اگر فلاطن و سقراط، بودهاند بزرگ
بزرگ بوده پرستار خردی ایشان
به گاهواره مادر، به کودکی بس خفت
سپس به مکتب حکمت، حکیم شد لقمان
چه پهلوان و چه سالک، چه زاهد و چه فقیه
شدند یکسره، شاگرد این دبیرستان
حدیث مهر، کجا خواند طفل بی مادر
نظام و امن، کجا یافت ملک بی سلطان…
همیشه دختر امروز، مادر فرداست
ز مادرست میسر، بزرگی پسران
#پروین_اعتصامی
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️سعادت انسان در سایۀ فهم خطاب محمدی صلى الله عليه و آله است
▪️سعادت انسان در سایه اعتلای به فهم خطاب محمدی (صلی الله علیه واله) است و ما این را میخواهیم؛ و اگر این هدف و غرض شریف انسان نباشد چه چیز می تواند باشد؟ حالا اگر رسیدیم رسیدیم و اگر نرسیدیم قطعی الصدور است. مثل قرآن مجید و روایتی که دانستیم از معصوم صادر شده است؛ پس اگر رسیدیم فبها و اگر نرسیدیم که آن حقیقت دارد و باید توفیق اعتلا را بخواهیم.
▪️یکی از شاگردان امام صادق (علیه السلام) با شخصی درباره ی اصول اعتقادات بحثش شد. آن شخص به این شیعه گفت: اگر من بر شما غالب شدم بدان که تو بر باطلی و من بر حقم و تو باید دست از عقیده ات برداری و با من هم عقیده شوی، و اگر تو بر من غالب شدی تو بر حقی و من بر باطل، لذا از عقیده و آیین و مذهبم دست بر می دارم و با تو هم مسلک میشوم.
▪️شاگرد امام صادق (علیه السلام) : گفت اگر من بر تو غالب شدم تو باید به اعتقادات من معتقد شوی ولی اگر تو غالب شدی چنین نیست که من بر باطلم، بلکه باید بروم از امام و پیشوایم حضرت صادق پاسخ آن را بگیرم؛ چون اشکالات تو پاسخ دارند هر چند من پاسخش را بلد نباشم ولی آن امام که أُم الكتاب و امام مبين است پاسخ آنها را دارد.
▪️این آقا درست تربیت شده استاد دیده و فهمیده است، آفرین بر عقل، آفرین بر آدم فهمیده!
◾️دروس شرح اشارات و تنبیهات /نمط هشتم/ص۱۱۱
استاد علامه حسن زاده ی آملی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️امام صادق (علیه السلام):
▪️فلَمَّا سَقَطَتْ إِلَى الْأَرْضِ أَشْرَقَ مِنْهَا النُّورُ حَتَّى دَخَلَ بُيُوتَاتِ مَكَّةَ وَ لَمْ يَبْقَ فِي شَرْقِ الْأَرْضِ وَ لَا غَرْبِهَا مَوْضِعٌ إِلَّا أَشْرَقَ فِيهِ ذَلِكَ النُّورُ
▪️هنگامیکه او [حضرت زهرا (سلام الله علیها)] به دنیا آمد، نور [حق] از او درخشید و در همۀ خانههای مکّه وارد شد. در شرق و غرب زمین جایی نماند جز اینکه آن نور در آنجا تابید.
▪️(شیخ صدوق، «الأمالی»، ص۵۹۴)▪️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️..همان طور که علوم ادب میزان و مکیال سنجش و نگاهدار حدود معارف و کمالات مربوط به خودند ، قرآن با انسان بدین سان است؛ القرآن مادبة الله . این دستور العمل الهی ادب آموز و ادب کننده است ، انسان را در حد انسانیش نگاه می دارد، او را از اعوجاج و انحراف حفظ میکند ، نمیگذارد که به سوی دیوی و ددی برود، او را به فعلیتش و کمال انسانیش می کشاند و می رساند؛ إِنَّ هَذَا القُرآنَ يَهْدِيَ لِلَّتِي هِيَ اقوم. کسی که به آداب قرآن انسان ساز متأدب نباشد، انسان نیست؛ هر چند عامه هر حیوان مستوى القامه را انسان می پندارند.
◾️انسان و قرآن/ص۶۷
استاد علامه حسن زاده ی آملی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️مؤمن یعنی امین خدا و پیامبر و مؤمنین. وقتی مؤمنین با هم هستند، آنجا وادی امن است.
▪️دست دادن و مصافحه خیلی مهم است. بوسیدن روی یکدیگر خیلی خوب است. روایت داریم وقتی دو نفر با هم مصافحه میکنند، هر یک از آنها به اندازهی مجموع هر دو نفر علم و نور پیدا میکند.
▪️مرحوم حاج محمّد اسماعیل دولابی▪️
◾️مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
#یگانگی_و_پرهیز_از_تفرقه
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️ #پرسش: حوادثی که برای انسانها پیش میآید، نتیجهی تصمیمهای نادرست خودشان است. حوادثی که برای اولیاء و انبیاء پیش میآید، چگونه است؟◾️
☑️ #پاسخ: حوادث چند دسته هستند؛ مثل داروها.
▪️برخی داروها آنتیبیوتیک و میکروبکش هستند؛ عفونتی در بدن وجود دارد و آن دارو میکروب را از بین میبرد. برخی حوادث هم اینگونهاند و میخواهند در درون شخص عدم تعادلی را به تعادل تبدیل کنند. این برای کسی است که با رفتارهای بیرویّه و تصمیمهای غلط، خودش را از تعادل خارج کرده است.
▪️امّا معصوم اینچنین نیست. نمیتوانیم بگوییم، تصمیم غلطی گرفته و روحش از تعادل خارج شده است و خدا میخواهد با این حادثه روح او را به تعادل برساند. او در نهایتِ تعادل است. حادثهها برای این روح نقش داروهای تقویتی را دارد؛ مثل مولتی ویتامین. حوادث برای آنها باعث رفعت است.
☑️در حدیث آمده است اتّفاقاتی که پیش میآید بر سه دستهاند:
▪️برای اشقیا عقوبت است .
▪️برای مؤمنان کفّارهی گناهان است و مثل میکروبکش آنها را پاک میکند .
▪️برای اولیاء باعث رفعت مقام است مثل داروی تقویتی .
◾️طبیب عشق
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️ام ابیها
▪️یکی از فضائل اختصاصی حضرت زهرا (علیها سلام)، کنیه ی «ام ابیها» به معنای «مادر پدرش» می باشد.
▪️از آن جایی که خداوند زنان پیامبر (صلی الله علیه و آله) را به کنیة "ام المؤمنین" گرامی داشت، ممکن است کسی گمان کند که آنان برترین زنان روی زمین، حتی نسبت به حضرت فاطمه (سلام الله علیها) هستند. ولیکن پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، او را به "ام ابیها" خطاب کرد، تا برتری او را بر همگان ثابت کند؛ یعنی ای زنان پیامبر، اگر شما به منزله ی مادران مؤمنان هستید، فاطمه به منزله ی مادر پیامبر می باشد.
▪️از آن جایی که وهّابیّت، همواره فضائل اهل بیت (علیهم السلام) را انکار می کنند، این فضیلت را مورد تردید و انکار قرار داده اند، ولیکن بنابر سخن فریقین این فضیلت در کتب بزرگان اهل سنّت ودر ذیل فضائل و مناقب ایشان نقل شده است.
#وهابی_سنی_نیست
#جهاد_تبیین
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 60-42 آل عمران، قسمت چهارم بخش چهارم1⃣ ● تبعيت از نياكان سبب مى شود كه مراد عموم يهود و مطلق
آیات 60-42 آل عمران، قسمت چهارم
بخش چهارم2⃣
● تبعيت از نياكان سبب مى شود كه مراد عموم يهود و مطلق نصارا باشد
در اين ميان وجهى ديگر نيز هست و آن اين است كه بگوئيم : مراد از جمله : ((الذين اتبعوك ))، (همه در مجموع ) نصارا و مسلمين است و آيه شريفه مى خواهد خبر دهد از اينكه يهود تا روز قيامت ذليل و توسرى خور هركسى است كه معتقد باشد به اينكه پيروى از عيسى (عليه السلام ) واجب است ، عين همان بيانى كه قبلا ذكر شده ، و اگر كاملا دقت شود اين وجه از بهترين وجوه در توجيه آيه شريفه است . ثم
إِلىَّ مَرْجِعُكمْ فَأَحْكمُ بَيْنَكُمْ فِيمَا كُنتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ
خداى تعالى در اين خطاب عيسى (عليه السلام ) و پيروانش و كافران به دعوتش را، مجموعا مخاطب قرار داده ، مال كار همه در روز قيامت را، بيان نموده و با اين بيان ، داستان عيسى (عليه السلام ) از حين بشارت به مادرش تا عاقبت كارش و سرگذشتش را خاتمه مى دهد.
فَأَمَّا الَّذِينَ كَفَرُوا فَأُعَذِّبُهُمْ عَذَاباً شدِيداً فى الدُّنْيَا وَ الاَخِرَةِ...
ظاهرا اين آيه به شهادت اينكه حرف ((فاء)) در اولش آمده متفرع است بر جمله : ((فاحكم بينكم ...))، البته تفرع تفصيل بر اجمال . و خلاصه مى خواهد همان جمله كوتاه را بشكافد.
پس اين آيه بيانى است براى حكم عذابى كه خداى تعالى درباره يهود در روز قيامت مى راند، البته يهوديانى كه كافر شدند. و نيز بيانى است براى حكم پاداشى كه درباره مؤمنين در آن روز مى راند،و آن اين است كه اجرشان را بدون كم و كاست مى دهد.
ليكن از آنجائى كه در آيه شريفه عذاب دنيا هم آمده ، معلوم مى شود آيه متفرع بر خصوص ((فاحكم بينكم ...)) نيست ، بلكه متفرع بر مجموع و ((جاعل الذين اتبعوك فوق الذين كفروا ثم الى مرجعكم فاحكم بينكم ...)) است . در نتيجه دلالت مى كند بر اينكه نتيجه آن جعل و اين رجوع اين است كه كافران هم در دنيا به دست مؤمنين كه خدا تفوقشان داده عذاب مى شوند و هم در آخرت با آتش كيفر مى بينند، و در اين عذاب ها از انواع ياوران هيچ نوعش را ندارند.
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 331
و اين خود يكى از شواهد است بر اينكه مراد از تفوق دادن در آيه قبلى ، مسلط كردن از راه سيطره و سلطنت است ، نه از راه حجت و منطق ، و از جمله : ((و ما لهم من ناصرين )) بر مى آيد كه در قيامت از شفاعت كه خود مانع حلول عذاب به ايشان است ، بهره مند نمى شوند و اين جمله همانطور كه گفتيم قضاى حتمى خداى تعالى درباره يهود را مى رساند.
وَ أَمَّا الَّذِينَ ءَامَنُوا وَ عَمِلُوا الصلِحَتِ فَيُوَفِّيهِمْ أُجُورَهُمْ...
اين آيه وعده خوشى است به جزاء خير، براى كسانى كه از آن جناب پيروى كردند، اما از آنجائى كه صرف صدق تحقق عرفى كلمه ((شيعه ، تابع و امثال آن )) بر امتى كه تشيع و اتباع واقعى از بعضى افراد آن امت تحقق يافته ، باعث آن نمى شود كه همه افراد آن امت حتى كسانى كه تشيع و دنبال روى پيغمبر را نداشته اند، مستحق ثواب جزيل بگردند، بلكه تنها كسانى اين استحقاق را دارند كه واقعا تابع و شيعه باشند، نه همه كسانى كه اسم شيعه و تابع بر آنان صادق است ، لذا در آيه شريفه ، عنوان ((الذين اتبعوك )) كه خلاصه اش عنوان شيعه يا تابع يا كمماتى از اين قبيل است ، را برداشته ، به جايش عنوان ((الذين آمنوا و عملوا الصالحات )) را گذاشت تا معنا درست و بى اشكال شود، چون سعادت و عاقبت خير، دائر مدار شناسنامه و اسم گذارى نيست بلكه دائر مدار حقيقت است ، همچنان كه در جاى ديگر فرموده : ((ان الذين آمنوا والذين هادوا و النصارى و الصابئين من آمن باللّه و اليوم الاخر و عمل صالحا فلهم اجرهم عند ربهم و لا خوف عليهم و لا هم يحزنون )).
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
▪️نفس چون اندکی قوی شود میتواند در خیال و وهم دیگران نیز اموری را ایجاد کند؛
▪️نظیر نفس ساحران و شعبدهبازان که در مسیر ناصواب و یا برخی اولیای الهی که در مسیر صواب، در نفوس دیگران اثر ادراکی مینهند.
◾️ #استاد_جوادی_آملی
(رحیق مختوم، ج۴، ص۲۵)◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️بدان كه راه آخرت ظاهر است و راهبران معتمد و نشانهاى راه مكشوف و سلوكش آسان، و ليكن مردم از آن معرضند، وَ كَأَيِّنْ مِنْ آيَةٍ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ يَمُرُّونَ عَلَيْها وَ هُمْ عَنْها مُعْرِضُونَ
اما سبب آسانى سلوك آنست كه اين راه همانست كه مردم از آنجا آمده اند. پس آنچه ديدنيست يك بار ديده است و آنچه شنيدنيست يك بار شنيده است و ليكن فراموش كرده است، وَ لَقَدْ عَهِدْنا إِلى آدَمَ مِنْ قَبْلُ فَنَسِيَ وَ لَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْماً و درين دقيقه ميگويد: ارْجِعُوا وَراءَكُمْ فَالْتَمِسُوا نُوراً.
▪️و در فراموشى از آن جهت بمانده است كه چشمى كه بآن چشم ديده است و گوشى كه بآن گوش شنيده است باز نمى كند تا حالش بآن رسيده است، وَ إِنْ تَدْعُوهُمْ إِلَى الْهُدى لا يَسْمَعُوا وَ تَراهُمْ يَنْظُرُونَ إِلَيْكَ وَ هُمْ لا يُبْصِرُونَ
▪️چه اگر بشنيدى شنيده اول ياد كردى كَلَّا إِنَّها تَذْكِرَةٌ فَمَنْ شاءَ ذَكَرَهُ و اگر بديدى ديده اول بشناختى، «من نظر اعتبر و من اعتبر عرف و اول الدين معرفته»
▪️و اما سبب اعراض سه چيز است چنانكه گفته اند: «رؤساء الشياطين ثلاثة»
#اول، شوائب طبيعت، مانند شهوت و غضب و توابع آن از حب مال و جاه و غير آن، تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذِينَ لا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَ لا فَساداً وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ
#دويم، وساوس عادت مانند تسويلات نفس اماره و تزيينات اعمال غير صالحه بسبب خيالات فاسده و اوهام كاذبه و لوازم آن از اخلاق رذيله و ملكات ذميمه، قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأَخْسَرِينَ أَعْمالًا، الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ هُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعاً
#سيم، نواميس امثله، مانند متابعت غولان آدمى پيكر و تقليد جاهلان عالم نما و اجابت استغواء و استهواء شياطين جن و انس و مغرور شدن بخدع و تلبيسات ايشان، رَبَّنا أَرِنَا الَّذَيْنِ أَضَلَّانا مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ نَجْعَلْهُما تَحْتَ أَقْدامِنا لِيَكُونا مِنَ الْأَسْفَلِينَ
▪️و ثمره اعراض در اين جهان تنگى آن جهان و شقاوت جاودانى باشد، وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكاً وَ نَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ أَعْمى، قالَ رَبِّ لِمَ حَشَرْتَنِي أَعْمى وَ قَدْ كُنْتُ بَصِيراً، قالَ كَذلِكَ أَتَتْكَ آياتُنا فَنَسِيتَها وَ كَذلِكَ الْيَوْمَ تُنْسى. و كدام شقاوت بود بالاى آنكه كسى نزديك خداى تعالى منسى باشد و كورى در اين موضع كورى دلست ، فَإِنَّها لا تَعْمَى الْأَبْصارُ وَ لكِنْ تَعْمَى الْقُلُوبُ الَّتِي فِي الصُّدُورِ.
◾️آغاز و انجام/ص۵
استاد علامه حسن زاده ی آملی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️ #جمله_ای_مهم_از_شهید_چمران:
▪️من نمیگویم ولی فقیه معصوم است ولی ملتی که به امر خدا به امر ولی فقیه اعتماد می کنند خدا اجازه اشتباه به آن رهبر را نمیدهد و به نوعی به او معصومیت می بخشد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
لبها معطر است
سلامٌ علی الحسین
عالم معطر است
سلامٌ علی الحسین...
#السلام_علے_الحسین
@mohamad_hosein_tabatabaei