📌امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای
📌مروری بر پرونده و مذاکرات هسته ای در زمان مسئولیت حجت الاسلام حسن روحانی 5⃣1⃣
◀️ تهديد زدايي از امنيت ملي/ بخش اول ▶️
🔸ذهنيت عده اي از مسئولين اين بود که مسائل ما با آژانس هيچ گاه حل نخواهد شد و از اين رو، مذاکره و کار با آژانس را بي ثمر مي دانستند. آنها مذاکره با اروپا را هم بي نتيجه مي دانستند؛ به دليل اينکه خواست نايي اروپا توقف غني سازي در ايران بود. البته ذهنيت بدبينانه ديگري هم وجود داشت، مبني بر اينکه آمريکا همواره به دنبال تحريم ايران و يا حتي حمله نظامي است و موضوع هسته اي بهانه اي است که آن را رها نخواهد کرد.
🔸تحرکات سه کشور اروپايي (EU3) هم در واقع با نامة مشترک سه وزير امور خارجه و پيش از دوره مسئوليت من يعني در تاريخ 1382/5/15 آغاز شده بود. در آن نامه به وضوح، امضاء و اجراي پروتکل الحاقي و توقف غني سازي درخواست شده بود. در مقابل، خواست سه کشور ديگر معروف به گروه 3 (G3)، يعني آمريکا و کانادا و استراليا هم اين بود که پرونده ايران به شوراي امنيت ارجاع شود.
🔸تمام شرايط نشان مي داد که از خرداد تا شهريور 1382 اوضاع بين المللي، به شدت به ضرر ايران در حال تغيير بود.
اولين بحث جلسه [کميته عالي هسته اي 14 مهر 82] در مورد پروتکل الحاقي بود که تصميم بر اين شد که طبق مصوبه سران نظام، پروتکل را تا مرحلة امضاء پيش ببريم و اجراي آن را که قبلاً آغاز شده بود، ادامه دهيم، ولي بررسي مراحل بعد که تدوين لايحه و تقديم آن به مجلس است، به فرصت هاي بعدي موکول شود.
بحث دوم جلسه در مورد تعليق بود که نظر بر اين شد که تعليق را طوري مديريت کنيم تا از يک سو احتمالاً به توافق جامع با اروپا و آژانس برسيم و از سوي ديگر به تکميل فناوري دست يابيم. خط قرمز ما در تعليق هم، مواردي بود که فناوري آنها هنوز تکميل نشده بود.
🔸 فعالیت دیپلماتیک سه وجهی
بر اساس استراتژی تحدید، معتقد بودیم که در کنار اروپا، دو قدرت دیگر، یعنی چین و روسیه را نیز باید همراه کنیم.
در مذاکرات با روس ها، به ویژه در سفر دوم به روسیه (زمستان 1383) که ملاقاتی طولانی با پوتین داشتم، وی گفت: ما به شما کمک می کنیم؛ ولی در قایق شما نمی نشینیم... بعد افزود: اگر تعلیق را بشکنید، از ما توقعی نداشته باشید که ما در برابر دنیا بایستیم. گفت ما با هم همسایه هستیم؛ ولی نمی توانیم منافع خود را به خطر بیندازیم.
📚 امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای، دکتر حسن روحانی، انتشارات مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#امنیت_ملی_و_دیپلماسی_هسته_ای
#حسن_روحانی
📌آقای سفیر
📌آشنایی با اندیشه ها و افکار دکتر محمد جواد ظریف 6⃣1⃣
◀️ دوران پس از جنگ/ بخش دوم
🔸اتفاقی که از بعد خارجی و پس از دولت آقای خاتمی افتاد، این بود که به خاطر نحوۀ گفتمان ایشان و اتفاقی که در انتخابات افتاده بود، تمام کشورها واقعاً متوجه شدند که در ایران دموکراسی حاکم است. به خاطر این که آقای ناطق که کاندید جناح حاکم و حتی کاندید نظام محسوب می شد، رأی نیاورده بود. در نتیجه برداشت جدیدی در دنیا که سرمایه بزرگی نیز برای کشور محسوب می شود، به وجود آمد. (ص 137)
🔸از اولین کارهایی که آقای خاتمی با اصرار رهبری و بر خلاف میل خودشان انجام دادند، این بود که سند الحاق جمهوری اسلامی به کنوانسیون سلاح های شیمیایی را امضاء کردند. سند در پایان دورۀ آقای هاشمی در مجلس تصویب شده و به دورۀ آقای خاتمی رسیده بود. دوباره همان فشارهایی که تلاش داشتند مانع از تصویب سند در مجلش شوند، این بار در ریاست جمهوری ایجاد شد. نهایتاً رهبری صریحاً فرمودند که ما ده سال است که دعوای سلاح شیمیایی می کنیم، حالا خودمان به کنوانیسون نپیوندیم؟پس نباید جلوی امضای سند را گرفت. این چه تصویری از ما که قربانی سلاح شیمیایی هستیم ایجاد می کند؟(ص 197-198)
🔸در اجلاس سران پاکستان بین آقای هاشمی با امیرعبدالله، ولیعهد وقت عربستان ملاقاتی صورت گرفت که زمینه ای را برای یک دوستی طولانی بین ایشان و امیر عبدالله فراهم کرد. این دوستی در برگزاری موفق اجلاس سران تهران نیز تأثیر زیادی داشت. می خواهم بگویم که در واقع سیاست تنش زدایی، ادامۀ سیاستی بود که اقای هاشمی اتخاذ کرده و آقای خاتمی با یک دیدگاه و گفتمان جدید، آن را ادامه دادند. (ص 140)
🔸سیاست تنش زدایی به این معنی نیست که اصولتان را کنار بگذارید. سیاست تنش زدایی مقدمه ای دارد که فهم آن بسیار اساسی است. آن مقدمه این است که گروه هایی در دنیا هستند که برای ادامۀ حیاتشان نیاز به دشمن دارند. این گروه ها تندروترین گروه های استعمارگر هستند. به عبارت دیگر استعمار و سلطه همواره نیاز به این دارد که روش های غیرانسانی خود را توجیه کند و بگوید که باید این روش ها را در مقابله با یک دشمن واقعی یا فرضی به کار برم. (ص 142) از دهۀ 50 که جنگ سرد آغاز شد تا اواخر دهۀ 80، دشمن جهانی، شوروی و کمونیسم بودند. در اواخر دهۀ 80 میلادی هم زمان با افول شوروی، گروهی در مورد بروز و ظهور یک دشمن جدید نظریه سازی کردند. این دشمن، اسلام انقلابی یا اسلام سیاسی است. اصلاً در آمریکا بحثی وجود داشت که باید دردسر قرمز را تبدیل به دردسر سبز کنند، یعنی دشمن کمونیستی را تبدیل به دشمن اسلامی کنند. اگر توجه کنید در ادبیات تندروترین چهره های غربی، اصطلاحاتی مانند «فاشیسم اسلامی» مطرح شده که از همین جا ناشی می شود.(ص 144) جمهوری اسلامی این واقعیت را در زمان آقای هاشمی و آقای خاتمی دریافت. بنابراین سیاست این شد که اجازه ندهیم که نظام سلطه به این هدف برسد.(ص 144)
📚 محمدمهدی راجی، آقای سفیر (گفت و گو با محمد جواد ظریف)، نشر نی
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#آقای_سفیر
#دکتر_محمدجواد_ظریف
📌یادداشتهای عَلَم
📌برگهایی از یادداشت های روزانه امیراسدالله علم، نخست وزیر و وزیر دربار محمدرضا پهلوی 7⃣1⃣
◀️یادداشت های سال 1346
🔸 دوشنبه 46/6/13
دلخوشي امروز من اين است که شاهنشاه قبل از حرکت به يکي از محارم که يقين دارم راست مي گفت، فرموده بودند، علم را در اين سفر برده بودم، براي اين که به همه چيز او صددرصد مطمئن هستم، اتفاقاً شمّ سياسي او هم خوب است. واقعاً براي من افتخار بزرگتر از اين نمي شود. در سفر شوروي دو سال قبل هم افتخار بزرگي به من مرحمت کردند. به رئيس جمهوري اوکراين و همچنين معاون نخست وزير که مهمان دار ما بودند، در طياره فرمودند، به علم نگاه نکنيد که بعضي تربيت هاي انگليسي دارد و يا ويسکي دوست مي دارد. [اگر] او را به همراه خودم به روسيه آورده ام که در مذاکرات ما باشد، براي اين است که از وطن پرست ترين رجال کشور است. من به قدري منقلب شدم که مي خواستم پاي مبارکش را ببوسم. عرض کردم، من غلام تو هستم، ولو اين که روس هاي کمونيست معني اين کلمه را نفهمند. اتفاقاً فهميدند من در مکتب شاه درس گرفته ام. (ص 188)
🔸چهارشنبه 46/6/15 و پنج شنبه 46/6/16
اگر ايران نبود اعراب کون برهنه که نفت خودشان را دو ماه بستند، تمام وضع انگليس و حتي آلمان و فرانسه مختل مي شد. حالا شير پير انگليس هنوز از شيخ شارجه درباره جزاير ابوموسي و تنب و غيره پشتيباني مي کند. از سياست پخته و عميق انگليس اين جور عمل بعيد است. شايد هم هميشه نپخته بوده اند، ولي چون قدرت داشته اند هر عمل آنها به نظر ما صحيح مي آمد. (ص 189)
🔸شنبه 46/6/18
به راستي من فکر مي کنم حافظ بزرگتر از آن بوده است که ادعاي پيغمبري بکند! (ص 189)
🔸يکشنبه 46/6/19
عصري سفير انگليس ديدنم آمد. در خصوص اوامر شاهنشاه نسبت به خليج با ايشان صحبت کردم. گفتم شما دير يا زود از اين جا مي رويد، ولي منافع شما باقي مي ماند. چرا نمي خواهيد ما واقعاً اين جا ذي نفوذ بشويم؟ خيلي صحبت کرديم. خودش موافق است، ولي از عرب ها مي ترسند. خاک بر سر اين سياست که از عرب هاي شکست خورده ترسو مي ترسند. (ص 190)
🔸شنبه 46/6/25
زندگي براي من تقريباً مفهومي بدون شاه ندارد.
... چون علياحضرت فوق العاده باهوش و با انصاف است و به من هم مرحمت دارند، مي دانند نوکر صديق شاهنشاه هستم، عرضم را قبول فرمودند. بي نهايت شکرگزار شدم. (ص 191 و 192)
📚 یادداشتهای امیر اسدالله علم، دفتر اول، انتشارات مازیار
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#یادداشتهای_علم
نهایی88 رویکرد تمدنی در کارنامه جمهوری اسلامی ـ دکتر بابایی.pdf
317.2K
فایل PDF (نشست88)🔷 موضوع: «رویکرد تمدنی در بررسی کارنامه جمهوری اسلامی» 🔷 ارائه کننده: حجت الاسلام دکتر حبیب الله بابایی
کانال میز معارف
✅درس مجازی : ◀️دانشگاه و مهارت زیست جمعی 📚 7 جلسه آموزشی 🔴اساتید محترم درس آیین زندگی می توانند
✍دانشگاه و مهارت های زیست جمعی
از آنجا که دانشجو به عنوان قشر تحصیل کرده و تاثیر گذار جامعه مطرح است؛ آموزش مهارت زیست اجتماعی برای برقراری ارتباطی موثر و سازنده یک امر ضروری است.با این رویکرد مرکز مجازی دانشگاهیان اقدام به ارائه درس چند رسانه با عنوان :« دانشجو و مهارت های زیست جمعی» نموده است.
از آنجا که دانشجو به عنوان قشر تحصیل کرده و تاثیر گذار جامعه مطرح است؛ آموزش مهارت زیست اجتماعی برای برقراری ارتباطی موثر و سازنده یک امر ضروری است.با این رویکرد مرکز مجازی دانشگاهیان اقدام به ارائه درس چند رسانه با عنوان :« دانشجو و مهارت های زیست جمعی» نموده است.
🖋این بسته آموزشی 7 جلسه و شامل مهارتهای اجتماعی، ارتباط با همسالان، سوء استفاده عاطفی، ارتباط با خانواده و ازدواج می باشد.
👈هدف کلی درس، ارتقاء سطح مهارت دانشگاهیان نسبت به مهارت های زیست جمعی دانشجو خواهد بود.از اهداف فرعی درس می توان به آشنایی با اصول مهارت های اجتماعی بهتر،مهارتهای برقراری ارتباط، ارتباط با همسالان و ارتباط با خانواده اشاره کرد.. از دیگر اهداف این درس شناخت مهارت های پیشگیری از سوء استفاده عاطفی است که در محتواهای درس لحاظ شده است.
📚يكی از مهم ترين ويژگی های زندگی دانشجويی افزايش ارتباط و روابط اجتماعی است. اگر چه در گذشته نيز ارتباط اجتماعی داشــته ولی در دانشگاه و روابط اجتماعی مربوط به امور ديگری است. دانشجو مجبور است با افرادی از گوشه و كنار كشور آشنا شود.
🔴میزمعارف
@mizemaaref
image_2018_10_13-13_22_47_37_tQZ.jpg
418.9K
✅همایش ملی " انقلاب اسلامی، کارآمدی، فرصتها و چالشها"
◀️برگزارکننده: دانشگاه تبریز
🔴زمان برگزاری: دهه فجر
✍تلفن دبیرخانه:
041-33392250
⚪️میزمعارف
@mizemaaref
🔰#گزیده_بیانات_مقام_معظم_رهبری🔰
#هویت_اسلامی
✅ پیروزی نهضت عظیم ملت ایران نتیجه زنده شدن احساسات و شعور و هویت اسلامی در دنیای اسلام بود
حرکت عمومی علمای اسلام، بخصوص در دنیای تشیع و به برکت فرهنگ معارضه و انقلابی تشیع، در خدمت مردم و در مقابلهی با استبداد و استعمار و ظلم و امثال آن بود و کار به آنجا رسید که بحمداللَّه نهضت عظیم ملت ایران به پیروزی رسید و حکومتی بر مبنای دین بهوجود آمد. مسلمانان و متدینان، بعد از چند صدسال تحقیر اهل دین، عزت نفس پیدا کردند، احساس سربلندی کردند، زنده شدند و احساسات و شعور و هویت اسلامی در دنیای اسلام پیدا شد. ( بیانات در دیدار جمعی از روحانیون 69/12/22)
✅ از عطایای الهی پیروزی انقلاب، رسیدن به هویت اسلامی بود
وقتی این انقلاب، به برکت عطایای متواترهی الهی به پیروزی رسید، شما که انقلابی و مؤمن به این راه و این هدف هستید، آیا فکر کردهاید که چرا وارد محدودهی مؤمنین و کارگزاران و عاملان این مجموعه شدهاید؟ آیا انگیزهیی جز این وجود داشت که خدای متعال و عدهاش را عمل کرد و ما را از ضعف و ذلت و ادبار و توسریخوری همهی قدرتهای ظالم و دوری از هویت اسلامی نجات داد؟ بسیار خوب، حالا بایستی با همهی وجودمان، در راه اسلام حرکت کنیم. (بیانات در دیدار کارگزاران نظام 69/9/14)
✅ بازگشت به هویت اسلامی و جهاد اسلامی به برکت استقرار انقلاب و جمهوری اسلامی است که خود مرهون خون شهداست
شهیدان با ایثار خود، پرچم اسلام را که دست توانای رهبر عظیمالشأن ما، حضرت امام خمینی(اعلیاللَّهمقامه) در این سرزمین برافراشته بود، سربلند نگهداشتند و اسلام و معنویت را در همهی اقطار عالم عزیز کردند. اگر امروز بانگ مسلمانی از چهار گوشهی عالم به گوش میرسد، و اگر ملتهای مسلمان به هویت اسلامی خود بازگشته و سنگینی بار سلطهی مستکبران را احساس میکنند، و اگر جهاد اسلامی پس از سالها فراموشی، دوباره به جایگاه ارزشیِ رفیع خود بازگشته، همه و همه به برکت استقرار جمهوری اسلامی و استمرار انقلاب اسلامی است که خود، مرهون شهادت و گذشت این عزیزان و خانوادههایشان و نیز جانبازان عزیز و ارجمند است. ملت ما باید قدر این عزیزان را بداند و نتایج مجاهدات آنان را پاسداری کند و همهی موفقیتها و پیروزیها را با ارزش جان گرانبها و صبر بزرگ آنان محاسبه کند و قدر آن را بشناسد. (پیام به مناسبت روز تجلیل از شهدا در هفتهی دفاع مقدس 69/7/5)
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#نوآوری_در_رویکردهای_ارایۀ_دروس_معارف_اسلامی
🔰در راستای ارتقاء سطح تأثیرگذاری اساتید معارف اسلامی شیوه های جدید ارائه دروس معارف اسلامی، از سوی معاون محترم آموزشی و پژوهشی استادان و دروس معارف اسلامی (حجت الاسلام والمسلمین قریشی) تبیین شده است.
📌فایلهای PDF , POWERPOINT این مباحث به پیوست ارسال می گردد: ⬇️⬇️⬇️
#حجت_الاسلام_قریشی
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
1_31298024.pdf
242.5K
📌فایل PDFتغییر و نوآوری در معارف اسلامی #حجت_الاسلام_قریشی
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
1_31298173.pptx
8.25M
📌فایل POWREPOINT تغییر و نوآوری در معارف اسلامی #حجت_الاسلام_قریشی
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی