eitaa logo
📚|میراث علمی سَلَف|
5.9هزار دنبال‌کننده
1هزار عکس
49 ویدیو
37 فایل
❁﷽❁ 💢 تحصیل علوم حوزوی با رویکرد سنتی 💢 تشکیل حلقه های علمی 💢 نشر سیره علما ❇️ نرخ تبلیغ: ساعت ۲۲ تا ۹، 45 هزار، تجاری: 75. ارتباط: @hm1370 وبگاه رسمی: http://mirath.blog. ⭕فیلترشکن تلگرام: https://github.com/bepass-org/oblivion-desktop/releases
مشاهده در ایتا
دانلود
⁉️شبهه) طلبه ای به جای غرق شدن در کتب ادبی و منطقی و اصولی و فقهی و ...، با خواندن کتب متنوع و مفید مانند کتب شهید مطهری رحمة الله، کتب روانشناسی و خانواده و ... یا شرکت در طرح هایی مانند طرح ولایت، هم اطلاعات بسیار کاربردی و گسترده ای دارد و هم در جذب افراد جامعه به دین مؤثر تر است. پس وقت طلاب را نباید با کتب علمی سنگین تلف کرد و سریعتر باید طلبه را مجهز کرد تا دین الهی را تبلیغ کند. 🔺پاسخ اول) هر مقامی، اقتضائات خودش را می طلبد. چنین فردی حتی اگر طلبه هم نباشد و مثلا دانشجوی الهیات باشد، می تواند در طرح های مختلفی شرکت کند و کتب متنوعی را بخواند و اطلاعات دینی بسیاری پیدا کند اما آیا او با این کار طلبه است؟ خیر. طلبگی چیز دیگری است. هدف اصلی در طلبگی، فهم دقیق قرآن و سنت است که به تبع آن، نجات مردم از گمراهی و تبلیغ در اولویت بعدی قرار می گیرد. طلبه باید در سالهای نخستین تحصیل (حدوداً 10 سال*) عمده وقت خود را برای این هدف بگذارد. پس کسی که ابتدا کتب شهید مطهری را خوانده است، در اصل خود را از جاده اصلی دور کرده است و به جای فهم کلام خدا، به فهم کلام مخلوق خدا روی آورده است! (و این نوعی شرک خفی است!) فهم قرآن و سنت هم نیاز به اطلاعات ادبی و منطقی و کلامی و اصولی و فقهی و ... دارد! 🔺پاسخ دوم) طلبه باید بنیان های فکری مستحکمی داشته باشد و سپس وقتی دارای مبنا و شالوده فکری شد، کتب دیگران را بخواند تا با ذهنی پویا و نقادانه، به مسائل بنگرد. کسی که بدون اطلاعات کافی ادبی و منطقی و ...، کتب شهید مطهری یا ... را مطالعه می کند، مقلّد محض می شود و با اندک شبهه ای فرو می ریزد و توانایی مقابله ندارد. طلبگی این امکان را به انسان می دهد که در هر یک از علوم الهی، مبنای خاصی را اختیار کند تا با استفاده از آن مبناها، بناهای مختلفی را سامان دهد و یا بناهای دیگران را اصلاح و ترمیم و تکمیل کند. 🔺پاسخ سوم) کسی ادعا نکرده است که طلبه باید تا آخر عمر، فقط کتب علمی سنگین بخواند و در نتیجه فقر اطلاعات مذهبی عمومی داشته باشد. طلبه می تواند پس از 10 سال اول، به فراخور اهمیت، به صورت جدی کتب دیگر بزرگان، حتی آنها که مسلمان هم نیستند، را بخواند و از مطالب مفید آنها استفاده کند. 🔺پاسخ چهارم) عمده مطالب دینی و مذهبی که آقایان نوشته اند، از دل قرآن و حدیث بیرون می آید. لذا خود طلبه وقتی متخصص شد، از بسیاری از کتب متفرقه بی نیاز می شود و خودش مستقیماً اهل دریافت و استنباط می گردد (ماهیگیر می شود!) (*) عدد 10 سال تقریبی و بر اساس شرائط افراد متغیر است. ╭────────────╮ 📚 کانال میراث علمی سلف؛ 🆔 @mirath 🌐 https://mirath.blog.ir 📨 @hm1370 💰 شماره کارت جهت نذر علمی (اختصاصی میراث علمی سلف):
6037697632370752
╰────────────╯
🔺 اطلاع رسانی ✅ اصواتِ کتاب تحریر اصول اقلیدس در علم ریاضی اثر برجسته خواجه نصیر الدین طوسی رحمة الله علیه با تدریس استاد حشمت پور دام ظله در وبگاه قرار گرفت و به مرور تکمیل خواهد شد. لازم به ذکر است که این تدریس در برخی جلسات ویدئویی است که بارگذاری خواهد شد. ╭────────────╮ 📚 کانال میراث علمی سلف؛ 🆔 @mirath 🌐 https://mirath.blog.ir 📨 @hm1370 💰 شماره کارت اختصاصی جهت نذر علمی (کپی خودکار شماره کارت با لمس):
6037697632370752
╰────────────╯
🔺آینده درخشان حوزه معلول زحمات فحولی چون ایشان است، نه همایش های پرهزینه و بی فائده. پیگیری مجدانه علوم متنوع، حول برترین و دقیق ترین کتب، و تحت نظارت بهترین اساتید، آینده ساز حوزه ها خواهد بود. ای کاش کمی از قالب های ساختگی خارج شویم. ╭────────────╮ 📚 کانال میراث علمی سلف؛ 🆔 @mirath 🌐 https://mirath.blog.ir 📨 @hm1370 💰 شماره کارت اختصاصی جهت نذر علمی (کپی خودکار شماره کارت با لمس):
6037697632370752
╰────────────╯
🔺انقلابی گری واقعی و مایه آبروی حوزه و اسلام شدن، فقط از راه خوب درس خواندن حاصل می شود. هرکس گمان می کند با تنبلی، می تواند اوضاع جهان را دگرگون کند، در توهم است. جهانیان، بیکار نیستند بر سر سفره ای بنشینند که خالی است. ╭────────────╮ 📚 کانال میراث علمی سلف؛ 🆔 @mirath 🌐 https://mirath.blog.ir 📨 @hm1370 💰 شماره کارت اختصاصی جهت نذر علمی (کپی خودکار شماره کارت با لمس):
6037697632370752
╰────────────╯
🔺نمونه ای از تاثیر و اهمیت ادبیات در استنباط صحیح از کتاب و سنت، خصوصا برای ما که در عصر نزول نیستیم حتی عرب باشیم، فضلا از اینکه غیر عرب باشیم. کسی که ادبیات قوی دارد، معمولا ۷۰ درصد راه فهم متن را به راحتی می رود. ╭────────────╮ 📚 کانال میراث علمی سلف؛ 🆔 @mirath 🌐 https://mirath.blog.ir 📨 @hm1370 💰 شماره کارت اختصاصی جهت نذر علمی (کپی خودکار شماره کارت با لمس):
6037697632370752
╰────────────╯
🔺پیش همایش مرحوم آیه الله العظمی سید عبدالله شیرازی، چندی پیش در قم برگزار شد. عالمی دانشمند و آگاه که انقلابی گری اش واقعی بود و از کاسبی در میدان سیاست و چاپلوسی مقامات بدور بود و به جای توجیه ظلم های مسئولان و مقایسه آن با حکومت نبوی و علوی، سعی در رفع مشکلات مردم داشت. ╭────────────╮ 📚 کانال میراث علمی سلف؛ 🆔 @mirath 🌐 https://mirath.blog.ir 📨 @hm1370 💰 شماره کارت اختصاصی جهت نذر علمی (کپی خودکار شماره کارت با لمس):
6037697632370752
╰────────────╯
🔺روش سامرایی ✅ روش درس خارج ميرزاي شيرازي بزرگ رحمه‏ الله كه بعدا در كربلا ادامه يافت، و متأسفانه اكنون در حوزه‏هاي علميه به فراموشي سپرده است. در اين شيوه ميرزاي بزرگ رحمه‏الله، فرعي فقهي را مطرح مي‏كرد و تمامي مطالب مربوط به آن را به كمك شاگردان و با بحث‏هاي طرفين مورد بررسي قرار مي‏داد و حتي چيزي را به عنوان «اصول موضوعه» نمي‏پذيرفت. ❇️ در اين سبك، شاگردان محور بحث هستند و استاد سخنران جلسه نيست، بلكه در پايان به جمع‏بندي نظريات و نتيجه‏گيري مي‏پردازد. 💢در اين روش شروع درس مشخص بود، امّا پايان آن روشن نبود و گاه تا ساعت ها ادامه مي يافت. 🔺منبع: شیوه های تحصیل و تدریس در حوزه های علمیه؛ محمد علی رضائی اصفهانی ╭────────────╮ 📚 کانال میراث علمی سلف؛ 🆔 @mirath 🌐 https://mirath.blog.ir 📨 @hm1370 💰 شماره کارت اختصاصی جهت نذر علمی (کپی خودکار شماره کارت با لمس):
6037697632370752
╰────────────╯
✅ کانال "همیار سنتی" شاخه ای از کانال "میراث علمی سلف" است که مخصوص پیدا کردن استاد، شاگرد و هم مباحث حول کتب سنتی است. 🟡 عضویت🔰🔰🔰 💢https://eitaa.com/joinchat/1720385630C8b19bab3aa ╭────────────╮ 📚 کانال میراث علمی سلف؛ 🆔 @mirath 🌐 https://mirath.blog.ir 📨 @hm1370 💰 شماره کارت اختصاصی جهت نذر علمی (کپی خودکار شماره کارت با لمس): 6037697632370752 ╰────────────╯
⚠️ خطری بزرگ در کمین 🔺تبدیل شدن عاشورا و محرم به یک سنت دیرینه ی آباء و اجدادی، بدون مراعات عملی معارف حسینی، یک خطر جدی است که به شدت در کشورمان در حال افزایش است. 🔺مفاد کلی این توطئه فرهنگی و دینی آن است که امام حسین علیه السلام، انسان خوبی بود که مظلوم واقع شد اما الگوی زندگی ما ایشان نیست، بلکه ما خودمان تعیین می کنیم که چطور زندگی کنیم! 🔺اینکه در روز عاشورا صرفا عده ای بیرون بیایند و علم بر دوش بگیرند و طبل و حتی آلات موسیقی حرام‌ بزنند و شربت و غذایی بخورند و به خانه ها بروند، اما سبک زندگی آنها یزیدی و اموی باشد، بیش از آنکه احیای فرهنگ حسینی بشمار آید، میراندن این سنت است. 🔺یکی دیگر از آفات بزرگ عزاداری ها، ضعیف شدن توجه مردم به سخن علمای مطرح بر سر منابر و توجه اغراق گونه به مداحان است. مداحی و مرثیه سرایی بسیار ارزشمند است اما غلیان احساسات اگر بدون توجه به مبانی و معارف دینی باشد، موجب رشد افراد جامعه نخواهد شد و ظاهرگرایی را توسعه خواهد داد. 🔺اینکه اخیرا در دسته عزاداری، افرادی دیده می شوند که ظاهر درستی ندارند و بی حجابی ایشان از حد متعارف هم عبور کرده و به حالتی رسیده است که به ناظران، احساس مجلس عروسی دست می دهد نه مجلس عزا !، بیش از آنکه نشانه علاقمندی این افراد به امام باشد، ناشی از جهالت و حتی عناد ایشان است. عمده این افراد به دلیل تنوع طلبی است که به این مراسم می آیند نه علاقه به امام و مذهب. لذا وظیفه دینداران این است که خیرخواهانه، آگاهی بخشی کنند تا شان مجالس حسینی، حفظ شود و اگر مقاومتی صورت گرفت، باید از ورود ایشان به این مجالس جدا جلوگیری شود و الا اگر وضع به همین صورت ادامه یابد، موجب وهن مذهب خواهد شد. ╭────────────╮ 📚 کانال میراث علمی سلف؛ 🆔 @mirath 🌐 https://mirath.blog.ir 📨 @hm1370 💰 شماره کارت اختصاصی جهت نذر علمی (کپی خودکار شماره کارت با لمس):
6037697632370752
╰────────────╯