🔻کوثر رمضان، گفتاری کوتاه از بیانات آیت الله محسن اراکی(۳)
💠توبه مطیعین💠
🔹توبه گاهی از اطاعت الهی است.
در دو جا امام سجاد علیه السلام به این مطلب اشاره میکند؛ یکی دعای ابوحمزه ثمالی (( لَسْتُ أَتَّكِلُ فِي النَّجَاةِ مِنْ عِقَابِكَ عَلَى أَعْمَالِنَا بَلْ بِفَضْلِكَ عَلَيْنَا)) خدایا اگر من درخواست رحمت دارم هیچ امیدی به اعمال خودم ندارم با آن عملی که امام سجاد علیه السلام میکردند امام سجاد عابد عجیبی بودند.
🔸امام باقر علیه السلام میفرماید روزی خدمت پدرم در آن اتاقی عبادت میکرد رسیدم وارد اتاق که شدم و چشمم به وضع پدرم افتاد بی اختیار گریه کردم دیدم رنگ صورت پریده و پیشانی از کثرت عبادت پینه بسته است دیگر آنقدر روی پا ایستاده که پا ورم کرده دیگر توان ندارد روی پا بایستد میخواهد چیزی را بردارد باید خودش را روی زمین بکشد گریه افتادم به من فرمود از چه به گریه افتادی عرض کردم پدرم از این حالی که از شما میبینم چقدر خود را از این عبادت رنج دادید در روایت داریم.
🔹امام سجاد فرمودند که پسرم آن جزوه را بده یک جزوهای بود به پدرم دادم باز کرد به این جزوه نگاهی انداخت و سری تکان داد و فرمود که کیست که بتواند عبادت علی بن ابی طالب را انجام بدهد ما کجا و عبادت علی بن ابی طالب کجا یعنی عبادت امام سجاد با عبادت امیر المومنین قابل سنجش نبود.
🔸کسی که این چنین عبادت میکند ببینید با خدا چگونه صحبت میکند پروردگارا من تکیه برعملم ندارم بلکه تکیه بر فضل شما دارم ((لِأَنَّكَ أَهْلُ التَّقْوى وَ أَهْلُ الْمَغْفِرَةِ تُبْدِئُ بِالْإِحْسَانِ نِعَماً )).
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻کوثر رمضان، گفتاری کوتاه از بیانات آیت الله محسن اراکی(۴)
💠ذکر پس از نماز گنج است💠
🔹میدانید که ذکر خدا در هر دلی جای نمیگیرد، نام خدا در هر خانهای جای نمیگیرد، اینطور نیست که هر دلی بتواند به یاد خدا باشد.
🔸شما همه اهل نماز هستید انشاءالله، وقتی نماز خواندید بعد از نماز رها نکنید و بروید؛ چون وقتی نماز را خواندید، درب این دل برای یاد او باز شده است.
🔸همیشه درِ این دل باز نمیشود، همیشه این دل نرم نمیشود، همیشه این دل آرام نمیشود، همیشه این دل نورانی نمیشود. تازه دل رام شده و درِ او باز شده است. لذا گفتهاند تسبیحات حضرت زهرا علیها السلام را بعد از نماز بگویید.
🔹 «فَإِذَا قُضِيَتِ الصَّلَاةُ فَانتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ وَابْتَغُوا مِن فَضْلِ اللَّهِ وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيرًا». نماز را که خواندهاید به کارتان بروید، اما وقتی به سراغ کار میروید بدانید که نماز خواندهاید. نماز جمعه چیز عجیبی است و خیلیها خودشان را از نماز جمعه محروم میکنند. یکی از کمبودهای ما این است که معرفتِ ما نسبت به فرائض الهی و نسبت به این عبادتها کم است.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه قم:
💠 رسانهای کردن هر واقعیتی گاهی اشاعه فحشاء است
🔸«لَا یُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ»
من دیدم زمانی سریالی پخش میشد که در آن یک منظره بدی را نشان می دادند، نه آنکه فعل حرامی را نشان بدهد. منتقدان به کارگردان این فیلم اعتراض کردند که خوب نبود این کار را در فیلم نشان دهید. گفت نه آقا این از واقعیتهای جامعه است، ما باید واقعیتهای جامعه را نشان دهیم.
🔹این حرف غلطی است، یکی از حرفهای بسیار غلطی که منشأ خیلی از انحرافات میشود این است که چون یکچیزی واقعیت اجتماعی است باید آن را نشان دهیم. البته ممکن است یک رفتاری واقعیت اجتماعی باشد اما نشان دادن ترویج و اشاعه است.
🔸یکی از اشتباهها و غلطهایی که در رسانه امروز ما میشود این است؛ حالا کسی دزدی کرده است، غلط کرده دزدی کرده است، بگیرید و او را اعدام کنید اما اینقدر رسانهها را پر نکنید که این دزدی کرده و آن دزدی کرده.
🔹کسی غلطی کرده، گفتن این در رسانه کار حرامی است، این اشاعه فحشاست اما این کار را میکنند، چون فقه بیان ترویجی را بلد نیستند. برای چه شما این کار را میکنید؟ اگر کسی خلافی کرده باید در دادگاه به خلاف او برسند و رسیدگی کنند.
🔸البته در بعضی از موارد تشهیر لازم است که آن موارد خاصی است که در فقه معین شده است که یک مجرم را باید تشهیر کرد که مردم از آن اجتناب کنند. این موارد خاص است نه هر موردی.
📌متن جلسه در لینک زیر؛
https://www.mehrnews.com/news/4616349/هر-واقعیتی-را-نباید-رسانه-ای-کرد-بی-انضباطی-رسانه-و-اشاعه-فحشا
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری:
💠 باید مدیر تراز انقلاب پرورش دهیم تا هر کسی با قرعه کشی اختیار مردم را به دست نگیرد
🔹اینکه فرمان دست چه کسی باشد مهم ترین مقوله جهان آفرینش پس از آفرینش است و قرآن تاکید میکند که فرمانروایی از آن اوست و چون فرمان از آن اوست هر حاکمی باید منصوب او باشد.
🔸ما اگر حکومت خدایی داشته باشیم باید زیرساخت های تقوایی آن را تعیین کنیم، باید فرهنگ مبتنی بر تقوا و رابطه مدیران با زیردستان و مدیران با مردم را تعیین کنیم.
🔹مدیر باید مجری قانون باشد، قانون را باور داشته باشد و سلامت اعتقادی و رفتاری در فقه شرط عدالت است. هر کسی که اختیار مردم در دست اوست باید عادل باشد.
🔸باید جوانپروری کنیم و باید سیستمی داشته باشیم که برای نهادهای مدیریتی آدم در طراز انقلابی تربیت کند. تا هرکسی با قرعه کشی روی کار نیاید و اختیار مردم را نباید دست هرکسی سپرد.
🔹برای اینکه خوب به مردم برسیم باید خوب نماز بخوانیم و مناجات در دل شب را از دست ندهیم. ما به مدیران خاشع و اهل عبادت نیاز داریم.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه قم:
💠 از طلاب تمنا میکنم در حوزه "فقه سیاسی" جهاد کنند / آغاز فعالیت من در این رشته به ۵۰ سال قبل بازمیگردد
🔹من خواهش میکنم از دوستان طلبه، این بحث فقه سیاسی را جدی بگیرید!
برای ما بسیار جای تأسف است که در حوزه علمیه قم، پنجاه فقیه در فقه سیاسی وجود نداشته باشد؛ چرا نباید داشته باشیم؟ حالا که راه باز شده کار کنید. این مسئولیت شما است. الحمدلله هم فاضل و هم جوان هستید و هم وقت دارید؛
🔸اگر شما این مباحث را خوب بحث کنید دیگر این راه باز نمیشود که هر کسی در صداوسیما هر حرف گزافی را در باب فقه سیاسی بگوید و الّا اینهایی که دعوت میشوند درباره مسأله ولایت فقیه یا حکومت اسلامی صحبت کنند، چه نسبتی بین آنها و فن سیاست اسلامی وجود دارد؟ کجا این درس را خواندهاند؟
🔹اگر بنده متصدی این کار شدهام به دلیل این است که حداقل دو دوره فقه حکومتی را پیش اساتید طی کردهام؛ مضاف بر اینکه پنجاه سال است در این رشته فعالیت دارم.
🔸یادداشتهایی که من در این سن برداشتهام، مربوط به حدود پنجاه سال پیش است. اینطور نیست که از روی هوس بیاییم و این بحث را مطرح میکنیم. اگر احساس تکلیف وجود نداشت اصلاً متصدی این کار نمیشدم.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه قم:
💠داستان عشق و خلقت انسان / خدا عاشق میخواست یا معشوق؟
🔹مسئله عشق داستانی دارد؛ در عرفان عادی و عامی ما یک مقولهای وجود دارد که بسیاری از عرفا به این مقوله اشاره کردهاند. پرسش این است که در کجای جهان هستی خلأی وجود داشت که با آفرینش انسان این خلأ پر شد و چرا خداوند بشر را آفرید؟
🔸یک پاسخ این است که خداوند متعال عابدِ عاشق میخواست؛ همه جهان عابد و مطیع خداوند بودند منتها فرمانبری از روی عقل.
ما در علم اصول میگوییم که خداوند متعال دارای حق الطاعة است؛ حق دارد اطاعت شود. اهل عقل بنا بر حکم عقل خود میگویند او آفریننده و مالک و رازق ماست و همه هستی ما در دست اوست پس حق دارد که اطاعت شود. اما خداوند در پی چیز دیگری بود؟
🔹در پی یک آفریدهای بود که خداوند را عاشقانه اطاعت کند و برای همین بشر را آفرید. «فرشته عشق نداند که چیست، قصه مخوان / بخواه جام شرابی به پای آدم ریز» این حرف حافظ است. این یک مقوله است که انسان امتیازی بر سایر موجودات دارد و این است که انسان از عشق الهی برخوردار است و اطاعت او نسبت به خدا عاشقانه است و خلأ جهان هستی قبل از آفرینش انسان خلأ وجود یک عابد عاشق و یک مطیع عاشق بود.
🔸اما پاسخ دقیقتر این است که چنین نیست که جهان آفرینش پیش از آفرینش انسان جهان خالی از عابدان عاشق و از مطیعان عاشق بوده باشد، بلکه از آغاز جهان همه جهان خداوند را عاشقانه میپرستید و در حقیقت اساس آفرینش و اساس حرکت در جهان آفرینش و اساس تسبیح و تحمید و اساس هرگونه حرکت به سوی خدا عشق به خداست و جهان سراسر لبریز به او بوده و هست.
🔹این امر هم در نهجالبلاغه و هم به اشکال مختلف در صحیفه سجادیه آمده است و هم در روایات به آن اشاره دارند که چنین نبود که فرشتگان خالی از عشق باشند و اینکه فرشته نداند که عشق چیست مقوله دقیقی نیست. فرشتگان عاشقانه خدا را اطاعت کردند اما خلأ چه بود که با آفرینش انسان آن خلأ پر شد؟ خلأ آفرینش موجودی بود که بتواند محبوب خدا باشد خداوند به دنبال معشوق بود نه عاشق.
🔸آنچه جای او در جهان خالی بود یک آفرینندهای بود که شایستگی آن را داشته باشد که خداوند نسبت به او عاشق باشد، یعنی همین عشق متقابل. عاشقانه خداوند را بپرستد و آنچنان بپرستد که شایستگی مقام محبوب خدا بودن را پیدا کند. آنوقت چهره محمد صلی الله علیه و آله و سلم در جهانِ آفرینش جلوه کند. در حقیقت جایگاه محمد و آل محمد سلام الله علیهم جایگاهی است که تعریف کننده انسانی است که شایستگی معشوق خدا بودن را داشته باشد.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیتالله اراکیاستاد درس خارج حوزه علمیه قم:
💠 تبیین فقه البیان/اختلاف اسلام و غرب در حوزه رفتارشناسی
🔹اختلافی که بین ما و تفکر غربی وجود دارد این است که آیا بیان و گفتار نوعی رفتار است یا خیر؟ آیا این رفتار میتواند ظالمانه باشد یا خیر؟ این رفتار میتواند تبدیل به جنایت شود یا خیر؟ میتواند تبدیل به جنایت شود، چون رفتار است.
🔸در روایات ما این مضمون زیاد آمده است؛ هم در زیارتنامه سید الشهداء علیه السلام و هم زیارت حضرت رضا علیه السلام این مضمون آمده است: «قَتَلَ اللَّه مَنْ قَتَلَتْکُمْ بِالأَیْدِی وَالأَلْسُنِ»؛ خدا بکشد کسانی که شما را با دست و زبان کشتند.
🔹در روایات است که سؤال میکنند با زبان کشتن یعنی چه؟ میگویند مطالبی را از ما پیش سلاطین نقل کردند و منشأ کشتن ما شدند.
🔸کسانی با زبانشان منشأ خونریزی میشدند. زبان منشأ جنایت میشود حال مگر میتوان گفت زبان آزاد است که هرچه میخواهد بگوید! آزادی بیان به چه معنی است؟
🔹بله آزادی بیانِ عادلانه در محدوده عدل، آزادی بیان صحیح، آزادی بیان ناصحانه. اما اگر این بیان به جنایت و زبان ایذاگر تبدیل شد و تبدیل به زبانی شد که این زبان مؤذی است در این صورت ایراد دارد.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه قم:
💠 معاهده آتشبس امام مجتبی(ع) با بنیامیّه تحت تاثیر خیانت یاران ایشان بود
🔹گاهی رهبران الهی ممکن است در جبهۀ مقابلۀ با دشمنان خدا و مقابلۀ با مفسدان تنها بمانند. یارانشان، آنها را تنها بگذارند و دست از یاری ایشان بکشند. جریان امام حسن (ع)چنین بود. امام حسن (ع)در شرایطی قرار گرفت که یارانش او را تنها گذاشتند.
🔸همان یارانی که امیرالمؤمنین (ع)در زمان حیاتش از آنها کراراً گله مند بود ،تا آنجایی که در نهج البلاغه دارد که در همان شب شهادت امیرالمؤمنین(ع) ظاهراً حضرت رسول خدا(ص) را به خواب دیدند، می گوید به رسول خدا (ص) عرض کردم، چه ها از امت تو کشیدم و حضرت امیرالمؤمنین(ع) شکایت می کند به رسول الله(ص).
🔹حتی در صحیح بخاری داریم که امیرالمؤمنین (ع) اولین کسی است که در صحرای قیامت به عنوان شاکی زانو می زند در برابر خدا. بخاری روایت می کند از امیرالمؤمنین (ع)که فرمود «انا اول من یشکو بین یدی الرب للخصومة» یک چنین مضمونی.
🔸امام مجتبی (ع)ناچار به چنین برنامه ای شد، همانطوری که امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در بعضی از دوره ها ناچار شد که به هر حال خانه نشین بشود. ائمه هدی صلوات الله تعالی علیهم سالهای سال و حتی قرن ها ناچار شدند خانه نشین باشند.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپ ویژه| ورود طلاب به آب پر از مار برای ترمیم سیل بند
🔶حضور آیت الله اراکی به همراه شاگردان در مناطق سیل زده خوزستان
✍بیداری ملت
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
🔻آیت الله اراکی:
🔹ظلمات بسیاری بر انسان وارد میشود که مانند غباری بر قلب مینشیند. اگر انسان در فرصتهای عبادت و توبه و نیمه شب دل را تطهیر نکند، این غبارها غلیظتر خواهد شد و غفلت را بدنبال خواهد آورد.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻برگزاری مراسم شهادت امیرالمومنین(ع) در حسینیه دفتر آیت الله محسن اراکی
🔹سخنران: حجتالاسلام و المسلمین آقاتهرانی
🔹با نوای حاج جواد برزگر
🔸دوشنبه ۶ خرداد ساعت ۱۹
🔸خیابان ارم کوچه ۲۰
کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی:
🔸جالب است که امام خمینی(ره) روز قدس را قرینه شب قدر قرار دادند و از همه مسلمانان خواستهاند، آن را همانند شب قدر زنده نگه دارند و این بدان معنی است که امام راحل با بصیرت الهی و نافذ خود معتقد بودند، قدس سرزمینی است که امور امت اسلامی و سایر امتها در آن رقم میخورد. امام خمینی(ره) فرمودند #روز_قدس، روز اسلام، روز احیای اسلام و روز مقابله ملتهای مستضعف جهان با مستکبرین است.
🔹امروز شاهد هستیم طرحی که ترامپ برای ذلت و خضوع مسلمانان آماده کرده است، از قدس آغاز میشود و مقدمات آن را با انتقال سفارت آمریکا به قدس، تشویق به ادامه پروژه یهودی سازی قدس و شهرکسازی و مصادره حق بازگشت آغاز کرده و به معامله قرن که ضامن یهودی سازی قدس و مسجد الأقصی است، رسانده است و این بدان معنی است که اراده آمریکا همچنان بر سیطره جهان اسلام و ذلت آن قرار گرفته که از قدس شریف آغاز شده است.
🔸اینها طبعا خوابهای پریشان دولت آمریکا و لابی صهیونیستی است؛ به فضل خداوند و مقاومت شجاعانه ملت فلسطین و حامیان جبهه مقاومت در جهان اسلام و کلیه دوست داران عدل و صلح در جهان، معامله قرن، به سیلی محکمی در صورت صاحبان آن مبدل خواهد شد؛ ملتهای مسلمان به شکل خاص، مسؤلیت مقابله با این دشمنی و شکست طرح های دشمنان مکار را بر عهده دارند.
#نحو_القدس
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻حضور آیت الله اراکی در راهپیمایی و نماز جمعه روز قدس - اراک
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه:
💠رابطه خودسازی و هویت بخشی
🔹خدا استاد ما مرحوم علامه مطهری رضوان الله تعالی علیه را رحمت کند، ایشان یک مثال زیبایی داشت؛
🔸میفرمود: انسان خودش را میسازد و با عملی که انتخاب میکند هویت خودش و شخصیت خودش را نشان میدهد و بعد میفرمود که هر عملی که انجام میدهد مثل یک خشت است که در ساختمان شخصیت خود به کار میبرد.
🔹به نظر میرسد در تفسیر آیه کریمه «وَ كُلَّ إِنسَانٍ أَلْزَمْنَاهُ طَائِرَهُ فِي عُنُقِهِ وَ نُخْرِجُ لَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ كِتَاباً يَلْقَاهُ مَنشُوراً» میفرمود این کتاب چیزی جز همان ساختار شخصیتی انسان نیست.
🔸«أَلْزَمْنَاهُ طَائِرَهُ» یعنی هر عملی که انسان انجام میدهد به گردن او آویخته شده و از او جدا نمیشود؛ چون این عمل بخشی از شخصیت او شده است.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻پیام آیت الله اراکی به همایش "تحریف ظالمانه" در راستای تبیین خط امام (ره)
🔹یکی از خطرناکترین شیوههای جنگ و ستیز علیه انبیاء توسط دشمنان آنان، تحریف تعالیم آنان بوده است. همین شیوه را دشمنان اسلام ناب در جنگ علیه حضرت امام قدس الله روحه و میراث فکری و تمدّنی آن حضرت بکار گرفتهاند و بهمین دلیل تبیین صحیح اندیشه و راه و سلوک تربیتی و اخلاقی و سیاسی ایشان یکی از مهمترین وظایف میراثداران راه و خط امام سلام الله علیه است.
🔸تحریف چندگونه است؛
۱- تحریف کتمانی: یعنی کتمان بخشی یا تمام اندیشهها و حقایق مربوط به یک مکتب. این نوع تحریف علیه انبیاء و تعالیم آنان مورد توجه و هشدار مکرّر قرآن کریم است، از جمله آنجا که خداوند میفرماید:
انّ الذّینَ یَکتمون ما أنزلنا مِن البیّنات و الهُدی مِن بعدِ ما بیّنّاهُ للنّاس فی الکتابِ اولئك یلعنهم اللهُ و یلعنهم اللّاعنون. بقره ۱۵۹
مبارزه با این نوع تحریف در اندیشه امام از طریق ثبت و عرضه صحیح متن همه گفتارها و رفتارها و سیره جامع عملی و علمی آن حضرت امکانپذیر است.
🔹۲- تحریف تبدیلی: تحریف به تبدیل آن است که مطلبی را خلاف آنچه امام رضواناللهعلیه بیان فرموده یا عمل کرده است، به آن حضرت نسبت دهند. این نوع تحریف نیز از سوی دشمنان خدا در مبارزه با انبیاء بکار رفته است. خداوند متعال با اشاره به این نوع تحریف میفرماید:
فبدّل الذّین ظلموا قولاً غیر الّذی قیل لهم. بقره۵۹
راه مبارزه با این نوع تحریف مستندسازی علمی کلیّه مطالبی است که به حضرت امام نسبت داده میشود.
🔸۳- تحریف مفهومی: آن است که گفتار یا رفتاری را برخلاف آنچه مقصود صاحب آن است، تفسیر کنند و مفهوم گفتار یا رفتار او را تغییر دهند.
این نوع تحریف نیز علیه انبیاء بکار رفته و دشمنان آنان با تحریف مفاهیم گفتارها و رفتارهای انبیاء به جنگ آنان رفتهاند.
خداوند در قرآن کریم با اشاره به این نوع تحریف میفرماید: و قد کان فریق منهم یَسمَعون کلامَ اللهِ ثمّ یحرّفونَه مِن بعدِ ما عَقَلوه. بقره ۷۵
و نیز میفرماید: مِن الّذین هادوا یحرّفونَ الکلمَ عن مواضعِه. نساء۴۶
🔹برای جلوگیری از این نوع تحریف در افکار حضرت امام (ره) باید در تفسیر افکار و سیره حضرت امام (ره) روش علمی در پیش گرفت و چند اصل مهم را بکار بست؛
الف) جامعنگری به افکار و سیره حضرت امام و استفاده از تطبیقات و تفسیرهای خود حضرت امام در شرح و تبیین سایر افکار او.
ب) تعیین و تشخیص محکمات گفتاری و رفتاری حضرت امام و تفسیر مبهمات یا متشابهات گفتاری و رفتاری حضرت امام در پرتو محکمات آنها.
ج) توجه به قرائن مقالی و حالی و زمانی محیط به گفتار یا رفتار حضرت امام رضواناللهعلیه و تفسیر گفتار و رفتار آن حضرت با توجه به مجموعه قرائن.
🔸۴- تحریف تطبیقی: تحریف در تطبیق کلیّات بر مصادیق و جزئیات نیز یکی از شیوههای تحریف تعالیم انبیاء علیهم السلام بوده است و قرآن کریم با اشاره به این نوع تحریف میفرماید:
یحرّفون الکلمَ مِن بعدِ مواضعه یقولون اِن اوتیتُم هذا فخذوه و ان لم تُؤتَوه فاحذروا. مائده ۴۱
در این نوع تحریف تعالیم انبیاء در مقام عمل بگونهای خلاف حقایق آن تعالیم اجرا میشده است و چیزی که مصداق تعلیم انبیاء نبوده، به عنوان مصداق تعلیم آنها معرفی میشده است.
این نوع تحریف یکی ازخطرناکترین شیوههای تحریف است که در طول تاریخ انقلاب بوسیله بیماردلان و مغرضان نسبت به افکار و مواضع حضرت امام فراوان بکار رفته است و شواهد و نمونههای فراوانی وجود دارد که در این سخن کوتاه فرصت پرداختن به آنها نیست.
🔹امید است دلسوزان اسلام و انقلاب نهایت جدیّت را در نگهبانی از اندیشه و راه و سیره حضرت امام بعمل آوردند تا نسلهای پیاپی انقلاب، راه و خط امام را آنچنان که بوده و هست بیاموزند و به آن عمل کنند.
محسن اراکی
۲۶ رمضان المبارك ۱۴۴۰
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپ ویژه/بیانات آیت الله اراکی به مناسبت انتخاب آیت الله العظمی خامنه ای به عنوان ولی امر مسلمین
🔶آیت الله خامنه ای مجتهد عادلی ست که هشتاد و شش مجتهد ایشان را به عنوان بهترین شخصی که می تواند ولایت امر مسلمین را در زمان غیبت کبری به عهده بگیرد انتخاب کردند. در محضر الهی میگوییم بیّنه ای از این بالاتر در زمان خودمان نداشتیم.
🔶آیت الله العظمی خامنه ای در مجلس خبرگانی به عنوان ولی امر مسلمین و رهبر جامعه اسلامی انتخاب شدند که اکثر مراجع تقلید امروز ما عضو آن خبرگان بودند.
🔶همان روزها یادم می آید فقهای بزرگی بر اعلمیت رهبر معظم انقلاب شهادت دادند
🔶خدایا ما حجت داریم که آیت الله خامنه ای بهترین فردی است که می تواند در این زمان راه امام زمان(عج) و اهلبیت (ع) را ادامه دهد
🔶تعارف نداریم هر کس با آیت الله خامنه ای مخالفت کرد معلوم میشود از خط خارج شده است و هر کس همراه اوست ما همراه او هستیم
♦️تهیه شده در مرکز رسانه شباب المقاومة
#شباب_المقاومة
#جوانان_مقاومت
#امام_خامنه_ای
✍بیداری ملت
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه قم:
💠نزاع حق و باطل سر آمریت خداست نه خالقیت خداوند
🔹بعضی از این عمامه به سرهای نادان گاهی میگویند حکومت ربطی به دین ندارد و حوزه نباید حکومتی شود و از این حرفها. اینها میگویند خدا خالق است. اصلاً دعوا سر خالق بودن خدا نیست.
🔸این مسئله ی نظریه نفی خدا، نظریهای است که اخیراً در تمدن غرب به وجود آمده است که یک جمع کثیری نفی خدا کنند.
🔹در طول تاریخ کفار نفی خدا نمیکردند؛ «وَلَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ»؛ بحث سر خالق نبوده که چه کسی خالق است. خالق چه کسی غیر خدا میتواند باشد؟
🔸بحث سر این بوده است که چه کسی آمر است. خدا دو کار دارد؛ «لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ» هم خالق است و هم «يُدَبِّرُ الْأَمْرَ مِنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ» تدبیر و فرمانروایی میکند.
🔹دعوا سر فرمانرواست. اینکه این همه با رُسُل و ائمه اطهار علیهم السلام جنگ میشده است به این دلیل بوده که آنها میگفتند ما نماینده فرمانروا هستیم، اگر میخواستند بگویند نماینده خالق هستیم کاری با آنها نداشتند.
🔸نماینده خالق باش برو و در مسجد بنشین و صبح تا شب نماز بخوان برای خالقت و عبادت کن و کسی کاری به تو ندارد.
🔹الآن در اروپا کسی کاری به کار کسی ندارد؛ اگر بخواهد در خانهاش بنشیند و صبح تا شب قرآن بخواند اما حرف بزند که نظام سرمایهداری نظام فاسدی است و این نظام باید عوض شود بلایی به سرش میآورند که الآن در فرانسه بر سر این بیچارهها میآورند.
📌مشروح بیانات در لینک زیر؛
mehrnews.com/news/4634971
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻بخش اول گفتگوی خواندنی آیت الله اراکی پیرامون شخصیت رهبر معظم انقلاب:
💠کسانی که در بعد علمی مقام معظم رهبری تشکیک می کنند یا ایشان را نمی شناسند و یا مغرض اند/بسیاری از علما صریحا به اعلمیت فقهی رهبر معظم انقلاب شهادت داده اند
🔹آشنایی بنده با مقام معظّم رهبری مدظله، به دوران پیش از انقلاب، سالهای ۵۴ و ۵۵ و این سالها برمیگردد. قبل از این هم با کتابهای ایشان آشنا بودم
🔸با اینکه در آن زمان هنوز شهرت جهانی را پیدا نکرده بودند، منتها ما که با شخصیتهای فرهنگی و اندیشمندان جهان اسلام آشنا بودیم، همان زمان ایشان را بهعنوان یکی از برترین اندیشمندان جهان اسلام میشناختیم و این را از امتیازات ایشان میدانستیم که با همه جریانات فکری جهان اسلام آشنا هستند؛
🔹آنهایی که در بُعد علمی مقام معظّم رهبری تشکیک میکنند، یا آشنا نیستند با تاریخ علمی مقام معظّم رهبری و تلاش عالی علمی ایشان و حضور علمی فعّال ایشان در عرصههای علمی، یا اینکه انسانهای فاسدی هستند که دل مریضی دارند
🔸بزرگانی همچون مرحوم آیتاللهالعظمی خاتم یزدی، مرحوم آیتاللهالعظمی مؤمن قمی، مرحوم آیتاللهالعظمی محمّد روحانی، مرحوم آقای احمدی میانجی، مرحوم آقای طاهری خرّمآبادی و بزرگانی که هنوز هم هستند که توانستهاند در جلسات علمی حضور پیدا کنند با ایشان، همه، برجستگی علمی ایشان را در سطح بسیار بالا دانستهاند و بسیاری از این آقایان صریحاً به اعلمیّت فقهی ایشان شهادت دادهاند
🔹دوران رهبریِ مقام معظّم رهبری، دوران جنگ نرم بود. جنگ سخت را ما در دوران امام پشت سر گذاشتیم، و با موفقیت پشت سر گذاشتیم. امام، دوران جنگ سخت را به خوبی مدیریت کرد. به نظر من، دوران جنگ نرم اگر مشکلتر نبود از دوران جنگ سخت، ولی کمتر از دوران جنگ سخت هم نبود.
🔸یقین بدانید در تاریخ بشر، چنین تهاجم فرهنگی گوناگون و متنوّع در ارتباط با هیچ طرز تفکّری و بر هیچ جریان فکری اتفاق نیافتاده است. در دوران مقام معظّم رهبری این تهاجم از هر سو انجام شد.
🔹شما ببینید در جریانهایی که اتفاق افتاد؛ چه در جریان دولت سازندگی، چه در دوران اصلاحات چه در دوران دولت بعد از اصلاحات، چه تنشهایی را دشمن سعی کرد در این کشور بهوجود بیاورد و چگونه این تنشها با مدیریت مقام معظّم رهبری فروکش کرد.
🔹یکی از پیچیدهترین نمونههای مدیریت سیاسی، در این ۳۰ سال مدیریت آقا اتفاق افتاده است. یعنی معتقدم جا دارد کتابهایی بنویسیم درباره شیوه مدیریت مقام معظّم رهبری نسبت به انقلاب و مردم و جریانهای نظام. باید تبیین بشود و بعضاً هم تبدیل به مادّه درسی در دانشگاههای معتبر شود؛ هم در رشته جامعهشناسی و هم رشتههای سیاسی.
🔹عنصر سوم سیاستهای مقام معظّم رهبری این است که توانستند این سه جریان و سه قدرت را خوب بشناسند؛ یعنی قدرت فرهنگی که مبتنی بر این سه ضلع است؛ ضلع دانش، هنر و ادب. توانستند مدیریت کنند این اقشار را و با آنها ارتباط برقرار کنند و به آنها جهت دهند و این اقشار را با نیازهای انقلاب آشنا کنند.
🔸برخیها متوجه نیستند که مقام معظّم رهبری در عین تبیین سیاستها، در عین ریلگذاری، گاهی با «مدارا» رفتار میکنند. این مسئله مدارا خیلی نکته مهمی است. مدارا در عین چه چیزی؟ در عین تبیین و روشنسازی و راهنمایی.
📌مشروح در لینک زیر:
http://fna.ir/da62ys
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
هدایت شده از خبرگزاری فارس
آیتالله اراکی:
🔹«آقا» گفتند راه برای بازرسی از همه بخشهای زیرمجموعه من باز است.
🔹مجلس خبرگان «دم به دم» در جریان عملکرد رهبری است.
🔹فقط ۳ نفر از گزینههای رهبری اطّلاع دارند.
🔹رهبر انقلاب در جریان جزئیترین نقدها به خود هستند.
🔹آقا نسبت به دستگاههای تحت مدیریتی خودشان، علیرغم اینکه نقد دارند مدارا میکنند. مدارا یعنی فرصت دادن.
🔹ممکن است افرادی در دفتر مقام معظّم رهبری وجود داشته باشند که به ذوق و سلیقه خودشان عمل کنند. گاهی خیال میکنند ذوق و سلیقهای که دارند، همان است که آقا گفته؛ یعنی اشتباه در تطبیق میکنند، آقا آنچنان که آنها خیال میکنند نفرمودهاند.
🔹گاهی هم با اینکه میدانند که آقا برخلاف آنها گفتهاند، امّا مصلحت آقا را در چیزی میدانند که خود آقا نفرموده.
🔹دفتر رهبر انقلاب، شدیدترین نظارت را بر زیرمجموعههای رهبری دارد.
🔹نهادی را به پاکی دفتر رهبر انقلاب سراغ ندارم.
✍️مشروح گفتوگو را در لینک زیر بخوانید:
👉 fna.ir/da636v
@Farsna
🔻آیت الله اراکی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه امروز قم مطرح کرد:
💠سپردن مدیریت به افراد غیر امین و نالایق خیانت است
🔹کسانی که با نظارت استصوابی مخالفت میکنند، حاضرند مدیریت خانه و کسب خود را بدون تحقیق به هر کسی بسپارند؟
🔸در گام دوم انقلاب حوزهها، دانشگاهها و نهادهای دولتی نقش زیادی دارند تا بتوانند نهادها را به سمت شرایطی جوشیده از اسلام و احکام اسلامی ببرند.
🔹جوانان زیادی فدا شدند و تنها هدف ما این نبود که تنها کارهای خلاف شرع در نهادهای ما انجام نشود این امر لازم است اما کافی نیست.
🔸 قرار دادن پستهای مدیریتی در اختیار افرادی که عدالت، تقوا و امانتداری ندارند، نه تنها خیانت به مردم، بلکه خیانت به خدا و رسول گرامی اسلام است.
📌مشروح بیانات در لینک زیر؛
http://fna.ir/da885t
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
هدایت شده از خبرگزاری فارس
آیتالله اراکی:
🔹لاریجانی سخن خود در ابتدای مذاکرات هستهای را فراموش کرد.
🔹خطرناکترین چیزی که میتواند یک نظام را نابود کند، حالتی است که نخبگانش برای دستیابی به قدرت، حاضر باشند منافع ملّی را زیر پا لِه کنند.
🔹آنچه دولت را سرِ پا نگه داشته، طرفدارانش نیستند بلکه خویشتنداری نیروهای انقلاب است.
🔹تدیّن «ظریف» از جنس تدیّن «بازرگان» است.
🔹یک راه این است که اصلاً انتخابات را ملغی کنیم؛ بگوییم مردم نقشی نداشته باشند و همه، از طریق رهبری تعیین شوند. اگر چنین میشد، قطعاً خطاها کمتر میشد و انسجام مدیریتی بالا میرفت، منتها نقش مردم کم میشد.
🔹اینکه مردم نقش داشته باشند، مهم است و این یک قانون و قاعده مهمی است که در مدیریت اسلامی وجود دارد.
🔸مشروح را در لینک زیر بخوانید:
👉 fna.ir/da6q9x
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه قم:
🔹جمهوریت یک قانون و قاعده در مدیریت اسلامی است.
🔸مصلحت همراهی مردم با رهبر اسلامی بسیار قویتر از مفسدهای است که ممکن است در خطای آرای عمومی صورت بگیرد.
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
@ayatollah_araki
🔻آیت الله اراکی استاد درس خارج حوزه علمیه قم:
💠بخشی از اختلالهای امنیتی ناشی از نبود شهرسازی اسلامی است
🔹ما باید اقرار کنیم که قرنها از اسلام دور بودیم. اسلام در زندگی ما نیامده است. سبک زندگی ما، سبک شهرهای ما، سبک روابط ما مبتنی بر معیارهای شرعی نبوده است.
🔸امیرالمومنین علیه السلام را خانهنشین کردند و ائمه هدی علیهم السلام را از دست ما دور کردند و آنها را منزوی کردند. آنها نتوانستند برای مردم آن شهری که اسلام میخواهد را بنا کنند. اما ما معتقد هستیم که از این روایات شهر اسلامی را میتوانیم پیدا کنیم.
🔹مثلا در منابع داریم که اگر حجم یک شهر پر شد، باید در فکر یک شهر دیگر با مستلزمات شهری دیگر و با مرکزیت حکومتیِ دیگر باشیم.
🔸این اختلالهایی که در حال حاضر در امنیت شهرها مشاهده میشود برای این است که این محاسبات رخ نداده است. شهر نباید بی حساب باشد و هرچه خواست بزرگ شود.
🔹شهر باید مقیاسها و استانداردهای شهری را دارا باشد. یکی از این مقیاسها این است که باید مرکزیت داشته باشد؛ مرکزیت حکومتی، مرکزیت قضایی، مرکزیت امنیتی، مرکزیت فرهنگی، مرکزیت خدماتی و غیره اینها را باید پیشبینی شود. مبتنی بر نظام توزیع عادلانه اسلامی.
📌مشروح جلسه فقه شهرسازی اسلامی در ادامه؛
mehrnews.com/news/4177794
🔻کانال رسمی آیتالله اراکی
@ayatollah_araki