🇮🇷﷽🇵🇸
📝 #تحلیل_روز | وارونهنمایی اختلافات ایران و آمریکا
✍ عباس سلیمینمین
✅ بخشهایی از این تحلیل:
🔻دوران پس از کودتای ۲۸مردادماه ۱۳۳۲تا پیروزی انقلاباسلامی که با نقشآفرینی عمده آمریکاییها در ایران همراه است، سرشار از خیانتها و جنایتهای آمریکا علیه مردم ایران است. آنان دوره #کاپیتولاسیون را به ایران تحمیل کردند که بالاترین تحقیر برای ایرانیان بهحساب میآمد.
🔸تشکیل ساواک و آموزش نیروهای آن برای برخورد وحشیانه با اهل فکر، آزادیخواهان و عدالتجویان، از دیگر موارد برجسته در کارنامه آمریکاییها در دوران پیش از انقلاب اسلامی است.
🔺طرحریزی و اجرای کودتا بهمنظور براندازی دولت مردمی ایران را باید از مهمترین مواردی دانست که به مبدأیی برای اختلافهای ۲کشور تبدیل شدهاست. تسلط بر امور اجرایی کشور و دخالت در همه شئون جامعه ایران از دیگر مواردی است که هرگز نباید از نظر دور داشت. آنها در این دوره در کنار غارت منابع ملت، استقلال و شأن مردم ایران را نیز لگدمال کردند./ معیار
❌ این #تحلیل را از لینک زیر بخوانید:
https://vrgl.ir/PqkmT
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔴رویترز: پیروزی ترامپ میتواند شروع دورانی پر مخاطره باشد
💬ارزیابی رویترز از سیاستهای ترامپ در دولت جدید:
🔹پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴، به دوران پر مخاطرهای برای ایالات متحده و جهان منجر میشود.
🔸سیاستهای اقتصادی ترامپ برای کاهش مالیاتها و مقرراتزدایی از بازارها، ممکن است برای شرکتها و بازارها مفید باشد، اما خطرات بزرگی برای عموم مردم به همراه دارد.
✅تحمیل تعرفههای بالاتر و افزایش تورم میتواند به قیمتهای بالاتر کالاها برای عموم مصرفکنندگان منجر شود.
🔹از نظر بینالمللی، روابط ایالات متحده با متحدانش به خطر خواهد افتاد و احتمالاً ترامپ، از یک طرف روابط با روسیه را تقویت خواهد کرد و از طرف دیگر فشار بر چین را افزایش خواهد داد که این رویکرد می تواند به تشدید تنش ها بین پکن و واشنگتن منجر شود.
🔸سیاستهای او در زمینه محیط زیست میتواند به تأخیر در تحقق اهداف برنامه های چشم انداز در حوزه تغییرات اقلیمی منجر شود.
💢رویکرد ترامپ برای تضعیف نهادهای دموکراتیک و بیاعتمادی وی به سیستم قضایی، میتواند ثبات داخلی آمریکا و ثبات جهانی را به خطراندازد.
/ژئوپلیتیک_رسانه
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌تحلیل بی نظیر مقام معظم رهبری
🇮🇷جایگاه ایران در نظم نوین جهانی کجاست؟
✔️وظیفه ما تا آن زمان چیست؟
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
سلبریتیها انتخابات را به ترامپ باختند
زخم کاری به فرهنگ شهرت
🔹انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شد و دونالد ترامپ با شکست نامزد دموکراتها برای مرتبه دوم به کاخ سفید راه یافت. دلایل شکست کامالا هریس به موارد گوناگونی بازمیگردد که ما در اینجا فقط به یک مورد اساسی آن نگاه میاندازیم. پدیده «سلبریتی» در حُکم یک سد مستحکم دفاعی و حتی تهاجمی برای گلوبالیستها و دموکراتهای آمریکایی است. آنها قصد دارند با استفاده از این موجودیت دنیا را تحت انقیاد خود درآورند.
🔹تیلور سوئیفت به اندازه یک کشور ۲۸۳ میلیون نفری در اینستاگرام دنبالکننده دارد و بهطور میانگین برای هر پُستش در این رسانه نزدیک به ۶ میلیون لایک میگیرد. طبیعی هم بهنظر میرسد که سیاستمداران ینگه دنیا بخواهند از این امکان بهره ببرند و سبد رای جناحی که به آن تعلق دارند را پُر کنند ولی آیا قرار است گلوبالیستها را به سر منزل مقصود برساند؟ جواب ما این است که عرصه سیاست و فرهنگ هیچ قرابت و نزدیکیای به حوزه علوم تجربی ندارد و نباید هم انتظار این را از مردم و افکارعمومی داشت که مطابق آنچه در اتاقهای فکر تعیین شده است عمل کرد. «تیلور سوئیفت» در راه حمایت از کامالا هریس تنها نبود ولی نقش ویژهای در این میان ایفاء کرد، بهطوریکه براساس نظرسنجی «مورنینگ کنسالت» که نتایج آن در ماه مارس ۲۰۲۳ منتشر شد، تقریبا سهچهارم طرفداران تیلور سوئیفت سفید پوست هستند و از حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری پیروی میکنند. اما شد، آنچه نباید میشد و علیرغم تمام پیشبینیها اسم هریس بهعنوان اولین رئیسجمهور زن از صندوقها بیرون نیامد.
🔹پیروزی ترامپ در دوی ماراتن انتخابات آمریکا بدون اینکه خود او بهطور قطع دارای خصوصیات لازم برای قرار گرفتن در این جایگاه باشد، نتیجه دستکاری فرهنگ عمومی توسط گردانندگان زمین بازی سیاست در ایالات متحده است. سلبریتیزایی و توجه بیش از حد به سبک زندگی بازیگران، ورزشکاران حرفهای و خوانندگان ژانرهای پُرطرفدارتر موسیقی و ساخت یک پیامبر جعلی از ایشان یک شبه به وجود نیامد که یک شبه بخواهد از بین برود ولی همین مسئله تحمل شکست را برای دموکراتها در دومین انتخابات مهم این سالهایشان، یعنی پس از انتخابات ۲۰۱۶ تبدیل به اتفاقی عادی و روزمره کرد. به عبارت دیگر، بیاهمیت شمردن بخش مهمی از جامعه آمریکا -که حتی در نظرسنجیهای رسانههای اصلی متمایل به جمهوریخواهان و دموکراتها هم نقش فعال آنها دست کم گرفته میشود- آثار زیادی در پی دارد که فقط نوک کوه یخ آن در انتخاباتها و بازیهای اینچنینی نمایان میشود./ فرهیختگان آنلاین
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
📌ایلان ماسک، ترامپ را رییس جمهور آمریکا کرد و صدا و سیما پزشکیان را !!!
‼️با شهادت آیتالله رئیسی و برگزاری انتخابات زودهنگام در ایران، #صداوسیما در همان لحظات آغازین کمر همت را خیلی محکم برای تدارک انتخاباتی پر شور بست تا شعار تحول را به نمایش بگذارد.
خروجیِ گرفتنِ جلسات مکرر مدیران #رسانه_ملی در پشت درهای بسته، به گرفتن یک ژست روشنفکری منجر شد که با آوردن کارشناسانی از جمله ظریف با نیرنگهای مردم فریبانهاش و آن استاد میکروفون پرت کن، که استودیوی برنامه را به کلاس بازیگری و خلق یک سکانس ماندگار تبدیل کرد. تا این سبک برگزاری مناظره در رسانه ملی، فضای شبکههای اجتماعی را به ضرر #جبهه_انقلاب تغییر داد و نهایتا منجر به رای آوردن #پزشکیان شد...
🔺در انتخابات اخیر آمریکا هم بازیگریِ #ایلان_ماسک، مدیرعامل ایکس و تسلا، توانست #ترامپ را از بایکوت رسانهای در بیاورد و چهرههای مشهور هالیوودی و ورزشکاران سرشناسِ پشت هریس را در یک نبرد رسانهای شکست دهد، تا برخلاف تمام نظرسنجیهایی که کاملا هریس را رئیسجمهور آینده آمریکا پیشبینی کرده بودند، ترامپ چهل هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده شود./ژئوپلیتیک_رسانه
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
یادداشت مناسبتی؛
بیماران فرقه ای، در آغوش پرستارانی که بازنشستگی ندارند
💢نجاتیافتگان فرقهای حال و روز خوبی ندارند، عدهای از آنها نمیتوانند لذت رهایی از چنگال سازمان را با جان و دل خود حس کنند؛ آنها یا در مراکز درمانی و آسایشگاه روانی و یا در منزل زمینگیر شدهاند و این خانوادهها هستند که با داغی بر دل از عزیزانشان پرستاری میکنند؛ خانوادهها، فردی را جلوی چشم و در بستر بیماری دارند که اغلبِ آنها جوانی و سالهای زیادی از عمرشان را در زندان فکری و فیزیکی سازمان #منافقین سپری کردند در حالیکه میتوانستند در کنار خانواده، روزهایی خوش را داشته باشند.
💢اما یکی دیگر از فرقههای انحرافی و شیطانی که آسیبهای روحی و جسمی شدیدی به پیروانش وارد کرد، فرقه #عرفان_حلقه بود؛ جایی که افراد برای درمانهای جسمی و روحی به این فرقه و سرکرده آن، محمد علی طاهری، مراجعه میکردند اما در نهایت نه تنها بهبودی جسمی و روحی حاصل نمیشد بلکه فرد به واسطه آسیبهایی به مراتب بیشتر از قبل، کارش به بیمارستان، تیمارستان و حتی قبرستان میکشید.
💢همچنین افرادی که به هر دلیلی به رمالها، #جنگیرها، #دعانویسها و امثال آنها مراجعه و روح و بعضاً جسمشان را با خرافات، #طلسم و جادو و مسائل دیگر آلوده کردند، آنها نیز اگر اسیر تنهایی و یا در گوشه آسایشگاههای روانی نباشند، در آغوش خانواده و پرستارانی هستند که چه بسا روزی از آن بیمار زخم خوردهاند؛ آنها نیز با دلی شکسته و چشمانی اشکبار به پرستاری از عزیزانشان میپردازند.
💢و چه بسیار فرقههایی که اعضای خود را گرفتار اعتیاد به مواد مخدر و قرصهای روانگردان کردند چه بسیار فرقههایی که با #شستوشوی مغزی، عفّت را از اعضای خود ربودند و آنها را اسیر هوای و هوس خویش کردند و امروز این افراد یا در کنج خانه و یا در بستر، نیازمند پرستاری اعضای خانوادهشان هستند.
💢امروز باید یادی از این پرستاران کرد، پرستارانی که نه به انتخاب خود و با گذر از مسیر دانشگاه و بیمارستان بلکه به واسطه دامی که فرقههایی ضاله و جریانهای انحرافی، پهن کردند امروز نشان پرستاری را به سینه دارند؛ بی مزد و منت و بیآنکه به بازنشستگی بیندیشند./ مفاز
#روز_پرستار
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
📢 متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی جناب «جعفربنابیطالب»، که در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ برگزار شده بود، صبح امروز در محل برگزاری این همایش در قم منتشر شد.
✏️ حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، ابعاد زندگانی آن شخصیت برجسته و کمتر شناخته شده را حاوی درسهای تاریخی، تبلیغی، اجتماعی و معارفی دانستند و گفتند: باید با تولید آثار ماندگار فرهنگی همچون کتاب، این درسها را به نسلهای مختلف منتقل کرد.
✏️ رهبر انقلاب با اشاره به جایگاه ویژه جناب جعفر بن ابیطالب نزد پیامبر اکرم(ص)، لزوم تحقیقات علمی و تولید آثار فرهنگی درباره دیگر شخصیتهای برجسته تاریخ اسلام را نیز خاطر نشان کردند و افزودند: دستگاههای فرهنگی و هنری همچون صداوسیما باید زندگانی این مفاخر تاریخی را دستمایه سوژه برای تولید فیلم و سریال قرار دهند.
🔹در ابتدای این دیدار حجتالاسلام رفیعی رئیس همایش بینالمللی جعفربنابیطالب گزارشی از تولیدات علمی و مقالات پژوهشی برای این همایش ارائه کرد.
🔹حجتالاسلام عباسی رئیس «جامعة المصطفی» نیز گزارشی از برنامههای علمی این دانشگاه بیان کرد.
💻 Farsi.Khamenei.ir
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
۱۴۰۳۰۵۲۹_بیانات_رهبر_انقلاب_در_دیدار_دستاندرکاران_همایش_بینالمللی.pdf
1.23M
✏️ #جزوه | متن کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران همایش بینالمللی حضرت جعفربنابیطالب علیهماالسلام. ۱۴۰۳/۵/۲۹
💻 Farsi.Khamenei.ir
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
34.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فیلم کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران همایش بینالمللی حضرت جعفربنابیطالب علیهماالسلام. ۱۴۰۳/۵/۲۹
💻 Farsi.Khamenei.ir
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🌷 رهبر انقلاب: حزب الله از یک جمع کوچک به تشکیلات عظیم و قدرتمند تبدیل شده است/ حزب الله در نزدیک به چهل سال، در نوبتهای مختلف رژیم صهیونیستی را وادار به عقبنشینی کرده است/ مقاومت فلسطین از سال ۱۳۸۸ تا امروز ۹ بار در درگیری با رژیم صهیونیستی غلبه پیدا کرده است/ انشاءاللّه دنیا و منطقه روزی را خواهد دید که به طور واضح رژیم صهیونیستی از دست این مجاهدین فی سبیلاللّه شکست بخورد
🔹️رهبر انقلاب صبح روز پنج شنبه در دیدار اعضای مجلس خبرگان:
✏️ حزباللّه در طول این سالهای متمادی و نزدیک به ۴۰ سال، یک بار رژیم صهیونیستی را از بیروت وادار به عقبنشینی کرد، یک بار از صیدا وادار به عقبنشینی کرد، یکبار از شهر صور وادار به عقبنشینی کرد، یک بار هم به کلی جنوب لبنان را و شهرها و روستاها و بلندیهای لبنان را از وجود نحس رژیم صهیونیستی تخلیه کرده؛ یعنی این توانایی به مرور همینطور افزایش پیدا کرده.
✏️ حزباللّه از یک جمع کوچک مجاهد فیسبیلاللّه تبدیل شدند به یک تشکیلات عظیمی که یک چنین قدرتی دارد، یک چنین توانایی دارد که میتواند در نوبتهای مختلف این دشمنی را که مسلح به سلاح نظامی، تبلیغاتی، سیاسی و اقتصادی است، مستظهر به ورود فسّاق و فجّار بزرگ دنیا مثل همین رؤسای جمهور آمریکا و امثال اینهاست، توانسته این دشمن را به عقبنشینی وادار کند و آن را شکست بدهد. این تجربهی ماست، دیدیم.
✏️ عین همین تجربه در مورد مقاومت فلسطین اتفاق افتاده است. آنها هم از سال ۱۳۸۸ تا امروز ۹ بار با رژیم صهیونیستی درگیری داشتند. در همهی این ۹ بار اینها غلبه پیدا کردند. امروز هم مقاومت فلسطین غلبه پیدا کرده بر رژیم صهیونیستی بر خلاف آنچه که در ظاهر امر انسان سطحی مشاهده میکند.
✏️ چون که او مقصودش این بود حماس را ریشهکن کند و نتوانسته بکند. این همه انسان را قتلعام کرده، چهرهی زشت خودش را به همهی دنیا نشان داده، خباثت خودش را به همه ثابت کرده، خودش را محکوم کرده، خودش را منزوی کرده. به خیال خود رهبران مقاومت را رهبران حماس را به شهادت رسانده، به خیال اینکه حماس تمام شد. درعینحال حماس دارد هم چنان میجنگد. هم چنان دارد مبارزه میکند. این معنایش شکست رژیم صهیونیستی است.
✏️ درباره حزباللّه هم همین جور است. حزبالله قوی است. حالا یک عدّهای در خود لبنان و جاهای دیگر، به گمان اینکه حزباللّه ضعیف شده، زبان به قَدْح کارهای حزباللّه باز کردند. اشتباه میکنند، اینها دچار توهماند، حزباللّه قوی است، دارد مبارزه میکند.
✏️ بله، شخصیت برجسته و مهمی مثل جناب سیّد حسن نصراللّه یا جناب سیّد هاشم صفیالدین و امثال اینها در بین آنها نیستند؛ اما تشکیلات با مردان خودش با قدرت معنوی خودش با روحیهی خودش بحمداللّه حضور دارد و دشمن نتوانسته بر این تشکیلات فائق بیاید و انشاءاللّه نخواهد توانست و انشاءاللّه دنیا و منطقه روزی را خواهد دید که به طور واضح رژیم صهیونیستی از دست این مجاهدین فی سبیلاللّه شکست بخورد انشاءاللّه. ۱۴۰۳/۸/۱۷
🖼 #بسته_خبری | #خط_دیدار | #دیدار_خبرگان
💻 Farsi.Khamenei.ir
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
45.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷فیلم کامل بیانات صبح روز پنجشنبه رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری. ۱۴۰۳/۸/۱۷
🖼 #دیدار_خبرگان | صوت کامل | متن بیانات
💻 Farsi.Khamenei.ir
۱۴۰۳۰۸۱۷_بیانات_رهبر_انقلاب_در_دیدار_اعضای_مجلس_خبرگان_رهبری.pdf
2.01M
🌷 #جزوه | متن کامل بیانات صبح روز پنج شنبه رهبر انقلاب دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری. ۱۴۰۳/۸/۱۷
🖼 #دیدار_خبرگان | صوت کامل | متن بیانات
💻 Farsi.Khamenei.ir
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
کینزی ها و عقائد اقتصاد کلان.pdf
358.2K
📚 کینزی ها و عقائدِ #اقتصاد_کلان
✍️ در این فایل ۲۷ صفحه ای، پیرامونِ عقائدِ اقتصادیِ #مکتب_کینز به طور خاص و سائر عقائدِ "اقتصاد کلان" به طور عام، مطالبی به سمع و نظر رسیده است که اهمِّ عناوین آن عبارتند از:
1️⃣ مقدمه و زمینه های شکل گیریِ مکتب کینزی
2️⃣ دیدگاه های پولیِ مکتب کینز
3️⃣ کینزی ها و پسا کینزی ها
4️⃣ عقائد مکتب های چندگانه اقتصاد کلان (ارتدکس کینزی، کینزی جدید، پساکینزی، ارتدکس کلاسیک یا پول گرا، کلاسیک جدید، اتریشی، دور کسب و کار حقیقی
/ بیم موج
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
چرا عملا فقط نتانیاهو این درگیری را «وجودی» می بیند؟!
✍علیرضا کمیلی
کسی که خیلی واضح نشان داده که درگیری پس از طوفان الاقصی را براستی یک جنگ وجودی و سرنوشت ساز می بیند شخص «نتانیاهو» است! وی با عبور از همه خط قرمزها و زدن هنیه در تهران و سید در بیروت آن را به اوج خود رساند و ثابت کرد معادلات ذهنی ما باید تغییر کنند.
گرچه رهبری انقلاب در دیدار نبیه بری همین تعبیر جنگ وجودی را کردند ولی من نشانه های این درک را در بدنه مدیران کشور و حتی نیروهای نظامی و امنیتی مان نمیبینم!
چرا؟
چون هنوز وسط این جنگ مهم که غزه در حال از دست رفتن است، عده ای از تمایل به اصلاح روابط با مصر می گویند!
رویایی که پنج دهه است محقق نشده و حالا هم به جایی نخواهد رسید! حال آنکه باید اینک روی مصر فشارهای مختلف میدانی بیاید تا اثر مستقیم آن را روی تصمیمات آمریکا و رژیم موقت شاهد باشیم!
اردن نیز از همین زمره می باشد و کاملا بدون تحرک رها شده است! حال آنکه هر اقدامی در اردن اثر مستقیم بر غزه دارد.
نقطه دیگر، امارات متحده عربی بعنوان کشوری کوچک و ضربه پذیر است که با وقاحت تمام در حال خدمت رسانی به رژیم موقت است و کشتی های شرکت زیم دایما در حال تردد میان رژیم و امارات هستند و کسی هم متعرض آنان نمی شود!
آقایان! جواب خدا را نخواهید داد اگر امروز کوتاهی کنید چون فردا خیلی دیر است!/ صراط
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔺ترامپ را بیهوده گُنده نکنید!
#عبدالرحیم_انصاری
🔹ترامپ ۲۰۲۴ به مراتب از ترامپ ۲۰۱۶ ضعیف تر است، زیرا آمریکای ۲۰۲۴ از آمریکای دوره های قبل ضعیف تر است. ترامپ را بیهوده گنده نکنید و ترسناک جلوه ندهید؛ جنایاتی که بایدن خواب آلود کرد را ترامپ ۲۰۱۶ هم نکرد. در دوران ترامپ یک حاج قاسم شهید شد، اما در دوران بایدن نصرالله، زاهدی، سید رضی، نیلفروشان و تمام حلقه اول فرماندهی حزب الله به شهادت رسیدند. آنچه باید مورد پرسش قرار بگیرد این است که با ترور این عزیزان حرکت رو به جلوی مقاومت آیا متوقف شد؟ آمریکا و اسرائیل قبل از شهادت این عزیزان شکننده تر بودند یا آمریکا و اسرائیل بعد از شهادتشان؟
🔹بازگشت ترامپ از استیصال و ناتوانی آمریکا حکایت دارد، آن وقت عده ای در داخل این ضعف را قدرت آمریکا میبینند. قوی تر و کله خراب تر از ترامپ جُرج بوش بود که هیچ غلطی نکرد؛ مکار تر از او اوباما و کارتر و کلینتون و ریگان بودند که راه به جایی نبردند؛ آن هم کِی؟ آن زمان که ایران یک چهارم توان امروز را هم نداشت! آمریکایی که از اوباما به ترامپ شیفت میکند و بعد از ترامپ، گیج و منگی چون بایدن را بر مسند مینشاند و دوباره به دیوانگی ترامپ بازمیگردد در مسیر افول قرار دارد نه در مسیر احیای قدرت.
🔹آنها باز هم خواهند فهمید که با ترامپ ۲۰۲۴ نیز هیچ غلطی نخواهند کرد. همه اینها دست و پا زدن و تلاش های ناکامی برای حفظ نظم آمریکایی دنیا است که در معرض فروپاشی قرار دارد. ترامپ جنگ اوکراین را متوقف میکند؟ خب چه بهتر! آیا میدانید هزینه این توقف برای ایالات متحده چقدر است؟ آیا میدانید عقب نشینی آمریکا از جبهه اوکراین یعنی شکست آشکار ناتو در برابر پوتین و قدرت گرفتن روسیه و البته بلوک شرق؟!
🔹همه اینها وجود دارد و صد البته که راهی هم جز عقب نشینی تحت القای دوستی ترامپ و پوتین نیست! راهی جز القای رفاقت ترامپ و کیم جونگ اون نیست! دیوانه ای که اینبار قرار است نقش یک عاقل را بازی کند و مسیرهای اشتباه آمریکا را اصلاح نموده و از حجم ضررها بکاهد! اوکراین ویران شده؟ به درک! مگر برای آمریکا مهم است؛ مهم آن است که اروپا حالا در معرض خطرات امنیتی قرار دارد و احساس میکند در برابر روسیه بی دفاع تر از همیشه است؛ اروپایی که حالا وابسته تر از همیشه به آمریکا است؛ آن هم آمریکای ترامپ! ترامپی که قبل از آمدن بایدن، اروپایی ها او را بایکوت کرده بودند، حال آنکه اکنون مجبورند با او تعامل کنند؛ چرا؟ چون بایدن آنها را برای تحقق اهداف ترامپ خلع سلاح کرده است!
🔹هریس دلقکی بیش نبود؛ یک رئیس جمهور خیالی که اروپایی ها فکر میکردند می آید و با آنها همکاری ها را ادامه میدهد. اروپایی های بدبخت هم مثل بعضیها در داخل ایران فکر میکردند یک زن دموکرات رئیس جمهور میشود؛ شاید کارتون سیمپسون ها را زیاد میدیدند یا حس نوسترآداموسی شان گل کرده بود! شاید هم تصور میکردند رئیس جمهور واقعا از دل آرای مردم آمریکا بیرون می آید؛ یا خیال میکردند بایدن واقعا احمق و ترامپ واقعا دیوانه است؛ و البته که تصور نمیکردند و هنوز هم نمیکنند که همه اینها یک بازی است! عقلای دنیا اما میفهمند! همه آنهایی که میگویند دموکرات و جمهوری خواه هیچ فرقی ندارند جزو عاقل ترین ها هستند؛ درست مثل جمهوری اسلامی ایران!
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
نگاهی به گزینههای احتمالی وزارت خارجهٔ ترامپ؛
🔴جمع چهرههای ایرانستیز جمع است!
▫️پولیتیکو در گزارشی مفصل به بررسی پنج گزینه احتمالی پرداخت که قریب به اتفاق آنها چهرههایی ضدایرانی هستند که در سابقه سیاسیشان، ارتباط با گروههای اپوزیسیون فارسیزبان هم دیده میشود.
بخشی از گزارش پولیتیکو:
🔻دوره اول ریاستجمهوری ترامپ نشان داد که وزیر خارجه دولت او، به عنوان بالاترین مقام ارشد سیاست خارجی کشور چطور میتواند [با یک تصمیم] سقوط یا پیشرفت کند!
🔻ترامپ روابط سردی با اولین وزیر امور خارجه خود «رکس تیلرسون» داشت و به آرامی او را از سیاستگذاری ایالات متحده خارج کرد و سپس در مقابل چشم جهانیان در شبکههای اجتماعی اخراجش را اعلام کرد. اما جانشین تیلرسون، مایک پمپئو، تبدیل به یکی از قابل اعتمادترین مشاوران ترامپ شد.
⬜گزینههای احتمالی مورد نظر ترامپ برای هدایت سیاست خارجی آمریکا:
▫️ رابرت اوبراین Robert O'Brien
اوبراین یکی از چهار مشاور امنیت ملی ترامپ و از معدود اطرافیان او در دوره قبل است که با ترامپ به چالش جدی بر نخورد! رابرت اوبراین طی سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بهعنوان فرستاده ویژه ترامپ در امور بازداشتشدگان فعالیت میکرد. یکی از مهمترین اقدامات او در این جایگاه، مذاکره برای آزادی رپر بازداشتشده در سوئد، ایسپ راکی(A$AP Rocky) بود؛ پروندهای که ترامپ هم در آن مداخله و[طبق گزارشها] سوئد را تهدید به جنگ تجاری کرد! اوبراین در حزب جمهوریخواه بهعنوان یکی از حامیان بزرگ ناتو و اوکراین شناخته میشود.(۵۸ ساله)
▫️ مایک والتز Mike Waltz
والتز، کهنهسرباز ارتش آمریکا و کلاهسبز سابق(کماندوی ارتش) است. او از حامیان کمک مالی به اوکراین بوده و در عین حال، به دنبال تقویت نظارت بر بودجه مالیاتدهندگان برای اقدامات جنگی کییف است. والتز همچنین پیشتاز واکنشدهندگان به بایدن، درباره خروج ناموفق از افغانستان بود. والتز، نماینده فلوریدا، در محافل حزب جمهوریخواه به عنوان یک رقیب بالقوه برای یک پست عالی امنیت ملی در دوره دوم ترامپ ظاهر شده، از جمله جایگاه وزارت امور خارجه، وزارت دفاع و یا جایگاه ارشدی در یک آژانس اطلاعاتی.(۵۰ ساله)
▫️مارکو روبیو Marco Rubio
روبیو یکی از مخالفان سابق ترامپ است که حالا به حامی او تبدیل شده. او دیدگاههای تندی درباره بسیاری از مسائل سیاست خارجی از جمله ایران و کوبا دارد. با این حال، سناتور فلوریدا، پیشتر با دموکراتها روی قانونی کار کرده که خروج ترامپ از ناتو را سختتر میکرد. او همچنین سعی کرده در ظاهر از اوکراین حمایت کند؛ البته بدون اینکه صراحتاً موضع ترامپ مبنی بر اینکه «کییف باید برای پایان دادن به جنگ با مسکو مذاکره کند» را رد کند! روبیو از طریق سنای تحت کنترل حزب جمهوریخواه عبور خواهد کرد و احتمالاً در طول مسیر، چند رأی دموکرات را هم به دست خواهد آورد. سؤال بزرگ این است که آیا ترامپ او را ضعیفتر از آن میبیند که دیپلمات ارشد آمریکا باشد یا به او اعتماد میکند؟(۵۳ سال)
▫️ ریچارد گرنل Richard Grenell
گرنل، سفیر سابق آمریکا در آلمان است و در دوره مأموریتش دستگاه دیپلماسی آلمان را به هم ریخت! او در مقطعی سرپرست «اداره اطلاعات ملی آمریکا» هم بوده است. ریک گرنل طی مدت اخیر، بهعنوان یکی از تأثیرگذارترین مشاوران ترامپ در امور بینالملل در کمپین او تثبیت شده است. بسیاری از کارشناسان جمهوریخواه، گرنل را از گزینههای اصلی «وزارت امور خارجه» یا جایگاه «مشاور امنیت ملی» آمریکا میدانند. او درصورت رسیدن به جایگاه وزارت، به نخستین وزیر کابینه تاریخ آمریکا تبدیل میشود که آشکارا همجنسگراست! ترامپ از گرنل با عنوان «فرستاده من» یاد میکند. او درحال حاضر مشاور ارشد Protecting America Initiative(ابتکار عمل حفاظت از آمریکا) است؛ سازمانی غیرانتفاعی که تمرکزش بر «مبارزه با نفوذ دولت چین» اعلام شده.(۵۸ ساله)
▫️بیل هاگرتی Bill Hagerty
سناتور تنسی یکی از جمهوریخواهانی است که پس از پیروزی ترامپ در سال ۲۰۱۶ به کارزار او روی آورد. هاگرتی، بازمانده دولت بوش، پیش از نامزدی در مجلس سنا در سال ۲۰۲۰، بهعنوان سفیر آمریکا در ژاپن فعالیت کرد. او از موقعیت خود در کمیته روابط خارجی سنا برای بهدست آوردن شهرت بهعنوان یک تندرو سرسخت علیه چین استفاده کرده. این سناتور همچنین از معدود سناتورهایی بود که به بسته کمکی امنیت ملی که اوایل سال جاری با افزایش بودجه برای اوکراین تصویب شد، رأی منفی دادند. دلیل اعلامی او برای رأی مخالف دادن به این بسته کمکی، لزوم توجه بیشتر به امنیت مرزی آمریکا بود.(۶۵ ساله)
/ فرهیختگان آنلاین
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
✅ چرا حجاریان به دنبال بلوای خیابانی می گردد؟؛
سعید حجاریان، به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با روزنامه شرق با تأکید بر اینکه دولت آقای پزشکیان اصلاحطلب با قرائت دومخردادی نیست، گفته است: دولت آقای پزشکیان موزاییک جریانها و نحلههاست که به «وفاق» ترجمهاش میکنند. در این ترکیب موزاییکی همه سهیم شدهاند و حرف کسانی که میگویند دیگر نباید مخالفت و انتقادی وجود داشته باشد، ناظر به این موضوع است. در اینجا ولی یک بیتوجهی صورت گرفته است و آن اینکه دولت بدون پروژه و راهبرد نمیتواند کارش را پیش ببرد زیرا حتی نیروهای درونش یکدیگر را خنثی میکنند.
او سپس در بخش پایانی اظهاراتش درباره پروژه سیاسی خود مبنی بر فشار از پایین و چانهزنی در بالا میگوید: اکنون احزاب بهشدت ضعیف شدهاند و جامعه مدنی در حضیض است و فقط، بعضی جنبشهای پراکنده مانند جنبش زنان و معلمان و بازنشستگان و کارگران باقی ماندهاند که آنها هم رمق چندانی ندارند. این یعنی پیوندها در پایین گسسته شده است. با این حال ممکن است در شرایطی که اوضاع بینالمللی بر ما تحمیل کرده است، خردهجنبشهایی بهوجود بیاید و مواردی از قبیل پیروزی ترامپ و پیامدهایش تبدیل به سوخت این خردهجنبشها شوند. در چنین شرایطی قشرهای آسیبپذیر همبسته میشوند و دولت را تحت فشار قرار میدهند و طبعا مواجهه با یک جمعیت ضعیف قحطیزده و گرسنه، بسیار سخت خواهد بود بنابراین دولت ناچار خواهد بود از طرق دیگر رضایت این جمعیت را جلب کند ولی در این میان کسی نیست که چانهزنی کند از اینرو خود دولت در برابر مردم قرار میگیرد. در چنین موقعیتی ممکن است احقاق حقی صورت بگیرد اما این حالت بهنظر من مناسب و پایدار نیست، در نتیجه من مدافع آن نیستم. ما سنت تحزب داشتهایم و باید چانهزنی را به حزب و سندیکا واگذار کنیم. آنها هستند که باید مطالبات را دروازهبانی کنند و صداها را منعکس کنند تا هزینه مطالبهگری جامعه کاهش پیدا کند. در دوره جدید کسی نباید بابت مطالبهگری خطری متوجهاش شود و راه پیشگیری از این قبیل خطرات، تقویت احزاب است.
*ما قضاوت درباره اظهارات حجاریان که صراحتا به یک مواجهه خیابانی اشاره دارد را بر عهده مخاطبان محترم وامیگذاریم.
✅چند نکته :
اما این سؤال را در محضر مردم از حجاریان میپرسیم که علت علاقه او به "مواجهه اقتصادی مردم با دولت در خیابان" یا همان فتنه اقتصادی چیست!؟
🔹چرا حجاریان طی بیش از یک دهه گذشته بارها و به انحاء مختلف به این معنا اشاره کرده اما حتی یکبار هم حاضر نشده به مردم بگوید خیابان هیچ حاصلی جز خونابه و ناامنی نخواهد داشت؟
🔹جالب است که حجاریان نه تنها دست به این اعتراف نمیزند بلکه حتی از این میگوید که در این مواجهه و مقاتله البته ممکن است احقاق حقی هم صورت بگیرد!
🔹چرا حجاریان به مردم نمیگوید از کشته شدن آنها در خیابان نه تنها هیچ مطالبه اقتصادی محقق نمیشود بلکه بدنهای آنها تبدیل به پلههایی میشود که سیاسیون برانداز پشت پرده به شهوات سیاسی خود برسند؟
🔹از اینها گذشته چرا حجاریان از پی واژگان سیاسی و تأکید بر تحزّب و دموکراسی و توسعه اما دائما به دنبال "خیابان" میگردد؟
🔹خیابان پروژه کیست که اینچنین در لسان و قلم حجاریان مهم شده است!؟
🔹طبعا پاسخ این سؤالات باید بسیار حائز اهمیت باشد. خاصّه برای دولت مسعود پزشکیان که اگر میخواهد شاهد اغتشاشات دیماه ۹۶، آشوب آبان ۹۸ و بلوای ۱۴۰۱ نباشد لزوما باید فرماندهان میدانی فتنه را رصد کند.
🔹ذکر این نکته هم ضروریست که دولت پزشکیان در حالی به شخصی به نام "علی ربیعی" سمت اعطا کرده است؛ که این فرد پس از اغتشاشات آبان ۹۸ در یادداشتی نوشته بود: "حکایت همچنان باقیست"!
🔹اکنون اگر آقای پزشکیان مخالف تحرک خیابانی است؛ باید در مقابل چرایی انتصاب ربیعی؛ پاسخ قانعکنندهای در چنته داشته باشد.
/اساتید انقلابی و نخبگان علمی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🚨#فوری | مایک ایوانز، مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، در مصاحبه با روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت، طرح خود را برای خاورمیانه فاش کرد:
⭕️ ترامپ از اسرائیل می خواهد که کار خود را از هم اکنون تا 20 ژانویه تکمیل کند.
⭕️ از بین بردن حماس و حزب الله و حمله به تأسیسات نفتی ایران که منجر به فروپاشی اقتصادی آن می شود.
⭕️ بعدها توافقنامه صلح تاریخی با پادشاهی عربستان سعودی و جهان سنی.
⭕️ پنجره با اسرائیل فقط تا ژانویه باز است و پس از اتمام ماموریت اسرائیل، ترامپ سازنده عصر جدیدی در خاورمیانه خواهد بود./خبار_مقاومت_اسلامی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
💢علل پیروزی ترامپ بر دموکراتها
🔹با وجود نزدیکی آمار منتشره از سوی موسسات نظرسنجی در طول هفتههای منتهی به انتخابات، شماری از تحلیلگران بر اهمیت نظریه «حامیان مخفی ترامپ» در انتخابات فوقالذکر مکررا تاکید میکردند؛ اشاره به آن گروه از حامیان ترامپ که به دلیل ادله غیرمنطقی خویش نظیر تمایلات زنستیزانه، برتری نژادی، اتکا به خشونت در برابر مهاجران یا باورهای آخرالزمانی از بیان نظر خود در پرسشهای موسسات نظرسنجی طفره رفتند و در پاسخ به سوال حمایتشان از کدام نامزد، به پاسخی مبهم و مردد اکتفا کردند؛ حامیانی که دل در گرو ترامپ داشتند، اما استدلالی منسجم و متقن برای بیان این حمایت نداشتند. اکنون با خاتمه انتخابات و رای بیش از تصور ترامپ بویژه در ایالتهای چرخشی، راحتتر میتوان به تجزیه و تحلیل چرایی پیروزی وی پرداخت.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
💢سرفصل دو سخنرانی مهم انتخاباتی #دونالد_ترامپ قبل از پیروزی در #انتخابات_آمریکا درخصوص آیندهی منطقهی غرب آسیا، اسرائیل، ایران و جبهه مقاومت
‼️من کاندیدای کسانی هستم که میخواهند از #تمدن_غرب و اسرائیل و #آمریکا دفاع کنند. وقتی به کاخ سفید برگردم، خیلی سریع ثبات را در خاورمیانه برقرار و جهان را دارای #صلح خواهم کرد!
‼️اگر من پیروز نشوم #اسراییل از روی نقشه #محو میشود! حمله ۷ اکتبر (عملیات #طوفان_الاقصی) به اسرائیل، بدترین حمله به مردم یهود بعد از هولوکاست بود. اگر من رئیسجمهور بودم این حمله رخ نمیداد.
‼️بیثباتی در منطقهی #غرب_آسیا به بالاترین سطح خود طی ۵۰ سال اخیر رسیده. با پیروزی کامالا هریس، #اسرائیل طی ۲ سال #نابود میشود.
‼️امروز داشتم به نقشه منطقه (غرب آسیا) نگاه میکردم! سرزمین اسرائیل #خیلی_کوچک است! من ارتشهای ایران (نیروهای #جبهه_مقاومت در منطقه) را نگاه میکردم. صدها هزار نظامی دارند. #خیلی_زیاد است.
‼️من داشتم میگفتم که اسرائیل در مقایسه با کشورهای خیلی بزرگ #خاورمیانه (غرب آسیا) زیادی کوچک است. آیا راهی هست که اسرائیل را کمی #بزرگتر کنیم؟ اسرائیل خیلی ریز است!
‼️اسرائیل الان در سه #جبهه (غزه، لبنان و کرانه باختری) میجنگد و توان و نیروی کافی برای ادامه جنگ در سه جبهه را ندارد!
‼️ تصرف خاورمیانه برای #ایران فقط دوازده دقیقه طول میکشد! ایران به راحتی میتواند در دوازده دقیقه، کل غرب آسیا را تصرف کند./ژئوپلیتیک_رسانه
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔰 کربلا با زینب(س) کربلا شد
👤 #حسین_شریعتمداری
🔸تحریف و روایت غیرواقعی میتواند واقعیت یک رخداد یا واقعه را در افکار عمومی تغییر بدهد و حتی تعریفی متضاد با آنچه واقعاً بوده است را در ذهن مخاطبان جای دهد. از این روی، امروزه برای هر رخداد مهم و تعیینکنندهای یک «پیوست رسانهای» تعریف میکنند تا از تحریف و وارونهنمایی آن پیشگیری شده باشد. جنگ روایتها، از نظر اهمیت، با جنگهای نظامی نیز برابری میکند.
🔸به ماجرای جنگ غزه و جنایات وحشیانه و هولناک رژیم صهیونیستی نگاه کنید و این رخداد ضدبشری را با آنچه مقامات و رسانههای غربی از نسلکشی و قتلعام مردم مظلوم غزه روایت میکنند مقایسه کنید. چه میبینید؟
🔻حجم انبوهی از دروغها و روایات وارونهای که از جنایات رژیم صهیونیستی به خورد مخاطبان داده میشود! خوشبختانه، این روزها جاده اطلاعات و اخبار یکطرفه نیست و در عصری که از آن با عنوان انفجار اطلاعات یاد میکنند، حجم قابل توجهی از گزارشها و اخبار واقعی مربوط به جنایات مشترک آمریکا و اروپا و صهیونیستها نیز برای افکار عمومی جهان مخابره میشود که برانگیختگی گسترده افکار عمومی ملتها، حتی در آمریکا و اروپا علیه صهیونیستها، نمونهای از آن است.
🔸حضرت زینب (سلامالله علیها) را میتوان و باید پیوست رسانهای بینظیر و البته ملکوتی واقعه کربلا تلقی کرد که اگر نبود، عظمت حماسه بزرگ کربلا و عاشورا در تاریخ گم شده بود. و به قول شاعر نکتهسنج فارسیگوی«کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود» حالا به بخشی از بیانات موشکافانه رهبر معظم انقلاب در وصف جهاد تبیین زینب کبری(س) توجه کنید:
🔻«زینب کبری (سلامالله علیها) جهاد تبیین را، جهاد روایت را راه انداخت، نگذاشت و فرصت نداد که روایت دشمن از حادثه غلبه پیدا کند، کاری کرد که روایت او بر افکار عمومی غلبه پیدا کند.
🔸حالا تا امروز روایت زینب کبری (سلامالله علیها) از حادثه عاشورا در تاریخ مانده، [امّا] در همان زمان هم تأثیر گذاشت در شام، در کوفه، در مجموعه سالهای حکومت اموی و منتهی شد به ساقط شدن حکومت اموی. ببینید! این درس است، این همان حرفی است که بنده همیشه میگویم: شما روایت کنید حقایق جامعه خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را. شما اگر روایت نکنید، دشمن روایت میکند./ کیهان انلاین
بارش نور در میلاد حضرت زینب (سلامالله علیها) مبارک باد.
#نکته
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
صبح صادق.pdf
1.96M
هفته نامه صبح صادق
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
/ انقلابی بمانیم
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔴 میرزائی: پیوستن به FATF تضمینی برای خروج از لیست سیاه نیست/ خسارت محض دیگری در راه است؟
مسئول اقتصادی بسیج دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با دانشجو:
🔸در هفتههای اخیر شاهد مواضعی از سوی دولت هستیم که گواه بر مطرح شدن مجدد موضوع پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) است.
🔸موافقان FATF میگویند تعهد به توصیهها باعث بهبود تجارت و تبادلات بین المللی مالی و غیرمالی و درنهایت بهبود شرایط اقتصادی میشود. مهمترین دلیل مخالفان هم مباحث امنیتی و استقلال اقتصادی است.
🔸اکثر کارشناسان معتقدند که FATF تأثیری در مشکلات ندارد و طبیعتاً کشوری که تحت تحریمهای مالی و بانکی قرار میگیرد نمیتواند اطلاعات صحیح به اشتراک بگذارد و در نتیجه به مخفی کردن راهها و ذی نفعان واقعی در حوزه تراکنشها و مبادلات بینالمللی میپردازد. یعنی دور زدن تحریمها با ایجاد بستری غیر رسمی.
🔸یکی از قواعد مهم در FATF لزوم اجماع همه اعضا برای خروج یک کشور از لیست سیاه است؛ باتوجه به شرایط کنونی میتوان گفت هیچ ضمانتی در راستای رای آمریکا و رژیم صهیونیستی به نفع ایران برای رفع موانع مبادلات مالی وجود ندارد. / طلوع امید
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
غفلت مدیریتی داریم
▪️در زمینه تولید گزارشهای مستند و متقن تاریخی، نهادهای مختلف باید نقش خود را ایفا کنند تا این خلأها جبران شود. اعم از نهادهای دولتی و سیاستگذار تا نهادهای غیردولتی و خصوصی. به عبارتی، این مسیر باید با تحلیلهای علمی و سیاستمحور از استعمارشناسی آغاز شود. مشکل اصلی دانشگاهها و حوزههای علمیه ما این است که کرسیهای آموزشی برای استعمارشناسی ندارند.
▪️ما نیاز داریم تا حرکت استعمار غرب را بهصورت کلی تدریس کنیم و سپس رشتههای مطالعاتی اروپا، آمریکا و بهویژه آمریکاشناسی، انگلیسشناسی و فرانسهشناسی را ایجاد کنیم. این رشتهها باید بهصورت منظم تولیدات علمی داشته باشند و آن جهاد تبیین که مقام رهبری از آن سخن میگویند، در این حوزه نیز عملی شود.
▪️حوزههای علمیه ما نیز همین مسئولیت را برعهده دارند اما مباحث غربشناسی، غربپژوهی و نقد غرب، متاسفانه در کشور کمرنگ است. این در حالی است که ما در برابر تهاجم غرب علیه اسلام، انقلاب و نظام خود ایستادهایم. مراکزی که باید در زمینه تولید علم فعال باشند، آگاهی لازم را ندارند.
▪️اگر این متون بهصورت فیلمنامه، نمایشنامه، داستان و رمان یا قطعات کوچکتر و موضوعی در فضای مجازی ارائه شوند، میتوان تاثیرگذاری بیشتری داشت. حوزه و دانشگاه، بهعنوان دو مرکز مهم علمی، باید بهطور جدی وارد بحث تاریخ شوند و تولید محتوای موثر داشته باشند.
🌐 مشروح یادداشت را اینجا بخوانید.
🔘 @agaah_ir
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🗓۹ نوامبر سال ۱۹۵۳میلادی
🏳فوت عبدالعزیز بن عبدالرحمن
🏳بنیانگذار حکومت عربستان سعودی
💠رهبرانقلاب
‼️توجّه بدهید مردم را به دستهایی که امروز وحدت را میشکنند. با مردم هم صریح حرف بزنید. امروز آن دستی که آمریکا علیه وحدت تجهیز کرده، عبارت است از همین دست پلید وهّابیّت. این را همینطور صریح به مردم بیان کنید؛ پردهپوشی نکنید. از اوّل، وهّابیّت را به وجود آوردند برای ضربه زدن به وحدت اسلام، برای ایجاد یک پایگاهی در بین جامعهی مسلمانها؛ همچنان که اسرائیل را به وجود آوردند برای اینکه یک پایگاهی درست کنند علیه اسلام؛ وهّابیّت را و حکومت وهّابیّت را و این رؤسای نجد را هم به وجود آوردند برای اینکه در داخل جامعهی اسلامی یک مرکز امنی داشته باشند که به خودشان وابسته باشد؛ و میبینید هم که وابستهاند. یعنی الان این سلاطین وهّابی که در بقعةالاسلام هستند، اِباء نمیکنند از اینکه تصریح کنند به وابستگی خودشان و رفاقت خودشان و طرفداری خودشان از سیاستهای دشمنان اسلام یعنی آمریکا؛ این را پوشیده نمیدارند، این همان ریشهی وهّابیّت است که امروز دارد ثمرهی پلید خودش را و ثمرهی خبیثهی خودش را نشان میدهد. و این بر مبنای ایجاد اختلاف بین مسلمین به وجود آمده است! ۶۸/۱۰/۵
/ جهادتبیینی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🗓۱۰ ماه نوامبر سال ۱۹۸۳
🏳فوت بنیانگذار جمهوری ترکیه
🏳مصطفی کمال پاشا(آتاتورک)
💠رهبرانقلاب
‼️شما خیال نکنیدآتاتورک در ترکیه با اسلام عناد داشت،نه اسلام از نظر او منافات داشت با احیاء ملیت تُرک لذا دیدید با اسلام چه کرد!۵۹/۲/۱۰
‼️شاید اساس مشکل اینستکه ملتهای اسلامی از هم جدایند.نزدیک به صد سال است که دستهایی احساسات ناسیونالیستی را در ملتهای اسلامی تقویت میکنند.در کشورهای عربی، احساس ناسیونالیسم عربی را؛در ترکیه احساس ناسیونالیسم ترکی را؛در ایران احساس ناسیونالیسم ایرانی را و در سایر ملتهای مسلمان،احساسات ناسیونالیسمی دیگر را.کسانی که این احساسات را درملتهای اسلامی تزریق کردند،شاید نظر بدی نداشتند؛اما توجّه نکردندکه پانعربیسم و پانترکیسم و پانایرانیسم به چه قیمت تمام خواهد شد.توجّه نکردندکه تزریق چنین احساساتی به قیمت این تمام خواهد شد که ملتهای یکپارچه،اینطور از همگسیخته شوند ودشمنان اسلام هر بلایی میخواهندبرسر مسلمانان بیاورند. ۷۳/۱۲/۱۱
‼️دردوران پهلوی به کلّی همه چیز از بیخ و بن کنده شد.چون بنای تقلید از اروپاییها واز«مصطفی کمال پاشا»و امثال اینها بود.چون با دین دشمنی کرده بود،آن احمق ما(رضاخان)هم آمد،بادین بنا کرد دشمنی کردن.یک بیعقل،از یک بیعقل دیگر،یک خائن،از یک خائن دیگر و یک مزدور،از یک مزدور دیگر درس میگرفت. آن دستگاه با دین،با ظاهر و باطنش،با تظاهرش،شخصیاش،اجتماعیاش، مخالف بود و مبارزه میکرد.دستگاههایی که به آنها نزدیک بود،هرچه نزدیکتر بود، باید با دین فاصله میداشت.۷۲/۵/۷
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🗓۹ نوامبر سال ۱۹۷۰م
🏳فوت ژنرال شارل دوگل
🏳رئیسجمهورمقتدر فرانسه
💠رهبدانقلاب
‼️آمریکا دچار ضعف است؛ اروپا هم همین جور است. اروپا هم دچار ضعف است. غیر از مسائل اقتصادی و مالی و پولی - که اینها ضعفهای عجیبی است و مردم را خشمگین کرده است - از لحاظ سیاسی هم اروپا امروز دچار ضعف است. من برای شما یک مثال بزنم. دولت فرانسه در دوران ژنرال دوگل که رئیس جمهور فرانسه بود، اجازه نداد که انگلیس وارد اتحادیهی اروپا بشود. چرا؟ گفتند انگلیس وابستهی به آمریکاست؛ نوع ارتباطات انگلیس و آمریکا، اتحادیهی اروپا را از استقلال میاندازد. دوگل نگذاشت که انگلیس وارد اتحادیهی اروپا شود، به خاطر ارتباط و اتصال و وابستگی به آمریکا. این مربوط به آن روز فرانسه است. این آقائی که امروز در فرانسه سر کار است، حرفهای آمریکا را رله میکند؛ همان حرفهائی را که آنها میخواهند، آنچه که در دل آنهاست، تکرار میکند؛ شده تابع محض! خب، این ضعف است. کار اروپا به اینجا رسیده است. این فرانسه است؛ کشورهای دیگر اروپائی هم به طریق اولی همین طورند. این ضعف این دستگاههاست! ۹۰/۱۱/۱۴
/ جهادتبیینی
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
▪️آیا با تبریکگفتن مشکل تحریمها حل میشود؟
🔴سادهسازان در بازی ترامپ
🔻حمید ابوطالبی، مشاور سیاسی حسن روحانی در یادداشتی که اخیراً منتشر کرده، اشارهای به سیاست رؤسایجمهور اصلاحطلب و اعتدالگرا در مواجهه با آمریکا کرد و آن سیاستها را بینتیجه و بیهدف خواند. «گفتوگوی تلفنی با اوباما برای مذاکرات هستهای و رفع تحریم و امضای برجام» و «عدم گفتوگو با ترامپ- داستان مکرون- برای جلوگیری از شکست مذاکرات و نابودی برجام» را سیاستهایی خواند که بعدها رؤسایجمهور نسبت به آن ابراز پشیمانی کردند و گفت که «برای کنترل تنشها»، باید از ماندن در گذشته اجتناب کرد و رویکردی تازه اتخاذ کرد.
🔻نگاهی به واکنش آمریکا در سالهای مختلف و در دوران ریاستجمهوری دموکراتها و جمهوریخواهان نشان میدهد آمریکاییها هیچ زمان حتی در دورانی که رئیسجمهور ایران برای برقراری رابطه با ایران چراغسبز نشان دادند، صراحتاً و رسماً موضعی درخصوص انتخاب رؤسایجمهور ایران نگرفتند و اساساً چنین چیزی میان روابط ایران و آمریکا عرف نبوده است.
🔻رفتار مشخص همه رؤسایجمهور دراینخصوص این بوده که سیاستهای آمریکا در قبال ایران با تغییر رؤسایجمهور تغییر چندانی نخواهد کرد. حال اگر در همین قالب بخواهیم آنچه از جانب برخی چهرههای اصلاحطلب و اعتدالی، مبنی بر این را که ایران با تبریک ریاستجمهوری آمریکا برقراری روابط دیپلماتیک با آمریکا را کلید بزند موردتوجه قرار دهیم، این موضوع اساساً بلاموضوع میشود و حتی در نگاه به واقعیت ماجرا میتواند ایران را در موضع ضعف قرار دهد. به نظر میرسد دراینرابطه چند اشتباه تحلیلی و محاسباتی رخ داده است.
🔻نکته اول اینکه تصور این موضوع که با دادن پیام تبریک به ترامپ مناسبات ایران و آمریکا تغییر میکند، منطقی به نظر نمیرسد، شرایط فعلی منطقه و روابط میان آمریکا و ایران در وضعیتی قرار دارد که هر رفتار ایران میبایست با محاسبات دقیق و منطقی صورت گیرد تا هم ایران را در موضع ضعف قرار ندهد و همچنین تنشها را بیش از این افزایش ندهد، اما حالا انجام رفتاری که پیش از این مسبوق بهسابقه هم نبوده و هیچ زمان در عرف دیپلماتیک دو طرف وجود نداشته، میتواند ایران را در موضع ضعف نیز قرار دهد.
🔻نکته مهمی دیگری که باید به آن توجه داشت این است که روابط دیپلماتیک میان کشورها پیچیدهتر از آن است که صرفا با یک سلام و پیام تبریک بتوان، چالشهای آن را حلوفصل کرد، آنچه در اظهارات مشاور رئیس جمهوراسبق بیش از همه خودنمایی میکند، سادهسازی این معادلات و مناسبات پیچیده است، ساده دیدن مسائل در روابط دیپلماتیک و خصوصا آمریکا، نهایتا منجر به این میشود که خسارتهای بیشتری متوجه کشور شود./ فرهیختگان آنلاین
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
🔰 سهگونه کنش؛ سازش،جنگ و مقاومت
👤 #سعدالله_زارعی
🔸دیگر سازش یک «کنش انفعالی» نسبت به قدرت طرف مقابل و بهرسمیت شناختن آن با هدف ایمن بودن از آسیبهای آن و احیاناً بهرهمندی از فرصتهای آن میباشد و متقابلاً جنگ یک «کنش فعال» نسبت به قدرت مقابل و به مصاف آن رفتن با هدف تغییر آنی و سریع ساختارهای قدرت میباشد.
🔸آن که کنش انفعالی دارد، در همه موارد و زمینهها منفعل است و آن که کنش فعال دارد، در همه موارد و زمینهها تهاجمی عمل میکند. آنچه نوشته شد، بیان مختصر تئوریک وضعیتی است که در فضای عینی جهان وجود دارد و بهطور متوالی و انبوه به تجربه درآمده است و لذا مخاطب امکان این دارد که نتیجه این دو الگوی فعال و منفعل را ببیند و به داوری درست برسد.
🔸اما واقعیت این است که جهان و از جمله جهان اسلام را نمیتوان و نباید با دوگانه سازش و جنگ معرفی کرد؛ گونههای دیگری هم وجود دارند و یکی از گونههای مهم دیگر، «مقاومت» است.
🔸کنش «مقاومت» نه کنش سازش است و نه کنش جنگ. کنشی عقلانی و واقعگرا است که نه با سازشکاری، به جریان زور و ظلم و سلطه ناروای مستکبران عالم کمک میکند و نه بیمحابا و بدون پیدا کردن راههای غلبه بر نظام ظالمانه، وارد میدان میشود و میگوید «هرچه شد، شد».
🔸کنش مقاومت، کنش «عقلانی»، «واقعگرایانه» و «آرمانی» است و در واقع ترکیب این سه عنصر میباشد. کنشی عقلانی است؛ به این معنا که با نگاه به هزینههای سنگین و خسارات دو کنش سازش و جنگ، شیوهای تضمینشده نسبت به ایجاد فضائی جدید است که در آن نه تسلیم به زور باشد و نه توأم با ایجاد فضاهای کور و پرهزینه باشد. کنش مقاومت برخلاف کنش جنگ، روابط خود را با جهان قطع نمینماید و گزینه آن جز در موارد خاص، صندلی خالی نیست اما تحمیلهای زورمندان را هم قبول نمیکند و با ایجاد موقعیتهای جدید در عرصه جهانی، خواستههای خود را علیرغم نظر زورمندان پیش میبرد.
🔸 کم نیستند کسانی که ایران را به بنسلمانیسم و یا به بنلادنیسم دعوت میکنند و هر دو دسته هم از محاسبه و خرد جمعی و امثال این کلمات استفاده مینمایند، اما انتخاب ایران «مقاومت» است. منطق مقاومت نه تحریک کردن و نه تسلیم شدن است. بر اساس کنش مقاومت، ایران به مراتب سنگینتر از ضربهای که روز شنبه پنجم آبانماه دریافت کرده، ضربه خواهد زد./کیهان آنلاین
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402
💢ما و انتخابات آمریکا؟!
✍عزیز غضنفری
🔹وضعیت بین ایران و آمریکا در زمره مسائلی بوده که همواره مورد توجه کارشناسان سیاسی و عموم مردم بوده است. از این منظر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا برای همه مردم دنیا معنایی داشته و برای مردم ایران معانی دیگری دارد. این نکته معمولاً در موعد برگزاری انتخابات در آمریکا خود را نشان میدهد؛ به گونهای که نه تنها ذهنها، بلکه برخی شاخصهای اقتصادی تحت تأثیر انتخابات آمریکا سمت و سو پیدا میکند؛ اما حقیقت چیست؟! برای مردم و یک نظام سیاسی که نه از رئیسجمهور دموکرات خیر دیده و نه جمهوریخواه، چه فرقی میکند که در آمریکا چه کسی رئیسجمهور شود؟ اما برخی نیروها و گروههای سیاسی و رسانهها در ادوار مختلف کوشیدهاند به نوعی سرنوشت ملت و دولتها در ایران را به تحولات سیاسی در آمریکا پیوند بزنند.
🔸در همین دوره چهار ساله اخیر دموکراتها، دو جنگ سرنوشتساز و تعیینکننده در سطح جهان آغاز شد، که از قضا آمریکا در ریشهها و تداوم هر دو جنگ نقش انکارناپذیری داشته و دارد. همچنین هنوز مردم ایران خاطره تلخ جنگ تمام عیار اقتصادی که ترامپ از سال ۹۷ علیه ملت ایران به راه انداخت، از یاد نبردهاند. هنوز که هنوز است بسیاری از رمز و رازهای توطئهگریهایی که ايالات متحده آمریکا از ۱۸ اردیبهشت ۹۷ علیه مردم و دولت ایران عملیاتی کرد، برای عموم آشکار نشده است. آن هم علیه دولتی که با جدیت و اعتقاد به سمت اجرای توافق هستهای و کاهش تنش و حل مسائل با آمریکاییها حرکت کرده بود. دولت وقت در جمهوری اسلامی ایران برای اثبات حسن نیت خود، همه تکالیف مشخص شده در برجام و حتی بسیاری از استانداردهای سیاسی دولتهای غربی را مورد توجه قرار داد، اما مقامات آمریکایی به این سیاست کمترین وقعی ننهادند.
🔹در اینجا یک راهکار اساسی وجود دارد؛ راه پیشرفت کشور از درون نظام سیاسی میگذرد. باید تا سر حد ممکن شاخصهای انسجام ملی را افزایش داد و بر منابع قدرت ملی افزود. حتی اگر بخواهیم تحریمهای ظالمانه را از سر راه ملت ایران برداریم، باز راه آن از مسیر اصول سهگانه ترسیم شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی میگذرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲ با تبیین ضوابط و شاخصهای سیاست خارجی موفق، «عزت» به معنای نفی و پرهیز از دیپلماسی التماسی، «حکمت» به مفهوم تعاملات و فعالیتهای خردمندانه و محاسبه شده و «مصلحت» به معنای انعطاف برای دور زدن موانع سخت و ادامه دادن مسیر را سه کلیدواژه اساسی در دیپلماسی کشور خواندند./بصیرت
#حرفروز
میدان سیاست
🌍 کانال سیاسی، خبری، تحلیلی و نخبگانی"میدان سیاست"
https://eitaa.com/meydaneseyasat1402