صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
🏴 #خرقه_عشاق 🏴
▪️در عرفان و در بین اهل تصوف خرقه پوشی رایج بوده که قدمت آن در برخی اقوال به جناب حضرت آدم ابوالبشر و به نظری جناب خضر و به عقیده ای به انبیاء و خاتم انبیاء علیهم السلام و از طریق ایشان به امام العارفین و امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیهما السلام بر میگردد. برخی نیز آنرا به شبلی، اویس قرنی و معروف کرخی نسبت میدهند.
در تأویل آن گفتهاند خرقه سرّ ولایت است یا اشاره به مقام فقر و زهد است و یا مظهر خشوع و تسلیم در مقابل ولی خدا. اغلب رنگ آن کبود بوده که کنایه از مصیبت و ماتم است که بر سالک به جهت بُعد از حق متعال و افتادن در سجن کثرات دست میدهد. البته این خرقه چون نشان و مظهری از حقیقت باطنی بوده همواره گرفتار ریاکاران متوقف در ظاهر نیز بوده لذا عارفان حقیقی چون حافظ بدان متعرض شدند که ای بسا خرقه که مستوجب آتش باشد.... یعنی این خرقه ،خرقه سالوس و ریا و آلوده به نفاق است و غیر از آن خرقه ای است که نماد و صنم یک امر باطنی است. گاهی در وجد و سماع عرفانی خرقه میدریدند که اشاره به رهایی از قیود بود و....
▪️غرض، در اولین روز محرم الحرام سال ۱۴۴۰ هجری قمری گویم عشاق را خرقهای است غیر خرقه صوفیان و سالکان که آنرا #خرقه_عشق مینامم و آن #پیراهن_مشکی عزای سالار و سرور شهیدان عالمین اباعبدالله الحسین علیه السلام است. این خرقه سید همه خرقه هاست و مادامی که بر تن شماست شما را تطهیر میکند. آن خرقه نشانی بیش نبود اما این خرقه هم نشان است و هم ضمان، هم ظاهر است و هم باطن، هم لباس تقوی است و هم جامه عزا. بالاتر از سیاهی رنگی نیست که اقرب رنگها به بی رنگی است نزدیک است که بی رنگ شود از اینرو گفته اند نور ذات سیاه است والله اعلم بالصواب
هفت رنگ است زیر هفت اورنگ
نیست بالاتر از سیاهی رنگ
▪️اما آدمی را یاد بی رنگی و بی حدی می اندازد. چون به یاد سید الشهدا پوشیده میشود دل را جلا میدهد و نام حسین را صدا می زند و اعلام عزا بپا میکند. عاشقان این خرقه هم از شوق مقام مولایشان و هم از شدت حزن مصائب امامشان خرقه درانی میکنند و جامه چاک میدهند. این خرقه از ریا و آلودگی و نفاق بدور است و نه تنها مستوجب آتشی ندارد بلکه مستوجب خاموشی هر آتشی است صغیرا او کبیرا قلیلا او کثیرا.
▪️هم سرّ ولایت است و هم نشان فقر و زهد و تسلیم.
بر عشاق سید و سالار عشاق باد به پوشیدن این خرقه تا اربعین اش که خود دستور العمل اربعینی است.
#ح_م
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
☑️حاج محمد اسماعیل دولابی
▪️در ایام سوگواری اهل بیت و خصوصاً امام حسین علیهم السّلام چند شب درون خانهتان پرچم یا پارچهی سیاهی بزنید و لباس سیاه به تن بچّهها بکنید و دور هم بنشینید و خودتان چند بیت از همان نوحههای سادهی قدیمی بخوانید که به فطرت نزدیکتر است و با هم سینه بزنید.
▪️آنوقت ببینید خدا و اهل بیت علیهم السّلام از فضل و عنایت، با شما و خانوادهتان چهها میکند.
◾️مصباح الهدی ص ٣٠٦◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
☑️روز اوّل محرّم
▪️بستن راه به امام حسین علیه السّلام توسط حرّ بن یزید ریاحی
▪️آب دادن امام حسین علیه السّلام به سپاهیان حر
▪️اقتدای حر و لشگرش به امام حسین علیه السّلام در نماز
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 18-10 آل عمران، قسمت ششم بخش ششم ● نتيجه معناى آيه : نفى شريك براى خداوند است پس معلوم مى
آیات 18-10 آل عمران، قسمت ششم
بخش هفتم
● علت تكرار ((لا اله الا هو)) و ختم آيه به دو نامه ((عزيز)) و ((حكيم ))
كوتاه سخن اينكه آيه مورد بحث از آنجا كه اولش مشتمل بر شهادت خدا و ملائكه و اولوا العلم بر نفى شريك بود، جاى آن بود كه ناقل اين شهادت كه خود خداست ، و نيز شنونده آن ، خدا را از داشتن شريك منزه بدارد، و بگويد: ((لا اله الا هو)) نظير آنكه در داستان تمت به عايشه فرمود:
((و لو لا اذ سمعتموه ، قلتم ما يكون لنا ان نتكلم بهذا، سبحانك هذا بهتان عظيم )).
چون خدا اين حق را به گردن مسلمانان داشت وقتى بهتانى مى شنوند و مى خواهند متهم را تبرئه كنند نخست خدا را منزه بدارند، لذا گلايه فرموده كه چرا قبل از تبرئه عايشه ، خدا را منزه نداشتيد، با اينكه خدا سزاوارترين كس است كه تنزيهش را واجب بدانند.
پس زمينه جمله : ((لا اله الا هو العزيز الحكيم )) زمينه ثناخوانى بر خداى تعالى است ، تا حق تعظيم او به دست آيد، و به همين جهت جمله رابا دو نام ((عزيز)) و ((حكيم )) تمام كرد، و اگر نتيجه اى از مسأله شهادت بود، جا داشت جمله را با دو وصف ((واحد)) و ((قائم )) به قسط تمام كند، پس خواسته است بفرمايد:
درجائى كه سخن از شهادت خدا بر يگانگيش مى رود، سزاوارترين ثناى بر او، باز همان يگانگى او است ، چون او يگانه در عزت است ، يعنى ساحتش مانع از آن است كه با وجود شريكى در الوهيت ، ذلت شريك داشتن را بپذيرد، و نيز او يگانه در حكمت است و ساحتش مانع از آن است كه اغيار، امر او را در خلق و تدبير، نقض كنند و يا نظامى را كه او در عالم برقرار نموده به تباهى كشانند.
پس آنچه گذشت جواب از اين سؤال بود كه چرا جمله ((لا اله الا هو)) تكرار شده و اينكه به چه مناسبت آيه شريفه به دو نام ((عزيز)) و ((حكيم )) ختم گرديده معلوم شد (و خدا دانا است ).
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
▪️اندک اندک جمع مستان میرسند
اندک اندک می پرستان میرسند
▪️دلنوازان نازنازان در ره اند
گلعذاران از گلستان میرسند
▪️اندک اندک زین جهان هست و نیست
نیستان رفتند و هستان میرسند
▪️جمله دامنهای پرزر همچو کان
از برای تنگدستان میرسند
▪️لاغران خسته از مرعای عشق
فربهان و تندرستان میرسند
▪️جان پاکان چون شعاع آفتاب
از چنان بالا به پستان میرسند
▪️خرم آن باغی که بهر مریمان
میوههای نو زمستان میرسند
▪️اصلشان لطفست و هم واگشت لطف
هم ز بستان سوی بستان میرسند
🔘 فرارسيدن ايام شهادت سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين عليه السلام و ياران باوفايشان تسليت باد.
#محرم
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
▪️ماه محرّم یکی از ماههای تکامل است و محبّت و عزاداری برای امام حسین علیه السّلام انسان را زود به مقصد میرساند. کُلُّنا سُفُنُ النَّجَاةِ وَ سَفینَةُ الحُسَینِ اَسرَعُ: همهی ما اهل بیت کشتیهای نجاتیم، ولی کشتی امام حسین سریعتر است.
▪️همهی اهل بیت علیهم السّلام کشتی نجاتند؛ امّا کشتی امام حسین علیه السّلام سریعتر است و وقتی حرکت میکند، سایر کشتیها کنار میکشند و راه را برای آن باز میکنند. امام حسین علیه السّلام رو به خدا سریع است، تجلّی خدا هم به سوی او سریع است. راه خدا سخت است؛ امّا با امام حسین علیه السّلام خیلی آسان و کمکار است.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
◾️مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
☑️روز دوّم محرّم
▪️ورود امام حسین علیه السّلام به کربلا
▪️نامه نوشتن امام حسین علیه السّلام به سلیمان بن صرد خزاعی و اشراف کوفه
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴 #حسین_منی_و_انا_من_حسین 🏴 ☑️قسمت ۲۸ ▪️نور واحد در صورت مخلوقات ظهور دارد. یک نحوه ظهور او، در
🏴 #حسین_منی_و_انا_من_حسین 🏴
☑️قسمت ۲۹
▪️بیان جبرئیل این است که خدا مرا این گونه خلق کرده است. حد معینی دارم و نامحدود نیستم. من به همین اندازه میتوانم کمالات شما را نشان دهم. لذا امام حسن عسگری علیه السلام فرمود: «إِنَّ رُوح القُدُس فِي الجَنانِ الصَّاغُورَه ذَاقَ مِن حَدائِقِنا البَاکُورَه». روح القدس در آسمان چهارم ماست. به آسمان پنجم و یا ششم وجودی ما راه ندارد. از آسمان هفتم وجودی ما اهل بیت، خبر ندارد. تا آسمان چهارم ما آمده. آیا از تمام حقایق آسمان چهارم ما بهره برده است؟ خیر... از میوه های نورس ما چشیده است.
▪️کار برخی از ملائکة الله فقط تسبیح است. کار برخی دیگر تقدیس است. برخی از ملائکه علوی اند و برخی دیگر سفلی. برخی از آن ها ملائکهی عالم ارض و طبیعت هستند. برخی دیگر از ملائکهی مهیمین اند. چنان غرق در هیمان وجودی و مستغرق در حق متعال اند، اصلا از عالم و آدم خبر ندارند. از روزی که خدا اینان را خلق کرده است، که ما خبر نداریم، اصلا اطلاعی از عالم طبیعت ندارند.
لذا وقتی که شیطان سجده نکرد، خدا او را مورد عتاب قرار داد؛ «أَسْتَكْبَرْتَ أَمْ كُنْتَ مِنَ اَلْعٰالِينَ» (ص/۷۵) استکبار کردی یا از عالین بودی؟ عالین هم به اهلبیت علیهم السلام (که درست است چون ملائکهی مهیمین شأنی از شئون اهلبیت علیهم السلام هستند) و هم به همین ملائکهی مهیمین تعبیر شده است.
▪️«وَ إِذْ قُلْنٰا لِلْمَلاٰئِكَةِ اُسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلاّٰ إِبْلِيسَ أَبىٰ وَ اِسْتَكْبَرَ وَ كٰانَ مِنَ اَلْكٰافِرِينَ» (بقره/۳۴). و چون فرشتگان را فرمودیم براى آدم سجده کنید، پس بجز ابلیس -که سر باز زد و کبر ورزید و از کافران شد- به سجده درافتادند. خدا به همهی ملائکه امر کرد به آدم سجده کنید. ملائکه همگی سجده کردند الّا ملائکه ی عالین. چرا که آنها اصلا از آدم خبر ندارند. آنها غرق در حق متعال اند. و همین که غرق در حق متعال اند یعنی حد معین دارند. از مراتب مادون خویش بی خبرند. آن کسی کامل است که حق متعال را با تمام ابعاد وجودی اش نشان دهد.
▪️لذا هر کدام از این ملائکه حد معین دارند. این نور واحد در قالب هر یک از این صور ظهور میکند. در صورت جماد، نبات، ملائکه و... . مراد از صورت شکل نیست. حقیقت هر شئ صورت آن است. ما به طور معمول وقتی حرف از صورت میزنیم، به ذهنمان شکل هندسی خطور میکند. اطلاقات صورت زیاد است. در دین، حکمت و عرفان؛ مراد از صورت حقیقت هر شئ است. نور واحد اهلبیت علیهم السلام در قالب صور ظهور میکند. یعنی آن نور در حقیقت هر مخلوقی ظهور میکند.
▪️در قرآن هم که میفرماید: «وَنُفِخَ فِي الصُّورِ» (زمر/۶۸) مراد از این که در صور دمیده میشود نه آن گونه است که اذهان نازلهی تمرین نکردهی عامی تصور میکنند. اینان فکر میکنند که اسرافیلی هست و شیپوری دارد. شیپور هم از همین شیپور های معمولی خود ماست. وقتی که اسرافیل در شیپور خود میدمد، آرام آرام مرده ها زنده میشوند و حشرشان رخ میدهد. اسرافیل شأنی از شئون این نور واحد و صورت الصور است که در صورت ها میدمد. یعنی حقیقت نور واحد از کانال وجودی ملک مقربی به نام اسرافیل که شأنی از شئون آن نور واحد است، در صورت و حقیقت اشیاء دمیده میشود و حقائق زنده میشوند...
#ح_م
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
☑️روز سوّم ماه محرّم و مراقبۀ آن
▪️روز سوّم ماه محرّم بنابر آنچه در روایات آمده، روزی است که حضرت یوسف سلام الله علیه از زندانی که به جرم پاکدامنی و عفاف به آن زندان محکوم شده بود، آزاد شد. بنابراین روز آزادی است.
▪️انشاءالله آن یوسف درون ما هم، آن حقیقت باطنی ما هم، که در زندان شهوت و غضب، در زندان وهم و خیال، در زندان نفس و شیطان و هوی و دنیا اسیر است، از این زندان آزاد شود.
▪️به شکرانۀ این نعمت آزادیِ پیامبر خدا، از زندانِ ملحدان و کافران و مشرکان و بتپرستان و دنیاپرستان و هوس پرستان، روزه این روز مستحب است.
▪️پیشتر گفتیم که روزۀ دهۀ اوّل محرّم و حتّی بنا به برخی روایات روزۀ تمام ماه محرّم مستحب است، البته به جز روز عاشورا و یا بر اساس برخی روایات روز تاسوعا.
▪️چرا که بنی امیّه به شکرانۀ پیروزی بر اباعبدالله الحسین علیه السّلام، روز عاشورا یا روز تاسوعا و عاشورا هر دو روز را روزه میگرفتند. پس بهتر است این دو روز یا لااقل روز عاشورا را روزه نگرفت، ولی از خوردن و آشامیدن امساک کرد تا زمان عصر، و آنگاه چیزی میل کرد که روزه نباشد.
▪️روزۀ این روز آثار بسیار ارزشمندی هم دارد، بنا بر آنچه که در روایات آمده است، کسی که این روز را روزه بگیرد، خداوند کارهای دشوار و مشکل را بر او آسان میکند و اگر گرفتار اندوه و غم باشد، خدا غم و حزن او را بر طرف میکند و بنابر حدیث منسوب به پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، کسی که این روز را روزه بدارد، خدای متعال دعای او را مستجاب میکند.
◾️استاد مهدی طیّب ۸۹/۰۹/۱۸◾️
#مراقبات_ماه_محرم
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
#نکته_ناب
❗️قلب خاشع، حامل ولایت❗️
▪️ #قلب_خاشع قلبی است که حامل #ولایت و متصل بدان باشد. در برهان و مبنای قرآنی چنین کسی عالِم حقیقی است؛ «إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاء» (فاطر/۲۸) لذا عالِم کسی است که برق منزل ولایت الهی، خرمن وجودی او را بسوزاند و او را به نور عزّ ابهج ذات احدی که ولایت علوی است لاحق سازد و از هرچه غیر او منحرف نماید. چون #خشوع میوه خشیت است لذا در قرآن، حضرت حق ﷻ فرمود که اگر این ولایت را بر جبال اعم از #جبال_ظاهری یا #باطنی که رجال الهیاند نازل کنم همهی آنها را خاشع خواهید یافت؛ « لَوْ أَنزَلْنَا هَٰذَا الْقُرْآنَ عَلَىٰ جَبَلٍ لَّرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُّتَصَدِّعًا مِّنْ خَشْيَةِ اللَّه» (حشر/۲۱). هر صاحب دلی که خاشع است لاجرم پرتوی از #ولایت بر قلب او نازل گردیده است. خشوع فوق ایمان و نشانهی #اتصال_قلب مؤمن با #ولی است. کما قال الله الحکیم فی کتابه: «أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَن تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ» (حدید/۱۶).
▪️ولایت، ذکرالله و ما نزل من الحق است که قلب #پیامبر اسلام بدان تنزل استکانت یافت و خاشعترین قلب هستی شد.
❗️مظهر اتمّ این حقیقت حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام است که با یاد او قلوب خاشع و #اشکها روان میشود و چون این تنزل ولایت اعنی « ما نزل من الحق »، ساری در جمیع اشیاء هست لذا تمام خلایق از #عقل_کل تا #مادهی_اولی شاهد بر ولایت و ذاکر به ذکر نام اویند و جملگی #محزون و #باکی بر حضرت سیدالشهداء و رزایای آن حضرت میباشند
☑️کتاب #علی_نقطه_آغاز_وجود
#ح_م
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
▪️روز دوم محرّم أباعبدالله الحسین علیه السلام و اهل بیتشان وارد سرزمین #کربلا شدند؛ دشت کربلا بین روستایی به نام کربلا و منطقه ای به نام نواویس است.
▪️از جانب إبن زیاد پیکی برای أباعبدالله علیه السلام آمد و نامه ای را آورد. إبن زیاد در آن نامه خبر داده بود ای حسین! یزید به من دستور داده است که حتّی' غذا نخورم؛ آب نخورم، پیش از آنکه یا تو را بکشم؛ یا تو را مجبور کنم که با یزید بیعت کنی. حضرت نویسنده نامه را نفرین کردند و وقتی پیک گفت پاسخ نامه چیست؟ فرمودند این نامه جواب ندارد.
◾️استاد مهدی طيب
#ماه_محرم #امام_حسین◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 18-10 آل عمران، قسمت ششم بخش هفتم ● علت تكرار ((لا اله الا هو)) و ختم آيه به دو نامه ((عزيز
آیات 18-10 آل عمران، قسمت ششم
بخش هشتم
● بحث روايتى
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 184
در مجمع البيان ذيل آيه : ((قل للذين كفروا ستغلبون ...)) آمده است كه محمد بن اسحاق از رجال خود نقل كرده كه وقتى رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله ) در جنگ بدر با كفار قريش برخورد نمود، و فاتحانه به مدينه برگشت ، يهوديان مدينه را در بازار قينقاع جمع كرد، و فرمود: ((اى گروه يهود! برحذر باشید، از اينكه خداوند شما را به همان سرنوشتى دچار كند كه قريش را در بدر دچار كرد، و قبل از آنكه بر سرتان بيايد آنچه بر سر آنان آمد اسلام را بپذيريد، چون شما مى دانيد كه من پيامبرى مرسلم ، و نشانه هاى نبوت مرا در كتب خود ديده ايد))، يهوديان گفتند: ((اى محمد اگر در جنگ بدر بر قريش فايق شدى مغرور مشو، زيرا با مردمى روبرو شدى كه از آداب جنگ چيزى نمى دانستند، نتيجتا تو بر آنان غلبه كردى ، و اما اگر روزى ما با تو به قتال برخيزيم آنوقت خواهى فهميد كه ما مرد كارزاريم ))، به دنبال اين جريان آيه بالا نازل شد.
مؤلف : اين روايت را درالمنثور هم از ابن اسحاق ، و ابن جرير، و بيهقى در كتاب (دلائل )، از ابن عباس آورده اند، و قريب به اين مضمون را قمى در تفسير خود نقل كرده و ليكن خواننده گرامى توجه فرمود كه سياق آيات مورد بحث ، با اين نظريه كه درباره يهود نازل شده باشد آنطور كه بايد نمى سازد، و مناسب تر با سياق اين است كه بگوئيم ، اين آيات بعد از جنگ احد نازل شده (و خدا داناتر است ).
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
ألسَّلامُ عَلَیكِ یَا رُقَیِّة بِنتُ الحُسَینِ 🏴
يا أبَتاهُ، مَنْ ذَا الَّذي خَضَبكَ بِدِمائكَ!
يا أبَتاهُ، مَنْ ذَا الَّذي قَطع وَرِيدَيْكَ!
يا أبتاهُ مَنْ ذَا الَّذي أَيتمني علي صِغَر سِنّي!
يا أبَتاهُ، مَنْ بَقي بَعْدَك نَرْجوه؟
يا أبَتاهُ، مَنْ لِلْيتيمة حَتّي تَكْبُر...
▪️شهادت جانگداز دردانه ارباب، حضرت رقیه سلامالله علیها را به محضر حضرت حجة ابن الحسن ارواحنا فداه تسلیت عرض میکنیم
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴 #حسین_منی_و_انا_من_حسین 🏴 ☑️قسمت ۲۹ ▪️بیان جبرئیل این است که خدا مرا این گونه خلق کرده است. حد
🏴 #حسین_منی_و_انا_من_حسین 🏴
☑️قسمت ۳۰
▪️الآن آن به آن این همه حقیقت وجودی در عالم است که این صورت هندسی، صورت نازلهی آن صورت و مرتبهی ادنی آن حقیقت است. صورت یعنی حقیقت. دم به دم حقیقت انسان کامل که امروز بقیه الله الاعظم است؛ به واسطه ی این ملک مقرب، جناب اسرافیل، در حال صورتگری است. «هُوَ اَلَّذِي يُصَوِّرُكُمْ فِي اَلْأَرْحٰامِ كَيْفَ يَشٰاءُ» (آل عمران/۶) اوست کسى که شما را آن گونه که مىخواهد در رحمها صورتگرى مىکند. این رحم یعنی رحم عالم وجود.
▪️حضرت امام صادق علیه السلام فرمود: «الصُورَةُ الإنسانِيةُ هي أكبَرُ حُجَجِ اللهِ على خَلقِه، و هي الكِتابُ الَّذي كَتَبَه بيَدِه، و هي الهِيكَلُ الذي بَناه بحِكمَتِه، و هي مَجموعُ صورِ العالَمِين». این حقیقت نور واحد بزرگترین حقیقت حق متعال است. این صورت بزرگ، حجة الله علی خلقه است. این صورت بزرگ، امام نظام هستی است و اوست که در همهی صور میدمد. همهی صورت ها هم فیض را از او میگیرند. اگر همهی صورت ها را جمع کنید، صورت انسان کامل و امام می شود.
▪️ولایت صورت عالم است. ولایت صورت دین است. «اَلْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي» (مائده/۳) امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم. هر نعمتی به واسطهی امام تمام میشود. تمام میشود یعنی به منصهی ظهور و به کمال ممکنهی خود میرسد. او مصدر هر نعمت است. او آغاز و انجام هر نعمت است؛ «بکم فَتَحَ اللهُ وبکم یَختِمُ و بکم یُنَزِّلُ الغیثَ»
این انسان کامل است که به باران صورت بارانى را افاضه میکند. صورت باران را او خلق میکند. او صورة الصور است.
▪️«وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَتَ اَللّٰهِ لاٰ تُحْصُوهٰا»(ابراهیم/۳۴)
و اگر نعمت خدا را شماره کنید، نمى توانید آن را به شمار درآورید. خدا بی نهایت صورت دارد. صورت های خدا تمام نمی شود. «قُلْ لَوْ كٰانَ اَلْبَحْرُ مِدٰاداً لِكَلِمٰاتِ رَبِّي لَنَفِدَ اَلْبَحْرُ قَبْلَ أَنْ تَنْفَدَ كَلِمٰاتُ رَبِّي وَ لَوْ جِئْنٰا بِمِثْلِهِ مَدَداً» ( کهف/۱۰۹) اگر درختان قلم شوند و دریاها مرکب شوند و بخواهند کلمات حق متعال را بشمارند، هم درختان تمام میشوند و هم دریاها. هزار دریا و درخت دیگر هم بدان ضمیمه بکنید، باز این ها تمام میشوند اما کلمات خدا تمام نمیشود. در کتاب ارشاد القلوب دیلمی که اختصاص به ولایت امیرالمؤمنین علی علیه السلام دارد، حدیث اول فرموده است که این آیه اشاره به امیرالمؤمنین دارد. یعنی اگر تمامی دریاها مرکب شوند و درختان قلم شوند و بخواهند فضایل علی علیه السلام را بشمارند، همه ی درختان و دریاها تمام می شوند باز نمی از یم لایتناهی فضایل علی علیه السلام را نمیتوانند بشمارند...
#ح_م
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
🏴 عاشورای سال ۶۱ هجری، به تاریخ شمسی، در روز ۲۱ مهر ماه واقع شد...
قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ (شوری/۲۳)
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
🏴زیارتنامه حضرت رقیه سلام الله علیها🏴
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
▪️اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا سَیِّدَتَنـا رُقَیَّةَ، عَلَیْکِ التَّحِیَّةُ وَاَلسَّلامُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یـا بِنْتَ رَسُولِ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یـا بِنْتَ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ عَلِیِّ بْنِ اَبی طالِبِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِسـاءِ الْعالَمینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ خَدیجَةَ الْکُبْرى اُمِّ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ وَلِىِّ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُخْتَ وَلِىِّ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ الْحُسَیْنِ الشَّهیدِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الصِّدّیقَةُ الشَّهیدَةِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الرَّضِیَّةُ الْمَرْضِیَّةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا التَّقیّةُ النَّقیَّةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الزَّکِیَّةُ الْفاضِلَةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الْمَظْلُومَةُ الْبَهِیَّةُ، صَلَّى اللهُ عَلَیْکِ وَعَلى رُوحِکِ وَبَدَنِکِ، فَجَعَلَ اللهُ مَنْزِلَکِ وَمَاْواکِ فِى الْجَنَّةِ مَعَ آبائِکِ وَاَجْدادِکِ، الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ الْمَعْصُومینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدّارِ، وَعَلَى الْمَلائِکَةِ الْحـافّینَ حَوْلَ حَرَمِکِ الشَّریفِ، وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ، وَصَلَّى اللهُ عَلى سَیِّدِنا مُحَمَّد وَآلِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ وَسَلَّمَ تَسْلیماً بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ.
صلی الله علیک یا رقیه بنت الحسین
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
🏴 #شرح_مراتب_نفس_اماره 🏴
☑️قسمت ۱
محرم آمد و ماتم به پا شد
بیا ای مرغ جان تا پر بگیریم
▪️ #ماه_محرم فرصتی است که ما پر پرواز بگیریم. آشنایی با #حقیقت #جان #اهلبیت علیهم السلام همان است که ایشان از ما مطالبه کردهاند. جان #انسان_کامل هم بی نهایت و بی منتهاست، یعنی مقید به هیچ حد و حدودی نیست. لذا وقوف در مسیر شناخت معارف حقهی اهلبیت علیهم السلام به هیچ وجه وجود ندارد. هر چقدر ما از این اقیانوس بی منتهای الهی بخوریم، میبینیم که این اقیانوس همچنان #بکر باقی مانده است. ما باید عطش خودمان را در مجالس معارف اهلبیت علیهم السلام بیشتر کنیم. هر چه به ما دادند، اگر خوردیم و فهمیدیم، نباید بایستیم. ایستادن #آفت است. اگر به شما کوه هم دادند و خوردی بگو کوه کمینه لقمه ام... اگر دریا را هم به شما نوشاندند بگو بحر کمینه جرعه ام... در مسیر خدا هر چه به شما دادند، نایستید. ما اگر بایستیم مصداق #ابن_السبیل میشویم، یعنی #در_راه_مانده . هر چند اگر انسان به #صدق در مسیر اهل بیت علیهم السلام قدم بردارد، آن ها دست در راه مانده ها را هم میگیرند. اصلا کار امام «إعطاءِ کُلِّ ذِي حَقٍّ حَقَّه» است، حق هر صاحب حقی را به او می دهد.
▪️«وَ آتَى اَلْمٰالَ عَلىٰ حُبِّهِ ذَوِي اَلْقُرْبىٰ وَ اَلْيَتٰامىٰ وَ اَلْمَسٰاكِينَ وَ اِبْنَ اَلسَّبِيلِ وَ اَلسّٰائِلِينَ وَ فِي اَلرِّقٰابِ» (بقره/۱۷۷) و مال را با وجود دوست داشتنش، به خویشاوندان و یتیمان و بینوایان و در راه ماندگان و گدایان و در (راه آزاد کردن) بندگان بدهد. حق متعال در قرآن میفرماید مال خود را به این هایی که ذکر شدند بده، در واقع دستور میدهد که معارف و حقایق دین را به ایشان القاء کن. این ها #یتیم هستند. یتیم یعنی چه؟ یعنی اینکه اینها افراد مستعدی هستند اما به پدرشان #اتصال ندارند. یتیم کسی است که پدر ندارد. در معنویات یتیم کسی است که #مستعد است اما به #پدر_روحانی خودش متصل نیست. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند: «أنا وَ عَلي أبَوٰا هذِه الأُمَّة». من و علی پدران این امتیم. یتیم کسی است که از اهلبیت علیهم السلام دور شده است. #مسکین هم #بی_بهره از دین است. ابن السبیل نیز کسی است که در مسیر حق متعال راه افتاده اما #وقوف کرده است. توقف آفت کمال است چون انسان موجودی است که ذاتا حد یقف ندارد یعنی هیچ حدی نیست که اگر ما به آن رسیدیم، به انتهای قلهی کمال رسیده باشیم و دیگر کفایت کند...
#ح_م
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
آه حسین جان... خدا تو را آفرید و با آفریدن تو، بر تمام خلایق منت گذاشت...
و مَنَّ عَلَیْنَا بِکُمْ...
(فرازی از زیارت شریف جامعه کبیره)
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 18-10 آل عمران، قسمت ششم بخش هشتم ● بحث روايتى ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 184 در مجم
آیات 18-10 آل عمران، قسمت ششم
بخش نهم
● بالاترين لذتها در دنيا و آخرت كدام است ؟
و در كافى ، و تفسير عياشى از امام صادق (عليه السلام ) روايت شده كه امام صادق (عليه السلام ) فرمود: مردم در دنيا و آخرت از هيچ لذتى بهره نمى برند، كه لذيذتر از زنان باشد، و اين كلام خداست ، آنجا كه مى فرمايد: ((زين للناس حب الشهوات من النساء و البنين ...)) آنگاه فرمود: ((اهل بهشت هم از هيچ لذتى به قدر لذت نكاح لذت نمى برند، نه خوردنى ها و نه نوشيدنيها)).
مؤلف : امام (عليه السلام ) اين معنا را از ترتيبى كه در آيه شريفه است استفاده كرده ، چون در آيه حب زنان را مقدم و جلوتر از ساير لذائذ ذكر كرده ، و آنگاه اين شهوات را متاع دنيا خوانده ، و فرمود: كه شهوات بهشت بهتر از شهوات دنيا است .
و منظور امام (عليه السلام ) از اينكه لذت نكاح را بالاترين لذائذ معرفى نموده ، و لذيذترين لذائذ را منحصر در آن كرده ، انحصار نسبى بوده ، خواسته است بفرمايد:
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 185
لذت نكاح نسبت به لذات ساير شهوات بدنى بزرگترين لذت است و اما غير اين سنخ لذات ، خارج از مورد كلام آن حضرت است و شامل لذت بردن آدمى از نعمت هستى خود، و يا لذتى كه يكى از اولياى خدا از تقرب به خدا، و مشاهده آيات كبراى او، و لطائف رضوان او و اكرام او، و ساير لذائذى از اين قبيل ، نمى شود، براهين علمى هم قائم است بر اينكه عظيم ترين لذائذ، لذت هر موجودى است از وجود خودش ، و براهين علمى ديگرى اقامه شده است بر اينكه : ((التذاذ هر موجودى به وجود پروردگارش ، عظيم تر است از التذاذى كه از هستى خود مى برد)).
و در اين ميان روايات ديگرى هست كه دلالت دارد بر اينكه التذاذ بنده از حضور و قرب خدا، در نظرش از هر لذت ديگرى بزرگتر است .
در كتاب كافى از امام باقر (عليه السلام ) نقل كرده كه فرمود: على بن الحسين (عليهماالسلام ) مى فرمود: يك آيه از قرآن ، كشته شدن و سرعت مرگ در ما (اهل بيت ) را برايم گوارا مى سازد و آن آيه : ((اولم يروا انا ناتى الارض ننقصها من اطرافها)) است ، كه مراد از نقص اطراف ، مرگ علما است ، و از آن برمى آيد كه خداى تعالى هر وقت نظرى به زمين بيفكند، اهل دنيا و ماده پرستان را با مرگ علما عذاب ، و علما را با بردن به درگاه خود به عالی ترين لذات متنعم مى سازد، و به زودى رواياتى در موارد مناسب در طول اين كتاب از نظر خواننده خواهد گذشت .
در مجمع البيان در ذيل جمله : ((القناطير المقنطره )) از امام باقر و امام صادق (عليه السلام ) روايت آورده كه فرمودند ((كلمه ((قنطار)) به معناى پوستى از گاو است كه پر از طلا كرده باشند)).
و در تفسير قمى از امام (عليه السلام ) نقل كرده كه فرمود: ((منظور از (خيل مسومه ) اسبان چريده چاق است )).
در كتاب فقيه و كتاب خصال از امام صادق (عليه السلام ) روايت آورده اند كه فرمود هركس در نماز وترش كه آخرين ركعت نماز شب است ، هفتاد بار در حال ايستاده بگويد:
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 186
((استغفر اللّه و اتوب اليه )) و تا يكسال اين عمل را ادامه دهد خداى تعالى او را در درگاه خود از مصاديق ((مستغفرين بالاسحار)) به حساب آورده و آمرزش خداى تعالى برايش حتمى خواهد شد.
مؤلف : اين معنا در رواياتى ديگر از ائمه اهل بيت (عليهم السلام ) آمده و يكى از سنن رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله ) است كه از آن جناب ترك نمى شده است ، و قريب به همين معنا در ((درالمنثور)) از ابن جرير، از جعفر بن محمد، نقل شده ، كه فرمود: هركس پاسى از شب نماز بگزارد، و در آخر شب هفتاد بار استغفار كند، از مستغفرين نوشته مى شود، و اينكه در روايات بالا آمده بود: ((از مصاديق مستغفرين بالاسحار محسوب مى شود)) از قرآن كريم استفاده شده ، در آنجا از مستغفرين حكايت كرده كه مى گويند ((فاغفر لنا ذنوبنا...)) از اينكه اين كلام را از ايشان حكايت مى كند، و آن را رد نمى نمايد استفاده مى شود كه دعايشان مستجاب است .
ترجمه تفسير المیزان جلد 3 صفحه 187
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴 #حسین_منی_و_انا_من_حسین 🏴 ☑️قسمت ۳۰ ▪️الآن آن به آن این همه حقیقت وجودی در عالم است که این صور
🏴 #حسین_منی_و_انا_من_حسین 🏴
☑️قسمت ۳۱
▪️فضائل علی علیه السلام را پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم در شب معراج در قالب شترانی دید که بار داشتند. «وَ هُوَ بِالْأُفُقِ اَلْأَعْلىٰ» (نجم/۷) پیغمبر، انسان کامل، در حالی که در افق اعلی بود از جبرئیل پرسید که این شترانی که ابتدا و انتهایشان معین نیست چیستند؟ جبرئیل فرمود این شتران بار فضائل امیرالمؤمنین را میبرند. نکته این است که پیغمبر که صادر اول است، می فرماید ابتدا و انتهای آن معلوم نیست! چون فضایل علی علیه السلام بی منتهاست. پیغمبر صلی الله علیه و آله در مرتبهی عالم عقل که همنشین جبرئیل است، این گونه میبیند نه در مرتبهی نور واحد. پیغمبر در مرتبهی نور واحد با علم و فضیلت علی علیه السلام اتحاد دارد.
▪️پیغمبر در این مرتبهی معراجیهی خویش با جبرئیل یا همان عقل کل است. عقل کل نمیتواند فضایل مرتبهی عالَم امر امیرالمؤمنین علیه السلام را ببیند. عقل کل قدش نمیرسد که علی علیه السلام را بشناسد. جبرئیل، میکائیل و اسرافیل کمین بندگان ولایت کلیهی امیرالمؤمنین هستند. اینان شاگردان امیرالمؤمنین هستند. امام علی علیه السلام میفرمایند من به ایشان تعلیم دادم. من به این ملائکه تعلیم دادم. من به آدم اسماء الله را آموزش دادم. لذا پیغمبر تا در مرتبهی پایین تر است، هنوز به مرتبهی «ثُمَّ دَنٰا فَتَدَلّٰى» «فَكٰانَ قٰابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنىٰ» (نجم/۸ و ۹) راه پیدا نکرده است و فعلا با جبرئیل است، وقتی که شترانی را میبیند که ازلی و ابدی هستند؛ میفرماید اول و آخرش ناپیداست. این شتران چه هستند؟
هر مرتبه از وجود حکمی دارد
گر حفظ مراتب نکنی زندیقی
▪️پیغمبر در این مرتبه متناسب با آن سخن میگوید. اگر به آن مرتبه اعلی برود، میگوید آن جا مدام علی با من همراه بود. هم صدای علی را شنیدم، هم صورت علی را دیدم و هم بر هر شیئی گذر کردم دیدم بر آن شئ اسم علی مکتوب شده است. «إنَّ إسمَ عَليٌّ مَکتُوبٌ عَلی کُلِّ شَئِِ». چون پیغمبر به مرتبه اعلی راه یافته است، آن جا هر شیئی را که میبیند چنین میفرماید اما وقتی در مرتبهی جبرئیل است میفرماید ابتدا و انتهای این کاروان شتر معین نیست.
▪️«وَ نُفِخَ فِي اَلصُّورِ» (زمر/۶۸) خدا دم به دم به واسطهی نور واحدش یعنی حقیقت انسان کامل، در این صورت ها متناسب با استعدادشان میدمد. «أَنْزَلَ مِنَ اَلسَّمٰاءِ مٰاءً فَسٰالَتْ أَوْدِيَةٌ بِقَدَرِهٰا» ( رعد/۱۷) از آسمان، آبى فرو فرستاد. پس رودخانه هایى به اندازهی گنجایش خودشان روان شدند. خدا از آسمان باران را یکسان میفرستد اما هر چالهای به اندازه خودش از این آب باران جمع میکند.
باران که در لطافت طبعش خلاف نیست
در باغ سبزه روید و در شوره زار خس
▪️هر مخلوقی به اندازهی استعداد و سعهی وجودی و عین ثابتهاش از این نور برخوردار است. در داستان حضرت سلیمان، جناب هدهد مدتی از محضر حضرت سلیمان دور شد. سلیمان فرمود که از این هدهد به من خبر بدهید. اگر این هدهد برای غیبتش دلیل موجهی نداشته باشد او را تنبیهش خواهم کرد. وقتی هدهد آمد، به حضرت سلیمان گفت که جناب سلیمان من بر قومی گذشتم که این قوم جاهل، خدایی که دانه را از زیر زمین میرویاند رها کردهاند و بت میپرستند. جناب هدهد به یک تفسیر حد معرفتش به اندازهی دانهای است که میخورد. او به همان اندازه توحید دارد و خدا را میشناسد. به همان اندازه هم ولایت و نور واحد را ظهور داده است. نمی گوید: «هُوَ اَلْأَوَّلُ وَ اَلْآخِرُ وَ اَلظّٰاهِرُ وَ اَلْبٰاطِنُ وَ هُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ» (حدید/۳) اوست اول و آخر و ظاهر و باطن، و او به هر چیزى دانا است. و یا همچون حضرت ابراهیم در برابر نمرود احتجاج نمی آورد که: «... رَبِّيَ اَلَّذِي يُحْيِي وَ يُمِيتُ قٰالَ أَنَا أُحْيِي وَ أُمِيتُ قٰالَ إِبْرٰاهِيمُ فَإِنَّ اَللّٰهَ يَأْتِي بِالشَّمْسِ مِنَ اَلْمَشْرِقِ فَأْتِ بِهٰا مِنَ اَلْمَغْرِبِ فَبُهِتَ اَلَّذِي كَفَرَ...» (بقره/۲۵۸) پروردگار من همان کسى است که زنده مىکند و مىمیراند. گفت: «من زنده مىکنم و مىمیرانم.» ابراهیم گفت: «خدا خورشید را از خاور برمى آورد، تو آن را از باختر برآور.» پس آن کس که کفر ورزیده بود مبهوت ماند. لذا هر مخلوقی به اندازهی سعهی وجودی و استعداد و استدعای خودش توانسته است این امر واحد را ظهور بدهد...
#ح_م
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله... 🏴 #شرح_مراتب_نفس_اماره 🏴 ☑️قسمت ۱ محرم آمد و ما
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
🏴 #شرح_مراتب_نفس_اماره 🏴
☑️قسمت ۲
▪️حق متعال دوست ندارد بندگانش در راه باشند. به همین خاطر در قرآن بر ابن السبیل و یتیم تاکید میکند. بر همسایگان هم تاکید میکند. عده ای هم همسایه هستند. تا یک مسیری آمده اند، وقوف کرده اند و الآن کنار شما هستند. به آن ها هم باید توجه داشته باشید. حضرت فاطمه سلام الله علیها میفرمایند: «ألْجٰار ثُمَّ الدّٰار». اول همسایه بعد خانهی خود. آن کسی که همسایهی تو است و توانسته است تا مرتبه ای بیاید که در کنار تو قرار بگیرد، باید به او هم توجه داشته باشیم.
▪️در قرآن بر ابن السبیل تاکید بسیار داریم. به خاطر این که حق متعال نمیخواهد که من و شما توقف داشته باشیم. در همین وقایع و شخصیت های کربلا اگر مطالعه کنید، میبینید که ابن السبیل بودن چقدر بد است مثل طرماح که ابن السبیل بود. امام حسین علیه السلام را دوست داشت اما در مسیر وقوف داشت. وقتی اباعبدالله علیه السلام را دید گفت شما اجازه بفرمایید من آذوقهی خانواده ام را ببرم و برگردم و به شما کمک کنم. وقتی برگشت امام حسین علیه السلام را شهید کرده بودند...
▪️حتی در ملائکة الله هم ابن السبیل داریم. آن ها مقام معینی دارند؛ «وَمَا مِنَّا إِلَّا لَهُ مَقَامٌ مَّعْلُومٌ» (صافات/۱۶۴). اصلا ملائکة الله ابن السبیل هستند. تنها موجودی که در راه نمیماند، انسان است. انسان میتواند در راه نماند. اگر میماند، قصور از خودش است اما ملائکة الله ابن السبیل هستند. در روایت دارد که در کربلا عده ای از ملائکه به امام حسین علیه السلام عرضه داشتند که اجازه دهید ما کمکتان کنیم، «فَمَکَثَ المَلٰائِکَه»، یک مکثی کردند و آمدند دیدند امام حسین علیه السلام شهید شده است. مکث عالم مجرد با عالم ماده فرق میکند. البته ما هم همین طور هستیم. ما هم یک روح مجردی داریم که یک جاهایی یک مکث کار ما را خراب میکند. یک جاهایی نفحات الهی به من و شما میوزد ولی یک وقوف میکنیم. مثلا با نفس و دنیای ما تداخل میکند و این مکث کار ما را خراب میکند. لذا ما نباید بایستیم. باید در مسیر حرکت کنیم.
▪️ما تک بعدی نیستیم که وقوف داشته باشیم. اگر تک بعدی بودیم مثل ملائکة الله، وقوف معنی داشت. ما دو ساحتی هستیم. یک بعد ما دنیوی است. همین جایی که الان هستیم با مقتضیات دنیا یعنی جسم داریم و جسمانیات. یک بعد دیگر ما روحانی است. این ساحت خیلی مقدس است. روحانی یعنی عالمی که در آن حد وجود نداشته باشد؛ این ساحت، اندازه و بعد ندارد. عالم دنیا اندازه و بعد دارد. هر چیزی در این عالم حد معینی دارد. وزن، طول، حجم و... دارد. عالم جسم و جسمانیات از این قاعده خارج نیست. اما عالم روحانیات حد ندارد و چون ما یک ساحت باطنی و روحانی داریم لذا نباید متوقف بشویم اما این بعد جسمانی ما همواره سر راه این ساحت روحانی ما است... بحث ما هم پیرامون همین موضوع است: نفس. نفس خیلی جاها ما را ابن السبیل میکند، گرفتار وقوف میشویم و از خیلی از کمالات باز میمانیم و یوم الحسرت در قیامت برای ما تجلی پیدا میکند...
#ح_م
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
الحمدلله که سید و آقایمان فرمود: إِنّا غَيْرُ مُهْمِلينَ لِمُراعاتِكُمْ، وَ لا ناسينَ لِذِكْرِكُمْ، وَ لَوْ لا ذلِكَ لَنَزَلَ بِكُمُ اللاَّْواهُ، وَ اصْطَلَمَكُمُ الاَْعْداءُ...
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️حسين جانم
ای که نزدیک ترینی به من حتی زِ خودم
از "منِ" دور ز ِخود بر"تو" ی نزدیک سلام
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
☑️روز چهارم محرّم
▪️سخنرانی ابن زیاد در مسجد کوفه در تمجید از یزید بن معاویه و تطمیع مردم با پول
▪️بسیج لشگر ده هزار نفری برای مقابله با امام حسین علیه السّلام
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
◾️امام زمان علیه السّلام شبیه علیّ اکبر امام حسین علیهما السّلام هستند.◾️
▪️١- رفع الحسين سبابته نحو السماء و قال اللَّهُمَّ اشْهَدْ عَلَى هَؤُلَاءِ الْقَوْمِ فَقَدْ بَرَزَ إِلَيْهِمْ غُلَامٌ أَشْبَهُ النَّاسِ خَلْقاً وَ خُلُقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِكَ كُنَّا إِذَا اشْتَقْنَا إِلَى نَبِيِّكَ نَظَرْنَا إِلَى وَجْهِهِ»:
▪️هنگام به میدان رفتن علیّ اکبر، امام حسین علیه السّلام انگشت سبّابه خود را به سوی آسمان گرفتند و فرمودند: خدایا شاهد باش که پسری برای مبارزه به سوی آنها می رود که شبیه ترین مردم به رسول تو است در خلقت و اخلاق و سخن گفتن. هرگاه مشتاق پیامبرت می شدیم، به چهره او نگاه می کردیم.
☑️«بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج٤٥، ص: ٤٢»
▪️٢.نظر أمير المؤمنين عليه السّلام الى ابنه الحسين عليه السّلام فقال: «إنَّ إِبْنیِ هذَا سَیّدٌ، کما سَمَّاهُ رَسُولُ اللّهِ صلّی الله علیه وآله وسلم سَیِّداً، وَ سَیَخْرِجُ اللَّهُ مِنْ صُلْبِهِ رَجُلاً بِاسْمِ نَبِیِّکمْ، یُشْبِهُهُ فِی الخَلْقِ وَالخُلُقِ. یَخرُجُ حِينَ غَفلَةٍ مِنَ النّاسِ وَ إماتَةٍ مِنَ الحَقِّ وَ اِظهارٍ مِنَ الجَورِ.»:
▪️امیرالمؤمنین علیه السّلام به پسرش حسین علیه السّلام نگریست؛ سپس فرمود: همانا این پسرم همانگونه که رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم او را آقا و سرور نامیدند، سرور و آقاست و بزودی از نسل او مردی همنام با پیامبرتان (حضرت مهدی علیه السّلام) قیام می کند که در خلقت و اخلاق شبیه پیامبراکرم است. او در زمان غفلت مردمان و میرانده شدن حق و غلبه ستم قیام می کند.)
☑️«إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات، ج۵، ص۱۲۴»
▪️پس حضرت مهدی و حضرت علیّ اکبر علیهما السّلام هر دو شبیه پیامبر و همانند یکدیگرند.
◾️استاد مهدی طيب
#امام_زمان #حضرت_علی_اکبر◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei