کتاب درسی تاریخ آذربایجان.pdf
661.9K
✳️👆مقاله "بررسی کتابهای درسی جمهوری آذربایجان با تاکید بر کتاب های تاریخی"نوشته دکتر حسین احمدی
🔹در كتاب هاي درسی هيچ كشوری به اندازه جمهوری آذربايجـان، مطالـب ضـد ايرانـی وجود ندارد.
🔹كتاب آتايوردو يعني سرزمين پدري، كتاب درسي تاريخ براي مقطع تحصيلي پنجم ابتدايي است كه در 319 صفحه به زبان تركي با الفباي لاتين تأليف شده است. محتـواي كتـاب آتـايوردو تاريخ آذربايجان از قديمي ترين ايام تا امروز مـيباشـد.
🔹کتاب آتايوردو نسبت به چند کتاب تاریخی دیگر که برای دانش آموزان و دانشگاهیان نگاشته شده بـه بالا بردن بار عاطفي و احساسي دانش آموزان ابتدايي و شكل گيری مبانی هويت تاريخی آنها نقش اساسی دارد و از ضديت بيشتری با ايران برخوردار است.
🔹جالب آنجاست که كاغذ و جلد به كار رفته در كتابهاي درسي تاريخ بـسيار مرغـوبتـر از كتـب درسي ديگر مثل رياضي، فيزيك و شيمي مـي باشـد.
🔹نقشة روي جلد كتاب هم آذربايجان بزرگ را نشان مي دهد كه در آينده بايد تشكيل شود و شامل قفقاز و 10 استان ايران است كه بـا زرد کم رنگ مـشخص شـده اسـت.
🔹در توجيه ايجاد آذربايجـان بـزرگ بـر مبـاني زباني تكيه مي كنند؛"هرجا آذري هـست آنجـا آذربايجـان اسـت"
....
#هویت
#ايران
@moj_tarikh
✳️سید جمال الدین اسدآبادی
🔹قربانی حسادت و شایعه
🔹از نخستین اندیشمندان مسلمانی بود که به اهمیت رسانه برای نشر عقاید و تغییر فکر جامعه پیبرد.
🔹سید فهمید گام نخست برای پیشرفت و مقابله با استعمار و استبداد، آگاهی بخشی است.
🔹 درباریان و شاهان قاجاری به هر کس بدبین و بدگمان می شدند با اتهام و شایعه پراکنی آن را از میدان به در می کردند و یا لوازم قتلش را فراهم کرده و یا آن که مجبور به ترک وطنش می کردند.
🔹سیدجمال اسدآبادی که بشدت از استبداد ناصر الدین شاه و کوته فکری درباریان به ستوه آمده بودند از ایران مهاجرت کرد تا شاید از بیرون بر شاه مستبد قاجاری فشار بیاورد.
🔹برای رسیدن به اهدافش روزنامه هایی به چاپ رسانید که مخفیانه بدست روشنفکران داخلی میرسید و عاملی در به ثمر رسیدن مشروطه بود.
🔹سیدجمال به هر نقطه ای از این کره خاکی(مصر،هند،لندن،پاریس،ترکیه و...) پا میگذاشت،مردم و نخبگان را علیه استعمار بر می انگیخت و چون فراتر از زمان خود فکر می کرد مورد اتهام و سرزنش حاسدان و منفعت طلبان داخلی و خارجی قرار می گرفت.
🔹سید استعمار و استبداد دو عامل بدبختی ملتها و عامل عقب ماندگی مسلمانان می دانست.
🔹سیدجمال را سرانجام در ۶۰ سالگی در عثمانی به طریقی به قتل رسانیدند و او را در غربت به خاک سپردند.
🔹 دشمنان #سیدجمال غافل از این بودند که اندیشه وی قابل کشتن و از بین رفتن نبود..
🔹او دقیقا به دنیا آمده بود که به همگان همین یک نکته را گوشزد کند که دنیا تنها جای ماندن اندیشه هاست و گرنه جسم هر موجودی دیر یا زود به سببی در این دنیا از بین می رود.
@moj_tarikh
🔻این هم از قانون دوستی ناصرالدین شاه!
✍ناصرالدین شاه در خاطراتش از سفر به لهستان می نویسد: "در این شهر صدای یک نفر بلند نیست، کسی دشنام نمی دهد، این نظم و بی صدایی از قانون است و هر مملکتی که قانون ندارد هرج و مرج است"
🔸ناصرالدین شاه مدام از قانون تعریف میکرد، اما وقتیکه میرزا یوسف مستشارالدوله کتاب " یک کلمه" را در مورد قانون نوشت، نه تنها آن را نپذیرفت، بلکه چنان به او برخورد که دستور داد تا میرزا یوسف را دستگیر و روانه زندان کنند
🔸#مستشارالدوله در زندان حتی اجازه ملاقات با سایر زندانیها را نداشت و خانهاش غارت و املاکش مصادره گردید. شکنجهگر او را با کتابش شکنجه میکرد. آنقدر کتاب «یک کلمه» را بر سر میرزا یوسف کوبید که چشمانش آب آورد و #کور شد و در گوشۀ #زندان، در نهایت غربت و مظلومیت درگذشت.
@moj_tarikh
🔷 رئیس بنیاد ایرانشناسی در سفر به کشور روسیه:
شرقشناسان روس برخلاف غربیها به دنبال سوءاستفاده نبودند
دکتر محمدحسین رجبی دوانی رئیس بنیاد ایرانشناسی در هفتمین همایش ایرانشناسان و استادان روس زبان و ادبیات فارسی که با حضور سفیر ایران در مسکو، رئیس دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه و جمعی از صاحبنظران روس برگزار شد، به برخی تلاشها در حوزه اسلام هراسی اشاره و بر اهمیت کار متخصصان دانشگاهی در این عرصه تأکید کرد.
وی در این باره گفت: برخی در اروپا پس از شکست از مسلمانان، با انتشار ترجمه ادعایی خود از قرآن کریم، مصادیق کفر و مباحث غیرواقع را به مردم این قاره عرضه کردند تا ارتباط مردم این قاره با اسلام و نیز از نفوذ و گسترش اسلام جلوگیری کنند.
به گفته رئیس بنیاد ایرانشناسی، پس از شکست اروپا از مسلمانان در اسپانیا، آنها با هدف شناخت نقاط ضعف و قوت مسلمانان به مطالعه تاریخ و تمدن جهان اسلام پرداختند تا از این مطالعات برای تضعیف مسلمانان استفاده کنند.
دکتر رجبی دوانی ادامه داد: در این حرکت که نگاههای تقابلی و حذفی محوریت داشت؛ اروپاییها مطالعاتی را آغاز کردند و پس از آنکه به دنبال رنسانس، ساخت سلاحهای آتشین و جریان استعماری اروپای غربی، بر مسلمانان و دیگر ملل غلبه یافتند، مطالعات آنها به تدریج رنگ و بوی علمی پیدا کرد.
🔶 ادامه خبر در لینک زیر:
https://www.iranology.ir/News.aspx?15565?1
🔻ما باید بدانیم که انگلیسی ها ارباب ایرانی ها هستند!
✍ در متن این سند خیلی محرمانه ساواک آمده است:
در تاریخ 24/2/49 ساعت 09:00 سناتور نمازی به منزل علم وزیر دربار شاهنشاهی رفته بود عموی راننده وزیر دربار که جلو منزل ایستاده بود اظهار داشت اتومبیل را در همین مکان پارک کنید ساعت 09:30 سفیر انگلیس که آمد نامبرده اظهار داشت حالا باید جای اتومبیل خودمان را به سفیر انگلیس بدهیم به او گفته شد چرا جای خودت را به او دادی گفت آقای علم گفته که هر وقت ماشین سفیر انگلیس آمد جای خودت را به او بده اگر ایشان هم نمیگفت ما باید بدانیم که انگلیسها اربابان ما هستند باید به ایشان احترام بگذاریم.
#استعمار
#انگلیس
#پهلوی
@moj_tarikh
✳️👆پیش بینی عجیب سفرنامه نویسان ژاپنی از سقوط پهلوی
🔹سفرنامه نویسان ژاپنی که از ایران دیدن کرده اند هر کدام از زوایه ای به مسائل ایران پرداخته اند.
📚منبع،چهارده سفرنامه و خاطره نوشته ژاپنی های دیدار کننده از ایران، ترجمه هاشم رجب زاده و کینجی ئه او را
@moj_tarikh
6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹بعد از برگزاری جشن هنر شیراز، پارسونز سفیر وقت انگلیس تو ایران سال ۱۳۵۱ موقع دیدار با شاه گفت:
«اگر برخی از این نمایشها در انگلیس اجرا میشد، بدون شک کارگردان و بازیگران آن، جان سالم به در نمیبردند»!
🔹شاه به هر قیمتی شده بود به دنبال این بود فرهنگ ایرانی اسلامی را تحقیر و بین ببرد.
🔹شاه بدون داشتن نگاه و فهم فرهنگی می خواست ایران را به هر طریقی شده غربی کند.
#پهلوی
#ایران
#غرب
@moj_tarikh
15.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا پادشاه اشکانی دستور قتل فرمانده #سورنا را داد؟
🔹نبرد حران، نخستین رویارویی جدی ایران و روم بود؛ رویارویی جدیدی میان شرق و غرب عالم آن روزگار.
🔹کینههای قدیمی بین ایران و غرب(یونان و روم) پس از چندصدسال از بین نرفته بود.
🔹 جنگ حران میان اشکانیان و روم، جرقهای دوباره برای آغاز نبردی شد که این بار ۷۰۰ سال به درازا کشید.
🔹در این نبرد کراسوس فرمانده نامدار رومی کشته شده و رومیان شکست سختی در نبرد پارتیزانی از ایران خوردند.
🔹 عاقبت نبرد مهم حران، برای سورنا هم غمبار بود. چون نام سورنا پس از این نبرد آوازه جهان شده بود، ارد دوم پادشاه ایران به آن رشک برد و او را کشت.
🔹نبود سردارانی همچون #سورنا در آینده ایران را با چالش سختی در مقابله با دشمنان مواجهه کرد و نیز به تدریج زمینه های سقوط حکومت اشکانی مهیا گردید.
@moj_tarikh
1044310 (1).pdf
186.8K
✳️مقاله بررسی تطبیقی سورنا تاریخ با رستم حماسه
نویسندگان؛ دکتر محمدتقی ایمانپور و دکتر نجم الدین گیلانی (عضو هیئت علمی دانشگاه فرودسی مشهد)
🔹شهرت، قهرمانی ها و قتل غیر منتظره این سردار نامی توسط اُرُد شاه اشکانی بی گمان باعث جاودانگی نام و حفظ داستان قهرمانی ها و پهلوانی های سورنا به وسیله ی گوسان های اشکانی در تاریخ شد و به نسل های بعدی منتقل گردیید. به نظر می رسد پس از آن، این خاطرات و داستانها و با افزوده شدن شاخ و برگهای بسیار از طریق سنت شفاهی و سینه به سینه به فردوسی رسید و او توانست این "یل سیستانی" را به "رستم دستان" مبدل کند.
#سورنا
#رستم
#ایران
@moj_tarikh