🎁 برندگان هفتمین مسابقه بهار قرآن، بهار دلها
#اعلام_برندگان
#مسابقه_بهار_قرآن
🇮🇷 معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🌸 مسابقه بهار قرآن، بهار دلها
🌀 شماره ۸
🔹شرکت در مسابقه: dte.bz/1442
🇮🇷 معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🏝#تفکروتدبردردعایافتتاح🏝
👈نکاتفرازنوزدهم👉
💎حمد الهی بر پایه خالقیت خدای متعال، یکی از نکاتی است که در قرآن کریم نیز مورد توجه قرار گرفته است. پس ما نیز از آن غافل نشویم.
💎براساس آیات قرآن کریم در خلقت و آفرینش آسمان ها و زمین نشانه هایی برای انسان های مومن است که درک این نشانه ها ایشان را به حمد و ستایش الهی وا می دارد.
💎《خیر》به معنای چیزی است که به سبب برخورداری از خوبی ها و برتری ها، مورد درخواست و رغبت باشد.
با توجه به این معنی، می توان چنین استنباط کرد که هر عرصه ای از عرصه های زندگی، به تناسب خود مقتضی خیری است.
به طور کلی آن چه مسلم است این است که رسیدن به خیر در تمام مناسبات، مستلزم رعایت دستورهای الهی است؛ چرا که براساس آیه 107 سوره یونس، شرط رسیدن به خیر، تعلق گرفتن اراده و مشیت خدای متعال بر آن است.
از سوی دیگر در آیه 59 سوره نساء، رسیدن به خیر در سایه اطاعت از خدای متعال و پیامبر اکرم (ص) و صاحبان امر بیان شده است.
با کنار هم قرار دادن این دو آیه نورانی، این مطلب به دست می آید که اراده و مشیت خداوند در عطا کردن خیر، به کسانی تعلق می گیرد که در راستای اطاعت از او و اولیایش قدم بردارند..
💎اگر جامعه ای همه مناسبات زندگی را در دایره اطاعت از خدای متعال و اولیای او قرار دهد، گامی استوار برای رسیدن به 《خیر نهایی》برداشته است.
💎نگاهی گذرا به منابع اسلامی، این مطلب را روشن می کند که برخی در تشخیص خیر یا ارزیابی آن، ملاک های اشتباهی دارند که آشنایی با برخی از آن ها برای دوری از خود فریبی مناسب است:
1. بخل
2. ویژگی های نژادی
3. عذاب نشدن بعد از کردار بد
4. اموال و اولاد در دنیا
👈پیامهایفرازنوزدهم👉
✅برای رسیدن به رزق و حیات حقیقی باید سراغ سرچشمه ای زوال ناپذیر رفت.
✅شاید خیلی چیزها در نگاه ظاهری ما خیر تلقی شوند ولی در واقع نه تنها خیری برای انسان ندارند بلکه بی ضرر هم نیستند. پس چه بهتر که برای به دست آوردن خیر حقیقی به درگاه خدای متعال برویم که خیر در دست قدرت اوست.
✅تمامی خیرها فقط در اختیار خداست و جستجو کردن در جای دیگر اشتباه است.
🏝#تفکروتدبردردعایافتتاح🏝
👈نکاتفرازبیستم👉
✅در معنی صلوات از امام صادق (ع) روایت شده است: صلوات از جانب خدای متعال، رحمت، از جانب فرشتگان، مایه رشد و پاکی و از جانب مردم دعاست.
✅اولین ویژگی برترین فرستاده خدا، بندگی اوست.
✅《صفی》به معنی کسی است که به سبب دوری از ناخالصی ها برگزیده شده است.با توجه به این معنی روشن می شود که وجود مقدس پیامبر اکرم از فساد و بدی ها خالص بوده و به همین سبب، خدا آن بزرگوار را برگزیده است. هم چنین آشکار می شود که خدا تنها کسانی را اختیار می کند که قابلیت داشته باشند.
✅در حدیثی از مولای متقیان علی (ع) چنین آمده که خدای متعال، محبت خویش را در وجود مقدس رسول مکرم اسلام(ص) قرار داد و به همین سبب آن حضرت را حبیب الله نامید.
👈پیامهایفرازبیستم👉
💎تصریح به بنده بودن برترین فرستاده خدا پیش از بیان هر ویژگی و درخواست بهترین درود ها و رحمت ها بر او، انسان را از گرفتار شدن در دام غلو دور می کند.
💎اگر می خواهیم در زمره رسول خدا و خاندان پاکش قرار بگیریم، باید بنده و امانت دار خوبی برای خدای متعال باشیم.
💎نعمت های الهی به میزان پاکی و دوری انسان ها از ناخالصی به آن ها ارزانی می شود.
💎رسول خدا (ص) از جانب خدا بی دلیل برگزیده نشد؛ بلکه چون خدای متعال در وجود آن حضرت خیر دید او را برگزید.
💎تمام هستی برای انسان های عادی قابل درک نیست. در عالم اسراری وجود دارد که فقط اولیای الهی از آن با خبر هستند.
46.Ahqaf.17-18.mp3
3.43M
🔹سوره #احقاف سوره ۴۶ قرآن کریم
#تفسیر_صوتی_قرآن
#استاد_قرائتی
#تفسیر_نور
⚘تفسیر آیات ۱۷ و ۱۸ سوره احقاف⚘
🏝#تفکروتدبردردعایافتتاح🏝
👈نکاتفرازبیستویکم👉
💠《امیرالمومنین》لقبی است که از جانب پیامبر اکرم (ص) به حضرت علی (ع) داده شد و بر اساس روایات، اختصاص به آن حضرت دارد و بر هیچ کس دیگر صادق نیست.
💠لقب 《ولی الله》از آیه 55 سوره مبارکه مائده برای حضرت علی (ع) گرفته شده است. این آیه که به آیه 《ولایت》مشهور است، هنگامی نازل شد که مولای متقیان در مسجد نماز می خواند.
💠بر اساس احادیث متعددی که در منابع شیعی و سنی ارائه شده، رسول مکرم اسلام (ص) بین خود و حضرت علی (ع) 《برادری》ایجاد کرد و این موضوع را به اطلاع همه مسلمانان رساند. این ویژگی نیز از جمله منقبت هایی است که جز حضرت علی (ع) شخص دیگری به آن دست نیافته است.
💠اگر به مولای متقیان، حضرت علی (ع) 《آیت بزرگ خدا》گفته می شود، به جهت ویژگی های آن حضرت است که دقت در آن ها، انسان را به عظمت خالق حضرت علی (ع) رهنمون می شود.
💠در حدیثی از امام رضا (ع) به نقل از حضرت علی (ع) فرمودند:《 خبری بزرگ تر و نشانه ای سترگ تر از من برای خداوند نیست. به تحقیق که فضیلت من بر امت های گذشته عرضه می شد، ولی به آن اقرار نمی کردند و آن را نمی پذیرفتند. 》
👈پیامهایفرازبیستویکم👉
💎بعد از رسول خدا (ص) باید سر به فرمان کسی نهاد که خود ایشان در زمان حیاتش به عنوان امیر مومنان و جانشین خود معرفی کرده باشد. یکی از دلایلی که سبب شده شیعه، امامت و خلافت حضرت علی (ع) را بعد از پیغمبر اکرم بپذیرد، همین مطلب است.
💎ویژگی بارز رسول خدا که عبودیت و بندگی بود، در وصی و جانشین ایشان تجلی دارد.
💎بر اساس روایات، پیامبر خدا بین هر دو نفر از اصحاب خود برادری ایجاد کرد و بین خود و حضرت علی (ع) نیز صیغه برادری جاری نمود. پس معلوم می شود که در میان اصحاب، حضرت علی (ع) شبیه ترین فرد به رسول الله بوده است.
46.Ahqaf.19-20.mp3
2.73M
🔹سوره #احقاف سوره ۴۶ قرآن کریم
#تفسیر_صوتی_قرآن
#استاد_قرائتی
#تفسیر_نور
⚘تفسیر آیات ۱۹ و ۲۰ سوره احقاف⚘
🏝#تفکروتدبردردعایافتتاح🏝
👈نکاتفرازبیستودوم👉
💠پاداش صلوات بر حضرت فاطمه زهرا (س) آمرزش الهی و هم نشینی با پیغمبر خدا(ص) در بهشت است.
💠حضرت زهرا (س) را از آن جهت که با تمام وجود، اسلام را تصدیق کرد و در همل نیز به آن پایبند بود صدیقه می گویند.
💠《طاهره 》یعنی بانویی که هم پاکی ظاهری دارد و هم پاکی باطنی و اخلاقی.
💠علت نام گذاری دختر رسول خدا به 《فاطمه》◀️ در روایتی گفته شده که حضرت علی (ع) از پیامبر خدا (ص) شنید که می فرمود : از این جهت نام فاطمه بر دخترم نهادم که خداوند او و هر یک از دودمانش را که خدا را با توحید و ایمان به آنچه من آورده ام، ملاقات کند، از آتش دوزخ جدا و دور کرده است.
💠پیامبر اکرم می فرمایند: آن بانویی که برترین بانوان عصر خودش بود حضرت مریم است؛ ولی حضرت فاطمه برترین بانوان بهشتی از ابتدا تا انتهاست.
👈پیامهایفرازبیستودوم👉
💎بر اساس حدیث پیامبر اکرم و امامان معصوم، حضرت فاطمه زهرا 《صدیقه》است و هیچ گونه ناروایی از او صادر نمی شود؛ پس در صورتی که میان او و شخص دیگری اختلافی پدید آید، آنچه ایشان می گوید راست و آنچه مخالفشان می گوید، دورغ است.
💎کسی که از هر گونه آلودگی ظاهری و باطنی دور است، معصوم محسوب می شود؛ چرا که معنی عصمت، پاکی از پلیدی هاست. پس حضرت فاطمه زهرا (س) جزو معصومین به حساب می آیند.
💎کسی که در حقیقت امر، صدیقه و طاهره باشد، برترین بانوان خواهد بود.
🌹یک حدیث قدسی هست که خیلی عجیبه
♦️خداوند تبارک و تعالی میفرماید:
يا مُطْلَقاً فِي وِصٰالِنا، اِرْجِع؛ وَ يا مُحلفا عَلِيِّ هجرنا، كَفَر؛ أَنَّما ابعَدنا اِبْليس لِانَه لَمْ يَسْجُدُ لَكَ، فَواعَجَبا كَيْفَ صَالَحَتْه وَ هَجَرتَنا
♦️ای كسی كه وصال ما را ترك كردهای، برگرد.و ای كسی كه بر جدايی از ما سوگند خوردهای، سوگند خود را بشكن.
♦️ما ابليس را برای اين از خود رانديم كه بر تو سجده نكرد، پس چقدر عجیب است كه تو او را دوست خود گرفتهای و ما را ترك كردهای....
📚بحرألمعارف، جلد ۲، فصل ۶۲