🔺دعای هفتم صحیفۀ سجادیه🔻
اي آنكه گرهِ كارهاي فروبسته به سرانگشت تو گشوده ميشود، و اي آنكه سختيِ دشواريها با تو آسان ميگردد، و اي آنكه راه گريز بهسوي رهايي و آسودگي را از تو بايد خواست.
سختيها به قدرت تو به نرمي گرايند و به لطف تو اسباب كارها فراهم آيند. فرمانِ الهي به نيروي تو به انجام رسد، و چيزها به ارادۀ تو موجود شوند،
و خواستِ تو را، بي آنكه بگويي، فرمان برند، و از آنچه خواستِ تو نيست، بي آنكه بگويي، رو بگردانند.
تويي آنكه در كارهاي مهم بخوانندش، و در ناگواريها بدو پناه برند. هيچ بلايي از ما برنگردد مگر تو آن بلا را بگرداني، و هيچ اندوهي برطرف نشود مگر تو آن را از دل براني.
پروردگار من، اينك بلايي بر سرم فرود آمده كه سنگينياش مرا به زانو درآورده، و به دردي گرفتار آمدهام كه با آن مدارا نتوانم كرد.
اين همه را تو به نيروي خويش بر من وارد آوردهاي و بهسوي من روان كردهاي.
آنچه تو بر من وارد آوردهاي، هيچكس باز نَبَرد، و آنچه تو بهسوي من روان كردهاي، هيچكس برنگرداند. دري را كه تو بسته باشي. كَس نگشايد، و دري را كه تو گشوده باشي، كَس نتواند بست. آن كار را كه تو دشوار كني، هيچكس آسان نكند، و آنكس را كه تو خوار گرداني، كسي مدد نرساند.
پس بر محمد و خاندانش درود فرست. اي پروردگار من، به احسانِ خويش دَرِ آسايش به روي من بگشا، و به نيروي خود، سختيِ اندوهم را درهم شكن، و در آنچه زبان شكايت بدان گشودهام، به نيكي بنگر، و مرا در آنچه از تو خواستهام، شيرينيِ استجابت بچشان، و از پيشِ خود، رحمت و گشايشي دلخواه به من ده، و راه بيرون شدن از اين گرفتاري را پيش پايم نِه.
⚡️ شُیوع بیماری طاعون در نجف/ ماجرای دستیابیِ «سید محمدباقر قزوینی» به اسرار توحید
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«مرحوم حاجي نوري در احوالات عالم بزرگوار، سيد محمدباقر قزويني (از مشاهیر علمی شیعه در قرن سیزدهم، و خواهرزاده مرحوم علامه بحرالعلوم) نقل میکنند که ایشان میگوید:
#بيماري_طاعون در عراق آمد و فراگير شد و #نجف را هم در بر گرفت. مردم از شهر رفته بودند و نجف خلوت شده بود. افراد کمی مانده بودند از جمله من و يک روحاني ديگري از ايران، که به مؤمنین خدمت میکردیم... .
يک روز که در کوچههاي شهر نجف عبور ميکردم، به يک شخصيت بسيار جليلالقدري برخورد کردم که من او را در اين شهر زيارت نکرده بودم. به من فرمودند: به زودي به تو #اسرار_توحيد عطا ميشود.
چند شب گذشت. شبي در خواب ديدم که دو تا مَلَک از آسمان پايين آمدند، در دست یکی، لوحهايي یا نوشتههايي هست، در دست دیگری هم ترازويي هست. بعد، اين الواح را دو به دو مقابل هم قرار ميدهند و ميسنجند و با هم سبک سنگين ميکنند. متوجه شدم که اين الواح مربوط به علوم و معارف اصحاب نبي اکرم (ص) و اصحاب ائمه هدات معصومين(ع) از يک طرف، و علماي شيعه از طرف ديگر است، اين دو گروه را با هم مقايسه ميکنند؛ اصحاب را با مرحوم کليني، مرحوم صدوق، سيد مرتضي، سيد رضي و.... اندازهگيري ميکنند که معارف کداميکي بيشتر است. فرضاً فلان صحابي را با فلان عالم بزرگوار شيعي. و اين الواح را هم به من نشان ميدادند و ميديدم. يک به يک، اينها را اندازهگيري کردند تا رسيد به مرحوم بحرالعلوم.
و آن مَلَکي که ترازو در دستش بود، فرمود ما آمديم و مأمور هستيم اين الواح را به اين آقا هم نشان بدهيم. اين الواح معارف را به من نشان ميدادند. وقتي از خواب بيدار شدم، بهاندازهاي از معارف الهي به من عطا شده بود که اگر به اندازه عمر نوح ميخواستم تلاش کنم، اين معارف به دست نميآمد.
اینها مبالغه نيست. واقعاً بودهاند اهل سرّي که از اين دست معارف داشتند. اگر کسي اهل تحمل شد، آن عنايات به او ميشود و متناسب با ظرفیتش، باب معارف به روي او باز ميشود. #البته همه نمیتوانند مستقيم از سرچشمه بنوشند؛ گاهي واسطه ميخورد، گاهي واسطهها بيشتر هستند، گاهي واسطهها کمتر هستند. ولي بالاخره اگر کسي اهل تحمل و اهل استقامت شد، به ميزاني که استقامت بکند و آمادگي و وسعت وجودی پيدا کند و بتواند بار اين معارف را بکشد، به او اين معارف را عنايت ميکنند.»
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 همانطور که امام صادق(ع) در سن ۶۵ سالگی مصداق زیارت جامعه کبیره هستند، امام جواد(ع) در ۹ سالگی مصداق این زیارتنامه هستند و هیچ تفاوتی از این حیث وجود ندارد.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«فردی از اصحاب امام رضا علیه السلام _ که ظاهرا اهل مصر بود_ محضر ایشان آمد. چهره امام جواد علیه السلام را میدید و برانداز میکرد که برای مردم مصر حکایت کند.
امام رضا علیه السلام خطاب به او فرمودند: فلانی، همانطور که خدای متعال نبوت را به «بزرگ» داده «وَ لَمّا بَلَغَ أشُدَّهُ آتَیناهُ حُکماً» در باب حضرت یوسف و مشابه آن در باب حضرت موسی، به «طفل» هم داده است، «آتَیناهُ الحُکمَ صَبِیّاً». امامت هم همینطور است و فرقی نمیکند.
پیش از این که امام به دنیا بیاید، خیلی از حقائق و علوم به او داده شده است. در روایت هست زمانی که ایشان در رحم مادر قرار دارند، بر پیشانی و کتفشان اینگونه حک شده که امام کلمه عدل است، «وَ تَمَّت کَلِمَةُ رَبّکَ صِدقاً وَ عَدلاً».
در حقیقت، در مأموریت الهی که بر دوش آنها گذاشته شده، فرقی بین بزرگ و کوچکشان نیست.
در شأن امام جواد علیه السلام که در ۹ سالگی به امامت میرسند زیارت جامعه کبیره خوانده میشود و در شأن امام صادق علیه السلام هم که در سن ۶۵ سالگی نیز جامعه کبیره خوانده میشود و هیچ تفاوتی از این حیث وجود ندارد.»
☑️ @mirbaqeri_ir
🚨 رهبر انقلاب: دولت هند در مقابل هندوهای افراطی بایستد!
💠 حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی:
" قلب مسلمانان جهان از #کشتار_مسلمانان در هند جریحهدار است.
#دولت_هند باید در مقابل #هندوهای_افراطی و احزاب طرفدار آنها بایستد و با توقف کشتار مسلمانان، از انزوای خود در جهان اسلام جلوگیری کند."
💻 @Khamenei_ir
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 رابطۀ «عبادتِ شب» با «مجاهدتِ روز»
«کسی که شب خوبی ندارد، روز خوبی هم ندارد.
کسی که شب را به بطالت بگذراند، روز هم هر کاری کند بطالت است.
کسانی که شب-زندهدارند، در روز هم بيدار و زندهاند.
زنده بودن در حيات روز، در گروِ بيداری و احيای شب است.
با احيای در شب، انسان به حيات در روز میرسد.»
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 انسان چگونه از زلزله یا بیماری یا حوادث دیگر نترسد؟
«انسان، فقير است.
نمیتوانيم فقير نباشيم.
فقير بودن چيز خيلی خوبی برای ماست؛ «يا ايها الناس أنتم الفقراء إلي الله».
ولی اگر اين فقر را به جايی تکيه دادی،
به زمين، به زبانَت، به گوشَت، به چشمَت، به آب، به خورشيد، ماه، پدر، تجارت، خانه، کتاب، استاد و... تکیه دادی،
به همين اندازه مشرک میشوی.
در اين حالت، وقتی زمين زير پايت سفت است، آرام هستی و وقتی زلزله شد، میترسی.
طبيعی است آدمی که به سفتیِ زمين، آرام است، وقتی زمين متزلزل شد، میترسد. چرا نترسد؟
ولی کسي که اتکائش به سکونت زمين نيست و میداند اوست که دارد زمين را آرام نگه میدارد، چنين کسی وقتی زمين هم میلرزد، نمیترسد. میگويد: مگر تو قبلاً من را نگه میداشتی که حالا که تکانم میدهی، بترسم؟
کسي که اتکائش به آب نيست، همه آبهای زمين هم خشک بشوند، طوری نمیشود و اتفاقی نمیافتد! میپرسد مگر تا به حال شما ما را سيراب میکرديد، که حالا شما که نباشيد ما تشنه بمانيم؟!
معنی اطمينان نفس اين است: «ِأَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب». يعنی اگر کسی به مقامی رسيد که خداي متعال به او توجه پيدا کرد و متوجه او شد و او هم متوجه خدا شد، اين شخص به مرحله آرامش میرسد. قبل از آن، آرامشی نيست. آدمی که روي موج، خانه میسازد، او، آرام نيست. موج زير پای انسان میلغزد.»
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
7.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥 «مقام بِسماللّه» چه مقامی است؟
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️مقام بِسماللّه یعنی اضطرار دائم به اسماء الهی
⚡️مقام بِسماللّه یعنی انقطاع از اسباب، یعنی رها شدن از شرکها
💠 آیتالله میرباقری:
«#مقام_بسمالله يعني مطلقاً خودت را #فقير به غيرخدا نبيني. خوردن، خوابيدن، نفس کشيدن، نگاه کردن، حرف زدن و ... همه همراه با «بسم الله الرحمن الرحيم» باشد.
اگر انسان بر سر سفره نشست و «بسم الله الرحمن الرحيم» گفت و بعد يادش رفت، در اين بين، مشرک ميشود. اما اگر از اول تا آخر، بسم الله در وجودش بود، اين میشود: مقام «بسم الله الرحمن الرحيم». يعني ديگر هيچوقت اين بسم الله از وجودش جدا نميشود. ميشود: «في صلاتهم دائمون». دائماً با بسم الله ميخوابد، حرف ميزند، روي زمين راه ميرود، نکاح ميکند، نفس ميکشد و... . اين بسم الله هميشه در وجودش هست. اين ميشود «مقام بسم الله الرحمن الرحيم»؛ یعنی دائماً تکيهاش به اسم اللهِ رحمانِ رحيم است.
اگر نور اين آيه در قلب انسان بيايد و وجود انسان با آيه «بسم الله الرحمن الرحيم» نوراني شود، اين آدم در مقامي قرار میگیرد که ديگر دائماً با خدا سروکار دارد، با اسماء الهي سروکار دارد، «وَ بِأَسْمَائِكَ الَّتِي مَلَأَتْ أَرْكَانَ كُلِّ شَيْء».
آدمي که سروکارش با اين #اسماء است، ديگر آزاد است. تو در کوير هم سيراب است؛ اصلاً کوير و کناردريا و زمين حاصلخيز براي او فرقي نميکند.
کسي که دائم در مقام بسم الله است، وقتي مرگش فرا ميرسد، اتفاق مهمي نميافتد. میبیند ما را از يک خانه خدا به يک خانه ديگر ميبرند؛ اتفاقي نميافتد. ولي کسي که به اين اسباب وابسته شده است، هنگام مرگ، درواقع، خداهايش دارند از او جدا ميشوند؛ لذا ميترسد و حق دارد که بترسد. ولي کسي که به اينها تکيه نداشت، وقتی به او ميگويند «آقا، ميخواهند شما را ببرند و ديگر خورشيد را نميبيني!» ميگويد خب، نبينم! مگر تا حالا خورشيد کارهاي بوده؟ اگر بگویند «ديگر اين زمين را نميبيني!» ميگويد خب، نبينم! مگر تا حالا ما با اين زمين کاري داشتيم؟
#موحد هيچوقت پايش را روي اين زمين نگذاشته است که حالا او را بترسانند و بگویند از اين به بعد نميتواني. ميگويد مگر تا به حال اين زمين را ميديدم؟ مگر تا به حال اين خورشيد و ماه و دوست و رفيق و همسر و اين بدن، کاري براي ما ميکردند که حالا از اين به بعد جدا شوم؟ مگر روزي که به دنيا آمدم، اينها بودند؟ خيليهايشان نبودند، حالا هم نباشند! مگر اينها کارهاي هستند؟!
کسي که در اين مقام است، با يک «بسم الله الرحمن الرحيم» از اين بساط، [میرود و] در آن بساط مينشيند؛ تمام ميشود. با يک «بسم الله الرحمن الرحيم» پايش را آن طرف ميگذارد. کسي که در اين مقام نيست، آن وقت معلوم ميشود، چه اتفاقي ميافتد و اين #شرکها چه بر سر انسان ميآورد.
#ترسهاي_عندالموت همه مربوط به شرکهاي انسان است. شرک در محبت، شرک در دلبستگي، اميد، ترس و... .
ولی انساني که در مقام «بسم الله الرحمن الرحيم» است، پیداست که شرکهايش از او برداشته شده است.»
☑️ @mirbaqeri_ir
قرار_آسمانی_-_981217.mp3
8.29M
🎧 استاد میرباقری | فضائل امیرالمؤمنین(علیه السلام)
(صوت برنامه «قرار آسمانی»، شبکه سوم، ۱۳۹۸/۱۲/۱۷)
⚡️ اگر کسی همراهِ با امام(ع) نباشد در #حجابِ_نظام_کیهانی گرفتار میشود.
⚡️ امیرالمؤمنین(ع) #نبأ_عظیم است. جای دیگر خبری نیست.
⚡️ امیرالمؤمنین(ع) #پناهگاه ما در سختیهاست.
💥 در #بیماری_اخیر که دچار یک امتحان الهی هستیم، انشاءالله جامعۀ ما #با_عافیت و #با_کمال_ایمان، از این امتحان و ابتلا، و از این فتنهها و شبههها، که شیاطین و دشمنان ایجاد میکنند، عبور خواهد کرد. (شیاطین و دشمنان قرنهاست که این کارها را میکنند و آمدهاند و رفتهاند، اما دین خدا پابرجا مانده است.)
💥 در ابتلای اخیر، به اهل بیت(ع) و امیرالمؤمنین(ع) پناه ببریم که هم رفعِ بلا شود، و هم اینکه که این فتنهها و امتحانات _که بستر رشد ایمان ماست_ موجب ضعف ایمان ما نشود و ما از این صحنه، سربلند بیرون برویم؛
نه اینکه وقتی این صحنه تمام شد و این ابتلا و امتحان الهی گذشت، خدایناکرده دچار شبهه و تردید و ریب و شک شده باشیم.
☑️ @mirbaqeri_ir