هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
نکته ای در حدیث سلسه الذهب
در زمان صدور حدیث، اختلاف است؛ برخى مانند مؤلّف الفصول المهمّه، زمان ایراد حدیث را هنگام ورود حضرت و برخى دیگر، مانند مؤلّفان بشارةالمصطفى و عیون اخبارالرّضا، هنگام خروج ایشان از نیشابور دانسته اند؛ ولى از قراین بسیارى مى توان استفاده کرد که صحیح، هنگام خروج حضرت است؛ بویژه که بیشترین نقلها این مدّعا را اثبات مى کند.
اجتماع عظیم شهر نیشابور که تنها بیش از بیست هزار صاحب قلم و نویسنده در آن تاریخ در میان آنها بوده است، نشانگر عشق و علاقه عمیق مردم به خاندان رسالت و نبوّت در آن عصر است
🍃🌸دعای خـــــــیر برای شما عزیزان
در اولین روز ماه ربیع الاول🌸🍃
الهی که 🙏
روزگارتان از رحمت
✨←الرَّحْمَنُ الرَّحِیم→✨
لبریز...🙏
سفرهٔ تان از نعمت
✨←رَبُّ الْعَالَمِين→✨
سرشار...🙏
چشمانتان به نورِ
✨اللَّه نور السَّموَاتِ وَالَارض✨
روشن...🙏
کفه ترازویتان در ردیف
✨←فَأمَّا مَن ثَقُلَت مَوَازِینُه→✨
میزان🙏
زندگانیتان *
✨←فِی عِیشَةِ رَّاضِیَة→✨
باشد...🙏
و عاقبتتان
✨←عِندَ مَلِکَ الْمُقتَدِر✨
ختم به خیر باد🙏
🍃🌸آمــــــــــین یا رَبَّ الْعالَمین 🙏
#روزتون_پراز_بهترینها 🌸🍃🌸
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
سلام می کنم به شما همراهان قرآنی و آرزوی سلامتی و تبریک و شادباش را به مناسبت ایام ماه پربرکت ربیع الاول از خدای متعال دارم. انشاءالله با شروع این ماه با تفسیر آیات سوره اسراء به عظمت و بزرگی بیشتر پیامبر گرامی اسلام پی می بریم.
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
سُبْحانَ الَّذِی أَسْری بِعَبْدِهِ لَیْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَی الْمَسْجِدِ الْأَقْصَی الَّذِی بارَکْنا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیاتِنا إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ
🌺🌺🌹🌼🌸🌺🌼🌸🌺
پاک و منزّه است آن(خدایی)که بنده اش را از مسجدالحرام تا مسجدالاقصی که اطرافش را برکت داده ایم شبانه بُرد،تا از نشانه های خود به او نشان دهیم.همانا او شنوا و بیناست.
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
👌👌سیمای سوره ی اسراء
سوره ی«اسراء»،،111ایه دارد.
این سوره؛به جهت کلمه ی اوّل آن،«سوره سبحان» هم گفته شده وبه خاطر ماجرای معراج، « سوره اسراء» گفته شده و به سبب بیان داستان بنی اسرائیل،«سوره بنی اسرائیل» نامگذاری شده است.
در این سوره آیات مهمی وجود دارد که شان نزول های بسیار زیبایی در آن دیده می شود.
تاریخچه ی حضرت آدم و ابلیس،پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه وآله و موقعیّت آن حضرت در مکّه،بیان شده است.از مسائل عمده و قابل توجّه در این سوره، معراج حضرت رسول صلی الله علیه و آله است.
شروع سوره با«تسبیح»خداست و پایان آن با«حمد»و ستایش او.
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
💐💐💐فضیلت های این سوره
در روایات به تلاوت این سوره در شب های جمعه سفارش شده و از جمله فوائد آن،درک امام زمان علیه السلام دانسته شده است.
از پیامبر(صلى الله علیه وآله) و همچنین از امام صادق(علیه السلام) براى کسى که این سوره را بخواند اجر و پاداش فراوانى نقل شده است از جمله:
در روایتى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم:
«مَنْ قَرَأَ سُورَةَ بَنِى إِسْرائِیْلَ فِى کُلِّ لَیْلَةِ الجُمُعَة لَمْ یَمُتْ حَتّى یُدْرِکَ الْقائِمَ وَ یَکُونَ مِنْ أَصْحابِهِ».
(کسى که سوره بنى اسرائیل را هر شب جمعه بخواند، از دنیا نخواهد رفت تا این که قائم را درک کند و از یارانش خواهد بود).
❓❓❓اما راز ارتباط این سوره با درک امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف چیست؟
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
البته پاداش ها و فضیلت هائى که براى سوره هاى قرآن بیان شده هرگز براى خواندن تنها نیست، بلکه خواندنى است که توأم با تفکر و اندیشه و سپس الهام گرفتن براى عمل بوده باشد.
مخصوصاً در یکى از همین روایات مربوط به فضیلت این سوره، مى خوانیم: «فَرَقَّ قَلْبُهُ عِنْدَ ذِکْرِ الْوالِدَیْن».
(کسى که این سوره را بخواند و به هنگامى که به توصیه هاى خداوند در ارتباط با پدر و مادر در این سوره مى رسد، عواطف او تحریک گردد و احساس محبت بیشتر نسبت به پدر و مادر کند).
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
معراج،مقدّس ترین سفر در طول تاریخ است،مسافرش پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله،فرودگاهش مسجدالحرام،گذرگاهش مسجد الاقصی،میزبانش خدا،هدف آن دیدن آیات الهی، سوغاتی اش اخبار آسمان ها و ملکوت و بالا بردن سطح فهم بشر از این دنیای مادّی بوده است.
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
پروردگارا با تلاوت و فهم معانی این سوره ما را لایق درک و یاری امام زمان عجل الله قرار بده🙏🙏
بار الها محبت و رقت قلب ما را با تلاوت این سوره نسبت به پدر و مادر ما افزون بگردان🙏🙏
مسیر مؤمنانه
✨كُلُّ مَنْ عَلَيْهَا فَانٍ ﴿۲۶﴾
✨هر چه بر زمين است
✨فاني شونده است (۲۶)
✨وَيَبْقَى وَجْهُ رَبِّكَ ذُو الْجَلَالِ وَالْإِكْرَامِ ﴿۲۷﴾
✨و ذات باشكوه و ارجمند پروردگارت
✨باقى خواهد ماند (۲۷)
✨فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ ﴿۲۸﴾
✨پس كدام يك از نعمتهاى
✨پروردگارتان را منكريد (۲۸)
📚سوره مبارکه الرحمن
✍آیات ۲۶ تا ۲۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸ســـــلام روزتون پُر از عطر خدا
✅ دنیا ۷ رو دارد:
1⃣ خوشی و سرور
2⃣ ناخوشی و اندوه
3⃣ عافیت وتندرستی
4⃣ موفقیت وکامیابی
5⃣ بخشش وآمرزش
6⃣ احترام ومحبت
7⃣ چشم پوشی و نادیده گرفتن بدی ها
🙏 از خدای مهربان میخواهم
🌺اوّلی را نصیب شما کند،
🌸و دوّمی را از شما دور کند،
🌺و با سوّمی شما را بپوشاند،
🌸و چهارمی را در مسیرتان قرار بدهد،
🌺و پنجمی را از فضل کرمش به شما ببخشد،
🌸و اما ششمی از طرف من تقدیم به شما،
🌺و هفتمی را هم از شما درخواست دارم
✍حاج اسماعیل دولابی(ره):
خداوند دوست ندارد بندهاش از بدیهایش بگوید. چون هرچه هست مصنوع خود خداست و خدا او را آفریده است. خیلی اگر خود را بد میدانی، آخرش به تو میگوید مال بد بیخ ریش صاحبش! همانطور که خداوند تو را پوشاند، تو هم خودت را بپوشان...
💠
خوشبخت ترین ادم ها کسانی هستند,که به خوشبختی دیگران حسادت نمی کنند....و زندگی خودشان را باهیچ کس مقایسه نمی کنند...
مدارا بالاترین درجه ی قدرت....ومیل به انتقام...اولین نشانه ی ضعف است...
مواظب کلماتی که در صحبت استفاده میکنید باشید....شاید شما را ببخشند اما.....هرگز فراموش نمی کنند...
سکه ها همیشه صدا دارند...
اما اسکناس ها بی صدا...
پس هنگامی که ارزش و مقام شما بالا می رود.....بیشتر ارام و بی صدا باشید...
به کسانی که به شما حسودی می کنند احترام بگذارید...!!
زیرا این ها کسانی هستند که از صمیم قلب معتقدند شما بهتر از آنانید...
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
سلام می کنم به همه شما و آرزوی سلامتی برای همه را از خدای متعال داریم.
ادامه تفسیر سوره اسراء
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
سُبْحانَ الَّذِی أَسْری بِعَبْدِهِ لَیْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَی الْمَسْجِدِ الْأَقْصَی الَّذِی بارَکْنا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیاتِنا إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ
🌺🌺🌹🌼🌸🌺🌼🌸🌺
پاک و منزّه است آن(خدایی)که بنده اش را از مسجدالحرام تا مسجدالاقصی که اطرافش را برکت داده ایم شبانه بُرد،تا از نشانه های خود به او نشان دهیم.همانا او شنوا و بیناست.
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
✅✅✅خلاصه مطلب گذشته
بیان شد اين سوره مطلب را با اشاره به داستان معراج رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم) و سير آن حضرت از مسجد الحرام به مسجد اقصى (كه همان بيت المقدس باشد و بنائى است مرتفع (هيكل ) كه داوود و سليمان (عليهمالسلام) براى بنى اسرائيل بنا نمودند، و خدا آن را خانّه مقدس ايشان قرار داد) شروع نموده و متذكر شده است.
آنگاه كلام را به مناسبت، به مقدرات بنى اسرائيل كشانده، از عزت و ذلت آنان به و اينكه خداوند در هر روزگارى كه او را اطاعت مى كردند سربلندشان مى كرده، و هر وقت كه از در عصيان در مى آمدند ذليل و خوارشان مى ساخته، سخن گفته و سپس به بیان نزول قرآن و امت پیامبر و ملاک قرار دادن همین رویه در همه دوره ها می پردازد.
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
🌗🌗🌙معراج سیری در تاریکی شب
کلمه "لیلا" نشان می دهد معراج سیری بود که همه آن در شب اتفاق افتاد و از محل مسجد الحرام سوار بر مرکبی به نام" براق" از طریق مسجدی در بیت المقدس که به دلیل دور بودنش از محل زندگی پیامبر اکرم صل الله علیه وآله در مکه به مسجد الاقصی شهرت یافته.
واژه "لنریه آیاتِنا"نشان از آن دارد که در این شب به شکل واقعی و نه در خواب و رویا و یا روحانی خدای متعال بخشی از وقایع عالم را که از نشانه های اوست به او نشان داده و این به علت تقاضای درونی پیامبر گرامی اسلام از خدای متعال بوده و خدای تبارک و تعالی می دانست که بنده اش، حضرت رسول شایسته چنین عنایت و نشان دادنی در آن شب با عظمت می باشد.
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
🤔🤔🤔اسرار معراج (آن شب تکرار نشدنی) بخش اول
مرحوم علامه طباطبایی به نقل از شیخ قمى در تفسير خود و ایشان به نقل از امام صادق علیه السلام بحث روایتی مفصلی از معراج را نقل می کند که بخشها و نکاتی از آن در چند جلسه در تفسير آیه اول بیان می گردد:
⁉️⁉️سه گروهی که پیامبر به آنها توجهی نکرد.
از امام صادق (عليه السلام) روايت كرده كه فرمود: جبرئيل و ميكائيل و اسرافيل براق را براى رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم) آوردند، يكى مهار آن را گرفت و ديگرى ركابش را و سومى جامه رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم) را در هنگام سوار شدن مرتب كرد، در اين موقع براق بناى چموشى گذاشت كه جبرئيل او را لطمه اى زد و گفت: آرام باش اى براق، قبل از اين پيغمبر، هيچ پيغمبرى سوار تو نشده، و بعد از اين هم كسى همانند او، سوارت نخواهد شد.
آنگاه اضافه فرمود كه براق بعد از لطمه آرام شد و او را مقدارى كه خيلى زياد هم نبود بالا برد، در حالى كه جبرئيل هم همراهش بود، و آيات خدائى را از آسمان و زمين به وى نشان مى داد. رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم) خودش فرموده: كه در حين رفتن ناگهان يك منادى از سمت راست ندايم داد كه هان اى محمد! ولى من پاسخ نگفته و توجهى به او نكردم.
منادى ديگر از طرف چپ ندايم داد كه هان اى محمد! به او نيز پاسخ نگفته و توجهى ننمودم، زنى با دست و ساعد برهنه و غرق در زيورهاى دنيوى به استقبالم آمد و گفت اى محمد به من نگاه كن تا با تو سخن گويم به او نيز توجهى نكردم و همچنان پيش مى رفتم كه ناگهان آوازى شنيدم و از شنيدنش ناراحت شدم، از آن نيز گذشتم، اينجا بود كه جبرائيل مرا پايين آورد و گفت اى محمد، نماز بخوان من مشغول نماز شدم سپس گفت هيچ مى دانى كجا است كه نماز مى خوانى ؟ گفتم نه، گفت: طور سينا است، همانجا است كه خداوند با موسى تكلم كرد، تكلمى مخصوص، آنگاه سوار شدم،
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
👌👌👌خدا مى داند كه چقدر رفتيم كه به من گفت پياده شو و نماز بگزار.
من پايين آمده نماز گزاردم، گفت: هيچ مى دانى كجا نماز خواندى ؟ گفتم نه، گفت اين بيت اللحم بود، و بيت اللحم ناحيه ايست از زمين بيت المقدس كه عيسى بن مريم در آنجا متولد شد.
آنگاه سوار شده براه افتاديم تا به بيت المقدس رسيديم، پس براق را به حلقه اى كه قبلا انبياء مركب خود را به آن مى بستند بسته، وارد شدم در حالى كه جبرئيل همراه و در كنارم بود، در آنجا به ابراهيم خليل و موسى و عيسى در ميان عده اى از انبياء كه خدا مى داند چقدر بودند برخورد نمودم كه همگى به خاطر من اجتماع كرده بودند و مهياى نماز بودند و من شكى نداشتم در اينكه به زودى جبرئيل جلو مى ايستد و بر همه ما امامت مى كند ولى وقتى صف نماز مرتب شد جبرئيل بازوى مرا گرفت و جلو برد و بر آنان امامت نمودم و البته غرور و عجبى نيست.
... جبرئیل از من پرسيد در مسيرت چه ديدى ؟ گفتم صداى هاتفى را شنيدم كه از طرف راستم مرا صدا زد. پرسيد آيا تو هم جوابش را دادى ؟ گفتم نه و هيچ توجهى به آن نكردم گفت او مبلغ يهود بود اگر پاسخش گفته بودى امتت بعد از خودت به يهودى گرى مى گرائيدند، سپس پرسيد ديگر چه ديدى ؟ گفتم هاتفى از طرف چپم صدايم زد، پرسيد آيا تو هم جوابش گفتى ؟ گفتم نه و توجهى هم نكردم، گفت او داعى مسيحيت بود اگر جوابش مى دادى امتت بعد از تو مسيحى مى شدند آنگاه پرسيد چه كسى در روبرويت ظاهر شد؟
گفتم زنى ديدم با بازوانى برهنه كه همه زيورهاى دنيوى بر او بود به من گفت: اى محمد به سوى من بنگر، تا با تو سخن گويم، جبرئيل پرسيد آيا تو هم با او سخن گفتى ؟ گفتم نه سخن گفتم و نه به او توجهى كردم، گفت او دنيا بود اگر با او همكلام مى شدى امتت دنيا را بر آخرت ترجيح مى دادند.
آنگاه آوازى هول انگيز شنيدم كه مرا به وحشت انداخت جبرئيل گفت اى محمد مى شنوى ؟ گفتم آرى، گفت اين سنگى است كه من هفتاد سال قبل از لب جهنم به داخل آن پرتاب كرده ام الان در قعر جهنم جاى گرفت و اين صدا از آن بود...
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شیخ مرتضی اعتمادیان
تبیین عروج جسمانی رسولالله(ص) در شب معراج و نفی عروج روحانی آنحضرت
سه دقیقه و 45 ثانیه