داد:)…کلّا إنّها کلمة هو قائلها و من ورائهم برزخ الی یوم یبعثون) (سوره مؤمنون،ایه100). بازگشت تو به دنیا محال است و تمنّای مراجعت، کلمهای است که تو گوینده آن هستی و از این پس عالم برزخ است تا روزی که مبعوث شوی!
به او گفتم:ای کسی که با من سخن میگویی و صحبت میکنی، کیستی؟
گفت:من «منبّه» هستم؛فرشتهای که خداوند عز و جل بر همه مخلوقاتش موکّل کرده تا آنان را بعد از مرگشان متنبه سازد که در حضور خداوند عز وجل کارهایشان را بنویسند. حال اعمالت را بنویس.
گفتم:آنها را شمارش نکردهام.
پاسخ داد:مگر سخن پروردگارت را نشنیدهای که فرموده است:)…احصاه الله ونسوه…)؛خداوند آنها را حساب کرده و مردم فراموش نمودهاند. (سوره مجادله،ایه6)
بنویس من بر تو املا می کنم!
سپس آنچه را در دنیا انجام داده بودم ،بر من املا کرد.هیچ عمل صغیره و کبیرهای باقی نماند،مگر این که آن را به من بازگفت. همچنان که خداوند متعال فرموده است:)…ویقولون یا ویلتنا مال هذا الکتاب لا یغادر صغیرة ولا کبیرة الا احصاها و وجدوا ما عملوا حاضراً و لا یظلم ربّک احد)؛مجرمان میگویند:ای وای بر ما،این چه نامهای است که هیچ کار کوچک و بزرگی را فرو نگذاشته،جز آن که همه را به شمارش در آورده است؛و آنچه را انجام داده اند،حاضر یابند و پروردگار تو به هیچکس ظلم نمیکند.(سوره کهف، ایه 49)
بعد او نامه اعمالم را به گردنم انداخت،گویی تمامی کوههای دنیا را به گردنم انداخته بودند.
پرسیدم:ای منبّه،چرا چنین کردی؟
پاسخ داد:مگر فرمایش پروردگارت را نشنیدهای:)وکلّ انسان الزمناه طائره فی عنقه و نخرج له یوم القیامة کتاباً یلقاه منشوراً .إقرأ کتابک کفی بنفسک الیوم علیک حسیب)؛ و کارنامه هر انسانی را به گردن او میاندازیم و روز قیامت برای او نامهای را بیرون آوریم که آن را گشوده شده میبیند.[به او گفته میشود] نامهات را بخوان،کافی است که امروز خود حسابرس خویش باشی.(سوره إسرا،ایه 14 -13)
وقتی منبّه رفت وتنها شدم ،بر خود گریستم و حسرت خوردم که کاش در دنیا به نیکی رفتار کرده بودم تا در نامه اعمالم هیچ گناه و شری نوشته نمی شد!
در همین افکار بودم که ناگهان دیدم،فرشتهای مهیب به نام «منکر» نزد من آمد وگفت:ای بنده خدا به من بگو پروردگارت کیست؛ دینت چیست؛پیامبرت چه کسی است ؛به چه پایبند بودی و در دار دنیا چه عقیدهای داشتی؟
از ترسی که از دیدن او و نحوه سؤالاتش به من دست داد ،زبانم بند آمد،در کار خویش متحیر شدم و ندانستم چه بگویم،اما رحمتی از سوی حق مرا فرا گرفت که قلبم را از ضعف و سستی نگاه داشت و در پی آن زبانم گشوده شد.بنابراین پاسخ دادم:ای بنده خدا،چرا مرا میترسانی،حال آنکه من پاسخ پرسشهایت را میدانم. گواهی میدهم که معبودی جز «الله» نیست و «محمد» فرستاده خدا و پیامبرم ؛اسلام ،دینم؛قرآن کتابم؛کعبه، قبلهام و علی امامم میباشد و بعد از او فرزندانش پیشوایانم و مؤمنان برادران من هستند.مردن،سؤال،صراط،بهشت وجهنّم حق است و تردیدی نیست که قیامت برپا میشود و خداوند اجساد مردگان را در قبرها زنده و محشور می نماید.این قول و اعتقادم می باشد و با همان،پروردگارم را در معاد و روز قیامت ملاقات میکنم.
منکر گفت:ای بنده خدا،به تو بشارت میدهم که به سلامتی،از من نجات پیدا کردی،پس مثل عروسان بخواب!
این را گفت و رفت و «نکیر» آمد او هم همان سؤالها را از من پرسید و من همان جوابها را دادم.
او،دری از بالای سرم به سوی بهشت و دری نیز از پایین پایم به سوی آتش گشود و گفت:ای بنده خدا،به بهشت و نعمتهایی که از آن به تو تعلق میگیرد، بنگرو به آتش جهنّم که از آن رهایی یافتی،نگاه کن!
جهنم را طوری دیدم که نمیتوان آن را توصیف کرد، مگر همانطور که توصیف شده است.
پس به من گفت:اگر تو مؤمن نمی شدی و رحمت خداوند شامل حالت نمیشد، این جای تو بود.
آنگاه دری را که از طرف پایم باز شده بود،بست و دری را که از بالای سرم به سوی بهشت باز شده بود، باز گذارد و نسیم و نعیم آن به سوی من آمد و لحدم را تا جایی که چشم کار میکرد،فراخ نمود و برای من چرا غی که پر نورتر از خورشید بود، روشن کرد و رفت.
آری!این احوال من است و به خدا که تلخی مرگ تا روز قیامت در کامم میباشد.پس ای سؤال کننده،آگاه باش و بترس از احوالی که نسبت به آنها با خبرت نمودم.آنچه باز گفتم،رفتاری بود که با مؤمن صالح نمودند،اما در مورد غیر صالح بسیار خطرناک و وحشتناک است…
اصبغ میگوید:پس از سخنان مرده،ما به دستور سلمان او را روی زمین به جایی تکیه دادیم.
سلمان سرش را به سوی آسمان گرفت،شهادتین گفت و از دنیا رفت
#منبر_ترحیم
#مرگ
@mobaleqin20
🌸🍃🌸🍃
خواجه ثروتمندی که کلاهبردار بازار بغداد بود، از بغداد عزم حج کرد. بار شتری بست و سوار بر شتر و عازم شد. تا با آن به مکه رود.
چون مراسم عید روز قربان شد، شتر خود را قربانی کرد و بعد از اتمام حج شتری خرید تا برگردد.
از حج برگشت. بعد از یک ماه در بغداد باز در معامله دروغ گفت و توبه خود بشکست. عهد کرد تا سال دیگر به مکه رود و رنج سفر بیند تا خدا گناهان او را ببخشد.
باز شتری برداشت و سوار شد تا به مکه رود.
خواجه را پسر زرنگی بود پدر را در زمان وداع گفت: «ای پدر! باز قصد داری این شتر را در مکه قربانی کنی؟» پدر گفت: «بلی.»
پسرش گفت: «این بار شتر را قربانی و آنجا رها نکن. این بار نفس خودت را قربانی کن همانجا تا برگشتی دوباره هوس گناه نکنی. تو اگر نفس خود را قربانی نکنی اگر صد سال با شتری به مکه روی و گلهای قربانی کنی، تأثیر در توبه تو نخواهد داشت.
#منبرک
#کوتاه
#اخلاق
#توبه
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
روزى پیامبر اکرم صلى الله علیه به طرف آسمان نگاه میکرد، تبسمى نمود.
شخصى به حضرت گفت:
یا رسول الله ما دیدیم به سوى آسمان نگاه کردى و لبخندى بر لبانت نقش بست
علت آن چه بود؟
رسول خدا فرمود:
آرى ! به آسمان نگاه میکردم، دیدم دو فرشته به زمین آمدند تا پاداش عبادت شبانه روزى بنده با ایمانى را که هر روز در محل خود به عبادت و نماز مشغول میشد، بنویسند
ولى او را در محل نماز خود نیافتند.
او در بستر بیمارى افتاده بود.
فرشتگان به سوى آسمان بالا رفتند و به خداوند متعال عرض کردند:
ما طبق معمول براى نوشتن پاداش عبادت آن بنده با ایمان به محل نماز او رفتیم
ولى او را در محل نمازش نیافتیم، زیرا در بستر بیمارى آرمیده بود.
خداوند به آن فرشتگان فرمود:
تا او در بستر بیمارى است، پاداشى را که هر روز براى او هنگامى که در محل نماز و عبادتش بود، مینوشتید، بنویسید.
بر من است که پاداش اعمال نیک او را تا آن هنگام که در بستر بیمارى است، برایش در نظر بگیرم.
#بحارالانوارج١
#اخلاق
#کوتاه
#منبرک
#بیماری
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
مرد گرفتاري پيش امام حسن(ع) آمد. امام(ع) فوري آماده شد و براي حل مشکل، با آن مرد راهي شد.
بين راه به امام حسين(ع) رسيدند که نماز مي خواند. امام حسن(ع) فرمودند: چه طور از برادرم غفلت کردي و پيش او نرفتي؟ مرد پاسخ داد: مي خواستم بروم اما شنيدم معتکف شده است، براي همين مزاحمشان نشدم.
امام حسن(ع) فرمودند: اگر توفيق پيدا مي کرد نياز تو را برآورده کند، برايش بهتر از يک ماه اعتکاف بود.
#اخلاق
#منبرک
#کوتاه
#خدمت_به_خلق
@mobaleqin20
@DastaneRastan
🌷﷽؛
✨ چرا قضای نماز را بايد بخوانيم؟ خدا که به نماز ما احتیاجی ندارد؟ ✨
🔹 1. فرصت جبران
مثال ترک نماز واجب و لزوم قضای آن مانند دانشجويي است که در انجام تکاليف کوتاهی نموده و در امتحان مشروط شده است و در فرصت دیگر امکان جبران به او می دهند تا بتواند اين ضايعه را جبران نمايد و از امکانات و امتيازات دانشجویی استفاده کند.
انجام عبادات و از جمله نماز دارای مصالح فراوان مادی و معنوی است که خداوند به خاطر شدت تاثيرات اين عبادات در کسب کمالات معنوی آن ها را بر بندگان خود واجب نموده است. کسی که موفق به انجام اين عبادات نشده، مصلحت موجود در آن را درک نکرده است قضاي عبادت در حقيقت نوعی فرصت و رحمت خداوند است امکان جبران بخشی از اين مصلحت فوت شده را داده است.
ايجاد فرصت براي جبران مصلحت عباداتی که در زمان مخصوص خود واقع نشده است در مورد بسیاری از واجبات و بلکه مستحبات نيز پيش بینی شده است.
🔸 2. بازدارنده در قضا شدن نمازها
واجب بودنِ قضای نماز می تواند نقش باز دارندگي در قضا شدن نماز داشته باشد. به عبارت دیگر وقتی مکلف بداند که نماز تکلیف دائمی و ضروری است و اگر در وقت معین ادا نشود باید در آینده ادا شود ـ هر چند فضیلت کمتری دارد ـ بطور عقلانی و منطقی ترجیح می دهد نماز را در وقت معین بخواند.
#پرسمان_نماز
#نماز
#نماز_قضا
@mobaleqin20
@namazmt
🌷﷽؛
💙 شاه دزد کیست؟ 💙
🍃 قال الصادق - عليه السلام - :
ابصر علي بن ابي طالب - عليه السلام - رجلا ينقر صلاته فقال : منذكم صليت بهذه الصلاة ؟
🍃 فقال له الرجل : منذ كذا و كذا
فقال : مثلك عند الله مثل الغراب اذا نقر لومت مت علي غير ملة ابي القاسم محمد - صلي الله عليه وآله -
🍃 ثم قال علي - عليه السلام - : ان اسرق الناس من سرق من صلاته ؛
🍃 حضرت علي (علیه السلام ) به مردي كه نمازش را به سرعت مي خواند ، نگاه كرد امام سؤ ال كرد از چه وقتي اين طور نماز مي خواني ؟
🍃 مرد پاسخ داد : از فلان وقت تا به حال . امام فرمودند : مثل (نماز خواندن ) تو در پيش خداوند مثل كلاغي است كه (بسرعت ) از زمين دانه مي چيند ، اگر تو به اين حالت بميري ، به غير دين پيامبر اسلام از دنیا رفته ای،
🍃 سپس امام فرمودند : همانا كه دزدترين مردم كسي است كه از نمازش بدزدد (يعني كم گذارد) .
📚 (وسائل الشيعه ، ج 3 ، ص 24)
#نماز
@mobaleqin20
@namazmt
عبدالمهدی من یک سپاهیم:
🌷﷽؛
آثار نماز در هنگام مرگ و برزخ و قیامت چیست؟
🍀 1. راحتی هنگام مرگ
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): برای کسی که به نماز اهمیت بدهد راحتی هنگام مرگ و رهایی از غم اخروی و نجات از آتش دوزخ را ضمانت کردند.
🍀 2. انس نماز با انسان در قبر
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «نماز در قبر بهصورت شخصی نورانی نزد میت می آید و با او در قبرش انس می گیرد و ترس و اضطراب عالم برزخ را از او دور می سازد».
🍀 3. چراغ قبر و بستر میت
پيامبر خدا (صلی الله عليه و آله) فرمودند: « نماز... میانجی ميان نمازگزار و فرشته مرگ، چراغ روشن كننده قبر، بستری زير پهلو های ميت، پاسخی برای پرسش های نكير و منكر، همدم در شادی و گرفتاری و باران رحمتی بر گور است تا روز رستاخيز، نماز توشه مؤمنان در سفر دنيا به آخرت است»
🍀 4. دفع عذاب جهنم
نماز کلید بهشت و رسیدن به پاداشهای عظیم الهی و ترک نماز سبب ورود به جهنم است و امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «برای رهایی از عذاب کافی است یک نماز انسان پذیرفته گردد».
🍀 5. مهریه حورالعین
پيامبر خدا (صلی الله عليه و آله ) فرمودند: خیر دنیا و آخرت در نماز است و نماز مهريه حوريان بهشتی است. »
#نماز
#منبرک
@mobaleqin20
@namazmt