اهمیت و اعمال ماه رجب
فراخوان به عبادت و بندگی
عالم هستی، خاموش و آرام نیست. وقتی ماه مبارک رجب فرا می رسد فراخوان عمومی برای هدایت خواهی داده می شود.
پیامبر اعظم(ص) در این باره فرمود: «اِنَّ اللهَ تَبارَکَ وَ تَعالی نَصَبَ فِی السَّماءِ السَّابِعۀِ مَلَکاً یقالَ لَه الدّاعی. فَاِذا دَخَلَ شَهرُ رَجَبٍ، یَنادی ذلِک المَلَکُ، کُلَّ لَیلَةٍ مِنهُ اِلی الصَّباحِ: طُوبی لِلذّاکِرینَ! طُوبی لِلطائعِینَ! وَ یقولُ الله تَعالی: اَنا جَلیسُ مَن جالَسنی وَ مَطیع مَن اَطاعَنی وَ غافِرُ مَنِ استَغفَرنی؛ اَلشَّهرُ شهری وَ العبدُ عبدی وَ الرَّحمَةُ رَحمَتی، فَمَن دَعانی فِی هذا الشَّهرِ اَجَبتَهُ وَ مَن سَأَلنی اَعطَیتُهُ وَ مَن استَهدانی هدَیتُه وَ جعَلَتُ هذا الشَّهرَ حَبلاً بَینی وَ بَینَ عِبادی، فَمن اعتَصَمَ بِهِ وَصَلَ اِلَیَّ؛[10]
به راستی خداوند تبارک و تعالی، ملکی را در آسمان هفتم قرار داده است که به او داعی [دعوت کننده] می گویند. هنگامی که ماه رجب فرا می رسد، هر شب تا صبح ندا می دهد که خوشا به حال ذاکرین [خدا]، خوشا به حال طاعت کنندگان و خدای متعال می فرماید: من همنشین کسی هستم که با من همنشین باشد و از کسی که از من اطاعت کند، اطاعت می کنم و می بخشم کسی را که طلب استغفار کند؛ [زیرا] ماه [رجب] ماه من است و بنده، بنده من است و رحمت، رحمت من است. هر کس مرا در این ماه بخواند، او را اجابت می کنم و هر کس از من [چیزی] درخواست کند، به او عطا می کنم و کسی که از من هدایت بخواهد، او را هدایت می کنم. این ماه [رجب] را ریسمانی بین خودم و بندگانم قرار دادم. پس کسی که به وسیله این ماه [به این ریسمان] چنگ بزند، به [قرب] من خواهد رسید.»
به راستی که ماه عجیبی است و خدا و بنده، چه رابطه نزدیکی با هم دارند؛ یک طرف خداوند قرار دارد با مغفرت و هدایت و رحمت بی پایانش و طرف دیگر بنده قرار دارد با دعا و مناجاتش، ذکر و ثنایش و طاعات و عباداتش.
پاداش اعمال در این ماه
از آنجا که ماه مبارک رجب از جایگاه ویژه ای در پیشگاه الهی برخوردار است و رحمت خدا به صورت فراگیر سرازیر می شود، اعمال و عبادات در این ماه نیز ازثواب و پاداش ویژه برخوردار است که به نمونه هایی اشاره می شود:
الف. روزه
برای روزه ماه رجب، پاداشهای گوناگونی نقل شده است، از جمله:
1. وجوب بهشت و دوری از آتش
امام کاظم(ع) فرمود: «رَجبُ، شَهرٌ عَظیمٌ یضاعَفُ فیه الحَسَناتُ وَ یمحو فیهِ السیّئاتُ. مَن صامَ یَوماً منَ رَجَبٍ تَباعَدَت عَنهُ النّارُ مَسیرَة مِاَئةِ سَنَةٍ وَ مَن صامَ ثلاثَةَ ایّامٍ وَجَبتْ لَهُ الجَنَّةُ؛[11] رجب، ماه بزرگی است که حسنات در آن دو برابر و گناهان در آن محو می شود. هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، به اندازه مسیر صد سال جهنّم از او دور می شود. کسی که سه روز از ماه رجب روزه بگیرد، بهشت برایش واجب می شود.»
رسول خدا(ص) فرمود: «اِنّ فی الجَنَّةِ قَصراً لایدخُلُه اِلاّ صوّام رجب؛[12] به راستی در بهشت قصری است که جز کسانی که در ماه رجب، زیاد روزه گرفته اند، کسی در آن راه نمی یابد.»
2- برآورده شدن حاجت و پاکی از گناهان
امام رضا(ع) فرمود: «... مَن صامَ یَومین مِن رَجَبٍ رضی الله عَنهُ یَومَ یَلقاهُ وَ مَن صامَ ثَلاثَةَ اَیامٍ مِن رَجَبٍ رضی اللهُ عَنه وَ اَرضاهُ وَ اَرضی عَنهُ خصماءَهُ یَومَ یَلقاه وَ مَن صامَ سَبعَةَ ایّامٍ مِن رَجبٍ فُتِحَت ابوابُ السَّمواتِ السَّبع لِروحِهِ اِذا ماتَ حتّی یَصِلَ الی المَلکُوت الاَعلی وَ مَن صامَ ثمانیة مِن رَجبٍ فُتِحَت لَهُ اَبوابُ الجَنّةِ الثمانیه وَ مَن صام مِن رَجَبٍ خَمسَة عَشَرَ یَوماً قَضَی اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ کُلّ حاجَةٍ الاّ اَن یَسألَهُ فی مأثَمٍ اَو فی قطیعَةِ رَحِمٍ وَ مَن صام شَهرَ رَجَبٍ کُلّه خَرَج مِن ذُنُوبِه کَیومٍ وَلَدَتهُ اُمُّه، وَ اُعتِقَ مَنَ النّارِ وَ دَخَلَ الجَنَّةَ مَعَ المصطَفَینِ الاَخیَار؛[13] کسی که دو روز از ماه رجب را روزه بگیرد، خداوند در روزی که او را ملاقات می کند [قیامت] از او راضی می شود و کسی که سه روز از رجب را روزه بگیرد، خداوند از وی راضی می شود و او را هم از خود راضی می کند و طلبکارانش را نیز در روز قیامت راضی خواهد کرد و کسی که هفت روز از رجب را روزه بگیرد، درهای آسمانهای هفت گانه برای روح او هنگام مرگش باز می شود تا به ملکوت اعلی می رسد و کسی که هشت روز از رجب را روزه بگیرد، درهای هشت گانه بهشت برایش باز می شود و کسی که پانزده روز از رجب را روزه بگیرد، خداوند تمام حاجتهایش را برآورده می کند؛ مگر درباره گناه یا قطع رابطه با بستگان نسبی درخواستی داشته باشد [که مستجاب نمی شود] و کسی که تمام ماه رجب را روزه بگیرد، از گناهانش مانند روزی که از مادر متولّد شده است، پاک می شود، و از آتش آزاد می شود و در بهشت با نیکان برگزیده خواهد بود.»
3- امان از عذاب قبر
ثوبان می گوید که هم
راه پیامبر(ص) کنار قبری بودیم. حضرت ایستاد و بعد حرکت کرد، دوباره ایستاد و بعد حرکت کرد. عرض کردم: پدر ومادرم فدایت شوند، راز توقف شما بین این قبور چه بود؟ رسول خدا(ص) به شدّت گریه کرد و ما نیز گریه کردیم. آن گاه فرمود: «این اموات در قبرهایشان عذاب می شدند؛ به گونه ای که ناله آنها را شنیدم، بر آنها ترحّم کردم و از خداوند خواستم که بر آنها تخفیف دهد و خداوند نیز اجابت فرمود، «فَلَو صامُوا هؤلاءِ ایّام رجب وَ قامُوا فیها ما عذَّبوا فی قُبورِهِم. فَقُلت یا رَسولَ اللهِ صیامَهُ وَ قِیامَهُ اَمانٌ مِن عذاب القبر؟ قال: نعم...؛[14] اگر اینها ماه رجب را روزه می گرفتند و شب زنده داری می کردند، در قبرهایشان عذاب نمی شدند، پس عرض کردم: آیا روزه و نماز در ماه رجب، امان از عذاب قبر است؟ فرمود: بله.»
رسول خدا( درباره کسی که نتواند روزه بگیرد فرمود: «یَتَصدّقُ کلَّ یَومٍ بِرَغیفٍ عَلی المَساکین؛ روزی یک نان به فقیران صدقه دهد.» در این صورت، چنین شخصی هم به آن پاداشها می رسد و اگر توان دادن یک نان هم نداشته باشد، روزی صد مرتبه در ماه رجب بگوید: «سُبحانَ الاِلهِ الجَلیلِ، سُبحانَ مَن لایَنبَغی التَسبیحُ اِلّا لَهُ، سُبحَانَ الاَعَزِّ الاَکرَم، سُبحَانَ مَن لَبِسَ العِزِّ وَ هُوَ لَهُ اَهلٌ.»[15]
معلوم می شود هیچ کس در ماه رجب محروم نمی شود و خداوند نگذاشته است که فردی از پاداشهای روزه داری بی نصیب باشد.
ب. عمره رجبیّه
انجام عمره در ماه رجب بر همه ماهها برتری دارد. معاویة بن عمار از امام صادق(ع) پرسید: «ایّ العُمرَةِ اَفضَلُ عُمرَةٌ فی رَجَبٍ اَو عُمرَةٌ فی رمضانَ؟ فَقالَ: لَابَل عُمرَةٌ فی شَهرِ رَجَب؛[16] کدام عمره برتر است؟ آیا عمره رجب برتر است یا عمره رمضان؟ حضرت فرمود: عمره ماه رجب.»
ج. زیارت معصومان (ع)
در ماه رجب به زیارت معصوم سفارش خاص شده است؛ هر چند زیارت تمامی معصومین(ع) در تمام فصول سال و در تمامی روزها، مستحب و به آن سفارش شده است؛ ولی در ماه مبارک رجب که عمره و اعمال دیگر، ثواب مضاعف دارد، زیارت آن بزرگواران نیز ثواب بیش تری دارد؛ از جمله زیارت امام حسین(ع) در اول و وسط ماه رجب[17] و همین طور زیارت امام هشتم(ع) بسیار سفارش شده است.[18]
د. دعا و نماز
دعا در کل ماه رجب پاداش عظیمی دارد؛ به ویژه در «لیلة الرغائب» که اولین شب جمعه ماه مبارک رجب است. اکنون به اختصار، اعمال و دعاهای آن بیان می شود:
پنج شنبه اول ماه رجب روضه بگیرد. سپس شب جمعه مابین نماز مغرب و عشا 12 رکعت نماز بخواند [6 نماز 2رکعتی]. در هر رکعتی حمد را 100 مرتبه و سوره قدر را 3 بار و توحید [قل هو الله] را 12 مرتبه بخواند و بعد از نماز 70 بار صلوات بفرستد. بعد به سجده رود و 70 مرتبه بگوید: «رب اغفِرْ وَ ارحَمْ و تجاوَز عَمّا تَعلَمُ اِنَّکَ اَنتَ العَلیُّ الاَعظَم؛ پروردگارا! ببخش و ترحم فرما و بگذر از آنچه [از گناهانم] می دانی به راستی که تو برتر و بزرگواری!»
دوباره سجده کند و همان دعا را 70 بار بگوید. وقتی این اعمال را انجام داد، خداوند به او این پاداشها را می دهد:
1- تمامی گناهانش را می بخشد هر چند زیاد باشد 2- درباره 700 نفر از بستگانش می تواند شفاعت کند؛ 3- خداوند در شب اوّل قبر، این نماز را با بهترین و نورانی ترین چهره محشور می کند که در قبر مونس و همدمش باشد.[19]
دعای امّ داوود هم از اعمال این ماه شریف است که در روز سوّم اعتکاف خوانده می شود.
[10] مستدرک الوسائل، میرزا حسین نوری، ج 7، ص 535، ح 11.
[11] بحارالانوار، علامه مجلسی، ج 94، ص 37، ح 20.
[12] همان، ج 94، ص 47.
[13] همان، ج 94، ص 42، ح 28.
[14] همان، ص 49، ح 37.
[15] بحارالانوار، ج 94، ص 31، ح 1.
[16] من لایحضره الفقیه، شیخ صدوق، ج 2، ص 345، ح 1.
[17] ر. ک: بحار الانوار، علامه مجلسی، ج 14، ص 465؛ ج 78، ص 177.
[18] بحارالانوار، علامه مجلسی، ج 6، ص 91.
[19] همان، ج 95، ص 396.
[20] همان، ج 35، ص 7.
#رجب
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسم الله الرحمن الرحیم
ابن قداح از امام صادق (ع) نقل مى كند كه فرمود: پدرم (امام باقر) كثيرالذكر بود، خدا را بسيار ياد مى كرد، من در خدمت او راه مى رفتم مى ديدم كه خدا را ذكر مى كند. با او به طعام خوردن مى نشستم، مى ديدم كه زبانش به ذكر خدا گوياست. با مردم سخن مى گفت و اين كار او را از ذكر خدا مشغول نمى كرد.
من مرتب مى ديدم كه زبانش به سقف دهانش چسبيده و مى گويد: «لااله الاالله» او در خانه، ما راجمع مى كرد و مى فرمود تا طلوع خورشيد خدا را ذكر كنيم، هر كه قرائت قرآن مى توانست امر به قرائت قرآن مى كرد و هر كه نمى توانست امر به ذكر خدا مىفرمود.
اصول كافى: ج 2 ص 449
♦️ماه رجب است ماه ذکر استغفار
الحمدلله محبت امام باقر(علیه السلام) در قلب ما هست و زشت است برای یک شیعه که رنگ و بویی از امام خود نداشته باشد
بعضی از ما عادت داریم که موقع بیکاری یا در جمع فقط شروع کنیم خاطره گفتن و لطیفه گفتن و حرف های بی محتوا زدن.
اما از ذکر غافلیم.
میتوانیم در همه حال ذکر بگوئیم در حال رانندگی،آشپزی،تلویزیون دیدن و....
خدا راه را خوب باز کرده اما ما غافلیم
یکی دیگر از موضوعات مهم بیداری بین الطلوعیت است که مرحوم آیت الله حائری شیرازی فرمود که یک مشک دوغ رو با سختی تکان میدهند که مثلا از چند کیلو دوغ یک کیلو کره به دست بیاورند بین الطلوعین در اوقات شبانه روز مثل آن کره می ماند که با ارزش است.
اثرات جسمی و معنوی زیادی دارد
امام باقر علیه السلام فرمود: «خواب صبح، شوم و نامیمون است، روزی را دور می سازد، رنگ صورت را زرد و متغیر می کند، خداوند متعال روزی را بین الطلوعین تقسیم می کند، از خواب در این زمان بپرهیزید.» (التهذیب ج۲ ص۱۳۹)
طبق نقل دیگر فرمودند: « روزی خداوند در بین الطلوعین تقسیم می شود و من ناپسند می دانم که انسان در آن ساعت خواب باشد » (الفقیه ج۱ ص۵۰۱)
#اهل_بیت
#امام_باقر
#بین_الطلوعین
#رجب
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
May 11
منبر و روضه ی شهادت امام هادی(علیه السلام)
#اهل_بیت
#امام_هادی
#رجب
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسم الله الرحمن الرحیم
خلفای عباسی هر چند از نظر نسب، قرابت و خویشاوندی با ائمه اطهار علیهم السلام داشتند و در حضرت «عبد المطلب» که پدر عباس و ابوطالب بود، مشترک بودند، ولی با این حال، بدتر از بنی امیه عمل کردند. و ظلم و ستمهای فراوانی به اولاد علی علیه السلام روا داشتند و از هیچ گونه تحقیر و ستم در مورد خاندان عصمت فروگذار نکردند.
متوکل یکی از خلفای عباسی است که از هر راهی تلاش داشت امام هادی علیه السلام را تحقیر کند و شخصیت و عظمت او را درهم شکند. از جمله، روزی فردی را به سراغ شعبده باز و جادوگر بی نظیری فرستاد که اهل هندوستان و از دشمنان اهل بیت علیهم السلام به شمار می آمد. متوکل به او هزار دینار طلا داد که حضرت هادی علیه السلام را تحقیر و شرمنده کند. او نیز قبول کرد و در مجلس مهمانی خلیفه در کنار حضرت هادی علیه السلام نشست. و در قرص نانی عمل سحر انجام داد؛ به گونه ای که وقتی حضرت هادی علیه السلام دست مبارک خود را به طرف آن نان دراز کرد؛ نان به هوا پرید. و حاضران خندیدند و حضرت را به خیال خامشان تحقیر کردند.
در کنار شعبده باز هندی بالشی قرار داشت که روی آن تصویر شیر بود. امامِ کائنات و صاحب ولایت تکوینی، دست مبارکش را بر آن تصویر نهاد و فرمود: این فاسق را بگیر! [با عنایت الهی و کرامت امام هادی علیه السلام ] آن تصویر به شیر درنده تبدیل شد و در جا ساحر هندی را پاره کرد و بلعید! [و جریان مجلس هارون و امام موسی بن جعفر علیهماالسلام و امام رضا علیه السلام و مأمون تکرار شد] و شرکت کنندگان در مجلس مبهوت و متحیر ماندند. متوکل از آن امام بزرگوار درخواست کرد که دستور دهد آن شیر، ساحر هندی را برگرداند.
حضرت فرمود: «او را دیگر نخواهی دید. آیا تو دشمنان خدا را بر دوستان او مسلط می کنی!» این جمله را فرمود و مجلس متوکل را ترک گفت.
بحار الانوار، ج 50، ص 144، ح 28؛ کشف الغمّة، ج 2، ص 392؛ تجلیات ولایت، ص 480
♦️امام بر همه چیز احاطه دارد و خلیفه ی خدا بر زمین هست
امام هادی(علیه السلام) فرمودند:
ألنّاسُ فِی الدُّنیا بِالأَموالِ وَ فی الآخِرَةِ بِالأَعمالِ
مردم در دنیا با اموالشان و در آخرت با اعمالشان هستند. (بحارالانوار، ج. ۷۸، ص. ۳۶۸)
💠بعضی سوال می کنند که انقدر نماز خواندی،مسجد آمدی،روضه رفتی چه شد؟؟؟
در این دنیا انسان هست و این چهار تکه زمین و وسایل و زندگی و...
ما در دنیا با اینها سرگرم هستیم
اما در آخرت اعمال انسان هستند که همراه ما هستند همه ی این دنیا و ما فیها همه ما را ترک می کنند.
روزی ما تا زنده هستیم با ماست و از این دنیا یک ریال هم نمی توانیم با خود ببریم.اموال مال ورثه می شوند و تمام
زن و بچه ی ما تا دم قبر ما را هم راهی می کنند و عمل ما با ما می ماند.
♦️شاید بگویند ای بابا کی آخرت را دیده؟؟؟
جواب:اولا به هزار و یک دلیل آخرت هست ثانیا اگر آخرت نبود متدینین ضرر نکردند.
روزی بیست دقیقه وقت گذاشته نماز خوانده به اندازه ی درست کردن موی سر بعضی افراد که جلو آینه می ایستند.
سالی یک ماه ناهار نخورده
اگر پول دار باشه توی عمرش یک بار حج رفته که الان پول یه پراید نیست و پول عمل بینی بعضی افراد
خانم ها چند گرم چادر سرشان کردند(چون بعضی لباس ها را مثل روسری و مانتو و شلوار و... رو همه ی خانم ها می پوشند)
خلاصه اگر قیامت هم نباشد مومنین ضرری نکردند ولی اگر قیامت باشد که به هزاران دلیل هست آنها که عمل ندارند بدبختند
#اهل_بیت
#امام_هادی
#قیامت
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
May 11
🌼🌸🍀🌼🌸🍀
🚢 سفینة النجاة
☝️ خدا به حضرت نوح اجازه داد فقط «خانوادهی ایمانی» رو سوار کشتی کنه.
☜ فقط «اهل ایمان».
✅ هر کس که «اهل» بود رو سوار کُنه،
❌ ولی هر کس «نا اهل» بود رو حق نداشت سوارِ کشتی کنه..😨
⛔️ حتّی نوح اجازه نداشت همسر و پسرِ کافرش رو سوار کشتی کنه.😱
⚡️فقط «اهلِ ایمان».⚡️
قُلْنَا احْمِلْ فِیهَا مِن کُلٍّ زَوْجَیْنِ اثْنَیْنِ وَ أَهْلَکَ إِلَّا مَن سَبَقَ عَلَیْهِ الْقَوْلُ وَ مَنْ آمَنَ (هود/۴۰)
💢 به نوح گفتیم: «از هر یک از انواعِ حیوانات، یک جفت در کشتی سوار کن. و همچنین خانواده ات را، مگر کسانی که قبلاً وعده هلاکشان داده شده (همسر و فرزند کافرت)؛و همچنین مؤمنان را!»
🔎 دقّت کنیم:
🔴 «قُلْنَا احْمِلْ فِیهَا... أَهْلَکَ... وَ مَنْ آمَنَ».
☝️ فقط اونهایی که «اهل» باشن، و فقط اونهایی که «مومن» باشن.❌
⛔️ حتّی تو سوره مومنون میفرماید که به نوح گفتیم درباره «ظالمین» اصلاً حرفی نزن:☝️❌
وَ لَا تُخَاطِبْنِی فِی الَّذِینَ ظَلَمُوا إِنَّهُم مُّغْرَقُونَ (مومنون/۲۷)
💢 ای نوح! اصلاً درباره ستمگران با من سخن مگو، که آنان همگی غرق خواهند شد.
✨✨✨✨✨
⁉ حالا ما از این آیات چه درسی باید بگیریم؟
🌊 در این فتنههای آخرالزمان، که امواج سهمگینش داره همه رو غرق میکنه، و به صغیر و کبیر👦👴 هم رحمی نمیکنه، ما باید به یه کشتیِ نجات پناه ببریم،
☝️ و کدوم کشتی بهتر از کشتی نجاتِ #امام_حسین (ع)، که پیغمبر اکرم (ص) فرمود بر روی عرش خدا نوشته شده است:
🌴 ️إنَّ الحُسَينَ مِصباحُ الهُدى وَ سَفينَةُ النَّجاةِ.🌴
👈 حسین چراغ هدایت💡، و کشتیِ نجات است.🚢
☝️ امّا یادمون باشه که برای سوار شدن به این کشتی، باید «اهل» شد..
👈 باید «ایمان» داشت.☺️
✅ چون #امام_حسین (ع) هم مثل نوح، از بالای عرشه، از خانوادۀ ایمانیاش دستگیری میکنه، از اونهایی که «اهل» هستند.
✔️ باید خودمون رو به حوالیِ کشتی نجاتِ #امام_حسین برسونیم، و با «توبه و عمل صالح»، خودمون رو جزو «خانواده ایمانی» ثبت کنیم،😊☺️ تا ارباب از ما هم دستگیری کنه:↶
👌 چون خداوند به ارباب شهیدان، فقط اجازۀ نجاتِ خانواده ایمانیاش رو داده:
🔴👈 «قُلْنَا احْمِلْ فِیهَا... أَهْلَکَ... وَ مَنْ آمَنَ»
⚠️ و مراقب باشیم به سرنوشت پسر نوح دچار نشیم،😱
که گفت من به کوه بلندی🏔 پناه میبرم و نجات پیدا میکنم.
🔚 امّا قرآن میفرماید:
وَ حَالَ بَیْنَهُمَا الْمَوْجُ فَکَانَ مِنَ الْمُغْرَقِینَ (هود/۴۳)
💢 موج بین او و پدرش جدائی انداخت، و او در زمره غرق شدگان قرار گرفت!
❗️ حواسمون باشه!
🌊 «امواج گناه»، بین ما و #امام_حسین جدایی نندازه.😔
❌گناه یعنی خداحافظ حسین❌
#معارف_قرآن، #امام_حسین، #ایمان، #مومن، #قرآن #منبرک
@mobaleqin20
@darshainabazqoran
⚠️⚠️ اونای که میگن بابا دلت پاک باشه چادر و ظاهر مهم نیست
🌸👇ببینیم خدا چی میگه:
🌐💠⚜⚜💠🌐
🌴 آیه 84 سوره اسرا 🌴
🕋 قُلْ كُلٌّ يَعْمَلُ عَلى شاكِلَتِهِ...
⚡️ بگو: هر كس بر ساختار و خُلق و خوى خويش عمل مىكند،
➖🚥➖🚥➖🚥➖
🌼🌼 رفتار انسان برگرفته از شخصيّت فكرى و روحى و اخلاقى اوست.
🌸🌸 چون رفتارها ريشه در حالات و عادات دارد،
📢 پس خدا میگه از دل پاک، عمل باطل سر نمیزند.
🔔🔔 و با توجه به این آیه بايد از انگيزهها و خوگرفتن هاى نابجا پرهيز كرد تا اعمال نابجا به صورت ملكه در نيايد.
#قرآن
#منبرک
@mobaleqin20
@darshainabazqoran
🌸🍃﷽🍃🌸
🔻شُکر🔻
✍ #شکر یک «عمل» است، نه «حرف».
👈 #شکرگزارِ واقعی کسی است که به هر نعمتی، «پاسخِ عملی» بده.
❌ در واقع، اگر فقط بگیم: «خدایا شکر» و هیچ اقدامِ عملی انجام ندیم، هنوز #شاکر نیستیم.
#شاکر مقامِ خیلی بالائیه. اصلاً #شاکر یکی از اسمهایِ خداست.☝️
خداوند در قرآن کریم میفرماید:
🕋 اعْمَلُوا آلَ دَاوُودَ شُکْراً، وَ قَلِیلٌ مِّنْ عِبَادِیَ الشَّکُورُ (سبأ/۱۳)
💢 ای خاندان داود! به #شکر عمل کنید، که عدّهی کمی از بندگان من شکرگزارند.
❗️ دقّت کنید!
در این آیه کلمهی «اعْمَلُوا» به کار رفته.
اعْمَلُوا👈 یعنی: عمل کنید، انجام دهید.
اعْمَلُوا شُکْراً👈 یعنی: به شکر عمل کنید، شکر را انجام دهید.
پس:
✔ #شکر «عمل کردنی» است، نه «گفتنی».
✔ به «عمل» است، به «زبان» نیست.
☝️ «عملِ به شکر»، یعنی استفادهی درست از #نعمت، یعنی #خدمت_به_خلقِ خدا، و برخوردار کردنِ اونها از #نعمت.
☝️ «عملِ به شکر»، یعنی توسعهی نعمتها و برکاتِ الهی؛ چون خودِ خدا در قرآن، وعده داده است:
🕋 لَئِن شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ (ابراهیم/۷)
💢 اگر #شکرگزاری کنید، من هم بر شما زیاد خواهم کرد.
👌 یعنی هر نعمتی، متناسب با شکرگزاریِ عملی، بیشتر میشه.
و وعدهی «لَاَزِیدَنَّکُم» تحقّق پیدا میکنه.
❌ خلاصه اینکه #مومن، مفتخور نیست.
بلکه #شکرِ هر نعمتی رو، چه مادّی و چه معنوی، با بهترین «پاسخِ عملی» انجام میده.
اصلاً #مومن این خصلتِ #شکرگزاری رو از خدایِ خودش یاد گرفته.
🤔 خیلیها فکر میکنند فقط #انسان باید نسبت به خداوند شاکر و سپاسگزار باشه.
❌ نخیر! اصلاً اینطور نیست.
خداوندِ مهربان، خودش بالاترین #شاکر و قدردانه. اصلاً خدا، حقیقتِ شکر و سپاسه.
👌 محاله که کسی خدمتی خالصانه و صادقانه داشته باشه، و #خدا نسبتِ به او #شاکر و قدردان نباشه.
✔ #شاکر و #شکور از اسمهای خداست.
🔔 #خدا هیچ کارِ خیری رو (هر چقدر کوچیک هم باشه) بیجواب نمیذاره. این خصلتِ ذاتیِ خداست:
🕋 وَ کَانَ اللهُ شَاکِرًا عَلِیمًا (نساء/۱۴۷)
💢 خداوند در برابرِ اعمالِ بندگان قدردان است، و از آن آگاه است.
✅️ دقّت کنیم که #شاکر و #شکور از اون اسمهایی هستند که در قرآن، هم برای #خدا به کار رفته، و هم برای #انسان.
✔ یعنی هم «خالق» رو در بر میگیره، و هم «مخلوق» رو.
پس #شکر یک «تعاملِ دو طرفه» است:
👈هم #خدا و هم #انسان.👉
📣 ما انسانها، هر سعی و تلاشِ خالصانهای که برای خشنودی #خدا انجام بدیم، بدون شکّ موجبِ سپاس و قدردانیِ عملیِ #خدا میشه. همچنانکه قرآن میفرماید:
🕋 وَ کَانَ سَعْیُکُم مَّشْکُوراً (انسان/۲۲)
💢 و سعی و تلاش شما، مورد قدردانی است.
#قرآن
#منبرک
#شکر
@mobaleqin20
@darshaiazqoran
💠 سوره فلق آیه 5 💠
🕋 وَ مِنْ شَرِّ حاسِدٍ إِذا حَسَدَ.
📛 و از شرّ حسود، آن گاه كه حسد ورزد.
خداوند متعال دستور داده از شر نشد به او پناه ببریم
🚫⇦یک مشت سوزن، سنجاق، تیغ، میخ اگر توی یک نایلون بریزی غیر از این است که سوراخ سوراخ میشود.
⚠️⇦باور کن حسادت مثل همان سوزن و تیغ است اول خودت را از پا در می آورد.
💠⇦امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود:
💢صِحَّة الجَسَدِّ مِن قِلَّةِ الحَسَدِ
سلامتی تن در کم کردن حسادت است
🔔⇦پس هر که حسادت کمتر؛ تن هم سالمتر، مثل دو کفه ترازو هر چه آن کفه پایین تر آن کفه دیگر بالاتر
#قرآن
#منبرک
#حسد
@mobaleqin20
@darshainabazqoran
﷽؛
🌹 نماز وسعت رزق و ادای قرض 🌹
☀️ امام باقر عليه السلام: مردى خدمت پيامبر صلى الله عليه و آله آمد و گفت: اى پيامبر خدا! من عيالوار و بدهكارم و وضعيتم سخت شده است. دعايى به من بياموز كه خداوند عز و جل را با آن بخوانم تا به من روزى دهد و با آن، بدهى ام را بپردازم و به خانواده ام يارى برسانم.
🌸 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود: «اى بنده خدا! وضو بگير و كامل و شاداب هم وضو بگير.
سپس دو ركعت نماز بخوان كه در آن ركوع و سجود را كامل به جا مى آوری و آن گاه [پس از نماز] بگو:
💠 يا ماجِدُ، يا واحِدُ، يا كَريمُ، يا دائِمُ، أتَوَجَّهُ إلَيكَ بِمُحَمَّدٍ نَبِيِّكَ نَبِيِّ الرَّحمَةِ صلى الله عليه و آله،
يا مُحَمَّدُ يا رَسولَ اللَّهِ، إنّي أتَوَجَّهُ بِكَ إلَى اللَّهِ رَبِّكَ ورَبّي ورَبِّ كُلِّ شَيءٍ، أن تُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّدٍ وأهلِ بَيتِهِ، وأسأَلُكَ نَفحَةً كَريمَةً مِن نَفَحاتِكَ، وفَتحاً يَسيراً، ورِزقاً واسِعاً، ألُمُّ بِهِ شَعَثي، وأقضي بِهِ دَيني، وأستَعينُ بِهِ عَلى عِيالي.
💠 " اى بشكوه، اى يگانه، اى بزرگوار، اى جاويد! با محمّد، پيامبرت، پيامبر رحمت، به تو روى آورده ام.
اى محمّد، اى فرستاده خدا! با همراهى تو، به خدايت روى آورده ام؛ خداى تو و خداى من و خداى هر چيز، كه بر محمّد و خاندانش درود فرستى و نسيمى از نسيم هاى رحمتت را از تو مى خواهم و گشايشى آسان و روزىِ گسترده تا پريشانى ام را با آن سامان دهم و بدهى ام را با آن بپردازم و خانواده ام را با آن يارى دهم"».
📚 بحار الانوار؛ ج 91 ؛ ص 360
#حدیث_نماز
#نماز_مستحبی
#منبرک
#نماز
🕯 مرکز تخصصی نماز 🕯
@namazmt
﷽؛
🕋 آیا در ادیان الهی _غیر از اسلام_ هم نماز بوده است؟
☀️ بله، در همه ادیان نماز بوده است از آدم تا خاتم و در قرآن از نماز برخی پیامبران سخن گفته شده است که برخی از آنها عبارتند از:
💙 نماز حضرت ابراهیم:
«رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّيَّتِي رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاءِ». «پروردگارا! مرا بر پا دارنده نماز قرار ده و از فرزندان من نيز. پروردگارا! و دعايم را بپذير».
(آیه 40 و 41 سوره ابراهیم)
💚 نماز حضرت موسی :
إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لا إِلهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَ أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْرِي. «منم، من، خدايى كه جز من خدايى نيست. پس مرا عبادت كن و نماز را براى ياد كردن از من به پا دار».
(آیه 14 سوره طه)
❤️ نماز حضرت عیسی :
«وَ جَعَلَنِي مُبارَكاً أَيْنَ ما كُنْتُ وَ أَوْصانِي بِالصَّلاةِ وَ الزَّكاةِ ما دُمْتُ حَيًّا». «هر جا كه باشم، مرا بابركت ساخته و تا زنده ام، به نماز و زكات سفارشم كرده است».
(آیه 31 سوره مریم)
#پرسمان_نماز
#آیات_نماز
#منبرک
#نماز
🕯 مرکز تخصصی نماز 🕯
@namazmt
﷽؛
🕋 آیا در ادیان الهی _غیر از اسلام_ هم نماز بوده است؟
☀️ بله، در همه ادیان نماز بوده است از آدم تا خاتم و در قرآن از نماز برخی پیامبران سخن گفته شده است که برخی از آنها عبارتند از:
💙 نماز حضرت شعیب :
قالُوا يا شُعَيْبُ أَ صَلاتُكَ تَأْمُرُكَ أَنْ نَتْرُكَ ما يَعْبُدُ آباؤُنا أَوْ أَنْ نَفْعَلَ في أَمْوالِنا ما نَشؤُا.
(امّا مردم مدين در جواب) گفتند: اى شعيب! آيا نمازت به تو فرمان مى دهد كه (به ما بگويى) آنچه را كه پدرانمان مى پرستيدند رها كنيم؟ (و) يا اينكه (نتوانيم) آن گونه كه خود مى خواهيم، در اموالمان تصرّف كنيم؟! (آیه 87 سوره هود)
💚 نماز حضرت زکریا :
«فَنادَتْهُ الْمَلائِكَةُ وَ هُوَ قائِمٌ يُصَلِّي فِي الْمِحْرابِ أَنَّ اللَّهَ يُبَشِّرُكَ بِيَحْيى مُصَدِّقاً بِكَلِمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ سَيِّداً وَ حَصُوراً وَ نَبِيًّا مِنَ الصَّالِحِينَ».
«پس در حالى كه وى (زكريّا) در محراب به نماز ايستاده بود، فرشتگان ندايش دادند كه: خداوند، تو را به [تولّد] يحيى مژده مى دهد كه تصديق كننده كلمه خدا (عيسى) است و بزرگوار و خويشتندار [در برابر زنان] و پيامبرى از شايستگان است». (آیه 39 سوره آل عمران)
❤️ نماز حضرت اسماعیل :
وَ كانَ يَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلاةِ وَ الزَّكاةِ وَ كانَ عِنْدَ رَبِّهِ مَرْضِيًّا.
و همواره خاندان خود را به نماز و زكات امر مى كرد و پيوسته نزد پروردگارش مورد رضايت بود.
(آیه 55 سوره مریم)
#پرسمان_نماز
#آیات_نماز
#نماز
#منبرک
🕯 مرکز تخصصی نماز 🕯
@namazmt
﷽؛
🌸 دعای امام حسین علیه السلام در ظهر عاشورا 🌸
◾️ تاريخ الطبري عن حُمَيد بن مسلم-: ... أبو ثُمامَةَ عَمرُو بنُ عَبدِاللَّهِ الصَّائِديُّ قالَ لِلحُسَينِ: يا أبا عَبدِاللَّهِ، نَفسي لَكَ الفِداءُ، إنّي أرى هؤُلاءِ قَدِ اقتَرَبوا مِنكَ، ولا واللَّهِ لا تُقتَلُ حَتّى اقتَلَ دونَكَ إن شاءَ اللَّهُ، واحِبُّ أن ألقى رَبِّي وقَد صَلَّيتُ هذِهِ الصَّلاةَ الَّتي دَنا وَقتُها.
قالَ: فَرَفَعَ الحُسَينُ رَأسَهُ ثُمَّ قالَ: ذَكَرتَ الصَّلاةَ، جَعَلَكَ اللَّهُ مِنَ المُصَلّينَ الذَّاكِرينَ، نَعَم هذا أوَّلُ وَقتِها. ثُمَّ قالَ: سَلوهُم أن يَكُفّوا عَنّا حَتّى نُصَلّيَ.
💠 تاريخ الطبرى- به نقل از حُمَيد بن مسلم-: ابو ثمامه عمرو بن عبد اللَّه صائدى، به حسين عليه السلام گفت:
اى ابا عبد اللَّه! جانم فدايت! من مى بينم اينان به تو نزديك مى شوند. سوگند به خدا، كشته نمى شوى تا اين كه من پيش از تو كشته گردم، إن شاء اللَّه.
💠 دوست دارم پروردگارم را ديدار كنم، در حالى كه اين نماز را كه وقتش نزديك شده، بگزارم.
حسين عليه السلام سرش را بلند كرد و فرمود: «نماز را ياد كردى؛ خداوند، تو را از نمازگزارانِ ذاكر قرار دهد! آرى، اكنون اوّل وقت آن است». سپس فرمود: «از آنان بخواهيد كه دست از ما بردارند تا نماز بگزاريم».
📚 بحار الانوار؛ ج 45 ؛ ص 21
#حدیث_نماز
#قبولی_نماز
#منبرک
#نماز
🕯 مرکز تخصصی نماز 🕯
@namazmt
﷽؛
☀️ نماز اول وقت مقدم بر غذا و خانواده و دوست ☀️
💠 الإمام عليّ عليه السلام: كانَ رَسولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله لا يُؤثِرُ عَلَى الصَّلاةِ عَشاءً ولا غَيرَهُ، وكانَ إذا دَخَلَ وَقتُها كَأَنَّهُ لا يَعرِفُ أهلًا ولا حَميماً.
💠 امام على عليه السلام: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله شام و يا چيز ديگرى را بر نماز، مقدّم نمى داشت و وقت نماز كه مى رسيد، گويى خانواده و دوستى نمى شناسد.
📚 بحار الانوار؛ ج 83 ؛ ص 66
#نماز_اول_وقت #نماز_معصومین #منبرک #نماز
💍 مرکز تخصـ @namazmt ـصی نماز 💍
﷽؛
🌹 نماز خداحافظی بخوانیم 🌹
✨ الإمام الباقر عليه السلام: كانَ عَليُّ بنُ الحُسينِ عليه السلام ... وكانَ قِيامُهُ في صَلاتِهِ قِيامَ العَبدِ الذَّليلِ بَينَ يَدَيِ المَلِكِ الجَليلِ، كانَت أعضاؤُهُ تَرتَعِدُ مِن خَشيَةِ اللَّهِ عز و جل، وكانَ يُصَلّي صَلاةَ مُوَدِّعٍ يَرى أنَّهُ لا يُصَلّي بَعدَها أبَدًا.
☀️ امام باقر عليه السلام: ... ايستادن زين العابدين عليه السلام در نماز، ايستادن بنده اى خوار در برابر سلطانى بزرگ بود. اندامش از ترس خداى عز و جل مى لرزيد و همچون كسى نماز مى گزارد كه آخرين نمازش را مى خوانَد و چنين مى بيند كه پس از آن، هرگز نماز نمى خواند.
📚 بحار الانوار؛ ج 46 ؛ ص 61
👌 انسان ها آخرین کارهای خود را با توجه و دقت بیشتری انجام میدهند، قبل از هر نماز به خود تلقین کنیم که این آخرین نماز است.
#حضور_قلب #آداب_نماز #نماز_امامان
#منبرک #نماز
🕋 مرکز تخصـ @namazmt ـصی نماز 🕋