□بحث روائى سوره فیل□
□در مجمع البيان مى گويد: تمامى راويان اخبار اتفاق دارند در اينكه پادشاه يمن كه قصد ويران كردن كعبه را داشته شخصى بوده به نام #ابرهه بن صباح اشرم . و بعضى از ايشان گفته اند: كنيه او ابو يكسوم بود. و از واقدى نقل شده كه گفته همين شخص #جد_نجاشى پادشاه يمن در عهد رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله وسلم ) بوده است .
□سپس همچنان داستان #استيلاى ابرهه بر #يمن را نقل مى كند تا آنجا كه مى گويد: او در يمن #كعبه اى بنا كرد، و در آن گنبدهايى از #طلا نهاد، و اهل مملكت خود را فرمان داد تا آن خانه را همچون #مراسم_حج زيارت نموده پيرامون آن طواف كنند، و در اين بين #مردى از بنى كنانه از قبيله خود به يمن آمد، و در آنجا به اين كعبه (قلابى ) بر خورد، پس در همانجا نشست تا #قضاى_حاجت كند، و اتفاقا خود ابرهه از آنجا گذشت ، و آن نجاست را ديد، پرسيد چه كسى به چنين عملى جرات كرده ؟ به نصرانيتم سوگند كه آن خانه را #ويران خواهم كرد تا كسى به حج و زيارت آنجا نرود، آنگاه دستور داد تا فيل بياورند و در بين مردم اعلام كنند كه آماده حركت باشند، مردم و مخصوصا پيروانش از اهل يمن بيرون شدند و اكثر پيروانش از عك و اشعرون و خثعم بودند.(۱)
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□بحث روائى سوره فیل□ □در مجمع البيان مى گويد: تمامى راويان اخبار اتفاق دارند در اينكه پادشاه يمن
□بحث روائى سوره فیل□
□مى گويد: سپس كمى راه پيمود و در بين راه مردی را به سوى بنى سليم فرستاد تا مردم را دعوت كند تا بجاى خانه كعبه خانه اى را كه او بنا كرده زيارت كنند، از آن طرف مردى از حمس از بنى كنانه به او برخورد و به #قتلش رسانيد و اين باعث شد كه #كينه ابرهه بيشتر شده ، و سريع تر روانه مكه شود.
□و چون به #طائف رسيد از اهل طائف خواست تا مردى را براى راهنمايى با او روانه سازند، اهل طائف مردى از هذيل به نام نفيل را با وى روانه كردند، نفيل با لشكر ابرهه به راه افتاد و به راهنمايى آنان پرداخت تا به مغمس رسيده ، در آنجا اطراق كردند، و مغمس ، محلى در شش ميلى (سه فرسخى ) مكه است در آنجا مقدمات لشكر (كه آشپزخانه و آذوقه و علوفه و ساير مايحتاج لشكر را حمل مى كند) را به مكه فرستادند، مردم #قريش دسته دسته به بلنديهاى كوه ها بالا آمدند، و چون #لشكر_ابرهه را ديدند، گفتند ما هرگز تاب #مقاومت با اينان را نداريم ، در نتيجه غير از #عبدالمطلب بن هاشم و شيبه بن عثمان بن عبد الدار كسى در مكه باقى نماند،(۲)
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□بحث روائى سوره فیل□ □مى گويد: سپس كمى راه پيمود و در بين راه مردی را به سوى بنى سليم فرستاد تا مر
□بحث روائی سوره فیل□
□عبدالمطلب همچنان در كار #سقايت خود پايدارى نمود، و شيبه نيز در كار #پرده_دارى كعبه پايدارى كرد در اين #موقعيت حساس عبدالمطلب دست به دو طرف درب كعبه نهاد، و عرضه داشت :
لا هم ان المرء يمنع رحله فامنع جلالك
لا يغلبوا بصليبهم و محالهم عدوا، محالك
لا يدخلوا البلد الحرام اذا فامر ما بدالك
يعنى : #بارالها هر كسى از آنچه دارد دفاع مى كند، تو نيز از خانه ات كه مظهر #جلال تو است دفاع كن ، و نگذار با #صليبشان و كعبه #قلابيشان بر كعبه تو تجاوز نموده ، حرمت آن را هتك ، كنند، مگذار داخل شهر حرام شوند، اين نظر من است ولى آنچه تو بخواهى همان واقع مى شود. (۳)
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○ #شمهای_از_اسرار_حج (قسمت اول)○□
□○روز هشتم ماه ذیالحجّه، روز #ترویه، روز آب برداشتن است. در صدر اسلام به دلیل اینکه امکانات زیستی در سرزمین عرفات، مشعر و منا نبود، حج گزاران یا حاجیان برای انجام این بخش از مناسک حج، ناگزیر بودند با خود آب و غذا بردارند و ببرند؛ لذا روز هشتم را که روز آغاز عزیمت بود، یوم التّرویه، یعنی روز آب برداشتن نام نهادند.
□○در جنبهی باطنی حج هم همین است. یعنی در مسیر لقاء خدا باید ماء #ولایت، عامل حیاتبخش سالک الی الله باشد. تا کسی از سرچشمهی آب ولایت توشهای برنگیرد، نمیتواند راه لقاء خدا را تا پایان، به سلامت طی کند.
□○در یومالتّرویه آب برداشته میشود و حاجی در مسجد الحرام و کنار خانهی خدا یا در هر نقطهی دیگر شهر، برای انجام اعمال حج، مُحرِم میشود. از نظر فقهی هر جای شهر مکّه باشد میتواند به احرام حج محرم شود. مُحرِم شدن به معنای حرمت گزاردن بر خدای متعال است.
□○به یک تعبیر، احرام به رعایت حرمت حضرت حق و مراعات ادب بندگی قائل شدن است و تعبیر دیگر، حرام کردن آنچه بر خود حلال است. قسمت اعظم آنچه در احرام بر مُحرِم حرام میشود، حلالهای الهی است. این نشان میدهد کسی که قصد سلوک الی الله میکند؛ بسیاری از چیزهایی را که بهرهمندی از آنها برای دیگران روا و بلامانع است، بر خود حرام میکند. لذائذ و تنعّمات را بر خود حرام میکند.
○ناز پرورده تنعّم نبرد راه به دوست
○عاشقی شیوهی رندان بلاکش باشد
□○لذا محرم شدن، هم نوعی مراقبهی عبودیّت و بندگی است، هم نوعی ریاضت و تحریم کردنِ آنچه بر دیگران حلال است. چراکه این فرد عازمِ سفرِ #لقاء و دیدار خدای متعال است. کسی که چنین قصد و عزمی میکند، باید باب تنعّم و #دنیادوستی و لذّتجویی را بر خود مسدود کند؛ همینطور باید ادب بندگی را مراعات کند. هم حرمت حقّ متعال را پاس دارد؛ هم خویشتن را از تنعّمات بازدارد.
#ادامه_دارد...
□○در محضر استاد مهدی طیب - ۹۱/۰۸/۰۵
#ماه_ذی_الحجه○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●ویژگی های عبودیت
استاد علی صفایی حائری●□
□●اين را بدان كه اگر در صراط بودى و در مقام عبوديّت، تو را به سبيل و به عبادتها آگاه مىكنند: «الَّذينَ جاهَدُوا فينا لَنَهْديَنَّهُم سُبُلَنا».
□●عبوديّت سه خصوصيت دارد: نيّت، سنّت، اهميّت.
□●و كسى كه اين سه اصل را داشت، بهخاطر خدا و مطابق حدود و سنّت اسلام و با توجه به اهميّتها حركت كرد، او را به سبيلها و راهها هدايت مىكنند.
□●اگر هدايت خدا را به دست آوردى،به خاطر وسوسهها، از آن چشم مپوش و به حرفها گوش مده واز موانع و از فقر و بدبختى و يا تنهايى و غربت نترس؛ كه رنجها در راه خدا، راحت است و راحتىها در راههاى ديگر، رنج؛ كه تو در بهار، رنج زمستان را در دل دارى و غصّهى فردا را مىخورى.
□●نامه های بلوغ، صفحه ۴۱●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□چنانكه خواب موجب تعطيل حواس آدمى وانصرافش ازاين نشأه ميشود رسوخ در علم و معرفت و دوام درحضور و مراقبت موجب انصراف از ماسوى الله وسبب اقبال كلى بسوى حقيقة الحقائق مى گردد.
□●نصوص الحکم بر فصوص الحکم
علامه حسنزاده●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●فوقالعادگیِ زمان در روز عرفه●■
■زمان و مکان میتواند تأثیر تشدید کننده در آثار طاعات و عبادات برای انسان داشته باشد.
■در روایات برای شب و روز جمعه آثار فوقالعادهای قائل هستند. یا در ساعات شبانه روز؛ ثلث آخر شب یا بینالطلوعین یا هنگام اذان، آثار ویژهای دارد، تأکید بر نماز اوّل وقت هم به همین علّت است.
■مکان هم میتواند چنین نقشی داشته باشد، مثل عبادتگاهها و زیارتگاهها. لذا فضیلت نمازی که در مسجد خوانده شود بسیار بیشتر از نمازی است که در منزل خوانده شود.
■طاعات و عبادات در معابد، زیارتگاهها و مرقد اولیای خدا تأثیر فوقالعاده پیدا میکند و آثار و برکات آن تشدید میشود.
■در ادعیه داریم: يَا رَبَّ الشَّهْرِ الْحَرَامِ يَا رَبَّ الْبَلَدِ الْحَرَامِ. هم شهرالحرام یا ماه مورد حرمت الهی که ذیالحجّه است و هم بلدالحرام که شهر مورد حرمت الهی و مکّه است آثار تشدید کننده در طاعات و عبادات دارند.
■چنین زمانها و مکانهایی به دو دسته تقسیم میشوند:
■۱) زمانها و مکانهایی که تکویناً و از آغاز، چنین آثاری داشتهاند، یعنی از ابتدا دارای چنین انرژی و بار معنوی بودهاند، مانند کعبه و یا ماه ذیالحجّه
■۲) زمانها و مکانهایی که به سبب یک حادثه یا پدیدهی خاص از یک زمانی به بعد چنین آثاری پیدا کردهاند. مانند روز مبعث رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم که روز فوقالعادهای است و آثار و برکات عجیبی هم دارد، اما این روز از روز بعثت دارای چنین انرژی عظیم معنوی شده است. یا مرقد پیامبر صلوات الله علیه و آله و سلّم که از روز دفن ایشان دارای چنین انرژیِ فوقالعادهی معنوی شد.
■از برجستهترینِ این زمانها و مکانها روز عرفه و صحرای عرفات است.
☑️عرفه روزی است که در تمام سال برای دعا و مناجات، فوقالعادگی خاصّی دارد.
■کسانی که اهل دیدِ باطنی هستند میبینند که روز عرفه، بخصوص از ظهر به بعد، فضای عالم چگونه است و چه فوقالعادگی خاصّی دارد و چه حیف است که انسان به کاری جز دعا و مناجات مشغول باشد .......
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
#استاد_مهدی_طیب
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️شادی روح علامه طباطبایی(ره) #صلوات
@mohamad_hosein_tabatabaei