فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رضاخان مروج وهابی گری در ایران
شریعت سنگلجی، عامل حکومت پهلوی برای دین زدایی و شبهه پراکنی
منبع: بیداری ملت
#کلیپ
#دکتر_موسی_حقانی
#پهلوی
#وهابی_گری
⬅️ کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی را در فضای مجازی دنبال کنید:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
باسمه تعالی
با سلام و احترام خدمت سروران عزیزم؛
ان شاء الله از امروز شنبه 15 بهمن ماه- که مصادف با میلاد باسعادت مولای متقیان امیر مومنان علی علیه السلام، روز پدر و همچنین ایام الله دهه فجر است، کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی رسماً آغاز به کار می کند.
ضمن خیر مقدم به بیش از 50 عزیزی که به کانال خودشان پیوستند، و در بین آنها دوستان، اساتید مطرح و نیز مدیران معزز حضور دارند، با تشکر فراوان از لطف و محبت تک تک شما عزیزان، ان شاء الله بتوانیم با همراهی و همفکری و کمک شما عزیزان، در راستای جهاد تبیین مورد تاکید مقام معظم رهبری، تولید محتوای خوب و اختصاصی در باب مباحث مرتبط با انقلاب اسلامی داشته باشیم.
سعی بر این است که این موارد در دستور کار کانال باشد:
- جدیدترین اخبار نشستها و همایشهای مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی؛
- بارگذاری فایلهای صوتی نشستها و کرسیهای مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی؛
- چکیده و گزیده نشستها، همایشها و مصاحبه های مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی؛
- بارگذاری فایل مقالات، خلاصه و گزارش آنها و پاورپوینتهای کاربردی برای اساتید درس انقلاب اسلامی ایران؛
- معرفی نشریات و کتابهای خوب و مناسب در رابطه با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی؛
- استفاده از نظرات اساتید و کارشناسان مختلف برای پاسخ به شبهات در باب انقلاب اسلامی؛
- استفاده از مطالب، یادداشتها و نظرات اساتید و سروران عزیزی که عضو کانال هستند؛
- و مطالب متنوع دیگر درباره انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی.
اگر مطالب کانال را پسندیدید و برایتان مفید بود، با ارسال مطالب به گروهها و کانالهای دیگر، به دیگر دوستان فرهیخته تان نیز معرفی بفرمایید.
با تشکر و التماس دعا
در صورت تمایل، برای عضویت در کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی، روی لینک زیر کلیک بفرمایید و به کانال بپیوندید:
https://eitaa.com/mirkhalili
🔹رابطه متقابل انقلاب و فلسفه سیاسی
✍️ دکتر داود مهدوی زادگان (رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی)
تفاوتی که انقلاب با شورش دارد این است که انقلابها حامل نظام سیاسی هستند؛ برخلاف شورشها که فاقد نظام سیاسی هستند؛ لذا شورشها ممکن است روی حکومتها تاثیرگذار باشند؛ اما اینکه بگوییم نقطه آغازینی دارند و میتوانند به سرانجامی برسند و تغییرات بنیادینی ایجاد کنند؛ چنین چیزی در شورش وجود ندارد. دلیل آن نیز این است که شورشها حامل نظام سیاسی نیستند. به صورت سلبی حرف میزنند ولی به صورت ایجابی که بگویند چه چیزی میخواهند اگر این نظام را نمیخواهیم به جای آن چه نظامی باشد؟ پاسخی ندارند؛ چون فاقد نظام سیاسی هستند. اما انقلابها حامل نظام سیاسی هستند. وقتی یک حرکت انقلابی شکل میگیرد، میداند چه چیزی را میخواهد و چه چیزی را نمیخواهد و از همان ابتدا درباره حکومت جایگزین بحث میکند. کما اینکه یکی از مهمترین شعارهای انقلاب اسلامی در سال 1357 استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود؛ و نظام سیاسی که مردم میخواستند، جمهوری اسلامی بود. هر نظام سیاسی هم متکی به یک فلسفه سیاسی است. نظام سیاسی بدون فلسفه سیاسی شکل نمیگیرد. زمینه ذهنی و فکری که لازم است با فلسفه سیاسی برای نظام سیاسی شکل میگیرد. بنابراین میتوان گفت انقلاب و فلسفه سیاسی رابطه متقابلی با هم دارند. پس هر انقلابی یک فلسفه سیاسی هم دارد؛ انقلاب اسلامی هم دارای یک فلسفه سیاسی است. بدون فلسفه سیاسی انقلاب شکل نمیگرفت.
یکی از مهمترین دلایلی که اندیشه های دیگر نتوانستند بر انقلاب اسلامی فائق آیند، و آن را به جهت دیگری منحرف کنند، وجود فلسفه سیاسی پرقدرت در انقلاب اسلامی است که آن قدر دقیق و مستدل و پرمعنی است که هر چه در ابتدای انقلاب اسلامی و در چهل سال اخیر تلاش کردند، بر آن فائق نیامدند؛ به این دلیل است که پشت انقلاب اسلامی ایران، فلسفه سیاسی مستحکمی وجود دارد.
🆔 لینک کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی در ایتا: eitaa.com/mirkhalili
🔸 کرسی آزاداندیشی «تحلیلی بر آینده انقلاب اسلامی»
🔰 گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی برگزار می کند:
🎙 با حضور:
#محسن_مهاجرنیا
#عبدالوهاب_فراتی
#سیدسجاد_ایزدهی
#سیدکاظم_سیدباقری
#محمد_ملک_زاده
⏰ سه شنبه 18 بهمن ماه، ساعت 10
🏢 قم، سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/nezamha
#انقلاب_اسلامی
#آینده_انقلاب
#تحلیل
#کرسی
#آزاداندیشی
⬅️ جهت اطلاع از آخرین نشستها، کرسیها و همایشهای مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی، کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی را در ایتا دنبال کنید:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
باسمه تعالی
تجربیات تدریس
بخش اول: چگونگی شروع جلسه اول ترم: شما چگونه جلسه اول ترمتان را شروع می کنید؟
با توجه به تجربه حدود ده ساله تدریس در دانشگاههای مطرحی چون علامه طباطبایی، امیرکبیر، علوم پژشکی البرز و ...؛ سعی دارم در این کانال، برخی تجربیات تدریس را جهت اشتراک گذاری با اساتید عزیزم مطرح کنم. از سایر اساتید عزیز عضو کانال هم که تجربیاتی در این باره دارند؛ خواهشمندم نظرات خود را مطرح بفرمایند که با اشتراک آنها با اسم شریفشان در کانال بتوانیم تجربیات تدریسهای موفق را به دیگر اساتید نیز منتقل کنیم.
یکی از نکاتی که باعث توجه بیشتر دانشجویان در طول ترم می شود، چگونگی مواجهه استاد در جلسه اول با مباحثیست که قرار است در طول ترم توسط استاد ارائه شود است.
توضیح بیشتر اینکه؛ اگر استاد بتواند به خوبی هدف رفتاری و آموزشی درس را برای دانشجویان در جلسه اول تبیین کند؛ تا حد قابل توجهی می تواند مباحث را با موفقیت تا پایان ترم پیش ببرد؛ بدین معنا که در جلسه اول، یک همنوایی با دانشجو شکل می گیرد. چون برخی دانشجویان با حالت گارد گرفته در کلاسهای دروس معارف وارد می شوند و نگاهشان این است که این دروس عمومی است و نیاز ما که رشته های تخصصی می خوانیم نیست. اگر استاد بتواند در جلسه اول، روش مند و بر اساس یک چارچوبی، این هدف را به درستی تبیین کند که دانشجو حس کند بودن این دروس بهتر از نبودنش است این می تواند خیلی به استاد و ارائه مباحثش در طول ترم و اثرگذاری اش کمک کند. راه تشخیصش هم این است که اگر دانشجویان در همان جلسه اول در ضمن بیان اهداف این درس؛ وارد بحث با استاد شدند و گوشه و کنار کلاس بحث درباره هدف و اهداف درس شکل گرفت؛ این نشان می دهد که تا حدی فلسفه این درس برای دانشجو جا افتاده است.
طبیعتاً در هر درسی به مقتضای نوع درس باید اهداف آن مطرح شود. اینکه این اهداف چیست و چگونه تبیین کنیم ان شاء الله در پستهای بعدی به آن خواهیم پرداخت.
از اساتید عزیز دیگر عضو کانال هم خواهشمندم تجربیات خود را برای شروع جلسه اول ترم بیان بفرمایند تا در کانال به اشتراک بگذاریم. و قدم به قدم جلو برویم. بعد ان شاء الله به تفکیک دروس؛ اینکه مثلا در درس انقلاب اسلامی چه طور این هدف و اهداف را تبیین کنیم یا در دروس اندیشه اسلامی یا انسان در اسلام یا دروس دیگر. فعلا به چگونگی شروع جلسه اول ترم می پردازیم.
تجربه بخش اول: سیدجواد میرخلیلی
⬅️ جهت اطلاع از تجربیات تدریس اساتید در دانشگاهها، کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی را در ایتا دنبال کنید:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
✅کرسی ترویجی عرضه و نقد ایده علمی
🗒انقلابی ماندن و مهمترین چالش پیش رو از منظر قرآن و اهل بیت(ع)
👤ارائه دهنده:
🎙حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده
📒ناقد:
🎙حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی فیروزمهر
📒دبیر علمی: حجت الاسلام والمسلمین محمد سحرخوان
📅زمان: سه شنبه 1401/11/18 | ساعت 10
💠مکان: قم، چهارراه شهدا، جنب مرکز همایشهای غدیر، ساختمان پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
💠لینک ورود به جلسه به صورت مجازی
🌐 dte.bz/quranconf
➖مجری: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، مرکز همکاری های علمی و بین الملل.
⬅️ جهت اطلاع از آخرین نشستها، کرسیها و همایشهای مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی، کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی را در ایتا دنبال کنید:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
🇮🇷 دهه فجر انقلاب اسلامی مبارک🇮🇷
🔔 سلسله نشست های «هویت و انقلاب اسلامی»
◀️کاری مشترک از انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه قم و پایگاه خبری تحلیلی صدای حوزه
زمان:
⏰هر روز ساعت ۱۶
🗓از یکشنبه ۱۶ بهمن الی پنج شنبه ۲۰ بهمن
📡پخش زنده از کانال های انجمن مطالعات و صدای حوزه در ایتا به آدرس؛
🌐 @motaleate_ejtemai
🌐 @sedayehowzeh
#انقلاب_اسلامی
#هویت
#نشست
⬅️ جهت اطلاع از آخرین نشستها، کرسیها و همایشهای مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی، کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی را در ایتا دنبال کنید:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
حقیقتی به نام انقلاب اسلامی ایران
✍️ رسول جوکار
قبل از انقلاب اسلامی ایران،کشورهای جهان، دو دسته بودند:
1️⃣ آمریکا و کشورهایی که زیر نظر آمریکا اداره میشد و سیستم نظام سیاسی آنها نظام سرمایهداری بود به اصلاح بلوک غرب مینامیدند.
2️⃣ شوروی و کشورهایی که زیر نظر شوروی اداره میشد و سیستم نظام سیاسی آنها کمونیستی بود که بلوک شرق مینامیدند.
🔵 در جهان، دین هیچ جایگاهی نداشت و سیاستمداران و نظامهای سلطه، جشن پایان دین را از صحنه زندگی مردم و صحنه سیاسی میگرفتند.
🔵 اگر بین کشورهای تحت سلطه و نظام سلطه اتفاقی میافتاد، نهایتا این بود که از زیر سلطه آمریکا بیرون میآمد و به زیر چتر شوروی میرفت، یا بعکس.
🔵 ایران به رهبری امام راحل(ره) از زیر سلطه آمریکا بیرون آمد در عین حال زیر چتر شوروی هم نرفت، و امام با شعار و اعتقاد نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی مدل حکومتی نظام ارزشی اسلام را با گفتمان انقلاب اسلامی ایجاد کرد. در واقع سیاستمداران و نظامهای سلطه آن زمان شاهد این بودند که نظام سیاسی ایران متفاوت بود با نسخههای سرمایهداری و کمونیستی، لذا در برههای از زمان، بلوک شرق و بلوک غرب، علیه انقلاب متحد شدند.
🔵 در زمانی که نظامهای سلطه، جشن پایان دین را از صحنهی زندگی و صحنهی سیاسی میگرفتند و ایران را جزیرهی امن مینامیدند، در ایران، انقلابی شد بر اساس دین، مذهب،مکتب و ایدئولوژی که همهی محاسبات آنها را به هم ریخت.
🔵 نظامهای سلطه چون انتظار چنین انقلابی نداشتند، در دو سال اول نمیدانستند چگونه رفتاری با این پدیدهی جدید داشته باشند، لذا در دو سال اول تفکر انقلاب اسلامی ایران به بسیاری از کشورها صادر شد، اگر حرکتی در اوایل انقلاب در بسیاری از کشورهای اطراف میبینیم ناشی از این صدور انقلاب بود. حتی این انقلاب تا کاخ سفید صادر شد زیرا تا قبل از دههی ۵۰و ۶۰ میلادی در سیاست آمریکا خبری از دین نبود، اما بعد از آن حتی سیاستمداران آمریکا تحت تاثیر انقلاب دینی ایران قرار گرفتند، مثلاً اوباما برای بدست آوردن رای، اکثر سخنرانیهای انتخاباتیاش را در کلیساها برگزار میکرد، این تاثیر انقلاب دینی ایران حتی در کاخ سفید است.
🔵 بعد از دو سال تصمیم گرفتند باید یک حلقهی آتشتینی اطراف این انقلاب بکشند و این انقلاب را محاصره کنند و آن را با انواع و اقسام موانع، تحریمها، تهدیدات، ترورها، محرومیتها، جنگها، اختلافات، تحریفها و... مبتلا کردند تا از درون متلاشی شود، چون اگر تفکر این انقلاب به کشورهای دیگر صادر میشد دیگر نظام سلطه جایگاهی در دیگر کشورها نداشت، و نمیتوانست اهدافش را در این کشورها دنبال کند.
🔴 نتیجه:
خداوند برای هدایت بشریت اراده کرد و آرمانهایش را در انقلاب پیامبر(ص) قرار داد، آن آرمانها در انقلاب خمینی(ره) متجلی شد، برای اتصال انقلاب خمینی به انقلاب مهدی(عج) نیازمند چراغ هدایتی است تا در این مسیر راهها از بیراههها مشخص شود و براحتی بتوانیم از موانع و ناهمواریها عبور کنیم. هر چه این چراغ پرفروغ تر باشد افق دیدمان برای اتصال به انقلاب مهدی گستردهتر خواهد بود و هر چه این چراغ کم فروغ تر باشد طی این مسیر مشکلتر خواهد بود.
برای پرفروغ شدن و پرفروغ ماندنِ چراغ ولایت باید با تبعیت محض از دستورات، راهنماییها، راهگشاییهایِ ولایت، برای او قدرت تولید کرد تا همیشه این چراغ پرفروغ بماند.
به امید اتصال این انقلاب به انقلاب مهدی(عج) انشاءالله.
⬅️ برای مطالعه یادداشتها و خلاصه مقالات اساتید و کارشناسان مباحث مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی، کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی را در ایتا دنبال کنید:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
هزینه های زندگی مردم در اواخر سلطنت پهلوی:
در سال 1351(1972 میلادی)، 6/43 درصد میانگین درآمد شهرنشین به مصرف مواد غذایی رسیده؛ اجاره ها در {سالهای} 1354-1339، {حدوداً} 15 برابر شده است.
در فاصله 1353-1354 این هزینه ها 200 درصد و در سال 1355-1354، {حدود} 100 درصد افزایش داشته است. تعداد خانواده های شهرنشین که تنها در یک اتاق زندگی می کردند، از 36 درصد در سال 1346، به 43 درصد در سال 1356 افزایش یافت.
منبع: جان فوران، مقاومت شکننده، ص 492.
#واقعیتهای_دوران_پهلوی_دوم
#انقلاب_اسلامی
#اجاره
#شهرنشین
#مواد_غذایی
#هزینه_های_زندگی
⬅️ برای مطالعه مستندات تاریخی مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی، کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی را در ایتا دنبال کنید:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
📍زاویه بررسی میکند
🔺شکلبندیهای امنیت ملی و منطقهای ایران در دوران حکومت پهلوی
🔺با حضور: دکتر ابراهیم متقی
🔺یکشنبه 16 بهمن ماه ساعت 23
#زوایه
#ابراهیم_متقی
#امنیت_ملی
#حکومت_پهلوی
#امنیت_منطقه_ای
#شبکه_چهارم_سیما
⬅️ جهت اطلاع از آخرین نشستها، کرسیها و همایشهای مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی، کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی را در ایتا دنبال کنید:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
📒سلسله کرسی های ترویجی نکوداشت دهه فجر انقلاب اسلامی ایران (مدرسه انقلاب اسلامی)
✅با ارائه گواهی معتبر به شرکت کنندگان
🗒 نشست چهارم: انقلاب اسلامی و آگاهی بخشی در اندیشه و سیره امام خمینی "ره"
🎙ارائه دهنده: دکتر علی اکبری معلم
◾️هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📒ناقد: دکتر رجبعلی اسفندیار
◾️هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📒دبیر علمی: دکتر سید سجاد آل غفور
📅زمان: دوشنبه 1401/11/۱7
⏰ساعت 10 تا 12
🔹لینک ورود به جلسه
🌐 Dte.bz/cptconf
💠مکان: قم، پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طبقه دوم، سالن جلسات پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی.
🔹مجری: گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل.
#کرسی
#مدرسه_انقلاب_اسلامی
#آگاهی_بخشی
#اندیشه
#امام_خمینی
#سیره
⬅️ جهت اطلاع از آخرین نشستها، کرسیها و همایشهای مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی، کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی را در ایتا دنبال کنید:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
چهارمین همایش فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی و گام دوم
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✅موضوع:
#استقلال #آزادی #جمهوری_اسلامی
سخنرانان:
🎓 حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدجواد نوروزی
(عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره))
🎓دکتر شریف لک زایی
(عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
⏳پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ساعت ۸:۳۰ صبح
📌شاهین شهر - تالار شیخ بهایی
👈جهتِ شرکت درهمایش به صورتِ مَجازی به لینکِ https://gl.khuisf.ac.ir/b/92w-yqw-9h0-rod مراجعه نمایید.
#فلسفه_سیاسی
#انقلاب_اسلامی
#استقلال
#آزادی
#جمهوری_اسلامی
⬅️ جهت اطلاع از آخرین نشستها، کرسیها و همایشهای مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی، کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی را در ایتا دنبال کنید:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili