❤️ غفلت از پروردگار
پادشاهی برای خدا گردن کلفتی می کرد فرشته ها گفتند چرا جواب او را نمی دهی؟روزی که آن پادشاه غذا زیاد خورده بود خداوند به معده او دستور داد غذا را هضم نکن او بیمار شد هیچ پزشکی نتوانست اورا مداوا کند خداوند به فرشته ای فرمود به شکل انسان شو ونزد آن پادشاه برو وپودری به اوبده برای درمانش در عوض نصف دارایهای او را بگیر.
آن فرشته به درب قصر رفت وگفت من پادشاه را درمان میکنم به شرطی که نیمی از دارائهایش را به من بدهد .قلول کردند پودر را داد معده پادشاه کار کرد ولی بیش از حد کارکرد حال دیگر بند نمی امد او گفت یک داروی دیگری می دهم به شرط اینکه نصف دیگر دارایهای پارشاه را هم به من بدهید قبول کردند .
انسانی که اینقدر ضعیف است که کار نکردن معده واسهال او را از پا در می آورد سرکشی و گردن کلفتی برای خدا چرا؟
قرآن می فرماید:ای انسان تو همیشه محتاج ونیازمند به پروردگار هستی.
(انتم الفقراء الی الله)
https://eitaa.com/mhfstjjg
کــانــال عــشـق وآرامش
🔴 کار کم و بهره زیاد
نیتها این خاصیت و این توانایی را دارند که از کارهای کم بهرههای زیادی را به انسان میدهند، حتی به خوابیدن و نشستن و رفت و آمد تو جهت میدهند.
من اگر بخيلم و فكر مى كنم با دادن هزار تومان در راه خدا كم مى آورم، وقتى با آن معرفت اين حالت من تركيب شد، مى بينم آن چه در راه خدا داده ام برايم مانده است و غير از آن رفته است.
مثل آن گوسفندى كه پيامبر به همسرش دستور داد كه در راه خدا به فقرا بدهد و بعد از سؤال از همسر و جواب او كه مقدارى ماند و بقيه را داديم فرمودند كه بقيه ماند و مقدار باقى مانده رفته است.
اگر اين بينش بيايد سخاوت صفت انسان مى شود، كه اميرالمؤمنين از جايى عبور مى كردند و غذاى گنديده اى ديدند فرمودند: «هذا ما بخل به الباخلون». آنچه در اين عالم بكار نگيرى مى گندد.
اين يقين و معرفت و اين محبت و ايمان وقتى با امكانات ما تركيب مى شود، وضعيت عوض مى شود.
❛❛ استاد علی صفایی حائری( عینصاد)
📚 شرحی بر دعای مکارم الاخلاق | ص 73
https://eitaa.com/mhfstjjg
کــانــال عــشـق وآرامش
30.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 پسر بسیار زیبا و چشم های یک دختر
از زبان شهید کافی
#پیشنهاددانلود👌
https://eitaa.com/mhfstjjg
کــانــال عــشـق وآرامش
✅تصمیم داریم درباره رساله ذهبیه منسوب به امام رضا علیه السلام برای شما بزرگواران اندک مطلبی بگذاریم...👇
سند رساله ذهبیه به نقل از علمای شیعه
👇👇👇👇
۱. شیخ طوسی (متوفای ۴۶۰ق) در کتاب «الفهرست» خویش و در معرفی آثار محمد بن حسن بن جمهور عمّی بصری، از کتاب «الرسالة المذهبّه» نام میبَرَد که محمد بن حسن بن جمهور، آن را از امام رضا ـ عليهالسلام ـ روایت کرده است.
۲. ابن شهر آشوب مازندرانی (متوفای ۵۸۸ق) در کتاب معالم العلماء، در معرفی آثار محمد بن حسن بن جمهور مینویسد: «الرسالة المذهّبة عن الرضا - صلوات الله علیه - فی الطب
۳. علامه مجلسی در توثیق مصادر «بحار الأنوار»، این کتاب را با نام «طب الرضا» معرفی کرده و آن را از کتب مشهور برشمرده است.
همینکه این رساله بین علمای شیعه مشهور بوده بسیار مبارک و اعتماد آور است.😍
۴ . نسخه مشهور رساله ذهبیهای که اکنون چاپ شده و در دسترس ماست، دستنوشته محقق کرکی (متوفای ۹۴۰ق) است. این نسخه در اختیار علامه مجلسی بود و ایشان متن کامل آن را در کتاب «بحار الأنوار» وارد کرد.
نسخههای دیگر این رساله، با این نسخه تفاوتهایی دارند؛ برخی از آنها متونی را اضافه آوردهاند و برخی دیگر، مقداری از متون را ندارد. تفاوتهای جزئی فراوان دیگری نیز در اجزای این رساله به چشم میخورد.
از رساله ذهبیه، سه نسخه کهنتر از نگارش مرحوم محقق کرکی تاکنون یافت شده است؛ ولی بعد از نگارش ایشان، نسخههای این کتاب فراوان شدهاند.
#رساله_ذهبیه
https://eitaa.com/mhfstjjg
👌👌👌در سند رساله ذهبیه نقل شده است:
در نیشابور، در نشستی علمی در حضور مأمون و با شرکت پزشکان و فیلسوفان برجسته و نامور آن روزگار (نظیر یوحَنّا بن ماسَوَیه، جبرئیل بن بَختیشوع، صالح بن سِلهِمَه (بهلمه) هندی و تنی چند از دانشمندان و اهل نظر) سخن از طب و تندرستی و تدبیر خوردنیها و آشامیدنیها به میان آمد و درباره آن به بحث و نظر نشستند و از چگونگی تکوین و ساختار بدن انسان و طبایع چهارگانه متضاد در آن و سود و زیان غذاها سخن راندند.
در این میان امام رضا ـ عليهالسلام ـ ساکت نشسته بود. مأمون از ایشان خواست که وارد گفتوگو شود و درباره موضوع بحث سخن بگوید👇
✅گویا مأمون که دشمن امام رضا علیه السلام بوده حضرت را در علم طب صاحب نظر میدانسته
(ولی دوستان و شیعیان هنوز هم امام را در علم طب کارشناس نمیدانند😳😱)
امام رضا ـ عليهالسلام ـ فرمود: «من در این باره تجربیاتی دارم که درستی آن را با آزمایش، گذشت زمان و بهرهمندی از دانش گذشتگان دریافتهام که عُذری برای ندانستن و وانهادن این تجربیات وجود ندارد. آن مطالب را همراه برخی دیگر از نکتههای مربوط به آن ـ که آگاهی از آن مورد نیاز است ـ مکتوب خواهم کرد».
آوردهاند که مأمون در آن روز عازم بَلخ بود و شتابان بدان دیار رفت و امام علیهالسلام د ر نیشابور ماند. آنگاه، مأمون از بلخ نامهای به امام نوشت و از ایشان خواست که به وعدهاش عمل کند. امام رضا ـ عليهالسلام ـ پس از دریافت نامه، رسالهای در این باره نگاشت.
و مأمون که دشمن امام است
دستور میدهد این رساله طبی امام را
با آب طلا بنویسند
و برای همین اسم این رساله را
ذهبیه گذاشتند(ذهب به معنای طلا)
#رساله_ذهبیه
https://eitaa.com/mhfstjjg
✅شروع رساله ذهبیه نوشته علی بن موسی الرضا علیه السلام 👇
۱. به نام خداوند بخشايشگر مهربان
به فضل خداوند متعال پناه می جويم.
نامه امير به من رسيد؛ نامه اى كه در آن از من خواسته بود تا ضرورتهاى مورد نياز در خصوص تجربيات و شنيده هاى مورد تأييد [اين جانب] در زمينه
مواد غذايى و نوشيدنىها
و به كارگيرى داروها
و شيوه هاى درمانى فصد،
حجامت،
حمام،
استعمال نوره (داروى نظافت و موبر)،
امور جنسى و غيره
در عرصه استحكام و سامان بخشى و تنظيم بدن انسان را توضيح و تبيين نموده، به آگاهى او رسانم.
#رساله_ذهبیه
https://eitaa.com/mhfstjjg
۲. بدانكه خداوند عزّ و جلّ بنده اى را به بيمارى مبتلا نمی كند مگر اينكه يك شيوه درمانى برايش نهاده و براى هر گروه از بيماریها، يك طرح و شيوه درمانى خاص قرار داده است،
زيرا ساماندهى بدن انسان مانند مديريت كشور است.
#رساله_ذهبیه
https://eitaa.com/mhfstjjg
۳. پادشاه اين كشور در قلب است (هو القلب به معنى آنچه که در قلب است).
عروق، اعصاب و مغز، كارگزاران او هستند.
قلب، خانه اين پادشاه و جسم حيطه و قلمرو استيلاى اوست.
دست، پا، چشم، لبها، زبان و گوش، ياران او هستند.
خزانه اين پادشاه، معده و شكم، و پرده دار اين پادشاه، سينه اوست.
#رساله_ذهبیه
https://eitaa.com/mhfstjjg