✍️فلسفه پیاده روی #اربعین به سمت #کربلا چیست؟
🔹همواره آیین ها و ادیان مختلف با هدف همبستگی میان پیروان و هویت بخشی به جریان اجتماعی خود، ایامی را در سال مشخص کرده و پیروان خویش را ملزم به شرکت در این اجتماعات می کنند.یکی از پیامدهای اینگونه تجمعات، نمود جهانی و به نوعی تبلیغ آن جریان اجتماعی است که معمولا در جامعه جهانی تاثیر گذار است. به فرموده مقام معظم رهبری خلا وجود اجتماعی عظیم و بین المللی در میان شیعیان را حضور میلیونی در ایام اربعین پر می کند.
کربلا می تواند«نماد» تبلور وحدت وبیعت با امام باشد که «نمود»ی جهانی خواهد داشت. شروع جاذبه مغناطیس حسینی در روز اربعین است، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرنهای متمادی در دل من و شما هست.
🔹پیاده به زیارت امام حسین(علیه السلام) رفتن موضوعیت دارد.
🔹بنا به فرموده امام عسکری(ع)؛ یکی از نشانه های مومن-که در این روایت مقصود شیعه است-زیارت سیدالشهدا در روز اربعین می باشد.[۱]
زیارتی که با پای پیاده رفتنِ آن هم «موضوعیت» دارد. چرا که امام صادق(ع) به یکی از دوستان خود میفرماید: قبر حسین(ع) را زیارت کن و ترک مکن. پرسیدم: ثواب کسى که آن حضرت را زیارت کند چیست؟ حضرت فرمود: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود خداوند به هر قدمى که برمى دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مى فرماید و یک درجه مرتبه اش را بالا مى برد.[۲]
ایشان در جای دیگری می فرمایند: کسی که به قصد زیارت امام حسین(ع) از منزلش خارج شود اگر پیاده باشد، خداوند بابت هر قدمی که برای زیارت اباعبدالله بر میدارد، یک حسنه مینویسد و یک سیئه از او محو میکند. وقتی که به حرم میرسد، خداوند او را جزء صالحین برگزیده مینویسد. وقتی مناسک او تمام شد، خداوند نام او را جزء فائزین مینویسد. وقتی میخواهد بازگردد یک فرشتۀ الهی در مقابل او قرار میگیرد و میگوید: رسول خدا(ص) به شما سلام میرساند، و پیغام میدهد (مژده میدهد): عملت را از سر بگیر که تمام گناهان گذشتهات بخشیده شده است.[۳]
🔹سابقه ای تاریخی سنت پیاده روی
🔹از جهتی جریان پیاده روی برای زیارت سیدالشهدا در روز اربعین سابقه ای تاریخی نیز دارد؛ زیارت کربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری»[۴]رسم بوده است، اما در برههای از زمان به فراموشی سپرده میشود که در نهایت توسط «شیخ میرزا حسین نوری» دوباره احیا میشود.ایشان آخرین بار در سال ۱۳۱۹ هجری با پای پیاده به زیارت حرم أباعبدالله حسین(ع) رفت. با اینکه زیارت سیدالشهدا(ع) در اکثر برهههای تاریخی به سختی انجام میشد و جان زائران در خطر بود، اما با این وجود زائران، عاشقانه خطرات را به جان میخریدند و به پابوسی امام حسین(ع) در روز اربعین نائل میشدند.
📚پی نوشتها:
[۱]. بحار الانوار،علامه مجلسی،ج۹۸،ص۳۴۸
[۲]. کامل الزیارات،ابن قولویه،ص۱۳۴ (عَنْ عَلِیِّ بْنِ مَیْمُونٍ الصَّائِغِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: یَا عَلِیُّ زُرِ الْحُسَیْنَ وَ لَا تَدَعْهُ. قَالَ قُلْتُ: مَا لِمَنْ أَتَاهُ مِنَ الثَّوَابِ؟ قَالَ مَنْ أَتَاهُ مَاشِیاً کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَى عَنْهُ سَیِّئَةً وَ رَفَعَ لَهُ دَرَجَةً؛)
[۳]. همان ، ص۱۳۲-«مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ یُرِیدُ زِیَارَةَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ ص، إِنْ کَانَ مَاشِیاً، کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَى عَنْهُ سَیِّئَةً، حَتَّى إِذَا صَارَ فِی الْحَائِرِ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْمُصْلِحِینَ الْمُنْتَجَبِینَ، حَتَّى إِذَا قَضَى مَنَاسِکَهُ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْفَائِزِینَ، حَتَّى إِذَا أَرَادَ الِانْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَکٌ فَقَالَ: إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص یُقْرِؤُکَ السَّلَامَ وَ یَقُولُ لَکَ: اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَ لَکَ مَا مَضَى»
[۴]. (متوفی سال ۱۲۸۱ قمری)
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
💢↶ #اعـمـالروزاربـعـیــن ↷💢
روز اربعین تکمیل انقلاب بزرگ عاشوراست
و برای این روز اعمال بسیاری از سوی
معصومین علیهم السلام مطرح شده است
❶ زیارت امام حسین علیهالسلام
و زیارت اربعین، در این روز زیارت
امام حسین علیهالسلام مستحب است
و این زیارت همانا خواندن زیارت اربعین است
که از امام حسن عسکری علیهالسلام روایت
شده که فرمود:
↫◄ علامت مؤمن پنج چیز است:
⓵ پنجاه و یک رکعت نماز فریضه
و نافله در شب و روز خواندن
⓶ و زیارت اربعین کردن
⓷ و انگشتر بر دست راست کردن
⓸ و جَبین را در سجده بر خاک گذاشتن
⓹ و بِسْمِ ٱللهِ ٱلْرَّحْمٰنِ الْرَّحیمْ را بلند گفتن است
↲وسائل الشیعه، جلد۱۰، صفحه۳۷۳
❷ «غسل اربعین و توبه»
❸ بعد از نماز صبح صد مرتبه
لاحَولَ وَلا قُوَّة اِلّا بِالله العَلِیِّ العَظیم
❹ هفتاد مرتبه تسبیحات اربعه
❺ بعد از نماز ظهر سوره والعصر
و سپس هفتاد مرتبه استغفار
❻ غروب اربعین چهل مرتبه لا اله الا الله
❼ بعد از نماز عشاء سوره یاسین هدیه
به سیدالشهداء اباعبدالله الحسین علیهالسلام
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
چشم گریان سویت از شام خراب آورده ام
خیز، ای لب تشنه از بهر تو آب آورده ام
گر بپرسی داغ تو با سینه خواهر چه کرد
قامت خم گشته ای بهر جواب آورده ام
🏴فرا رسیدن #اربعین حسینی بر صاحب عزا حضرت مهدی صاحب الزمان ( عج الله تعالی فرجه) و همه محبان خاندان عصمت تسلیت و تعزیت باد🏴
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
(صوت منتسب به امام موسی صدر)
پیش بینی امام موسی صدر در مورد امروز شیعیان در قبال آزادی قدس👆
حاج قاسم هم گفتند:
قدس امکان ندارد آزاد شود جز با پرچمداری شیعه؛
ما میرویم؛ دیگران میآیند و این را تاریخ نقل خواهد کرد.
این را کسی قبول بکند یا نکند [تحققش قطعی است].»
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
ﺍﺯ فردی ﭘﺮﺳﯿﺪﻧﺪ : ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻫﻤﻪ دعا ﺑﻪ درگاه ﺧﺪﺍوند ، ﭼﻪ ﺑﺪﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﯼ ؟
ﺟﻮﺍﺏ ﺩﺍﺩ : ﻫﻴﭻ .
ﺍﻣﺎ ، ﺑﻌﻀﯽ ﭼﯿﺰﻫﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻡ ..
▫ﺧﺸﻢ ، ﻧﮕﺮﺍﻧﯽ ، ﺍﺿﻄﺮﺍﺏ ، ﺍﻓﺴﺮﺩﮔﯽ ، ﺍﺣﺴﺎﺱ ﻋﺪﻡ ﺍﻣﻨﯿﺖ ، ﺗﺮﺱ ﺍﺯ ﭘﯿﺮﯼ ﻭ ﻣﺮﮒ .
▫ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺑﺎ ﺑﺪﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﻧﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﺣﺎلمان ﺧﻮﺏ ﻣﯿﺸﻮﺩ ﮔﺎﻫﯽ با ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻧﻬﺎ ، خیال ﺁﺳﻮﺩﻩ تری داریم...
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
7.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✌️هدف زندگیتان چیست؟
توصیه مقام معظم رهبری در مراسم عزاداری #اربعین ۱۴۰۳ را گوش کنید.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
احترام به والدین در فرهنگ شیعه
دمت گرم آقا سجاد... 😭👌👌👌
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🔰گزارشی از موضوعات پژوهشی یافته فرهنگ جامع علوم قرآنی
معرّفی فرهنگ جامع علوم قرآنی وابسته به مرکز احیاء میراث شیعه
✅جمع و تدوین قرآن
جمع و تدوین قرآن یکی از موضوعات علوم قرآنی است که مسائل آن بیشتر ناظر به مباحث تاریخی ميباشد و به سیر جمع، نگارش و تدوین قرآن در تاریخ میپردازد. در ذیل آن مباحثی چون حفظ قرآن، نگارش و کتابت آیات و سورههای قرآن، تدوین مصاحف قرآنی و سرانجام توحید مصاحف مطرح میگردد. لذا در چهار فصل به بررسی مباحث فوق میپردازیم و در فصل پنجم نیز مهمترین شبهات وارده در این حوزه بررسی شده است.
1⃣فصل اول: مفهوم شناسی جمع
در این فصل معانی لغوی و اصطلاحی جمع بررسی شده است. مشخص گردید که واژه جمع در روایات و اخبار تاریخی به معانی مختلفی چون حفظ قرآن، کتابت و تدوین قرآن در مصاحف و نیز توحید مصاحف استعمال شده است. لذا باید در هر روایتی مراد از این واژه را مشخص نمود و پس از آن به بررسی روایت پرداخت.
2⃣فصل دوم: مراحل جمع قرآن
بر اساس معانی و موارد استعمال واژه جمع در روایات و گزارشهای تاریخی، میتوان شش مرحله در تاریخ جمع و تدوین قرآن در نظر گرفت.
اولین مرحله؛ حفظ آیات الهی در قلب و ذهن مسلمین، هم زمان با نزول آیات بر پیامبر | است. این مهم که با عنوان جمع اول قرآن از آن یاد میگردد با جدیت و اهتمام شخص رسول خدا بر این امر و تشویق قاریان و حافظان قرآن توسط آن حضرت، از ابتدای نزول قرآن، مورد توجه جدی مسلمین بود و نقش به سزایی در گسترش اسلام و فرهنگ اسلامی ایفا نمود و عامل مهمی در صیانت قرآن از تحریف تا به امروز به شمار میآید. لذا تعداد بسیاری از صحابه سعی بر حفظ و تعلیم قرآن داشتند. این افراد بسته به میزان حفظ قرآن از جایگاه ویژهای میان مسلمین برخوردار بودند.
مرحله دوم؛ نگارش و کتابت آیات الهی بر نوشت افزارهای آن عصر بود که با توجه به نوع خط و میزان آگاهی اعراب آن روز از نوشتن، و نوع ابزاری که در اختیار آنان بود، صورت میگرفت. با در نظر گرفتن اهمیت این موضوع، بررسی مفصل و تحلیلی آن در قالب موضوع مستقل دیگری صورت میگیرد.
سومین مرحله از جمع قرآن؛ تنظیم آیات و سورههای قرآن است که خود شامل دو مرحله میباشد. اول؛ چینش واژههای قرآنی در ضمن آیات و تنظیم و تعیین هر یک از آیات است. این امر به اجماع مسلمین، توقیفی بوده و به امر رسول خدا | صورت میگرفت. دوم؛ تعیین ترتیب و چینش آیات در ضمن سورهها و تعیین و مشخص نمودن هر یک از سورههای قرآن است. بنا به آنچه در میان علماء اسلام مشهور است، این امر نیز توقیفی بوده و به امر رسول خدا صورت گرفته است. هرچند تعداد معدودی از آیات نیز بنا به اجتهاد صحابه در سورههای قرآن قرار گرفته است.
چهارمین مرحله که به نوعی میتوان آن را ادامه مرحله سوم دانست، تنظیم و ترتیب سورههای قرآن است. در این مورد اندک اختلافی میان علماء اسلامی واقع شده است. برخی تعیین مکان و جایگاه هر سوره در قرآن و ترتیب سورهها را توقیفی میدانند و معتقدند این امر در زمان رسول خدا | صورت گرفته است. در مقابل برخی دیگر معتقدند بر اساس گزارشهای تاریخی، این امر به صورتهای مختلفی انجام شده است. ترتیب برخی سورهها به امر رسول خدا | معین گشته است و ترتیب برخی دیگر را صحابه پس از رحلت پیامبر، یا بر اساس امر قبلی پیامبر و یا بنا بر اجتهاد خود، تعیین نمودهاند.
پنجمین و ششمین مرحله از جمع قرآن به نوعی مبحث اصلی این موضوع محسوب میگردند، که در خصوص آنها اختلاف های فراوانی رخ داده است. جمع و تدوین قرآن به صورت مصحف و کتاب و نیز توحید و یک پارچه سازی مصاحفی که توسط اصحاب تدوین شده بود. نظر به اهمیت این مراحل هر یک را در فصلی جداگانه مورد بررسی قرار میدهیم.
ادامه دارد
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
7.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙روضه خوانی خانم غیر مسلمان برای دولتمردان...
شهدا احیاءگران میراث شیعه هستند
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غمگین ترین فیلم کوتاه دنیا💔
اربعین حسینی
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج