🍀چهار روز پرفضیلت برای روزه🍀
🍀۱۷ ربیع الاوّل (میلاد پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله)
🍀۲۷ رجب (عید مبعث)
🍀۲۵ ذیالقعده ( روز دحوالارض)
🍀۱۸ ذیالحجّه (عید غدیر)
#مراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
■رحلت شهادت گونه وجانسوز بزرگ موحّد قریش، مدافع بی مثال نبوت مصطفوی، والد ماجد ولایت مرتضوی، حضرت ابوطالب علیه السلام را خدمت بقیة الله الاعظم امام زمان عجل الله فرجه الشریف و عموم شیعیان تسلیت عرض می نماییم.
■حضرت امام علی بن موسی الرضا علیهما السلام می فرماید: بر نگین انگشتری حضرت ابو طالب علیه السلام چنین حک شده بود: «رَضِیتُ بِاللَّهِ رَبّا، وَبِاِبْنِ اَخِی مُحَمَّدٍ نَبِیّا، وَبِابْنِی عَلِیٍّ لَهُ وَصِیّا؛ من خدای را به خداوندی، برادرزاده ام محمد را به پیامبری، و پسرم علی را به جانشینی او پسندیدم.»
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️مقام عالی حضرت ابوطالب علیه السلام◾️
☑️حضرت امام باقر علیه السلام:
▪️إنَّ إِيمَانَ أَبِي طَالِبٍ لَوْ وُضِعَ فِي كِفَّةِ مِيزَانٍ وَ إِيمَانُ هَذَا الْخَلْقِ فِي كِفَّةِ مِيزَانٍ لَرَجَحَ إِيمَانُ أَبِي طَالِبٍ عَلَى إِيمَانِهِم
▪️اگر ایمان ابوطالب در یک کفّۀ ترازو و ایمان این مردم در کفّۀ دیگر قرار داده شود، ایمان ابوطالب بر ایمان آنها برتری خواهد یافت
◾️بحار الانوار ج ۳۸ ص ۱۱۲◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️خدا توفیق داده در گذشته در مورد حضرت #ابوطالب علیه السّلام سخن هایی گفته ایم و عزیزان با مراجعه به آن گفتارها می توانند خاطرۀ عظمت شخصیت این مرد بزرگ الهی و این مومن راستین قریش را به خاطر بیاورند؛ مومنی که همۀ خاندان خودش را فدایی پیامبر قرار داد.
◾️این گونه که نقل کرده اند در شعب ابی طالب در سال هایی که پیامبر (صلی الله علیه وآله) در معرض تهدید دشمن قرار داشت، حضرت ابوطالب هر شب یکی از پسرهایش را در بستر پیامبر می خواباند و پیامبر را به جای دیگری منتقل می کرد تا اگر توطئه و شبیه خونی در کار باشد، جان پیامبر (صلی الله علیه وآله) در امان بماند. جان فرزندان خودش را سپر بلای رسول الله قرار می داد و دیدید فرزند برومند ابوطالب امیرالمومنین علیه السّلام هم در لیلة المبیت چگونه با پذیرا شدن مرگ مسلم خطر را از جان پیامبر (صلی الله علیه و آله) دفع کرد؛ با خوابیدن در بستری که چهل پهلوان دلاور با شمشیرهای آخته قرار بود در نیمه های شب به آن یورش بیاورند و پیامبر (صلی الله علیه وآله) را در آن قطعه قطعه کنند.
◾️به هر حال این ایثار حضرت ابوطالب و دفاع های جانانه ای که از پیامبر (صلی الله علیه و آله) می کرد شواهد روشنی بر ایمان این شخصیت عظیم القدر است، شخصیتی که حتی احتمال مقام الهی نبوت برای او در دوران قبل از رسول الله داده اند، شخصیتی که بر اساس آنچه که روایات معصومین علیهم السّلام در تجلیل شخصیت ابوطالب وارد شده است بی شک در مراتب بسیار بلند ایمانی است.
◾️رحلت حضرت ابوطالب را خدمت فرزند بزرگوارشان امیرالمومنین علیه السّلام و فرزند غائب آن حضرت، حضرت بقیّة الله الاعظم ارواحنا فداه تسلیت عرض می کنیم.
◾️حضرت ابوطالب اب الائمّة المعصومین، پدر همۀ دوازده امام است! اگر امیرالمومنین پدر یازده امام است، حضرت ابوطالب پدر دوازده امام است؛ شخصیتی بسیار بزرگ است و دشمنان ولایت و دشمنان امیرالمومنین از سر کینه ای که نسبت به امیرالمومنین علیه السّلام داشتند در ایمان این شخصیت عظیم القدر ابداع تردید کرده اند، تردید مفتضحی که رفتارهای ابوطالب از سوی دیگر و سخنان و اشعاری که از ابوطالب در شان رسول الله و در بیان ایمان خودش به رسول الله وارد شده از جانب دیگر آنها را ابطال می کند.
◾️به هر تقدیر امیدواریم که ایثار و فداکاری ابوطالب در حمایت از رسول الله برای ما درس آموز باشد برای دفاع از دین و سپر کردن سینۀ خویش در برابر خطراتی که دین خدا و مکتب اهل بیت علیهم السّلام را تهدید می کند.
◾️در محضر استاد مهدی طیب ۹۰/۰۵/۱۳◾️
#سيره_و_تاريخ
#ابوطالب
@mohamad_hosein_tabatabaei
□طلوع تجلی اعظم حضرت حق در آفاق هستی بر شما مبارک باد
و طلوع آن حقیقت در عرصه انفس نصیبتان باد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 7-9 آل عمران، قسمت هفتم بخش هقتم ● راه به سوى فهم قرآن بروى كسى بسته نيست پس حق مطلب اين
آیات 7-9 آل عمران، قسمت هفتم
بخش هشتم
● قرآن بر معانى خود دلالت دارد و اهل بيت (علیهم السلام ) ما را به طريق اين دلالت و اغراض ومقاصد قرآن راهنمايى مى كنند
در پاسخ مى گوئيم : عين آن معنائى كه ما قبلا براى پيروى از بيان رسول اللّه (صلى اللّه عليه و آله ) كرديم در اين حديث شريف جارى است ، و اين حديث نمى خواهد حجيت ظاهر قرآن را باطل نموده و آن را منحصر در ظاهر بيان اهل بيت (عليهم السلام ) كند، چگونه ممكن است چنين چيزى منظور باشد، با اينكه در متن همين حديث فرموده : ((قرآن وعترت هرگز از هم جدا نمى شوند)). و با اين بيان مى خواهد قرآن و عترت را با هم حجت كند.
پس اين حديث به ما مى گويد قرآن بر معانى خود دلالت دارد و معارف الهيه را كشف مى كند و اهل بيت (عليهم السلام ) ما را به طريق اين دلالت هدايت نموده ، به سوى اغراض و مقاصد قرآن راهنمائى مى كنند.
علاوه بر اينكه نظير رواياتى كه از رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله ) در دعوت مردم به اخذ قرآن و تدبر در آن و عرضه احاديث بر آن وارد شده ، رواياتى هم از ائمه اهل بيت (عليهم السلام ) وارد شده است .
از اينهم كه بگذريم در گروه بسيارى از روايات تفسيرى كه از اين خاندان رسيده طريقه استدلال به آيه اى براى آيه ديگر، و استشهاد به يك معنا بر معناى ديگر به كار رفته ، و اين درست نيست مگر وقتى كه معنا معنايى باشد كه در افق فهم شنونده باشد، و ذهن شنونده بتواند مستقلا آنرا درك كند، چيزى كه هست به او سفارش كنند از فلان طريق معين در اين كلام تدبر كن .
اضافه بر اينكه در اين بين ، رواياتى از اهل بيت (عليهم السلام ) رسيده كه بطور صريح دلالت بر همين معنا دارد، نظير روايتى كه صاحب محاسن آن را بسند خود از ابى لبيد بحرانى از ابى جعفر (عليه السلام ) نقل كرده كه در ضمن حديثى فرمود: ((هركس خيال كند كه
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 5 13
كتاب خدا مبهم است هم خودش هلاك شده و هم ديگران را هلاك كرده ))، و قريب به اين مضمون باز در محاسن و احتجاج از همان جناب آمده و آن اين است كه فرمود: ((وقتى از چيزى برايتان سخن مى گويند و خلاصه وقتى حديثى و يا سخنى از من مى شنويد همان مطلب را از كتاب خدا بپرسيد، (تا آخر حديث ))).
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
#سوال: بهترین نوع ریاضت چیست؟
#حضرت_آیتالله_بهجت_قدسسره:
▪️صوم (روزه) از ریاضات مشروعه است. ماهی سه روز خیلی مؤکد است. اول و وسط و آخر [ماههای قمری]. همچنین کثرت صلات (زیاد نماز خواندن)، به اندازهای که پای حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله [در اثر ایستادن طولانی در نماز] متورم شد.
☑️معلوم است، ریاضات شرعیه، عمل به واجبات و ترک محرمات است.
#حضرت_آیت_الله_بهجت_قدس_سره:
▪️قیام بنده در نماز، اظهار عبودیّت و سکون است، و این که هیچ حرکتی از خود ندارد؛
▪️و سجود غایت خضوع است.
◾️نکتههای ناب، ص٨٣◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
□در #ماه_رجب، فعل و در #ماه_شعبان، صفات ما خدایی و اصلاح می شود و در
#ماه_رمضان، وجود و قلب و ذات و هستی ما خدایی میشود.
□دراين سه ماه اهل سلوک کمربندها را سفت میبندند و خود را آماده یک تلاش فوقالعاده در جهت عبادت و بندگی حقّ متعال میکنند. خدا را شاکریم كه امسال هم این فرصت را به ما عنایت كرد. خدا میداند چه نعمت عظیمی است!
□به تعبیری #ماه_رجب، ماه ولایت ، ماه شعبان، ماه نبوّت و ماه رمضان، ماه توحید و شهر الله است. در ماه رجب که ماه میلاد امیرالمؤمنین عليه السلام است؛ با مدد از ولایت علوی، وجود خود را تخلیه و پاک میکنیم ، و در ماه شعبان كه پیغمبر اکرم صلی الله عليه و آله فرمودند ماه من است، خود را به خُلق نبوی می آراييم و زینت میکنیم ، تا ماه مبارک رمضان برای ما، ماه دیدار و ملاقات حقّ متعال شود.
□اگر کسی اهل عمل و تشنه و طالب لقاء و وصال حضرت حق است و به رسیدن به مقصد قُصوای راه سلوک اِلَی الله امیدبسته است، « #بِسمِ_الله».
□○استاد مهدی طيب_ جلسه ١٩ ارديبهشت ٩٢○□
#ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○مراقبات روز آخر ماه رجب○□
□اوّل: غسل
□دوّم: روزه
□سوّم: نماز سلمان فارسی
□به اين صورت كه ده ركعت نماز گزارد، بعد از هر دو ركعت سلام دهد و در هر ركعت بخواند:
○سوره «حمد» یک مرتبه
○سوره «توحيد» سه مرتبه
○سوره «كافرون» سه مرتبه
□و پس از هر سلام دستها را بلند كند و بگويد:
□لا إِلَهَ إِلا اللهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَ يُمِيتُ وَ هُوَ حَيٌّ لا يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ
#سپس_بگوید:
□وَ صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِيمِ
#سپس_دستها_را_بر_چهرۀ_خود_بكشد.
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○مراقبات شب اوّل ماه شعبان○□
□برای شب اوّل ماه شعبان نمازهاى بسیار در اقبال ذکر شده است از جمله دوازده رکعت نماز (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت:
○سوره «حمد» یک مرتبه
○سوره «توحید» یازده مرتبه
□از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پاداش فراوانی برای این نماز روایت شده است.
#مراقبات_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●روزهای پايانی ماه رجب●□
□●ماه رَجَب، شهر الهی و ماه خدای متعال، روزهای پایانی خود را طی میکند. ماهی که در عظمت، فوقالعاده ممتاز است. ماه خلوت مستغفران و مناجات اهل نَجوا با خدای متعال؛ ماهی که مَدخل ورودی مسیر لقاء و دیدار خدای متعال است. گام نخستین سالک اِلیَ الله در مسیر ورود به ضیافۀُ الله در این ماه برداشته می شود. این ماه با همه نورانيت، لطافت، ساعات و آنات نورانی، معنوی و روحانی خود رو به پایان نهاده است و نمیدانيم، از فرصت فوق العاده که خدای متعال در اختیارمان قرار داد، چقدر بهره عملی بردیم.
□●تأکید بر این نکته را ضروری میدانم که راه دیدار خدا با سخن گفتن طی نمیشود. اگر سخن مقدّمه عمل نباشد، ما همچنان درجا خواهیم زد. به قول شاعر:
●اگر مردِ کاری، درِ دوست باز است
●وگر قصّه خوانی، حکایت دراز است
□●میشود تا روز قیامت بنشینیم، حرفهای شیرین بزنیم و بشنویم و گمان کنیم که طیّ طریق میکنیم؛ امّا واقعیت این است که تا در راه سلوک گام عملی نگذاریم و خودمان را مقیّد به عمل نکنیم، راهی طی نمیشود و مقصدی حاصل نمیگردد. با حرف زدن از عرفان و مقامات اولیای خدا راهی طی نمیشود. سالیان سال گفتیم و شنیدیم، به کجا رسیدیم؟ میبایست عمل کرد. انسان محصول عمل خود است. تا عمل نکنیم، ساخته نمیشویم. برای همین عرض میکنم، نمیدانم چقدر عمل کردیم، چقدر از فرصتهای گرانبهای ماه رجب در مسیر تعالی و تکامل بهره بردیم. امروزِ ما چقدر با روز نخستین ماه رجب تفاوت دارد؛ چقدر دگرگون شدیم؛ چقدر رشد کردیم. اینکه عادت کنیم به مجالس برویم، سخنهای معنوی بشنویم، یا آثار مکتوب اهل معنا را مطالعه کنیم، به جایی نمیرسیم. اگر دانسته ها مقدمّه عمل باشد، ما را به دارایی میرساند. کمال در دارا بودن کمالات است، نه دانا بودن آنها. دانایییی که مقدّمه دارایی باشد ارزشمند است و الاّ وِزر و وَبال است. هریک از این جملات و کلمات، فردای قیامت حجّتی خواهد بود که علیه ما اقامه خواهد شد.
□●روزهای پایانی ماه رجب بود. یکی از اصحاب امام صادق عليه السلام خدمت حضرت شرفیاب شد. حضرت از او پرسیدند: در ماه رجب چه کردی؟ روزهای آخر ماه است، آیا از روزه هاي این ماه بهره برده اي؟ آیا از فرصتهای معنوی این ماه برای تعالی مدد جسته اي؟ عرض کرد: یَابنَرسولالله! نه. حضرت فرمودند: خدا میداند چه چیزهای عظیم و گرانقدری را از دست داده اي . عرض کرد: یَابن رسول الله! آیا در این چند روز باقی مانده فرصتی برای من وجود دارد تا لااَقَل بخشی از این خسارت عظیم را جبران کنم؟ حضرت فرمودند: بله. اگر در همین حدّ باقی مانده هم تلاش کنی، بهره هايي خواهی برد. سپس رهنمودهایی فرمودند.
□●استاد مهدی طيب
#ماه_رجب●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#نکته_ناب
🍀بسمه تعالی شانه🍀
🍀حقیقت محمدیه صلی الله علیه و آله روح هستی است و همهی قوای عالم حیاتشان را از او میگیرند و چون او مرکز عالم وجود است، عالم که علامت اوست به دور او میگردد و به او در گردش و چرخش هست.
🍀ملائکه مهیمین، مهیم و متیم آن سید لطیف و عنصر عفیف هستند و قلوب مخبت واله و حیران جمال بیچون آن رحمت عالمیان و آدمیانند.
🍀چون به نماز میایستد، هستی با تمام شئونش مست مناجات اوست؛ «وَأَنَّهُ لَمَّا قَامَ عَبْدُ اللَّهِ يَدْعُوهُ كَادُوا يَكُونُونَ عَلَيْهِ لِبَدًا» (جن/۱۹).
🍀مهیمین و مخبتین، مهیم و مخبت اویند و مقربین و مصلین به او تقرب میجویند و نماز میخوانند. نگاری است که نازنینان عالم ناز او را میخرند و عالمان دهر در نزدش امّی و جاهلند. ملائکه ارضی و سماوی بر آستان او ساجدند و عارفان و عابدان بر درگه او عاکفند. حبیب خدا هست و خدا محبوب او و خدا را جز او و اهلش حبیبی نیست....
🍀و اینها همه هست چون علی عالی اعلی سرّ مکنون مخزون اوست...
🍀پس در روز مبعث چون بخواهی محمدی مشرب شوی، باید علی وصی علیه السلام را زیارت کنی که مبعث، بعثت ولایت مطلقهی علوی است در صورت نبوت محمدی صلوات الله علیهم اجمعین...
#ح_م