🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●انقلاب به هیچ گروهی بدهکار نیست●■
■انقلاب به هیچ گروهی بدهکاری ندارد و ما هنوز هم چوب اعتمادهای فراوان خود را به گروه ها و لیبرال ها میخوریم، آغوش کشور و انقلاب همیشه برای پذیرفتن همه کسانی که قصد خدمت و آهنگ مراجعت داشته و دارند گشوده است ولی نه به قیمت طلبکاری آنان از همه اصول.
■●صحیفه نور ، جلد ۲۱ ، صفحه ۹۶
پیام امام خمینی(ره) خطاب به مراجع اسلام و روحانیون سراسر کشور
مورخ: ۱۳۶۷/۱۲/۰۳●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●راز تقارن لیالی قدر با شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام (قسمت سوم)●■
■●در فرهنگ دنیای امروز، سعادتِ انسانی با این شاخصها شناخته میشود؛ چقدر پول دارد؛ چه مقامی دارد؛ چه میخورد و میآشامد و چگونه ارضاء جنسی میشود! این قدِّ بشریّت در دنیای امروز است. دنیای بعد از رنسانس، دنیایی که از خدا محوری به اومانیزم تغییر محور داد؛ اومانیزم به معنای محور قرار دادن و گرایش به انسانیّت نیست؛ به معنای نفسانیّت است؛ نفس انسان، همان چیزی که کانون شهوت و غضب است.
■●لذا تمدّن امروز دنبال این است که با علم و تکنولوژی و پول و ثروت، هرچه بیشتر لذائذ نفسانی بشر را تأمین کند. این لذائذ نفسانی ناشی از خوردن و پوشیدن و نوشیدن، یا ناشی از کاموریها و لذّتجوییهای جنسی، و یا ناشی از دستیابی به قدرت و قهر و غلبه بر رقبا و مخالفان است. اين اوج تعریفی است که دنیای امروز از بشریّت دارد؛ قدّ انسان در دنیای امروز این است.
■●قبلا تمثیلی راجع به دنیای امروز به کار بردم؛ کارتونِ گالیور را مثال زدم. در داستان گالیور، گالیور به شهری میرود که همهی مردم آن کوتولهاند؛ قدّشان به اندازهی یک بند انگشت است. امّا چون همهی مردم کوتولهاند، هیچ کس احساس کوتاه بودن نمیکند. وقتی به یکدیگر نگاه میکنند، میگویند ماشاءالله قدّ به این بلندی! چه عیب و نقصی داریم؟! چون در آن شهر همه همقدّند؛ همه کوتولهاند؛ کسی به نقص کوتوله بودنش واقف نیست. چه وقت پی میبرند کوتولهاند؟ چه وقت میفهمند قدّشان کوتاه است؟ وقتی گالیور وارد آن شهر میشود. آنوقت معنای قدّ انسان را میفهمند و تازه پی میبرند که کوتولهاند.
■●دنیای امروز از نظر مقامات و کمالات انسانی، شهر کوتولههای گالیور است و این کوتولهها هیچ احساس کوتوله بودن هم نمیکنند. خیلی هم احساس پیشرفت و ترقّی میکنند؛ احساس میکنند خیلی بزرگند. امّا کوتولهاند؛ در حیوانیّت و نفسانیّت خود اسیرند؛ قد نکشیدهاند.
●خور و خواب و خشم و شهوت، شَغَبست و جهل و ظلمت
●طیران مرغ دیدی؛ تو ز پایبند شهوت
●حَیَوان خبر ندارد ز جهان آدمیّت
●به در آی تا ببینی طیران آدمیّت
#ادامه_دارد ....
■●در محضر استاد مهدی طیب ۱۹ مرداد۹۱●■
#ماه_مبارك_رمضان
#لیلة_القدر
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■راههای عبادات، روزه، شب زندهداری، ذکر، دعا، ریاضات و صبر که از پیغمبر و ائمّه علیهم السّلام رسیده است هم راه خداست.
■اینها راههای شوسه و آسفالتهاند. بعضی اصحاب به پیامبر و ائمّه علیهم السّلام اصرار زیادی کردند که چه کنیم زودتر به مقصد برسیم؟
■این بود که پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم راه میانبر را نشان داد و فرمود: هر کس علی و حسین علیهما السّلام را دوست بدارد، زودتر به مقصد میرسد.
■فرمود هر کس علی علیه السّلام را دوست بدارد، معصیت به او ضرر نمیرساند و کسی که در مصیبت حسین علیه السّلام مژهاش به اشک نمناک شود و حتّی کسی که بدون اینکه اشکش جاری شود، با ادب در مجلس عزای حسین علیه السّلام بنشیند و خودش را شبیه گریه کنندگان نماید، بهشت بر او واجب میشود. راه محبّت راه میانبر است.
#یاعلی
■مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی■
#مصباح_الهدی
■●تٱلیف استاد مهدی طیّب●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■حُبُّ عَليِّ بْنِ ابيطالِبٍ حَسَنَةٌ لايَضُرُّ مَعَها سَيِّئَةٌ، وَ بُغْضُهُ سَيِّئَةٌ لاتَنْفَعُ مَعَها حَسَنَةٌ.■
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت هفتم
بخش پنجم1⃣
● رواياتى در ارتباط با آيه ((فرجالا او ركبانا...)) و نماز خوف
مولف : خواننده متوجه است كه منافاتى ميان اين دو روايت نيست .
و در كافى از امام صادق (عليه السلام ) در ذيل جمله : ((فرجالا او ركبانا...)) روايت كرده كه فرمود: اين در وقتى است كه از درنده يا دزد بترسد، كه در حال راه رفتن و دويدن بعد از تكبير به جاى ركوع و سجود اشاره مى كند.
و در فقيه از همان جناب روايت آورده كه درباره نماز ((زحف )) (جنگ ) فرمود: عبارت است از تكبير و تهليل و تسبيح و ديگر هیچ ، آنگاه اين آيه را تلاوت كردند.
و نيز در همان كتاب از همان جناب روايت آورده كه فرمود: اگر در سرزمين هولناكى واقع شدى و ترسيدى كه دزدى و يا درنده اى به تو حمله ور شود، نماز واجب خود را مى توانى بالاى مركب بخوانى .
و باز در همان كتاب از امام باقر (عليه السلام ) روايت كرده كه فرمود: كسى كه از دزدان راه ترس دارد، بر بالاى مركبش نماز را مى خواند، و براى ركوع و سجده اش اشاره مى كند.
مولف : روايات در اين معانى بسيار زياد است .
و در تفسير عياشى از ابى بصير روايت كرده كه گفت : از آن جناب از اين كلام خدا پرسيدم كه مى فرمايد: ((و الذين يتوفون منكم و يذرون ازواجا وصية لازواجهم متاعا الى الحول غير اخراج ))، فرمود: حكم اين آيه كه مى فرمايد: خرجى يك سال همسر را بايد وصيت كرد، نسخ شده ، پرسيدم : جريان چگونه بوده است ؟
فرمود: قرار اين بود كه هرگاه مردى از دنيا رفت نخست از اصل مالش خرجى يك سال همسر و يا همسرانش را جدا بر مى داشتند، و ديگر به ايشان ارث نمى دادند ولى آيه اى كه هشت يك مال را براى زن بچه دار و چهار يك مال را براى زنى كه شوهرش بچه ندارد، ارث معين كرده اين آيه را نسخ كرد، و بعد از آن اگر خرجى زن را بدهند به حساب ارث او مى دهند.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●حاج آقا اسماعیل دولابی می گوید●■
■شخصی را سراغ دارم که بیش از چهل سال در طلب امام زمان صلوات الله علیه بود ؛ بعد از چهل سال ریاضت و عبادت به محضر منور حضرت مهدی صلوات الله علیه مشرف شد.
■وقتی خدمت آقا رسید از حضرت گلایه عاشقانه کرد: « شما که سرانجام مرا به محضر پذیرفتید، ای کاش یک مقدار زودتر مرا می پذیرفتید و من این همه غصه نمی خوردم و عذاب نمی کشیدم؟ »
■حضرت فرمودند : اگر زودتر ما را می دیدید از ما نان و سبزی می خواستی! حالا که چهل سال زحمت کشیده ای می فهمی که چه بخواهی...
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●چطور در شرع مقدس و نيز بزرگان ما فرمودند كه خلاف نفرماييد، ولو به مزاح و مطايبه باشد، و نفس را عادت ندهيد كه خلاف فكر كند و خلاف بينديشد و دروغ بگويد، ولو به مطايبه باشد، زيرا به همين اندازه كه به خلاف گرايش پيدا كرد، در كارش و خوابش اثر می گذارد، و خوابهايش پريشان میشود، و هرچه افكار آلوده شود، و انسان نيات كج و معوج داشته باشد، در وى اثر می گذارد.
■●يكى از آن (۱۵۰) جمله اى كه موعظه ارسطو به شاگردش اسكندر افريدوسى میباشد همين است كه، خلاف مكن دروغ نگو، ولو به مجاز و مطايبه. اينها حتى در خوابهاى تو اثر می گذارد، خوابهاى آشفته می بينى.
■●شرح فارسی اسفار(۱)
علامه حسن زاده ی آملی●■
@mohamad_hosein_tabatabaei