🎥مستند آن شش نفر (روایتی از فعالیتها و اقدامات شش دانش آموز نهاوندی در عصر پهلوی)
@moj_tarikh
⭕️ریشه تاریخی ضربالمثل «همین آش است و همین کاسه»
💢در زمان "نادرشاه" یکی از استانداران او به مردم خیلی ظلم میکرد و مالیات های فراوان از آن ها می گرفت. مردم به تنگ آمده و شکایت او را نزد نادر بردند.
⏪نادر پیغامی برای استاندار فرستاد ولی او همچنان به ظلم خود ادامه می داد. وقتی خبر به نادر رسید، چون دوست نداشت کسی از فرمانش سرپیچی کند، همه ی استانداران را به مرکز خواند.
⏪نادرشاه دستور داد استاندار ظالم را قطعه قطعه کنند و از او آشی تهیه کنند.
بعد آش را در کاسه ریختند و به هر استاندار یک کاسه دادند و نادر به آنها گفت: "هر کس به مردم ظلم و تعدی کند، همین آش است و همین کاسه"!
@moj_tarikh
🔵گزارش کانیگهام گرین از وضعیت ایران در دوره قاجار
⭕️احتمالا چیزی یاس آورتر از این وضعیت وجود نداشته باشد.
⭕️فقرا نمی دانند برای دادخواهی به کجا باید رجوع کنند.
⭕️اداره امور در دست مقامات فاسدی است که پستهای خود را خریده اند.
⭕️سربازان دستمزد خود را دریافت نمی کنند و حتی جیره خود را به سختی میگیرند.
⭕️ سربازان معاش خود را تا جایی که بتوانند از طریق کارگری،چارواداری،صرافی و... تامین می کنند.
⭕️ به محض اتمام مراسم صبحگاهی، سربازان به مشاغل دیگری مانند نجاری،سنگتراشی یا بنایی روی می آورند.
@moj_tarikh
🔵زبان و گویش های در خطر فراموشی در ایران
🔵دوم اسفندماه روز جهانی زبان و گویش مادری
💢در عصر حاضر نسل جوان هر چه از آیین ها و سنن سرزمینی خود دور شوند برای پر کردن خلا هویتی خود به آیین هایی همچون ولنتاین که هیچ گونه قرابتی با فرهنگ ایران زمین ندارد گرایش پیدا می کنند و حتی صحبت کردن به زبان و گویش مادری را ننگ می دانند.
#هویت
#ایران
@moj_tarikh
20180312084136-9911-224.pdf
1.13M
🔵👆فرایند قدرت گیری رضاخان
⭕️در این مقاله این مسئله بررسی شده که رضاخان با چه شیوه و ابزارهایی توانسته پس از کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ در طی مدت کوتاهی سلسله قاجاریه را منقرض و بنیانگذار سلسله پهلوی گردد.
#رضاخان
#سوم_اسفند_۱۲۹۹
#کودتا
@moj_tarikh
❇️ احیا عزت ایرانی توسط امیرکبیر
💢#امیرکبیر در زمانی که ایران تحت سلطه و نفوذ بیگانگان بویژه روس و انگلیس بود دستور شجاعانه و غرور آفرینی داد؛
🇮🇷 پرچم ایران بر فراز سفارتخانه های کشور در سراسر جهان بر افراشته شود و اگر کشوری از این اقدام ممانعت کرد پرچم سفارتخانه آن کشور را در تهران پایین بیاورند.
🔵 اگر به نمایندگان ایرانی در خارج از کشور بی احترامی گردد همانطور با فرستادگان آنها برخورد شود.
📕منبع؛"صدرالتواریخ" نوشته محمدحسن خان اعتماد السلطنه،ص ۲۱۳
👇👇👇
@moj_tarikh
📕کتاب "نگاه فرانسوی به کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹"
⭕️این کتاب مجموعه یادداشتهای ژرژ دوکرو، وابسته نظامی سفارت فرانسه در تهران از ۱۳ آوریل ۱۹۱۹ تا ۲۸ اکتبر ۱۹۲۱، فاصله زمانی از قبل قرارداد ۱۹۱۹ تا پس از سقوط کابینه سید ضیاءالدین طباطبایی است؛
⭕️این اثر روایت شاهد عینی کودتای سوم اسفند و شرح گزارشهای او از ایران آن دوره می باشد.
@moj_tarikh
32.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️👆سپندارمذگان روز عشق و مهر ایرانی
⭕️۵ اسفند روز زن و زمین
⭕️اگر مردم بویژه جوانان آگاهی لازم نسبت به آیینهای اصیل و ریشه دار ایرانی خود داشته باشند دیگر تا حد امکان سراغ آیین غربی مانند #ولنتاین که هدفی جز از هم گسیختگی خانواده ها و منحرف کردن دختران عفیف ایرانی ندارد نخواهند رفت.
#ایران
#مهر_ایرانی
#سپندارمذگان
@moj_tarikh
📕 کتاب «در جست وجوی شش هزار روز گم شده» اثر محمد نقی زاده
🔷 کتاب پیش رو، روایت شش هزار روز دوران رشد سریع هفتاد سال گذشتهی کشور ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم است؛
🔷ژاپن با وجود نیمقرن جنگ با همسایگان دور و نزدیک و فرود اولین و دومین بمب اتمی بر سر مردم آن که فقط در یک شب صد هزار نفر در هیروشیما به قتل رسیدند ظرف بیستوسه سال پس از پایان جنگ جهانی دوم به دومین اقتصاد سرمایهداری جهان آن روز تبدیل شد.
🔷ژاپن دچار بلا از جنگهای پنجاهساله (۱۸۹۵ تا ۱۹۴۵)، طوفان، سیل، سونامی، زلزلههای روزانه، آتشفشان و بمب اتمی همیشه چالشها را با اتکا بر خلاقیت، نه با شعار، که با عمل به فرصت دوچندان تبدیل کرده است، بدون آنکه مردمش از دولت گله کنند و همهی مصیبتها را به گردن این و آن یا حتی بمب اتمی بیندازند.
🔷 این کتاب، در واقع، روایت تلاش انسانهاست برای پیشرفت و ترقی، چه در سطح رهبران و نخبگان، چه در نهاد دولت و بخش خصوصی یا نیروهای نظامی در دوران جنگ و صلح، چه در سطح مردم کوچه و بازار.
@moj_tarikh
✴️بررسی جامعه شناختی آیین های ایرانی و غربی(ولنتاین و سپندارمزگان)
👤گفتگو با دکتر صادق پناهی نسب(مدرس دانشگاه)
⭕به بهانه قرارگرفتن بین دو مناسبت (ولنتاین و سپندارمزگان) که هر دو در بدنه جامعه مخالفان و موافقانی دارند به بررسی هر دو عشق خواهیم پرداخت.
⭕گرامیداشت عشق با هر بهانه ای که باید ستودنی است. شاید عشق ملموس ترین درمان در جامعه مخاطره آمیز مدرن باشد. حال اگر بخواهیم همین یک جمله را موشکافی کنیم بی شک نمی توان نگاه زیگموند باومن و آلن بدیو را نادیده گرفت.
⭕برداشت من از عشق در نگاه باومن این است که در عصر حاضر انسان تولیدکننده به انسان مصرف کننده تبدیل شده و اخلاق مصرف به همه شئون زندگی تسری یافته است. در این نوع نگاه چون منطق بازار حاکم است. انسان ها در این جهان با انسان های دیگر همچون کالا برخورد می کنند و رابطه ها در نظر آنان نوعی سرمایه گذاری از نوع سرمایه گذاری در بازار بورس است که در آن باید سر بزنگاه سهام قبلی را فروخت و سهام جدید خرید، چرا که خطر ورشکستگی در کمین است. توسعه ی ارتباطات مجازی نیز به این وضع دامن زده و ورود به رابطه و خروج از آن را به اندازه ی یک کلیک ساده کرده است. در این میان مفهوم قدیمی «عشق» جای خود را به مفهوم امروزین«رابطه» داده است.
⭕عشق در نگاه آلن بدیو را می توان این گونه تفسیر و تحلیل کرد که عشق به راستی همان «رویه ی حقیقت» است؛ یعنی تجربه ای که به موجب آن نوعی حقیقت ساخته می شود. در این معنا، سرتا پای عشقی که چالش را بپذیرد، متعهد به پایداری می شود، و با پذیرش تجربه ی دنیا از منظر متفاوت، در مسیرش حقیقتی نو در باب تفاوت ایجاد می کند. به این دلیل است که عشق،واقعی همواره برای کل بشریت جالب توجه است.
⭕ در بحث رابطه جنسی و عشق، لاکان معتقد است که « رابطه جنسی» وجود ندارد، بلکه عشق جایگزینی است برای عدم وجود رابطه جنسی و اگر عشقی بین افراد نباشد، رابطه ی جنسی بعد از مدتی به تکراری کسل کننده و یأس امروز تبدیل خواهد شد. حال اگر با عینک لاکان که « رابطه جنسی» وجود ندارد به موضوع نگاه کنیم، این رابطه دوام چندانی نخواهد داشت. در این صورت؛ راه باقی مانده برای زوجین، جدایی و طلاق پس از مدت کوتاهی یا دروغ و خیانت و رفتن رابطه ای به رابطه ی دیگر است. غافل از اینکه حلقه ی مفقوده ای که باعث جدایی هاست عشق است تا رابطه ی جنسی.
⭕با این توصیفات می توان گفت که ولنتاین روز عشاق در گستره ای آزاد و بیرون از قالب و ساختار خانواده است که در نگاه باومنی یک رابطه است که رنگ و لعاب عشق خود را به صورت تصنعی نمایان می سازد. در این نوع روابط عاطفه و احساس حاکم است اما به خاطر حاکم بودن منطق بازار، فرار از خطر ورشکستگی نیز در کمین است و سیالیت عشق خود را در هر ولنتاین تولید و بازتولید می کند( یعنی اینکه هیچ تضمینی وجود ندارد عشق ولنتاین امسال، سال آینده همان باشد یا دیگری، چرا که پارامتر سیالیت حاکم است).
🔵اما سپندارمزگان روز عشق ورزیدن در قالب ساختار خانواده تعریف می شود. که زن و مرد نسبت بهم عشق می ورزند و بر این نوع رابطه تعهد حاکم است.
🔵در این روز بر مبنای منطق لاکانی رابطه جنسی به تنهایی وجود ندارد و عشق جایگزینی است برای عدم وجود رابطه جنسی و در نگاه آلن بدیو سرتا پای عشقی که چالش را بپذیرد، متعهد به پایداری می شود چرا که یک رویه حقیقت حاکم است و به علت اینکه عشق پایدار است هر رابطه ای هم که تکرار شود تکراری نمی شود چرا که عاملی فراتر از یک رابطه افراد را بهم پیوند می دهد و آن عشق است.
🔵باومن در حالی در قرن 21 از عشق سیال می نویسد و جامعه را به سمت پست مدرنیته هل می دهد که ایدئولوژی پشت همین تفکر، انیمیشن «وال ای» را برای سال ۲۵۰۰م. می سازد و دنیای پانصد سال آینده را فضایی پر از عشق و محبت بین دو رباط توصیف می کند.
💢بنابراین برای جلوگیری از رها شدن نسل جدید و در نتیجه پرت شدن آنها در فضایی بیرون از ساختار خانواده و داشتن نگاه گذرا به یک رابطه، ضروریست نهادهای فرهنگی،رسانه ها، سمن ها و متولیان فرهنگ عمومی بر مبنای ذائقه نسل جوان و با تکیه بر غنای فرهنگی کشور اقداماتی متناسب را در این زمینه انجام دهند.
@moj_tarikh
🔵رقابت کارگزاران بر سر تملق و چاپلوسی بیشتر نزد محمدرضاشاه پهلوی
🔵کسی جرات گفتن حقایق_ از جمله گزارش گرانی و تورم شدید را نزد شاه نداشت.
🔵عالیخانی وزیر اقتصاد پهلوی از اسدالله علم، رفیق شفیق شاه میخواد بره این وضعیت را به شاه منتقل کنه ولی با جواب منفی علم مواجه میشود.
@moj_tarikh