🏝 #تفکروتدبردردعایافتتاح 🏝
👈نکاتفرازچهارم👉
✅ این فراز، مضمون آیه شریفه 11 سوره مبارکه اسراء است. با این تفاوت که در این آیه، موضوع همسر نداشتن خداوند مطرح نشده.
✅ امامان معصوم (ع) با پیروی از قرآن کریم، خداوند متعال را با اعتقاد به توحید و بی نیازی او حمد می کنند.
✅ اقتضای بزرگداشت خداوند، منزه دانستن او از هر نوع شریک و همتاست.
👈پیامهایفرازچهارم👉
💠بزرگی و کبریایی مخصوص خداوند است؛ پس او را به طور ویژه ای باید بزرگ داشت.
💠الف و لام در 《الحمد》اشاره به این نکته دارد که مراد از 《حمد》تمام حمد و جنس ستایش است؛بر این اساس 《الحمدلله》یعنی همه ی ستایش ها برای اوست.
🏝#تفکروتدبردردعایافتتاح🏝
👈نکاتفرازپنجم👉
💠《 *مضاد* 》از واژه 《 *ضد* 》، این معنی را مورد توجه قرار می دهد که ضد، ضدیت و مخالفت خود را به مرحله بروز و ظهور رسانده است.
💠《 *منازع* 》از واژه 《 *نزع* 》به معنای کسی است که اراده اش در ریشه کنی مستمر است.
💠وقتی خدای حکیم را با توجه به این دو ویژگی ستایش می کنیم و اظهار می داریم که در عرصه حکمرانی، مخالفت سرسخت، و در تحقق فرامینش منازعی ندارد، به *عظمت و یکتایی* او در همه چیز اشاره کرده ایم.
💠《 *مجد* 》در جایی به کار می رود که کرامت و بزرگواری گسترده، و در نهایت درجه خود آشکار شده باشد.
کلمه《 *مجید* 》نیز به کسی گفته می شود که مجد و بزرگواری در وجودش ثابت و استوار است.
در آیات الهی این صفت هم برای خدای متعال و هم برای قرآن کریم آمده و در این بخش از دعای شریف افتتاح نیز این نکته مورد توجه است که مجد و بزرگواری الهی به وسیله کرمش پدیدار شده است.
💠در نظر گرفتن تمام آیات الهی این مطلب را تایید می کند که مراد از《 *خزائن الله* 》همه ذخیره ها و گنجینه های غیبی است که مخلوقات در وجود و بقای خود محتاج آن هستند و از ان ارتزاق می کنند و به وسیله آن نقص هایشان تکمیل می شود.
💠بر این اساس نزد خدای هستی بخش، منبع فیضی وجود دارد که تمام عطایای الهی از آن مقام انجام می شود و خدای کریم هر مقدار هم که بذل و بخشش کند از آن کم نمی شود.
💠《 *وهاب* 》 به کسی میگویند که این نوع هدیه دادن (هدیه بدون چشم داشت و غرضی) از او بسیار صادر شود.
👈پیامهایفرازپنجم👉
✅درست است که در بسیاری از موارد با بیان ویژگی های کمال و جمال پروردگار بزرگ و یادآوری نعمت های او، آن ها را واسطه قرار می دهیم تا زبان به حمد او باز کنیم. ولی حق مطلب این است که او نامحدود است و ما بسیار کوچک هستیم و زبان ما قاصر است از بیان ویژگی ها و نعمت های خدای بزرگ...
✅از این رو یکی از راه های حمد الهی، این است که صفت ها و نعمت های او را به طور کلی یادآور شویم و اینگونه او را حمد و ستایش کنیم.
✅گنجینه های رحمت الهی، تمام شدنی و کم شدنی نیست؛ پس هر چه از خدا گرفته ایم باز هم درخواست کنیم.
✅هرچند برای خدا کاری نکرده ایم، ولی این نباید سبب شود که گمان کنیم او نعمت هایش را از ما دریغ می کند؛ چرا که او *وهاب* است و بدون چشم داشت، عنایت می کند.
🏝#تفکروتدبردردعایافتتاح🏝
👈نکاتفرازششم👉
💠واژه 《*اسئلک* 》از ریشه *سوال* و به معنای طلب نمودن و خواستن به سبب فقر و نیاز است. در واقع، ما با این کلمه، فقر خود را نیز در پیشگاه خدای بزرگ ابراز می کنیم.
💠《 *حاجه* 》به معنای نیاز داشتن چیزی توام با دوست داشتن آن است. گویا با به کار بردن این کلمه، چنین اطهار می کنیم که آن چه از خداوند متعال طلب می کنیم، هم نیاز داریم و هم نمی توانیم از آن دل بکنیم.
👈پیامهایفراز ششم👉
✅کسی که هنگام درخواست از خدای بزرگ مطمئن باشد که آنچه طلب می کند این چند ویژگی را دارد، *هرگز در حاجت روا شدن خودش تردید نکند* :
💎الف)آنچه از خدای مهربان می خواهد اندک است.
💎ب)آنچه می خواهد مورد نیاز شدید اوست.
💎ج) خدای بزرگ نسبت به آنچه از او درخواست می شود بی نیاز است.
💎د) آنچه از خداوند متعال می خواهد، نقش بسزایی در زندگی او دارد.
💎ه) عطا کردن آنچه از خداوند می خواهد، برای او آسان است.
🏝دعاکردنبرایهمسر🏝
💠 از کارهای قشنگی که محبت همسرتان را در دل شما زیاد میکند و نیز محبوب او میشوید این است که بعد از نماز و اوقات دیگر برای سلامتی، عاقبتخیری و یا رفع گرفتاریهایش دعا کنید و حتی صدقه بدهید.
💠 گاهی به او بگویید برایت، نذر صلوات کردهام.
💠 برایش با پیامک بنویس وقتی از خانه میروی برایت آیتالکرسی میخوانم.
💠 حمایتهای معنوی، زندگی را شیرین و لذتبخش میکند. چنین خانهای برای همسر، پناهگاه و محل آرامش است.
🏝#تفکروتدبردردعایافتتاح🏝
👈نکاتفرازهفتم👉
💎《 *صفح* 》به معنای روی گردانی و نادیده گرفتن است.صفح کامل تر از 《 *عفو* 》است؛ چرا که گاهی انسان می بخشد و عفو می کند اما نادیده نمی گیرید و صفح نمی کند. ولی از این فرهز دعای افتتاح روشن می شود که خداوند متعال نسبت به بندگانش، هم عفو و بخشش دارد، و هم صفح و نادیده گرفتن.
💎به دست آوردن توفیق برای مناجات و راز و نیاز با خدای متعال، به معنای پاک بودن از گناهان و خطا و ستم نیست؛ بلکه ناشی از گذشت و نادیده گرفتن و پرده پوشی الهی نسبت به بدی های ماست.
💎طمع انسان نسبت به درگاه خدای بخشنده، باید ناشی از نگاه به 《 *رحمت* 》،《 *قدرت* 》و《 *اجابت* 》الهی باشد.
💎درخواست ما از خدای کریم نباید با نگاه استحقاق باشد؛ بلکه باید بدانیم که ما مستحق آنچه درخواست می کنیم نیستیم، ولی *خداوند از سر رحمت خود به ما عطا می کند.*
💎بی تابی به همگام دیر رسیدن به خواسته ها، به سبب جهل انسان است.
💎خیر انسان همیشه در کامروایی او نیست.
💎《 *مدل* 》به معنای کسی است که به سبب اطمینان به دوستی کسی، نسبت به او جرات پیدا می کند و بر او ناز می کند.
💎یکی از حکمت های تاخیر در اجابت دعا این است که خداوند حکیم، عالم به پایان کارهاست و می داند که اگر انسان زود به خواسته اش برسد، گرفتار بدی و شر می شود.از این رو *حاجاتش را با تاخیر روا می کند.*
👈پیامهایفرازهفتم👉
✅اگر قرار باشد به بدی های خود نگاه کنیم، نا امید شده و به راز و نیاز با خدای مهربان نخواهیم پرداخت؛ ولی اگر به خوبی های پروردگار نگاه کنیم، به طمع می افتیم و دست دعا و درخواست به درگاه او بلند می کنیم.
💠اقتضای دوری از جهل این است که برای رسیدن به خواسته ها عجله نکنیم.
💠لطف و رحمت خدای متعال به ما نباید سبب شود که نسبت به جایگاه والای پروردگار، انس نا بجا پیدا کرده و بر خدا ناز کنیم.
💠 در رابطه خود با خدا، باید خداوند را کریم و بزرگوار بدانیم و از سویی بدی هایمان را فراموش نکنیم و بدانیم هرچه خوبی است از جانب خدا است.
💠خدای کریم بر بدی های بنده لئیم صبر می کند؛ ما نیز از خداوند بیاموزیم و نسبت به بدی های دیگران صبر پیشه کنیم تا به کرامت و بزرگواری برسیم.
ظهرها۱۴:۰۰ سخنرانی
شبها۲۲:۰۰ دعای افتتاح و سخنرانی
توسط حضرت آیت الله مهدوی حفظه الله در ماه مبارک
از حساب های رسمی ایرانی:
https://mirol.ir/live/3953630da28e518/video
آپارات:
aparat.com/abolhasanmahdavi/live
و
اینستاگرام:
instagram.com/abolhasanmahdavi_live