#فرازی_از_مناجات_شعبانیه
□اِلـهی فَلَكَ اَسْئَلُ وَاِلَيْكَ اَبْتَهِلُ وَاَرْغَبُ،
وَاَسْئَلُكَ اَنْ تُصَلِّیَ عَلي مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاَنْ تَجْعَلَنی مِمَّنْ يُديمُ ذِكَرَكَ وَلايَنْقُضُ عَهْدَكَ، وَلايَغْفُلُ عَنْ شُكْرِكَ، وَلا يَسْتَخِفُّ بِاَمْرِكَ،
□خدايا! پس از تو درخواست میكنم و به پيشگاهت زاری نموده و رغبت میورزم، و از تو میخواهم كه بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستی، و مرا از كسانی قرار دهی كه دائم در حال ذکر تو هستند و هرگز پيمانت را نمیشكنند و از شکرت غافل نمیشوند و امر تو را سبک نمیشمارند.
#یاعلی
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات242-228 بقره قسمت پنجم
بخش ششم1⃣
● در قرآن ، مراد از تعقل ادراك توأم با سلامت فطرت است ، نه تعقل تحت تأثير غرائز و اميال نفسانى
و خداى عزوجل هم ، كلام خود را بر همين اساس ادا نموده و عقل را به نيروئى تعريف كرده كه انسان در دينش از آن بهره مند شود، و به وسيله آن راه را به سوى حقائق معارف و اعمال صالحه پيدا نموده و پيش بگيرد، پس اگر عقل انسان در چنين مجرائى قرار نگيرد، و قلمرو علمش به چهار ديوار خير و شرهاى دنيوى محدود گردد، ديگر عقل ناميده نمى شود، همچنانكه قرآن كريم از خود چنين انسانهائى حكايت مى كند كه در قيامت ميگويند: ((لو كنا نسمع او نعقل ما كنا فى اصحاب السعير)) اگر ما مى شنيديم و تعقل مى كرديم ديگر از دوزخيان نمى بوديم .
و نيز فرموده : ((افلم يسيروا فى الارض فتكون لهم قلوب يعقلون بها، او آذان يسمعون بها فانها لا تعمى الابصار و لكن تعمى القلوب التى فى الصدور)) چرا در زمين سير نكردند تا داراى دلهائى شوند كه با آن تعقل كنند، و يا گوش هائى كه با آن بشنوند؟ آخر تاريك شدن چشم سر، كورى نيست ، اين چشم دل است كه كور مى شود، دلهائى كه در سينه ها است .
پس اين آيات همانطور كه ملاحظه گرديد كلمه عقل را در علمى استعمال كرده كه انسان خودش بدون كمك ديگران به آن دست يابد، و كلمه سمع را در علمى بكار برده كه انسان به كمك ديگران آن را به دست مى آورد، البته با سلامت فطرت در هر دو براى اينكه مى فرمايد آن عقل ، عقلى است كه با دل روشن توأم باشد نه با دل كور.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
#سوال | زیاد مرتکب معاصی میشوم و هرچه تلاش میکنم، موفق نمیشوم.
#جواب: بسمهتعالی، نقل شده از أحدالحُسَینَین (یعنی حسین خلیلی و نوری) که برای این مقصود، حمد و سوره، اهدا شود برای مدفونین از مؤمنین و مؤمنات در مشاهد ثمانیه مشرَّفه:
«حرمین شریفین» (مکه و مدینه)، «نجف اشرف»، «کربلای مشرّفه»، و «الکاظمیةالمشرَّفه» و «سامراءالمشرّفه» و «المشهد الرضوی المشرَّف» و «قم المشرَّفه» و حمد و سوره برای مدفونین در سائر مشاهد مشرَّفه.
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●بلاهایی که از روی نادانی، خودمان بر سر خودمان میآوریم●■
■●در این که هیچ کس دشمن خودش نیست و هر فردی دوست خودش میباشد تردیدی نیست، زیرا که حبّ ذات، غریزی انسان است. هر کوششی که انسان میکند به سود خود و به منظور تحصیل سعادت میکند، نه برای زیان و بدبختی.
●دشمن به دشمن آن نپسندد که بیخرد
●با نفس خود کند به مراد و هوای خویش
■●انسان اگر بشنود یک نفر خودش را عمدا از بام پرت کرد یا در آتش انداخت یا چاقو را برداشت بیجهت سر و صورت و اندام خودش را زخمی نمود، تعجب میکند و میگوید شخص عاقل این کارها را نمیکند، در صورتی که اگر درست و از روی بصیرت در روش زندگی که غالب مردم انتخاب کردهاند دقت کنیم میبینیم کارهایی میکنند و سخنانی میگویند که ضررش برای خودشان از چاقو خوردن و توی آتش رفتن بیشتر است اما نمیفهمند.
□●استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج۲ ص۳۶-۳۵●□
#گزیده_کتاب
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●قرائت دعای جوشن کبیر در شب اول ماه رمضان طبق حدیث امیرالمومنین(علیه السلام)●□
#علیرضا_پناهیان| امیرالمؤمنین(علیه السلام): جبرائیل در یکی از جنگها بر رسول خدا(صلی الله علیه وآله) نازل شد و گفت: خداوند به تو سلام میرساند و میفرماید: "....هر كس با نيّت خالص، دعای #جوشن کبیر را در #آغاز ماه رمضان بخواند، خداوند متعال، شب قدر را روزىِ او میكند و برايش هفتاد هزار فرشته میآفريند كه خدا را تسبيح میگويند و تقديس میكنند و پاداش آنان را براى او قرار میدهد.
□●اى محمّد! هر كس اين دعا را بخواند، ميان او و خداى متعال، حجابى نمیماند و از خداوند، چيزى درخواست نمیكند، مگر آن كه خدا آن را به وى عطا مىكند ...
□●(مصباح کفعمی، ص۳۳۲ و مفاتیح الجنان، توضیحات پیش از متن دعای جوشن کبیر.)●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●اگر بخواهید بی خوف و هراس در مقابل باطل بایستید و از حق دفاع کنید و ابرقدرتان و سلاح های پیشرفته آنان و شیاطین و توطئه های آنان در روح شما اثر نگذارد و شما را از میدان به در نکند خود را به ساده زیستن عادت دهید و از تعلق قلب به مال و منال و جاه و مقام بپرهیزید .
□●مردان بزرگ که خدمت های بزرگ برای ملت های خود کرده اند اکثر ساده زیست و بی علاقه به زخارف دنیا بوده اند.
□●صحیفه نور،جلد ۱۹،صفحه ۱۱
پیام امام خمینی(ره) به مناسبت گشایش دومین دوره مجلس شورای اسلامی
مورخ: ۱۳۶۳/۰۳/۰۷●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○اصل رسیدن و وصول به حق از ناحیه خلق را سفر اول گویند. وقتی به حق رسید و رنگ و بویی از حق پیدا کرد، از از آن به بعد در اوصاف الهیه اعم جمالی و جلالی به مسافرت می پردازد با اوصاف و اسمای الهی حشر پیدا می کند تا مظهر آن اسم بشود.
□○این ها اول سفر از خلق به حق می کنند که آثار وجودی را می بینند و پی به مؤثر و صاحب آثار می برند. این سفرها در مورد پیامبر و ایمه اطهار راه ندارد این مربوط به ضعیف العقول هاست نمی توانند حق را به واسطه حق بشناسند به واسطه آثار پی به او می برند.
□○پیامبر در جواب سوال سایل که چگونه خدا را شناختی؟ حتی نمی گوید من خدا را به خدا شناختم می فرماید: من اشیا را با خدا شناختم چون سایل می پرسد به چه چیز خدا راشناختی؟ جواب مطابق سوال است: ما به واسطه آن مؤثر و حق، خدا را شناختیم.
#شرح_دروس_معرفت_نفس
#جلسه_ی_شصت_و_ششم
#علامه_حسنزاده
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●اعمال شب اوّل ماه مبارک رمضان●■
■۱- استهلال: یعنى جستجوى هلال ماه و بعضى استهلال این ماه را واجب دانستهاند
■۲- خواندن دعاهای روئیت هلال (به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
■۳- غسل؛ که هر کسی در شب اوّل ماه رمضان غسل کند تا ماه رمضان آینده خارش بدن به او نرسد. و نیز غسل کند در نهر جاری و همچنین ۳۰ کف آب بر سر بریزد تا ماه رمضان آینده با طهارت معنوى باشد.
■۴- زیارت امام حسین علیه السّلام که گناهانش ریخته شود و ثواب حجّاج و عمرهگزاران آن سال را دریابد.
■۵- دو رکعت نماز بگزارد و در هر رکعت بخواند:
■سوره «حمد» و سوره «انعام»
■و از خدا بخواهد تا او را کفایت کند و از دردها و آنچه میترسد نگهداری کند.
■۶- بعد از نماز مغرب دستها را بلند کند و بخواند دعای وارده از امام جواد علیه السّلام را:
اللَّهُمَّ یَا مَنْ یَمْلِکُ التَّدْبِیرَ وَ هُوَ عَلى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ یَا مَنْ ....
■۷- خواندن دعای دیگری از امام صادق عليه السّلام:
■اللَّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ مُنَزِّلَ الْقُرْآنِ هَذَا شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَ أَنْزَلْتَ فِیهِ آیَاتٍ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا صِیَامَهُ وَ أَعِنَّا عَلَى قِیَامِهِ اللَّهُمَّ سَلِّمْهُ لَنَا وَ سَلِّمْنَا فِیهِ وَ تَسَلَّمْهُ مِنَّا فِی یُسْرٍ مِنْکَ وَ مُعَافَاةٍ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِیمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَکِیمِ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ مِنَ الْقَضَاءِ الَّذِی لَا یُرَدُّ وَ لَا یُبَدَّلُ أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ لِی فِی عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ عَلَیَّ مِنَ الرِّزْقِ الْحَلَالِ.
■۸- خواندن دعایی از رسول اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم:
■اللَّهُمَّ إِنَّهُ قَدْ دَخَلَ شَهْرُ رَمَضَانَ اللَّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ الَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَ جَعَلْتَهُ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ اللَّهُمَّ فَبَارِکْ لَنَا فِی شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أَعِنَّا عَلَى صِیَامِهِ وَ صَلَوَاتِهِ وَ تَقَبَّلْهُ مِنَّا.
■۹- دعایی که پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم در شب اوّل ماه رمضان میخواندند:
■الْحَمْدُلِلَّهِ الَّذِی أَکْرَمَنَا بِکَ أَیُّهَا الشَّهْرُ الْمُبَارَکُ اللَّهُمَّ فَقَوِّنَا عَلَى صِیَامِنَا وَ قِیَامِنَا وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا وَ انْصُرْنا عَلَى الْقَوْمِ الْکافِرِینَ اللَّهُمَّ أَنْتَ الْوَاحِدُ فَلَا وَلَدَ لَکَ وَ أَنْتَ الصَّمَدُ فَلَا شِبْهَ لَکَ وَ أَنْتَ الْعَزِیزُ فَلَا یُعِزُّکَ شَیْءٌ وَ أَنْتَ الْغَنِیُّ وَ أَنَا الْفَقِیرُ وَ أَنْتَ الْمَوْلَى وَ أَنَا الْعَبْدُ وَ أَنْتَ الْغَفُورُ وَ أَنَا الْمُذْنِبُ وَ أَنْتَ الرَّحِیمُ وَ أَنَا الْمُخْطِئُ وَ أَنْتَ الْخَالِقُ وَ أَنَا الْمَخْلُوقُ وَ أَنْتَ الْحَیُّ وَ أَنَا الْمَیِّتُ أَسْأَلُکَ بِرَحْمَتِکَ أَنْ تَغْفِرَ لِی وَ تَرْحَمَنِی وَ تَجَاوَزَ عَنِّی إِنَّکَ عَلى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ.
■۱۰- خواندن دعای جوشن کبیر
■۱۱- خواندن دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه:
■الْحَمْدُ لِلّهِ الّذِی هَدَانَا لِحَمْدِهِ، وَ جَعَلَنَامِنْ أَهْلِهِ لِنَکُونَ لِإِحْسَانِهِ .........
■۱۲- شروع کند به خواندن نمازهای مستحبّی (هزار رکعت)
■۱۳- خواندن دعای امام صادق علیه السلام که در شب آخر ماه شعبان هم خوانده شد.
□اللَّهُمَّ إِنَّ هَذَا الشَّهْرَ الْمُبَارَکَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ وَ جُعِلَ ....
■۱۴- چون ماه رمضان شروع شود سزاوار است تکثیر تلاوت قرآن.
■برای اعمال بیشتر شب اول ماه رمضان و خواندن کامل دعاهای وارده به مفاتیح الجنان مراجعه فرمائید.
#مراقبات_ماه_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei