی یهودی در شیراز که به بیمارستان منتقل شد و عدهای از اغتشاشگران به بیمارستان حمله کردند تا این مهره را یا فراری دهند یا بکشند که به دست نیروهای امنیتی نیفتد
3⃣1⃣ دستگیری راننده یک پراید که ۱۷ نفر از نیروهای انتظامی را زیر گرفت
4⃣1⃣دستگیری دو خودرو که با پلاک و آرم و لباس سپاه به مردم حمله میکردند و زنان رو میزدند و عدهای هم فیلم میگرفتند
5⃣1⃣ در منطقه دانشگاه شریف یک خودرو مگان تعدادی از نیروهای انتظامی رو زیر گرفت و حین تعقیب و گریز به ماموران تیراندازی کرد که در آخر دستگیر شد
6⃣1⃣ حمله به پاسگاه شهید مدرس جهت خلع سلاح کردن ماموران
7⃣1⃣ ضرب و شتم شدید یک زن محجبه و کودک سه سالهاش، به نیت ترساندن چادریها که با چادر در جامعه حاضر نشوند.
8⃣1⃣ چندین حمله در شهرهای مختلف به ماشین خانوادههای مذهبی با مواد منفجره
9⃣1⃣ زدن۳۲ نقطه توسط سپاه در کردستان عراق و به درک رفتن ۵۰۰۰ نفر از منافقین و تجزیهطلبان
0⃣2⃣ انهدام یک جلسه سری در ترکیه با پهپاد انتحاری از ایران که در آن سران ۵ حزب از سلطنتطلبان، منافقین، کومله، پژاک، پاک و نماینده آمریکا و فرانسه حضور داشتند.
1⃣2⃣ برنامه بعدی هم در آذربایجان و ارمنستان بود که با تصرف منطقه زنگزور ارتباط ایران با ارمنستان قطع شود و به تبع آن، راه ایران با اروپا قطع شود و از آن طریق تجزیه ایران را شروع کنند که به لطف خدا ناکام ماند.
🔴 پینوشت:
انسان باید خیلی جاهل باشد یا خودش را به تجاهل بزند که این اتفاقات را ببیند و این حرکتها را اعتراض مردمی بنامد./سربازان گمنام
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
💢مرزها را تفکیک کنید!
🔹روزنامه «اعتماد» در شماره دیروز خود در انتقاد به مواضع و رویکرد رئیس جمهور و وزیر خارجه نوشت: «گاهی احساس میشود وزیر خارجه و مقامات دیگر دولت یادشان رفته چرا و به چه علتی این دولت رأی آورده! خب گاهی آدمی مجبور است تن به حرکات موزون بدهد، اما بیشتر از آن را که نخواستهاند! باید این بزرگواران دقت بیشتری در انتخاب واژگان کنند. در این کشور به اندازه کافی سخنران و طالب کلمات انقلابی و جنگطلبانه وجود دارد، به شما دیگر نیازی نیست.»
🔸این نوع موضعگیری صحیح نیست. در شرایطی که رئیس جمهور طی روزهای اخیر در سخنرانی خود اشاره میکند: «برای ما هرگز تفاوتی نخواهد داشت که چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز شده، چرا که کشور و نظام ما به قدرت درونی خود با ملتی با عزت و عظمت متکی است. ما در توسعه روابط خود با دیگر کشورها به هیچ عنوان نگاه بسته و محدودی نخواهیم داشت. اولویت خود را توسعه روابط با کشورهای اسلامی و همسایه قرار دادهایم و عمیقاً معتقد به ایجاد وحدت و انسجام میان کشورهای اسلامی هستیم.»
🔹از طرفی وزیر امورخارجه کشورمان در شرایطی که جنایات رژیم صهیونیستی و مقابله جبهه مقاومت با این جنایات وارد مراحل حساسی شده، طی سفرهای دیپلماتیک خود به کشورهای منطقه پیام ایران را در قبال تحولات منطقه به گوش رهبران و بازیگران منطقهای و حتی فراتر از آن، رهبران غرب میرساند، متأسفانه مشاهده میشود که برخی چهرهها و رسانهها در مطالب گوناگون طی هفتههای گذشته و روزهای اخیر در تلاش برای بزرگنمایی توان رژیم صهیونیستی بوده و از جانب دیگر نیز کوشیدهاند توان اعمال قدرت جمهوری اسلامی را تقلیل دهند. اینها سعی کردهاند روایتی مبهم از تلاشهای دیپلماتیک جمهوری اسلامی و بعضاً انحرافی انجام داده و افزون بر به چالش کشیدن یکی از اساسیترین موضوعات سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، به دنبال القای ناامیدی در جبهه مقاومت باشند.
🔸این تلاشهای نادرست و مخرّب رسانهای، در حالی است که وزیر خارجه کشورمان ضمن بهرهگیری از توان دیپلماتیک کشورمان و مستظهر به میدان، علاوه بر لزوم مدیریت تنش در منطقه به کشورهای همسو با رژیم صهیونیستی بابت همراهی احتمالی با این رژیم هشدار داده و نتایج این هشدارها و دیپلماسیها را میتوان در همراهی نکردن کشورهای منطقه در حماقت اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران شاهد بود.
🔹نکته پایانی، کوتاه سخنی از وصیتنامه سیدالشهدای مقاومت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است: «نکتهای کوتاه خطاب به سیاسیون کشور دارم: چه آنهایی [که] اصلاحطلب خود را مینامند و چه آنهایی که اصولگرا. عزیزان، هر رقابتی با هم میکنید و هر جدلی با هم دارید، اما اگر عمل شما و کلام شما یا مناظرههایتان بهنحوی تضعیفکننده دین و انقلاب بود، بدانید شما مغضوب نبی مکرم اسلام و شهدای این راه هستید؛ مرزها را تفکیک کنید.»/ بصیرت
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
sedaye enghelab-sarmaghale-manee erteja.mp3
7.84M
📢#صدای_انقلاب شماره۱۴۴۸
💠سرمقاله صبح صادق۱۱۶۴
💠مانع ارتجاع
✍مهدی سعیدی
🎙موضوع «آسیبشناسی انقلاب» یکی از مباحثی است که در حوزه جامعهشناسی انقلابها نقد و بررسی میشود. انقلاب همچون هر پدیدهای آفاتی دارد که در صورت آلودهشدن به آن در معرض افول و بیماری قرار گرفته و جایگاه خود را متزلزل خواهد یافت. بسیاری از انقلابها در مسیر تداوم خود دچار آفت شدند و خیلی زود از حرکت در مسیر آرمانی که طرحریزی کرده بودند، باز ماندند و به سرنوشت شوم سقوط و انحطاط محکوم شدند!
#سرمقاله
#صبح_صادق
#ارتجاع
/صدای_انقلاب
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
1164.pdf
2.2M
🗞 صبح صادق شماره 1164 منتشر شد
🔸جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «مدار اقتدار» نگاهی به پیشرفتهای ایران در دانش فضایی را همینجا بخوانید./ بصیرت
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔰سازندگی دروغ «ضرر ۲۵ هزار میلیارد تومانی» را تیتر یک کرد
اما پاسخ وزیر سابق اقتصاد به این دروغ را به حاشیه برد
🔸روزنامه سازندگی هفته پیش در گزارشی بر اساس یک خبر دروغ مدعی ضرر ۲۵ هزار میایارد تومانی طرح سامانه آرد و نان در وزارت اقتصاد دولت شهید رئیسی شد و آن را به عنوان تیتر یک انتخاب کرد.
🔸این گزارش دروغ با واکنش سید احسان خاندوزی وزیر وقت اقتصاد در دولت شهید رئیسی مواجه شد و آقای خاندوزی جوابیه ای برای این روزنامه ارسال کرد که طبق قانون مطبوعات باید در همان جایگاه «تیتر یک» کار می شد.
🔸روزنامه سازندگی اما در اقدامی غیرحرفه ای و غیرقانونی جوابیه وزیر وقت اقتصاد را به صورت کوچک در حاشیه سمت چپ روزنامه کار کرده تا همچنان به دروغگویی خود پافشاری کند.
🔸در جوابیه آقای خاندوزی آمده است:
🔺پس از جهش قیمت خوراکیهای ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تنها قلم کالای اساسی که هم افزایش قیمت محسوسی نداشت و هم قاچاق و مصرفش کاهش یافته بود، نان بود.
🔺ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفت، بخشی از بار افزایش قیمت را نه مردم بلکه دولت به شکل کمکهزینه موقت به نانوایان پرداخت کند آن ۲۵ همت که به دروغ گفتند خرج سامانه شد، همان کمکهزینهای بود که به حساب نانوایان کشور واریز شد.
🔺طی این سالها نانواییهایی که وجود نداشتند یا در هر ماه سهمیه آرد را صرف قاچاق یا عرضه خارج شبکه (مافیا) میکردند به واسطه سامانه حذف شدند.
🔺مردم ایران به طور طبیعی هر سال بیشتر نان مصرف کردند اما مصرف آرد خبازی کشور در پایان ۱۴۰۲ به اندازه مصرف ۱۳۹۸ شد و این یعنی بدون یک ریال هزینه دولت، جلوی ریختوپاش ۱.۵ میلیون تن آرد گرفته شد (معادل مصرف نان ۲۰ میلیون نفر در سال)./ کیهان آنلاین
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔰 ستاد عملیات روانی ترامپ در تهران چه میکند؟!
👤 #مسعود_اکبری
🔸با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، جریان غربگرا و به عبارتی افراطیون مدعی اصلاحات در داخل عزادار شده و در اقدامی مسبوق به سابقه، شروع به ارسال پالس ضعف و حقارت کرده است. تحرکات این طیف به گونهای است که گویی ستاد عملیات روانی ترامپ در تهران فعال شده است.
🔸جمهوریخواهان و دموکراتها با همه اختلافات ریز و درشت در مسائل مختلف، وقتی پای مسئله منافع ملی و کلان- که در اینجا دشمنی با جمهوری اسلامی ایران است- به میان میآید، همه اختلافها را کنار گذاشته و وحدت کلمه را البته در راه باطل، به نمایش میگذارند. این دو حزب آمریکایی در مواجهه با ایران، دارای تاکتیک متفاوت و راهبرد مشترک هستند.
🔸به همین دلیل است که دموکراتها و جمهوری خواهان در تحریم اقتصادی علیه ایران و حمایت از آشوب و اغتشاش و ترور دانشمندان هستهای و مقامات نظامی ایران و انواع و اقسام جنایتها علیه ملت ایران، همواره با یکدیگر در حال رقابت و مسابقه هستند.
🔸افراطیون مدعی اصلاحات حتی از کوچکترین شناخت نسبت به «سیاست خارجی» و «روابط بینالملل» بیبهره هستند. این در حالی است که با یک جستجوی ساده در اینترنت میتوان به انبوهی از اسناد درباره «واقعیت جاری در آمریکا» و «جایگاه دولت آمریکا در مقابل ایران» دست یافت.
🔸ما اکنون در شرایطی هستیم که حتی سران دولتهای اروپایی هم صریحا از دنبالهروی از آمریکا ابراز پشیمانی میکنند. به عنوان نمونه «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه چندی پیش گفته بود: «اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به «دنبالهروهای آمریکا» مقاومت کند... اروپا باید وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد...اروپا باید وابستگی خود به «فراسرزمینی بودن دلار آمریکا» را نیز کاهش دهد.»
🔸آنهايي که در ظاهر نقش سخنگويان و فعالان ستاد دموکراتها در ايران را بازي ميکنند و در اصل، آب به آسیاب ستاد عملیات روانی جمهوریخواهان علیه ایران میریزند، بايد به اين سؤال ساده پاسخ دهند که چه تفاوتي ميان راهبرد فيل و الاغ در برابر ايران وجود دارد؟ / کیهان آنلاین
#یادداشت_روز
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
دام ترامپ قبل از تحلیف!
✍صابر_گل_عنبری
شب انتخابات آمریکا طی یادداشتی به اهمیت و حساسیت دو ماه و نیم پیشرو از روز بعد از این انتخابات تا 20 ژانویه روز تحلیف رئیس جمهور منتخب این کشور پرداختم و یکی از سناریوهای مطرح شده هم چراغ سبز ترامپ به نتانیاهو برای تمام کردن کارهای ناتمام خود قبل از به قدرت رسیدن او بود.
امروز هم مایک اوانس از مشاوران اوانجلیست ترامپ به روزنامه اسرائیلی یدیعوت احرونوت گفته است که رئیس جمهور جدید آمریکا دوست دارد که اسرائیل کار خود را تا 20 ژانویه تمام کند؛ هم حماس و حزبالله را نابود و هم به تاسیسات نفتی ایران برای فروپاشی اقتصاد آن حمله کند.
اوانس گفته است که پنجره فرصت برای اسرائیل فقط تا ژانویه باز است.
پرواضح است که حماس و حزبالله چنان که در این 13 ماه جنگ تمامعیار نابود نشدند، در این مدت کوتاه هم این اتفاق نمیافتد، اما یک روی دیگر چراغ سبز ترامپ برای اقدام علیه ایران در این دو ماه و نیم، نه فقط باز گذاشتن دست نتانیاهو برای انجام امور ناتمام خود، بلکه با هدف چالشآفرینی جدی برای دولت بایدن است. به این معنا که بایدن و دولتش درگیر تنشی بزرگ در خاورمیانه در مقابل ایران شود.
هیچ بعید نیست که هدف دیگر ترامپ فراهم شدن شرایطی برای نمایش چهرهای صلحطلب از خود پس از 20 ژانویه با توقف جنگها و تنشها پس از ورود آن به فاز خطرناکش باشد.
البته رویکرد ترامپ نه راهاندازی جنگ در دوره خود بلکه همچنان فشار سیاسی و اقتصادی است و از این رو هم تمایلی به ادامه جنگ پس از تحلیف خود ندارد و این چیزی نیست که نتانیاهو میخواهد.
در این زمینه ایتمار ایخنر خبرنگار سیاسی روزنامه اسرائیلی یدیعوت احرونوت امروز نوشت که ترامپ دیگر در معذوریت آرای اوانجلیستها نیست و حتی برای به دست آوردن جایزه صلح نوبل ممکن است نتانیاهو را هم قربانی کند!
روزنامه چپی هاآرتص نیز امروز طی مقالهای به قلم نداو تامیز ضمن تاختن به ترامپ از راستگرایان خواسته است زیاد هم خوشحال نباشند؛ چون اگر نتانیاهو در چهار سال آینده مطابق میل ترامپ عمل نکند، بهای آن را پرداخت خواهد کرد.
اما اگر ترامپ بخواهد در این دو ماه و نیم پیشرو از کیسه دولت بایدن خرج کند و فشار به ایران در این مدت وارد مرحله تازهای شود، هدف دیگر او میتواند خلق شرایطی در مقابل ایران باشد تا از نگاه او از هم اکنون بستر برای کسب امتیازات کلانی از تهران از موضع قدرت در میز مذاکرات آینده فراهم شود.
اما به احتمال زیاد دولت بایدن متوجه این رویکرد و دام ترامپ هست و بعید است که در این مدت باقیمانده بخواهد خود را درگیر جنگی گسترده در منطقه کند و از این رو ترجیحا تلاش خود را خواهد کرد که نتانیاهو را مهار کند و این اتفاق نیفتد؛ مگر این که تحول میدانی ناخواستهای رخ دهد.
اما خود نتانیاهو نیز بر خلاف تصورات زیاد اهل ریسک نیست و تا زمانی که حمایت و ورود آمریکا در هر جنگی علیه ایران را از قبل تضمین نکند، آتش جنگی منطقهای را شعلهور نمیکند.
در کنار آن هم برخی ناظران بعید نمیدانند که بایدن در این دو ماه بر نتانیاهو برای رسیدن به توافق فشار جدی وارد آورد؛ اما چه بسا بیبی ترجیح دهد که این امتیاز را به ترامپ بدهد تا مورد خشم او واقع نشود و نه بایدن.
با این حال باید دید بخش فراحزبی قدرت و به عبارتی دیگر «دولت پنهان» در آمریکا (از لابیها گرفته تا ..) چه میخواهد و در این مدت تا روز تحلیف به دنبال چیست.
در کل، منطقه در دو ماه و نیم پیشرو ظرفیت تحولات سترگی در جهت توقف و یا تشدید و گسترش جنگ دارد.
فعلا باید دید نتانیاهو با بازگشت ترامپ چه نوع بهرهبرداری از این وضع با چراغ سبز او میکند و تا کجا پیش میرود و بایدن نیز این دو ماه و چند روز را چگونه مدیریت میکند. آیا در دام نقشه احتمالی ترامپ و نتانیاهو میافتد و با آن همراهی میکند یا در مقابل آن میایستد و همچنین ایران به چه شکلی و در چه سطحی تهدیدهای خود برای پاسخ به اسرائیل را عملی خواهد کرد./صراط
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
💢زبان قدرت، زبان مواجهه
✍فتح الله پریشان
🔹یکی از پرسشهایی که پس از پیروزی اخیر «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا ذهن بسیاری از تحلیلگران و البته افکار عمومی را به خود جلب کرده، این است که نحوه مواجهه ترامپ و تیم وی در دولت جدید با مسئله مقاومت و تحولات میدانی در غربآسیا و جمهوری اسلامی ایران چگونه خواهد بود؟ اینکه گفته میشود برای جمهوری اسلامی فرقی نمیکند چه کسی از کدام حزب در آمریکا سکان دولت را در دست بگیرد، آیا واقعاً نمیتوان تمایزی بین رویکردها و روشهای سیاستورزی دموکراتها و جمهوریخواهها قائل شد؟
🔸در این باره سخن بسیار است و ادراک درست این موضوع به شناخت و تأمل ما در ساختارها و ایدههای حاکمیتی آمریکا و تا حدودی تاریخچه و درک مسئله لابیگری و میزان نفوذ متفاوت ادیان، مذاهب، قومیتها و ملیتهای گوناگون در هیئت حاکمه این کشور برمیگردد. ایده حکومتی در آمریکا مبتنی بر تلفیقی ناهمگن و فرصتطلبانه از مکاتب و نحلههای فکری لیبرالیسم، سکولاریسم و کاپیتالسیم با رویکرد امپریالیستی و استعماری شکل گرفته است. بنابراین، تأمین منافع به هر قیمت برایشان اصل مسلمی است و در اصول و راهبردهای اساسی، همانند جنگ، صلح، امنیت ملی، تضمین اقتصاد بازار و بهرهگیری از ابزار قدرت برای بیشنیه کردن آن، که اساساً از سوی قوهی قاهرهای از تراستها و کارتلهای سرمایهداری و صهیونیستی مدیریت میشود، تفاوتی در میان رویکردها و عملکردهای دو جریان و حزب غالب و مشهور در آمریکا دیده نمیشود. بنابراین، اگر گفته میشود در مواجهه آنها با جمهوری اسلامی میان رؤسای جمهور مختلف از دموکرات و جمهوریخواه تمایزی نیست، ناظر به همین اصول اساسی است که هویت و موجودیت آمریکا را شکل داده است.
🔹آمریکاییها سالهاست که نگاهشان به ایران اسلامی این است که ملت ایران با انقلاب اسلامیشان موج و زلزلهای در منطقه استراتژیک غرب آسیا و حتی جهان انداخته است که قاطبه ارزشهای هویتی و مؤلفههای موجودیتی و راهبردهای قدرت را در مواجهه با این کشور تغییر داده و ایران اسلامی تا زمانی که بر همین مدار سیر کند، در تقابل هویتی و موجودیتی با آمریکا و ارزشهای آن تعریف میشود؛ اما مسلماً به لحاظ روشی تمایزات ریزی در نحوه عملکرد ترامپ با رقیب دموکراتش میتوان یافت که یکی با چماق تهدید و دیگری با هویج تشویق و تدلیس مناسبات خود با ایران را تنظیم میکند. در اینجا ضروری است کلام رهبر حکیم انقلاب سرلوحه رویکرد و عملکرد مسئولان و مردم قرار گیرد که همواره بر تقویت بنیههای قدرت و ساخت درونی قدرت معنوی و مادی ایران اسلامی تأکید میکنند./بصیرت
#حرفروز
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
چرا ترامپ؟!
✍مصطفی علیجان زاده
نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا با پیروزی مجدد «دونالد ترامپ» همراه بود. برخلاف بیشتر نظرسنجیها هریس در این انتخابات با فاصله معناداری از ترامپ شکست خورد. در نظرسنجیهای متعددی که در چند ماه اخیر صورت گرفته بود، همواره هریس از ترامپ جلوتر بود و حتی هفت ایالت نوسانی نیز از پیشتازی هریس حکایت داشت؛ اما در انتخابات وضعیت در این ایالتهای نوسانی که به ایالتهای «میدان نبرد» نیز شهرت دارند، تغییر کرد و ترامپ در بسیاری از این ایالتها پیروز شد. قطعاً عامل اصلی رأیآوری ترامپ، نارضایتی گسترده مردم آمریکا از وضعیت فعلی و تلاش برای تغییر سکاندار کاخ سفید در راستای عبور از وضعیت موجود است. «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میگوید: «این نتایج نباید مثل یک معما باشد، وقتی ۷۰ درصد مردم معتقدند آمریکا در مسیر اشتباهی قرار دارد و نامزد دموکراتها معاون رئیس جمهوری هست که آمریکا را در مسیر اشتباه قرار میدهد، پس احتمالاً شما شکست میخورید. به زبان ساده چهار سال گذشته بدبختی زیادی برای آمریکاییها ایجاد کرده که به دلیل قیمتهای بالا و دستمزدهای راکد نمیتوانند از پس زندگی خودشان برآیند. جهان به معنای واقعی کلمه در آتش است. انتظار پیروزی برای دموکراتها در این شرایط هرگز قابل قبول نبود.» دولت بایدن دهها میلیارد دلار کمکهای نظامی و تسلیحاتی به اوکراین تخصیص داد و از ابتدای جنگ غزه با ارائه حدود ۱۹ میلیارد دلار کمکهای تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی به طور مستقیم مسئول تداوم و گسترش آتش این جنگ و نسلکشی فلسطینیها به دست صهیونیستها بوده است. این رویکرد جنگطلبانه بایدن با مخالفت گسترده در داخل آمریکا مواجه شد و از قضا ترامپ هم بر این موج سوار شده و در کارزار انتخاباتی، اتمام جنگ اوکراین و غزه را وعده میداد. البته سوءقصد نافرجام علیه ترامپ نیز در رأی آوردنش که او را به نماد استقامت تبدیل کرد، مؤثر بود. حمایت مالی میلیاردرهایی، مانند «ایلان ماسک» و تزریق منابع مالی به کارزار انتخاباتی ترامپ، او را در مبارزه تبلیغاتی علیه دموکراتها تقویت کرد. انتقادها و سخنان تند ترامپ علیه مهاجران، موجب حمایت برخی گروههای خاص از جمله جوانان از وی شد که نشان از روحیه نژادپرستی در آمریکاست. بحران اقتصادی و معیشتی مردم آمریکا و شعارهای اقتصادی ترامپ نیز یکی از دلایل پیروزی اوست. مجموع این عوامل داخلی و خارجی موجب ناامیدی بخش زیادی از جامعه آمریکا از دموکراتها شده و این مشکلات به پای هریس، نامزد آنها و معاون بایدن هم نوشته شد. روی آوردن به ترامپ، نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ به امید بهبود اوضاع داخلی و خارجی آمریکا هم در همین راستا قابل تحلیل است. نکته مهم آن است که پیروزی ترامپ به نوعی بازتاب اختلافات داخلی آمریکاست؛ نه اینکه ترامپ فرد محبوبی در جامعه آمریکا باشد./ بصیرت
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
💢مسئلهی علوطلبی در عصر شبکه
🔹یکی از ویژگیهای شبکه اجتماعی، سوق دادن افراد به برتریجویی است. بخش بزرگی از کاربران سعی دارند خود را در یک مزیت اجتماعی «شاخ» نشان دهند. فرقی نمیکند که ثروت، زیبایی، بدن ورزیده یا حتی تحلیلگری و اتصال به مقامات بالا باشد. اساس ماجرا همین تلاش برای ارضای حس برتری جویی است. حتی اگر شبکه اجتماعی، ما را تبدیل به کنشگر فعال نکند تا در آنجا شاختر بودن خودمان را به دیگران نشان دهیم، بازهم ممکن است ما را در درون خودمان به این حال سوق دهد که در فلان چیزها برتری بر دیگران داریم.
🔸 در ادبیات قرآنی به برتریجویی، علوطلبی میگویند.
خداوند متعال در آیهی ۸۳ سوره قصص میفرماید «این سرای آخرت را (تنها) برای کسانی قرارمیدهیم که اراده برتریجویی در زمین و فساد را ندارند؛ و عاقبت نیک برای پرهیزگاران است!» معنای این آیه این است که اگر کسی میخواد به حقیقت و غایت سرای آخرت که لقاالله است برسد، باید برتری طلبی را از تمام لایههای وجودش پاک کرده باشد. اساسا خود را شاختر از دیگران در هیچ جنبهای نداند. چیزی که حالا در زیست شبکه اجتماعی بسیار دشوار و سخت است.
🔹در حديث مىخوانيم كه اگر كسى به واسطه بهتر بودن بند كفشش بر ديگرى خود را برتر ببيند، جزو كسانى است كه ارادهى علوّ در زمين دارند. حال اینکه پلتفرم به صورت ذاتی، دعوت به علوطلبی در ابعادی بسیار عمیقتر و گستردتر میکند.جالب اینکه، شبکه علوطلبی را در اتفاقی کمسابقه در زندگی بشر، تبدیل به امری کمی و عددی کرده است تا با تعداد فالور و میزان ویو خود را برتر از دیگران دسته بندی کنند.
🔸دقت کنید که موضوع این متن، چند جوان و نوجوان اینستاگرامی نیست که سعی دارند با کارهای عجیب دیده شوند. بلکه همهی ما فعالان شبکه اجتماعی میتوانیم موضوع آن باشیم. حتی وقتی در یک گروه تلاش داریم خود را مطلعتر از دیگران نشان دهیم یا تحلیلمان را دقیقتر از دیگران دسته بندی کنیم. اگر قصدمان، این علوطلبی باشد، وای بر ما. وای بر ما که به حقیقت سرای آخرت دست نخواهیم یافت. راهش مراقبه هر روزه در کنشگری مجازی است والا در گردباد آن فرو خواهیم رفت./نواصولگرا
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔴 میدان اصلی نبرد را گم نکنیم!
🔺اولویت اصلی «بنیامین نتانیاهو» در برخورد با ایران نه حمله نظامی بلکه بمباران تبلیغاتی است.
او 12 سپتامبر 2002 در جلسه استماع «کمیته اصلاحات دولتی» مجلس نمایندگان آمریکا با تأکید بر اینکه استفاده از گزینه نظامی در مقابل ایران برخلاف عراق لازم نیست؛ گفت:
«ایران برای مثال 250 هزار دیش ماهورهای دارد؛
اینترنت دارد؛
به رؤسای سیا گفتم اگر میخواهید در ایران تغییر رژیم انجام دهید، لازم نیست [جاسوسبازی] کنید فقط کافی است
➖فرستندههای خیلی بزرگ و قوی بگیرید و سریالهای «محله ملرُز»، «بورلی هیلز» و از این چیزها برای مردم ایران پخش کنید.
همینها باعث خرابکاری و توطئه میشود.
➖مردم و جوانها نگاه میکنند و میخواهند همانطور باشند و اینها ظرفیتهای موجود داخلی برای ایجاد اختلاف در ایران است؛ کشوری که بازترین جامعه را در منطقه دارد.»/ژئوپلیتیک_رسانه
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
حمله تند خراسان به دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی: ترکِ مخاصمه برعهده مخاصمه جو است/پیشنهادهای "مرعشی" مبهم، ناپخته و تلاشی برای پیشبرد یک سیاست نامنسجم و غیرواقعگرایانه است
روزنامه اصولگرای خراسان نوشت:
🔹اگر گذشته و رفتار متخاصمانه آمریکا علیه ایران مورد بازبینی قرار نگیرد و ریشههای تخاصمها مشخص نشود، هرگونه پیشنهاد برای عادیسازی رابطه یا ترک مخاصمه نه تنها بیمعنی، بلکه بهنوعی سادهلوحی و حتی خیانت به مصالح ملی تلقی میشود.
🔹 پیشنهاد آقای مرعشی برای قرار گرفتن در پشت یک میز مذاکره خیالی که کسی آن طرفش ننشسته است، واقعا ساده انگارانه است. اصلا مگر پالسی از طرف دولت آینده آمریکا به ایران راجع به مذاکره درباره آتش بس در غزه و لبنان داده شده که چنین ایده هایی در ذهن دبیرکل حزب سازندگی خطور کرده است؟ اصلا مگر کسی آن طرف میز مذاکره منتظر ایران است و یا بهتر است بگوییم مگر میزی برای مذاکره وجود دارد که بیاییم درباره اش صحبت کنیم؟
🔹 این طور پیشنهادهایی که هیچ مطابقتی با فضای واقعی ندارد، بهجای آن که به بهبود شرایط و کاهش تنشها منجر شود، زمینهساز ایجاد چالشهای جدید و بحثهای بیفایدهای خواهد شد که تنها به هدررفت انرژیها و وقت مسئولان و کارشناسان میانجامد./ تابناک آنلاین
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔰 علت ناترازی، مخالفت با پالایشگاهسازی و نیروگاهسازی بود، نه مازوت!
🔸روزنامههای اصلاحطلب اذعان میکنند که کشور با ناترازی در تولید و مصرف گاز و برق و بنزین مواجه است اما ریشه این ناترازی یعنی سوء مدیریت دولت روحانی را مسکوت میگذارند.
🔸در حالی که برخی منابع از مشکل تامین گاز زمستانی خبر میدهند، برخی خبرها حاکی از این است که تعلل دولت در تامین سوخت نیروگاهها موجب ایجاد چالش دوباره در زمینه ناکافی بودن تولید برق کرده اما مدیران دولتی سعی میکنند کوتاهی را با ادعای توقف مازوتسوزی در برخی نیروگاهها توجیه بکنند که البته در ادامه میتواند به تشدید چالش برق کمک کند.
🔸در این زمینه روزنامه سازندگی در سرمقاله خود مینویسد: مازوتسوزی در سه نیروگاه متوقف شد تا جان مردم بیشتر از این آسیب نبیند، اگرچه عوارض توقف مازوتسوزی، ممکن است خاموشی باشد!
🔸سازندگی افزود: ایران بعد از روسیه بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارد. ولی به علت بالا رفتن مصرف داخلی گاز، ایران حالا در تامین گاز نزدیک به ۱۰ درصد کمبود دارد. کشور ما این اصطلاحاً «ناترازی» را با سوزاندن مازوت جبران میکند.
🔸روزنامه هممیهن نیز به قلم حسین سلاحورزی از ناترازی تامین و مصرف گاز در زمستان خبر داده و نوشت: ناترازی گاز که پیشبینی میشود در زمستان امسال به بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز برسد، به بحرانی تمامعیار در حوزه اقتصادی و اجتماعی تبدیل شده است.
🔸یادآور میشود ناترازی در تامین حاملهای مختلف انرژی عوامل متعددی دارد اما شاید بتوان مهمترین علت آن را در اعتماد دولت روحانی به غرب و محروم ساختن همزمان کشور از انرژی هستهای و سوختهای فسیلی بر شمرد.
🔸دولت یازدهم و دوازدهم با برجام، تولید برق هستهای را متوقف کرد و با توافق آب و هوائی پاریس، تولید برق در نیروگاهها (با سوخت فسیلی) را به محاق برد و بیشترین رکوردهای قطع برق منازل و کارخانهها را به ثبت رساند.
🔸در موضوع تولید و مصرف برق گفتنی است که مصرف برق در کشور از ۶۲-۶۱ هزار مگاوات در اوایل مرداد ۱۴۰۰ (آخرین ماه فعالیت دولت روحانی)، به بیش از ۷۹ هزار مگاوات در اوایل مرداد ۱۴۰۳ رسیده است./ کیهان آنلاین
#خبر_ویژه
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
⁉️ تنفس سم یا خاموشی منظم؟
‼️واقعیت یا سرپوش ؟!
📌مسئولان دولتی می گویند: "پس از بررسیها رئیسجمهور دستور داده است که بهدلیل آلودگی خاص ایجاد شده در مناطق اراک، کرج و اصفهان که ناشی از مازوتسوزی درحدود 16 میلیون تن است و باعث آلودگی هوا و بیماری میشود، مازوتسوزی در این سه نیروگاه متوقف شود و برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان شود.
❗️از همان نخستین پیام سخنگوی دولت در شبکه ایکس که ادعا کرده بود علت خاموشیها، جلوگیری از سوزاندن مازوت و حفظ جان مردم است، این خط خبری _یعنی خاموشی منازل در ازای نسوزاندن مازوت_ از سوی #رسانهها و افراد حامی دولت به طور هماهنگ، به عنوان یک دستاورد مطرح شد!.
➖روزنامه اعتماد که مدیرمسئول آن رئیس شورای اطلاعرسانی دولت چهاردهم است تیتر زد «آسمان آبیتر میشود»!
➖روزنامه همدلی متعلق به جریان مدعی اصلاحات هم گزارش داد که «خاموشی جایگزین آلودگی شد»!
🔺اما این ادعا در حالی است که از مجموع 143 نیروگاه بزرگ کشور، تنها 16 نیروگاه بخاری امکان مصرف مازوت را دارند که از بین این 16 نیروگاه نیز مخزن سوخت دو نیروگاه بعثت و اصفهان سالها پلمب بوده است.
❗️از سوی دیگر در حدود 130 نیروگاه دیگر که واحدهای سیکل ترکیبی و گازی هستند، اساساً امکان مصرف مازوت از لحاظ فنی وجود ندارد و این واحدها یا باید با سوخت گاز طبیعی به فعالیت تولید برق بپردازند و یا از سوخت گازوئیل بهعنوان سوخت جایگزین استفاده کنند.
❗️سهم نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی در تأمین برق فصول سرد، سهمی بسیار بیشتر از نیروگاههای بخاری است و توقف مازوتسوزی در سه نیروگاه بخاری اگر حتی منجر به از مدار خارج شدن این نیروگاهها و توقف تولید برق در آنها شود، اگرچه به محدود شدن تأمین برق کشور میانجامد، اما نمیتواند تولید برق را بهحدی محدود کند که نیاز به اعمال خاموشیهای سراسری باشد...
🔺ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاه اصفهان 835 مگاوات، ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاه شازند اراک 1300 مگاوات و ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاه منتظرالقائم کرج 1600 مگاوات است که فقط 625 مگاوات این نیروگاه امکان مصرف مازوت هست و بقیه ظرفیت اسمی این نیروگاه که به واحدهای گازی و سیکل ترکیبی تعلق دارد، امکان مصرف مازوت ندارند.
🔻 ازاینرو توقف فعالیت تولید برق با مازوت در سهنیروگاه یادشده، ظرفیت اسمی حدود 2760 مگاوات را از مدار خارج میکند که مطمئناً ظرفیت عملی تولید این واحدها با مصرف مازوت به 2000 مگاوات هم نمیرسد...
🔺البته ممکن است منظور دولتیها از توقف مازوتسوزی در اصفهان، نیروگاه اصفهان (اسلامآباد) نباشد، چرا که مخازن مازوت این نیروگاه پلمب است و منظور نیروگاه شهید منتظری اصفهان باشد که در اسفندماه سال گذشته نیز سابقه مصرف سوخت مازوت را داشته است. در این صورت نیز ظرفیت اسمی تولید برق در نیروگاه شهید منتظری 1600 مگاوات است که با این حساب، ظرفیت عملی تولید برق در سهنیروگاه به 3000 مگاوات هم نمیرسد.
📌این حداکثر 3000 مگاوات توقف تولید برق با مازوت، درحالی است که میزان پیک مصرف برق این روزها حدود 47 هزار مگاوات است. یعنی اگر 3000 مگاوات از برق مصرفی این روزهای کشور را به مصرف مازوت در سه نیروگاه مذکور مرتبط بدانیم، تأمین 44 تا 45 هزار مگاوات دیگر در سایر نیروگاهها در حال انجام است.
💢 پس بههیچوجه منطقی نیست که بپذیریم بهخاطر از مدار خارج شدن واحدهای مازوتسوز این نیروگاهها، نیاز به اعمال خاموشیهای نوبتی در سراسر کشور باشد.
‼️خالی بودن مخازن گازوئیل نیروگاهها را (که بیش از 60درصد خالی است) میتوان دلیل اصلی اعمال خاموشیهای بخش خانگی در پاییز و زمستان امسال دانست و سؤال اینجاست که آیا تأمین گازوئیل مورد نیاز نیروگاهها برای دولت آنچنان غیرممکن بود که تصمیم به قطع برق خانگی گرفته شد؟!(کیهان)
🚨 شعار زیبا و عوام فریبانه ی دولتیها مبنیبر: «تنفس سم یا خاموشی منظم»
تنها سرپوشی است بر عدم ذخیرهسازی سوخت مورد نیاز نیروگاه ها توسط دولت...
#سواد_مدیا
/ژئوپلیتیک_رسانه
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402