علت عدم تاثیر عبادات و دعاها
🦋قال رسول الله صلی الله علیه و آله:
يَا أَبَا ذَرٍّ لَا يَزَالُ الْعَبْدُ يَزْدَادُ مِنَ اللَّهِ بُعْداً مَا سَاءَ خُلُقُه.
🦋یا اباذر، بنده مادام که اخلاقش بد است، مرتبًا از خدا دور می گردد.. (مکارم الاخلاق، ص۴۶۷)
🦋برای قرب به پروردگار، نماز، نوافل، تلاوت قرآن و این گونه امور را مدّنظر قرار می دهیم (البته درست هم هست) یا گناهان کبیره را ملاک و عامل بُعد از ساحت مقدس ربوبی در نظر می گیریم، ولی آنچه در این میان مغفول عنه باقی می ماند عبارت است از اخلاقیات.
🦋توجه نمی کنیم یکی ازمهمترین ملاکات قرب و بعد از ساحت ربوبی مسائل اخلاقی است؛ مثل: حسد، بخل، یا کینه ورزی نسبت به مردم. گرچه این کینه به مقام عمل نیز نرسد؛ به مقام عملی برسد، جزو محرمات عملی می شود...خوش اخلاقی و بد اخلاقی هم از این قبیل است.
🦋انسان تا وقتی اخلاقش بد است، به طور دائم از خدای متعال دور می شود.
🦋ممکن است نماز هم بخواند، نافله هم بخواند، بعد می بیند هیچ اثری نمی کند، تعجب می کند که من اینهمه نماز، قرآن توسلات، شب زنده داری، احیاء و ... هیچ تغییری در دل خود احساس نمی کنم.
🦋علت عدم تاثیر عبادات در تعالی و رشد انسان، این بداخلاقی هاست. شرح حدیث مقام معظم رهبری حفظه الله، درس خارج.
(به نقل از کتاب مکارم ولایت، ص۳۴۵)
امامحسن علیه السلام1.m4a
4.5M
🎙منبر صوتی(۱)
🌺ویژه ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
🔸سرکار خانم درویشی
#ولادت_امام_حسن_مجتبی
#ماه_رمضان
امام حسن علیه السلام2.m4a
7.65M
🎙منبر صوتی(۲)
🌺ویژه ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
🔸سرکار خانم درویشی
#ولادت_امام_حسن_مجتبی
#ماه_رمضان
امام حسن علیه السلام3.m4a
2.52M
🎙منبر صوتی(۳)
🌺ویژه ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
🔸سرکار خانم درویشی
#ولادت_امام_حسن_مجتبی
#ماه_رمضان
فضایل کریم اهل بیت.pdf
575.1K
📜فیش منبر 📩 منبر کامل
#امام_حسن_مجتبی سلام الله علیها
💠 فضائل کریم اهل بیت علیه السلام
♦️ فیش منبر امام حسن مجتبی سلام الله علیه
🔖آنچه در این فیش می خوانید:
🍃قطره ای از فضائل امام حسن مجتبی:
🔻1. محبوب رسول خدا صلی الله علیه و آله
🔻2. عبادت و خوف از خدا
🔸الف) هنگام وضو:
🔸ب) هنگام ورود به مسجد:
🔸ج) در وقت نماز و در هر حال:
🔸د) بعد از نماز:
🔸ه) هنگام خواندن قرآن:
🔸و) هنگام مرگ و شهادت:
🔻 3. علم الهی (3 نمونه داستان تاریخی)
🔻4. شجاعت و شهامت (3 نمونه داستان تاریخی)
🔻5. معاشرت و اخلاق
🔻 6.سخاوت و فریادرسی از محرومان (3 نمونه داستان تاریخی)
#ماه_رمضان
#امام_حسن علیه السلام
10.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎧#پادکست
#ضیافت الهی
🖤موضوع شناخت حضرت خدیجه سلام الله علیها
🚩سخنرانی کوتاه به مناسبت ولادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام 🌷نیمه رمضان
🎤 سرکار خانم محمدرضایی
🗓 ۱۵رمضان ۱۴۴۳
✅ میلاد با سعادت امام حسن مجتبی علیه السلام
___________
▪️کانال محتوای تبلیغی مبلغان جامعه الزهرا سلام الله علیها
@mohtavayetablighJameaAlZahra
❇️🏴 ❇️🏴 ❇️🏴
❇️🏴
#*لؤلؤ*
❇️**حسنُ الحَسَن (علیه السلام) في القرآن* *
✨*يخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجان*
(سوره مبارکه الرحمن، آيه ۲۲)
🔘این آيه شریفه در مقام بیان یکی دیگر از فضائل و شئونات ذاتی حضرت سید السادات حسن بن علی المجتبی (علیه السلام) در آیات حضرت قرآن است. حضرت صادق الائمه (علیه السلام) ذیل آیات ۱۹ تا ۲۱ سوره مبارکه الرحمن فرمودند:
▫️«مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ يَلْتَقِيانِ بَيْنَهُما بَرْزَخٌ لا يَبْغِيانِ» (سوره الرحمن، آیات ۱۹و۲۰) قالَ عَلِيٌّ وَ فَاطِمَةُ بَحْرَانِ عَمِيقَانِ لَا يَبْغِي أَحَدُهُمَا عَلَى صَاحِبِهِ يخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجانُ قَالَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ عليهما السلام (۱)
▪️ منظور از دو بحر که با هم تلاقی می کنند ، حضرت امیرالمومنین و فاطمة الزهراء (علیهم السلام) اند؛ از تلاقی آن دو بحر، لؤلؤ و مرجان به ظهور می رسد، مقصود از «لؤلؤ» حضرت حسن بن علی المجتبی (علیه السلام) و مقصود از «مرجان» حضرت حسین بن علی (علیه السلام) است.
✔️به ظهور رسیدن لؤلؤ و مرجان از تلاقی دو بحر علوی و فاطمی یعنی بحرِ علم و بحر نبوت است که «لؤلؤ» اشاره به اولین ظهور و «مرجان» اشاره به دومین ظهور دارد :
▫️فأَنْزَلَ اللَّهُ مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ يَلْتَقِيانِ يَقُولُ أَنَا اللَّهُ أَرْسَلْتُ الْبَحْرَيْنِ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ بَحْرَ الْعِلْمِ وَ فَاطِمَةَ بَحْرَ النُّبُوَّةِ يَلْتَقِيَانِ يَتَّصِلَانِ أَنَا اللَّهُ أَوقَعْتُ الْوُصْلَةَ بَيْنَهُمَا فبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُما يا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ تُكَذِّبانِ بِوَلَايَةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ حُبِّ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ فاللُّؤْلُؤُ الْحَسَنُ وَ الْمَرْجَانُ الْحُسَيْنُ لأَنَّ اللُّؤْلُؤَ الْكِبَارَ وَ الْمَرْجَانَ الصِّغَارَ (۲)
▪️خداوند عزوجل می فرماید : دو دریا نازل کرده ام؛ دریای علم امیرالمومنین علی (علیه السلام) و دریای نبوت خاتون حضرت فاطمة الزهراء (علیها السلام) ؛ و آن دو را با هم جمع نموده و تلاقی دادم؛ پس ای معشر جن و انس، کدامین نعمت پروردگار را تکذیب می کنید؛ ولایت امیرالمومنین علی (علیه السلام) یا حبّ فاطمة الزهراء (علیها السلام) را !؟ لؤلؤ حضرت حسن المجتبی است و مرجان حضرت سیدالشهداء (علیهماالسلام)؛ چرا که لؤلؤ، آن دُرّ بزرگتر است مرجان، آن دُرّ کوچکتر.
🖋لذا «لؤلؤ» دلالت بر شأنی از شؤون حضرت السید السبط الاکبر (علیه السلام) دارد: اولین ظهور از تلاقی دو بحر علوی و فاطمی؛ تلاقی بحر علم و بحر نبوت. به عبارت دیگر جمیع خصال نبوت محمدی و ولایت علوی در حضرت سبط اکبر، جمع اند؛ آن حضرت به واسطه مادرشان، محمدی هستند و به واسطه پدرشان علوی.
◀️ولایت حسنی (علیه السلام) اولین ظهورِ ولایت علوی است که خصلت محمدی نیز دارد و لذا سیادت حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) در سبط اکبرشان است که به ظهور میرسد و اولین سرسلسله سادات، وجود مقدس حضرت حسن المجتبی کریم آل طه میشود. چنانکه فرمودند :
➖فقَالَ أَمَّا الْحَسَنُ فَلَهُ هَيْبَتِي وَ سُؤْدُدِي (۳) : هیبت و سیادت منِ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) برای حسن (علیه السلام) است.
➖و نقل شده که بدین جهت است که امام حسن (علیه السلام) هم حلیم و هم با هیبت بودند: فَلِذَلِكَ كَانَ الْحَسَنُ حَلِيماً مَهِيباً (۴)
*ص ۱*
❇️🏴 ❇️🏴 ❇️🏴
⏪اما یکی دیگر از وجوه تسمیه حضرت سبط اکبر حسن بن علی الزکی المجتبی (علیه السلام) به «*لؤلؤ*»، خصوصیات و شئون ذاتی آن حضرت است که در آیه آفاقی «لؤلؤ» به ظهور رسیده است: «لؤلؤ» حالاتٌ صافيه.
🖋در آفاق، «لؤلؤ»، مَثَل و بیانگر «صلح» حضرت کریم اهل بیت ، حسن بن علی (علیه السلام) است که این صلح سبب قیام حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) گردید و کربلاء از بطن این صلح به ظهور رسید.
🔘چنانکه حضرت باقرالعلوم (علیه السلام) فرمودند این صلح از هر خیری برای این امّت بهتر بود: و اللَّهِ لَلَّذِي صَنَعَهُ الْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ علیه السلام كَانَ خَيْراً لِهَذِهِ الْأُمَّةِ مِمَّا طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْسُ (۵)
☑️این صلح، همان أمر به «کَفّ ید» است که در شریفه ۷۷ سوره مبارکه نساء اشاره شده ؛ و امر به قتال پس از امر به کف ید به ظهور رسید [البته در قسمت های بعد به تفصیل این آیه مورد بررسی قرار خواهد گرفت]:
✨أ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذينَ قيلَ لَهُمْ كُفُّوا أَيْدِيَكُمْ وَ أَقيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ فَلَمَّا كُتِبَ عَلَيْهِمُ عَلَي
(سوره نساء، آیه ۷۷)
➖نزَلَتْ فِي الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ عَلَيْهِمَا السَّلَامُ أَمَرَهُ اللَّهُ بِالْكَفِّ «فَلَمَّا كُتِبَ عَلَيْهِمُ الْقِتالُ » نَزَلَتْ فِي الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ عَلَيْهِمَا السَّلَامُ (۶) : امر به کف ید (صلح) در خصوص حضرت امام حسن مجتبی (علیه السلام) نازل گردید و امر به قتال برای امام حسین (علیه السلام).
🔰لذا اولین ظهور از بحر علم علوی ؛ اولین ظهور از بحر نبوت فاطمی (که همان علم محمدی در معنای کثرت است) و اولین ظهور سیادت در عالَم که به دلیل تلاقی این دو بحر به ظهور می رسد، حضرت السید السبط الاکبر حسن بن علی (علیه السلام) است: أَنَّ اللُّؤْلُؤَ الْكِبَارَ . آن وجود مقدسی که شبیه ترین فرد به نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و اله و سلم) بود؛ چنانکه در خصوصیت حضرت ختمی مرتبت بیان شده که رنگ صورت آن حضرت، همچون لؤلؤ بود:
➖إنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ كَانَ أَزْهَرَ اَللَّوْنِ كَانَ لَوْنُهُ اَللُّؤْلُؤَ (۷)
🖋آن وجود مقدسی که صلحشان سبب قوام دین و حیات شیعیان گردید و در سایه آن صلح و آرامش ، مقدمات قیام کربلاء فراهم و از «سبزی» لؤلؤ، سرخی «مرجان» به ظهور رسید :
فَاللُّؤْلُؤُ الْحَسَنُ وَ الْمَرْجَانُ الْحُسَيْنُ (۸) المرجان الخرز الأحمر (۹). لذا «الؤلؤ» اشاره به یکی از فضائل حضرت السید الزکی حسن بن علی المجتبی (علیه السلام) در آیات حضرت قرآن دارد.
ا┅═✧❁منابع ❁✧═┅ا
(۱). تفسير فرات الكوفي ؛ ص۴۶۱؛ تفسير القمي ؛ ج۲؛ ص۳۴۴؛ تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة، ص: ۶۱۴
(۲). مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب) ؛ ج۳ ؛ ص۳۱۹؛ البرهان فی تفسیر القرآن، ج۵ ص۲۳۵
(۳). مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب) ؛ ج۳ ؛ ص۳۹۶
(۴).مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب) ؛ ج۳ ؛ ص۳۹۶
(۵). الكافي ؛ ج۸ ؛ ص۳۳۰
(۶). البرهان في تفسير القرآن، ج۲، ص۱۳۱
(۷). بحار الأنوار، ج۱۶، ص: ۲۳۸
(۸).البرهان فی تفسیر القرآن، ج۵ ص۲۳۵
(۹) تفسير الصافي ؛ ج۵ ؛ ص۱۰۹
*ص ۲*