□○چندین بار بخوانیم○□
□در حقيقت ارزش محب به اندازه ی ارزش و قيمت محبوب اوست.
□اگر محبوب بی انتها بود، محب نيز بی انتها می شود؛
□و اگر محبوب نيز محدود بود محب نيز محدود و مقيد خواهد بود
□لذا انسان به هر چه روی آورد همان ميشود.
□گاهی انسان به يك تسبيح آنچنان خو ميكند كه اگر جلوی همين شخص قرآن را بی حرمتی كنند آب از آب تكان نمی خورد و معلوم ميشود ارزش او به اندازه ی همين يك تسبيح است كه در روايات فرمودند:
#قيمة_كل_امره_ما_يحسنه"
□○شرح انسان كامل از ديدگاه نهج البلاغه
استاد صمدی آملی○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●اراده صمیمانه ملت●■
■این اشخاص فاسد در اطراف کشورتان مشغول به توطئه هستند و وظیفه خود مردم است که توطئه آنها را خنثی کنند. البته آن اراده صمیمانه ای که ملت ما دارد و با عزم جزمی که جوان های ما دارند، توطئه ها همه خنثی و همه توطئه گرها دفن خواهند شد، لکن ممکن است که توطئه ها اسباب تأخیر بشوند و باید هوشیارانه از آن جلوگیری کرد.
■●صحیفه نور، جلد ۱۱، ۲۴۳
بیانات امام خمینی(ره) در جمع گروهی از اهالی مشهد و شهرستانهای دیگر
مورخ: ۱۳۵۸/۱۰/۲۰●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️شادی روح علامه طباطبایی(ره) #صلوات
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 242-228 بقره قسمت هشتم بخش اول4⃣ ● موقعيت زن در بين کلدانیان ، آشوریان ، رومیان و یونانیان قدی
آیات 242-228 بقره قسمت هشتم
بخش اول4⃣
و وقتى مردى از اين اقوام يقين مى كرد كه عقيم است و هرگز بچه دار نمى شود، دست به دامن يكى از نزديكان خود از قبيل : برادر و برادر زاده مى شد، و او رابه بستر همسر خود مى برد تا با او جماع كند، و از اين جماع فرزندى حاصل شده ، و او آن فرزند را فرزند خود بخواند و خاندان او باقى بماند.
مساله ازدواج و طلاق نيز در يونان و روم نزديك به هم بود، در هر دو قوم تعدد زوجات جائز بود، اما در يونان اگر زن از يكى بيشتر مى شد يكى از آن زنان ، زن قانونى و رسمى بود و بقيه غير رسمى .
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 402
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت هشتم
بخش دوم1⃣
●وضع زن در عرب و محیط زندگی اعراب
(آن محيطى كه قرآن در آن نازل شد)
عرب از همان زمانهاى قديم در شبه جزيره عربستان زندگى مى كرد، سرزمينى بى آب و علف و خشك و سوزان ، و بيشتر سكنه اين سرزمين ، از قبائل صحرانشين و دور از تمدن بودند، و زندگيشان با غارت و شبيخون ، اداره مى شد، عرب از يك سو، يعنى از طرف شمال شرقى به ايران و از طرف شمال به روم و از ناحيه جنوب به شهرهاى حبشه و از طرف غرب به مصر و سودان متصل بودند، و به همين جهت عمده رسومشان رسوم توحش بود، كه در بين آن رسوم ، احيانا اثرى از عادات روم و ايران و هند و مصر قديم هم ديده مى شد.
عرب براى زن نه استقلالى در زندگى قائل بود و نه حرمت و شرافتى ، بله حرمتى كه قائل بود براى بيت و خاندان بود، زنان در عرب ارث نمى بردند، و تعدد زوجات آن هم بدون حدى معين ، جائز بود، همچنان كه در يهود نيز چنين است ، و همچنين در مساله طلاق براى زن اختياری قائل نبود، و دختران را زنده به گور مى كرد، اولين قبيله اى كه دست به چنين جنايتى زد، قبيله بنوتميم بود،
و به خاطر پيشامدى بود كه در آن قبيله رخ داد، و آن اين بود كه با نعمان بن منذر جنگ كردند، و عده اى از دخترانشان اسير شدند كه داستانشان معروف است ، و از شدت خشم تصميم گرفتند دختران خود را خود به قتل برسانند، و زنده دفن كنند و اين رسم ناپسند به تدريج در قبائل ديگر عرب نيز معمول گرديد، و عرب هرگاه دخترى برايش متولد مى شد به فال بد گرفته و داشتن چنين فرزندى را ننگ مى دانست بطورى كه قرآن مى فرمايد:
((يتوارى من القوم من سوء ما بشربه ))، يعنى پدر دختر از شنيدن خبر ولادت دخترش خود را از مردم پنهان مى كرد و بر عكس هر چه بيشتر داراى پسر مى شد (هر چند پسر خوانده ) خوشحال تر مى گرديد، و حتى بچه زن شوهردارى را كه با او زنا كرده بود، به خود ملحق مى كرد و چه بسا اتفاق مى افتاد كه سران قوم و زورمندان ، بر سر يك پسرى كه با مادرش زنا كرده بودند نزاع مى كردند، و هر يك آن پسر را براى خود ادعا مى نمودند.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
■●آیتالله بهجت رحمهالله در پاسخ به کسانی که دستورالعملی برای سیروسلوک میخواستند، میفرمودند: «هر روز نصف صفحه از کتاب #معراج_السعاده را بخوانید و بدان عمل کنید، بعد از یک سال در خود تغییر را احساس میکنید».
■●حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله به حضرت فاطمه صلواتاللّهعلیها فرمودند که «از برای زنان چه چیزی بهتر است؟». عرض کرد که «اینکه هیچ مردی را نبیند و هیچ مردی هم او را نبیند». پس فاطمه را به سینه خود چسبانید.
■●... روزی حضرت پیغمبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند که «هر که اطاعت زن خود را کند، خدای ـ تعالی ـ او را سرنگون به جهنم اندازد». عرض کردند که «در چه چیز اطاعت کند؟». فرمودند: «در اینکه از شوهر خود خواهش کند که به حمامها و عروسیها و عیدگاهها و عزاها برود و جامه های نازک بپوشد و شوهر راضی شود و او را اذن دهد».
■●... و مخفی نماند که صفت غیرت اگرچه خوب و در نظر شرع و عقل مستحسن (نیکو) و مرغوب است، اما باید که به حد افراط نرسد و آدمی به نحوی نشود که بیسبب به اهل خود بدگمان [شود] و بر ایشان تنگ بگیرد و درصدد تجسّس باطن ایشان برآید.
■●(معراج السعادة، ص۲۲۱ و ۲۲۲ و ۲۲۳)●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●وسوسه شیطان●□
#استاد_علی_صفایی_حائری:
□●شيطان به اندازهى ارزش نعمتها، در آنها وسوسه دارد و تو مىتوانى در هر كارى از مقدار وسوسهى شيطان، ارزش و اهميت آن را حدس بزنى؛ كه من تجربه كردهام و شاهد اين وسوسهها بودهام و ديدهام، چه بسيار كسانى كه از راه بازگشتند و نور چشم شيطان شدند.
□●و باز هم ديدهام كه پس از برگشت، حتّى در دنياىشان حاصلى به دست نياوردند و به جايى نرسيدند؛ «وَكانَ عاقِبَةُ أَمْرِها خُسْراً». (١)
□●خيال نكن كه اين وسوسهها و يا مزاحمتها، كمرنگ و محدود باشد؛ كه از شيطان و از نفس و از دوستان و از دشمنان مايه مىگيرد و همه براى جهنّم تو هيزم جمع مىكنند و تو بايد از خدا بخواهى كه از تمامى اين آتشها نجاتت بدهد، كه او بر آنچه بخواهد، تواناست؛ «فَعّالٌ لِما يُريد». (٢)
□●نامه های بلوغ، صفحه ۱۳●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●استاد صمدی حفظه الله●■
■هر چه همت انسان، چه در امور دنیا و چه در امور آخرت از پراکندگی در آید و به وحدت میل پیدا کند، موفقیتش بیش تر است
■حتی در امور معنوی هم نباید انسان پراکندگی داشته باشد مثلا پراکندگی در مطالعه که امروز یک کتاب و فردا کتابی دیگر را مطالعه کند، شخص را گرفتار می کند.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□تفسیر المیزان از آیات (۳و ۴) سوره توحید□
#بیان_اینکه:
#نزائيدن، زاده نشدن و #كفو نداشتن خدا #فرع بر #صمد بودن و يگانگى او در #ذات و #صفات و #افعال است.
@mohamad_hosein_tabatabaei