✳️در سند راهبردی وزارت آموزش و پرورش ژاپن بر آموزش حفظ میراث فرهنگی و نمادهای تاریخی تاکید شده همچنین عشق ورزیدن به میهن و تاریخ سرزمین ژاپن به دانش آموزان، آموزش داده شود.
🔹یکی از علل رشد و پیشرفت اقتصادی ژاپن را میتوان در همین وطن دوستی مردمان آن جستجو کرد.
🔹جامعهای که هویت ملی آن تضعیف شود نمیتوان انتظار داشت افراد جامعه برای اعتلا و پیشرفت کشور خود، از تمام توان خود بهره ببرند.
@moj_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹لحظه تعویض شیفت دلاورمردان مرزبان ایرانی
🔹به امید صلابت و سلامتی همه جانفشانان این مرز و بوم.
#ایران
@moj_tarikh
🟩ماجرای نادرشاه و کرامات امیرالمومنین علی(ع)
🔹#نادرشاه وزیری شیعه به نام میرزا مهدی خان استرآبادی داشت. بعد از آنکه نادرشاه کشور هندوستان را فتح کرد وزیر شیعی خود را خواست، وزیر از نادرشاه درخواست سفر به عتبات مقدسه در عراق را کرد. زمانی که نادر شاه خواسته وزیر را شنید آن را مسخره کرد و به استهزاء گرفت و به او گفت:
شما شیعه مردگان را می پرستید، کسی که صدها سال است از این دنیا رفته است آیا می روید سر قبر او و به او سلام می کنید؟
🔹میرزا مهدی وزیر گفت: شکی در ظاهر نیست که او رحلت کرده است ولیکن آنها کارهایی می کنند که از عهده زنده برنمی آید یکی از کرامات امام علی(ع) سلطان نجف این است که حیوان نجس نزدیک به مقام پاک او نمی شود و عجیب تر اینکه خمر( شراب) به نزدیک مقام پاک او نمی رسد مگر اینکه فاسد می شود و تبدیل به سرکه می گردد و خاصیت مستی اش را از دست می دهد.
🔹زمانی که نادرشاه این حرف را شنید گفت:اگر چنین باشد که شما می گویید من با تو می آیم تا این کرامت و معجزه را تماشا کنم.
🔹بعد از آن نادرشاه، به سمت عراق حرکت کرد وقتی به نزدیک حرم حضرت علی.ع. رسید شیشه ای را که در آن خمر بود و آن را محکم بسته بود خارج کرد و دید بوی سرکه از آن متصاعد می شود پس، آن را باز کرد و طعمش را چشید و دید که به سرکه تبدیل شده است.
🔹نادرشاه بعد سگی را خواست که به نزدیکی حرم مطهر امیرالمومنین(ع) وارد کنند هر چه کوشیدند سگ از جایش حرکت نکرد پس زنجیری به گردن او بستند و او را کشیدند تا اینکه زنجیر پاره شد و نتوانستند آن را وارد منطقه ای که محیط به حرم شریف بود وارد کنند.
🔹وقتی نادرشاه این معجزات و این کرامات بزرگ را دید برای مولا خاشع و خاضع شد و گفت من چون این کرامت آشکار را دیدم از شما می خواهم مرا با زنجیر آهنی که سگ را به آن بسته بودید ببندید تا وارد ضریح مولا امیرالمومنین بشوم. مردم کار نادرشاه را تصدیق نکردند و گمان کردند دیوانه شده است و بعد از آن روشن شد که او هیچ باکی ندارد و بعد از لحظاتی مرد غیر آشنایی آمد، با هیبت بود و به نادرشاه نزدیک گردید و زنجیر طلا را به گردن نادرشاه گذاشت و او را به سوی قبر امیرالمومنین(ع) کشاند، چون به قبر مطهر رسید تا خشوع و ترس و ادب وارد شد و تاجی که از پادشاهان به او ارث رسیده بود و قیمتش خیلی زیاد بود آن روز به روی ضریح گذاشت و گفت:
تو پادشاهی ای سید من و ای مولای من و من یکی از بندگان کوچک تو هستم و طمع دارد که سگ در خانه ات باشم.
کلب درگاه امیرالمومنین نادر قلی
آنکه در هرکار امیدش به توفیق خداست
ندیم نادرشاه چون دید شراب تبدیل به
سرکه شده بالبداهه این شعر را سرود :
در خاک نجف«ندیم»آسوده بخواب
اندیشه مکن ز پرسش روز حساب
جایی که بدل به سرکه گردد می ناب
بی شبهه گنه شود مبدل به ثواب
سپس در نجف اشرف ماند و مقرر کرد که قبه طاهره را برای مولا امیرالمومنین علی(ع) از کاشی تبدیل به طلا نمایند.
#نادرشاه
#امام_علی.ع.
@moj_tarikh
✳️پیشگویی امام علی.ع. از حوادث آینده
💢....افراد پست و فرومايه فراوان و نيکان کمياب مى شوند.
💢در آن زمان، راستگويى از ميان مى رود و دروغ فراوان مى شود.
💢مردم با زبان اظهار دوستى و با دل دشمنى می کنند.
💢 به فسق و گناه افتخار می کنند و از عفّت و پاکدامنى در شگفتى فرو مى روند و اسلام همچون پوستينى وارونه پوشيده مى شود.
📌تفسر کامل این خطبه حضرت علی .ع. را اینجا بخوانید.
💥منبع؛ خطبه ۱۰۸ نهج البلاغه
فتنه تورانیزه کردن تبریز
*دکتر احمد کاظمی
هر کدام از شهرهای ایران به جهاتی پایتخت فرهنگی یا مذهبی یا گردشگری و… محسوب می شوند؛ اما تبریزِ جان، را به دلیل داشتن تاریخی پرشکوه می توان توامان پایتخت تمدنی، شیعی، فرهنگی و تاریخی ایران خواند که به تعبیر مقام معظم رهبری همواره تاریخ ساز و تحول آفرین بوده است. تبریزِ جان طی ماههای اخیر شاهد مجموعه اقدامات اسفناک از سوی عناصری با چهره های گونه گون رسمی و غیررسمی بوده است که در پوشش های مختلف به دنبال دمیدن قوم گرایی تصنعی در این دیار ایران اسلامی هستند. وقایع هدایت شده توسط مراکز خارجی در ورزشگاه یادگار امام تبریز در بازی های تراکتور تا انواعی از جشنواره های جنجالی، انتشار کتب مملو از تحریف تاریخ و ادبیات، تا تخم گذاری اورخون یا طَمغاها در ائل گلی، از این دسته هستند.
درباره هرکدام ازاین رویدادها نکات متعددی می توان مطرح کرد که از حوصله این قلم خارج است اما سه نکته اساسی را می توان در خصوص مجموع این رویدادها تبیین نمود :
لینک کامل تحلیل :
https://ahmadkazemi.com/?p=7854
🗨استراتژی عجیب چنگیزخان مغول در ایجاد همدلی بین نیروها و اطرافیانش برای فتح سرزمین های دیگر
💢چنگیز برای فهم پذیری از تمثیل و تشبیه استفاده می کرد.
💢برای اتحاد و نیرومندی آنان در برابر دیگران مثال چوب یا مار یک سر استفاده می کند.
💢#چنگیز برای عینیت بخشی به سخنانش در مقابل چشم متحدان و پسرانش یک تیر از کمان بر می دارد ابتدا به یک تکه سپس چند تکه می کند و از اقویای جمع میخواهد این دسته چوب را بکشنند ولی هیچ کس نمی تواند.
💢 وی گفت این مثال شماست، تیر ضعیف چون به یاران مضاعف شود و هم پشت باشند، مبارزان به شکست آن قادر نباشند.
@moj_tarikh
🗨داستان ساخت صندوق عدالت در میدان ارگ تهران
💢 #ناصرالدین_شاه قاجار وقتی دید که کلی شکایات از مردم بهش می رسد دستور داد صندوق عدالت در میدان ارگ تهران ساخته شود و نگهبانان دائمی برای آن گذاشته و هفته ای دو روز در صندوق باز می گردید تا به شکایات و انتقادات مردم رسیدگی کنند.
💢اغلب عرایض صندوقها طمع انعام و وظیفه[مستمری] و شرح دعاوی بود.
💢بعد از یک مدتی مردم فهمیدند اصلا به دادخواهی کسی رسیدگی نمیشود و صندوق پُر از ناسزا و لعنت شد.
💢بعد از مدتی ناصرالدین شاه گفت چرا کسی دیگر نامه ای در صندوق عدالت نمی اندازد و فکر کرد واقعا شاهی عادل و همه از وی راضی هستند و در شهرهای دیگر هم شکایتی از حکام و کارگزارانش نیست برای اطمینان خاطر بازرسانی برای علل ماجرا فرستاد و آنها به شاه اعلام کردند با این نامه های تکراری و بی معنی این اقدام جز زحمت برای شما هیچ سودی ندارد.
💢ولی علت اصلی بی اهمیت شدن صندوق عدالت این بود که اولا این کار ساختگی و مصنوعی بود و دوما حاکمان و کارگزاران حکومتی چند نفر جاسوس نزدیک صندوق ها گذاشته بودند هر کسی نامه ای در صندوق می انداخت آن را شناسایی و حسابی کتک می زدند لذا دیگر کسی جرات نداشت نامه ای در صندوق ها بندازد.
💢هیچی؛ معلوم شد عریضه انداختن داخل صندوق ممکن است مجازات هم داشته باشد و دیگر کسی سراغ #صندوق_عدالت نرفت و بعد از چندی صندوق خانه تخریب شد.
@moj_tarikh
✳️اگر کف دست من مویی دیدی، خاک ایران را نیز خواهی دید.
🗨 جنگ مهم و هویتی ایران و رم در دوره اشکانی
💢در سال ۵۴ پیش از میلاد، اُرُد اشکانی شاهنشاه ایرانی هیئتی بلند پایه از بزرگان ایرانی را به دربار روم فرستاد تا عهدنامه صلحی را تنظیم کنند. در این میان کراسوس سالخورده صلح را نمی پذیرد و با تندی و خشمگینی می گوید که ما رومیان به میانرودان حمله می کنیم و شهرهای ایران را تسخیر و با خاک یکسان می کنیم.
💢سفیر باتدبیر ایران در دربار روم بلند می شود و کف دست خود را به کراسوس نشان می دهد و می گوید: "اگر کف دست من مویی دیدی، خاک ایران را نیز خواهی دید." در سال ۵۳ پیش از میلاد سپاهیان روم به ایران حمله کردند و در منطقه حران چنان شکستی از سپهسالار اشکانی رستم سورن پَهلَو (سورنا) خوردند که تا سالیان سال به فکر حمله به ایران نیفتادند. کراسوس فرمانده نامدار رومی و پسرش نیز در این جنگ کشته شدند.
#هویت
#ایران
💬منبع، تاریخ_پارت_اشکانی نوشته یوزف ولسکی، مالکوم کالج
@moj_tarikh
⚔ تصویر اسارت والرین امپراتور روم توسط شاهنشاه شاهپور یکم ساسانی - حکاکی شده بر روی نگین
🔴 تصویر به اسارت گرفتن والرین و نبرد تن به تن منقوش در روی آن که پیروزی ساسانیان را مجسم میکند، بسیار قابل توجه است.
🟠 شاهپور اسب را تاخته، سینه به سینه اسب والرین آورده و دست راست را دراز کرده، مچ دست والرین را چنان گرفته که انگشتان امپراتور روم راست گشته است. والرین از خشم شمشیر کشیده، اما شاهپور شمشیر خود را بیرون نیاورده است و معلوم است که هدف سازنده از این نقش این بوده که نبرد تن به تن این دو فرمانروا را تصویر کند و مرحله اسارت امپراتور روم را بنماید، زیرا در هنر قدیم، گرفتن مچ کسی، علامت اسارت او محسوب می شده است.
📌این نگین که در سال ۳۵۰ میلادی ساخته شده در پاریس نگهداری می شود.
@moj_tarikh
🔴 نگرانی رسانه های بین المللی از تبدیل ایران به امپراتوری بزرگ
۱- نیویورک پست: امپراتوری پارس زنده شد و این امپراتوری احیاشده دنیا را خواهد لرزاند.
۲- روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نوشت: ایرانیان دوباره در حال احیا کردن امپراتوری باستانی خود هستند.
۳- روزنامه روسیه ای روسیا الیوم: به نظر میرسد تمدن کهن و وسیع ایران دوباره احیا میشود با این تفاوت که تمدن جدید یک تمدن آریایی نیست، بلکه رنگ و بوی اسلامی دارد.
۴- ماوراءالخبر، چاپ مراکش در این باره گفت: ایرانی ها برای ورود به خاک همسایگانشان از هیچ کس اجازه نمی گیرند. آن ها همه جا هستند و هیچ جا نیستند. جهان عرب به گوش باشید. صدای پوتین های سپاهیان ایران به گوش می رسد!
۵- تایمز درباره عمق استراتژیک ایران در منطقه گفت: دستور از تهران صادر می شود و بی چون و چرا در بغداد و بیروت و دمشق و دوشنبه و کابل و خارطوم و اسلام آباد و غزه و صنعا و ... اجرا می شود!
۶- نایب رئیس پارلمان بحرین: ایران به دنبال احیای امپراتوری پارس است
بنیاد_ایرانشناسی
#ایران
@moj_tarikh
46.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥آنچه بر ایران در دو قرن اخیر گذشت
#ایران
@moj_tarikh
✳️قدرت نظامی ایران! به روایت اسدالله علم وزیر دربار پهلوی
🔹.... از کشتی سلطنتی که در کیش لنگر انداخته بود مانور(نظامی) را تماشا کردیم از یک برج مراقبت دریایی بالا رفتیم در میان میهمانان نوه امپراطور اتیوپی هم حضور داشت که فرمانده نیروی دریایی کشور خودش است.
🔹بیست و نه کشتی و یک ناوگان کامل قایقهای اژدرافکن رژه رفتند و به هنگام عبور از جلوی جایگاه ما توپهایی به علامت احترام شلیک کردند...
🔹 شاه درخواست کرد که چند تا از کشتی های مجهز به موشک به هدفی که دیروز هلیکوپترها با آن دقت هدف گیری کرده بودند تیراندازی کنند دو تا از کشتیها برای این منظور انتخاب شدند.
🚀اولی به کلی هدف را ندید؛ و دومی حتی نتوانست موشک را از سکوی پرتاب شلیک کند. افتضاح غریبی بود، و بیشتر به خاطر حضور میهمان اتیوپی ناراحت کننده تر بود از شدت عصبانیت دچار چنان سردردی شدم که لاجرم به بیش از یک لیوان وُدکا متوسل شدم.
🔹#محمدرضاشاه از خشم می لرزید ولی آرامش ظاهری اش را حفظ کرده بود، ناهار در حال و هوایی پرتنش و عصبی صرف شد آهسته به وزیر دارایی که در کنارم نشسته بود اشاره کردم، اگر هدف گیریها بر طبق برنامه پیش رفته بود حالا چه مدح و ستایشی دربارۀ نیروی دریایی میشنیدیم، و چه صحبت هایی در مورد تسلط بر خلیج فارس و تمام اقیانوس هند گفته میشد. تنها موضوع سالم برای گفت و گو انواع ماهیهایی بود که در آبهای کناره خلیج فارس وجود دارد.
#پهلوی
📚منبع؛ یادداشت های اسدالله علم،یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۵۱، ج۱، ص۳۹۵
@moj_tarikh
39.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️مرز را پرواز تیری می دهد سامان
🔹داستان تعیین مرز ایران و توران
#آرش_کمانگیر
#ایران
#هویت
@moj_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تهران در گذر تاریخ
🔹مردمانی که ۱۲۰ سال پیش در آن هیاهو و جدال بین استبداد و آزادی خواهی مشروطه در حال گذران زندگی بوده اند.
💢فیلمی از حال و هوای بازار تهران در دوره قاجار که توسط یک کمپانی خارجی (احتمالا انگلیسی) فیلمبرداری و صدابرداری شده. تخمین زده میشود که این فیلم متعلق به سالهای ١٢٨٠ تا ١٢٨۵ شمسی باشد.
💢مردمانی که صدایشان خاموش و قطعا دیگر میان ما نبوده و همه در خاک این جهان فانی آرام گرفته اند.
@moj_tarikh
✳️منظومه کردارهای گفتمانی در باب حجاب و پوشش در عصر رضاشاه پهلوی
🔹رضاشاه به هر طریق ممکن بدون شناخت فرهنگ ایرانی به دنبال پیاده سازی گفتمان شبه مدرن بود.
🔹در یک اشتباه راهبردی رضاشاه برای رسیدن به تجدد در پی تغییر ظواهر و حذف سنن ایرانی بر آمد زیرا به خطا فکر می کرد اینها عامل عقب ماندگی و توسعه نیافتگی ایران می باشند.
📌برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله "سیاست های گفتمانی پوشاک زنان در ایران در دوره پهلوی اول (آمرانه) و دوم (اشاعه گرایانه)" نوشته دکتر راضیه یاسینی رجوع گردد.
#حجاب
#رضاشاه
#پهلوی
بخش اول
@moj_tarikh
✳️منظومه کردارهای گفتمانی در باب پوشش و حجاب در عصر محمدرضاشاه پهلوی
🔹محمدرضاشاه وقتی با مقاومت و مخالفت مردم در بحث پوشش مواجه شد با یک رویکرد جدید به دنبال ضربه زدن به فرهنگ و سنن ایرانی بر آمد.
🔹شاه برای پیاده سازی گفتمان خود از ابزارهای گوناگونی مانند ترویج مد و پوشاک غربی توسط ستارگان هنری، تولید فیلم های سینمایی و تلویزیونی با تمرکز بر قبح زدایی از برهنگی، برگزاری مراسم سالانه دختر شایسته، ترویج مد غربی در کتب درسی و ... استفاده کرد.
🔹یکی از عوامل مهم سقوط پهلوی را باید در همین اشتباهات راهبردی محمدرضاشاه پهلوی دانست که اصلاحات و اقداماتش با فرهنگ و سنن ایرانی همخوانی نداشت و ضربه بسیار عمیقی بر آداب و رسوم ایرانیان وعلائق اجتماعی و مادی کلیه بخش های جامعه ایرانی وارد می ساخت لذا باعث نفرت مردم از وی شد.
#پهلوی
#فرهنگ
#نادیده_انگاری
بخش دوم
@moj_tarikh
🔻توطئه تجزیه ایران از سوی بیگانگان سابقه ای طولانی دارد
✍روزنامه اطلاعات در تاریخ ۱۲ امرداد ۱۳۵۳ خورشیدی از فاش شدن توطئه تجزیه خوزستان و بلوچستان پرده برداشته بود.
#ایران
@moj_tarikh
✳️نفرین بر کسانی که کتیبه را خراب می کنند
🔹نقشبرجسته آنوبانینی، با قدمتی ۴ هزار ساله بر صخرهای در سرپلذهاب استان کرمانشاه
🔹سنگنگاره داستان پیروزی یک شاه بر اسیران را به تصویر میکشد.
🔹در تصویر، شاه آنوبانینی پای خود را بر شکم یکی از اسیران گذاشته و شش اسیر دیگر دستبسته در زیر او دیده میشوند.
🔹در این اثر شاه پیروز به همراه ایزدبانوی باستانی به نام «ایشتار» ترسیم شدهاند. ایشتار، خدای مهم منطقه بینالنهرین، که برای اَکدیها و آشوریها نماد برکت و پیروزی بوده و قبل از آنها با نام «اینانا» برای اقوام سومری ایزد جنگ و باروری بوده است.
🔹در کتیبه به خط اکدی «آنوبانینی پادشاه لولوبی نقش خود و الهه ایشتار را در کوه پاتیر رسم کرده و می گوید؛ هر کس که این لوح را محو کند، به نفرین و لعنت آنو، آنوتوم، بَعل، بَلیت، رامان، ایشتار، سین و شَمَش گرفتار باد، و نسل او بر باد رود»
🔹داستان نفرین شاه باستانی ایران، علاوه بر نماد پیروزی و حکومت،از اهمیت فرهنگی و مذهبی برخوردار بوده است.
🔹اقوام لولوبی در دوران باستان در مناطق کوهستانی غرب ایران، به ویژه در بخشهایی از کرمانشاه، کردستان و آذربایجانغربی ساکن بودند.
@moj_tarikh
📌 کپر نماد سنت منطقه است؛ نه سمبل محرومیت
🔹 کپر بخشی از میراث فرهنگی و شیوۀ زیست مردمان جنوب شرق ایران است که بسیاری از مردم محروم یا متمکن تمایل به زندگی در این سازههای قدیمی را دارند.
🔸 کپرنشینی ناشی از موقعیت خاص آبوهوایی جنوب و جنوب شرق ایران است که معمولاً از ساختمانها و چادرها خنکتر هستند و جایی دلپذیر برای زندگی در اقلیمی گرمسیری محسوب میشوند.
🔹 سازۀ کپر یک پلان بسیار ساده دارد. این پلان، مستطیلیشکل یا دایرهایشکل است و جدارههای آن با شاخههای درخت خرما پوشیده میشود. این بنای مخصوص که با تنه، شاخه و برگ درخت نخل به وجود آمده، کپر نامیده میشود و قدمتی برابر با تاریخ معماری یکجانشینی دارد.
🔸 علاوه بر سهلالوصول بودن و در دسترس بودن درختان خرما و نخل وحشی شاید انعطافپذیر بودن این نوع معماری از دلایلی است که باعث حفظ و دوام آن شده است. زیرا در فصلهای مختلف سال این سازه امکان تغییر دارد. در تابستان با برداشتن شاخ و برگ درختان از اسکلتبندی اصلی کپر، سازه به صورت مشبک در میآید و با ایجاد پنجرههایی شبکهای فضای داخل آن تهویه میشود. در پاییز و زمستان هم با پوششی از شاخ و برگ و حصیرهای بافتهشده از برگ درختان نخل وحشی بنا را عایقبندی میکنند.
🔹#کپر نماد سنت منطقه است؛ نه سمبل محرومیت و به گونهای با فرهنگ مردم برخی مناطق ایران عجین شده که امکان حذف آن از چرخه زندگی شاید ممکن نباشد.
🔸 امروزه استفاده از سازههای کپری برای اقامتگاههای بومگردی یا ساخت هتلهای کپری، ضمن احترام و حفظ سنتهای بومی، گامی در جهت توسعۀ گردشگری در سواحل #مکران است(برگرفته از کانال مک ایران).
🖋 «خشکینگری تاریخی ایرانیان را میتوان در جلوههای فرهنگی و تمدنی این مرز و بوم یافت. (از شعر و موسیقی و داستانها و افسانهها، رقص و فرهنگ، صنایع دستی، تا معماری و شهرسازی، جنگ و دفاع، خوراک و پوشاک، شیوۀ تولید و آمدوشد و ماهیت دولتها و حکومتها) بری بودن، بستر و زمینهای تاریخی برای گریز ایرانیان از ساحل قلمداد شده است. چارچوبهای چنین بستری را میتوان در پیشینههای زیر جستجو کرد:
🔹 خاستگاه؛ آریاییها هنگام ورود به فلات ایران، مردمی چوپان و کشاورز بودند و با دریا بیگانه. هر چند ضرورتهای امپراتوری، #هخامنشیان و #ساسانیان را واداشت تا به گسترش قدرت خود به دریا روی آورند، اما ایرانیان همواره بر خلاف دریا، هم با خشکی بهتر کنار میآمدند و هم در آن بهتر دفاع میکردند.
🔸 جغرافیا؛ خشک بودن، کوهستانی بودن و دریا کناری، سه ویژگی بارز فلات ایران در چشمانداز طبیعی #اوراسیا است. همین ویژگیها به ویژه پیرامونی بودن دریا و ساحلها و نفوذ نکردن آبها در فلات بلند ایران، بستری جغرافیایی برای دور شدن تاریخی ایرانیان مستقر در فلات و کاسۀ مرکزی از دریا بوده است.
🔹 جنگ و دفاع؛ از هخامنشیان تا جمهوری اسلامی، ۲۳۲ هجوم بیرون از فلات به ایران تحمیل شده و ۲۱۲ نوبت نیز از ایران به خارج از فلات حمله شده است. در واقع تا آغاز سدۀ شانزده میلادی، هیچگونه حملۀ دریایی مهمی از ناحیۀ خلیجفارس و دریای عمان به خاک ایران صورت نپذیرفت و پادشاهیهای ایرانی یا مستقر در ایران نیز در زمینۀ حمله به سرزمینها و کشورهای دیگر از دریا بهرهبرداری چندانی نداشتهاند. در واقع چنانچه از لشکرکشی ساسانیان به یمن بگذریم، خلیجفارس تا سدۀ شانزدهم محور و سکوی صلح بوده است.»
📗 کتاب ژئوپلیتیک کرانههای دریایی ایران از دیدگاه مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، دکتر یداله کریمیپور و دکتر محمد حیدری
✳️👆روایتی از نحوه برخورد دیولافوا با آثار باستانی کاخ آپادانا شوش
🔹 توحش یک به اصطلاح متمدن غربی! که نمیتواند آثار باستانی را از ایران خارج کند.
@moj_tarikh
45.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢کریم شیره ای کیست؟
رابطه کریم و ناصرالدین شاه قاجار
💢کریم شیره ای از میان دلقک های عصر ناصری از شهرت خاصی برخوردار هستند که تا امروز نام و نشانش ماندگار شده است.
💢برای لقب شیره ای سه تعبیر وجود دارد : ۱. بخاطر شیرینی شوخی ها و مزاحش ۲. ممکن است که وی در ابتدا شیره فروش(انگور) بوده ۳. رنگ پوست وی شبیه کسانی بوده که شیره تریاک می کشیدند ( گرچه که خودش این کاره نبوده است).
🔹حضور #دلقک در نزد حاکمان رایج بوده و وظیفه داشته اند که به شاه یادآوری کنند که او هم یک انسانی است مانند سایرین و نبایستی غره شود و توهم قدرت خدایی پیدا کند.
🔹این مشکل غره شدن شاهانه از آداب درباریان ناشی می شود چون که درباریان نمی توانند با لحن غیررسمی و واقع بینانه مسائل را به اطلاع شاه برسانند و بعضا هم بجای واقعیت، دروغی می گویند که به مذاق شاه خوش بیاید.
💢لذا لازم است فردی این مرزها را درهم شکند و بدون ابایی شاه را از وقایع روز اجتماع آگاه سازد اما ضروریست که مزاح و شوخی چاشنی این بی پرده سخن گویی شود تا یک وقتی شوکت و پرستیژ شاه زیر سوال نرود اینجاست که دلقک بودن حکم بندبازی را پیدا می کند چراکه دلقک ها باید هم واقعیت را به اطلاع شاه برسانند به طوری که حمل بر بی کفایتی شاه نشود و از طرفی دیگر هم باید درونمایه طنز داشته باشد تا تلخی واقعیت را قابل هضم کند.
📌برای اطلاعات بیشتر به کتاب "دلقک و سایه خدا : ناصرالدین شاه و احمق هایش " نوشته ونسا مارتین رجوع گردد.
@moj_tarikh
42.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹استمرار خارق العاده تاریخ و تمدن ایران، این کشور پر رمز و راز را به یک تجربه ملی چند وجهی و میراثی از یک فرهنگ ملی غنی و پیچیده مجهز کرده است.
🔹تاریخ منحصربفرد ایران در هزاره ها با وجود حوادث و اتفاقات سهمگین متاثر از عوامل داخلی و خارجی، همواره جایگاه و اهمیت خود را حفظ کرده است.
#هویت
#ایران
@moj_tarikh
40.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥شهدای خلبان نیروی هوایی ایران
🔹خلبانانی که در طول جنگ ۸ ساله دفاع مقدس جانشان را فدای سرزمین ایران کردند.
📌۳ خرداد روز آزادسازی خرمشهر
#ایران
@moj_tarikh
❇️ این عکس تاریخی از بهرام محمدیفرد متعلق به اوائل آبان ۱۳۵۹ و کمی پیش از سقوط کامل #خرمشهر است.
آن طرف دیگر پل را که تنها پل باقیمانده میان خرمشهر و آبادان است، نمیبینیم اما در این سو این ۵ تن که در این قاب دیده میشوند، آخرین نفراتی هستند که قبل از سقوط شهر به آن سوی پل رفتند تا با دستانی تقریباً خالی در برابر تجاوز تانکهای عراقی به ایران بایستند یا لااقل زمان بیشتری برای حفظ جان غیرنظامیان بخرند؛ نامشان هم در جایی ثبت نشده است.یادشان گرامی باد.
#ایران
@moj_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا مسیحیان فرانسه امام را دوست داشتند
#امام_خمینی(ره)
@moj_tarikh
✳️ از ترویج مواد مخدر تا #همستربازی
🔹فقر،ناآگاهی،بی سوادی و بی کفایتی شاهان عامل مهمی در جهت بهره برداری استعمارگران بویژه #انگلیس برای ترویج كشت و استعمال #تریاک در #ایران بود.
🔹انگلیسی ها در گام نخست با ذهنیت سازی مثبت از کارکرد تریاک، این مسئله در بین ایرانیان جا انداختند که تریاک درمان تمامی دردهاست، و مردم ایران که در آن زمان به دلیل فقر و کمبود شدید پزشک از انواع بیماریها رنج میبردند، به استعمال تریاک روی آورده و دیری نپائید که تریاک به عنوان یک داروی خانگی جای خود را در میان ایرانیان باز کرد.
🔹در عصر قاجار مردم بدون اینکه از اهداف پشت پرده #انگلیس و استعمارگران خبر داشته باشند بسياري از مزارع كشت گندم و دیگر غلات خود را به كشت خشخاش اختصاص دادند.
🔹به دلیل آنکه تریاک با قیمت بالا نسبت به گندم از سوی انگلیسیها خریداری میشد این امر حتی موجب قحطی در کشور شد.
🔹نکته قابل تامل اینکه حتی براي مصرف هر چه بيشتر تریاک جايزه تعيين كردند.
🔹در سال 1329ه.ق دولت وقت، قانونی را جهت تشويق كشت،فروش و مصرف تریاک تدوين كرد. ماده دوم اين قانون، آشكارا مردم را به ترياك كشی دعوت و بيان می داشت: "دولت" سوخته ترياك را با قيمت مناسبی از دودكنندگان می خرد و براي هر مثقال سوخته سه عباسی حق الزحمه داده می شود."
💥در عصر حاضر دشمنان برای ضربه زدن به ایران با ابزارهای جدید و نو از هیچ کوشش و تلاشی دریغ نخواهد کرد.
@moj_tarikh
🔴 هزاران عکس از دوران قاجار مشهور به «آلبوم سایه» در گوگلدرایو منتشر شد. بهتازگی منبعی ناشناس هزاران قطعه از عکسهای قاجاری آلبومخانه کاخ گلستان را در فضای وب بارگذاری کرده و در اختیار عموم قرار داده است.این تصاویر حدود ۳ هزار و ۲۰۰ قطعه عکس قاجاری در ۷۶ پوشه است. هر یک از پوشهها نیز دربرگیرنده یکی از آلبومهای موجود کاخ گلستان است.
👇👇 https://drive.google.com/drive/folders/1XVE6EGD8kYnR2G8rR_Dc0JKYi9ykA0vg
🔻اشکانیان با ماندگاری 471 سال طولانی ترین حکومت در ایران بوده اند!
✍از دلایل دوام این حکومت مجلس مهستان بود که اختیاراتی مانند عزل شاه را داشت
وقتی مهرداد سوم در سنگدلی و ددمنشی زیادهروی کرد، دست به پاکسازی بدون دلیلِ بلندپایگان كشوری و لشكری زد و باعث گسترش ناخرسندی در كشور شد؛ با این كه در جنگ با رومیان به پیروزی دست یافته بود اما مجلس مهستان مهرداد سوم را بركنار كرد و در همان مجلس برادرش «اُرُد» را به شاهی برگزید.
🔹راه نجات و پیشرفت هر حکومت و کشوری از مسیر عقلانیت و خرد جمعی می گذرد.
#ایران
#مهستان
@moj_tarikh