□امیرالمؤمنین (علیه السلام) در صفات برجسته انسانی هرگز تردید و تاملی را روا ندیده است و زمام امور خویش را هرگز به دست نفس نسپرده است، او هدفی جز حق ندارد و به چیزی جز حق نخواهد رسید. و این نکته اساسی بود که موضع او را در هر مقطعی مشخص میساخت!
□○علامه طباطبایی، مجموعه رسائل، ج ۱، ص ۱۹۹○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#غدیریه4⃣ 🍀ولایت، تأویل قرآن🍀 □«فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ
#غدیریه5⃣
🍀ولایت، تأویل قرآن🍀
□«وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ»(نور/۵۵)□
🍀فی الکافی عن امام الصادق علیه السلام: هم الائمة.
□«وَاجْعَل لِّي لِسَانَ صِدْقٍ فِي الْآخِرِينَ »(شعرا/۸۴)□
🍀و هو علی بن ابیطالب علیهالسلام و ذلک قوله: و جعلنا لهم لسان صدق علیا.
□«وَجَعَلْنَا لَهُمْ لِسَانَ صِدْقٍ عَلِيًّا» (مریم/۵۰)□
یعنی «امیرالمؤمنین علیه السلام»، حدثنی بذلک ابی عن الحسن بن علی العسکری.
🍀علی لسان الله است کما اُذن الله و عین الله و یدالله نیز هموست
□«الم ، أَحَسِبَ النَّاسُ أَن يُتْرَكُوا أَن يَقُولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ» (عنکبوت/۱و۲)□
🍀در تفسیر برهان از حضرت علی علیه السلام حدیث است که حضرت اباعبدالله از ایشان در خصوص آیهی مذکور و شأن نزول آن سوال فرمود. حضرت علی علیه السلام فرمود از حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله درمورد فتنه سوال کردم. حضرت فرمود: یاعلی انک مبتلی بک و انک مخاصم فاعد للخصومة.
🍀آن امتحان به ولایت علی علیه السلام بود. در خبر است که بعد از شهادت حضرت رسول صلی الله علیه و آله همهی مردم به عدم پذیرش ولایت حضرت علی علیهالسلام مرتد شدند، الّا سه یا چهار یا هفت نفر.
#ح_م
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#غدیریه5⃣ 🍀ولایت، تأویل قرآن🍀 □«وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ
#غدیریه6⃣
🍀ولایت، تأویل قرآن🍀
□«سَلَامٌ عَلَىٰ إِلْ يَاسِينَ» (صافات/۱۳۰)□
🍀فرات (کوفی) قال حدثنی احمد بن الحسن عن سلیم بن قیس العامری قال سمعت علیا یقول: «رسول الله یاسین و نحن آله».
و فی امالی الصدوق باسناده الی علی علیه السلام فی قوله عزّوجل «سلام علی آل یاسین» قال: «یاسین محمد صلی الله علیه و آله و نحن آل محمد».
□«يس وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ» (یس/۱و۲)□
🍀به روایات متواتر یس رسول الله و قرآن حکیم ولایت حضرت علی و اهلبیت علیهم السلام است.
□«وَالنَّجْمِ إِذَا هَوَىٰ مَا ضَلَّ صَاحِبُكُمْ وَمَا غَوَىٰ »(نجم/۱و۲)□
🍀آیات فوق در وصایت حضرت علی علیه السلام است.
□«مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ يَلْتَقِيَانِ بَيْنَهُمَا بَرْزَخٌ لَّا يَبْغِيَانِ» (الرحمن/۱۹و۲۰)□
🍀در تفسیر برهان از ابن بابویه به سندش از امام صادق علیه السلام روایت شدهاست که قال «علی و فاطمة (علیهما السلام) بحران من العلم عمیقان، لا یبغی احدهما علی صاحبه یخرج منهما اللؤلؤ و المرجان الحسن و الحسین علیهما السلام»
□«وَالسَّابِقُونَ السَّابِقُون أُولَٰئِكَ الْمُقَرَّبُونَ» (واقعه/۱۰و۱۱)□
🍀و فی الامالی عن النبی صلی الله علیه و آله قال: فقال لی جبرئیل ذلک فی علی و شیعته، هم السابقون الی الجنة المقرّبون من الله بکرامته لهم.
#ح_م
□○نکته لطیف علامه طباطبایی در باب برونرفت از مشکلات○□
#حجت_الاسلام_میرباقری
□یک لطیفهای را در مورد «یجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا» در تفسیر گرانسنگ المیزان علامه طباطبایی فرمودند که یک معنای ظاهری دارد: انسانی که میخواست دروغ بگوید کارش حل بشود، دروغ نمیگوید و خدا بدون دروغ کارش را حل میکند و به او نشان میدهد که دروغ هم نگویی یا مال حرام و شبههناک هم نخوری یا تسلیم دشمن هم نشوی مشکلت حل میشود و به مقصد هم میرسی. مشکلات فردی و اجتماعی هم حل میشود؛ اما معنی لطیفترش این است که:
☑️ما بنبستهایی که میبینیم به دلیل شرک خودمان است. خدا میگوید: دروغ نگو! وقتی دروغ کار تو را میخواهد حل بکند آیا آنجا دروغ مشکلت را حل میکند یا آنجا هم خدا مشکل تو را حل میکند؟ به ما میگویند: حتی وقتی یک لیوان آب میخورید بسم الله الرحمن الرحیم بگویید و اگر نگوید غبار شرک بر دل مینشیند و مشرک میشوی؛ چون خیال کردی این لیوان آب عطش تو را برطرف میکند.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#عیدی_غدیر
□بسمه تعالی شانه□
□در روز هجدهم ذی الحجه سال دهم هجری پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله در بازگشت از حجة الوداع در ناحیهای میان مکه و مدینه به نام غدیر خم همهی حاجیان را جمع کرد و از جهاز شتران منبری ساختند و بالای آن رفت و دست حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام را گرفت و بالا برد و فرمود: من کنت مولاه فهذا علی مولاه...
□یعنی حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله با بالا بردن دست علی علیه السلام، ید قدرت نفس ولوی او را در تمام ماسوی الله بسط داد و این سرّ ابلاغ است.
□بَلْ يَدَاهُ مَبْسُوطَتَانِ، دست خدا در هر چیزی بسط دارد و همهی موجودات تحت تصرف و ولایت این دست قرار دارند. بر رسول هیچ رسالتی نیست مگر اعلای ید ولایت در موجودات، مَّا عَلَى الرَّسُولِ إِلَّا الْبَلَاغُ
□بالا بردن ید ولی مقام استأثاری حضرت خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله است و هیچ رسولی را نشاید که چنین کاری کند چون يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ، چگونه یدی که تحت قیمومیت و ولایت ید الله است، میتواند دست اسم جامع را بالا ببرد؟ ید رسولان ید اسمی یا اسمایی از اسماء الله است لذا در ید آنها توان و قوهی بالا بردن ید الله وجود ندارد اما چون ولایت پیامبر اتم بود، دست علی را بسط در کل شئ داد و ولایت او را به تمام موجودات بیمنتها ابلاغ کرد. دیگر رسولان به قرب به این ید، رسول و نبی می شوند. دستان انبیاء تحت ید الله است و ید علی فوق دستهاست.
□چون پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله خاتَم و خاتِم رسولان بود و رسالتش اتم رسالت، دستی را بالا برد که ید الله بود یعنی در هر چیزی بسط داشت تا اکمال دین را اعلان فرماید و همه بدانند هم رسالت او ختمیت یافت و هم ولایت وصی او خاتم ولایت شد.
□حضرت خاتم النبیین صلی الله علیه و آله با بلند کردن دست امیرالمومنین علیه السلام در روز غدیر ید ولایت او را به تمام موجودات عالم امکان رساند تا به مردم بفهماند ولایت علی علیه السلام در تمام ماسوی الله ربوبیت دارد و کار رسول این است که این ولایت را در ظاهر عالم به احکامش پیاده کند و او را به همگان معرفی نماید.
□البته پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله هم دست علی را بالا برد و هم پاهای او را بر دوش خود گذاشت و اصنام کعبه را تطهیر کرد. و این نشان از احاطهی ولایت مر رسالت راست.
□امام صادق علیه السلام فرمود: اگر من بخواهم اسرار بالا رفتن حضرت امیر بر پشت رسول خدا و پا گذاشتن بر دوش رسول را بیان کنم گمان میکنند جعفر بن محمد عقلش ضایع شد!
□الرَّحْمَٰنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَىٰ، ایستادن علی بر دوش نبی استوای رحمانیت است بر عرش اعظم الهی و بالا بردن دست او بسط این رحمانیت است در شراشر وجودی ممکنات. فافهم ترشد ان شاء الله...
روز عید غدیر
شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
#ح_م
□ای عَلَم ملت و نفس رسول
حلقه كِش علم تو گوش عقول
ای به تو مختوم كتاب وجود
وی به تو مرجوع حساب وجود
داغ كِش نافه تو مشك ناب
جزیه ده سایه تو آفتاب
خازن سبحانی و تنزیل وحی
عالم ربانی و تأویل وحی
آدم از اقبال تو موجود شد
چون تو خلف داشت كه مسجود شد
تا كه شده كُنْیَت تو بوتراب
نُه فلك از جوی زمین خورده آب
○مرحوم میرداماد○
@mohamad_hosein_tabatabaei
○به پرده بود جمال جمیل عزوجل
○بخویش خواست کند جلوهیی به صبح ازل
○چو خواست آنکه جمال جمیل بنماید
○علی شد آینه، خیر الکلام قل و دل
○من از مفصل این نکته مجملی گفتم
○تو خود حدیث مفصل بخوان ازین مجمل
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیاا 7-9 آل عمران ، قسمت اول بخش ششم3⃣ در جاى ديگر درباره روياى پادشاه مصر و تعبير يوسف (عليه السلا
آیات 7-9 ، آل عمران، قسمت دوم
بخش اول
● سه نكته كه از توضيحات درباره معناى ((تأويل )) به دست آمده است
اول اينكه : تأويل داشتن آيه اى از آيات كه معناى آن برگشت كند به آن تأويل ، غير از اين است كه آيه اى متشابه باشد و به آيه محكمى برگشت داده شود.
دوم اينكه : تأويل اختصاص به آيات متشابه ندارد بلكه تمامى آيات قرآن تأويل دارد، پس همانطور كه آيات متشابه تأويل دارد، آيات محكم نيز تأويل دارد.
سوم اينكه : تأويل از مفاهيمى كه معنا و مدلول لفظى دارند نيست ، بلكه از امور خارجى و عينى است ، و اگر گفته مى شود كه آيات قرآن تأويل دارد در حقيقت وصف تاءويل ، صفت خود آيات نيست ، بلكه صفت متعلق آنها است ، كه اعمال انسانها و يا چيز ديگر است .
و اما اينكه گاهى كلمه ((تاءويل )) در معناى ((مخالف ظاهر لفظ)) استعمال مى شود، يك استعمال نوظهور است ، كه بعد از نزول قرآن پيدا شده ، و هيچ دليلى نداريم بر اين كه منظور قرآن مجيد هم از ((تأويل )) اين باشد، و وقتى مى فرمايد ((وابتغاء تأويله )) بگوييم منظورش از تأويل معناى مخالف ظاهر كلمه است ، همچنان كه هيچ دليلى نداريم بر اين كه آن معناى ديگرى كه براى تأويل كرده اند درست باشد، بلكه بيشتر آن معانى كه به زودى آنها را نقل مى كنيم معناهايى بدون دليل است .
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 42
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
□●یکی از دستورالعملهایی که آیتالله بهجت قدسسره برای شفای بیماران میفرمودند●□
□مریض پس از نماز صبح دو رکعت نماز حاجت بخواند و پس از آن سه مرتبه بگوید:
□اللَّهُمَ اشْفِنِي بِشِفَائِكَ، وَ دَاوِنِي بِدَوَائِكَ، وَ عَافِنِي [بِعَافِیَتِكَ] مِنْ بَلَائِكَ، فَإِنِّي عَبْدُكَ وَ ابْنُ عَبْدِكَ.□
خدایا، مرا به شفای خود شفا ده و به دوای خود دوا ده و از بلایت عافیتم بخش؛ چرا که من بندۀ تو و فرزند بندۀ توام.
□پس از آن یک بار بگوید:
«بِحُرْمَةِ الإمامِ الکاظِم علیهالسلام».
□●بهجتالدعا، ص٣۴٩●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#غدیریه6⃣ 🍀ولایت، تأویل قرآن🍀 □«سَلَامٌ عَلَىٰ إِلْ يَاسِينَ» (صافات/۱۳۰)□ 🍀فرات (کوفی) قال حدثنی
#غدیریه7⃣
🍀ولایت، تأویل قرآن🍀
□«وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ مِنَ الْمَاءِ بَشَرًا فَجَعَلَهُ نَسَبًا وَصِهْرًا» (فرقان/۵۴)□
🍀در روایت است که قال: نزلت فی النبی صلی الله علیه و آله و علی، زوج فاطمة علیا و هو ابن عمه و زوج ابنته کان نسبا و صهرا.
ثعلبی که از مفسرین و مشاهیر روات عامّه و اهل سنت است روایت نموده که «این آیه در شأن حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام نازل شدهاست که حضرت پیغمبر صلی الله علیه و آله تزویج فرمود او را دختر خود حضرت فاطمه علیهاالسلام را. پس فرمود: اگر خلق نشده بود علی بن ابی طالب هر آینه نبود برای فاطمه همسری»
□«وَإِنِّي لَغَفَّارٌ لِّمَن تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا ثُمَّ اهْتَدَىٰ» (طه/۸۲)□
🍀به روایات متواتره از فریقین، مراد از اهتدی، هدایت به ولایت اهلبیت علیهمالسلام است.
فرات کوفی به سندش از ابی جعفر علیهما السلام روایت کرده است که: فی قول الله تعالی و انِی لغفارٌ لمن تاب و امن و عمل صالحا ثم اهتدی قال الی ولایتنا.
#ح_م
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#غدیریه7⃣ 🍀ولایت، تأویل قرآن🍀 □«وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ مِنَ الْمَاءِ بَشَرًا فَجَعَلَهُ نَسَبًا وَص
#غدیریه8⃣
🍀ولایت، تأویل قرآن🍀
□«عَمَّ يَتَسَاءَلُونَ عَنِ النَّبَإِ الْعَظِيمِ الَّذِي هُمْ فِيهِ مُخْتَلِفُونَ» (نباء/۱تا۳)□
🍀ولایت نباء عظیم است.
در تفسیر کنز الدقائق از عیون الاخبار حدیث است که حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله به حضرت علی علیه السلام فزمود: یا علی أنت حجةالله و أنت بابالله و أنت الطریق الی الله و أنت النباء العظیم و أنت الصراط المستقیم و أنت المثل الاعلی.
□«فَأَوْحَىٰ إِلَىٰ عَبْدِهِ مَا أَوْحَىٰ» (نجم/۱۰)□
🍀«ما اوحی» حقیقت ولایت مرتضویه است.
□«لَقَدْ رَأَىٰ مِنْ آيَاتِ رَبِّهِ الْكُبْرَى» (نجم/۱۸)□
🍀ولایت علوی آیت اکبر الهی است.
□«وَقِفُوهُمْ إِنَّهُم مَّسْئُولُونَ» (صافات/۲۴)□
🍀«قال عن ولایة علی بن ابی طالب»
و آخر دعوانا ان الحمدلله و رب العالمین.
#ح_م