﷽ 🎇🔥 گناه (۱۳):
🔥 هیچکس بار گناه دیگری را بر دوش نمیکشد:
🔥 هر کسی باید به فکر اعمال خودش باشد یعنی وظیفه خود را بداند و به آن عمل کند خواه متعلق آن خودش باشد یا متعلق آن دیگران باشند و نباید به دیگران نگاه کند.
⚡️ در قرآن میخوانیم:
«قُلْ أَ تُحَاجُّونَنا فِي اللَّهِ وَ هُوَ رَبُّنا وَ رَبُّكُمْ وَ لَنا أَعْمالُنا وَ لَكُمْ أَعْمالُكُمْ وَ نَحْنُ لَهُ مُخْلِصُونَ». (بقرة، 139).
(یعنی: "ای پیامبر بگو آيا در باره خداوند با ما محاجه و مباحثه مىكنيد؟ در حالى كه او پروردگار ما و شماست، و اعمال ما از آن ما و اعمال شما از آن شماست، و ما او را با اخلاص پرستش مىكنيم").
جملۀ «وَ لَنا أَعْمالُنا وَ لَكُمْ أَعْمالُكُمْ» میفهماند نباید نگاه به مردم کرد که مردم چه میکنند باید دید که وظیفه چیست.
همچنین اگر کسی گفت مسئولیّت گناه تو به عهدۀ من چنین چیزی قبول نیست.
ضرب المثلی میگوید هر کس را در قبر خودش میخوابانند. یعنی هیچکس بار گناه و مجازات دیگری را به دوش نمیکشد.
⚡️ در قرآن میخوانیم:
«إِنْ تَكْفُرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ عَنْكُمْ وَ لا يَرْضى لِعِبادِهِ الْكُفْرَ وَ إِنْ تَشْكُرُوا يَرْضَهُ لَكُمْ وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرى ثُمَّ إِلى رَبِّكُمْ مَرْجِعُكُمْ فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ إِنَّهُ عَليمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ». (زمر، 7).
"اگر كفران كنيد، خداوند از شما بىنياز است و هرگز كفران را براى بندگانش نمى پسندد، و اگر شكر او را بجا آوريد آن را براى شما مىپسندد،
و هيچ کسی «گناه» ديگرى را بر دوش نمىكشد، و سپس بازگشت همه شما به سوى پروردگارتان است،
و شما را از آنچه انجام مىداديد آگاه مىسازد چرا كه او به آنچه در سينههاست آگاه است".
⚡️ بله فردای قیامت هیچ کس را به جای دیگری مجازات نمیکنند، هیچ پدری را به جای فرزند مجازات نمیکنند.
در قرآن میخوانیم:
«يا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ وَ اخْشَوْا يَوْماً لا يَجْزي والِدٌ عَنْ وَلَدِهِ وَ لا مَوْلُودٌ هُوَ جازٍ عَنْ والِدِهِ شَيْئاً إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ فَلا تَغُرَّنَّكُمُ الْحَياةُ الدُّنْيا وَ لا يَغُرَّنَّكُمْ بِاللَّهِ الْغَرُورُ». (لقمان، 33).
(یعنی: "اى مردم! تقواى الهى پيشه كنيد و بترسيد از روزى كه نه پدر كيفر اعمال فرزندش را تحمّل مىكند، و نه فرزند چيزى از كيفر (اعمال) پدرش را،
به يقين وعده الهى حقّ است پس مبادا زندگانى دنيا شما را بفريبد، و مبادا (شيطان) فريبكار شما را (به كرم) خدا مغرور سازد").
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤔 آیـا واقـعا امـر به معـروف اثـر داره⁉️‼️‼️
🎙 اســــتاد تقــــوی
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
╔═"═••⊰💙⊱••═''═╗
╚═-═••⊰💙⊱••═-═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺سخنرانی استاد عالی
✍️موضوع: بازشدن گرهای که نمیدونی علتش چیه؟
#اللهم_عجلـــ_لولیڪ_الفرجـ 🤲🌷
╭═━⊰🍂🌺🌺🍂⊱━═╮
@mojtahedie71
👇👇👇👇👇👇👇
💧💧حضرت آیت الله مجتهدی تهرانی :
💠👈🏻 خیلی ها دلشان می خواهد نماز شب بخوانند ، امّا موفّق نمی شوند.
♨ یک کسی از اولیا گفته بود یک مکروه از من سر زد ، شش ماه نماز شبم ترک شد.
🌷هر کسی نمی تواند نماز شب بخواند.
🌷 باید چشمت را مواظب باشی ، گوشت را مواظب باشی
🔲 حتی مکروه اثر دارد ؛ چه برسد به اینکه آدم گناه بکند.
▪ هرگاه یک گناه کنید ، اگر نماز شب خوان باشید یک امشب را نمیخوانید ؛ امشب خوابتان میبرد.
🍺 یک غذای حرام خوردی یک جایی
همین امشب نماز شب نمیخوانی.
🍊 اما غذای حلال خوردی ، شب های دیگر نماز شب نمیخواندی ؛ امشب هوس نماز شب داری چون غذای حلال خوردی.
🍂🍂🍂🍂🍂
@mojtahedie71
💫💫چگونه حال مناجات پیدا کنیم؟ 💫💫
در جلد دوم کتاب « در محضر مجتهدی » به نقل از آیت الله احمد مجتهدی تهرانی آمده است: « قدیمی ها حال گریه داشتند. پیرمردها در حال خواندن نماز شب هق هق گریه می کردند. حالا ماها اشک نداریم. نمی دانم چرا ما این جور شده ایم. محیط ما را این جور کرده؟ غذاهای شبهه ناک می خوریم؟ می پرسیم كه آيا موقع کشتن مرغ ها بسم الله می گویند؟ جواب می شنویم؛ انشاءالله. می پرسیم كه آيا موقع کشتن گوسفند بسم الله می گویند؟ می گویند: انشاءالله. همۀ غذاها را با انشاءالله، انشاءالله می خوریم و اِلا یقین داریم که موقع ذبح این مرغ و گوسفندها بسم الله گفته شده؟ اوضاع خیلی خراب است، این خوردن ها اثر خود را دارد. اما این غذاها اثر وضعیِ خود را به جای می گذارند. خوردن مرغی که بدون گفتن بسم الله ذبح شده، اثر وضعی دارد. مثل این که شما خیال کنی این ظرف شراب، سرکه است، آن را بخوری، بعد متوجه می شوی که به جای سرکه شراب خورده ای! در این جا گناهی نکرده ای اما شراب که اثر وضعیِ خود را می گذارد، مستت می کند، تلو تلو می خوری. ما الآن گرفتار هستیم که حال گریه و نماز شب نداریم و اگر هم بخوانیم، با عشق نمی خوانیم و از این مجالس لذت نمی بریم. نوعاً این حالات برای غذای شبهه ناک است.... »
آیت الله العظمي بهجت (ره) مي فرمودند: « خوردن غذای شبهه ناک و نیز غذای کسی که از حرام پرهیز ندارد، هر چند جایز است؛ ولی انسان را مریض و از عبادات محروم می کند و یا سبب سلب توفیق می شود. وای بر ما اگر در خصوص خوردنی ها و نوشیدنی ها از حرام اجتناب نکنیم. زیرا همین غذاها است که منشأ علم و ایمان و یا کفر ما می شود. »
🌸🌸🌸 کلامکم نور
✅ عنه عليه السلام
إن شَتَمَكَ رَجُلٌ عَن يَمينِكَ ثُمّ تَحَوَّلَ إلى يَسارِكَ و اعتَذَرَ إلَيكَ فَاقبَلْ عُذرَهُ .;
امام زين العابدين عليه السلام
اگر مردى از طرف راستت به تو ناسزا گفت و سپس به طرف چپت آمد و عذر خواست، عذرش را بپذير.;
بحار الأنوار : 78/141/34 .
✅ الإمامُ زينَ العابدينُ عليه السلام ـ في الدعاءِ ـ
اللّهُمَّ إنّي أعتَذِرُ إلَيكَ مِن مَظَلومٍ ظُلِمَ بِحَضرَتي فلَم أنصُرْهُ ··· و مِن مُسيءٍ اعتَذَر إلَيَّ فلَم أعذِرْهُ .;
امام زين العابدين عليه السلام ـ در دعا ـ گفت
بار خدايا! از تو عذر مى خواهم اگر در حضور من به كسى ستم شده و من ياريش نكرده باشم ··· و كسى به من بدى كرده و عذر خواسته است و من عذرش را نپذيرفته باشم.;
الصحيفة السجّاديّة : الدعاء 38 .
✅ قال الإمام باقر عليه السلام:
لا عَدلَ كالإنصافِ .
امام باقر علیه السلام می فرمایند:
هيچ عدالتى چون انصاف نيست.
بحار الأنوار : 78 / 165 / 1.
✅ قال الإمام الصادق عليه السلام:
قلتُ لأبي عبدِ اللّه عليه السلام : ... قولُهُ تعالى : «وما أنفَقْتُم من شيء فهو يخلفه ...» فَأراني اُنفِقُ ولا أرى خَلَفا! قالَ : أفَتَرَى اللّه َ أخلَفَ وَعدَهُ ؟! قلتُ : لا ، قالَ : فمِمَّ ؟ قُلتُ :لا أدري ، قالَ : لَو أنّ أحَدَكُمُ اكتَسَبَ المالَ مِن حِلِّهِ وأنفَقَهُ في حَقِّهِ لَم يُنفِقْ دِرهَما إلّا أخلَفَ اللّه ُ علَيهِ .
امام صادق علیه السلام می فرمایند:
به امام صادق عليه السلام عرض كردم[به استناد] آيه «و آنچه انفاق كنيد عوضش را او مى دهد...» انفاق مى كنم اما عوضى نمى بينم. حضرت فرمود : آيا خيال مى كنى خداوند خُلف وعده مى كند؟ عرض كردم : نه. فرمود : پس علّت چيست؟ عرض كرد : نمى دانم. حضرت فرمود : اگر فردى از شمامال حلال به دست آورد و به حقّ انفاق كند، درهمى انفاق نكند مگر اينكه خداوند عوض آن را بدهد.
مكارم الأخلاق : 2 / 21 / 2053.
✅ قال الإمام الصادق عليه السلام:
أربَعٌ مِن عَلاماتِ النِّفاقِ : قَساوَةُ القَلبِ ، وجُمودُ العَينِ ، والإصرارُ علَى الذَّنبِ ، والحِرصُ علَى الدُّنيا .
امام صادق علیه السلام می فرمایند:
چهار چيز از نشانه هاى نفاق است : سختدلى، خشكيدگى چشم، مداومت بر گناه، و آزمندى به دنيا .
الاختصاص : 228.