باسلام
هر روز را با یاد شهدا آغاز کنیم
🌷 بسیجی شهید حسین مدیری
🌷 تولد ۴ مهر ۱۳۳۳ تهران
🌷 شهادت ۲۱ آذر ۱۳۶۰ گیلانغرب استان کرمانشاه
🌷 سن موقع شهادت ۲۷ سال
🌷 امروز سالگرد شهادت این شهید عزیز میباشد
🌷 بخشهایی از وصیتنامه این شهید عزیز
✅ اگر با مرگ من، نهال جهانی اسلام به رهبری مهدی موعود امام زمان(عج) بارور می شود، من شهادتم را بر پیشانی تاریخ می کوبم
✅ از برادرانم می خواهم که مطیع فرمان امام خمینی باشند و از روحانیون مبارز و متعهد که پرچم دار حقیقی انقلاب خون بار اسلامی می باشند، حمایت نمایند.
✅ به خواهرانم، زینب گونه و فاطمه وار زیستن و همواره در راه امام خمینی قدم گذاشتن را توصیه می کنم
🤲 هدیه به ارواح طیبه شهدا، امام شهدا و شهدایی که امروز سالگرد شهادتشان میباشد و این شهید عزیز فاتحه با صلوات
🤲 دعای این شهید عزیز بدرقه امروزتان ان شاء الله
https://eitaa.com/payame_shohada
.
♻️ کودتای خزنده علیه عطاران
فیلسوفالدوله
خداوند حکیم «محمدکاظم فیلسوف الدوله» را بیامرزد. نامش هنوز بر تارک مدرسه علمیه آیتالله حقشناس، روبهروی امامزاده سید اسماعیل، میدرخشد.
مورد تمسخر «ادوارد یعقوب پولاک» بود. هر دو مدرس دارالفنون بودند. پولاک طب جدید میگفت و فیلسوفالدوله طب قدیم و هر دو پزشک ناصرالدینشاه بودند. البته پولاک در جایجای سفرنامه خود، از اینکه در ایران، چاق نیست، دیوانه نیست، مردم سالمترند و... تجلیل میکند.
فیلسوفالدوله هم در دهه ۷۰ زندگی خویش، در کتاب خود مینویسد: «آنچه مینویسم اگر رعایت کنید، عمر طبیعی ۱۲۰ سال است و انشاءالله خودم شاهد این ادعا خواهم بود.»
فیلسوفالدوله تا زمان رضاخان زنده بود و ۱۲۷ سال عمر کرد. اما پولاک در دهه ۷۰ عمر خویش، درگذشت. اما رژیم پهلوی، مثل کشف حجاب، آرام آرام طب حکیمانه را از جامعه زدود و هنوز متاسفانه در بر همان پاشنه میچرخد و مصیبت آنجاست که وزیر اسبق بهداشت، از ۲/۵ میلیون زوج نابارور و نیاز به هزاران تخت بیمارستانی و کمبود تعرفه پزشکان و... برای ملت، ذکر مصیبت میخواند و البته در عمان به طبابت سرگرم است.
دو خط
کرونا ثابت کرد که طب کلاسیک در برابر بازیهای «فایزر»ی فروتن است، نه در برابر بیمار. آن نظام درمانیای که تماشا کرد و دید که در برابر بسیاری بیماران که نه با کرونا بلکه با هراس از کرونا، جان به جانآفرین تسلیم کردند، مسئول است. حالا اگر آن نظام درمانی، مثل حسن روحانی، به محکمه نرفته است، دلیلی نمیشود که محکمه الهی را هم به سلامت بگذراند.
فراموش نمیکنیم روزهای فروردین ۱۳۹۹ را که همین هراس، بسیاری از پزشکان را از بیمارستانها فراری داده بود و حال پزشکان منصفی هم هستند که بگویند با پونه و آویشن و سیر و.. خودشان و بسیاری از بیماران، کرونا را به خوبی و خوشی بدرقه کردند.
دیکته
تا کی قرار است دستورات صهیونیستی سازمان بهداشت بهاصطلاح جهانی، به ملت مظلوم ما دیکته شود، خدا میداند. البته هنگامه برپا شدن «یوم الله ۲۲ بهمن» در نظام درمانی و بانکی دور نیست. اما تا آن زمان، فعالان طب حکیمانه و عطاران، خطاب به ملت مظلوم ایران، باید بخوانند:
وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم
که در طریقت ما کافری است رنجیدن
استخدام!
در این میان، چرا دستگاههای دیگر حتی بدون توجیه قانونی، در خدمت انهدام صنف عطار، قرار میگیرند، خدا میداند؟!
اینکه به بهانه تخلف چند نفر از افراد سودجو، بدون رعایت تشریفات قانونی، بدون اخطار منطقی، حتی شبانه و بدون حضور مالک عطاری، کاسبی او را تخته کنند، چه محمل قانونیی دارد؟! گنه کرد در بلخ آهنگری/ به تستر زدند گردن مسگری
وقتی به عطار، اخطار دو روزه، آن هم آخر هفته بدهند که جواز کسب خود را تمدید کند، معنایی جز رفتار رضاخانی دارد؟ البته واضح و مبرهن است که حتی اگر تشریفات تمدید پروانه کسب هم با تسویه مالیات و بررسی مامور بهداشت از محل و... خم رنگرزی باشد و دو روزه و آخر هفته، طی بشود، باز باید کاسب بشنود: «حالا یک هفته که باید تعطیل کنی!»
به چه جرمی؟
هزینه خسارت خرابی کالا را چه کسی میدهد؟
هزینه چندروز تعطیلی و اجاره ملک را چگونه تامین کنیم؟
کارگر را چگونه نگه داریم که نرود؟
اگر کارگر ماند، دستمزد او... را از حلقوم چه کسی، بیرون بکشیم؟!
گذشت آن روز که قلدر قزاق کودتاچی و وابسته به صهیونیسم و انگلیس، در طهران اطلاعیه میچسباند: «حکم میکنم!»
ما که فرزند انقلاب هستیم، بلدیم در برابر رفتارهای غیرقانونی چگونه بایستیم. اما پرسش من این است چرا دستگاهی برای انهدام فعالان صنف عطاری به استخدام منویات سازمان صهیونیستی بهداشت جهانی درآمده که هیچ نفعی از این استخدام نمیبرد و به قول حافظ شیرینسخن، تنها «عرض خود میبرد و زحمت ما میدارد.»
دوباره در این باره سخن خواهیم گفت.
•┈••✾🔹✾••┈•
✍ باغ اندیشه
محمدمهدی شیرمحمدی
https://eitaa.com/mohammadmahdishirmohammadi
•┈••✾🔹✾••┈•
برج ایفل آوار شد! ببینیم دنیا با باعث و بانیاش چه میکند.
من دیوانهام!
من یک دیوانهام که وقتی در غـزه طی فقط دو ماه، بیست هزار جان گرامی شهـید شدهاند، پست قبل را آماده میکنم که به شما خبر بدهم اسـرائیل کهنترین و مهمترین مسجد غـزه را که قدمتش به قرون وسطی میرسید، با خاک یکسان کرد. آخر کفتاری که به جان انسانها رحم نمیکند، دلش به حال بناهای تاریخی و میراث باستانی بسوزد؟ من چه بیکارم که وسط این همه فاجعه، پیله کردهام به #مسجد_العمری نه؟
بیایید فقط تا پایان این یادداشت، تصور کنیم به جای مسجد جامع غـزه، برج ایفل آوار شده بود. من به شما کمک میکنم بهتر تصور کنید در این صورت چه اتفاقی میافتاد:
-بیبیسی ده گروه خبرنگار را در ساعت اول فاجعه به منطقه اعزام میکرد تا بهصورت ۲۴ساعته گزارش زندهٔ ویژه مخابره کنند.
-هشتگ #به_ایفل_کمک_کنید در روز اول در کل دنیا ترند میشد.
-همان شب اول سلبریتیها پشت سفارتخانهٔ فرانسه در ایران، شمع روشن میکردند و برای فالووِرزِ عزیزشان(!) لایو سوگواری میگذاشتند.
-گردنبند، دستبند، پابند، سربند، گل سر، دستمال گردن، تیشرت، دامن، کفش و دمپایی با تصویر برج ایفل تمام بازار را قبضه میکرد.
-یکی #برای ایفل میخواند و زن مستر پرزیدنت ایالات متحده جایزهٔ گرمی را تقدیمش میکرد.
-تمام سازمانهای جهانی جلسهٔ اضطراری میگذاشتند و با تمام قوا این فاجعه را محکوم میکردند. بعد، دستهایشان را به هم میمالیدند و از صدر تا ذیل هر جنبدهای را که ممکن است در این فاجعه مقصر باشد، تا قیام قیامت تحـریم میکردند.
-هزاران پوستر، هزاران موشن گرافیک، صدها داستان کوتاه در رثای ایفل ساخته میشد.
-مردم عکسهای قدیمیشان با ایفل را استوری میکردند و به هم تسلیت میگفتند.
-کلاسهای زبان فرانسه برای آموزش «ژو تم» لارا فابین به نوزبانآموزان عاشق ایفل، کیپ تا کیپ پر میشد.
-مجسمهٔ آزادی به رنگ پرچم فرانسه نورافشانی میشد.
-تمام دنیا به کشور مسئول فشار میآوردند که زود باش بگو گ… خوردم و برگرد جبران کن و غرامت بده. ایضاً تا آخر دنیا در تمام مجالس بینالمللی پشتشان را به نمایندهاش میکردند.
-و تازه همهٔ اینها مقدمه بود تا تمام حکومتهای عالم به مردم کشور متجاوز فشار بیاورند که علیه حکومتشان انقلاب کنند و به خیابان بریزند!
اما همین پریروز، مسجدی که چه از نظر قدمت، چه زیبایی،از برج ایفل مهمتر بود، جلوی چشم دنیا با خاک یکسان شد و احدی حتی بابتش یک تسلیت هم به مردم فلـسطین نگفت.
فریاد بزنیم #مرگ_بر_حقوق_بی_بشر یا هنوز زود است و بیست هزار بنای تخریبشده هم باید به بیستهزار شـهید اضافه شود؟
راستی!
عکسها را میبینید؟ با هوش مصنوعی میدجرنی ساخته شدهاند. میدجرنی با هیچ پرامپتی، با هیچ دستورالعملی زیر بار نمیرفت برج ایفل را خرابشده و آسیبدیده نشان بدهد. دست آخر مجبور شدیم با فتوشاپ عکسش را تغییر دهیم (عکس هفتم) طراحی که زحمت این کار را کشید، میگفت: «این از قوانین اصلی هوش مصنوعی میدجرنی است که هیچکدام از نمادهای مهم دنیا و کشورها را تخریبشده نشان نمیدهد».
سگ میدجرنی به سگیونها شرف دارد. همین.
✍🏼پرستو علیعسگرنجاد
•┈••✾🔹✾••┈•
✍ باغ اندیشه
محمدمهدی شیرمحمدی
https://eitaa.com/mohammadmahdishirmohammadi
•┈••✾🔹✾••┈•
🔴هزینه 120 میلیون دلاری پهلوی از پول مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری امریکا
🔹در سال 1976 و همزمان با آغاز رقابت انتخاباتی در امریکا، محمدرضا پهلوی تمایل داشت تا کاندیدای جمهوریخواه به ریاست جمهوری برسد لذا برای این منظور دست به اقداماتی زد. وی برای کمک به "فورد" جمهوریخواه، رقیب انتخاباتی جیمی کارتر در حزب مقابل، در 9 خرداد 1355، اعلام کرد تا پایان انتخابات در قیمت نفت تغییری نمیدهد.
🔹محمدرضا پهلوی همچنین سعی کرد در انتخابات با تبلیغات به نفع فورد، شرایط را به نفع او تمام کند. اردشیر زاهدی به دستور محمدرضا وظیفه داشت تا با تزریق پول به ستاد تبلیغات فورد، شرایط را برای روی کار آمدن او فراهم کند؛ بعد از انتخابات در محافل سیاسی آمریکا شایع شد این مبلغ حدود 120 میلیون دلار بوده است.
🔹دموکراتها از این موضوع آگاه شدند و برژینسکی رفتار زاهدی را مایه ننگ نامید. حتی همسر " هلمز " یکی از سفرای آمریکا در تهران تأیید میکند که آمریکاییها دستهدسته با بلیت مجانی هوایی که زاهدی در اختیارشان میگذاشت، به عناوین مختلف به ایران میآمدند و در مهمانی رسمی دولت شرکت میکردند.
📚 برگرفته از کتاب "روابط سیاسی محمدرضا پهلوی و امریکا در دوره کارتر"
•┈••✾🔹✾••┈•
✍ باغ اندیشه
محمدمهدی شیرمحمدی
https://eitaa.com/mohammadmahdishirmohammadi
•┈••✾🔹✾••┈•
یکی از نکاتی که سعی می کنم در اکثر مدارس به دانش آموزان بگویم این است که غربی ها مردم دنیا را با یک سری مفاهیم انتزاعی به ظاهر زیبا و رمانتیک سرکار گذاشته اند و به دنیا دارند می خندند. اما ما خودمان باید حواس مان باشد مصداق آن آدم های «سر کار رفته» نباشیم!
این مفاهیم سرکاری عبارتند از آزادی، دموکراسی، حقوق بشر، آزادی بیان، پلورالیسم و...
یعنی در ذهن خیلی از مردم دنیا از جمله ایرانی ها جا انداخته اند که غرب مدینه فاضله ای است که در آن همه آزاد و برابر هستند اما در جهان غیر غرب، همه چیز سیاه و بسته و پر از خفقان است. در حالی که مثالهای نقض زیادی وجود دارد که در همان غرب، آزادی و آزادی بیان چقدر محدود و کنترل شده است و اگر کسی پا روی خطوط قرمز آنها بگذارد، باید هزینه های سنگینی پرداخت کند. لذا همیشه از بچه ها می خواهم که اسم «روژه گارودی» یا «روبر فوریسون» را در فضای مجازی جستجو کنند و سرنوشت آنها را بخوانند. اما اخیرا نیز مثالهای جدیدتری اضافه شده که باید آنها را حفظ کرد و دائم با نسل جدید در میان گذاشت.
مثلا به این چند مورد دقت کنید:
1. پلیس لندن اخیرا آگهی داده که تصویر فلان زن را شناسایی و به پلیس معرفی کنید! به چه جرمی؟ چون پلاکاردی را در دست داشته که تصویر مردهای برهنه شده فلسطینی توسط اسراییل را با تصویر برهنه شدن یهودیان توسط ارتش نازی کنار هم گذاشته و زیرش نوشته تفاوت را پیدا کنید!
2. زینب الرازویی روزنامه نگار فرانسوی مراکشی تبار، به خاطر مطالبی که قبلا در نشریه شارلی ابدو علیه اسلام می نوشت مدال افتخار گرفته بود اما حالا فقط به خاطر ریتوییت کردن یک مطلب در صفحه شخصی اش در مقایسه ی جنایات اسراییل با جنایات آلمان نازی، مدال افتخارش را پس گرفته اند!
3. تنها چند روز پس از شروع حملات وحشیانه اسراییل علیه مردم غزه، وزارت کشور فرانسه اعلام کرد که همه تظاهراتهای حامیان فلسطین را ممنوع کرده و تظاهرات در حمایت از فلسطین، مجازات ۵ سال زندان را در پی خواهد داشت.
4. در آلمان نیز دولت این کشور رسما اعلام کرد اگر کسی در حمایت از فلسطین و علیه اسراییل تجمع کند، «سلب تابعیت» و عملا اخراج خواهد شد.
5. در امریکا نیز که به لطف پلتفرم اینستاگرام، افسانه آزادی بیان خیلی وقت است رسوا شده و کسی نیست که نداند مطالب انتقادی درباره اسراییل چطور قلع و قمع می شود.
همه اینها در حالی است که طبق افسانه آزادی بیان در بسیاری از کشورهای غربی، هرکس بخواهد قرآن سوزی کند مجاز است و حتی تحت حمایت رسمی این دولتها قرار می گیرد اما همزمان هیچ انعطافی درباره خط قرمز اسراییل وجود ندارد.
چه نتیجه ای میخواهم بگیرم؟
آزادی، آزادی بیان و... در همه جای دنیا محدود است و مشروط به خطوط قرمز کاملا مشخص. البته جنس خط قرمزها فرق دارد. در غرب قرآن سوزی و حمایت از همچنس بازی شامل آزادی است و بدون هیچ مانعی انجام می شود اما نزدیک شدن به هولوکاست و اسراییل، بدترین عواقب را دارد. در ایران برعکس، کسی به خاطر آزادی بیان حق قرآن سوزی، توهین به مقدسات و... را ندارد اما در بسیاری از موارد دیگر آزادی های واضح و مبرهنی وجود دارد تا جایی که در روزهای گذشته دیدم افرادی مثل احمد زیادآبادی، احمد بخارایی، صادق زیباکلام و... که داخل ایران هم زندگی می کنند، در مناظره های مختلف به شدت به سیاست های رسمی جمهوری اسلامی در حمایت از فلسطین می تازند و حتی سخنانی را تلویحا یا علنا در حمایت از اسراییل و علیه غزه مطرح می کنند و کسی هم کاری با آنها ندارد.
لذا اگر کسی هنوز در دنیای فانتزی های خودش زندگی می کند و تصور می کند چیزی به اسم آزادی و آزادی بیان مطلق و .... در غرب وجود دارد اما در اینجا حسرتش را می خورد، هنوز دنیای قرن 21 را نشناخته و مغزش مصداق مغز شستشو شده توسط امپراطوری های رسانه ای غربی است. چنین کسانی ابتدا بایدبا خود خلوت کنند و از خودشان بپرسند وقتی با این همه مثال، همچنان دنبال آن مفاهیم فانتزی می روند، احساس نمی کنند به شعور خودشان توهین می شود؟
@Sabeti ✅
باغ اندیشه-محمدمهدی شیرمحمدی
. ♻️ کودتای خزنده علیه عطاران فیلسوفالدوله خداوند حکیم «محمدکاظم فیلسوف الدوله» را بیامرزد. نامش
بعد از انتشار این یادداشت
در کانال آقای رسایی.
یکی از پزشکان بزرگوار
درباره آن مطلبی نوشتند که در ادامه همراه با پاسخ ما می آید:
جناب رسایی سلام . من یک پزشک عمومی هستم . مشکلی که در مورد عطاریها هست اینه که اکثریت غریب به اتفاقشون فاقد سواد لازم برای طبابت سنتی هستند و عمدتا هم بدون هیچ جواز کسب .هیچ ترسی هم از بلایی که ممکن است بر سر مریض بدبخت بیاورند ندارند . عمدتا هم با ساختن کپسولهایی به اسم گیاهی ولی در واقع ترکیبی از مواد گیاهی و داروهای شیمیایی خطرناک ( مثل دگزامتازون و متادون و...) در کار چاق و لاغر کردن و ترک اعتیاد ملت هستند. همانطور که در بین پزشکان هم انسانهای بی رحم و مروت و انصاف کم نیستند . بنابراین نباید چه به اسم سنت و به چه اسم علم روز هر کدام را از دو گروه را تخطئه کردیا برایشان مظلوم نمایی نمود.
•┈••✾🔹✾••┈•
✍ باغ اندیشه
محمدمهدی شیرمحمدی
https://eitaa.com/mohammadmahdishirmohammadi
•┈••✾🔹✾••┈•
باغ اندیشه-محمدمهدی شیرمحمدی
بعد از انتشار این یادداشت در کانال آقای رسایی. یکی از پزشکان بزرگوار درباره آن مطلبی نوشتند که در اد
یتیمی، بد دردی است؛
برای جامعه عطاران!
با سلام و تحیت
ضمن سپاس از شما
و این دوست عزیز که یادداشت حقیر را محل درنگ، دانست.
در همین متن، نویسنده به خودش بخشی از پاسخ مرا داده است؛ فرمودند: «بین پزشکان هم انسانهای بی مروت و انصاف کم نیست.»
آیا، با این وصف، همه پزشکان را به یکچوب می رانند؟!
واضح است که؛ نه.
هم اکنون غیر از وزارت بهداشت، سازمانهای نظام پزشکی و پرستاری و دانشگاهها و شبکه های رادیویی و تلویزیونی سلامت و دهها رسانه با لینک ویژه بهداشت و متصل به روابط عمومی وزارت بهداشت و... دامن جامعه پزشکی را پاک و منزه از خطای آن پزشکان بی مروت، جلوه می دهند و البته کار درستی هم می کنند. باید از حیثیت یک صنف دفاع کرد تا اعتماد جامعه به صنف برقرار بماند. باید از حیثیت هر صنفی دفاع کرد. چنانکه خود حقیر از سال گذشته و در غوغای فتنه هرزگی، دهها جلسه سخنرانی در دفاع از پلیس داشتم و هیچگاه خطای یک پلیس را به این صنف شریف و خدوم، سرایت نمی دهم.
اما حتی مشکل اینجا نیست که انسانهای بی مروت و خطاکار، در پوست عطاران خزیده اند.
اصل مشکل اینجا است که پزشکان یک سلسله نهادها و رسانه هایی دارند که از حیثیت و اعتبار آنها حمایت کند و همزمان راه ورود غیر پزشک به این عرصه را ببندد.
اما عطاران، چنین نهادی ندارند و تنها باید پاسخگوی عتاب ها و خطاب ها و هشدار و توبیخ ها باشند.
اگر یک دزدی در لباس آخوند رفت و مثل «رضا مارمولک کمال تبریزی» شد، هم پلیس و دادگاه ویژه روحانیت، با او برخورد می کند و هم حوزه علمیه از حیثیت روحانیت دفاع می کند.
یا اگر یک شیاد در لباس پزشک رفت و مثل «بیمارستان حاشیه مهران مدیری» درست کرد، هم پلیس و دستگاه قضا، با او برخورد می کند و هم نظام های پزشکی و پرستاری و وزارت بهداشت و هم انبوه رسانه های متصل به روابط عمومی ها، از حیثیت جامعه پزشکی دفاع می کنند.
اما یک جستجوی ساده در فضای مجازی و رسانه ای داشته باشید، ببینید چه فضا و غوغای یک سویه ای علیه جامعه عطاران برپا است؟! به قول لوطی های قدیم؛
چندنفر به یک نفر.
چقدر هیاهو علیه یک صنف!
تمام مطالبی که در رسانه ها، درباره عطاران هست، حاکی از برخورد عتاب و خطاب و هشدار و دورباش و کورباش و زخم زبان، است؛
سینه مالامال درد است ای دریغا مرهمی/دل ز تنهایی به جان آمد، خدا را همدمی!
هیچ نهاد مقتدر و قدرتمند و حمایتگری نیست که بگوید اگر دزد و شیادی، به دکان عطاران خزیده، فقط باید با او برخورد کنید نه اینکه همه صنف را با یک چوب برانید.
همین سال گذشته یک پزشک فوق تخصص و استاد دانشگاه و صاحب کلینیک کذا و کذا، برادرش را بر سر اختلاف مالی، کشته، مثله کرده، نذر کرده، غذا پخته و به خورد مردم کوی و برزن داده است؛ اما نه من عطار و نه هیچ منصفی، مشابه جنجالی که هر روز علیه عطاران برپا است، علیه جامعه شریف پزشکان برپا نمی کند.
اتفاقا بر عکس، وقتی بهروز افخمی و بهمن فرمان آرا و مهران مدیری، گوشه ای از تخلفات برخی پرستاران متخلف و پزشک نمایان منحرف را به تصویر کشیدند، می بایست پاسخگوی نظام بهداشت و درمان و نظام پرستاری و پزشکی هم می بودند تا ثابت کنند به حیثیت تمام این صنف آسیب نزده اند.
نویسنده محترم و ناقد و متعرض به متن حقیر، حتی حاضر نشده است اینجا از روی انصاف، شیاد را از عطار، جدا کند.
البته من به ایشان خرده نمی گیرم. من برای صنف خودمان سوگنامه می خوانم که یتیم و بی سرپرست هستیم.
بچه که یتیم شد ناگزیر باید از هر کوی و برزن، توبیخ و گوشمالی ببیند!
اشکال آنجا است که جامعه عطاران، نهاد متولی موثری ندارد و تنها پاسخگوی نهادهای انتظامی و قضایی است. من بیش از اینکه به این برادر پزشک گلایه کنم، برای صنف جامعه عطاران، متأسفم که گفته اند؛
یتیمی؛ درد بی درمان؛ یتیمی
یتیمی؛ خواری دوران؛ یتیمی
•┈••✾🔹✾••┈•
✍ باغ اندیشه
محمدمهدی شیرمحمدی
https://eitaa.com/mohammadmahdishirmohammadi
•┈••✾🔹✾••┈•
هدایت شده از عطاری مهدی (خیابان ایران)
مقاله ۶ سال پیش
درباره #شب_چله
محمد مهدی شیر محمدی
انتشار در #خبرگزاری_نسنیم
تدابیر ویژه "شب یلدا" از منظر طب سنتی - تسنیم
شام مناسب برای این شبها، آن است که مزاج گرم داشته باشد، آبگوشت، حلیم، بوقلمون، فسنجان، آشهایی با ترکیب حبوبات و شلغم، بسیار مفید است در مقابل از غذاها و گوشتهای سرد، بپرهیزید؛ ماهی، گوشت گوساله و مرغ، ماست، ترشی، سوسیس و کالباس و ... نخورید.
بهخلاف آنچه شایع است، خوردن "هندوانه"برای شب چله و تمام شبهای پاییز و زمستان اصلاً خوب نیست زیرا مزاج این میوه، کاملاً سرد و مرطوب است و خوردن آن در این ایام میتواند بسیار بیماریزا باشد؛ اگر خیلی میخواهید به حس شورانگیز و نوستالژیک تابستانی، مقید باشید به خوردن بسیار اندک از آن، شکیبایی کنید.
کنار هندوانه، خوردن تنقلات گرم که در ادامه اشاره خواهد شد، لازم است البته بانوان بهویژه بانوان باردار مخصوصاً اگر بار آنها، دختر است و نیز مادران شیرده همچنین افراد بلغمی و سودایی و افرادی که افسردگی، اضطراب، استرس و... دارند باید در پرهیز از هندوانه، جدیتر باشند و بکوشند بیشتر سهم هندوانه خود را به دمویها و صفراویها هدیه کنند!
کنار هندوانه، از خوردن خیار، کیوی ترش، انار ترش، مرکبات ترش، کاهو و گوجهفرنگی نیز جداً بپرهیزید و در مقابل انار شیرین و مرکبات را با مصلح، مثلاً گلپر میل کنید؛ سیب، به و خرمالوی رسیده، لبو و شلغم، و کنار آنها انواع حلوا بهعنوان شام یا چاشنی و نیز خوردن تنقلاتی مانند بادام، بادام زمینی، فندق، پسته، گردو، کشمش و مویز، و کنجد را بیش از هندوانه جدی بگیرید.
متن کامل
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/09/29/1606096/%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D8%A8%DB%8C%D8%B1-%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87-%D8%B4%D8%A8-%DB%8C%D9%84%D8%AF%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%86%D8%B8%D8%B1-%D8%B7%D8%A8-%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C
عطاری مهدی
🌿https://eitaa.com/joinchat/2629894144C1799f2bb4b
محمدمهدی شیرمحمدی