✡ سوم مرداد ١٢۵١ شمسی، روزی است که #امتیازنامه_رویتر با بارون جولیوس رویتر، #یهودی انگلیسی (با نام اصلی: اسرائیل بِر یوسافات) در زمان ناصرالدینشاه و با وساطت میرزا حسینخان سپهسالار منعقد شد.
👈 بهموجب این قرارداد خفّتبار، ساخت هرگونه راه و راهآهن و سدّ از دریایمازندران تا خلیج فارس و بهرهبرداری از همهٔ معادن ایران (جز طلا و نقره)، ایجاد مجاری آبی و قنات و کانال برای کشتیرانی یا کشاورزی، ایجاد بانک و یا هرگونه کمپانی صنعتی در ایران، حق انحصار کارهای عامالمنفعه، خرید و فروش توتون و تنباکو، بهرهبرداری از جنگلها بهمدت ٧٠سال و استفاده از گمرکات ایران بهمدت ٢۵سال در ازای پرداخت ٢٠٠هزار لیرهٔ انگلیسی و سود ۵٪ در اختیار رویتر قرار گرفت!!
📚 بیشتر بدانیم:
📖 ساسونها، سپهسالار و تریاک ایران
👉 https://jscenter.ir/jewish-and-corruption/narcotic/7022
/ اندیشکدهٔ مطالعات یهود
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🗓۴مرداد۱۳۲۳/مرگ رضاشاه
🗓۵مرداد۱۳۵۹/مرگ محمدرضا
💠رهبرانقلاب
‼️چند سال است یک حرکت موذیانهای شروع شده در تطهیر رژیم طاغوت پهلوی. حالا ای کاش یک چیزی بود که قابل تطهیر بود، قابل تطهیر هم نیست! همانهایی هم که چیز مینویسند راجع به شخصیّتهای آنها، با اینکه خب خیلی سعی میکنند اطرافش را جمع بکنند، درعینحال ناچار به یک چیزهایی اعتراف میکنند. یک رژیمی که فاسد، هم وابسته، غیر مردمی و سودطلبِ شخصی بودند، قابل دفاع است؟! رضاشاه قابل دفاع است؟! محمّدرضا قابل دفاع است؟! خب، شما آن دوره را که ندیدهاید؛ یک حرکتی در این زمینه دارد انجام میگیرد و هدفش این است که یک جوانِ امروز بگوید «عجب! اینها آدمهای بدی نبودند، اوضاع بدی نبود؛ پس چرا انقلاب کردید؟»؛ اصلاً همه برمیگردد به مسئلهی زیر سؤال بردن انقلاب! ۹۷/۳/۷
‼️چقدر زبون و بیمقدارند کسانیکه خود را دلبسته به نظامی بدانند که در رأس آن، افراد فاسد و فاسق و خائنی مثل رضاخان و محمدرضا و عَلَم و اقبال و هویدا و زاهدی و منصور و وابستگان بدنام و مجرمشان باشند و امریکا و انگلیس، ارباب اینها باشند! ۶۹/۳/۱۰
/ جهادتبیینی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🗓۲۳ژوئیه۱۸۸۵/فوت سیمون گرانت
🏴عامل کشتار سرخ پوستان آمریکا
🏴هجدهمین رئیس جمهور آمریکا
💠رهبرانقلاب
‼️امریکاییها اصولی مانند آزادی انسان، آزادی فکر، حقوق بشر را تبلیغ میکنند اما آیا همین حکومت آمریکا نبود که بومیان اصلی و سرخپوستان امریکا را قتل عام کرد؟ واقعیّتهای امریکا این است؛ حکومت امریکا این است! ۸۰/۱۲/۲۷
‼️من توصیه میکنم که تاریخ بخوانید. تاریخ دورهی استعمار را بخوانید تا ببینید غربیها علیرغم ظاهر نونوارِ اتوکشیده ادکلن زده منظم و مرتب و داعیههای حقوق بشرشان، چه وحشیگری عظیمی در این مقوله کردند. ماجرای جنایتها و فاجعههائی که به وسیلهی همان حاکمان و اطرافیان و ارتششان اتفاق افتاده، داستان غمانگیز طولانی عجیبی است، از حملهی به کشورهای همسایه، تعرض به شهروندان اصلی یعنی سرخپوستها، قلع و قمع قبائل سرخپوست. من تأسف میخورم که جوانهای ما این قضایا را نمیدانند! ۹۰/۵/۱۹
/ جهادتبیینی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
روایت حسن روحانی از روزهای اول پس از انتخابات ۹۲/ آنها که برای تبریک آمدند چه گفتند و چه شنیدند؟ / از هاشمی و خاتمی و سردار سلیمانی تا احمدینژاد
🔹«امروزِ شما با دیروزِ شما فرق میکند. شما امروز رئیسجمهور هستید یعنی رئیس همهٔ مردم هستید؛ حتی رئیس من هم هستید!» این جملاتِ فروتنانه و دلگرمکننده نخستین سخنان مقام معظم رهبری آیتالله خامنهای خطاب به من در اولین جلسهٔ دونفرهٔ ما پس از انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ بود.
🔹همان شنبهشب انتخابات اندکی پس از نطق کوتاه تلویزیونی من، حجتالاسلام والمسلمین محمدیگلپایگانی، رئیس دفتر رهبری و آقای جواد گلپایگانی فرزند ایشان و داماد آیتالله خامنهای ساعت ۲۳ برای تبریک به منزل من آمده بودند؛ اما دیدارهای رسمی از صبح یکشنبه ۲۶ خردادماه شروع شد.
🔹جالبترین تماس از سوی آقای وحید حقانیان – که آن زمان در دفتر رهبری چهرهای مؤثر تلقی میشد – صورت گرفت. او که مشهور بود مدافع ریاستجمهوری محمدباقر قالیباف است در همان روز انتخابات هم با من تماس گرفته بود و در حالی که هنوز نتیجه به صورت رسمی روشن نشده بود از ترکیب وزیران پرسیده بود! روز ۲۶ خرداد هم مضمون تماس آقای وحید پس از تبریک این بود که وزیر کشور کیست؟ و بلافاصله افزود: «قالیباف برای این کار خیلی خوب است.» من البته این پیشنهاد او را به شوخی برداشت کردم.
🔹در ۲۷ خرداد ۹۲ اولین وزیر دولت مستقر که به دیدارم به عنوان رئیسجمهور منتخب آمد دکتر علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه بود که عباس عراقچی معاون وزیر هم همراهش بود. صالحی آمده بود که گزارش مهمی را به من بدهد. گزارشی محرمانه که گرچه ما به عنوان عضو شورای امنیت ملی شایعاتی درباره آن را شنیده بودیم اما از جزئیاتش خبر نداشتیم و اینک به گفته وزیر خارجه به دستور رهبری من باید در جریان جزئیات آن هم قرار میگرفتم: مذاکرات محرمانهٔ ایران و آمریکا در عمان دربارهٔ پرونده هستهای ایران. آقای صالحی گفت از بیت رهبری دستور دادهاند که از امروز درباره مذاکرات عمان با آقای روحانی مشورت کنید.
🔹طبق شنیدهها آقای ناطق مخالف انصراف آقای ولایتی بود و نهایتاً انصراف خود از انتخابات سال ۱۳۹۲ را به توصیه و مشورت آقای ناطق نوری موکول به انصراف همزمان آقای سعید جلیلی کرده بود و آنگاه از دسترس تماس سران جامعه روحانیت مبارز هم خارج شد و در نهایت این کار به سود گفتمان اعتدال شد.
🔹احمدینژاد با لبخند در دفتر من حاضر شد. گفت تمام مناظرهها را دیده است و در مناظره سوم با چند نفر از وزیران در دفتر رئیسجمهور پای تلویزیون نشسته بودند که من کلمهٔ «گازانبر» را به کار بردم. احمدینژاد در همان لحظه به وزیرانش رو کرده بود و گفته بود: «شیخ، قالیباف را از طبقه بیست و ششم پایین انداخت.» من البته از او نپرسیدم چرا طبقه ۲۶؟ اما احمدینژاد با شادی گفت: «در هر صورت هر کاری بشود، کار سمنانیهاست.»
🔹نکته جالب اما دیدار حقوقدانان شورای نگهبان با من برای تبریک بود در حالی که فقهای شورای نگهبان به دیدار رئیسجمهوری منتخب ملت نیامدند! همان فقهایی که وقتی آقای محمود احمدینژاد به ریاستجمهوری رسید در روز دوم بعد از انتخابات به دیدارش رفتند: افرادی مانند آقای احمد جنتی که این کار را در سال ۱۳۹۲ تکرار نکردند. این بیتوجهی به رأی ملت هرگز از یاد من پاک نمیشود.
🔹روز بعد پنجشنبه سیام خردادماه ۱۳۹۲ سردار حاج قاسم سلیمانی به دیدارم آمد و گزارشی یکساعته از منطقه را داد. روابط ما با حاج قاسم در عین تعامل و تفاوت دیدگاه بسیار صمیمانه و البته صریح بود. اینکه شهید سلیمانی سعی میکرد با رئیس منتخب جمهوری چنین رابطهای برقرار کند از نظر من نشانهٔ احترام او به رأی ملت بود.
🔹عزتالله ضرغامی هم به من گفت میخواهم با هم در دولت آینده خوب کار کنیم. من گفتم با این سیاستگذاری موافقم به شرطی که قبول کنی در دوره انتخابات، صداوسیما علیه نامزدی من بود! ضرغامی پس از اندکی تأمل این حرف را قبول کرد و ما با هم قرار گذاشتیم یک همکاری خوب داشته باشیم.
🔹دکتر محمود سریعالقلم به دیدارم آمد. من برخی تأملات فکری و نظری ایشان در علم سیاست و روابط بینالملل را میپسندیدم اما خود ایشان اصرار داشتند که در دورهٔ ریاستجمهوری هیچ مقام و عنوان رسمی به عنوان مشاور یا دیگر موقعیتها نداشته باشند و همچنان به عنوان فردی مستقل و دانشگاهی شناخته شوند. در همان جلسه گفتند که فکر میکنند باید مبانی علمی و نظری گفتمان «اعتدال» را به عنوان نظریه دولت تدبیر و امید تبیین کنند.
🔹آقای خاتمی رسماً به من اعلام کرد نه سهمی از این پیروزی میخواهد و نه سهمیهای در کابینه – حداقل در مورد شخص ایشان – برای خود در نظر دارد./ تابناک
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
روایت حسن روحانی از دیدار با سید محمد خاتمی در سال ۹۲
🔹آقای سیدمحمد خاتمی در منزل به دیدار من آمد. ایشان به نظرم صادقانهترین و متواضعانهترین حرفها را در تحلیل انتخابات و اصلاحات زد. گفت «من به صراحت میگویم ما (اصلاحطلبان) هیچ نقشی در پیروزی شما نداشتیم و دنبال فرد و طرح دیگری بودیم. ما تا روز دوشنبه قبل از انتخابات صبر کردیم و تصمیم به حمایت از شما نداشتیم اما وقتی فهمیدیم شما حتماً انتخاب میشوید و نظرسنجیها هم این حرف را تأیید میکردند در حمایت از شما بیانیه دادیم.»
🔹مناعت طبع و سلامت نفس خاتمی به این تحلیل صادقانه خلاصه نمیشد. او در ادامه گفت: «به همین جهت هیچ منتی بر شما نداریم.» در واقع آقای خاتمی رسماً به من اعلام کرد نه سهمی از این پیروزی میخواهد و نه سهمیهای در کابینه – حداقل در مورد شخص ایشان – برای خود در نظر دارد. آقای خاتمی همچنین از مناظرهها، مصاحبهها و سخنرانیهای من یاد کرد و گفت «خود شما در پیروزی نقش اصلی را داشتید.»
🔹تحلیل آقای خاتمی همان چیزی بود که من از ایشان انتظار داشتم اما معنی این حرف نادیده گرفتن حمایت اصلاحطلبان از من نبود. من حمایت جبهه اصلاحات از خودم را خیلی مهم میدانم و به نظرم این حمایت در تمام کردن کار در همان مرحلهٔ اول انتخابات نقش مهمی داشت چون اصولگرایان سعی زیادی داشتند که انتخابات به مرحلهٔ دوم برود. در واقع اشارهٔ آقای خاتمی به آقای عارف برای کنارهگیری هم به نفع آقای عارف بود – چون مسلماً رأی نمیآوردند – و هم به پیروزی من در مرحله اول کمک کرد همچنان که بنا به شنیدهها مشاوره آقای ناطق نوری به آقای ولایتی برای کنارهگیری نکردن در پایان کار بیتاثیر نبود.
/ تابناک
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔰 عملیات جمعه پهپاد یمنی - آفریقایی
👤 #سعدالله_زارعی
🔸رژیم غاصب اسرائیل به این جنگ به عنوان «آخرین جنگ» نگاه میکند و مقاومت به این جنگ به عنوان «جنگ ماقبل آخر» مینگرد و خود این موضوع از اهمیت ویژه این جنگ و سرنوشتساز بودن آن خبر میدهد.
🔸رژیم اسرائیل در این ۷۶ سال، ۱۳ جنگ را پشتسر گذاشته است. تا پیش از جنگ جاری غزه و به غیر از جنگ ۱۳۲۷/ ۱۹۴۸، جنگهای اسرائیل بین دو روز تا دو ماه به درازا کشیده و نوعاً هم به توافق سیاسی ختم شده که در مواردی به نفع آن و در مواردی به زیان آن به پایان رسیده است.
🔸رژیم این جنگ را در وضعیتی کاملاً «واژگونه» میبیند. این تنها جنگی است که پس از صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ادامه پیدا کرده است و این تنها جنگی است که اسرائیل در آن اشتهای ادامه دارد. در جریان جنگ ۳۳ روزه سال ۱۳۸۵، ارتش اسرائیل از روز نهم برای خارج شدن از جنگ تمنای صدور قطعنامه داشت که آمریکاییها تا روز بیستم مرداد و به عبارتی تا سیویکمین روز جنگ مانع آن بودند.
🔸اسرائیل الان نمیتواند به دیگران و میانجیگران اعتماد کند چون نتیجه پیروی از دیگران و میانجیگران را تن دادن به مرهمی موقت میداند. مرهمی که او را بهزودی با یک «جنگ سنگین تمامکننده» مواجه میگرداند. اسرائیلیها معتقدند اگر امروز جنگ غزه با این وضعیت به پایان برسد، فردا دولت اسرائیل سقوط میکند و این اسقاط دولت، اسرائیل را وارد یک دوره طولانی فقدان دولت میکند.
🔸رژیم اسرائیل برای تغییر موازنه جنگ، سیاست اخراج جمعیت از غزه را دنبال میکند. صهیونیستها گمان میکنند میتوانند شرایطی را فراهم کنند که مردم غزه، خود این منطقه را ترک کنند.
🔸در معادله مورد نظر اسرائیل، سطح عملیات حزبالله، سطح عملیات انصارالله، سطح عملیات غزه و سطح عملیات عراقیها اگر در همین حد باشد و یا حتی درصدی از این هم فراتر برود، اسرائیل میتواند مدیریت جنگ را تا زمانی که لازم بداند در اختیار خود داشته باشد. حمله روز جمعه پهپادی به تلآویو نشان داد اوضاع آنطور که اسرائیل گمان میکرده، پیش نمیرود./ کیهان آنلاین
#یادداشت_روز
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
سالگرد مرگ رضا میرپنج
🔰 کسی را معرفی کنید که شیعه اثنیعشری نباشد
🔸اردشیر جی ریپورتر در خاطراتش که تاریخ نوامبر ۱۹۳۱ برخود دارد ولی سالها بعد انتشار یافت، درباره آشناییش با رضاخان نوشته است:
🔻«... در اکتبر سال ۱۹۱۷ بود که حوادث روزگار مرا با رضاخان آشنا کرد... ملاقاتهای بعدی من با رضاخان در نقاط مختلف و پس از متجاوز از یک سال بیشتر در قزوین و تهران صورت میگرفت...به زبانی ساده، تاریخ و جغرافیا و اوضاع سیاسی اجتماعی ایران را برایش تشریح میکردم... اغلب تا دیرگاهان به صحبت من گوش میداد...»
🔸اردشیر ریپورتر در بخشی دیگر از خاطراتش در مورد نقش خود در کودتای ۱۲۹۹ به وضوح توضیح داده است:
🔻«... در این مرحله به دستور وزارت جنگ (وینستون چرچیل) در لندن و نایبالسلطنه هند، همکاری نزدیک ژنرال آیرونساید (فرمانده نیروهای نظامی انگلیس در خاورمیانه) و من آغاز گردید. من برای... رضاخان... اعتبار فراوانی قائل بودم و سرانجام او را به آیرونساید معرفی کردم...»
🔸اما ۲۰ سال بعد که ارتشهای انگلیس، شوروی و آمریکا به ایران حمله کردند، از رضاخان خواستند که ایران را ترک کند. بنا به نوشته برخی افسران و وزیران رضاخان، او بسیار متعجب بود که چگونه در طی ۲۰ سال قبل همه اوامر و دستورات آنها را انجام داده و به قول خودش به هر سازی زدند، رقصیده اما حالا میخواهند او را از کشورش خارج کنند!
🔸یکی از آن افسران، سپهبد امیر احمدی بود که در خاطراتش متذکر گشته، وی راههای مختلفی را که در برابر رضاخان قرار داشت برشمرده و تمامی این راهها را به شاه پیشنهاد داده است. از جمله اینکه در برابر متجاوزان مقاومت کند تا نامش در تاریخ این مرز و بوم به عنوان کسی که سر تسلیم در مقابل بزرگترین نیروی نظامی جهان فرود نیاورد، ثبت شود.
🔸وقتی رضاخان به بندرعباس رسید. او را ظاهرا از بندرعباس با یک کشتی تجاری، عازم بمبئی نمودند ولی برخلاف انتظارش، کشتی به بمبئی نرفت و با حضور یک افسر انگلیسی به نام «کلارمونت اسکرین» در کشتی و با دستور صریح لندن، برخلاف قرار قبلی، مسیر جزیره موریس را در پیش گرفت.
🔻سرانجام رضاشاه به «ژوهانسبورگ» در آفریقای جنوبی فرستاده و در محیطی بسیار آلوده و بد آب و هوا نگهداری شد که به نوشته همراهانش از سختترین دورانهای زندگیش به شمار رفته است و ۳ سال بعد در چهارم مرداد ۱۳۲۳ در همان جا بر اثر سکته مرد.
🔸نتیجه حکومت رضاخانی از قول نماینده یکی از دولتهای خارجی آن زمان در ایران، قابل تامل بوده و هدف برقراری چنان حکومتی از سوی کانونهای صهیونی را نشان میدهد. کاردار سفارت فرانسه در تهران در ۲۳ ارديبهشت ۱۳۱۷ و در هفدهمين سال حكومت رضاخانی گزارشي به وزارت خارجه كشورش ارسال نمود و در آن ديدگاه خود را نسبت به عملكرد وی بيان كرد. در بخشی از گزارش فوق آمده بود:
🔻«... در هفتاد و يك سالگي ممکن نيست كه مرد بتواند به اشتباهات خود پي ببرد، بهخصوص اگر اين مرد يك بدوي واجد احساس «خود كمبيني» باشد كه... از هفده سال پيش قدرت نامحدود و اطرافيان متملق كه ميان آنها چند وزيرمختار خارجي هم هست، بيشتر به اين حالت كمك كرده است. ايران را به پنج بليه گرفتار ساخته است: مالاريا، سيفليس، ترياك، حصبه و شبه حصبه و اسهال... استعمال ترياك كه خود شاه نيز سرمشقي از اين بابت شد، طبقه كارگر و به ويژه زحمتكشان را فراگرفته و مشكل مهم در اين نيست كه هنرمندان و كارگران به استعمال آن مبتلا شدهاند، بلكه اين آفت به كودكان و خردسالان نيز سرايت كرده كه نرخ فوقالعاده مرگهاي بچگي (۷۰ تا ۸۰ درصد به هنگام زايمان) ناشي از آن است...»
🔸اسناد وزارت امور خارجه آمريکا که شامل گزارشهاي مفصلي درباره اوضاع اقتصادي و اجتماعي ايران در اواخر حکومت رضاخان میگردد، حاکی است در سال ۱۹۴۱ (یعنی آخرین سال حکومت وی)، ايران به سرزميني ويران مبدل شده بود که مردمش حتي نان براي خوردن نداشتند.
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔺 خطر تشدید افراطگرایی در کشور
🔹دو هفته قبل انتخابات با مشارکتی مطلوب به پایان رسید و در نتیجه آن به گفته دوست و دشمن ، نظام جمهوری اسلامی به پیروزی رسید
🔹 اما گروهی که حاضر نیستند نگاه حزبی خود را تغییر دهند در نتیجه شکست کاندید خود ، هنوز از فضای انتخابات خارج نشده و سرخوردگی خود از شکست در انتخابات را به نام انقلاب فاکتور میکنند.
🔹 دوستان انقلابی خوب به حاصل فعالیت ها و کنش های خود نگاه کنند. امروز چه تصویری از جناح انقلاب در اذهان عمومی ساخته شده ؟ جز اینکه جبهه انقلاب به نماد تحجر ، تندروی ، عربده کشی و تنش زایی تبدیل شده است ؟
🔹 پر بیراه نیست اگر بگوییم بخشی از بار شکست جبهه انقلاب در انتخابات بر دوش همین افراد است.
🔹 ما سالها اصلاح طلبان را نماد عدم تمکین به رای مردم میدانستیم. اما اصلاحات نه با هو کردن و شعار دادن علیه رئیسی ، بلکه با کار مدون رسانه ای توانست تنها ۳ سال پس از ۱۴۰۰ مجددا دولت را در اختیار بگیرد.
🔹 این افراطگرایی و این عدم همراهی با دولت منتخب نه تنها برای کشور مضر است ، بلکه در صورت تداوم ، تا ۵۰ سال دیگر هم جبهه انقلاب را به تشکیل دولت نخواهد رساند.
🔹 توصیه مؤکد داریم که دوستان انقلابی ما هر چه زودتر از حال و هوای انتخابات خارج شده و به یکپارچگی نظام و موفقیت کل نظام و مردم تمرکز کنند.
✍ الف ت
پایگاه خبری تحلیلی طلوع امید
╭
╰┈➤ @TOLUE_OMID
🔰اورعی؛ استاد دانشگاه شریف: خروجی شورای راهبری، دولت گماشتگان خواهد بود!
🔸سید هاشم اورعی، رئیس اتحادیه انجمن های انرژی ایران: روند انتخاب وزرا مورد انتقاد جدی است و این انتقاد به اسامی و افراد ربطی ندارد.
🔸اولین اشکال بالاخص در انتخاب وزیر نفت پدرخوانده هایی است که نمیتوانند دیگر بر مسند وزارت بنشینند. آنها مسیری میچینند که افراد ناتوان و ضعیف انتخاب شوند تا در پشت پرده به پدرخواندگی خود ادامه دهند.
🔸مشکل دوم این است که افراد وابسته به رانت در این کمیتهها نفوذ کردهاند و در تلاشند که وابستگان خود را پشت صندلی وزارت بنشانند تا شرایط برای تداوم رانتخواریشان مهیا باشد.
🔸وزیری که از این فرآیند انتخاب شود، بدون شک وامدار افرادی است که اینروزها با رأی آنها بالا آمده است.
🔸اعضای کمیته انتخاب وزرا حتی در ظاهر هم ادعای بیطرفی که شاخصه اصلی آنها در انتخاب فرد اصلح باید باشد را ندارند. وقتی جلسه انتخاب وزیر را در دفتر یک شرکت خاص برگزار میکنند، یعنی به صورت واضح در حال توزیع رانت هستند.
🔸ایراد این سیاست این است که دولتی برسر کار میآید که دولت گماشتگان است، بهجای آنکه دولت قوی و غیروابسته و غیروامدار نسبت به گروههای فشار باشد.
🔸فعالیت این کمیتهها فقط به درد این میخورد که پزشکیان لیست که این افراد مشخص می کنند را به صورت کامل کنار بگذارد و وزرای خود را از خارج از این لیست تعیین کند تا دچار اشکالات بعدی در دولت خود نشود./تسنیم
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔺 خطر تشدید افراطگرایی در کشور
🔹دو هفته قبل انتخابات با مشارکتی مطلوب به پایان رسید و در نتیجه آن به گفته دوست و دشمن ، نظام جمهوری اسلامی به پیروزی رسید
🔹 اما گروهی که حاضر نیستند نگاه حزبی خود را تغییر دهند در نتیجه شکست کاندید خود ، هنوز از فضای انتخابات خارج نشده و سرخوردگی خود از شکست در انتخابات را به نام انقلاب فاکتور میکنند.
🔹 دوستان انقلابی خوب به حاصل فعالیت ها و کنش های خود نگاه کنند. امروز چه تصویری از جناح انقلاب در اذهان عمومی ساخته شده ؟ جز اینکه جبهه انقلاب به نماد تحجر ، تندروی ، عربده کشی و تنش زایی تبدیل شده است ؟
🔹 پر بیراه نیست اگر بگوییم بخشی از بار شکست جبهه انقلاب در انتخابات بر دوش همین افراد است.
🔹 ما سالها اصلاح طلبان را نماد عدم تمکین به رای مردم میدانستیم. اما اصلاحات نه با هو کردن و شعار دادن علیه رئیسی ، بلکه با کار مدون رسانه ای توانست تنها ۳ سال پس از ۱۴۰۰ مجددا دولت را در اختیار بگیرد.
🔹 این افراطگرایی و این عدم همراهی با دولت منتخب نه تنها برای کشور مضر است ، بلکه در صورت تداوم ، تا ۵۰ سال دیگر هم جبهه انقلاب را به تشکیل دولت نخواهد رساند.
🔹 توصیه مؤکد داریم که دوستان انقلابی ما هر چه زودتر از حال و هوای انتخابات خارج شده و به یکپارچگی نظام و موفقیت کل نظام و مردم تمرکز کنند.
✍ الف ت
پایگاه خبری تحلیلی طلوع امید
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
47.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سکانس عجیب فیلم سینمایی W 2008
(کارگردان الیور استون آمریکایی)
🔺 ایران را کنترل کنیم، جهان در دستان ماست...
/ محمد سجاد شیرودی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
روایت حسن روحانی از روزهای اول پس از انتخابات ۹۲/ آنها که برای تبریک آمدند چه گفتند و چه شنیدند؟ / از هاشمی و خاتمی و سردار سلیمانی تا احمدینژاد
🔹«امروزِ شما با دیروزِ شما فرق میکند. شما امروز رئیسجمهور هستید یعنی رئیس همهٔ مردم هستید؛ حتی رئیس من هم هستید!» این جملاتِ فروتنانه و دلگرمکننده نخستین سخنان مقام معظم رهبری آیتالله خامنهای خطاب به من در اولین جلسهٔ دونفرهٔ ما پس از انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ بود.
🔹همان شنبهشب انتخابات اندکی پس از نطق کوتاه تلویزیونی من، حجتالاسلام والمسلمین محمدیگلپایگانی، رئیس دفتر رهبری و آقای جواد گلپایگانی فرزند ایشان و داماد آیتالله خامنهای ساعت ۲۳ برای تبریک به منزل من آمده بودند؛ اما دیدارهای رسمی از صبح یکشنبه ۲۶ خردادماه شروع شد.
🔹جالبترین تماس از سوی آقای وحید حقانیان – که آن زمان در دفتر رهبری چهرهای مؤثر تلقی میشد – صورت گرفت. او که مشهور بود مدافع ریاستجمهوری محمدباقر قالیباف است در همان روز انتخابات هم با من تماس گرفته بود و در حالی که هنوز نتیجه به صورت رسمی روشن نشده بود از ترکیب وزیران پرسیده بود! روز ۲۶ خرداد هم مضمون تماس آقای وحید پس از تبریک این بود که وزیر کشور کیست؟ و بلافاصله افزود: «قالیباف برای این کار خیلی خوب است.» من البته این پیشنهاد او را به شوخی برداشت کردم.
🔹در ۲۷ خرداد ۹۲ اولین وزیر دولت مستقر که به دیدارم به عنوان رئیسجمهور منتخب آمد دکتر علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه بود که عباس عراقچی معاون وزیر هم همراهش بود. صالحی آمده بود که گزارش مهمی را به من بدهد. گزارشی محرمانه که گرچه ما به عنوان عضو شورای امنیت ملی شایعاتی درباره آن را شنیده بودیم اما از جزئیاتش خبر نداشتیم و اینک به گفته وزیر خارجه به دستور رهبری من باید در جریان جزئیات آن هم قرار میگرفتم: مذاکرات محرمانهٔ ایران و آمریکا در عمان دربارهٔ پرونده هستهای ایران. آقای صالحی گفت از بیت رهبری دستور دادهاند که از امروز درباره مذاکرات عمان با آقای روحانی مشورت کنید.
🔹طبق شنیدهها آقای ناطق مخالف انصراف آقای ولایتی بود و نهایتاً انصراف خود از انتخابات سال ۱۳۹۲ را به توصیه و مشورت آقای ناطق نوری موکول به انصراف همزمان آقای سعید جلیلی کرده بود و آنگاه از دسترس تماس سران جامعه روحانیت مبارز هم خارج شد و در نهایت این کار به سود گفتمان اعتدال شد.
🔹احمدینژاد با لبخند در دفتر من حاضر شد. گفت تمام مناظرهها را دیده است و در مناظره سوم با چند نفر از وزیران در دفتر رئیسجمهور پای تلویزیون نشسته بودند که من کلمهٔ «گازانبر» را به کار بردم. احمدینژاد در همان لحظه به وزیرانش رو کرده بود و گفته بود: «شیخ، قالیباف را از طبقه بیست و ششم پایین انداخت.» من البته از او نپرسیدم چرا طبقه ۲۶؟ اما احمدینژاد با شادی گفت: «در هر صورت هر کاری بشود، کار سمنانیهاست.»
🔹نکته جالب اما دیدار حقوقدانان شورای نگهبان با من برای تبریک بود در حالی که فقهای شورای نگهبان به دیدار رئیسجمهوری منتخب ملت نیامدند! همان فقهایی که وقتی آقای محمود احمدینژاد به ریاستجمهوری رسید در روز دوم بعد از انتخابات به دیدارش رفتند: افرادی مانند آقای احمد جنتی که این کار را در سال ۱۳۹۲ تکرار نکردند. این بیتوجهی به رأی ملت هرگز از یاد من پاک نمیشود.
🔹روز بعد پنجشنبه سیام خردادماه ۱۳۹۲ سردار حاج قاسم سلیمانی به دیدارم آمد و گزارشی یکساعته از منطقه را داد. روابط ما با حاج قاسم در عین تعامل و تفاوت دیدگاه بسیار صمیمانه و البته صریح بود. اینکه شهید سلیمانی سعی میکرد با رئیس منتخب جمهوری چنین رابطهای برقرار کند از نظر من نشانهٔ احترام او به رأی ملت بود.
🔹عزتالله ضرغامی هم به من گفت میخواهم با هم در دولت آینده خوب کار کنیم. من گفتم با این سیاستگذاری موافقم به شرطی که قبول کنی در دوره انتخابات، صداوسیما علیه نامزدی من بود! ضرغامی پس از اندکی تأمل این حرف را قبول کرد و ما با هم قرار گذاشتیم یک همکاری خوب داشته باشیم.
🔹دکتر محمود سریعالقلم به دیدارم آمد. من برخی تأملات فکری و نظری ایشان در علم سیاست و روابط بینالملل را میپسندیدم اما خود ایشان اصرار داشتند که در دورهٔ ریاستجمهوری هیچ مقام و عنوان رسمی به عنوان مشاور یا دیگر موقعیتها نداشته باشند و همچنان به عنوان فردی مستقل و دانشگاهی شناخته شوند. در همان جلسه گفتند که فکر میکنند باید مبانی علمی و نظری گفتمان «اعتدال» را به عنوان نظریه دولت تدبیر و امید تبیین کنند.
🔹آقای خاتمی رسماً به من اعلام کرد نه سهمی از این پیروزی میخواهد و نه سهمیهای در کابینه – حداقل در مورد شخص ایشان – برای خود در نظر دارد./ تابناک
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
روایت حسن روحانی از دیدار با سید محمد خاتمی در سال ۹۲
🔹آقای سیدمحمد خاتمی در منزل به دیدار من آمد. ایشان به نظرم صادقانهترین و متواضعانهترین حرفها را در تحلیل انتخابات و اصلاحات زد. گفت «من به صراحت میگویم ما (اصلاحطلبان) هیچ نقشی در پیروزی شما نداشتیم و دنبال فرد و طرح دیگری بودیم. ما تا روز دوشنبه قبل از انتخابات صبر کردیم و تصمیم به حمایت از شما نداشتیم اما وقتی فهمیدیم شما حتماً انتخاب میشوید و نظرسنجیها هم این حرف را تأیید میکردند در حمایت از شما بیانیه دادیم.»
🔹مناعت طبع و سلامت نفس خاتمی به این تحلیل صادقانه خلاصه نمیشد. او در ادامه گفت: «به همین جهت هیچ منتی بر شما نداریم.» در واقع آقای خاتمی رسماً به من اعلام کرد نه سهمی از این پیروزی میخواهد و نه سهمیهای در کابینه – حداقل در مورد شخص ایشان – برای خود در نظر دارد. آقای خاتمی همچنین از مناظرهها، مصاحبهها و سخنرانیهای من یاد کرد و گفت «خود شما در پیروزی نقش اصلی را داشتید.»
🔹تحلیل آقای خاتمی همان چیزی بود که من از ایشان انتظار داشتم اما معنی این حرف نادیده گرفتن حمایت اصلاحطلبان از من نبود. من حمایت جبهه اصلاحات از خودم را خیلی مهم میدانم و به نظرم این حمایت در تمام کردن کار در همان مرحلهٔ اول انتخابات نقش مهمی داشت چون اصولگرایان سعی زیادی داشتند که انتخابات به مرحلهٔ دوم برود. در واقع اشارهٔ آقای خاتمی به آقای عارف برای کنارهگیری هم به نفع آقای عارف بود – چون مسلماً رأی نمیآوردند – و هم به پیروزی من در مرحله اول کمک کرد همچنان که بنا به شنیدهها مشاوره آقای ناطق نوری به آقای ولایتی برای کنارهگیری نکردن در پایان کار بیتاثیر نبود.
/ تابناک
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
@ahlolbasarاتباع غیرمجاز.m4a
9.97M
🔥۹مگابایت صوت پاسخ به شبهه : اشغال ایران توسط افغانستانی ها ‼️
✅ پاسخ را با هم می شنویم
🎙کارشناس : محمدحسین دادخواه
#جهاد_تبیین
/ اساتید انقلابی و نخبگان علمی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🌷 بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره بزرگداشت شهدای استان تهران منتشر شد
🔹️بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای استان تهران که در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شده بود، عصر امروز پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳ در محل برگزاری این کنگره در حرم مطهر امام خمینی رحمهالله منتشر شد.
✏️ حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار، از جمله برکات مجاهدتهای دوران دفاع مقدس را انتقال پیام ایستادگی و مقاومت در داخل و همچنین به خارج از مرزها دانستند و گفتند: بسیاری از صاحبنظران به صراحت اعلام میکنند حرکتهایی که این روزها در دنیا به نفع فلسطین انجام میگیرد ناشی از روح انقلاب اسلامی است.
✏️ رهبر انقلاب اسلامی افزودند: شعارها و مواضعی که امروز در حمایت از فلسطین در سراسر دنیا شاهد آن هستیم همان مواضع امام(ره) و شعارهایی است که از دل مردم ایران جوشید و بر زبانها جاری شد.
✏️ حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به حرکت دانشگاهیان آمریکا در حمایت از مردم فلسطین آن را یک نمونه از برکات حرکت ملت ایران و نفَس گرم امام بزرگوار که یک پدیده بینظیر در تاریخ معاصر است، دانستند و خاطر نشان کردند: گسترش جریان حمایت دانشگاهیان آمریکا از فلسطین به گونهای شده است که دولت آمریکا همه ادعاها و شعارهای خود را نقض میکند و پلیس این کشور در مقابل چشم مردم و دوربینها، دانشجو و استاد را لگدکوب میکند و به آنها دستبند میزند.
✏️ ایشان تأکید کردند: کاری که آنها میخواستند در ایران انجام دهند، اکنون برای خودشان پیش آمده است.
✏️ رهبر انقلاب اسلامی همچنین روحیه و انگیزه جوانان کشور در سالهای اخیر برای حضور در میدانهای مقابله با داعش و یا رژیم صهیونیستی را ناشی از همان روحیه دوران دفاع مقدس برشمردند و گفتند: در حوادث و فتنههای سالهای گذشته از جمله فتنه ۸۸ در تهران نیز جوانانی که نه امام و نه دوران دفاع مقدس را دیده بودند، با انگیزه و روحیه آن دوران وارد میدان شدند و طراحی دشمن بهمنظور ایجاد مشکل برای کشور و مردم را خنثی کردند.
✏️ حضرت آیتالله خامنهای با تجلیل از نقش یگانها و جوانان استان تهران در دوران دفاع مقدس به ویژه لشکر حضرت سیدالشهدا(ع) افزودند: نقشآفرینی جوانان تهران با همان روحیه همچنان نیز ادامه دارد و در قضایای سال ۱۴۰۱ جوانانی از تهران و اطراف تهران نام خود را ماندگار کردند.
✏️ ایشان ثبت و ضبط و تبیین هنرمندانه کارهای بزرگ و اسناد مربوط به دفاع مقدس را کاری مهم و ضروری خواندند و تأکید کردند: تجربه ثابت کرده است یک حقیقت، هرچند که برجسته و روشن باشد، اگر تبیین و تکرار نشود بدخواهان ضد آن پدیده و یا تحریف آن را ترویج خواهند کرد.
💻 Farsi.Khamenei.ir
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
29.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷 بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای استان تهران که در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شده بود، عصر امروز پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳ در محل برگزاری این کنگره در حرم مطهر امام خمینی رحمهالله منتشر شد.
💻 Farsi.Khamenei.ir
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
📢 ماجرای تصویر اهدایی KHAMENEI.IR به دکتر پزشکیان چه بود؟
🔹️ تصویری که صبح امروز رسانهی KHAMENEI.IR پس از انجام گفتگوی تفصیلی به رئیسجمهور منتخب هدیه کرد مربوط است به دیداری که در تاریخ ۱۳۸۲/۰۹/۱۳ با عنوان «دیدار وزیر بهداشت و دست اندرکاران طرح ملی واکسیناسیون سرخک و سرخجه با رهبر انقلاب» برگزار شده است.
🔹️ آقای دکتر پزشکیان در این دیدار در گزارشی از طرح واکسیناسیون سرخک و سرخجه در آن زمان گفت و افزود: با اجرای این طرح سی و سه میلیون نفر در برابر این دو بیماری، ایمن میشوند و در آینده ای نه چندان دور، سرخک و سرخجه از کشورمان ریشه کن خواهد شد و امیدواریم در سال خدمت رسانی به مردم، اجرای طرح ملی واکسیناسیون سرخک و سرخجه، در افزایش سلامت جامعه، آثار کاملاً ملموسی بر جای بگذارد.
🔹️ دکتر پزشکیان در این دیدار با اشاره به ریشه کن شدن بیماری فلج اطفال و کزاز در ایران نیز گفت این دستاورد بزرگ نتیجه همکاری وزارت بهداشت، بسیج - وزارت آموزش و پرورش و دستگاههای دیگر در اجرای طرحهای ملی پیشگیری است که در طرح واکسیناسیون سرخک و سرخجه نیز این دستگاهها با یکدیگر همکاری خوبی دارند.
💻 Farsi.khamenei.ir
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
۱۴۰۳۰۲۲۶_بیانات_رهبر_انقلاب_در_دیدار_دستاندرکاران_کنگره_بزرگداشت.pdf
1.9M
🌷 #جزوه | بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره بزرگداشت شهدای استان تهران. ۱۴۰۳/۲/۲۶
💻 Farsi.khamenei.ir
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔰 جنگ غزه انتخابات آمریکا و آتشبس!
👤 #جعفر_بلوری
🔸۲۹۰ روزی میشود که جنگی بزرگ در غزه آغاز شده و در این مدت نیز انواع رکوردهاست که در این سرزمین اشغالی یکی پس از دیگری جا به جا میشوند. رکورد قساوت، رکورد جنایت، رکورد کودککشی، رکورد سکوتهای شرمآور، رکورد شجاعت، رکورد تحقیرشدگی صهیونیستها و رکورد بالاترین تلفات جنگی و... بدون اغراق، صهیونیستها هیچ جنایتی نیست که در این باریکه مرتکب نشده باشند، و آمریکاییها نیز هیچ حمایتی نبوده که از این رژیم نکرده باشند. جنگ حالا در غزه فرسایشی شده و توجهات نیز بیشتر، به جبهه شمال و جایی که حزبالله در حال نبرد است و همینطور به یمن معطوف است. این جبههها با هم در ارتباطند و هر رویدادی در هر یک از آنها، روی دیگری به شدت تاثیرگذار است.
🔸بخش قابل توجهی از شهرکنشینان، ادامه جنگ را نمیخواهند. آنها دلایل معقولی هم برای این خواستهشان دارند. تلفات و خسارات سنگین و بیسابقهای که بر آنها تحمیل شده، دهها اسیری که آزاده نشده یا کشته شدهاند، خسارتهای اقتصادی و فشارهای روانی سهمگینی که بر جامعه صهیونیستی آوار شده و...همه و همه، صهیونیستها را به این نتیجه رسانده که باید جنگ را تمام کرده و آتشبس کنند.
🔸اگر اظهارات مقامات آمریکایی را هم که میگویند، به دنبال آتشبس- ولو تا انجام شدن انتخابات آمریکا هستند- را بپذیریم، میتوان نتیجه گرفت، در جبهه دشمن، ارادههای قوی برای این آتشبس وجود دارد وگویا این فقط نتانیاهو و آن چند وزیر و ژنرالهای فوقِ افراطی هستند که مانع از آتشبس میشوند. شاید- تاکید میشود شاید- اگر نتانیاهو و آن حلقه اطرافش احتمال نمیدادند ترامپ در انتخابات پیش رو پیروز شود، به همان دلایلی که بالا بر شمردیم و ژنرال «فایزالدویری» به گوشهای از آن اشاره کرد، تن به آتشبس میدادند.
🔻بنابر این میتوان گفت، به احتمال خیلی زیاد این جنگ ولو به همان شکل کنترل شده ادامه خواهد یافت و لااقل تا معلوم شدن رئیسجمهور بعدی آمریکا، از آتشبس خبری نخواهد بود. این نکته مهم را هم نباید فراموش کرد که صهیونیستها به هیچ وجه به دنبال آتشبس دائمی نیستند، چون در این صورت، بازنده بزرگ خواهند بود!
🔸احتمال وقوع «جنگ فراگیر با لبنان و حزبالله» نیز مسئله جدی و مهمی است. طبق گزارشهایی که از سرزمینهای اشغالی میرسد، برخی مقامات این رژیم مثل وزیر جنگ، پس از عملیات «طوفانالاقصی» به دنبال این بودند که پیش از حمله به غزه، ابتدا باید به لبنان و حزبالله حمله کرد، چرا که آنها اطمینان داشتند این جبهه، هم قویتر است و هم پس از حمله اسرائیل به غزه، صددرصد وارد میدان خواهد شد.
🔸درست است که صهیونیستها در این جنگ «ضعیفکُشی» و «زنکُشی» و «نوزادکُشی» به راه انداختند اما مقاومت فلسطین در میادین جنگ- چه سخت و چه نرم- درخشیده است. صهیونیستها در طول تاریخ اشغالگری خود، ۱۰ هزار تلفات ندادهاند. اقتصاد و اجتماعشان هم هیچ گاه مثل امروز، متلاشی نشده است./کیهان
#یادداشت_روز
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
در شورای راهبری و کمیتههای پیشنهاد وزیر چه خبر است؟
🔰 پیشنهاد ناکارآمدترینها برای حساسترین پستهای اقتصادی
🔸عاملان دهه سوخته و از دست رفته اقتصاد ایران که بانیان بسیاری از گرفتاریهای امروز و برخی از آنها قانونشکن و قانونگریز هستند در حال بازگشت به عرصه مدیریت کشورند و به نظر میرسد کارگروههای انتخاب وزرا نه برای اهداف اعلامی بلکه برای پست و مقام گرفتن اعضاء در معاونتها تشکیل شده است.
🔸مطرح شدن نامهایی چون عباس آخوندی، اسحاق جهانگیری، محمدرضا نعمتزاده، عبدالناصر همتی، علی ربیعی به عنوان وزیران یا اعضای کارگروههای انتخاب وزرای دولت چهاردهم، به معنای بازگشت کشور به دهه سوخته و از دست رفته اقتصاد ایران است. علاوهبر این افراد، وجود نامهایی چون سلاح ورزی با سابقه گردنکشی علیه قانون و عبده تبریزی با سابقه ناکارآمدی در بورس در کارگروهها نشان از آینده تاریک دولت پزشکیان دارد. کسی که در برابر قانون گردنکشی میکند با پزشکیان چه خواهد کرد؟!
🔸عباس آخوندی بدون سابقه اجرائی درخشان یا بنیه فکری ویژهای، کاندیدای اول جبهه اصلاحات برای انتخابات ریاست جمهوری اخیر بود. نتیجه بت سازی از برخی افراد برای جوانترهایی که در کانونهای ایزوله اصلاحطلبان تربیت یافتهاند، رایآوری پا به سن گذاشتههای این جبهه از جمله آذر منصوری و عباس آخوندی است.
🔸همتی که از سوم مرداد ۱۳۹۷ در بانک مرکزی مستقر و کمتر از سه سال بعد کنار گذاشته شد وضعیت پایه پولی، نقدینگی و تورم را به جایی رساند که عدهای از کارشناسان بروز تورم سه رقمی در دولت بعد را پیشبینی کردند. در دوره حضور همتی در بانک مرکزی، نرخ رشد نقدینگی به عنوان عامل اصلی تورم در بلندمدت، از ۲۰ و نیم درصد به ۳۹ و چهار دهم درصد افزایش یافت.
🔸مرتضی افقه؛ استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: درباره انتخاب آقای همتی برای وزارت امور اقتصادی و دارایی، نگرانم چون وزارتخانههای اقتصادی جای افراد با گرایشهای سیاسی نیست. آقای همتی از سال ۱۴۰۰ که وارد رقابتهای انتخاباتی شدند در شبکههای اجتماعی مشغول اظهار نظرهای سیاسی هستند و وجهه سیاسی پررنگی پیدا کردهاند.
🔸طرفداران، چسبیدهها و اصحاب شنبه دولت جدید، به دلیل غرور ناشی از پیروزی با رای حداقلی در انتخابات، توجه ندارند که اقدامات بیبرنامه، خیلی زود آنها را در نزد مردم، بیاعتبار میکند. با اینحال، عاملان دهه سوخته و از دست رفته اقتصاد ایران که بانیان بسیاری از گرفتاریهای امروز و برخی از آنها قانونشکن و قانونگریز هستند در حال بازگشت به عرصه مدیریت کشورند و به نظر میرسد کارگروههای انتخاب وزرا نه برای اهداف اعلامی بلکه برای پست و مقام گرفتن اعضاء در معاونتها و زیرمجموعهها تشکیل شده است.
#تیتر_یک
/ کیهان آنلاین
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
✍فخریان
یکی دو روز پیش در مورد یادداشتنویسی صحبت میکردم، به دوستان عرض کردم:
یه نگاه به وضع موجود کشور در عرصههای مختلف بکنید و یک نگاه هم به مطالبات رهبری، آنگاه میتوانید موضوعات مهم یادداشتها را پیدا کنید:
۱. معنا و الزامات مشارکت مردم در اقتصاد
۲. فرآیند رونق گرفتن مساجد
۳. چگونکی بازپروری تشکلهای مردمی
۴. افق آینده کشور و نسبت هیئتهای مذهبی با آن
۵. هویت فعلی نوجوانان و نحوه بازسازی آن
۶. چالشهای اصلی تربیت در مدارس
۷. چگونگی بازتوليد ادبیات انقلاب
۸. سبک زندگی و الزامات آن
۹. گفتمان مقاومت و کارکرد آن در پیشرفت
۱۰. معنا، اقتضائات و الزامات دولت کارآمد
و....
هرکدامشان دهها یادداشت بدردبخور و مساله حلکن میخواهد🔼
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔴روایت کمتر دیدهشده از شهید صیاد شیرازی؛ فرمانده عملیات مرصاد از روز عملیات/ بهمناسبت پنجم مرداد؛ سالروز عملیات مرصاد
♦️منافقین میخواستند به طرف کرمانشاه بیایند اما مردم از اسلامآباد تا کرمانشاه با هر وسیلهای که داشتند -از تراکتور و ماشین- آمده بودند در جاده و راه را بند آورده بودند. اولین کسی که جلوی اینها را گرفت، خود مردم بودند.
♦️ساعت ۵ صبح رفتیم. همهی خلبانها در پناهگاه آماده بودند. توجیهشان کردم که اوضاع در چه مرحلهای هست. دو تا هلیکوپتر کبری و یک هلیکوپتر ۲۱۴ آماده شدند که با من برای شناسایی برویم و بعد بقیه بیایند. این دو تا کبری را داشتیم؛ خودمان توی هلیکوپتر ۲۱۴ جلو نشستیم. گفتم: همینجور سرپائین برو جلو ببینیم، این منافقین کجایند. همینطور از روی جاده میرفتیم، نگاه میکردیم، مردم سرگردان را میدیدیم. ۲۵ کیلومتر که گذشتیم، رسیدیم به گردنهی «چهار زبر» که الان، اسمش را گذاشتهاند «گردنهی مرصاد».
♦️یکدفعه نگاه کردم، مقابل آنور خاکریز، پشت سر هم تانک، خودرو و نفربر همینجور چسبیده و همه معلوم بود مربوط به منافقین است و فشار میآورند تا از این خاکریز رد بشوند. به خلبانها گفتم: دور بزنید وگرنه ما را میزنند. به اینها گفتم: بروید از توی دشت. یعنی از بغل برویم؛ رفتیم از توی دشت از بغل، معلوم شد که حدود ۳ تا ۴ کیلومتر طول این ستون است. من کلاه گوشی داشتم. میتوانستم صحبت کنم: به خلبان گفتم: اینها را میبینید؟ اینها دشمنند بروید شروع کنید به زدن تا بقیه هم برسند. خلبانهای دو تا کبریها رفتند به طرف ستون، دیدم هر دویشان برگشتند. من یکدفعه دادوبیدادم بلند شد، گفتم: چرا برگشتید؟ گفت: بابا! ما رفتیم جلو، دیدیم اینها هم خودیاند. چیچی بزنیم اینها رو؟!
♦️خوب اینها ایرانی بودند، دیگر مشخص بود که ظاهراً مثل خودیها بودند و من هرچه سعی داشتم به آنها بفهمانم که بابا! اینها منافقند. گفتند: نه بابا! خودی را بزنیم! برای ما مسئله دارد؛ فردا دادگاه انقلاب، فلان. آخر عصبانی شدم، گفتم بنشین زمین. او هم نشست زمین. دیدیم حدوداً ۵۰۰ متری ستون زرهی نشستهایم و ما هم پیاده شدیم و من هم بهخاطر اینکه درجههایم مشخص نشود، از این بادگیرها پوشیده بودم، کلاهم را هم انداخته بودم توی هلیکوپتر. عصبانی بودم، ناراحت که چهجوری به اینها بفهمانم که این دشمن است؟! گفتم: بابا! من با این درجهام مسئولم. آمدم که تو راحت بزنی؛ مسئولیت با منه. گفت: به خدا من میترسم؛ من اگر بزنم، اینها خودیاند، ما را میبرند دادگاه انقلاب.
♦️حالا کار خدا را ببینید! منافقین مثل اینکه متوجه بودند که ما داریم بحث میکنیم راجع به اینکه میخواهیم بزنیم آنها را، منافقین سر لولهی توپ را به طرف ما نشانه گرفتند. اینها مثل اینکه وارد هم نبودند، زدند. گلوله، ۵۰ متری ما که به زمین خورد، من خوشحال شدم، چون دلیلی آمد که اینها خودی نیستند. گفتم: دیدی خودیها را؟ اینها بچهی کرمانشاه بودند، با لهجهی کرمانشاهی گفتند: به علی قسم الان حسابش را میرسیم. سوار هلیکوپتر شدند و رفتند.
♦️اولین راکتی که زد، کار خدا بود، اولین راکت خورد به ماشین مهماتشان، خود ماشین منفجر شد. بعد هم این گلولهها که داخل بود، مثل آتشفشان میرفت بالا. بعد هم اینها را هرچه میزدند، از این طرف، جایشان سبز میشدند، باز میآمدند.
بعد از ۲۴ ساعت با لطف خداوند، اینان چه عذابی دیدند.
♦️بعضی از آنها فراری میشدند توی این شیارهای ارتفاعات، که شیارها بسته بود، راه نداشت، هرچه انتظار میکشیدیم، نمیآمدند. میرفتیم دنبال آنها، میدیدیم مردهاند. اینها همه سیانور خوردند، خودشان را کشتند. توی اینها، دخترها مثلاً فرماندهی میکردند. از بیسیمها شنیده میشد: زری، زری! من بهگوشم. التماس، درخواست، چه بکنند؟ اوضاع برای آنها خراب بود.
♦️بههرحال خداوند متعال در آخر این روز جنگ یا عملیات «مرصاد» به آن آیهی شریفه، عمل کرد که خداوند در آیهی شریفه میفرماید: «با اینها بجنگید، من اینها را به دست شما عذاب میکنم و دلهای مؤمن را شفا میدهم و به شما پیروزی میدهم.» و نقطهی آخر جنگ با پیروزی تمام شد که کثیفترین و خبیثترین دشمنان ما (منافقین) در اینجا به درک واصل شدند و پیروزی نهایی ما، یک پیروزی عظیمی بود.»
📚رمز عبور، ۱، صفحهی ۱۱۳
/ نشریه عبرتهای عاشورا
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🗓روز بزرگداشت پدرخاندان صفوی
🏳عارف و مفسر صفیالدین اردبیلی
🏳درپیسالروزاستقرارسلسله صفویه
🏳ونقش صفویان در گسترش تشیع
🏳تشکیل ایران یکپارچه و متحد/
💠رهبرانقلاب
‼️پادشاهان صفوی، مایه افتخار ما هستند - میدانید، ما برای پادشاهان صفوی ارزش و اعتباری قائلیم؛ چون پیرو مکتب اهلبیت بودند و استقلال و تمامیّت ارضی ایران را حفظ کردند - اما شما ببینید همین شاهعباس که یک چهره برجسته است، چقدر ظلمِ ناشی از خودکامگىِ محض کرده است. آنقدر از خویشاوندان خود را کُشت و کور کرد که بعضی اشخاص مجبور شدند برخی از شاهزادههای صفوی را به گوشهای ببرند و گم و گور کنند تا شاه از وجود آنها مطّلع نباشد، به خاطر وجود روح دیکتاتوری و استبداد در شاه، این بلا سرِ او آمد. ۸۰/۸/۱۲
‼️علیرغم کسانیکه سعی کردند صفویه را ضّد شیعه و اسلام و مفاهیم و ارزشهای دینی معرفی کنند، سلاطین صفویه با همهی بدیهایی که در جانب حکومت و شخصیتهای خودشان داشتند، حرکتهای بزرگِ ماندگارِ فراموش نشدنیای انجام دادند که یکی از آنها گسترش حوزههاىِ علمی شیعه است که در آن وقت، حوزهی علمیهی اصفهان و خراسان و قم و نجف و بقیهی مناطق، به برکت آنها آباد شد که اگر کسی وارد مطالعه شود، شگفتیهای عظیمی را خواهد دید. اگر شما تا قبل از دوران صفویه، فقهای شیعه را نگاه کنید، تعداد ایرانیان انگشت شمار است؛ امّا بعد از صفویه، هر کدام از بزرگان علما را که نگاه کنید شاید نود درصد آنان فقهای ایرانی هستند. ۷۴/۹/۱۳
💠رهبرانقلاب
‼️در تاریخ گذشته، در دوران طلوع صفویّه، سرزمین اردبیل توانست از کشوری با هم در حال درگیری بودند، یک کشور متّحد و مقتدر، بوجود آورد. این عزّت را صفویّه دادند. و صفویّه از اردبیل طلوع کردند و خاندان عرفای مجاهد و مبارز، یعنی اولاد شیخ صفی الدّین اردبیلی، توانستند این زمینه را به وجود آورند، تا فرزندان آنها ایران را به همه عالمیان در دنیای آن روز، متّحد، مقتدر، عزیز، سربلند و پیشرفته معرفی کنند. این اقتداری بود که از معنویت، از دین و از تعالیم اهل بیت بهوجود آمد. بزرگانی که در طول چند قرن، در اردبیل پرورش پیدا کردهاند، همه همین خط مستقیم را نشان میدهند. خودِ شیخ صفی الدّین اردبیلی، برخلاف آنچه که بعضی گمان میکنند، یک صوفی مسلک از قبیل آنچه که ادّعا میشود، نبود. یک عالم، یک عارف، یک مفسّر و یک محدّث بود. آنگونه که مرحوم علاّمه مجلسی ذکر میکند، شیخ صفی الدّین اردبیلی در ردیف سیدبنطاووس و ابنفهد حلّی، علمای فقیه و درعینحال عارف، قرار داشت و کسی بود که در کنار علاّمه حلی - در دستگاه شاه خدا بنده - توانستند جوانههای شیعه را در قرن هفتم و هشتم در این کشور بهوجود آورند و پایه فقهی و متین و استدلالی آن را در حوزههای علمیه، رایج کنند. بعد هم فرزندان او عرفای مجاهد بودند؛ لذا گفتهاند اردبیل «دارالارشاد» است! ۷۹/۵/۳
/ جهادتبیینی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
نامهای کوتاه...
#تلنگری_جدی به ....
🟡دوست عزیز و دانشمندم جناب حجتالاسلام استاد احمد اولیائی، مطلب بسیار ارزشمندی تحت عنوان «اشتباهی که باید جبران شود» منتشر کرده است که مطالعه و دقت در آن و مطالبه بیشتر آن از اولیای تبلیغ دینی میتواند فصل جدیدی از فعالیتهای تبلیغی را شکل دهد:
🔹ما یک خطای راهبردی در تبلیغ داشتیم؛ «تبلیغ خطابی» به جای «زیست مشترک».
یعنی گزارههای دینی را دائما از شبکههای تلویزیون و منبر و ... مستقیماً و مکرراً بیان کردیم؛ اما «زیست مشترک» یعنی همزیستی اخلاقی بلند مدت در زندگی روزمره در کنار مردم را فراموش کردیم.
شما الان تلویزیون را ببین ...
سمت خدا، محفل، معلی، عموروحانی، سخنرانیهای صبحگاهی، شبکه قرآن
در کنار اعزام مبلغ
رادیو معارف
تریبونهای نماز جمعه
و... (همه بیان دین به صورت لخت و مستقیم)
اما قدم زدن روزمره یک روحانی در محله و سلام کردن به کسبه و ...، اثر دیگری دارد.
🔸سفری که به روسیه داشتم، یک امام جماعت در بزرگترین مسجد سن پترزبورگ توجه ما را به خود جلب کرد. اصالتا تاجیکی بود.
دو ساعت با او بودیم. یک گزاره دینی بیان نکرد! فقط ادب و متانت و تواضع و پذیرائی و ...
نهایتاً او را به حرف آوردیم.
گفت ایران با این شکل و شیوه تبلیغی به سمت #سکولاریسم میرود!
گفتیم: چرا؟
گفت: «شما گزارههای دینی را دائماً به مردم میگویید. در حالی که پیامبر فقط روز جمعه خطبهای داشت؛ اما در طول هفته با مردم #زندگی میکرد.»
🖌 احمد حسین شریفی (ریاست دانشگاه قم)
#ائمه_جمعه
#تبلیغ
#نماینده_ولی_فقیه
/ وزنه ی سیاسی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔺گزارش ظریف از آخرین تحولات در زمینه انتخاب وزیران کابینه چهاردهم
🔹تقریبا تمامی گمانهزنیها از نتایج بررسی نامزدها در کمیتهها نادرست و یا ناقص بوده و بیشتر برای تشویش افکار عمومی و دامن زدن به نگرانی و یا خبرسازی و فشار روانی منتشر شدهاند
محمد جواد ظریف نوشت:
🔹بررسی پیشنهادهای دریافتی برای اعضای هیئت دولت به پایان خود نزدیک شده است:
🔹کمیتهها بررسیهای خود را انجام داده و بین ۱۰ تا ۱۵ نامزد را برای ارزیابی در مرحله دوم انتخاب کردند.
🔹در مرحله دوم، نامزدها در کمیتهها مورد ارزیابی دقیقتر قرار گرفته و در صورت ضرورت از نامزدها برای مصاحبه داوطلبانه دعوت به عمل آمده است.
🔹اعضای کمیتهها به صورت جداگانه و محرمانه به نامزدها امتیازدادهاند.
🔹امتیازها به صورت خودکار تجمیع شده و نتایج تجمیع هر کمیته در حال ارسال به شورای راهبری است.
🔹تقریبا تمامی گمانهزنیها از نتایج بررسی نامزدها در کمیتهها نادرست و یا ناقص بوده و بیشتر برای تشویش افکار عمومی و دامن زدن به نگرانی و یا خبرسازی و فشار روانی منتشر شدهاند.
🔹شورای راهبری به قید قرعه 5 گروه برای اعتبار سنجی امتیاز نامزدهای کمیتهها تشکیل داده تا با دقت به شکایات دریافتی رسیدگی کرده و از سلامت روند اطمینان حاصل کنند.
🔹گروههای اعتبارسنجی نظر خود را پیرامون سلامت کار هر کمیته در شورای راهبری ارائه میدهند.
🔹این روند برای چند کمیته پایان یافته و برای سایر کمیتهها به تدریج کامل خواهد شد.
🔹تاکنون گزارش های گروه های اعتبار سنجی نشان دهنده سلامت کار کمیته ها بوده و در مواردی که ابهام یا شکایتی بوده، یا با توضیحات کمیته مربوطه رفع شده و یا نسبت به رفع آن ابهام اقدام شده است که لازم است از اعضا و مسئولین کمیته ها که با دقت و امانت این وظیفه را به انجام رسانده اند سپاسگزاری کنم
🔹همانگونه که رئیس جمهور منتخب عزیز بارها اعلام کردهاند، ایشان به صورت جداگانه فهرستهایی را دریافت میکنند. هر چند انتخاب اعضای دولت در نهایت توسط ایشان انجام میشود، اما دکتر پزشکیان عزیز برای اطمینان از شفافیت و سلامت کار، بررسی این نامزدها را نیز به شورای راهبری سپردهاند.
🔹هر یک از اعضای شورای راهبری پس از بررسی گزارش رؤسای کمیتهها و دبیران و رؤسای کارگروهها و گروههای اعتبارسنجی، و شنیدن اسامی و سوابق نامزدهایی که مستقیما به جناب دکتر پزشکیان ارائه شدهاند، نظر خود را پیرامون نامزدهای معرفی شده از سوی کمیتهها و رئیس جمهور منتخب به صورت محرمانه مکتوب میکنند.
🔹هر عضو شورا میتواند نام سه نفر از نامزدها (از کمیتهها و یا فهرستهای رئیس جمهور منتخب) را در برگه نظرسنجی خود بنویسد. اعضای شورا میتوانند اسامی حداکثر پنج نامزد را در برگه نظرسنجی خود بنویسند به شرط آنکه دو نفر از آنها از جوانان، بانوان و یا اقوام باشند.
🔹برگههای نظرسنجی توسط دو نفر از اعضای گروه اعتبار سنجی ذیربط در حاشیه جلسه قرائت و تجمیع شده و در اختیار رئیس شورای راهبری قرار میگیرد.
🔹نتایج نظرسنجی کمیتهها و شورای راهبری در یک صفحه (تصویر پیوست) تجمیع شده و همراه با ریز نتایج به رئیس جمهور منتخب تقدیم میشود. طبق قانون اساسی انتخاب نهایی با رئیس جمهور است که میتوانند از میان این نامزدها و یا سایرین، افرادی را به مجلس شورای اسلامی جهت اخذ رای اعتماد معرفی فرمایند.
🔹گزارش مستند کار کلیه کمیتهها و شورای راهبری در دست تدوین است و انشاءالله در آینده به عنوان نتایج یک ابتکار شجاعانه و پیشرو که توسط جناب آقای دکتر پزشکیان مطرح و توسط تعدادی از کارشناسان، نخبگان، نمایندگان اقشار، اعضای ستاد و نمایندگان احزاب و جامعه مدنی اجرا شده است منتشر خواهد شد.
🔹نام نامزدها و تعداد آرا برای رعایت حریم خصوصی افراد و نیز جلوگیری از هرگونه بهرهبرداری نابجا محرمانه خواهد ماند.
🔹دوستان عزیز. این یک تجربه جدید است که حتما با نقصها و ایرادهایی روبرو بوده و باید در آینده اصلاح شود. علاوه بر نقصهای بدیهی این تجربه نو، که ما خود بدان اذعان داشتهایم، نارضایتیهایی نیز از این روند با انگیزههای گوناگون وجود دارد: از دل سوزی صادقانه تا سهمخواهی و انتقامجویی از رقیبان و یا حتی خدای ناکرده تلاش برای جلوگیری از نهادینه شدن یک روند شفاف و خارج از کنترل محافل قدرت و ثروت.
🔹امیدوارم مردم بزرگ ایران با هوشیاری و توجه به اهمیت این ابتکار، اجازه ندهند خبرسازیها و شایعات در اراده آنها و منتخبشان برای تغییر خلل وارد کند.
/اخبار جامع و فوری با پروندهٔ ویژه
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
✍"علی قلهکی"
📣میانِ علی لاریجانی و مسعود پزشکیان دیروز دیداری انجام شده که طولانی هم بوده.
۱. لاریجانی اگر پزشکیان بخواهد معاون اولی او را میپذیرد؛ تا این لحظه گزینهی معاون اولیِ دولت چهاردهم که بالای ۵۰٪ شانس دارد، یک اقتصاددان است.
۲. در صورتِ پذیرش معاون اولی دولت پزشکیان توسط لاریجانی، شالودهی اقتصادی دولت دستخوش تغییر جدی میشود!
۳. علی اکبر ناطق نوری حامیِ جدی لاریجانی برای معاونت اول است.
۴. چهرهی بسیار پرنفوذ در میانِ اصلاحطلبان، انذارهای جدی داده که معاون اول نباید علی لاریجانی باشد؛ چرا؟!
استدلالش این بوده که رابطهی خوبِ لاریجانی با دفتر و رهبری و قدِ بلند سیاسی وی، باعث کمرنگ شدن و ناپدیدیِ پزشکیان خواهد شد.
جمع بندی: معاون اولیِ علی لاریجانی در دولت پزشکیان قطعا به نفع رئیس دولت است به شرطی که "علی طیب نیا" در معاونت اقتصادی" با قدرت منصوب شود./ روزنه ی سیاست
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔰 از بیاعتنایی دولت روحانی به برنامه توسعه تا سقوط رشد اقتصادی
🔸روزنامه اعتماد اذعان کرد، بیش از دوسوم احکام برنامه ششم توسعه از سوی دولت روحانی اجرا نشده است.
🔸این روزنامه اصلاحطلب، اخیرا متنی را تحت عنوان «ردیهای بر ۵ ادعای گمراهکننده» منتشر کرد و نوشت:
🔻درباره ادعای معدل رشد اقتصادی هفت دهم درصدی در دولت روحانی، باید گفت از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۹ فقط در دو سال ۹۷ و ۹خ اقتصاد ایران با رشد منفی روبهرو شد. دلیل آن هم روشن است. ظهور فردی مانند ترامپ و خروج او از توافق برجام و اعمال شدیدترین شوک تحریمی به بدنه اقتصاد ایران که در حال بازسازی بود. ضمن اینکه میانگین رشد این هشت سال اصلا و ابدا ۷ دهم درصد نبود.
🔻ادعای دوم، این است که تورم در دولت روحانی به ۶۰ درصد رسید. مرکز آمار ایران میگوید نرخ تورم ۱۲ ماهه پس از روی کار آمدن رئیسی نهتنها کاهش پیدا نکرده، بلکه در مقاطعی از ماههای پایانی دولت روحانی بیشتر بوده است. ضمن اینکه نرخ تورم به روایت این مرکز نیز در سال پایانی دولت روحانی ۴۵.۷ درصد بوده نه ۶۰ درصد.
🔻ادعای سوم این است که فقط ۳۰ درصد برنامه ششم توسعه اجرا شد. این ادعایی است که هم سعید جلیلی و هم مصطفی پورمحمدی به آن اشاره کردهاند. به نظر میرسد که مبنای این ادعا، گزارش دیوان محاسبات باشد که در تیر ۱۴۰۱ منتشر شد و نشان میداد که فقط ۳۰ درصد احکام برنامه ششم توسعه اجرائی شده است.
🔸درباره تحلیل روزنامه اعتماد گفتنی است:
🔻عدد رشد اقتصادی ششم دهم درصد، حاصل جمع ارقام رشد سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ و تقسیم بر هشت سال دولت روحانی است و تردیدی درباره آن وجود ندارد. تعطیلی هشتهزار کارخانه و خالی شدن خزانه ارزی و ریالی به نحوی که دولت وقت عنوان میکرد قادر به پرداخت حقوق کارکنان و واردات واکسن نیست و حذف بیسروصدای ارز دولتی ۲۰ قلم کالا از مجموع ۲۴ قلم کالا و انباشت ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی و... هم نشانههای گوناگونی از این رکود به جای رشد اقتصادی است.
🔻نرخ تورم ۶۰ درصد، نرخ تورم نقطه به نقطه در شهریور ۱۴۰۰ است که در این اواخر به حدود ۳۵درصد رسیده است.
🔻در موضوع عدم اجرای برنامه بودجه از سوی دولت روحانی، استنادات خود روزنامه اعتماد اذعان دارد که طبق برآوردها ۶۲ تا ۷۰ درصد برنامه اجرا نشده است و این یعنی از هر سه بند، دو بند به اجرا درنیامده است.
/ کافه ی سیاسی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🇮🇷🇵🇸
﷽
📝 اعتراف بزرگ ترامپ به قدرتمندتر شدن ایران در دوران #شهید_رئیسی
🍃🌹🍃
🔻دونالد ترامپ در اولین سخنرانی خود پس از سوءقصد به جانش گفت: «به چین و کشورهای دیگر گفتم اگر از ایران خرید کنید، اجازه نخواهیم داد که در این کشور هیچ کسبوکاری انجام دهید و بر هر محصولی که میفرستید، تعرفهای ۱۰۰درصدی یا بیشتر اعمال خواهیم کرد... حالا ایران ۲۵۰میلیارد دلار دارد. آنها همه این پول را در دو و نیم سال گذشته به دست آوردهاند. آنها ورشکسته بودند.»
✅ نکات تحلیلی:
🔸متاسفانه به دلیل جنگ شناختی و ضعف در اطلاع رسانی، کارهای بزرگی که در دولت شهید رییسی انجام شد به گوش مردم نرسید!
🔹ترامپ خواسته یا ناخواسته دست به اعترافی بزرگ زد و قدرتمند شدن ایران در دوران شهید رییسی را معترف شد. این اظهارات را نه یک اصولگرا که دشمن ترین دشمنان ایران بیان کرده اند و در نوع خود بی نظیر است.
🔸در آمد ۲۵۰ میلیارد دلار توسط دولت سیزدهم در دو سال و نیم گذشته یک پیروزی بزرگ برای ایران بود، اما حتی نزدیکان دولت سیزدهم هم نتوانستند این پیروزی را به زبان مردم فهم بیان کنند!
🔺ترامپ همچنین معترف است که اقدامات او در زمان دولت حسن روحانی، کشور را با ورشکستگی روبرو کرده بود. اما افسوس که این دستاوردی که دشمن بدان معترف است توسط تیم رسانهای دولت برای مردم تبیین و اطلاع رسانی نشد.
#روشنگری | #جهاد_تبیین
/انقلابی بمانیم ثامن الائمه
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔺باید گوش شنوایی برای فهم دلایل چنین اقدامات عامدانهای وجود داشته باشد...
🔻ما اساسا سه گزینه بیشتر نداریم:
1⃣ گروهی هستند که میخواهند از پزشکیان، #گورباچف سازی کنند؛ پروژهای کاملا خصمانه که سرشاخه آن جز به موساد نمیرسد...
2⃣گروهی هستند که میخواهند از پزشکیان #بنیصدر سازی کنند...
3⃣اما راهی نیست جز اینکه ما شخص مسعود پزشکیان را بپذیریم؛ این شخص کیست؟ همان فردی که مطابق شهادت نزدیکانی که قبلا نظرات دیگری داشتند و با برخوردهای اولیه نظرشان تغییر کرد، فردی امام حسینی(ع)، ذوب در نهجالبلاغه، فردی که روبروی ۵۰۰ نفر در دانشگاه تهران که شعار زن زندگی آزادی و یا حسین میرحسین میدهند میگوید من ذوب در ولایت و رهبری هستم اما همین فرد هم نقاط ضعف کم ندارد که همه دیدهاند و میدانند...
🔹اینکه سفارش به تعامل حداکثری و پرهیز از تنازع با دولت چهاردهم میشود، نشانههای انتخاب راه سوم توسط نظام است...
✅ ما یا باید رئیس جمهور را حفظ و جذب کرده (صد البته بمعنای عدم نقد دولت و زبان در کام گرفتن نیست) یا با بنیصدرسازی وی را به دامان گورباچف سازان بیندازیم؛ انتخاب با ماست!
💬 محلّل
/عمار۱۱۰
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
📌🍃
🍃
•[ #اطلاعیه | #نشست_تخصصے_بصیرتے ]•
🛑 #پخش_زنده (گفتگوی تصویری)
💠 #نهمین نشست تخصصی بصیرتی سال ۱۴۰۳
🔰ویژه هادیان سیاسی، نخبگان، خانواده ها، وابستگان، ادمینها، سرشبکههای ثامن، عموم بسیجیان و...
💢 موضوع:
«بررسی تحولات اخیر ايالات متحده آمریکا»
👤 سخنران:استاد دکتر حنیف غفاری
«کارشناس عالی مسائل بین الملل»
🕒 زمان: یکشنبه ٠٧ مرداد ماه ۱۴۰٣
ساعت 21:00
🔻شرکت از طریق لینک کانال مجازی 👇
🌐 https://rubika.ir/samen_razavi
♻️ رسانه باشید!
/ ثامن رضوی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402