■●پاداش عبادات●■
■چقدر نمازی که حمد خدایش را بکند لذیذ و پاک است، آیا این بابِ مزاج نیست؟ به هنگام نماز با صاحبش تماس می گیرد، آیا جا دارد که از بابت آن مزد بخواهد؟ آیا هیچ مزدی بهتر از نماز می شود تصور کرد؟
■از الان تا پنجاه روز دیگر قرار می گذاریم که یک چیزی بنویسید که بتواند مزد نماز باشد و از خود نماز بهتر باشد. لابد مزد، باید بهتر از خودِ کار باشد... برای روزه هم همین طور. برای دست سر یتیم کشیدن چیزی را پیدا کن که از آن بهتر و مزد آن باشد...
■گفت پس چرا آدمی به هنگام عبادت کُره دارد؟ گفت چون نمی داند که چه کاره است. خیال می کند خداوند کار شاقی بر عهده اش گذاشته است. لذا با خُلق تنگ می رود و می دانید که خلق تنگ قرب نمی آورد.
■●(طوبای محبت، برگرفته از سخنان عارف بالله مرحوم حاج محمد اسماعیل دولابی، جلد سه، صفحه ۱۶۱ و ۱۶۲)●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
#عزیزمن!
□هرگاه دلت به التهاب آمد بدان که جانت چیزی را طلب میکند چنانکه وقتی بچه به التهاب در میآید و گریه میکند معلوم است که چیزی میخواهد و تا آن چیز را به دست نیاورد آرام نمیشود
□بسیاری از افراد اینگونه مواقع که دلشان میگیرد سعی میکنند به هر طریق ممکنی خود را از غم و اندوهی که نصیبشان شده برهانند...
□ممکن است با رفتن به یک باغ و پارک و یا رفتن به خانه دوست و آشنایی آن درد به نوعی تسکین یابد. اما مطمئن باشید که هرگز از این طریق دلتان آرام نخواهد شد. در این حال، دل زمانی آرام میگیرد که به ملکوت عالم اتصال یابد
□بدانکه تمام برکات نیز در قبض است نه در #بسط تا به #قبض نیفتادید چیزی از ملکوت عالم نمیگیرید...
□پس اولا وجود درد و فراهم آمدن قبض در نهاد آدمی لازم است. ثانیا اینکه بتوان از این درد و قبض ایجاد شده نهایت استفاده را کرده و خود را به ملکوت عالم اتصال داد
□نه این که با کارهای... پیش پا افتادهای، نفس را از نیاز و احتیاج ذاتی خود به حقائق عالم، غافل ساخته و او را به امور مادون انصراف دهیم که احساس راحتی کند و خیال کند از غم در آمده است.
#یاعلی
#استاد_صمدی_آملی
□○(شرح دروس معرفت نفس، ج۲، ص۱۶۸)○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت چهارم
بخش هشتم1⃣
فَإِنْ خِفْتُمْ فَرِجَالاً أَوْ رُكْبَاناً ...
● نماز از واجباتى است كه در هيچ حالتى ساقط نمى شود
اين جمله شرطيه ، عطف است بر جمله قبل و دلالت دارد بر شرطى كه حذف شده ، و معنايش اين است كه اگر نترسيديد محافظت بكنيد، و اما اگر ترسيديد اين محافظت را با مقدار امكانات خود تقدير كنيد، و به همان مقدار نماز بخوانيد، چه در حال پياده (كه ايستاده باشيد، يا در راه باشيد) و چه در حال سواره و كلمه ((رجال )) جمع رجل (مرد) نيست ، بلكه جمع راجل (پياده ) است ، و كلمه ((ركبان )) جمع راكب است ، و اين قسم نماز، همان نماز خوف است .
حرف ((فا)) در جمله : ((فاذا امنتم )) فاى تفريع است ، و معناى جمله را چنين مى كند: حال كه گفتيم محافظت بر نمازها امرى است كه در هيچ شرايطى ساقط نمى شود، بلكه اگر ترسى در كارتان نبود و توانستيد نماز را حفظ كنيد واجب است بكنيد و اگر محافظت بر نماز برايتان دشوار شد هر قدر ممكن بود محافظت كنيد، پس بايد هر وقت آن ترس از بين رفت و دو - باره امنيت پيدا كرديد مجددا در محافظت نماز بكوشيد، و خدا را بياد آوريد)).
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 370
حرف ((كاف )) در جمله ((كما علمكم ...)) كاف تشبيه است ، و جمله : ((ما لم تكونوا تعلمون )) از قبيل به كار بردن عام در مورد استعمال خاص است ، تا دلالت كند بر منت هاى بسيارى كه خدا از نعمت هاى بسيار و از تعليم بر مردم دارد وگرنه جاداشت بفرمايد: ((و چون امنيت يافتيد خدا را همانطور كه قبلا در مورد نماز خوف ، تعليمتان داد بياد آوريد، ولى اينطور نفرمود، بلكه تعليم را عموميت داد،
و فرمود: خدا را همانطور كه چيزهائى به شما تعليم داد كه نمى دانستيد بياد بياوريد و اين تعبير براى آن بود كه بر امتنان بر همه نعمت ها و تعليم ها دلالت كند و بنابراين معناى آيه چنين مى شود پس خدا را آنچنان بياد آوريد كه ياد آوريتان مساوى و برابر با اين نعمت باشد، كه نماز در حال امن و در حال خوف و نيز همه شرايع دين رابه شما تعليم كرد.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#قدرت_علمی
□●نقل است که برخی دانشمندان اروپایی مقیم ایران(که گویا فارسی می فهمیدند و در علوم اجتماعی و فلسفه متخصص بودند) آوازه علمی حضرت علامه را شنیده و علاقه داشتند ایشان را زیارت کنند. در قم به دنبال نشانی ایشان، به کلاس درسی وارد می شوند و می بینند که آقایی بالای مجلس است و فلسفه درس می دهد. آنها هم نشستند و گوش کردند.
□●استاد موضوعی را مطرح کردند و با براهینی آنرا اثبات نمودند و به شاگردان فرمودند: « پذیرفتید؟» همه پاسخ دادند: بله، فرمودند:« اشتباه کردید، چون اینطور نیست!» و دوباره برهان آوردند و اثبات مسئله را رد کردند و باز فرمودند:« پذیرفتید؟» همه پاسخ دادند: بله. باز فرمودند:« اشتباه کردید ...» و این موضوع را چند بار اثبات و هر اثبات را چند بار با براهین قوی رد کردند تا در نهایت پاسخ اصلی را دادند و درس به پایان رسید.
□●آن دانشمندان پرسیدند: ایشان علامه طباطبایی بودند؟ شاگردان گفتند: خیر، ایشان تازه شاگرد فلسفه ایشان، علامه جعفری بودند!
□●ناگفته هایی از علامه طباطبایی●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□استعداد انسانی خودتان را در مسیر الهی و قرآن و عترت، به فعلیت انسانی برسید
□انسان قرآنی بشوید،انسانی بشوید که همشکل حضرت بقیة الله عجل الله تعالی فرجه شریف بشوید
□به زبان حرف زدن راحت است ، در مقام ظاهری بیان کردن راحت است اما آن نهادِ آدم و آن سِرِّ آدم با سِرِّ ولایت محشور باشد آن حساب دیگری دارد.
□●بیانات استاد صمدی آملی حفظه الله●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل #دولابی○□
□○در عصبانیّت عبادت هم نکنید و نماز نخوانید که غضب، ملائکه را دور میکند. وقتی سرد و خنک شویم، جهنّم هم دور میشود.
□○اجنّه خیلی قوی هستند. اَلغَضَبُ ضَربٌ مِن الجُنُونِ: غضب شعبهای از جنون است. لذا فرد در حال غضب نیروی فوقالعادهای پیدا میکند.
□○مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب○□
@mohamad_hosein_tabatabaei