✔️هانى بن عروۀ مرادى
از پيشگامان شهادت در نهضت حسينى بود كه پيش از مسلم بن عقيل به شهادت رسيد.
«هانى، از صحابۀ پيامبر بود و آن حضرت را ديده و با وى مصاحب داشت. بزرگ قبيلۀ «مراد» بود و در كوفه مىزيست. در ركاب امير المؤمنين «ع»، نيز در سه جنگ جمل، صفّين و نهروان شركت داشت.
در حركت انقلابى حجر بن عدى بر ضدّ زياد بن أبيه، از اركان مهمّ به شمار مىرفت. پس از آنكه «ابن زياد» بعنوان والى جديد كوفه به اين شهر آمد، مسلم بن عقيل، پس از آنكه هزاران نفر با وى بيعت كرده بودند، خانۀ هانى را مقرّ پنهانى خويش قرار داد.
چون براى والى روشن شد كه در نهضت مسلم، هانى از زمينهسازان و چهرههاى مؤثّر است، او را دستگير، زندانى و شهيد كرد.» ١
هانى در كوفه، موقعيّت ويژهاى داشت. چندين هزار مرد مسلّح و سلاح بر دوش، زير فرمان داشت و از بزرگان و اشراف اين شهر محسوب مىشد.
حتّى ابن زياد كه والى بصره و كوفه بود، به وى احترام مىگذاشت و در كوفه به عيادت هانى آمد. ولى چون هانى به مسلم بن عقيل پناه داده بود و حاضر نشد او را تسليم ابن زياد كند، مورد غضب قرار گرفت و توهين و شكنجه و سپس شهيد شد.
هانى را پس از دستگيرى و گفتگوهاى تندى كه با ابن زياد داشت، دست بسته به بازار گوسفندفروشان برده و كشتند.
قاتلش «رشيد تركى»، غلام ابن زياد بود. شهادت او روز ترويه (هشتم ذيحجّه سال ٦٠) بود.
دربارۀ وى، عبد الله بن زبير اسدى اشعارى گفته كه مطلع آن چنين است:
اِذا كُنتِ لا تَدرينَ مَا المَوتُ فَانظُرى اِلى هانى بالسّوقِ وَ ابنِ عَقيل
هانى، هنگام شهادت،٨٣ و به قولى ٩٠ سال داشت. روزى به شهادت رسيد كه امام حسين «ع» از مكّه به طرف كوفه حركت كرد. قبر او در كوفه پشت قبر مسلم بن عقيل مشهور است و زيارتگاه اهل ولاست.
در مفاتيح الجنان و كتب زيارت، زيارتنامهاى براى آن شهيد ذكر شده است (سلام اللّه العظيم و صلواته عليك يا هانى بن عروة...)
📓فرهنگ عاشورا، نوشته جواد محدثی، صفحه 468
#محرم
#محرم_الحرام
#امام_حسین #نهضت_عاشورا
#اباعبدالله_الحسین
#مولا_جانم_حسین
#به_تو_از_دور_سلام
@mola_amiralmomenin_as
8.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥این کلیپ ۴۵ثانیه ای رو ببینید تا خیالتون راحت باشه زباله ها و درندگان نمی توانند گزندی به نظام برسونند.
@mola_amiralmomenin_as
10.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
1150سال و 6 ماه و 11 ساعت و 9 دقیقه و 30 ثانیه اززمان غیبت امام زمان تاکنون گذشته
مرقد محمد هلال آران و بیدگل
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
1150سال و 6 ماه و 11 ساعت و 9 دقیقه و 30 ثانیه اززمان غیبت امام زمان تاکنون گذشته مرقد محمد هلال آر
ما امید داشتیم با روی کار آمدن دولتی که به آرمان های انقلاب و تمدن نوین اسلامی معتقد است ، ظهور آقا امام زمان سریع تر اتفاق بیوفتد...
♦️مخبر: کابینۀ شهید رئیسی تا روز آخر به خدمت به مردم ادامه میدهد
🔹سرپرست ریاستجمهوری در دیدار با رهبر انقلاب:
پیشبینی دولت سیزدهم برای رشد اقتصادی در سال جاری، ۸ درصد است که اگر همین روند ادامه یابد، تردیدی برای تحقق آن وجود ندارد.
🔹در این ایام نرخ ارز و بازار نیز ثبات داشت و با وجود فرصت کم برای برگزاری انتخابات، این کارزار سیاسی بدون هیچگونه مشکل و یا اعتراضی با موفقیت به پایان رسید.
@mola_amiralmomenin_as
#خطبههاى_اميرالمؤمنین_عليه_السلام
#خطبه_اول
🔰#فراز_چهاردهم
🔷ويژگيهاى قرآن کریم
✔️در خطبههاى نهج البلاغه، مكرر در بارۀ اهميّت و عظمت قرآن بحث شده است و هر يك از اين سخنان ناظر به مطلبى مىباشد. در اين جا مولا على (ع) بحث جامعى در بارۀ جامعيّت قرآن مطرح فرموده است، زيرا هدف اصلى امام (ع) اين بوده كه اين نكته را بيان كند كه اگر رسول خدا (ص) از ميان مسلمانان رفته، كتاب جامعى در ميان آنان به يادگار گذارده كه برنامۀ زندگى معنوى و مادّى، فردى و اجتماعى آنها را در تمام جهات تنظيم و تبيين مىكند.
✔️متن خطبه:
🔷او (پيامبر اسلام) كتاب پروردگار شما را در ميانتان به يادگار گذاشت در حالى كه حلال و حرام خدا و واجبات و مستحبّاتش را بيان كرده بود و همچنين ناسخ و منسوخ آن و مباح و ممنوع آن را روشن نمود، خاص و عام آن را توضيح داد و پندها و مثلهايش را روشن ساخت و مطلق و مقيّد آن را بيان كرد و محكم و متشابه آن را معيّن فرمود و مجمل آن را تفسير و غوامض و پيچيدگيهايش را (با سخنان مباركش) تبيين نمود اين در حالى بود كه معرفت و فراگيرى بخشى (مهم) از آن (بر همه واجب بود و) پيمانش از همه گرفته شده بود و بخش ديگرى، ناآگاهى از آن براى بندگان مجاز بود (مانند حروف مقطّعه قرآن كه به صورت اسرارآميزى ذكر شده است) و در حالى بود كه قسمتى از آن در اين كتاب الهى (براى مدّت محدودى) واجب شده و نسخ آن در سنّت پيامبر معلوم گشته بود و نيز احكامى بود كه در سنّت پيامبر (ص) عمل به آن واجب بود ولى در كتاب خدا ترك آن اجازه داده شده بود و احكامى كه در بعضى از اوقات، واجب ولى در زمان بعد زايل شده بود.
اينها همه در حالى است كه انواع محرمات آن از هم جدا شده، از گناهان كبيرهاى كه خداوند وعدۀ آتش خود را بر آن داده تا گناهان كوچكى كه غفران و آمرزش خويش را براى آن مهيّا ساخته است و نيز احكامى كه انجام كمش مقبول و مراتب بيشترش مجاز و مردم از جهت آن در وسعت بودند (آرى خداوند چنين كتابى را با اين جامعيّت و وسعت و دقت بر پيامبرش نازل كرد و او بعد از رحلتش آن را در ميان امّت به يادگار گذارد).
#نهج_البلاغه
#کلام_مولا
#مولا_جانم_علی
#امیر_ملک_سخن
@mola_amiralmomenin_as
🏴
#نامه_های_امیرالمومنین_علیه_السلام
✔️#نامه_دهم
🔰از نامههاى امام عليه السلام است كه (آن را نيز) براى معاويه نگاشته است.
⬅️نامه در يك نگاه
🔗اين نامه در حقيقت از چهار بخش تشكيل يافته است:
1⃣در بخش اوّل امام عليه السلام معاويه را نصيحت مىكند و نسبت به سرنوشتش در قيامت و عواقب كارهايش هشدار مىدهد، هر چند او را اسير شيطان مىداند و اميد چندانى به هدايت او ندارد.
2⃣در بخش دوم اين نكته را به معاويه گوشزد مىكند كه چگونه مىخواهد زمامدارى امّت اسلامى را بر عهده بگيرد در حالى كه نه سابقۀ درخشانى در اسلام دارد و نه از خانوادۀ شريف و با تقوايى است.
3⃣در بخش سوم اين نكته را گوشزد مىفرمايد كه چرا دعوت به جنگ كردهاى مردم را رها كن و تنها به ميدان بيا و با من نبرد تن به تن كن تا تكليف مسلمانان روشن گردد و گذشتۀ تاريخ اسلام را كه طعم شمشير را بر جد و برادر و دايىات نشاندم به ياد تو آورد.
4⃣و بالاخره در بخش چهارم بهانۀ خونخواهى عثمان را مطرح مىفرمايد و مىگويد: تو به خوبى مىدانى چه كسى قاتل عثمان بوده است چرا به سراغ او نمىروى؟
و در پايان مىفرمايد: مىبينم كه در ميدان جنگ، ضجه و نالۀ لشكرت بلند مىشود و شكست بعد از شكست دامنت را مىگيرد و سرانجام به كتاب خدا پناه مىبرى در حالى كه به آن ايمان ندارى.
#بخش_اول
✔️نگاهى به آينده تاريك
چه خواهى كرد آنگاه كه لباسهاى (پر زرق و برق) اين دنيا را كه در آن فرو رفتهاى از تنت برگيرند، دنيايى كه با زينتهايش خود را جلوه داده و با لذتهايش (تو را) فريب داده است؟!
اين دنيا تو را فرا خواند و اجابتش نمودى و زمامت را به دست گرفت و به دنبالش رفتى، فرمانت داد اطاعتش كردى.
(ولى بدان) اين دنياى فريبنده به زودى تو را وارد ميدان نبردى مىكند كه هيچ سپرى در آنجا تو را نجات نخواهد داد حال كه چنين است از اين امر (حكومت) كناره گير و آمادۀ حساب الهى شو و دامن را در برابر حوادثى كه بر تو نازل مىشود در هم پيچ و به حاشيه نشينان فرومايه گوش فرا نده.
هر گاه به اين دستور و رهنمود عمل نكنى به تو اعلام مىكنم كه خود را در غفلت فرو بردهاى، زيرا فزونى نعمت تو را به طغيان وا داشته (به همين دليل) شيطان بر تو مسلط شده و به آرزوى خود دربارۀ تو رسيده و همچون روح و خون در سراسر وجودت جريان يافته است.
#ادامه_دارد
#کلام_مولا
#امیر_ملک_سخن
#نهج_البلاغه
@mola_amiralmomenin_as
#گفتار_حكيمانه
#حکمت_دهم
✅امیرالمومنین علی(ع) فرمودند:
✔️آنگونه با مردم معاشرت كنيد كه اگر بميريد بر مرگ شما اشك بريزند و اگر زنده بمانيد به شما عشق ورزند.
🔰روش معاشرت با مردم
✅ اسلام دينى اجتماعى است و آيات قرآن و روايات اسلامى بهطور گسترده از معاشرت خوب با مردم سخن گفته است و روايات متواترى در اين باره در منابع حديث وارد شده.
✔️در واقع امام عليه السلام در اينجا مسئلۀ محبت و نيكى كردن به مردم را با دلالت التزامى و ذكر لوازم بيان فرموده است، زيرا اشك ريختن بعد از مرگ و عشق ورزيدن در حال حيات از لوازم قطعى محبت با مردم است.
#حدیث
✔️پیامبر اکرم (ص): حسن معاشرت با مردم، نشانۀ اسلام:
«با كسى كه همنشين توست خوشرفتارى كن تا مسلمان باشى».
📓بحارالانوار، ج 66، ص 368، ح 4.
✔️امير مؤمنان عليه السلام:
«با برادران نيكى كن و گناهانشان را ببخش».
📓غررالحكم، ص 415، ح 9486
✔️امام صادق عليه السلام:
«آنكس كه با دوستانش خوشرفتارى نكند و با رفيقش رفاقت نداشته باشد از ما نيست».
📓بحارالانوار، ج 71، ص 161، ح 21.
🔘اين دستورات كه نمونههاى فراوان ديگرى نيز در روايات دارد بر خلاف چيزى است كه در دنياى مادى امروز معمول است؛ نه در زندگى با دوستان خود عشق مىورزند و نه بعد از مرگشان بر آنها اشك مىريزند، زيرا در دنياى مادى عواطف را درك نمىكنند و همواره دنبال منافع مادى خويشند.
#نهج_البلاغه
#کلام_مولا
#امیر_ملک_سخن
@mola_amiralmomenin_as
صلوات خاصه امیر المومنین علیه السلام.mp3
1.14M
صلوات خاصه امیرالمؤمنین علیه السلام
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
🏴 #نامه_های_امیرالمومنین_علیه_السلام ✔️#نامه_دهم 🔰از نامههاى امام عليه السلام است كه (آن را نيز
#تدبر_در_آیات_الهی
✔️«إِنَّمٰا مَثَلُ الْحَيٰاةِ الدُّنْيٰا كَمٰاءٍ أَنْزَلْنٰاهُ مِنَ السَّمٰاءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَبٰاتُ الْأَرْضِ مِمّٰا يَأْكُلُ النّٰاسُ وَ الْأَنْعٰامُ حَتّٰى إِذٰا أَخَذَتِ الْأَرْضُ زُخْرُفَهٰا وَ ازَّيَّنَتْ وَ ظَنَّ أَهْلُهٰا أَنَّهُمْ قٰادِرُونَ عَلَيْهٰا أَتٰاهٰا أَمْرُنٰا لَيْلاً أَوْ نَهٰاراً فَجَعَلْنٰاهٰا حَصِيداً كَأَنْ لَمْ تَغْنَ بِالْأَمْسِ كَذٰلِكَ نُفَصِّلُ الْآيٰاتِ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ » (یونس: 24):
✔️«زندگى دنيا مثل آبى است كه از آسمان نازل كرديم كه بر اثر آن گياهان گوناگون كه مردم و چهارپايان از آن ميخورند مىرويد، تا زمانيكه روى زمين زيبائى خود را از آن گرفته و تزيين مىشود و مردم مطمئن مىشوند كه مىتوانند از آن بهره ببرند ناگهان فرمان عذاب ما فرا مىرسد و آن چنان آن را نابود مىكنيم كه گوئى نبوده است. اينچنين آيات خود را براى اهل تفكر بيان ميداريم.»
🔰1 - زندگى دنيوى مانند كشتزار سرسبزى است كه در معرض انواع آفتهاى بنيانكن قرار دارد.
🔰2 - دنيامداران، به دهقانى مىمانند كه مزرعۀ خرم و به خوشه نشستهاش وى را مست و بىخود سازد و با خاطرى آسوده - و غافل از تمامى حوادث و آفتهاى در كمين نشسته - به خوابى خوش فرورود.
🔰3- دنيا، سرايى فريبنده است. تشبيه دنيا به مزرعۀ سرسبز و زيبا، بيانگر برداشت يادشده است.
🔰4- دنيا، سرايى ناامن و آرميدن در آن و گردش بر مدار آن، نشانۀ كوتهنظرى است.
✔️ غرض از تمثيل در آيۀ شريفه - به قرينۀ آيۀ بعد (و اللّه يدعوا إلىٰ دار السلام...) - بيان اين حقيقت است كه: اين سرا، سرايى است كه در معرض انواع حوادث و رخدادهاى مرگبار است و انسان نبايد به چنين جايى بسنده كند و آن را وجهۀ همت خود قرار دهد. گفتنى است كه از ذيل آيۀ (لقوم يتفكرون) استفاده مىشود كه اهل دنيا مردمانى فاقد فكر و انديشه هستند.
🔰5- غفلت از حقيقت و هويت باطنى دنيا، زمينۀ فريفته شدن به زيباييهاى صورى و افتادن در دام جلوههاى ظاهرى آن
🔰 6- مظاهر طبيعت (نزول باران، رويش گياهان و...) از منابع تفكر و نشانههاى ربوبيت خداوند
🔰 7- برحذر بودن از دلبستگى به دنيا و فريفته نشدن به جلوههاى ظاهرى آن، نشانۀ از تفكر و دورانديشى است.
🔰8- تنها متفكران و انديشمندان، از توان لازم براى بهرهمندى از معارف قرآن برخوردارند. كَذٰلِكَ نُفَصِّلُ الْآيٰاتِ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُون
غم دين خور كه دنيا غم نيرزد
عروس يك شبه ماتم نيرزد.
@mola_amiralmomenin_as