هدایت شده از کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
📝 نکاتی درباره پخش فیلمی از اهدای گل توسط زنان بی حجاب در مترو
🔸️پخش فیلمی با موضوع گل دادن چند #خانم_بیحجاب_در_مترو در حال پخش در فضای مجازی و رها شدهی این روزهاست. نمونه بارزی از جنگ نرم و فعالیت فرهنگی دشمن در فضای حقیقی و بازنشر وسیع آن در فضای مجازی.
🔸️خواستهی عوامل دشمن در فیلم، بسیار کودکانه است و به جای اهمیت به شخصیت و کرامت و حقوق واقعی و فطری زن، خواهان رفتن به استادیوم و تماشای بازی مردان و آوازخوانی در برابر مردان و بی حجابی و... هستند. یعنی همان خواستهی حقیرانه فمینیستها.
🔸️البته نباید این واقعیت را فراموش کنیم که اگر اینها بر کشور مسلط شوند، همچون اربابان خود در جهان غرب، به محجبهها رحم نخواهند کرد و در ایام #فتنه ۸۸ از خشونت وحشیانه اینها شنیدیم که همینها یک مادر و دختر محجبه را سر بریدند و فیلمی هم پخش شد که یک بسیجی را لخت کردند.
🔸️این حرکت نمایشی آنها بر علیه #حکم_قرآنی_حجاب و قوانین کشور است و لذا مسئولین قضایی و مدعیالعموم میبایست به دلیل حرمتشکنی و قبحزدایی از احکام مسلّم اسلامی و همچنین ارتباط با عوامل آمریکا (ارسال فیلم به دشمن) اقامه دعوا نمایند.
🔸️ضمن اینکه سایر افراد حاضر در فیلم که بدون اجازهی آنها تصویرشان در همه جا پخش شده، میتوانند از نقض #حقوق_شهروندی خود شکایت کنند.
✌این را بدانیم که جریان باطل، هیاهو دارد و سر و صدا دارد و جار و جنجال دارد، اما وقتی با جریان حق روبرو شود، همچون یک بادکنک رنگی و بزرگ، با یک سوزن کوچک متلاشی خواهد شد.
🇮🇷اکثریت زنان این مرز و بوم را در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۹۷ دیدیم. در اربعین دیدیم. در روز قدس دیدیم. در نماز عید فطر در مصلاها و مساجد کل کشور دیدیم. اکثریت زنان ما حامی حجاب و حیا و اسلام هستند. #صبر_انقلابی آنها، حدی دارد و در موعد مقرر، مترسکهای حامی طاغوت و باطل را کنار میزنند و از خون شهدا و آرمانهای انقلاب اسلامی دفاع میکنند.
👈هدف دشمن کاملاََ مشخص شده و از طریق ترویج بیحجابی و بیحیایی و هرزگی، میخواهند نسخه #اندلس را در ایران پیاده کنند تا #نور_حق و مسیر #مقاومت در برابر باطل را به خیال خودشان خاموش کنند؛ در حالیکه از درک واقعیت "جوشش خون حججیها" و "ان تنصروا الله" و "زهق الباطل" محروم هستند.
🔸️لذا از طریق فعالیت همزمان در "نارضایتیتراشی اقتصادی" در کنار سوءاستفاده از فضای مجازی، ترویج فیلمهای سینمایی و عکسهای نامناسب و سبک زندگی غربی و فعالیتهای به ظاهر فرهنگی و ورزشی و... میخواهند اختلاط بین زن و مرد و فساد و فحشا را حاکم کنند.
🔸️اکثریت مردم که تجدید بیعت و همراهی خود را با اسلام و ولایت نشان دادهاند، حال آزمون مهمی در برابر مسئولین فرهنگی و قضایی و امنیتی و ارتباطاتی و اقتصادی و... وجود دارد که خدایی نکرده، اهمال احتمالی آنها در وظایف شرعی و قانونی خود، موجب امیدواری دشمن و تلفات در جنگ نرم نشود.
#فمینیسم
#ترویج_بیحجابی
#نقد_فمینیسم
✍ کانال نقد راهبردی فمینیسم♀️
@AntiFeminism
✍روحانی حامی فتنه گران و جریان غربگرا در صدا و سیما چه میکند؟
🔻در اقدامی عجیب، امروز «ناصر نقویان» میهمان برنامه سمت خدا شد!
🔹او که پس از مدتها حضور در صداوسیما به شهرت رسید و با جریانهای غیرانقلابی و حامی فتنه مرتبط است، چندی بود که حضوری در تلویزیون نداشت.
از برنامه سمت خدا توقع نداشتیم
مسئولین این برنامه پرمخاطب مواظب باشید از چشم مردم نیفتید
@mobahesegroup
#هخامنشیان
👈 انتشار برای نخستین بار
⚫️ آیا هخامنشیان با #صلح و دوستی و ناز و عشوه سرزمینهای دیگر را فتح کردند؟ مُهر #کورش_اول هخامنشی، به این سؤال پاسخ میدهد.
🔴 این مُهر، کورش اول را نشان میدهد که با #نیزه شکم یکی از مخالفین خود را سوراخ کرده و با اسب بر پیکر نیمه جان یکی دیگر از مخالفین خود #میتازد
☑️ والتر هینتس، داریوش و ایرانیان، ترجمه پرویز رجبی، تهران: نشر ماهی، ۱۳۹۲، ص ۶۰.
🔹 teleggram.me/mobahesegroup
🔸 https://eitaa.com/mobahesegroup
در سوم رجب سال ۲۵۴ ه.ق امام هادی (ع) در سن ۴۱ سالگی به شهادت رسیدند.
مرحوم کلینى شهادت آن حضرت را در ۲۶ جمادى الاخر نقل فرموده است. مشهور این است که آن حضرت ۶ یا ۸ سال و ۵ ماه داشت که پدر بزرگوار ایشان جواد الائمه (ع) به شهادت رسیدند و مدت امامت آن وجود شریف ۳۳ سال بود.
ایام حیات امام هادى (ع) مصادف بود با خلافت بناحق مأمون، معتصم، واثق، متوکل، منتصر، مستعین، معتز لعنه الله علیهم؛ و آخر الأمر معتز آن حضرت را با زهر شهید کرد.
مدت عمر مبارک آن حضرت ۴۱ سال و چند ماه بود. ۱۳ سال در مدینه اقامت فرمودند و بقیه ایام امامت خویش را به اجبار متوکل در سامرا بودند. حاکم مدینه به متوکل نوشت که اگر تو را به مکه و مدینه حاجتى است على بن محمد (ع) را از این دیار بیرون ببر که همه را مطیع خود ساخته است. در مدینه اسباب اذیت و اضرار به آن حضرت را به دستور متوکل زیاد کردند تا زمانى که آن حضرت را به سامرا بردند و جسارتها کردند تا اینکه معتز آن حضرت را شهید کرد.
@mobahesegroup
▪️ پسر حضرت زهرا، دل ما را دریاب
ما یتیمیم و اسیریم و فقیر، ای باران
▪️سامرا قسمت چشمان عطش خیزم کن
تا تماشا کنمت یک دل سیر، ای باران
🌹شهادت حضرت امام هادی علیه السلام تسلیت باد.
🏴 @mobahesegroup
🚨 فروش پاستیل تهیهشده از پودر استخوان خوک
معاون نظارت بر اماکن پلیس امنیت عمومی پایتخت:
با اعلام گزارشی از سوی برخی از شهروندان درباره فروش پاستیل تهیهشده از پودر استخوان خوک، رسیدگی به موضوع در دستور کار قرار گرفت و ماموران عملیات معاونت نظارت بر اماکن پلیس امنیت برای رسیدگی به موضوع به واحد صنفی مذکور واقع در شهرک غرب مراجعه کردند.
ماموران پس از حضور در محل و بررسی میدانی واحد صنفی موردنظر، ۲۱ کیلوگرم پاستیل تهیهشده از پودر استخوان خوک را کشف کردند.
پروندهای که در این مورد تشکیل شده است برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی و اداره بهداشت ارجاع داده شده است./ ایسنا
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا تاکنون ماه شب چهارده را دیده اید آن هم به این زیبایی👇👇👇👇
هدیه ما به شما بزرگواران
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 ما شیعیان باید خجالت بکشیم 😔
🔺واقعاً شرم آوره برا شیعه که.....
مبلغین ، طلبه ها ، جوونها، بزرگترها ، مادحین همه بپاخیزید وظیفه تون سنگینه
✨✨✨✨✨
#کمپین_لحظه_طلایی
#ربیع_الانام
#کمپین_آغاز_سال_با_دعا_فرج
#سال_ظهور
@mobahesegroup
🌟 انس با قرآن و انس با تفسیر لازم است
👈 تفسیر مجمع البیان بسیار تفسیر عالمانهای است
🌹رهبر معظم انقلاب:
🔸سؤال شد که برای ورود در حدیث و قرآن یعنی اُنس با قرآن و اُنس با حدیث، حقیر چه چیزی پیشنهاد میکنم. معتقدم از تفسیر، رها و جدا نشوید. مثلاً فرض کنید یک دوره تفسیر مجمعالبیان؛ بسیار تفسیر خوبی است؛ مجمعالبیان بسیار تفسیر عالمانهای است، یعنی مرحوم طبرسی در یک جاهایی و در ذیل یک آیاتی، مُلّاییِ خودش را و تبحّر خودش را در استدلال و استنباط نشان داده.
🔸 انس با قرآن جداگانه و اُنس با تفسیر جداگانه، به نظر ما لازم است؛ و همین طور البتّه حدیث که شما احتیاج هم دارید.
@mobahesegroup
🔆 توجّهات معنوی
🌹 رهبر معظم انقلاب :
🔸 واقعاً بدون توجّهات معنوی نمیشود، بدون توسّل، بدون دعا، بدون نماز شب، بدون مراجعه و خواندن صحیفهی سجادیه نمیشود. اگر چنانچه آدم بخواهد ارتباط قلبی خودش را، ارتباط معنوی خودش را با خدا حفظ نکند و مراقبت نکند از آن، کار پیش نمیرود.
🔸 شماها جوانید، دلهایتان پاک است، پاکیزه است، گرفتاریتان کمتر است و خیلی خوب میتوانید این دلها را متوجّه خدا کنید، نمازها را خوب بخوانید، با دعا و توسّلات اُنس داشته باشید، با ذکر ائمّه (علیهم السّلام) اُنس داشته باشید.
🔸 بخصوص من توصیه میکنم نماز شب را تا آنجایی که میتوانید، ولو یک وقتی هم نتوانستید، مثلاً قضایش را [بخوانید]، ترک نشود؛ یعنی دنبال کنید اینها را، اینها خیلی اثر میگذارد.انسان گاهی از یک کسی هم یک چیزی میشنود اما در انسان اثری نمیگذارد. اگر آن نورانیّت پیدا شد، دلها را باز میکند،بهجت معنوی به انسان میدهد، آن وقت این نورانیّت، به شما کمک میکند در پیدا کردن راه.
@mobahesegroup
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
⭕️زائران ترکیه بارو بندیل خود را میبندند!
‼️ هر ساله با نزدیک شدنه عید نوروز سیل عظیم زائران ترکیه پول های رایج مملکت را دلار کرده و از کشور خارج میکنند و اقتصاد ترکیه را رونق میدهند!
♦️همانهایی که ماه محرم یاد فقرا میوفتند! همان هایی که شعار نه غزه و نه لبنان سر میدهند همانهایی که زیارت کم هزینه اربعین را کمک به اقتصاد عراق میدانند ، دلار های کشور را خارج میکنند و اقتصاد خودمان را لنگ میگذارند!
❌ از دوستان به اصطلاح آریایی و وطن دونست خواهشمندیم در این اوضاع اقتصادی کشور که به برکت رای هایشان پدید آمده دلارهای خود را در کشور خودمان هزینه کنند و کمتر تن کوروشکبیر را در قبر بلرزانند!
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویژه
💢 بالا گرفتن دعوا میان اپوزیسیون بعد از پخش مستند #ایستگاه_پایانی_دروغ!
بعد از پخش این مستند کانال آمد نیوز به حالت نیمه تعطیل درآمده و نزدیک به نود هزار نفر از کانال خارج شده اند و این روند هنوز ادامه دارد.
@mobahesegroup
⛔️ #هشدار
یک نفوذی روزی #اصلاح_طلب و روزی #اصولگــــــــــــــرا
🔺 درمجلس ششم، بعنوان عضو #حزب_مشارکت کاندید مجلس میشود
و در مجلس هشتم با حضور در ائتلاف #اصولگرایان،
و سپس درحالیکه همسرش، #مهدی_خلجی (بعنوان عضو ارشد موسسه واشنگتن و شورای ملی ایران برای انتخابات آزاد) تقاضای تشدید تحریمها را میکند، با جلب اعتماد شرکت نفت و گاز سپانیر، (به اسم دور زدن تحریمها) کلاهبرداری میکند و به #کانادا فرار میکند؛
دعواهای سیاسی گاهی ابزاری میشود برای سوءاستفاده افراد نفوذی و سرپوشی برای پنهان کردن فساد!!
مرجان شیخالاسلامی آلآقا مدیرمسئول خبرگزاری میراث و در عین حال مشغول لابی نفتی با بقایی و تیم احمدینژاد بود. همزمان به عنوان خبرنگار پارلمانی روزنامه همبستگی مشغول به فعالیت بود.
این در حالی است که او در مجلس ششم در فهرست اصلاحطلبان به عنوان عضو جبهه مشارکت قرار داشت و در مجلس هشتم، در فهرست ائتلافی اصولگرایان!
اینگونه که سابقه او نشان میدهد، روابط او محدود به یک طیف خاص سیاسی نبود و به نوعی با نزدیکی به گروههای سیاسی، اهداف خود را پیگیری میکرد. او تا پیش از دادگاهی شدن با آخرین همسرش، مهدی خلجی، در خانهای دو میلیون و ۳۰۰ هزار دلاری در شهر واشنگتندیسی زندگی میکرد.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
⁉️متن شبهه:👇👇👇👇👇
آیه سوره نور به هیچ عنوان نه تطابقا نه تضمنا و نه التزاما در مورد پوشاندن موی سر بحث نمیکنه
الانه الانش هم برو کشورهای عربی خلیج فارس زنان شان عبایه می پوشند عبایه ها هم از زیر گردن تا بالای سطح شکاف بین دو سینه خانم ها باز است آیه میگه با خمار که دقیقا مشابه امروزی اش شال های زنانه است نه روسری محل بحث آیه سوره نور، غض بصر برای مردان و زنان، و پوشاندن سینه برای زنان است
و آیه از لفظ ضرب استفاده کرده
شال بستن دخترها و خانم ها را دیدی چگونه می بندند؟
با دست راست از زیر و پشت شال می گیرند و بصورت ضرب، به سمت چپ می آورند و روی شانه سمت چپ می اندازند
و آیه به هیچ عنوان در مقام بیان پوشاندن موی سر نیست
دوم اینکه و ادنی ان لا یعرفن در سوره احزاب
خب ربطش به پوشاندن مو چیه؟
میگه جلو بندی خودتان را سفت بگیرید ولنگ و باز وا نره
ربطش چیه به پوشاندن موی سر؟!
حُسن جمال است و زینت تجمّل
لذا در زن میگویند الامراه الحَسناء،
زیبایی های طبیعی زن ، حُسن است نه زینت، بلکه زینت از تجملات است یعنی زیبایی های غیر طبیعی
در مورد مو هم باز استعمال الشعر الحَسن بکار میرودیعنی مو جزو حُسن است نه زینت در مورد وجه هم میگویند الوجه الحَسن حجاب برای زن مسلمان آزاد وضع شده است پس نه زن بودن و نه مسلمان بودن به تنهایی موجب حجاب نیست زیرا کنیز حجاب نداردو چه بسیار کنیزهایی که از زنان آزاد بسیار زیبا تر و تحریک کننده تر بودند
پس حجاب عنوانی است جهت حفظ حرمت زن محترمه پوشش زن عرب همراه با خمار و عِبایه بوده و و خداوند فرموده است همین پوشش رایج عرفی خودت را طوری بکن که
(متن شبهه خلاصه شده است)
✅پاسخ شبهه :👇👇👇👇
این شبهه که بخشی از تلاش های گسترده شبهه پراکنی علیه حجاب است، احتمالا با توجه به ۵۹ سوره احزاب بیان شده است:
یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لازْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً؛[احزاب/۵۹] اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: جلبابها [روسرى هاى بلند] خود را بر خویش فروافكنند، این كار براى اینكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا كنون خطا و كوتاهى از آنها سر زده توبه كنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.
در این باره باید به چند مساله توجه کنیم
@mobahesegroup
1⃣ این آیه تنها دلیل حکم شرعی حجاب نیست. به غیر از این آیه، آیات و روایات متعددی درباره حکم حجاب وجود دارد. از جمله آیه ۳۱ سوره نور که به تفصیل حکم حجاب را بیان نموده است. حکم حجاب در اسلام آن قدر روشن است که از ضروریات اسلام محسوب شده است؛ بدین معنا که نمی توان اسلام را قبول داشت و آن را انکار کرد. تنها در عصر حاضر و با رواج فرهنگ بی حیایی و برهنگی غربی، فشارها علیه آن زیاد شده و کسانی شروع به شبهه پراکنی علیه آن می کنند.
2⃣آنچه بر مومنان لازم است، بر همگان واجب است از همین رو در کتاب های اعتقادی این بحث مطرح شده است که کفار نسبت به فروعات نیز عقوبت می شوند. یعنی کافر بودن دلیل نمی شود که شخص به دلیل ترک نماز و روزه و ... مجازات نداشته باشد و کافر بودن راهی برای فرار از واجبات الهی باشد. اگر چه حتی نماز هم بخواند از او پذیرفته نمی شود چون همه انسان ها موظف اند که ایمان بیاورند و به دستورات خدای متعال عمل کنند. بنابراین هر آنچه که بر مومن واجب باشد، بر همه گان واجب است.
@mobahesegroup
3⃣ در این آیه الفاظ امر وجود دارد که الزامی بودن حکم را نشان می دهد و پس از دستور صریح، به این نکته اشاره می شود که حجاب برای زنان مومن خیر و نیکی دارد. و نکته جالب این جاست که اگر کسی به خدای متعال معتقد باشد، همین که خدای متعال امری را برای او خیر و نیک می داند، به آن ملتزم می شود. چه برسد به اینکه در این آیه و آیات دیگر صریحا به حجاب دستور داده شده است.
اما درباره لازم شدن حجاب برای همه مردم؛ این دستور حکم قانون است و فلسفه آن نیز روشن است. اگر چه به دلیل لزوم امر به معروف می توان حجاب را در جامعه اسلامی بر همه مسلمانان لازم دانست، اما به دلیل دلایل روشن و عاقلانه لزوم صیانت از عفت و حیا در جامعه، می توان احکام الزامی پوشش برای غیر مسلمانان نیز وضع کرد. خصوصا که تمام ادیان دیگر نیز احکامی برای پوشش داشته اند و فطرت بشر نیز با بی حیایی مخالف است و از همین رو به جز دوره اخیر و فرهنگ منحط فعلی غرب، در تمام طول تاریخ زنان را پوشیده تر از مردان می بینیم.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
مقایسه اظهارات #محمدعلی_ابطحی درباره ابراهیم رئیسی
🔸اردیبهشت۹۶:
💬 مردم ایران مانند مردم فرانسه که متوجه خطر تندروها شدند با رای خود در انتخابات رکوردی جهانی در مقابله با عوامگرایی ثبت میکنند.
🔹اسفند۹۷:
💬 انتخاب رئیسی معتدل، مردمی و پاکدست خبر خوبی برای همه بود.
#حافظه_تاریخی
⛔️ #ممنوعه👇
🇮🇷
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ تکذیب شد ⁉️
شایعات مجازی، در عالم حقیقی وجود ندارد ‼️
📽ببينيد 👈شايعات ⏰ اخیر در فضاي مجازي كه تكذيب شد❗️
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️افشای دروغ جدید #آمدنیوز درباره #رقص #مدافعان_حرم در دیسکوهای #سوریه! 😕
قالب کردن جشن شعانین #مسیحی های سوری باسم مدافعان حرم!
بعضیا دوس دارند #دروغ بشنوند.. و #ساده فرض شوند!
@mobahesegroup
⁉️ متن سوال:👇👇👇👇
آیا فرزند آوری عقلانیت اجتماعی دارد؟
آیا فرزند آوری مستلزم فقر و عدم رفاه نیست؟
تبعات گریز ازمسئولیت فرزندآوری وفرزندپذیری چیست؟
✅ پاسخ هریک را بخوانید:👇👇👇👇
چکیده :
«فرزندآوری» به عنوان عامل بقای نسل بشر و مؤلفه قدرت اجتماعی و در مقابل به عنوان عامل تهدید امنیت غذایی و رفاه، موضوع اختلاف های نظری در میان مکاتب مختلف علوم اجتماعی قرار گرفته است. عده ای نیز به بهانه «اخلاق» آن را زیر سوال برده و می گویند جهان ما مملوء از رنج های فراوان است، برای تجربه لذت فرزند داشتن، آوردن او به این محیط ناامن امری غیرمنصفانه است در حالی که مکتب تربیتی کاملی نیز برای تربیت فرزند وجود ندارد. همچنین فرزندآوری موجب تعارض های اخلاقی در انجام تعهدات به خود و فرزندانمان می شود. از طرفی گرایش به تک فرزندی به بهانه مشکلات اقتصادی به عنوان یک الگو مورد توجه تعداد زیادی از زوج ها قرار گرفته است. عواملی همچون تغيير موقعيـت زنـان و افـزايش سن ازدواج، دگرگونی ارزش ها، تغيير نگرش نسـبت به نقش های خـانوادگی، تمایلات خودخواهانه برای رفاه و فراغت، فردگرایی، نفوذ سبک زندگی مدرن و جست وجوی خوشبختی و لذت بیشتر از زندگی در خانواده های کم جمعیت نیز به فراگیری این الگو دامن زده است. مقاله حاضر این دیدگاه و سبک زندگی را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد.
ادامه در پست بعدی👇👇👇👇👇
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
✅فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق (مبانی عقلی، اخلاقی و اجتماعی فرزند آوری)
🔻«فرزندآوری» موضوعی اختلافی در دوران معاصر
«فرزندآوری» مدّتهاست که موضوع بحثهای نظری اختلافی در میان مکاتب مختلف علوم اجتماعی قرار گرفته است. البتّه گرایشات سیاسی و عمل گرایی سیاسیّون نیز در این پدید آمدن این بحث بی اثر نبوده است؛ چرا که بسیاری از دولتها راحتی خویش را در مدیریت و مواجهه با مشکلات، اموری سلبی مانند کنترل جمعیّت می دانند. در این میان نوچه ها و دلبستگان رسانه ای احزاب حاضر در قدرت نیز فعّالیّت شدیدی در ترویج این نظریات راحت و سلبی دارند.
به هر حال هنگامی که سخن از موضوع «فرزندآوری» به میان می آید، یک رویکرد این است که موافقان و مخالفان مسأله «فرزندآوری»، ایده خود را به محک براهین عقلی و استدلال های اجتماعی و محک های اخلاقی بگذارند تا ببینند که بر اساس این ملاک ها، باز هم می توانند نظر خود را ثابت کنند یا نه.
بر همین اساس نظر مخالفان «فرزندآوری» تقریر و سپس ذیل هر نظر، استدلال های مخالف آن را بیان می نماییم.
✅اخلاقی بودن یا نبودن فرزندآوری؟
ممکن است عده ای، اخلاق را بهانه ای برای فرزندگریزی خود عنوان کنند و با این استدلال که فرزند آوری در زمانه ما امری «غیراخلاقی» است، نخواهند فرزندی داشته باشند.
آنها در مقام استدلال ممکن است بگویند که:
اولا: جهان ما مملوء از بلاها و رنج ها و دردهای فراوان است و اینکه ما بخواهیم برای تجربه لذت فرزند داشتن، کودکی را وارد چنین محیط ناامنی بکنیم، امری غیرمنصفانه است.
ثانیا: به فرض اینکه بتوانیم بر دغدغه پیشین غلبه کنیم و فرزندی را به دنیا بیاوریم، نمی دانیم که باید او را بر طبق کدام مکتب روان شناسی یا تربیتی یا ارزشی بزرگ کنیم و همین سردرگمی اجحاف در حق فرزند است.
ثالثا: از آنجایی که تعهد به انجام وظایف مان به عنوان والدین تعارض با تعهدمان به خودمان برای پیشرفت و رشد و رسیدن به امور دل خواه مان می یابد، بنابراین فرزندآوری موجب تعارض ها و تناقض های اخلاقی می شود که بیرون آمدن از آن حتی اگر غیرممکن نباشد اما بسیار سخت و پیچیده است.
ادامه در پست بعدی👇👇👇👇
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
✅اخلاقی بودن یا نبودن فرزندآوری؟👇👇
ممکن است عده ای، اخلاق را بهانه ای برای فرزندگریزی خود عنوان کنند و با این استدلال که فرزند آوری در زمانه ما امری «غیراخلاقی» است، نخواهند فرزندی داشته باشند.
آنها در مقام استدلال ممکن است بگویند که:
اولا: جهان ما مملوء از بلاها و رنج ها و دردهای فراوان است و اینکه ما بخواهیم برای تجربه لذت فرزند داشتن، کودکی را وارد چنین محیط ناامنی بکنیم، امری غیرمنصفانه است.
ثانیا: به فرض اینکه بتوانیم بر دغدغه پیشین غلبه کنیم و فرزندی را به دنیا بیاوریم، نمی دانیم که باید او را بر طبق کدام مکتب روان شناسی یا تربیتی یا ارزشی بزرگ کنیم و همین سردرگمی اجحاف در حق فرزند است.
ثالثا: از آنجایی که تعهد به انجام وظایف مان به عنوان والدین تعارض با تعهدمان به خودمان برای پیشرفت و رشد و رسیدن به امور دل خواه مان می یابد، بنابراین فرزندآوری موجب تعارض ها و تناقض های اخلاقی می شود که بیرون آمدن از آن حتی اگر غیرممکن نباشد اما بسیار سخت و پیچیده است.
🔻نقد:👇👇
یکی از مهم ترین پاسخ هایی که به این استدلال می توان داد این است که مدعی وقتی می گوید که «فرزندآوری امری خلاف اخلاق است» دقیقا منظورش کدام اخلاق است؟ اخلاق دینی؟ اخلاق وظیفه گرایی؟ اخلاق نتیجه گرایی؟ اخلاق قاعده محور یا عمل محور؟ اخلاق فضیلت گرایی؟ اخلاق قراردادگرایی؟ اخلاق ابرازگرایی یا دیگر تئوری های اخلاقی؟ دقیقا کدام نظام اخلاقی مدنظر است؟
از این عدم تعین نظری که بگذریم باید بگوییم اینکه امری بالقوه تعارض برانگیز باشد نمی تواند دلیلی برای فرونهادن آن باشد. موارد زیادی در حیات هر انسانی وجود دارد که وارد شدن به آن تعارض برانگیز است اما ادله کافی برای ترک آن فعل وجود ندارد. برای مثال می توان این سوال را به «اصل زندگی» بازگرداند و مدعی شد چون زندگی اصالتاً تعارض ایجاد می کند باید آن را فرونهاد و احیانا خودکشی کرد! آیا مدعی غیر اخلاقی بودن فرزندآوری حاضر است لوازم نظرش را بپذیرد؟
بله هیچ کس نمی تواند منکر این باشد که عالم پیرامون ما آکنده از بلیه های طبیعی و انسانی است. این رنج ها آن قدر زیادند که تبدیل به بخشی از زندگی روزمره آدمی شده اند اما در مقابل، در اینکه لذت و سرخوشی هایی هم در این عالم یافت می شود شکی نیست. سؤال اینجاست که کدام یک بر دیگری برتری و فراوانی دارد؟ مدعیان غیراخلاقی بودن فرزندآوری می توانند به نحو عینی و با اعداد و ارقام ثابت کنند که رنج ها و دردهای گرفتاری در حیات انسانی بیشتر از لذات و کامیابی های آن است؟ آیا آنها قادرند کوشش و تلاش نوع بشر را برای طولانی کردن حیاتش را با وجود همه رنج های دنیای پیرامون منکر شوند؟ آیا همین که یک زن و مرد با فرزنددار شدن، انسان دیگری را به حیات دعوت می کنند به این معنا نیست که در نظر آنها حجم خوشی ها و تجارب لذت برانگیز در عالم پیرامون شان بالاتر از میزان درد و رنج است؟ آیا نمی توان گفت که فردی که دیگران را به این جهان دعوت می کند بنا به لطف و نیت خدمت کردن به دعوت شدگان چنین می کند؟ مسلما چنین است.
علاوه بر آن، اینکه کسی بخواهد غیراخلاقی بودن فرزندآوری را با تمسک به بلاتکلیفی در انتخاب تئوری برتر تربیتی و اخلاقی اثبات کند نیز پذیرفتنی نیست؛ چرا که چنین امری به معنای نسبیت گرایی و درست پنداشتن همه تئوری های موجود برای عمل خواهد بود. امری که در هیچ پارادایم علمی ای تلقی به قبول نمی گردد. برای مثال اینکه ما تئوری های گوناگون فیزیکی یا هندسی داشته باشیم دلیل می شود که ما فیزیک را رها کنیم و قاعده مندی آن و عمل بر اساس آن را امری محال بدانیم؟! به همین سبب می گوییم که تعدد تئوری های روانشناختی و تربیتی برای تربیت فرزندان دلیل متقنی را برای این ادعا فراهم نمی کند که فرزندآوری از لحاظ اخلاقی غیر موجه باشد.
این استدلال نیز که فرزندآوری موجب تعارض والدین و فرزندان در برآورده کردن خواسته های شان می گردد نیز ناتمام است. علاوه بر آن چه چند سطر پیش درباره غیرقابل ترک بودن پدیده های انسانی صرفا به خاطر پدید آمدن یک تعارض گفتیم، می گوییم که اتفاقا بسیاری از تعارضات سبب رشد و تعالی آدمی می گردد و تئوری های دینی و عرفانی و اخلاقی آکنده از مثال های مؤید این معناست که گذشتن از خود و ایثار به نفع دیگری، نقطه عزیمت رشد ابعاد مختلف اخلاقی و انسانی هر شخص است.
ادامه در پست بعدی👇👇👇👇👇
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
✅ فرزندآوری مستلزم فقر و عدم رفاه؟
ناتوانی اقتصادی در اداره زندگی فرزندان، همیشه یکی از مهم ترین دلایل مخالفین فرزندآوری و موافقین کنترل جمعیت بوده است. زمینه های تاریخی ظهور این اندیشه به زمان توماس رابرت مـالتوس، کشیش و اقتصاددان انگلیسی قرن هیجدهم میلادی برمی گردد. او در کتاب «تحقیقی درباره جمعیت» تبیین نظریه خود را با این سؤال آغاز می کند که چه عواملی مـوجب پیـشرفت و تـرقی یک جامعه انسانی است و چگونه و به چه ترتیب می توان این علل را پیش بینی کرد؟
مالتوس در فصل اول این کـتاب، در پاسـخ گویی به سؤال یادشده می نویسد: «تمایل دايم موجودات زنده به افزایش نوعِ خود، بدون توجه به مقدار غذایی اسـت کـه در دسـترس آنها قرار دارد». یعنی گرایش مردم به داشتن فرزند، ناگزیر موجب مـحدودیت مـواد غذایی، کاهش دسترسی به منابع طبیعی و در نهایت کاهش سطح رفاه قابل دسترس برای مردم است. بـدين روی، کـنترل جمعیت موجب می شود تعداد مصرف کنندگان از حد مشخصی تجاوز نکند و منابع غذایی جـهان نـیز به اندازه افراد وجود داشته باشد.
بـنابراین، در نـگاه مـالتوس علت اساسی تیره بختی و سیاه روزی ملّتها، «افزایش جـمعیت» و «فرزندآوری» اسـت. او اعتقاد داشت اگر رشد جمعیت را کنترل نکنیم، نسبت سرعت رشد جمعیت بـا نـسبت توان تولید نیازمندی های اقتصادی جـمعیت، هـم خوانی نـخواهد داشت. سرعت افـزایش جـمعیت بر پایه تصاعد هـندسی خـواهد بود و سرعت تأمین نیازمندی های اقتصادی جمعیت در حالتی خوش بینانه بر پایه تصاعد حسابی خواهد بـود زیـرا طبیعت دچار خسّت است و هرچه بـیشتر از زمـین های حاصل خیز اسـتفاده شـود، بـازدهی آن میل به کاهش دارد و نـیز مجبور می شویم پس از استفاده از زمینهای مرغوب، به سمت زمین های کم بازده برویم.
وی پس از این استدلال و صورت بندی راه حل های مختلف، تنها راهی را که برای جلوگیری از ازدیـاد جـمعیت، تـوجیه و توصیه می کند: جهاد نفسانی ترک آمـیزش جـنسی اسـت. مالتوس از این عمل به عنوان «ممانعت اخلاقی» تعبیر می كند. البته ناگفته نماند که مالتوس به این توصیه خود پایبند نماند بلکه مجبور شد در سن 39 سالگی به ازدواج تن دهد و ثمره ایـن ازدواج، سه پسر و یک دختر بود.(1)
ادامه در پست بعدی👇👇👇👇👇
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
🔻 نقد: 👇👇👇
اندیشه مالتوسی و به طور کلی محدودسازی فرزندآوری به خاطر دغدغه های اقتصادی اما به دلایل فراوانی قابل نقد است.
ایستادن در کنار سرمایه داران علیه فقرا:
گرچه برخی بر این باورند که مالتوس نظریه خود را بـا هدف فراهم ساختن سعادت بیشتر برای بيشتر انسان ها ارائه داده، لیکن آنچه در نوشته های او آمده است، انگیزه وی را جانبدارانه و بر ضدّ انسان های فقیر و بر سـود مـالکان زمین و سرمایه داران نشان می دهد.
مالتوس می گوید: رشد جمعیت در همه کشورها در مقایسه با رشد غلات کشاورزی در دسترس، از رشد بیشتری برخوردار است. بنابراین، رقابت سـختی بـین مردم در دستیابی به منابع مـحدود وجـود دارد. در نتیجه، چرا باید به جمعیتِ اضافی فقیران، اجازه داد تا مواد غذایی را که افراد طبقه مالک می توانند از آن منتفع شده و از زندگی بهتری برخوردار شوند، ببلعند؟
او در جای دیگری از هم وطنانش می خواهد که: جنگ، قحطی، گرسنگی، طاعون، قتل عام و مانند آن را به عنوان وسايل منصفانه الهی برای کنترل رشد لجام گسیخته جمعیت و تنبیهی برای فقرا، به خاطر خودداری نكردن از تولیدمثل تلقی کنند. بـا ایـن دید، او با هر نوع اصلاحات اجتماعی همانند «قانون حمایت از فقیران» در انگلستان مخالفت می كرد.(2)
نبود ارتباط ميان کمبود مواد غذایی با افزایش جمعیت:
فرضیه مالتوس مـی گفت کـه طـبیعت در تأمین مایحتاج انسان، خسیس است و افزایش جمعیت می تواند خطراتی همچون قحطی در پی داشته باشد.
اما دانشمندان و اقتصاددانان دیگری همچون اقتصاددان شهیر هندی آمارتیاسن، با بـررسی نـمونه هایی از قحطی، نشان دادند كه مثلا در قحطی های هندوستان، از جمله قحطی بنگلادش، با کمبود و نبود مواد غـذایی مـواجه نـبودیم، بلکه انبارها و مغازه ها از مواد غذایی انباشته و پُر بود و در عین حال، مردم از گرسنگی می مردند. آمارتیاسن این سـؤال را مطرح می کند که چرا در جوامع پیشرفته ای که مدیریت توزیع صحیحی حاکم است قـحطی در کار نیست؟ وی معتقد است کـه قـحطی ربطی به خسّت طبیعت و افزایش جمعیت ندارد بلکه به نهادها و سازمان های مؤثر در امر توزیع مربوط است. بر اساس تحیقیقات وی، قحطی بنگلادش از طوفان شروع شد. طوفان وضعیت ساحل را به هم ریخت و وضـع ماهی گیران را خراب کرد. در نتیجه، ماهی گیران شغل و درآمد خود را از دست دادند و همین مسئله اثرات روانی خود را ایجاد کرد. افزون بر آن، نبود مدیریت صحیح دولت مردان محلی و سیاست های غلط آنها، ممنوعیت تبادل غلات بـين اسـتان ها و دیگر بی کفایتی ها و توطئه های کشورهای خارجی مـوجب شـد بنگلادش به قحطی بی سابقه ای دچار گردد.
علاوه بر این اقتصاددان هندی، وقتی دیگر دانشمندان، فرضیه مالتوس را با واقعیت های اقتصادی جوامع صنعتی تطبیق دادند، معلوم شد که این فرضیه درست نیست. شارل ژید و شـارل ریـست فرانسوی، کتابی درباره تاریخ عقاید اقتصاد نوشته اند و این نکته را ذکر کرده اند که در نیمة دوم قرن نوزدهم، ثروت آمریکا بیش از چهار برابر شد. در همین مقطع، رشد جمعیت نیز به همین میزان بوده است. در انگلستان و اسـکاتلند هـم در هـمان زمان، جمعیت از ده و نیم میلیون بـه چـهل مـیلیون رسید، درحالی که ثروت بیش از این رشد کرده بود.(3)
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
🔻بی توجهی به تأثیر فناوری و صنعت در تـولید و بهره وری:
همه صاحب نظرانی که درباره نـظریه مـالتوس بحث کـرده اند، در ایـن نـقد با هم مشترکند که مالتوس تـأثیر فـناوری و صنعت را در تولید و بهره وری لحاظ نکرده است. طبیعی است که وقتی فناوری و عـلم در خـدمت طبیعت قرار گیرد و بهره وری افزایش یـابد، در این صورت، بازدهی طـبیعت بـه مراتب قابل افزایش خواهد بـود.(4)
🔻 نـبود ارتباط ميان افزایش جمعیت با کاهش امکانات:
تصور اینکه با افزایش جمعیت، امـکانات کـاهش می یابد و نسل های آینده با مـشکلات فـراوانی مـواجه می شوند نادرست اسـت. زیـرا نیروی انسانی توانمند، امـکانات بـالقوه را فعلیت می بخشد. در روزگار معاصر، منابع جدید انرژی مانند سوخت های هیدروکربنی، نفت و مشتقات آن، انرژی خـورشیدی، بـادی، گرمای زمین، هسته ای و راه های استفاده از آنـها تـوسط نیروی انـسانی كشـف شـده است.
بنابراين اینکه گـفته شود: «هر فرد اضافه، مساوی است با یک عامل مصرف اضافه!»، از دقت عـلمی بـرخوردار نـیست؛ زیـرا اضافه شدن یک فرد فقط اضافه شدن یک عامل مصرف اضافه نیست، بلکه به ازای هر یک دهان اضافه، دو دست و یک فکر هم به عنوان نیروی کار اضافه می شود.
در نتیجه در پدید آمدن نارسایی های اقتصادی و نابرخورداری ها، اشکال به ساختارها و تنظیمات اجتماعی برمی گردد. بدين روی، بـه جـای کـنترل جمعیت، بايد الگوی تولید، توزیع و مصرف اصـلاح شـود. برای مثال باید این موضوع را مدنظر قرار داد که بسیاری از مخالفان فرزندآوری، توان تأمین نیازهای اساسی فرزندان خود یعنی خوراک، پوشاک، مسکن و تحصیل را دارند اما به خاطر نگرانی از امکان عدم تأمین لوازم دیگر الگوهای تربیتی زمانه خود که معمولا بسیار هزینه برند، دست به این کار نمی زنند.(5)
به هر حال نباید به بهانه ترس از مشکلات اقتصادی از غریزه فطری فرزنددوستی گریخت و ريشه مشكلات جوامع را به فزونی جمعيت نسبت داد؛ زيرا فزونی کمی و کیفی جمعيت، نه تنها مانع رشد و پیشرفت نيست، بلكه با تدبیر حکیمانه و مدیریت صـحیح، بـه عنوان بازوی محکم، كمك زيادی بـه تـوسعه و آبادانی كشور نیز خواهد كرد همان گونه كه پرجمعیت ترین کشور جهان یعنی چین با بیش از یک و نیم میلیارد جمعیت با مدیریت دقیق، بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در جهان از آن خـود کرده است.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
✅ تبعات گریز از مسئولیت فرزندآوری و فرزندپذیری 👇👇👇
تبعات گریز از فرزندآوری را نباید فقط در یک بازه زمانی یا جغرافیایی محدود که منجر به یک زوج است، تحلیل کرد و از پیامدهای کلان آن برای اجتماع در طول زمان غفلت نمود. گریز از فرزندآوری و یا حتی گرایش به تک فرزندی اگر به عنوان یک الگوی زیستی کلی، مورد توجه تعداد زیادی از زوج های جامعه قرار گیرد، در دراز مدت موجب کاهش جمعیت کشور و به تبع آن کاهش اقتدار آن ملت می گردد.
زیرا قدرت یک ملّت در درجه اوّل به نفرات آن بستگى دارد. ملل کوچک و کم جمعیّت غالباً ضعیف و ناتوانند. در میدان سبقت گرفتن نظام های سیاسی و گرایشات دینی و مذهبی از همدیگر، این فراوانی جمعیت است که نظام و گرایش مورد نظر خود را به کرسی خواهد نشاند. از این جهت باید به این امر اهتمام ورزید و از آن غفلت نکرد. درست است که کثرت جمعیّت یک کشور ممکن است در پاره اى از مواقع مشکلاتى از نظر تامین غذا و مسکن به وجود آورد ولى در عین حال یکى از علل قدرت و عظمت آن خواهد بود. لذا می بینیم کشورهاى نیرومند دنیا همه کشورهاىی پرجمعیّت اند.(6)
به تعبیر علامه طباطبایی برای نوع انسان کثرت افراد نعمت بسیار بزرگی است زیرا هر چه بر عدد افراد اجتماعش افزوده شود نیروی اجتماعی اش بیشتر و فکر و اراده و عمل آن قوی تر می گردد و به دقایق بیشتر و باریک تری از حقایق پی برده در حل مشکلات و تسخیر قوای طبیعت راه حل های دقیق تری را پیدا می کند. بنابراین در مساله ازدیاد نسل، اینکه عدد افراد بشر به تدریج رو به فزونی می گذارد خود یکی از نعمت های الهی و از پایه ها و ارکان تکامل بشر است. آری هیچ وقت یک ملت چندهزار نفری نیروی جنگی و استقلال سیاسی و اقتصادی و قدرت علمی و ارادی و عملی ملت چندین میلیونی را ندارد.(7)
از لحاظ جمعیت شناسی هم بدیهی است که ساختار سنّی جامعه با توجه به کاهش موالید رو به سالمندی می گذارد و این موضوع در حال حاضر – و لو با سرعتی اندک – در جامعه ما در حال روی دادن است. در این روند به تدریج بار تکفل افزایش می یابد و با کاهش جمعیت فعال و مولد، فرایند توسعه اجتماعی – اقتصادی، دچار تأثیرات منفی می گردد و با کاهش توان تجدید نسل و کاهش جمعیت کار، باید منتظر سیل عظیم نیروی کار مهاجر از کشورهای دیگر باشیم.
از طرف دیگر با سالمند شدن جامعه، نیروهای جوان برای دفاع از امنیت و اقتدار کشور نیز کاهش می یابند و در کنار همه تبعات اقتصادی ناشی از تبدیل شدن بیشتر جمعیت کشور به مصرف کنندگان صرف، باید منتظر تبعات امنیتی و اجتماعی این پدیده نیز باشیم.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup