كمپين تواصي تلفني انتخابات-ستاد ملت امام حسين ع.pdf
10.65M
📜 روشهای تشویق مردم به حضور در انتخابات با تماس تلفنی
💠 خانه طلاب جوان
💥 ملاک اصلیِ برای «رأی دادن» این است که موازنۀ موجود را بهنفع جبهه انقلاب تغییر دهد. «اصلح» کسی است که درمجموع، بهتر میتواند موازنه موجود را بهنفع اسلام و جبهه انقلاب تغییر دهد.
💥 بهصرفِ اینکه کسی تخصص بیشتری دارد، کافی نیست که در مقام مدیریت و تصمیمگیری و در مقام ایجاد هماهنگی بین شئون مختلف جامعه، اصلح باشد.
💠 آیتالله میرباقری:
«درباره معیار اصلح بودنِ کاندیداهای ریاست جمهوری باید به چند نکته توجه کرد.
نکته اول این است که ملاک اصلیِ رأی دادن در انتخابات این است که #موازنه موجود به نفع جبهه حق و جبهه انقلاب تغییر کند. اگر نمیخواهیم موازنه را تغییر دهیم برای چه رأی میدهیم و این رأی چه خاصیتی دارد؟! ما باید بهگونهای رأی دهیم که موازنه تغییر کند. بهصرف اینکه در تشخیصِ فردیِ ما کسی «اصلح» است کافی نیست که به او رأی بدهیم، بلکه عوامل و متغیرهای مختلفی را باید ملاحظه کنیم تا رأی ما به برتری جبهه حق و جبهه انقلاب در موازنه منتهی شود. درست است که ما باید به #تکلیف و وظیفه عمل کنیم، اما تکلیف و وظیفه، معطوف به چنین #نتیجه ای هم هست. ما اگر به #اصلح_غیرمقبول رأی دهیم و نتیجهاش سر کار آمدنِ فرد غیرصالح باشد مقصریم. ما مکلفیم بهگونهای رأی دهیم که فرد غیرصالح بر سر کار نیاید. حتی در شرایطی، اگر فرد غیرصالحی هم در بین نباشد، ممکن است تقویت پایگاه و پشتوانه اجتماعی آن کسی که میخواهد مسئول شود موضوعیت داشته باشد و ما به او رأی دهیم تا قدرت عملکرد بیشتری داشته باشد.
نکته دوم این است که اساساً #اصلح کسی است که درمجموع، بهتر میتواند موازنه را به نفع جبهه حق و جبهه انقلاب تغییر دهد. چنین کسی باید شاخصهای مختلفی را داشته باشد. بهصرف اینکه کسی #تخصص بیشتری دارد، کافی نیست که در مقام مدیریت و تصمیمگیری و در مقام ایجاد هماهنگی بین شئون مختلف جامعه هم اصلح باشد. هرچند تخصص یکی از شئون #مدیریت است اما نباید مدیریت را در حد تخصص تنزل دهیم و بگوییم هر کس متخصصتر است او مدیرتر و صالحتر است! به عبارت دیگر، تخصصهای مختلف، هرچند امتیازی برای مدیریت میآورد، اما مدار تشخیص #اصلحیت در مقام اداره کشور نیست. کمااینکه توانمندی در مدیریت بیمارستان غیر از متخصص بودن در رشتههای مختلف پزشکی است.
نکته سوم اینکه هیچکس نمیتواند مدعی شود که در همه شئون جامعه، دارای تخصص است. #برنامه_توسعه کشور با دهها رشته پشتیبان ارتباط دارد و یک فرد نمیتواند در آن دهها رشته تخصص داشته باشد و بهناچار نیازمند استفاده از توانمندی متخصصین دیگر است. البته یک فرد میتواند در نفس #برنامهریزی _ که دانش #میانرشتهای است و به مدیریت نزدیکتر است _ تخصص داشته باشد ولی تخصص در برنامه بهمعنای تخصص در همۀ امور وابسته به برنامه نیست، و باز هم نمیتوان مدیریت را در حد تخصص در برنامهریزی تنزل دهیم و بگوییم هر کس که بهتر میتواند برنامهریزی کند، مدیرتر و صالحتر است؛ مگر کسانی که برنامههای توسعه پنجم و ششم کشور را نوشتهاند برای ریاستجمهوری اصلح هستند؟». ۱۴۰۰/۳/۲۴
☑️ @mirbaqeri_ir
14000326_40593_1281k.mp3
8.66M
🎙بشنوید | صوت کامل سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به ملت ایران در آستانه انتخابات ۲۸خرداد. ۱۴۰۰/۰۳/۲۶
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 لوح | رأی بالا، رئیسجمهورِ قوی
🔺 رهبر انقلاب: رئیسجمهوری که روز جمعه انتخاب خواهد شد اگر با رأی بالا انتخاب بشود، رئیسجمهور قوی و قدرتمندی خواهد بود، و کارهای بزرگی میتواند انجام بدهد. ۱۴۰۰/۰۳/۲۶
🗳 #انتخاب_درست_کار_درست
💻 @Khamenei_ir
🇮🇷 سید ابراهیم رئیسی با کسب حدود ۱۸ میلیون رأی (۶۲ درصد آراء) هشتمین رئیسجمهور ایران شد.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
💐 ملت ایران؛ پیروز بزرگ انتخابات
👈 پیروز بزرگ انتخابات دیروز، ملت ایران است که یکبار دیگر در برابر تبلیغات رسانههای مزدور دشمن و وسوسهی خاماندیشان و بدخواهان، قد برافراشت و حضور خود در قلب میدان سیاسی کشور را نشان داد.
📝 متن کامل پیام رهبر انقلاب به مناسبت حضور حماسی مردم در انتخابات ۱۴۰۰👇
https://farsi.khamenei.ir/message-content?id=48119
⚡️ در عصر امام رضا(ع) گفتمان امامت و ولایت، به طور جدی در جامعه اسلامی رواج یافت.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«یکی از تغییرات جدی که در عصر امام رضا(ع) واقع شد، این بود که گفتمان امامت و گفت وگو در باب ولایت ائمه معصومین(ع) به طور جدی در جامعه رواج یافت؛ و تقیه در موضوع ولایت نسبت به زمانهای قبل برداشته شد؛ این موضوع را در احتجاجات آن حضرت میتوان مشاهده کرد.
از همین روست که اکثر معارف سنگین حول مقامات ائمه(ع) در دوره ایشان آشکار شد و زمینهای پدید آمد تا معارف بیشتری در این حوزه، همچون زیارت جامعه کبیره و زیارت جامعة ائمة المؤمنین، در زمان امام هادی(ع) بیان شود».
☑️ @mirbaqeri_ir
📢 #تازههای_سايت
🔸 سخنرانی بهمناسبت ولادت امام رضا عليه السلام، در حرم مطهر رضوي/ فهم قرآن در سایه تبعیت از امام/ امام؛ چراغ هدایت در عالم دنیا
🔹https://b2n.ir/t93794
🔸 حضرت فاطمه معصومه (س) حامل حقیقت ولایت و نور نبی اکرم(س)/ اسامی نبی اکرم(ص) در قرآن و جایگاه هدایت و راهبری ایشان
🔹https://b2n.ir/m11085
🔸 مقابله همه جانبه تمدن اسلامی و تمدن غرب در سبک زندگی و طب در همايش سبك زندگي و طب اسلامي
🔹https://b2n.ir/t51272
🔸 همايش الگوي اسلامي ايراني پيشرفت/ تمدن غرب در مقابل تمدن اسلامی/ پیش نیازهای رسیدن به تمدن اسلامی
🔹https://b2n.ir/q69807
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 دستگاه تولید محتوا لازم داریم.
🔵 رهبر معظم انقلاب اسلامی (در دیدار اعضای شورای عالی فضای مجازی):
«...یک مسأله، مسألهی تولید محتواست. دستگاه #تولید_محتوا لازم داریم. ما در زمینهی تولید محتوا نمیتوانیم اطمینان کنیم به تصادفات و آنچه پیش میآید. بانکهای اطلاعاتی هستند البته. [اما] باید بنشینید روی این مسأله -تولید محتوا- طراحی کنید، فکر کنید.
ما البته جوانهای خوشفکر متدین داریم، افراد به دردبخوری برای تولید محتواهای اجتماعی داریم، حوزههای علمیه را داریم که دستشان در این زمینه واقعاً باز است. بعضی از دانشگاهیها را داریم، همینطور که عرض کردم، جوانهای خیلی خوبی در این زمینه داریم. البته بانکهای اطلاعاتی را هم داریم. از اینها باید استفاده کنید.
دستگاه تولید محتوا را تقویت کنید؛ ما به این مسأله احتیاج داریم.» (۱۳۹۶/۱۱/۳)
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=47633
📢 یکی از ضرورتهای پیشِ روی کانال حاضر، تشکیل واحد تولید محتوا و سپس تنظیم و بهینۀ قالبهای ارائۀ محتواست.
برادرانی که میتوانند در زمینۀ استخراج و گزینش نکتههای موضوعی از اندیشه استاد (بر اساس گفتارهای موجود در پایگاه اطلاعرسانی استاد یا کتابهای ایشان و...) مشارکت کنند، به ادمین پیام دهند.
🔗 نمونۀ نکتههای موضوعی:
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2193
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3239
در محضر آیتالله میرباقری
💥 در دورۀ صدرالمتألهين و حتی در دورۀ شيخ اشراق، حدّ اوليۀ فلسفه _ که مفهوم مرکزی فلسفه است و همه مفا
🔺لینک پرونده فلسفه (در حال تکمیل)🔻
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3398
◀️ موضوع نکتههای پایانیِ پرونده فلسفه: محاسن و خلأهای حکمت صدرایی
⬇️⬇️
در محضر آیتالله میرباقری
💥 در دورۀ صدرالمتألهين و حتی در دورۀ شيخ اشراق، حدّ اوليۀ فلسفه _ که مفهوم مرکزی فلسفه است و همه مفا
💥 بعد از آشنایی با معارف اهلبیت(ع)، زود با پشتِ دست، اَسفار و شِفا را رد نکنیم.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«اگر خدا به شما طلبههای عزیز كمك كرد و الحمدلله كمكم أبواب فهم برایتان باز شد زود انكار دیگران را نكنید! اینکه با یك پشتِ دست اسفار ملاصدرا و شفا و همه را رد کنیم، درست نیست. آنها هم شیعه بودند و آنها زحمت كشیدند و آنها هم به معارف اهلبیت(ع) معتقدند. اگر نقد و اشكال به اینها دارید، بحث دیگری است؛ دو تا فقیه هم به هم اشكال میكنند.
اینكه جایگاه #ملاصدرا باید معین شود و بالاتر نبریم، معنایش این نیست كه پایینش بیاوریم! بله، ملاصدرا را جای امام صادق(ع) گذاشتن، ظلم عظیم است و اسفار را جای کتاب توحید صدوق گذاشتن، ظلم عظیم است؛ ظلم به علم و به امام صادق(ع) و به تشیع است. اما از طرف دیگر، باب نشود که بعد از آشنایی با معارف اهل بیت(ع) همه چیز را انكار كنیم. اگر باب انسان باب انكار شد، این همان «جدال و مراء» میشود و شخص میخواهد معارف یاد بگیرد که برود با فیلسوفان #مراء و #مباهات بكند! اگر بخواهد این کار را بکند، چیزی به او نمیدهند! یعنی اینطور نشود كه ما معارف اهل بیت(ع) را میخواهیم تا بعد برویم با فیلسوف و عارف #جدال كنیم. بله، بر اساس معارف اهل بیت(ع) اگر احیاناً یك جایی، بزرگی هم حرفش از این معارف فاصله گرفته، معیار ما باید كلام معصوم باشد. مگر فقهاء غیر از این عمل میكنند؟ یك فقیه بزرگی مثل شیخ طوسی اگر یك جایی از روایات فاصله گرفته باشد دیگران میگویند ایشان اینجا اشتباه كردهاند. این امر، نسبت به حكماء هم هست و نسبت به عرفا هم هست. معیار شما معارف اهل بیت(ع) باشد ولی معیار بودن معارف، بهمعنی انكار مطلق سرمایههای گذشته نباشد. بیدلیل و بیقاعده و با پشتِ دست و با برخورد سیاسی، سرمایههای گذشته خودمان را انكار نكنیم.
گرچه قبول دارم که این اشتباه بزرگ هم در تاریخ تشیع افتاده است که خیلی جاها ما هم آن شأنی كه باید برای امیرالمومنین(ع) و اهل بیت(ع) قائل باشیم، قائل نیستیم و اینگونه نشده که با همه وجود به درِ خانه حضرت امیر(ع) برویم و بگوییم علم همین جا است. ولی این آسیب بهمعنی انكار مطلق سرمایههای گذشته خودمان نیست.» (۱۳۸۹)
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3398
☑️ @mirbaqeri_ir
🔺 دیدار آیتالله میرباقری با #آیتالله #سید_احمد_مددی و گفتوگوی چندساعته در باب «حدیثشناسی، تاریخ فقه و روش تفقه» (۴ تیرماه ۱۴۰۰)
☑️ @mirbaqeri_ir
در محضر آیتالله میرباقری
💥 بعد از آشنایی با معارف اهلبیت(ع)، زود با پشتِ دست، اَسفار و شِفا را رد نکنیم. 💠 استاد سیّد محمّ
💥 صدرالمتألهین تلاش کرده است که مفهوم مرکزی فلسفه را بر پایه توحید بنا بگذارد.
💠 استاد سيد محمّدمهدی ميرباقری:
«بیتردید فرهنگ قرآن و فرهنگ اهلبیت(ع) در پیشرفت دانش عرفان و حکمت و _ نه فقط این دو _ بلکه در سایر دانشهای تخصصی در دنیای اسلام بسیار مؤثر بودهاند؛ نه به این معنا که تحریک به دانش و علمآموزی می کردند، بلکه فرایندی را برای تحقق دانش ایجاد می کردند و قطعاً فضایی را که اسلام و فرهنگ اهل بیت(ع) ایجاد کردهاند، بر فرهنگ عرفان و فلسفه اثرگذار بوده است و نظام موضوعات و مسائل مورد تحقیق در حوزه فلسفه را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است. اگر چه حکمت و فلسفه ما متأثر از فلسفه یونان است، لیکن بیتردید توسعه مسائل و اولویتی که به نظام مسائل داده شده است، در دنیای اسلام کاملاً متفاوت با حوزه یونان است.
کاری که صدرالمتألهین کرده است این است که مفهوم مرکزی فلسفه را بر پایه توحید بنا گذاشته است و سعی کرده است همه هستی را بر پایه حضرت حق تفسیر کند و همه مراتب و عوالم خلقت را که در کتب متفرقه خودشان تبیین کردهاند، از عالم ملک تا عالم مثال تا عالم عقل و... همه را مراتب تجلی آن حقیقت و تنزل آن حقیقت و تطور آن حقیقت بداند. البته ممکن است که در این مفاهیم، اشکالی باشد، اما به هر حال، سعی کرده است تا مفاهیم را متأثر از توحید تبیین کند. بنابراین، حکمت ما در این مقیاس، تحت تأثیر ادبیات وحی بوده و در مفهوم مرکزی و حتی در نظام مسائل و اولویت مسائل و در غایات، مقید به وحی بوده است.» (۱۳۹۰)
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3398
☑️ @mirbaqeri_ir
در محضر آیتالله میرباقری
💥 صدرالمتألهین تلاش کرده است که مفهوم مرکزی فلسفه را بر پایه توحید بنا بگذارد. 💠 استاد سيد محمّدمه
💥 تحلیل «توحید» و «شرک» بر اساسِ نگاه وحدتگرایانۀ «اصالت وجودی» و نگاه کثرتگرایانۀ «اصالت ماهیتی»
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
🔸 "اصالت «وجود»، حد اوليه و نقطۀ مرکزی هماهنگسازی کل دستگاه ملاصدراست. او جهت و جنبۀ وحدتیِ واقعيت را اصل میداند و کثرت را بر پايۀ وحدت تفسير میکند. از نگاه وی، جعلپذيریِ مخلوقات به وحدتپذيریشان است و آن چيزی که مجعول است، وحدت است، نه کثرت. وحدت است که فيض اقدس و فيض مقدس است.
بر اين اساس، اگر با نگاه توحيدی به عالم نگاه کنيم، وحدتِ حقيقت و کثرتِ مظاهر ملاحظه میشود. يعني دنبال آن بودهاند که به يک حد واحد برسند و از آنجا به کثرات و تعينات بنگرند؛ پس قوام و تقوم موجودات را به اصل وجود دانستهاند. اگر حد، بالاصاله کثرت بردارد، کثرات، اصيل میشوند و جعل و ايجاد و افاضه و خلق، تفسير نمیشود، و لذا آن انديشه نمیتواند توحيدی باشد.
🔸 ملاصدرا ابتدا در اعماق روح خود به تجلی وحدت و موضوعيت وحدت رسيده؛ سپس، همان را مبنای تفسير فلسفی قرار داده و توحيد را در حد اوليه ملاحظه کرده است. به تعبيری، فلسفه او ناشي از تألّه است و تألّه غير از انديشه است. در نگرش توحيدی، بيشتر از يک اله وجود ندارد (لا اله الا الله) و ديگران همه فقراء الي الله هستند. اين تعلق توحيدی و درک از توحيد و تألّه به الوهيت، مبدأ شکلگيری اصالت وجود میشود؛ لذا آن فلسفه را حکمت متعاليه و حکمت متألهين، و آن فيلسوف را هم صدرالمتألهين میخوانند.
🔸 صدرالمتألهين میخواهد بگويد من الهياتِ بمعنیالاعم را تابع الهياتِ بمعنيالاخص قرار دادهام و حد اوليه و مفهوم مرکزي خود را از توحيد گرفتهام و اولين اصل فلسفیام از تعلق به حضرت حق ناشي میشود. عمق معناي «لو لم يُؤَصل وحدةٌ ماحصلت» با نگاه توحيدی، همين است؛ يعني نوعِ منتجۀ فلسفۀ ملاصدرا میخواهد گامی در تفسير توحيد و «لا اله الا الله» در جهان هستی بردارد. بنابراين در نظر نهایی خود میگويد واقعيت، آن حقيقت واحدی است که حی است، قيوم است و صاحب اسماء حسنی است، و اگر وجود اصيل است، يعنی آن احد حقيقی، که حضرت حق است، اصيل است و همۀ واقعيتها در نظام تشکيک يا نظام تشأن، از ظهورات و تشأنات اويند و در طول او قرار دارند و اوست که منشأ تطورات يا تشأنات گوناگون قرار گرفته است. فلسفه صدرايی که حد اوليه و مفهوم مرکزي خود را توحيد قرار داده است، ممکنات را نه ممکن به امکان ماهوی و نه حتی ممکن به امکان وجودی، بلکه ترشح و شأن و ظل واجب میداند و به فقر ترشحیِ ممکن نسبت به واجب، قائل است.
🔸 در نگاه اوليۀ ملاصدرا، يک واقعيت شخصي وجود دارد که هم وحدت و هم کثرت دارد؛ اين وجود شخصی، یک واحد تشکيکی است؛ ممکنات مرتبهای از مراتب واقعيتاند و واجب مرتبهای ديگر؛ خداوند متعال هست، ممکنات هم هستند و در حضرت حق يک وجودی که داراي مرتبه است تصوير شده است. کانّه اين امر، در نظر ملاصدرا با توحيد ناب نمیسازد و براي خدای متعال شريک درست میکند. لذا در بحث عليت میگويد که اصلاً بحث از مرتبه بیمعناست؛ همۀ عالمِ ممکنات، شأن هستند و شأن، مرتبه نيست؛ واجب، فوق مرتبه است و ممکن، دون مرتبه. و لذا سعي میکند که از منظر تشکيک هم، دچار نوعي شرک نشود و با بحث از ذات و شأن به توحيد نزديک شود.
از اين منظر، مبنای اصالت ماهيت، بر اساس تحلیل لوازم این مبنا، ديدگاهی شرکآلود است و در يک فراتحليل کلامی، تعلق به آلهۀ متعدد، مبدأ پيدايش اصالت ماهيت شده است؛ يعنی تعدد آلهه موجب اصالتبخشی به پندارها و ماهيات میشود و اين، نوعی شرک خفی است؛ چون هر ماهيتی براي خودش يک اِله محسوب میشود و هر کدام برای خودشان، به اصطلاح عرفی، «خان»ی میشوند که وحدتپذير و جعلپذير نيستند و فانی در الوهيت حضرت حق نمیشوند.
🔸 فيلسوف اصالت وجودی مدعی است که اين نگاه کثرتگرا، موحدانه نيست و با شروع از کثرت نمیتوان خدا را اثبات کرد. نگاه موحدانه بايد از ماهيت عبور کند و جهت و جنبۀ وحدتیِ واقعيت را اصل بداند و ماهيات را به وجود برگرداند تا خدايانی در عالم به نام ماهيات ظهور نکنند. بر اين اساس، اصالت ماهيتی، ناخواسته مشرکِ به شرک خفی استکه میگويد آب هست، نان هست، باد و دیگر پدیدهها هستند. اما اصالت وجودی معتقد است او هست و بقيه پندار هستند؛ او معبود است و ديگران، عابد. از اين نگاه، طبيعی است که اگر حد اوليه، توحيدی نباشد، ادراکات بعدی هم توحيدی نمیشود و دستگاه منطقیِ شرکآلودی به وجود خواهد آمد؛ يعنی اشياء، اصالت ماهيتی تفسير میشوند و برای آنها لوازم ذاتی در نظر گرفته میشود و به شرک در فهم پديدهها میانجامد."
(۱۳۹۰/ در حاشیۀ یکی از جلسات علمی/ با کمی تلخيص و بازنویسی)
🗂 پروندۀ کامل فلسفه:
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3398
☑️ @mirbaqeri_ir
در محضر آیتالله میرباقری
💥 تحلیل «توحید» و «شرک» بر اساسِ نگاه وحدتگرایانۀ «اصالت وجودی» و نگاه کثرتگرایانۀ «اصالت ماهیتی»
💥 فيلسوفان مسلمان معمولاً در انتخاب مواد و صورتمسئلهها متعهد به اسلام و معارف توحيدی و معارف نقلی بودهاند، اما این سطح، کافی نیست و باید این کار با «منطقِ تبعیت از وحی» انجام شود.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
"فيلسوفان مسلمان معمولاً در انتخاب مواد و صورتمسئلهها متعهد به اسلام و معارف توحيدي و معارف نقلی بودهاند و بهخصوص از دوره ملاصدرا به بعد، گرچه در آغاز از الهيات بمعنیالاعم بحث میکردند اما الهيات بمعنیالاخصِ آنها بر الهيات بمعنیالاعم، سايه انداخته و آن را سامان داده است و به عبارتي، بهگونهای مسائل الهيات بمعنیالاعم را طرح کردهاند که هماهنگ با الهيات بمعنیالاخص باشد.
اما به نظر میرسد که اين ميزان از توجهِ فلسفه به توحيد، کافی نيست و بايد ارتقا پیدا کند. فلسفه بايد «هم در منطق» و «هم در محتوا» به توحيد تکيه کند و مقيد به تبعيت از وحی باشد.
فلسفه اسلامی منطق صدق را صرفاً به اکتشاف تفسير میکند و تبعيت از وحي را در منطق داخل نمیکند؛ بهخاطرِ همين خلأ، نظام ادبيات فلسفه صدرايی، با نظام ادبيات وحی، فاصله دارد؛ برای مثال، در نظام ادبيات وحی، حضرت حق به حقيقت هستی و وجود مطلق و... تفسير نميشود.
به عبارت ديگر، صرف اينکه در حد اوليه خود، «واجب» را طرح کنيم، براي صحت حرکت فلسفی ما کفايت نمیکند، بلکه بايد در «تعقلِ» نسبت به اين مسئله هم، «توحيدی و مؤمنانه و بر محور منطق تبعيت، عمل شود. توحيد در حد اوليه نميتواند خلأ توحيد در فهم و تعقل را جبران کند.
فلسفه صدرايی در اينکه توحيد را در حد اوليه قرار ميدهد، سکولار نيست، اما در اینکه چگونه اين توحيد را تفسير کند، بهنحوی سکولار است. توحيد در مرکز فلسفه ملاصدرا از طريق يک حد اوليۀ «مِنعندی» تفسير شده و برای آن، مفهومسازی شده است، نه از طريق تبعيت از وحی. همچنین جريان فلسفه صدرايی نتوانسته است با «توحيد»، کثرات عالم را بهشکل دقیقی تحليل کند و نتوانسته است کثرات را بهگونهای منحل در وحدت کند که در نهايت، بندگی و عبوديت، تعريف روشني بیابد؛ اين جريان نمیتواند کثرات را به نظام حق و باطل بکشاند و لوازم دقيق توحيد و ولايت الهيه را در اين عرصه به دست بياورد و در نتيجه، گاهی حق و باطل به هم آميخته شده و جريان تولی و تبری در عالم، تفسير درستی پیدا نمیکند».
🗂 پروندۀ کامل فلسفه:
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3398
☑️ @mirbaqeri_ir
بررسی مبادی و مبانی حکمت اسلامی.pdf
173.7K
📜 بررسی ایمانی بودنِ فلسفه (بهلحاظ «محتوا» و «روش»)
(گفتاری از استاد میرباقری)
🗂 پروندۀ کامل فلسفه:
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3398
☑️ @mirbaqeri_ir