چه كار كنيم كه عبادات براي ما عادت نشود
و وقتي نماز ميخوانيم، اثر مستقيم در زندگي ما داشته باشد؟
✍️عبادت و بندگي يك حقيقت و كنهي دارد كه ما اين لايه زيرين و حقيقت را نمي بينيم. به قولي عادت شده است. بعضيها روي عادت چهار ركعت نماز را ميخوانند و دو ركعت هم ميخوانند و روي تايم متوجه ميشوند، نماز تمام شده است. آقايي ميگفتند:
من راننده ماشينهاي سنگين هستم. به ركعت اول كه ميايستم دنده اول هستم و وقتي به ركعت چهارم ميرسم، دنده ي چهار هستم و نمازم را سلام ميدهم. مردم هم ميگويند: هرچه گم كرده ايم، در نماز پيدا ميكنيم. گاهي توجه به الفاظ و مسائل نيست. همين روزه ماه رمضان، خدا ميخواسته مردم را اذيت كند؟ هفده هجده ساعت گرسنگي در تابستان و از آن خواب صبح بلند شدن چه هدفي داشته است؟ يا خود حج واقعا انسان با چه مشكلاتي در منا و عرفات و مشعر بايد بسر ببرد يا طواف كه بايد با چه زحمت در لابلاي فشارها بروي و انجام بدهي، آيا همه دقتها بايد در صفا و مروه انجام شود؟ آيا اينها همه اش ظاهر است و يا كنه و باطني دارد؟
شما وقتي قرآن را ميخوانيد، ظاهري دارد. ظاهر آيه اي ميگويد: اگر آبهاي زمين فرو برود، چه كسي براي شما آب ميآورد؟ ظاهر آيه آب است ولي باطن آن امام و حجت است. اگر حجت خدا غايب بشود، چه كسي ميتواند او را براي شما ظاهر كند؟ در بحث عبادت هم همينطور است. اين نماز و روزه و اعمال حقيقت و كنهي دارد و غالبا مردم از اين حقيقت غافل هستند. اگر به آن حقيقت برسيد، لذتش را احساس ميكنيد. امام صادق (ع) ميفرمايد: دو ركعت نماز شب براي من محبوب تر از كل دنيا و همه چيزي كه در آن است ميباشد. اين غرق شدن در عبادت است.
📚از بیانات حاج آقا رفیعی
شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان ((شب جهنی))
جُهَنى ، لقب يكى از صحابه است و شب بيست و سوم ماه رمضان را به سبب نسبت دادن به او، «ليلة الجُهَنى» گفته اند . دليلش اين است كه به پيامبر خدا صلى الله عليه و آله گفت : منزلم از مدينه دور است . [بين سه شب قدر،] يك شب را بفرماييد كه در آن شب بيايم . پيامبر صلى الله عليه و آله شب بيست و سوم را براى او تعيين نمود .
الامام الصادق عليه السلام:إنَّ لَيلَةَ الثّالِثِ وَالعِشرينَ مِن شَهرِ رَمَضانَ هِيَ لَيلَةُ الجُهَنِيِّ ، فيها يُفرَقُ كُلُّ أمرٍ حَكيمٍ ، وفيها تُثبَتُ البَلايا وَالمَنايا وَالآجالُ وَالأَرزاقُ وَالقَضايا ، وجَميعُ ما يُحدِثُ اللّهُ عز و جل فيها إلى مِثلِها مِنَ الحَولِ ، فَطوبى لِعَبدٍ أحياها راكِعا وساجِدا ، ومَثَّلَ خَطاياهُ بَينَ عَينَيهِ ويَبكي عَلَيها ، فَإِذا فَعَلَ ذلِكَ رَجَوتُ أن لا يَخيبُ إن شاءَ اللّهُ ((الدعوات : ص ۲۰۷ ح ۵۶۱ ، بحار الأنوار : ج ۹۷ ص ۴ ح ۵ .))
امام صادق عليه السلام:شب بيست و سوم ماه رمضان، شب جُهَنى است . در اين شب، هر گونه كارى به نحوى استوار فيصله مى يابد ، و بلاها و مرگ ها و اجل ها و روزى ها و قضاها و هر آنچه خداوند عز و جل در اين شب تا چنين شبى در سال آينده پديد مى آورد ، ثبت مى شود . پس خوشا به حال بنده اى كه اين شب را با ركوع و سجود احيا بدارد ، و خطاها و گناهانش را پيش چشم خويش آورد و بر آنها بگريد ! اگر چنين كند، اميدوارم كه به خواست خداوند، نوميد نشود . https://eitaa.com/joinchat/3011379201C7afdd551c2
✨﷽✨
🌹 اعمال شب قدر/ اعمال شب ۲۳ رمضان
♦️ اعمال مشترکه ی شب های قدر:
🔹 غسل
🔸 دو رکعت نماز در هر رکعت بعد از حمد هفت مرتبه سوره توحید و بعد از نماز هفتاد مرتبه استغفر الله و اتوب الیه.
🔹 قرار دادن قرآن بر سر و ده مرتبه ۱۴ معصوم (ع) را واسطه قرار دادن.
🔹 زیارت امام حسین علیه السلام
🔸 احیا داشتن این شبها
🔹 صد رکعت نماز
🔸 دعای جوشن کبیر
🌹 اعمال مخصوص شب 23 ماه رمضـان:
✅ این شب از دو شب قدر سابق افضل است و از احاديث بسيار مستفاد مي شود كه شب قدر همين است و براي اين شب غير از اعمالي كه با دو شب سابق مشترك است چند عمل ديگر است:
1️⃣ سوره ی عنكبوت و سوره ی روم را بخواند كه امام صادق(ع) فرمود: " هركس در شب بيست و سوم، سورههای عنكبوت و روم را بخواند، به خدا سوگند! اهل بهشت است".
2️⃣ سوره ی " حم دخان" (سوره دخان) را بخواند.
3️⃣ هزار مرتبه سوره ی "انا انزلناه" (سوره قدر) را بخواند.
4️⃣ بسیار دعای "اللَّهُمَّ کُن لِولیِک" را بخواند.
5️⃣ غير از غسل اوّل شب ، غسلي هم در آخر شب انجام دهد.
6️⃣ دعاهای مخصوص این شب که در مفاتیح الجنان ذکر شده است.
✅ بدان كه براي غسل و شب زنده داري اين شب، و زيارت امام حسين (عليه السّلام) ، و صد ركعت نماز ، فضيلت بسيار نقل شده است.
📚 مفاتیح الجنان، اعمال شب های قدر
🌺 #شب_قدر #صلوات
🌺 #اللهم_عجللولیکالفرج
☑ 🏴
🌸بِسْمِ اللّهِ الرّحْمٰنِ الرّحِیم🌸
#ولایت_در_قرآن
⏪ «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا (۲۳)احزاب
✳️ از میان مؤمنان مردانی اند که به آن چه با خدا عهد بستند، صادقانه وفا کردند. برخی از آنان به شهادت رسیدند و برخی از آنها در (همین) انتظارند
◀️کسی که در انتظار امری است. امام علی علیه السلام منتظر شهادت در راه خدا بود.
در صدر اسلام برخی از دوستان حضرت در جنگها به شهادت رسیدند، ایشان نیز آرزو میکرد که به آنان برسد.
این آیه شریفه نازل شد:
«مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضی نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ ینتَظِرُ وَما بَدَّلُوا تَبْدِیلاً»؛
«در میان مؤمنان مردانی هستند که بر عهدی که با خدا بستند، صادقانه ایستاده اند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند) و بعضی دیگر در انتظارند، و هرگز تغییر و تبدیلی در پیمان خود ندادند».
در احادیث وارد شده: مراد از «من ینتظر» امیرالمؤمنین علیه السلام است؛ چون حمزه و جعفر بن ابی طالب شهید شده بودند و علی علیه السلام در انتظار شهادت بود و خود حضرت قسم یاد کرد که:
«أَنَا وَاللَّهِ الْمُنْتَظِرُ»؛
«سوگند به خدا! من منتظر (شهادت) هستم»
💠 امیرالمومنین در نهج البلاغه شریف می فرمایند:
⏪خدا خواست که ما پاسدار دين او باشيم، و شرِّ آنان را از حريم دين باز داريم. مؤمن ما در اين راه خواستار پاداش بود، و کافر ما از خويشاوندان خود دفاع کرد،
....پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) هرگاه آتش جنگ زبانه می کشيد، و دشمنان هجوم می آوردند، اهل بيت خود را پيش می فرستاد تا به وسيله آنها، اصحابش را از سوزش شمشيرها و نيزه ها حفظ فرمايد، چنان که عبيدة بن حارث در جنگ بدر، و حمزه در اُحُد، و جعفر در موته،شهيد شدند.کسانی هم بودند که اگر می خواستم نامشان را می آوردم، آنان دوست داشتند چون شهيدان اسلام، شهيد گردند، امّا مقدّر چنين بود که زنده بمانند، و مرگشان به تأخير افتاد.
📚منابع :
🖋قرآن کریم سوره احزاب، آیه ۲۳.
🖋نهج البلاغه شریف نامه 9
🖋 بحارالانوار، ج ۲۰، ص ۳۳۲
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
https://eitaa.com/joinchat/3011379201C7afdd551c2
┗━━━🍂━
دستورالعملی مخصوص امشب(شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان) از استاد فاطمینیا.
این دستورالعمل را نه در مفاتیح، پیدا میکنید و نه احتمالا در هیچ کتاب دیگری.
👆👆👆👆👆👆👆