#معرفی_کتاب
🏷 قدرت خواندن از سقراط تا توییتر
●این کتاب توسط فرانکفوردی پر ارجاعترین جامعه شناس مجارستانی در کشور انگلستان تالیف شده است و توسط نشر ترجمان ترجمه گردیده است
●کتاب در مورد جامعه شناسی کتابخوانی نظریات تاریخ کتابخوانی به بررسی و گفتگو میپردازد و متن کتاب سنگین میباشد.
●این کتاب توضیح میدهد نگرانیهای امروزی پیرامون اثر مضر فناوری دیجیتال و اینترنت بر سواد و افراد کتابخوان نابجاست. پرورش هویت فردی، از طریق مطالعه، امکانهای بیشماری برای رشد فردی فراهم میسازد، و چالش فراروی جامعهٔ امروزْ فرهنگی و سیاسی است، نه فناورانه.
●این کتاب، انسان را به تاملاتی در حوزه کتابخوانی وامی دارد و سوالات و نکاتی از جنس موارد ذیل، در ذهن انسان روشن میکند
#نکات
●نوع نگاه هر شخص به کتاب دارای تفاوتهایی میباشد اما کتاب را میتوان به صورت موارد ذیل با آن برخورد مطالعاتی داشت:
--ابزاری برای خویشتن آگاهی
--محتوای قابل نقادی
--محتوای قابل تدریس و بیان
--دارویی برای تسکین ملالتهای زندگی
--ابزاری برای لذت و تفریح
●نهضت سوادآموزی در مناطقی که درگیر مجادلات تعصب برانگیز عقیدتی میباشد، مکملی خطرناک برای نشر عقاید مضر خواهد بود.
●یک مطالعه بعد یعنی خواندن کتابی که حاصل و عایدی برای فرد نداشته باشد.
●خواندن از روی کاغذ برخلاف خواندن از روی صفحه مانیتور سبب جلوگیری از پرت شدن حواس میشود
● انسان امروزین در عصری زندگی میکند که دیجیتالی بودن، عجله داشتن، حواس پرتی چند کارگی، جز آن میباشد. چند کارگی سبب افزایش تولید هورمون استرس همان کورتیزولو هورمون آدرنالین خواهد شد که برآیند این دو سبب اختلال در ذهن میشود.
#سوالات
●آیا فضای مجازی در ترویج کتابخوانی به صورت واقعی موثر میباشد راهکارهای جایگزین چیست؟
●به تناسب هر جغرافیای استانی چه راهکارهایی را میتوان برای ترویج کتابخانه در دست گرفت؟
●خطرات کتابخوانی مشتمل بر نبایدهای خواندن و ،آسیبهای کتابخوانی مشتمل بر درست نخواندن شامل چه مولفههایی میباشد؟
●اثر ورتر را چگونه میتوانیم در ترویج کنشگری و اصلاحگری مبتنی بر کتاب خواندن ترویج دهیم؟
●از تجزیه و تحلیل ۵۰ کتاب جریانساز اجتماعی به چه کدها و محورهایی خواهیم رسید؟
●۱۰۰ نویسنده برتر دنیا و ایران دارای چه سلوک زیست شخصی و اجتماعی بودند؟
●چه مطالعهای را ما را به یک خواننده کلامی و نه انباردار، تبدیل میکند؟
●محرکهای محبوب سازی کتاب در جامعه چیست؟
●راهکارهای افزایش همخوانی در جامعه چه مولفههایی میباشد؟
●روشهای نوآورانه در برگزاری مسابقات کتابخانه چه چیزی میباشد؟
ˇˇ🌿@mogtaba_farhang🌿ˇˇ
مطالعه از روی اینترنت با مطالعه از روی کتاب دارای چه تفاوتی است؟
🖋مجتبی فرهنگ
●تفاوت اول
جنس محتوا فضای مجازی #تبویبی است؛ یعنی بیشتر محتوای فضای مجازی #باب_بندی شده ارایه می شود(کانال ورزش بخوانید باب ورزش) و به صورت خلاصه و عدم روایت منسجم، یک دفعه اصل و گُل مطلب را به شما می گوید اما محتوای کتاب #تسییری می باشد یعنی دارای سیرروایی است و نسبت به محتوای باب بنده شده و مختصر فواید بیشتری دارد.
●خواندن یک مطلب بدون روایت و مقدمه چینی امری مضر است چراکه باعث #یکنواخت_شدن_مطالب و عدم #کنشگری در فضای حقیقی می شود اما در عوض، مطالعه از روی کتاب باعث تاثیر شناختی بیشتری می شود و داده های حصول شده را به مرحله کنشگری، تغییر رفتار و یا انجام یک فعل منجر می گرداند. این اثر نتیجه وجود #روایت و #معوقه در داده های کتابی است.
●تفاوت دوم
مطالعه از روی اینترنت، بیشتر بخش #حل_مساله_ذهن را درگیر می کند. مغز دائما در خوانش های از روی اینترنت، بدنبال #تصمیم_گیری برای خواندن یک مطلب یا عدم خواندن آن مطلب دیگری است اما در مطالعه از روی کتاب، بخش #حافظه_مغز بیشتر درگیر می شود به عبارتی کارکرد مغز در این وهله بیشتر متوجه به خاطر سپردن مطالب است.
●تفاوت سوم
تفاوت دیگر در مسئله اضافه بار شناختی است، این مسئله زمانی روی می دهد که #مقدار_اطلاعات وارد شده، بیشتر از #توانایی_مغز برای #پردازش باشد. بدلیل عدم پردازش اطلاعات، این داده های آنی از ذهن خارج شده و به حافظه سپرده نمی شود. این مساله در هنگامه ی مطالعه از روی اینترنت بسیار بیشتر از مطالعه از روی کتاب است.
کتاب را در عصر مجازی از سبد مصرفی مان حذف نکنیم
ˇˇ🌿@mogtaba_farhang🌿ˇˇ
ابزارهاي تحقق توسعه فرهنگي
براي تحقق توسعه فرهنگي ابزارهاي مورد نياز عبارتند از:
●سیاستگزاري فرهنگي
●برنامه ریزي فرهنگي
●آموزش فرهنگي
●اطلاع رساني فرهنگي
●پژوهش فرهنگي
●اقتصاد فرهنگي
●حقوق فرهنگي
ˇˇ🌿@mogtaba_farhang🌿ˇˇ
سرهنگ ساندرس
●سرهنگ ساندرس یک روز در منزل نشسته بود. در این میان نوه اش آمد و گفت: «بابا بزرگ این ماه برایم دوچرخه میخری؟ او نوه اش را خیلی دوست می داشت.
●گفت: حتماً عزیزم حساب کرد ماهی ۵۰۰ دلار حقوق بازنشستگی می گیرد و حتی در مخارج خانه هم می ماند. شروع کرد به خواندن کتابهای موفقیت در یکی از بندهای کتاب نوشته بود: قابلیت هایتان را روی کاغذ بنویسید. او نوشت دوباره نوه اش آمد و گفت: «بابا بزرگ داری
چه کار می کنی؟»
●پدر بزرگ گفت: «دارم کارهایی را که بلدم مینویسم. پسرک گفت: «با با بزرگ بنویس مرغ های خوشمزه درست میکنی درست بود. پیرمرد پودرهایی را درست می کرد که وقتی به مرغ ها می زد مزه مرغ ها شگفت انگیز می شد.
●او راهش را پیدا کرد پودر مرغ را برای فروش نزد اولین رستوران برد؛ اما صاحب آنجا قبول نکرد دومین ،رستوران نه سومین رستوران، نه او به ۶۲۳ رستوران مراجعه کرد و ششصد و بیست و چهارمین رستوران حاضر شد از پودر مرغ استفاده کند.
●امروز، کارخانه پودر مرغ کنتاکی در ۱۲۴ کشور دنیا نمایندگی دارد و اگر در آمریکا کسی بخواهد عکس سرهنگ ساندرس و پودر مرغ کنتاکی را جلوی در رستورانش بزند باید ۵۰ هزار دلار به این شرکت پرداخت کند.
ˇˇ🌿@mogtaba_farhang🌿ˇˇ
هدایت شده از نوشته های مجتبی فرهنگ
⚠️پنهان های بودجه فرهنگی کشور
🖊مجتبی فرهنگ
#قسمت_اول
♻️یکی از موضوعات مهم در حوزه حکمرانی فرهنگی مبجث بودجه ریزی می باشد. وقتی وارد فضای سیستم ها و سازمان های فرهنگی می شویم و اگر از بالا به این سازمان ها نگاه میکنیم شاهد سرازیری هایی زیاد و پنهانی می باشیم که ما را به وضعیت نابسمان بودجه ریزی می رساند اما پیدا و پنهان های بودجه فرهنگی کشور کجا هستند و آسیب بودجه ریزی فرهنگی در کشور چیست؟
🏢سازمان های رسمی فرهنگی
بخش اعظمی از بودجه های فرهنگی کشور به بیش از ۲۷ سازمان متولی رسمی در حوزه فرهنگ اختصاص داده می شود که دولت آقای رییسی در بودجه ۱۴۰۱، ۹ نهاد اصلی را متولی پرداخت بودجه ها نموده است تا شاید با این کار بتوانیم در دراز مدت این سازمان ها را ادغام نماییم و برای هر موضوع بتوانیم مسئول مشخصی را بگذاریم .بخش اعظم این بودجه این سازمان ها از ۶۰ تا ۹۰ درصد بودجه آنها صرف حقوق و دستمزد می شود و مابقی آن بیشتر در خود ستاد خرج می شود و شاید یک آب باریکه به استان ها سرازیر شود برای مثال بیش از ۹۰ درصد بودجه وزارت اموزش و پرورش صرف حقوق می شود! در بودجه ۱۴۰۱ در مجموع بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان به متولیان فرهنگی پرداخت میشود که با توجه به بودجه ۸۴۱ هزار میلیاردی دولت سهمی کمی بیشتر از ۲ درصد را برای فرهنگ تخصیص داده است.
🕌بنیاد های غیر دولتی حاکمیتی
نهاد های اقتصادی زیر مجموعه های رهبری قسمتی از بودجه خود را صرف کارهای فرهنگی می کنند. بعضی از فعالیت این دستگاه ها پیوست فرهنگی می باشد یعنی اساسا هدفشان کار فرهنگی نیست ولی درکنار فعالیت معین خود ستادهای فرهنگی نیز ایجاد کرده اند.
🏛شهرداری ها
شهرداری ها و دهیاری ها به عنوان یک ساختار حاکمیتی غیر دولتی دارای بودجه فرهنگی قابل توجهی هستند.وجود ۱۳۴۵ شهرداری و ۳۷۰۸۰ دهیاری در کشور به عنوان بازوهای اجتماعی و فرهنگی دارای اثرات فراوانی هستند.این ساختار های غیر رسمی فرهنگ دارای بودجه هایی به مراتب بیشتر از ساختار های رسمی منطقه ای می باشند. برای مثال در اعتبارات سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۰ میلیارد تومان برای مؤسسات فرهنگی و هنری اجتماعی شهرداری تهران در نظر گرفته شده که از کل اعتبارات اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران بیشتر است.هنگامی که جریان انقلابی بر مسند این جایگاه ها نباشد می بینیم که قسمت زیادی از بودجه ها صرف کنسرت های موسیقی،همایش های بی مصرف،ساخت لوگو یک میلیاردو ششصد میلیون تومانی می شود.
🏦بانک ها و بنگاه های اقتصادی
این قسم شامل موسسات اقتصادی و بیزینس من ها می باشد که برای فرارمالیاتی یا کاهش مالیات اقدام به فعالیت فرهنگی می کنند و شامل کارخانه ها،بانک ها و موسسات خصوصی می شود. غالب این بودجه ها در بخش های ورزشی و یا هنری خرج می شود. در واقع این بودجه ها در بخش های پر هزینه حوزه فرهنگ خرج می گردد و با اندک رابطه ای با مدیر عامل مجموعه و در راستای اهداف حزب آنها، این پول ها را به جیب میتوان زد.جالب است که یک بانک می آید بر روی یک فیلم که به اسکار راه یافته است سرمایه گذاری می کند و در حالی که مروج ناهنجاری های اجتماعی است!
برای مثال بودجه مسئولیت اجتماعی شرکت فولاد مبارکه یک هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان می باشد فعالسازی هنرستانهای منطقهای و تجهیز آنها، تجهیز بیمارستانهای مناطق محروم، کمک به تهیه جهیزیه، کمک به تکمیل مسکن محرومان، ساخت ورزشگاه و مراکز فرهنگی در مناطق محروم با همکاری بهزیستی، کمیته امداد و گروههای جهادی از دیگر اقدامات صورتگرفته در حوزه مسئولیت اجتماعی فولاد مبارکه است (منبع)
🏯شوراهای عالی کشور
وجود بیش از ۲۲ شورای عالی در کشورکه گاها به گعده های دورهمی و دبیرخانه ها منتفی می شوند جهت تهیه گزارش، بودجه های خود را در بین مجموعه های مختلف تقسیم می نمایند.برای مثال شورای عالی اجتماعی کشور که در ذیل وزارت کشور تعریف شده است در اواخر دولت روحانی دارای ۳۰۰ میلیارد بودجه است که متاسفانه اگر کسی فقط می توانست در آن جلسه حضور داشته باشد و با داشتن یک طرح نامه مکتوب، بودجه میلیادری به جیب بزند! بخش قابل توجهی از بودجه ها این شورا به ngo و حتی گروه های غیر هم سو پرداخت شده است
#بودجه_فرهنگی
ˇˇ🌿@mogtaba_farhang🌿ˇˇ