#تازه_ها
🔵 اخبار همایشها، کرسیها و نشستها:
کرسیها و نشستهایی که سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ با موضوع انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی برگزار می شود.
لازم به ذکر است در برخی از کرسیهایی که پوستر آنها در این پست آمده، گواهی معتبر به شرکت کنندگان داده می شود.
در صورت تمایل، برای اطلاع سایر اساتید، طلاب و دانشجویان جهت شرکت در این کرسیها ارسال بفرمایید.
#کرسی
#نشست
#انقلاب_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
#دانشگاه
#مدیران_جهادی
#مردمسالاری
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با جدیدترین اخبار و فایل صوتی نشستها، کرسیها و همایشها در رابطه با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
14.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵 نکات صریح «عبدالکریم سروش» درباره رضا پهلوی و نازنین بنیادی و سیرک اپوزیسیون در یک دانشگاه آمریکا
🔸حتی یک پرچم ایران در میان آنها به چشم نمیخورد/ با کمال جسارت دعوی رهبری این قوم را دارند اما هرگز در میانشان زندگی نکردهاند و با درد و ارزشهای مردم ایران آشنایی ندارند / اینها جز برای پر کردن برنامههایی که میدانیم از کجاها سرمایه و خط سیاسی آن میرسد نمیتوانند کاری کنند
🔹«عبدالکریم سروش» که خود از مخالفان جمهوری اسلامی است، در صحبتهایی با اشاره به کنفرانس دانشگاه جرج تاون در واشنگتن که با حضور افرادی مانند رضا پهلوی و نازنین بنیادی و مصی علینژاد و نازنین بنیادی و ... برگزار شد، میگوید: جلسهای بود و چند نفر شرکت کرده بودند که تقریباً بساط رهبری برای ایران پهن کردند و به گمان اینکه نامی در رسانهها دارند، فکر کردند که در دل ها هم جایی دارند.
🔹سروش اضافه کرد: یکی از آنها که تا امتحان نداد و سر تا پا برهنه نشد او را به درون خانواده هنری نپذیرفتند. چندتایی از آنها که هم اصلاً از عالم سیاست خبری ندارند.
🔹عبدالکریم سروش با اشاره به اینکه در میان آنها حتی یک پرچم ایران هم به چشم نمیخورد اضافه کرد: نامی از اسلام و دیانت قاطبهی مردم ایران در میان نبود بلکه اکثریت آنها کمال ناآشنایی با این سنت عظیم و قویم ایرانی داشتند و یکی از آنها هم که از تجزیهطلبان مشهور و بنام است.
منبع: خبرگزاری تسنیم
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با کلیپهای کوتاه و مطالب متنوع دیگر در رابطه با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی:👇
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
#معرفی_کتاب:
کتاب «دانشنامۀ فلسفۀ استنفورد (6): فلسفۀ سیاسی»، بهقلم جمعی از نویسندگان:
آشنایی با مباحث و مفاهیم کلیدی مطرح در فلسفۀ سیاسی از طریق مدخلهایی از کتاب آنلاین «دانشنامۀ فلسفۀ استنفورد». در ششمین مجلد از ترجمۀ فارسی گزیدهای از مدخلهای کتاب «دانشنامۀ فلسفۀ استنفورد»، با عنوان «فلسفۀ سیاسی»، مدخلهایی را بهقلم نویسندگان مختلف میخوانید که در آنها به توضیح اصطلاحات و مباحث مهم و رایج در سیاست و فلسفۀ سیاسی پرداخته شده است.
کتاب «دانشنامۀ فلسفۀ استنفورد»، با عنوان اصلی Stanford Encyclopedia of Philosophy، که کتاب «فلسفۀ سیاسی» ترجمۀ فارسی بخشی از مدخلهای آن است، درواقع یک دایرهالمعارف آنلاینِ فلسفه است که بهصورت رایگان در دسترس کاربران اینترنت قرار دارد و تحت مدیریت دانشگاه استنفورد منتشر میشود. مدخلهای این دایرهالمعارف را متخصصانی از سراسر جهان مینویسند.
در ایران، چندیست که انتشارات ققنوس اقدام به انتشار ترجمۀ گزیدهای از مدخلهای «دانشنامۀ فلسفۀ استنفورد» کرده و این مدخلها را در مجلداتی مختلف، که برحسب موضوع دستهبندی شدهاند، بهصورت کتاب کاغذی منتشر میکند. سرپرست و ویراستار این پروژه مسعود علیا است و مترجمهای مختلفی در ترجمۀ فارسی مدخلهای هر کتاب از این مجموعه با او همکاری میکنند.
کتاب «فلسفۀ سیاسی»، جلد ششم از کتابهای منتشر شده در چارچوب این پروژه است. این کتاب، منبعی کارآمد برای آشنایی اولیه با موضوعات و مباحث و مفاهیم مهم و کلیدی فلسفۀ سیاسی است.
#معرفی_کتاب
⬅️ معرفی جدیدترین آثار و منشورات و مطالب متنوع دیگر در:👇👇
http://eitaa.com/mirkhalili
🔵مروری بر کتاب «فلسفۀ سیاسی»:
⬅️ در کتاب «فلسفۀ سیاسی» از مجموعۀ «دانشنامۀ فلسفۀ استنفورد» ترجمۀ نُه مدخل مربوط به حوزۀ فلسفۀ سیاسی را میخوانید. مدخلهای ترجمه و منتشر شده در کتاب «فلسفۀ سیاسی» همگی از مفاهیم و موضوعات و اصطلاحات مهم و پُر کابرد در حوزۀ سیاست هستند و در مباحث و مطالب سیاسی، فراوان به کار میروند.
⬅️ کتاب «فلسفۀ سیاسی» باب آشنایی علاقمندان علوم سیاسی با این اصطلاحات و مفاهیم و موضوعات مهم حوزۀ فلسفۀ سیاسی را باز میکند و راهنمایی سودمند برای دانشجویانی است که تازه تحصیل در علوم سیاسی را آغاز کردهاند و میخواهند با مفاهیم کلیدی این حوزه آشناییای مقدماتی به دست آورند.
⬅️ عناوین مدخلهای کتاب «فلسفۀ سیاسی» عبارتند از: «آموزش مدنی» نوشتۀ جک کریتندن و پیتر لوین و ترجمۀ مریم هاشمیان، «مسئلۀ دستهای آلوده» نوشتۀ س. آ. ج. کودی و ترجمۀ مریم خدادادی، «صلحگرایی» نوشتۀ اَندرو فیالا و ترجمۀ مریم هاشمیان، «شکنجه» نوشتۀ شِماس میلر و ترجمۀ مریم خدادادی، «پیشرفت» نوشتۀ مارگارت میک لَنگی و ترجمۀ مژده ثامتی، «جهانوطنی» نوشتۀ پاولین کلاینگلد و اریک براون و ترجمۀ مهدی پارسا، «جهانی شدن» نوشتۀ ویلیام شوئرمن و ترجمۀ مهدی پارسا، «حکومت جهانی» نوشتۀ کاترین لو و ترجمۀ مهدی پارسا و «فلسفۀ سیاسی و اجتماعی کانت» نوشتۀ فردریک راوشر و ترجمۀ داود میرزایی.
⬅️ هر یک از مدخلهای نُهگانۀ کتاب «فلسفۀ سیاسی» شامل چندین موضوع و مبحث مرتبط با همان مدخل است. از جمله موضوعات و مباحثی که در مدخلهای کتاب «فلسفۀ سیاسی» دربارهشان توضیح داده شده میتوان به اینها اشاره کرد: شهروند نیک، دمکرات نیک، شخص نیک، اَشکال مدرن آموزش مدنی، آموزش جهانوطنانه، دستهای آلودۀ شهروندان، تعریف صلح، انواع صلحگرایی، صلحگرایی پیامدگرایانه، صلحگرایی تکلیفشناسانه، ایرادهایی به صلحگرایی و پاسخهای ممکن، تعریف شکنجه، توجیه اخلاقی شکنجههای استثنایی در موقعیتهای اضطراری، توجیه اخلاقی شکنجۀ قانونی و نهادینه، تفکر پیشاروشنگری، دیدگاههای روشنگری دربارۀ پیشرفت، دیدگاههای راجع به پیشرفت در قرن نوزدهم، نقد آموزۀ پیشرفت، تاریخ جهانوطنی، طبقهبندی جهانوطنیهای معاصر، اعتراضهایی به جهانوطنی، جهانی شدن در تاریخ اندیشهها، جهانی شدن در نظریۀ اجتماعی معاصر، چالشهای هنجاری جهانی شدن و جایگاه فلسفۀ سیاسی در نظام فلسفی کانت.
⬅️ آنچه میخوانید بخشی از مدخل «آموزش مدنی» از کتاب «فلسفۀ سیاسی» است: «"آموزش مدنی"، در عامترین تعریف آن، به معنای تمام فرایندهایی است که بر باورها، التزامها، قابلیتها و کنشهای مردم در مقام اعضا یا اعضای بالقوۀ اجتماعات تأثیر میگذارند. لزومی ندارد آموزش مدنی هدفمند یا حسابشده باشد؛ نهادها و اجتماعات ارزشها و هنجارها را انتقال میدهند بدون آنکه چنین منظوری داشته باشند. آموزش مدنی ممکن است نافع نباشد: گاه مردم به طرقی آموزش مدنی میبینند که ایشان را تضعیف میکند یا ناقلِ ارزشها و اهداف زیانبار است. آموزش مدنی مسلماً محدود به تعلیم در مدرسه و آموزش کودکان و جوانان نیست. اگر آموزش مدنی را فرایندی مادامالعمر بدانیم، خانوادهها، حکومتها، ادیان و رسانههای جمعی فقط برخی از نهادهای دخیل در آناند.
⬅️ نمونهای که بهحق شهرت یافته است سخن کراراً نقلشدۀ توکویل است مبنی بر اینکه التزام و مشارکت سیاسیِ محلی یکی از اَشکالِ آموزش مدنی است: "گردهماییهای شهری همان نسبتی را با آزادی دارند که مدارس با علم دارند؛ آزادی را در دسترس مردم قرار میدهند، و به انسانها یاد میدهند که چگونه آن را به کار گیرند و چگونه از آن بهرهمند شوند."»
پ ن: کتاب «دانشنامۀ فلسفۀ استنفورد (6): فلسفۀ سیاسی» در انتشارات ققنوس منتشر شده است.
#معرفی_کتاب
#فلسفه_سیاسی
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با معرفی جدیدترین آثار و منشورات و مطالب متنوع دیگر در رابطه با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی:👇👇
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی
#معرفی_کتاب: کتاب «دانشنامۀ فلسفۀ استنفورد (6): فلسفۀ سیاسی»، بهقلم جمعی از نویسندگان: آشنایی با
با سلام و احترام و خیر مقدم خدمت سروران عزیزی که جدید به کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی پیوستند. الحمدلله علی رغم اینکه حدود یک هفته از اعلام رسمی و عمومی شدن کانال گذشته، عضویت بیش از 300 عزیز در کانال را به فال نیک گرفته و برای تولید محتوای جذاب و اختصاصی و همچنین تمرکز بر کیفیت به جای کمیت، بیشتر تلاش خواهد شد. همچنین پیامهای حضوری و مجازی برخی عزیزان که در میان آنها علاوه بر اساتید و محققین عزیز، مدیران مراکز علمی و پژوهشی و مدیران سیاسی و فرهنگی کشور هم حضور دارند، و دیده شدن مطالب کانال و ارسال مطالب به گروههای دیگر از سوی اعضای محترم، باعث قوت قلب و دلگرمی در این شرایطی است که جهاد تبیین به فرموده مقام معظم رهبری، فریضه قطعی و فوری است. شرایطی که دشمنان این کشور با تمام ابزارهای خود؛ به طور خاص، رسانه جلو آمده و اذهان را آماج حملات خود قرار داده و ارائه واقعیت و تیین داشته های خودمان، یکی از راههای مقابله با این حربه است.
دیروز با یکی از اساتید عزیز که هیات علمی و رئیس بسیج اساتید یکی از دانشگاههای مطرح تهران است صحبت می کردم، نکته قابل توجهی بیان شد که مطالب کانال، چون گلچین و بیشتر حالت اندیشه ای و فلسفی و همین طور توجه به چالشها و راهکارها دارد، به اساتید ایده می دهد که در کلاسها بتوانند از آنها استفاده کنند و یا حتی در سخنرانیهای علمی خود.
سعی این است که مطالب مستند و متقن و جدید باشد. اطلاع رسانی نشستها هم الحمدلله بازدید خیلی خوبی دارد و اینکه سروران عزیز که عضو گروه هستند، لطف و محبت فرموده و پوستر نشستهای خود و مجموعه شان را ارسال می کنند باعث امتنان و تشکر فراوان است. همین طور فایل صوتی مباحثشان یا چکیده بحثهایشان یا معرفی آثار خودشان.
پیرو همین معرفی کتاب که اول صبح در کانال گذاشتم، یکی از اعضای عزیز کانال پیام داده بود که این پست آخری خیلی خوب بود. اینکه به تعبیر ایشان همیشه فلسفه سیاسی را شنیده بودند اما اینکه دقیقا وظیفه فلسفه سیاسی چیست، وجه تمایزش با جامعه شناسی و علم سیاست چیست و نیز مهم ترین مسائل فلسفه سیاسی چیست را در این پست آخری به صورت خلاصه و چکیده وار دیده بودند و برایشان جالب بود که می توان از این منظر هم در مباحث کلاسی از آن استفاده کرد.
به هر حال، امیدوارم مطالب کانال سودمند باشد؛ از انتقادات، پیشنهادات و نظرات و مطالب سروران عزیز استفاده خواهیم کرد تا بهتر شویم. اینجا را کانال خودتان بدانید و هم در تولید محتوا همراهی بفرمایید و هم در معرفی کانال به دانشجویان و اساتید عزیز و نیز ارسال مطالب در گروهها و یا کانال خودتان. الحمدلله مطالب کانال خوب دیده می شود؛ به خصوص نشستها، برای نمونه؛ پست مربوط به نشستهای امروز که دیشب در کانال بارگذاری شده بود، حدود 600 بازدید داشته که در نوع خود، قابل توجه و باعث دیده شدن نشستها و کرسیها و همایشهای سروران عزیز شده و می شود.
سروران عزیزی هم که برای تبادل لینک پیام داده بودند، ان شاء الله بنایمان بر این است که اواخر هر هفته را به تبادل لینک و معرفی کانال اختصاص دهیم.
به امید خدا و با اجازه سروران و اعضای عزیز، ان شاء الله از فردا، هر روز اول صبح، حدیثی هم در کانال بارگذاری خواهد شد و در طول روز هم که ان شاء الله با چند مطلب در موضوعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی؛ شبها هم که اطلاع رسانی نشستها، کرسیها و همایشهای مرتبط را اطلاع رسانی خواهیم کرد. التماس دعا و ارادتمند تک تک سروران عزیز عضو کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی🌸🌸
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با مطالب متنوع در رابطه با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی:👇👇👇
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
🟦 رونق بیسابقه فضاهای دینی به برکت انقلاب اسلامی:
⬅️ ... امروز برخلاف تمامی تبلیغات دشمن که به دنبال القای فاصله گرفتن جوانان از ارزشهای دینی و انقلابی است، حضور مردان و زنان به خصوص جوانان در مراسمهای معنوی و بزنگاههای سیاسی در حمایت از انقلاب اسلامی و فداکاری برای ارزشهای دینی، نشان دهنده رویشهای دینی و تقویت مناسک اسلامی در صحنه اجتماعی انقلاب است، انقلابی که پس از آن «مساجد و فضاهای دینی رونقی بیسابقه گرفت. صف نوبت برای اعتکاف از هزاران جوان و استاد و دانشجو و زن و مرد و صف نوبت برای اردوهای جهادی و جهاد سازندگی و بسیج سازندگی از هزاران جوان داوطلب و فداکار آکنده شد. نماز و حج و روزهداری و پیادهروی زیارت و مراسم گوناگون دینی و انفاقات و صدقات واجب و مستحب در همهجا بویژه میان جوانان رونق یافت و تا امروز، روزبهروز بیشتر و باکیفیّتتر شده است. و اینها همه در دورانی اتّفاق افتاده که سقوط اخلاقی روزافزون غرب و پیروانش و تبلیغات پُرحجم آنان برای کشاندن مرد و زن به لجنزارهای فساد، اخلاق و معنویّت را در بخشهای عمدهی عالم منزوی کرده است؛ و این معجزهای دیگر از انقلاب و نظام اسلامی فعّال و پیشرو است.»
پ ن: بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ 22 بهمن 1397
#معنویت
#انقلاب_اسلامی
#اخلاق
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با مطالب متنوع در رابطه با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی:👇👇👇
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili