توجه
بعد از سلام
استاد حاج آقای بنایی این هفته تشریف نمیاورند.
اما هیات برقرار است.
حجت الاسلام خضری ۲۱ دی ۱۴۰۱.m4a
20.81M
🔻صوت سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی خضری در هیئت میثم تمار مورخ چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۲۱
@meysamtammar_qz
بسمالله...
پرسش و پاسخ از استاد اخلاق حضرت آیت الله العظمی ابوالفضل بنایی کاشی
۱_ آیا نقش وجودی جن در زندگی انسانها واقعیت دارد؟ وچگونه می توان از شرارتهای اجنه در امان ماند؟ وجود جن مطابق آیات قرآن حقیقت دارد و از شر آنها باید به خدا پناه برد اما خلقت اجنه نسبت به انسان ضعیفتر است. یادم میآید یک بار خدمت آیتالله رضوانی از فقهای سابق شورای نگهبان رسیدیم، ایشان از طرف حضرت امام(ره) مسئولیت تولیت مسجد سید عزیزالله در بازار تهران را هم بر عهده داشتند. ایشان می فرمودند: " اجنه ضعیف هستند، من در نجف سیوطی (ادبیات عرب)
می خواندم که یکی از این اجنه از من تقاضای مباحثه کرد، مدتی باهم مباحثه داشتیم اما وقتی دیدم که آن جن درس نمیخواند و ضعیف است، دیگر با او مباحثه را ادامه ندادم. " لذا اجنه وجود دارند اما ضعیف هستند. در بینشان اصلا مرجع تقلید ندارند. آیت الله بهاالدینی می فرمودند: " بعد از رحلت مرحوم آقا سید حسن اصفهانی، جعفر جنی نزد من آمد و گفت زین پس چه کسی مرجع ما است؛ من به اوگفتم از این بعد آقا سید محمد حسن خوانساری صاحب نماز باران عِلمیّت دارند ولی ذوق مرجعیت را آقای برجوردی دارند پس مکلف هستید که از آقای بروجردی تکلیف کنید. " اجنه اهل تقلید و مومن و یا کافر هستند. اجنه مثل ما غذا نمی خورند و چون بدنشان فاسد نمی شود، عمر طولانی دارند. اجنه، غدیر را دیدند و در آن زمان دو گروه شدند یک عده به ولایت حضرت امیر سلام الله علیه ایمان آورند و عدهای دیگر شرک ورزیدند و مشرک شدند. پس اینها دو گروه هستند؛ مومن و مشرک. اما وجودشان چه مقدار می تواند موثر باشد؟ به جهت ضعف خیلی نمیتوانند غلبه پیدا کنند. یک موضوع دیگری هم اینکه برای حضور بین ما انسانها یک ممنوعیت صد درصدی دارند. بعد از بعثت در روایت متعدد داریم که ما امت آخر هستیم؛ در امت های قبل از ما مثلا امت حضرت سلیمان(ع)، اجنه این فرجه را داشتند که حرکات ظاهری در بین انسانها داشته باشند اما در ارتباط با پیامبر خاتم که پیامبر رحمت هستند، این اجازه به اجنه داده نشده که در بین امت ایشان دخل و تصرفی داشنه باشند اما کفار اجنه نسبت به کفار کمک فکری می کنند. حضرت آقا (امام خامنهای مدظلهالعالی) در یکی از سخنرانی هایشان نیز اشاره کردند که از شر جن و انس باید به خدای متعال و ائمه علیهم السلام پناه ببریم و هشیار باشیم. اشاره ایشان به همین موضوع مهم است که کفاری که کمر خصم به نابودی ملتهای آزاده و مسلمان بستهاند را اجنه کفار یاری میکنند اما این کمک به شکل ملموس نیست بلکه یاری اجنه در قالب القائات فکری است لذا اینکه میگویند جن آمده خانه ما و وسیله ما گم شده این ها دروغ است، این کارهای دعانویسهای شیاد و کلاهبردار است.
۲_ راهکار برای رهایی از وسوسه های شیطانی بیان کنید؟ عرض کردم وسوسه شیطان به معنای ملموس و جِنّی نداریم؛ وسوسه های شیطان همان به اصطلاح وسوسه هایی است که اول گناه پیش میآید. مثلا در فلان شبکههای اجتماعی فلان فیلم را باز کنیم ببینیم انتهای آن چه می شود. آن مقدمات گناه را اختیاراً نباید پیش آورد. (تقوا= عمل به واجبات و ترک محرمات)
۳_ معروفه که از قدیم میگویند اهل بیت باید بطلبند تا به زیارتشان برویم اما چرا کسی که تمکن مالی دارد بر خلاف انسانهای معمولی و کم درآمد، هر ساله میتواند با سفر هوایی به زیارت عتبات و سایر ائمه علیهم السلام برود؟ معلوم میشود که آن مثال قدیمی درست نیست، زیارت اهل بیت همت می خواهد، اگر انسان همت کند، آنها همیشه ما را طلب میکنند. همه وجود اهل بیت علیهم السلام برای هدایت ما انسانهاست لذا ایشان با گوشت و خون ما را برای هدایت و خوب شدن طلب میکنند فقط ما باید همت کنیم.
۴_ راهکار کنترل نگاه چیست؟ نباید نگاه کنیم. مقدمه و زمینه نگاه به نامحرم را خودمان باید کور کنیم. یک مثال ساده که بارها گفتهام اینکه اگر از فلان کوچه برویم الان زنگ آخر مدرسه دخترانه میخورد لذا از کوچه دیگری میرویم تا به خاطر خدا چشممان به نامحرم نخورد حالا اگر به دلایل مختلف مثل مسدود شدن سایر کوچهها مجبور باشیم دقیقا از جلوی مدرسه دخترانه رد شویم، در این حال خدا وعده داده که ما را حفظ خواهد کرد( اگر تقوا بورزیم خدا ما را حفظ میکند. )
۵_ درگیری ذهنی به گناه را چطور می توان کم کرد و از بین برد؟ باید زمینه های گناه را حذف کرد.
۶_ آیا نگاه به چهره آدمِ عامِل برای خانم ها مصداق نگاه به نامحرم است؟ بله... همچنین در روایت داریم نگاه به عالم و حتی خانه عالم عبادت است منتها عالمی که عامل است و هیچ شبههای در کارش نیست مثل حضرت امام(ره) و علامه طباطبایی و...
۷_ زیارت جامعه کبیره را به نیابت از کدام امام باید قرائت کنیم؟ میتوان به نیابت از هر کدام از امامان علیهم السلام خواند و همچنین به نیابت از چهارده معصوم هم میشود خواند.
۸_ بینِ حفظ، قرائت و تفسیر قرآن ک
دام مورد اولویت دارد؟ قرائت زمینه حفظ است لذا اگر قرائت را دنبال کنیم انشاالله حفظ هم صورت میگیرد، تفسیر لازم نیست. ( پاسخ استاد متناسب با جمع حاضر بوده است لذا شاید به سایر شاگردانشان تفسیر را تاکید کنند. )
۹_ اگر در مسئلهای مُرَدّد بودیم اما استاد اخلاق خود را ببینیم که ما را از این حالت تردید خارج کند، آیا حرف ایشان در خواب حجت است؟ اگر از خودش پرسیدید و تاکید کردند بله آن حرف حجت است.
۱۰_ یک صفحه از تدبر در قرآن بهتر است از "فاقرؤا ما تیسر من القرآن"؟ کی گفته! خیر.
۱۱_ برای درمان فکرهای مزاحم و مانع حرکت چه کار کنیم؟ باید فکرهای خوب را جایگزین کرد و مطالعات را تغییر داد مثلا یکی از کتابهای مفید، کتاب تذکرهالمتقین است، مرحوم آیت الله العظمی بهاری همدانی چند تا نامه به استادش مرحوم ملاحسین قلی همدانی نوشته و ایشان هم جواب دادند. این کتاب برای عمل خوب نیستها! فقط برای تغییر دید و نگرش انسان مفید است به قول امروزی ها جهان بینی انسان به نگاه و عملش تغییر میکند.
۱۲_ انس طلاب با امام حسین علیه السلام از حیث کم و کیف چگونه باید باشد؟ باید حداقل توسلات هفتگی وجود داشته باشد. امام صادق علیه السلام میفرمایند: " شیعه ما نیست مگر اینکه هفته یکبار ما را یاد کند. " این حداقلی هستش اما بعضی ها با ائمه علیهم السلام انس دائمی دارند.
۱۳_ چگونه با اهل بیت انس بگیریم؟ باید قربان صدقه اهل بیت رفت و با آنها دوست شد. داریم حبیبی حسین، حبیب از ریشه حُب به معنای میل شدید میآید، بعد از اینکه این مهم حاصل شد حالا میل انسان از گناه و کارهای شر، کم کم به سمت ائمه علیهم السلام سوق پیدا میکند.
۱۴ _ در خصوص آیه " رَبُّكُمْ أَعْلَمُ بِكُمْ ۖ إِنْ يَشَأْ يَرْحَمْكُمْ أَوْ إِنْ يَشَأْ يُعَذِّبْكُمْ ۚ وَمَا أَرْسَلْنَاكَ عَلَيْهِمْ وَكِيلًا " توضیح بفرمایید؟ هر آیه یا چند آیه ای یک پیام دارد، آن پیام را ظاهر و بیان آیه میگویند، همه علما میگویند ظهورات قرآن و روایات حجت است یعنی می شود بر پایه آن ها عمل کرد، اعتقاد پیدا کرد، اخلاقیات را تنظیم کرد و... پیام این آیه هم همین است که او ( الله) اگر بخواهد، می شود و اگر نخواهد شر و دردسر پیش میآید، کار به دست خداست و هر کاری که بخواهد انجام میدهد این یعنی فقط باید برای خدا باشیم، پیامبر صلوات الله علیه هم فقط رسول خدا هستند و رسالت رساندن پیام خدا را به بندگان داشتند.
اظهارات متفاوت استاد اخلاق آیت الله ابوالفضل بنایی کاشی در خصوص قرآن...
بعد از اینکه خدای متعال عالم را خلق کرد، کمال نهایی این عالم را با خلقت انسان به ثمره رساند و انسان را اشرف مخلوقات خودش تعیین کرد سپس همه این عالم را ابزار کار برای انسان قرار داد و برای آن هدفی تعیین کرد و طریق رسیدن به این مقصود را نیز پیش پای انسان گذاشت.
خدای متعال هر آن چه از رزق و روزی که انسان برای رسیدن به هدف نیاز دارد و احدی حق کم یا زیاد کردنش را ندارد، به طور معلوم و مقسوم مقدر کرده است. پروردگار متعال، هم مقصود و هم راه را و همچنین ابزار پیمایش طریق الی الله را در قرآن و روایت فرمایش کرده است.
طبق آیات قرآن مومن به غیر از دیگران است؛ افراد معمولی نسبت به مصادیق دنیوی حب و میل شدید دارند اما در قرآن داریم که اَشَدّ حب مومن خدای متعال است. انسان مومن دنیا را دوست دارد و از لذائذ دنیوی دوری نمیکند، نسبت به فرزندان و خانواده خود عشق می ورزد اما این همه حب مومن نیست بلکه محبوب و مقصود نهایی انسان سبیلِ محبت الله است.
حضرت سجاد سلام الله علیه به تمام این موارد در دعای اول صحیفه سجادیه اشاره میکنند.
طریق همان صراط مستقیم است و به جهت مهم بودن آن، خدای متعال واجب کرد که حداقل ۱۰ مرتبه در شبانه روز در نمازهای یومیه بگوییم " اهدنا الصراط المستقیم " صراط مستقیم را هم به عبودیت پروردگار معنا کردند " اَن اعبدونی هذا صراط المستقیم " در قرآن عبودیت را عام قرار نداده، معنا کرده بلکه می فرماید که " أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاتَّقُوهُ وَأَطِيعُونِ " این ها همه مترادف هم هستند. عبودیت همان تبعیت هست و تبعیت هم چیزی جز تقوا نیست. پس آن طریقی که خدای متعال برای ما قرار داده بحث تقواست. تقوا کف دین و کلاس اول دینداری است. تقوا یعنی عمل به واجبات و ترک محرمات. تقوا طریق بندگی و مقصود رسیدن به حب الله است. خدای متعال می فرماید اگر مرا محبوب خود قرار دهید من هم شما را محبوب خودم قرار می دهم. ما حبُ الله را دنبال می کنیم و خدا هم حب به مخلوقش انسان را دنبال می کند این رفاقت بسیار خوبی است. میل شدید ما به خداست که از طریق بندگی همان تقوا به دست می آید سپس ما هم مورد حب شدید خداوند متعال قرار می گیریم، این خیلی لذت بخش است.
کتاب بندگی قرآن کریم است. قرآن کتاب خاتم و آخرین دین است لذا باید جامع ترین و کامل ترین باشد. این کتاب کامل ترین روش و طریق بندگی را عنوان می کند. در رمضانی که پشت سر گذاشتیم یکی از کارهایی که توصیه و تاکید شده تلاوت و قرائت قرآن است. خواندن آیه ای از قرآن در این ماه معادل ختم قرآن است. قرآن کتاب خدا و قابل خواندن است لذا اسم آن قرآن است. قرائت این کتاب فی نفسه حتی بدون خواندن معنی و تفسیر مطلوب است اما در ماه مبارک زیاده روی در قرائت قرآن مطلوب است. خود قرائت عبادت است؛ "فَاقْرَءُوا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ" میفرماید آن مقدار که میسر است قرائت کنید، خود نفس قرائت بدون دانستن معنا خیلی مطلوب است، فَاقْرَءُوا در قرآن فعل امر است و خداوند در این آیه به انسان امر می کند که قرآن را قرائت کنید، علما در خصوص این قرائت می فرمایند که شاید در قرائتِ قرآن الزامی نیست اما بر آن تاکید موکد است و قرائت مستحب اکید به شمار می رود لذا یکی از اسامی قرآن وصف خودش یعنی همان قرآن ( کتابِ خواندنی) است.
یکی دیگر از اسامی قرآن شِفا است؛ " وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنینَ" شِفا و رحمت و موعظه و... اسم های وصفی قرآن هستند. ظاهر قرآن کتاب است اما در باطن همین کتاب خدا شفا است. شفا یعنی امراض را مداوا می کند، بعضیها گفتند که چونکه قران هادی راه انسان است، پس امراض روحی را مداوا می کند اما بدانید از همین قرآن بسیاری از مردم شفای دردها و امراض جسمانی را هم می گیرند.
قرآن به غیر از موعظه، شِفا هم هست، حتی در روایات داریم که قرآن شفیع هم هست و می تواند در آخرت از انسان شفاعت و حمایت کند. قرآن هم مثل معصومین علیه السلام می تواند شفیع انسان باشد. روایت داریم قرآن در دنیا هم می تواند شفیع باشد. حالا قرآن در دنیا چه شفاعتی می تواند برای انسان کند؟ وقتی انسان خواستهای از بزرگی در دنیا دارد، یک کسی را واسطه قرار می دهد، این یعنی شفیع قرار دادن، خداوند می فرماید در کنار دعاها، نیازها، توبهها، شفیع قرار دهید لذا قرآن در همین دنیا برای انسان شفیع است حالا آخرت هم جای خود دارد. شاید قرآن حدود هشت صفت برای خودش بیان کرده باشد. در روایات نزدیک به ۱۴ صفت بیان شده، این صفتها تعریفات تعارفی نیست بلکه حقیقت این کتاب را به ما می شناساند، در عین حال که با قرائت ثواب و خیر میکنیم، این خیرها ( صفات قرآن ) نیز در حین قرائت نصیب انسان می شود. بعضی ها سعی می کنند با قرآن انس پیدا کنند، پس از قرائت، صورت خود را با کتاب خدا مسح می کنند
یا مثلا قرآن را در سینه نگه داشته و از آن درخواست میکنند، این یعنی با قرآن انس پیدا میکنند و به نوعی با آن صفا میکنند.
قرآن عِدل ائمه علیهم السلام است. قرآن جایگاهی مثل ائمه اطهار علیهم السلام نزد خدا دارد، کتاب و عترت عِدل هم هستند یعنی می توان این دو را جای یکدیگر گذاشت، این قدر جایگاه قرآن بلند هست. سرّ اینکه میگویند قرآن و ائمه عِدل هم هستند این است که هر دو شفیع هستند، هر دو شفا هستند، بیانات ائمه مثل قرآن موعظه است و در کل تمام صفاتشان عین هم است. وقتی به روایات نگاه می کنیم، داریم که " النّظَرُ إلى وَجهِ عَلیّ عبادَةُ " هرکس توفیق دارد که چهره حضرت امیر سلام الله علیه را زیارت کند این عین عبادت است، در روایت همین مضمون برای قرآن بیان شده یا داریم که " النَّظَرُ فِی الْمُصْحَفِ عباده " نگاه کردن به مصحف عبادت است.
ذکر ۳ نوع است، لفظی، قلبی، عملی؛ ذکر لفظی لااله الا الله، سبحان الله و امثالهم است، در ذکر عملی به یاد خدا آدم گناه نمیکند و نزدیک گناه نمی شود، بعضیها فراتر هستند و ذکر قلبی دارند، در فیلمهای قدیمی از علانه طباطبایی توجه کنید؛ با فضای آن موقع فیلمبرداری که کلی از نورافشانی و اینها استفاده میشد اما علامه انگار یک جای دیگری بودند و ذکر قلبی داشتند. علامه بین مردم زندگی می کردند ولی انگار جای دیگری بودند علت این است که این اولیای خدا در حال ذکر قلبی هستند. از آیت الله العظمی بهجت سوال کردند که خطورات ذهتی اجازه نمی هند ذکر قلبی داشته باشیم، چه کار کنیم؟ ایشان فرمودند مشکل را با قرآن حل کنید، در جای دیگری همین سوال را از ایشان میپرسند که در پاسخ می فرمایند با امام حسین علیه السلام حل کنید. حالا قرآن یا امام حسین؟ هردو. زیرا که عِدل هم هستند. در روایات داریم که کفِ قرائت مومن ۵۰ آیه در روز است. پس از قرائت صورت را بر قرآن بگذارید، از قرآن تقاضا کنید، حاجات را بگویید و انس بگیرید. این قران در عین حال که متن و کاغذ است اما موجودیت دارد و هدایتگر است.
امام سجاد سلام الله علیه دعای ۴۲ صحیفه رل پس از ختم قرآن میخواندند. " اللَّهُمَّ إِنَّكَ أَعَنْتَنِي عَلَى خَتْمِ كِتَابِكَ، الَّذِي أَنْزَلْتَهُ نُوراً " یکی از صفات وصفی قرآن نور است، نور در تاریکی و ظلمت مصداق پیدا می کند، در ظلمتکده ناآگاهی، نادانی و ابهام دنیا؛ قران نور است و انسان را به صراط مستقیم هدایت می کند. فرمایش حضرات معصومین علیهم السلام در واقع تفصیل و شرح صراط مستقیم است. از مصادیق صراط مستقیم در قرآن داریم که " أَقیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ " امر به نماز و زکات شده اما به چه شیوه؟ شیوهها و فروعات را حضرت ائمه معصومین عنوان کردند، این بزرگواران در واقع شارحان کلیات قرآن هستند. اگر آن نور اولیه نباشد دیگر شرحی برای آن معنا پیدا نمیکند.
حاج آقا خوشوقت می فرمودند: " من مشهد بودم هنگام غروب آقا مجتبی قزوینی را دیدم که نوری از وجود ایشان ساطع می شود؛ آن نور از سینه مبارک ایشان بود، جلوتر رفتم و گفتم سینه شما خیلی نورانی است، آقا مجتبی هم فرمودند چونکه قرآن در آن هست. " در هر صورت یکی از صفات بارز قرآن نور است.
" وَ جَعَلْتَهُ مُهَيْمِناً " یکی از صفات قرآن شاهد بودن بر ماست و شهادت می دهد، در آخرت شهادت قرآن محرز است و یکی از شاهدانی که ما را در میان اهل قیامت عیان می کند، قرآن است. در روایت داریم قرآن آن جا گلایه می کند که چرا به من بی توجهی کردید. در برخی اوقات نیز شهادت قرآن بر خیر است، می فرماید که مثلا تو مرا احیا کردی، به من عمل کردی و... این شهادت قرآن در آخرت است.
قرآن در دنیا هم با مانوسان به آن، شاهد بر خیر است، چطوری شاهد است؟ گمان مردم به حرف انسان بیشتر می شود، گاهی هم این طور نیست.کرمان خدمت آیت الله خوشوقت بودیم ایشان در یک روز چهار جلسه شرکت کردند و در تمام جلسات با کم و زیاد مختصری یک موضوع واحد را بیان کردند، وقتی از ایشان علت را سوال کردم تقریبا این چنین فرمودند که باورم این است که نباید همیشه دنبال حرف های نو بگردیم، باید به دنبال حرفهای حق تکراری که از زبان شخص باورمند صادر شود، این اثرگذار است.
کسانی که قرآن را باور دارند کلامشان بسیار نافذ است زیرا که قرآن شاهد و تایید بر ایشان هست و چیزی از خودشان نمیگویند. حاج آقا خوشوقت میفرمودند؛ استاد کتابُ الله و سنت نبی و ائمه است هر چه خارج از این ها باشد چون شاهد ندارد مورد قبول نیست.
"دعوتنامه اختصاصی"
هیئت میثم تمار
جلسه ختم صلوات، قرائت حدیث شریف کساء و
شرح صحیفه سجادیه توسط استاد حاج اقا ابوالفضل بنایی کاشی
زمان: چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
مکان : قزوین، شهرک کوثر، خیابان غدیر، انتهای خیابان ائمه اطهار، خیابان کمیل، کوچه عرفان هفت، پلاک 19
تذکرات مهم:
۱) به منظور شروع به موقع برنامه لطفا راس ساعت ۱۹:۳۰ در هیئت حضور داشته باشید.
۲) فرازهای ۱۰ و ۱۱ دعای مکارم الاخلاق را پیش از حضور در هیئت مطالعه نمایید.
۳) مباحث مربوط به جلسات قبل که در کانال هیئت قرار داده شده، به منظور یادآوری مطالعه شود.
۴) سوالات خود را در برگه ای یادداشت نموده و پیش از شروع برنامه به مسئول پرسش سوالات تحویل دهید.
۵) به منظور جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای همسایه ها لطفا خودروی خود را در خیابان کمیل، پیش از ورود به کوچه عرفان هفتم، پارک بفرمایید.
ادرس اینستاگرام:
meysamtammar_qz.ir
ادرس تلگرام:
https://t.me/meysamtammar_qz
آدرس ایتا:
http://eitaa.com/meysamtammar_qz
http://meysamtammar.blogfa.com/?
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 فضیلت «حدیث شریف کساء»
🔸 مرحوم آیةالله بهجت
حاج آقا بنایی ۳ خرداد ۱۴۰۲.m4a
19.67M
🔻فراز های ده و یازده دعای ۲۰ مکارم الاخلاق صحیفه سجادیه
@meysamtammar_qz
سلام علیکم
🌸جلسه ختم ۱۴هزار صلوات، قرائت حدیث شریف کساء و شرح صحیفه سجادیه، جمعه ۵ اردیبهشت ماه از ساعت🕚 ۱۰ صبح در حسینیه شهید دایی دایی واقع در خیابان فردوسی خیابان امیر امجد برگزار و از محضر استاد بنائی کاشی استفاده خواهیم کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سالروز شهادت #میثم_تمار رو تسلیت عرض مینماییم.🖤🥀
👤 #کلیپ زیبای "تاوان عشق" با سخنرانی حجتالاسلام #کاشانی تقدیم نگاهتان
https://t.me/meysamtammar_qz
http://eitaa.com/meysamtammar_qz
♨️جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار میکند:
«رویداد قرآنی مبین»
🔹گام اول خود سازی در گام دوم انقلاب اسلامی
🔻با حضور اساتید کشوری
🔻ویژه اساتید و دانشجویان نخبه
📅 20 الی 23 ام تیر ماه
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
#رویداد_قرآنی_مبین
#جامعه_اسلامی_دانشجویان
#دانشگاه_بین_المللی_امام_خمینی_ره
🌐http://zil.ink/jad_qazvin
🔸@jad_ikiu
"دعوتنامه اختصاصی"
هیئت میثم تمار
جلسه ختم صلوات، قرائت حدیث شریف کساء و
شرح صحیفه سجادیه توسط استاد حاج اقا ابوالفضل بنایی کاشی
زمان: چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
مکان : قزوین، شهرک کوثر، خیابان غدیر، انتهای خیابان ائمه اطهار، خیابان کمیل، کوچه عرفان هفت، پلاک 19
تذکرات مهم:
۱) به منظور شروع به موقع برنامه لطفا راس ساعت ۲۰:۳۰ در هیئت حضور داشته باشید.
۲) فرازهای ۱۲ و ۱۳ دعای مکارم الاخلاق را پیش از حضور در هیئت مطالعه نمایید.
۳) مباحث مربوط به جلسات قبل که در کانال هیئت قرار داده شده، به منظور یادآوری مطالعه شود.
۴) سوالات خود را در برگه ای یادداشت نموده و پیش از شروع برنامه به مسئول پرسش سوالات تحویل دهید.
۵) به منظور جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای همسایه ها لطفا خودروی خود را در خیابان کمیل، پیش از ورود به کوچه عرفان هفتم، پارک بفرمایید.
ادرس اینستاگرام:
meysamtammar_qz.ir
ادرس تلگرام:
https://t.me/meysamtammar_qz
آدرس ایتا:
http://eitaa.com/meysamtammar_qz
http://meysamtammar.blogfa.com/?
#میثم_تمار
✅بعضی از محققان، میثم را ایرانی دانستهاند
📜عسگری، نقش ایمه در احیای دین، 1389ش، ج۱، ص131
✅ چون برده زنی از بنیاسد بوده، به این قبیله منسوب شده است.
📜کشی، رجال، ۱۳۴۸ش، ص۹؛ مفید، الارشاد، ۱۴۱۳ق، ج۱، ص۳۲۳؛ نجاشی، رجال، ۱۴۱۶ق، ص۱۴
✅ حضرت علی علیه السلام میثم را از آن زن خرید و آزاد کرد. چون نامش را پرسید، گفت سالم نام دارم. حضرت به او گفت پیامبر اکرم صل الله علیه و آله مرا آگاه کرده که والدین عجمیات، تو را میثم نامیدهاند.
🔅میثم سخن علی (علیه السلام را تصدیق کرد و نامش را به میثم تغییر داد و کنیهاش ابوسالم شد. کنیه دیگر او ابوصالح بود.
📜کشی، رجال، ۱۳۴۸ش، ص۸۲؛ مفید، الارشاد، ۱۴۱۳ق، ج۱، ص۳۲۳؛
✅صالح، شُعَیب، عِمران و حمزه از جمله فرزندان میثم تمّار بودند که با مصاحبت اهل بیت (علیهم السلام بزرگ شدند. فرزندان آنان نیز از اصحاب و راویان امامان شیعه بودند.
📜رجوع کنید به کشی، رجال، ۱۳۴۸ش، ص۸۰؛ طوسی، رجال، ص۱۱۸و۱۳۸و۱۴۹و۱۵۷و۱۶۰و۱۶۲و۲۲۴و۲۲۵؛ کلینی، اصول کافی، ج۳، ص۱۳۲و۱۳۳، ج۷، ص۱۸۶و۱۸۷و۳۸۳، ج۸، ص۲۰۰؛
✅ از جمله فرزندان میثم، علی بن اسماعیل بن شعیب بن میثم از متکلمان شیعه امامیه و از نخستین مؤلفان کتابهای کلامی است.
📜رجوع کنید به ابنندیم، ص۲۲۳؛ طوسی، ۱۴۱۷، ص۱۵۰؛
برای مطالعه بیشتر به این سایت مراجعه نمایید↙️↘️
https://fa.wikishia.net/view/%D9%85%DB%8C%D8%AB%D9%85_%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B1
استاد بنایی ۲۱ تیر ۱۴۰۱-۱.m4a
20.27M
🔻هیئت میثم تمار
🔸شرح صحیفه سجادیه توسط استاد حاج اقا ابوالفضل بنایی کاشی
زمان: چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
@meysamtammar_qz
هدایت شده از دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
📌بازدید رئیس دانشگاه از روند برگزاری رویداد قرآنی مبین
رویداد قرآنی مبین در قالب دورههای مدون ارائه میشود و طی آن در کنار آموزش اصولی و مشارکتی، روش تحقیق، تفسیر و نحوه تدبر و انس گیری با قرآن هم مورد تاکید قرار میگیرد.
@pr_ikiu
#گزارش_تصویری
♨️به همت تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد :
💠 رویداد قرآنی مبین 💠
🔻اختتامیه دوره : ۱۴۰۲/۴/۲۳
🔹اختتامیه رویداد با سخنرانی حجت الاسلام ابوالفضل بنایی کاشی و دکتر مهدی بادپا مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی وزارت علوم و اعلام نفرات برگزیده در مقاله نویسی و ارائه همراه شد.🔹
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
#رویداد_قرآنی_مبین
#جامعه_اسلامی_دانشجویان
#دانشگاه_بین_المللی_امام_خمینی_ره
🌐http://zil.ink/jad_qazvin
🔸@jad_ikiu
هدایت شده از کشکول طنازی...😂😂( صلواتی )
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#درکنارسنگر_داش_مشتیا_و_لوتی_ها
روایت قاسم صادقی همرزم شهید از
#زیارت_خاص_امام_رضا (ع)
توسط #شهیدشاهرخ_ضرغام و توبه او
💫گفتم شراب وصل به " اوباش" میدهند؟
با خنده گفت: بندهی "او" باش، میدهند..!
#امام_رضا_علیه_السلام
ارسال به سراسر ایران اسلامی
#صلوات_بروح_شهداواموات_داش_مشتی
🎯#کشکول_طنازی (صلواتی )
https://eitaa.com/kashkoole_tanazy