□○عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل #دولابی○□
□○در عصبانیّت عبادت هم نکنید و نماز نخوانید که غضب، ملائکه را دور میکند. وقتی سرد و خنک شویم، جهنّم هم دور میشود.
□○اجنّه خیلی قوی هستند. اَلغَضَبُ ضَربٌ مِن الجُنُونِ: غضب شعبهای از جنون است. لذا فرد در حال غضب نیروی فوقالعادهای پیدا میکند.
□○مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□سکوت با تزکیه نفس برکت دارد :□
□بعضی خیلی ساکتند واین سکوت اگر از روی تزکیه نفس باشد خیلی برکت دارد، چون این سکوت دهن بستن است و دل را باز می کند و سِرّ آدم به حرف در می آید
□برخلاف باز بودن دهن به خصوص که نعوذبالله اگر از روی هرزگی و یاوه گویی باشد چه در خوراکش و چه در گفتارش که روح او هم هرزه می شود،
☑️از همین رو فرمودند اول اندیشه وانگهی گفتار، چانه چنین آدمی را عقل می گرداند.
#شرح_فصوص_الحکم | ج۱،ص۵۲۳
#علامه_حسنزاده_آملی
@mohamad_hosein_tabatabaei
#آیت_الله_جوادی_آملی :
■●اهل بیت (علیهم السلام) و دین سرمایه های اصلی ما هستند●■
■آمریکا که امروز ادعای سلطه بر جهان را دارد فاقد تاریخ و فرهنگ ریشه دار است اما سرزمین ما سرزمین فارابی ها، بوعلی ها و ابوریحان هاست؛ ایران یک کشور فرهنگی به تمام معناست، این کشور نسخ خطی فراوانی داشت که به غارت رفت که اکنون بسیاری از آنها در کتابخانه های غرب است لذا مهمترین وظیفه شما حفظ این سرمایه ملی است.
■باید توجه داشته باشید که آنچه این کشور را حفظ کرده و حفظ خواهد کرد «دین» است، پرچم سه رنگ کشور همواره برای ما محترم است اما این پرچم توان آن را ندارد که به تنهایی خود را حفظ کند، در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم که پرچم یا حسین(علیه السلام) و یا زهرا(سلام الله علیها) هم خود و هم این پرچم سه رنگ را حفظ کرد لذا اهل بیت علیهم السلام و دین سرمایه های اصلی ما هستند که تمام سرمایه های دیگر در سایه آنها حفظ می شوند در نتیجه اولین وظیفه شما حفظ آثار تشیع است.
■●دیدار رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ۹۷/۲/۱۵●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
□مؤسسه فرهنگی هنری الهی قمشه ای از تاریخ ۹۷/۲/۱۲ لغایت ۹۷/۲/۲۲ با شرکت در غرفه انتشارات سخن (سالن شبستان، راهرو ۳۱، غرفه ۳) در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، واقع در مصلای تهران، آثار صوتی و تصویری استاد حسین الهی قمشه ای را عرضه می کند. نمایشگاه از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب دایر است.
#سحر_خیزی:
□○ملا حسین قلی همدانی (قدس سره) می فرمودند که :
□سالک باید که در شبانه روزی یک ساعت از میزان خواب طبی کم بکند ، میزان خواب طبی را هفت ساعت می فرمودند که بنابراین خواب سالک در شبانه روزی باید شش ساعت باشد ولی وقتش را به نحوی قرار بدهد که اواخر شب بیدار باشد،
□چرا که می فرمودند کسانی که از مقامات دین به جایی رسیده اند ، همه شان از شب خیزها بوده اند ، از غیر آنها دیده نشده است.
#مرحوم_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
#رساله_لقاء_الله_ص_۱۱۲
@mohamad_hosein_tabatabaei
#باید_اهل_سحر_باشیم :
■●️خرمنها همان حقائق ملکوتيه هستند که آنها را نيمه شبها به انسان میدهند. در ابتدای راه انسان فقط نصف شب حقايق را می گيرد اما وقتی مقداری زحمت کشيد و در مسير انسانی به حرکت درآمد، روز و شب و ديگر ابعاد نظام عالم شکارگاه او می شود،
■●بدين ترتيب انسان شکارچی عالم می گردد و قوة عاقلة او دامِ شکارش می شود نه اينکه خود، شکارِ عالم شود.
●در ايـن لای و لـجنها و در ايـن ويرانه گلخنها
●شد از يـاد تو آن ريحـان و روح و بـاغ و گلشنها
■●بايد اهل سحر باشيم. به قول حضرت استاد: «الهی آنکه سحر ندارد از خود خبر ندارد» آری بی سحران بيخبرانند، هم از خود، هم از نظام هستی و هم از خدای عالم.
■●️عزيز من! امشب را سعی کن تا صبح بيدار باشی. تنهايی بسيار لذت دارد، به خصوص تنهايی در تاريکی را لذتی ديگر است.
■●تاريکی و تنهايی و سکوت، قيامت انسان را بر می انگيزانند و انسان به دردش می رسد. سحرگاهان در کوی حقيقت دلدارت بنشين و آنجا را محراب عبادت و نشيمن گاه خود قرار بده. تمام اجتماع را بايد فدای لذت سحر کنی.
■●سحرگاه بايد از «غير» دست کشی و به حقيقت نفس خويش بپردازی.
#استاد_صمدی_آملی
#شرح_مراتب_طهارت
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●انسان كامل قطب عالم امكان و قلب جهان خلقت●□
□●دومين دليل اعتقاد عارفان به وجود حضرت مهدی ارواحنافداه اين است كه #انسان_كامل قطب عالم امكان است.
□●به تعبيری می توان گفت از ديدگاه عارفان تمامی عالم به يك انسان می ماند. چنانكه گفته اند؛ ( جهان انسان شد و انسان جهانی) درواقع عالم كبير و عالم صغير و به تعبير ديگر انسان كبير و انسان صغير همانند يكديگرند. هرآنچه در عالم خارج و آفاق وجود دارد يك جا در انسان جمع است و اين دو مطابق همند و همه مراتب وجود و عوالم، اعمّ از جبروت، ملكوت و ناسوت، در وجود انسان نمونه ای دارد.
□●از اين رو عارفی كه تمام جهان خلقت را به منزله يك انسان می داند، انسان كامل را قلب اين پيكر انسانی گسترده می بيند. انسان كامل در كلّ جهان خلقت به منزله دل در وجود يك انسان است و همان طور كه دل كانون وجود انسان است، انسان كامل نيز قطب و كانون جهان آفرينش است؛ همان گونه كه انسان بدون قلب وجود ندارد، عالم بدون انسان كامل نيز قابل تصوّر نيست؛ و همان طور كه انسانی با چند دل وجود ندارد، در انسان كبير هم كه عالم خلقت است بيش از يك انسان كامل نمی تواند وجود داشته باشد.
□●انسان كامل منحصر به فرد است و قلب عالم امكان يكی است. عالم دو قطب ندارد. حتّی زمانی كه چند تن از ائمّه معصومين صلوات الله عليهم اجمعين در كنار يكديگر زندگی می كرده اند، در زمان واحد تنها يكی از ايشان می توانست قطب عالم امكان و قلب هستی باشد. امروز قلب عالم هستی وجود مقدّس حضرت مهدی اواحنافداه است.
#یاعلی
□● #جان_جهان، صفحه ٧٢ و ٧٣●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 242-228 بقره قسمت چهارم بخش هشتم1⃣ فَإِنْ خِفْتُمْ فَرِجَالاً أَوْ رُكْبَاناً ... ● نماز
آیات 242-228 بقره قسمت چهارم
بخش هشتم2⃣
وَ الَّذِينَ يُتَوَفَّوْنَ مِنكمْ وَ يَذَرُونَ أَزْوَجاً وَصِيَّةً لاَزْوَجِهِم
كلمه ((وصية )) در اينجا مفعول مطلقى است براى فعلى تقديرى ، و تقدير آيه ((ليواصوا وصية )) است ، و اينكه كلمه ((حول )) را با الف و لام تعريف كرده خالى از دلالت بر اين نيست كه آيه شريفه قبل از تشريع عده وفات يعنى چهار ماه و ده روز نازل شده چون زنان عرب جاهليت ، بعد از مرگ شوهران خود يك سال تمام در خانه مى نشستند، يعنى شوهر نمى كردند، و اين آيه شريفه سفارش مى كند به مردان كه براى همسران خود وصيتى كنند و مالى معين نمايند، كه بعد از مرگشان به ايشان بدهند، مالى كه كفاف مخارج يك سال ايشان را بدهد، بدون اينكه از خانه هاى خود اخراج شوند،
چيزى كه هست از آنجائي كه اين تعیین مال ، حق زنان است و حق چيزيست كه هم مى توان آنرا استيفا كرد و هم از آن صرف نظر نمود، لذا مى فرمايد: اگر زنان شوهر مرده در اين مدت از خانه شوهر بيرون شدند، ديگر شما ورثه شوهر تقصيرى در ندادن آن مال نداريد، و يا اگر خواستند بطور شايسته شوهر كنند ديگر شما مسئول نيستيد، و اين نظير سفارشى است كه به اشخاص مشرف به مرگ كرده كه چيزى از مال خود را براى والدين و خويشاوندان وصيت كنند و فرمود:
((كتب عليكم اذا حضر احدكم الموت ان ترك خيرا الوصيه للوالدين و الاقربين بالمعروف حقا على المتقين )).
و از آنچه گذشت اين معنا روشن گرديد كه آيه مورد بحث به وسيله آيه شريفه اى كه عده وفات را چهار ماه و ده روز معين كرده ، و نيز به آيه اى كه براى زنان داراى فرزند، هشت يك و براى زنان بى اولاد چهار يك مال شوهر را ارث معين مى كند، نسخ شده است .
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 371
وَ لِلْمُطلَّقَتِ مَتَعُ بِالْمَعْرُوفِ حَقاًّ عَلى الْمُتَّقِينَ...))
اين آيه شريفه در باره تمام مطلقات است ، چيزى كه هست ، از اينكه حكم را وابسته به صفت تقوا كرده ، استفاده مى شود كه حكم وجوبى نيست ، بلكه استحبابى است .
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei