#نامه_های_امیرالمومنین_علیه_السلام
✔️#نامه_سیزدهم
🔰از نامه های امیرالمنین(ع) است كه به دو نفر از سران سپاهش (زياد بن نضر و شريح بن هانى) نگاشته است.
⬅️نامه در يك نگاه
📜اين نامه در واقع بيانگر دو چيز است؛ نخست دستورى است به آن دو فرماندۀ لشكر كه از مالك اشتر پيروى كنند و زير نظر او قرار گيرند و ديگر اينكه اوصافى از مالك اشتر را بيان كرده كه شايستگى او را براى هر فرماندهى نشان مىدهد.
🔘متن نامه
من مالك بن حارث اشتر را بر شما و بر آنان كه تحت فرمان شما هستند، امير ساختم؛ گوش به فرمانش دهيد و از او اطاعت كنيد. او را زره و سپر محكم خويش سازيد، زيرا او كسى است كه سستى در او راه ندارد و لغزش پيدا نمىكند، در جايى كه سرعت لازم است كندى نخواهد كرد و در آنجا كه كندى و آرامش لازم است سرعت و شتاب به خرج نمىدهد.
🔵مالک اشتر؛ فرمانده ی لایق
🔹از تعبير امام عليه السلام استفاده مىشود كه فرماندۀ لشكر بايد كاملاً از نفرات خود حفاظت كند همچون زره و سپر براى افراد، آن گونه برنامهريزى كند كه ضايعات به حدّاقل برسد و كشته و مجروح كمتر باشد.
🔹نكتۀ ديگرى كه امام عليه السلام در اين چند جمله بيان فرموده ويژگىهاى چهار گانهاى است كه براى اشتر برشمرده كه اگر در فرماندهاى جمع شود، آن فرمانده از هر نظر لايق و شايسته است.
🔹1. اينكه سستى به خرج ندهد و در برابر فشارهاى دشمن و سنگينى برنامههاى جنگى مانند كوه استوار باشد.
🔹2. در محاسبات خود كمتر دچار اشتباه شود، موقعيت نيروهاى خودى و دشمن را به طور كامل ارزيابى كند و مطابق آن برنامهريزى نمايد.
🔹3. در ميدان جنگ مسائلى پيش مىآيد كه دقيقهها و ثانيهها در آن سرنوشتساز است و بايد با سرعت هر چه تمامتر عمل كرد. فرماندۀ لايق بايد اين دقيقهها و ثانيهها را بشناسد و بر طبق آن موضعگيرى كند.
🔹4. به هنگام مبارزه لحظاتى پيش مىآيد كه در آن خونسردى و ترك شتاب لازم است؛ مثلاً در جايى كه دشمن تدريجاً به دام مىافتد، اگر كار عجولانهاى شود از دام بيرون خواهد رفت. در اين گونه موارد بايد خونسرد بود.
🔷به يقين فرماندهى كه اين چهار وصف در او باشد فرماندۀ بسيار با ارزشى است و اين همان چيزى است كه در مالك اشتر به اضافۀ صفات ديگر جمع بود.
✔️امام عليه السلام در چهار موضع ديگر نهجالبلاغه دربارۀ اين شخصيت والا مقام و بىنظير اسلامى كه از وفادارترين دوستان امير مؤمنان عليه السلام بود، بيان فرموده است؛ از جمله در نامۀ 34 و 38 و كلمات قصار شمارۀ 443 و ذيل نامۀ 53 (فرمان مالك اشتر)...
#ادامه_دارد
#کلام_مولا
#امیر_ملک_سخن
#نهج_البلاغه
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
#نامه_های_امیرالمومنین_علیه_السلام ✔️#نامه_سیزدهم 🔰از نامه های امیرالمنین(ع) است كه به دو نفر از
💠به یاد همه فرماندهان شجاع #دفاع_مقدس
💠به یاد همه فرماندهان شجاع #مدافع_حرم
💠به یاد #حاج_قاسم #سردار_دلها
💠به یاد #سید_شهیدان_خدمت
💠به یاد #سیدالشهدای_مقاومت
💠به یاد فرماندهان شجاع #حزبالله
🔷و به یاد همه مجاهدانی که در راه حق و دفاع از مظلوم از جان و مال خود گذشتند و رستگار شدند...
🥀#شادی_روح_شهدا_صلوات
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
#نامه_های_امیرالمومنین_علیه_السلام ✔️#نامه_سیزدهم 🔰از نامه های امیرالمنین(ع) است كه به دو نفر از
⁉️شريح بن هانى حارثى و زياد بن نضر چه کسانی بودند؟
💠همان گونه كه ذکر شد امام عليه السلام اين نامۀ كوتاه و پرمعنا را براى دو نفر از فرماندهان لشكرى كه به سوى ميدان صفين فرستاده بود مرقوم داشت.
🔷 در مورد نفر اوّل يعنى شريح بن هانى، ابن عبد البر در استيعاب مىگويد:
✔️ او از كسانى بود كه جاهليّت و اسلام را درك كرد و از صحابۀ پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله محسوب مىشود و از بزرگان اصحاب على عليه السلام و ياران نزديك او بود كه در تمام ميدانهاى نبرد با آن حضرت همراهى مىكرد.
✔️ذهبى در تاريخ خود آورده است كه او در سال 78 در عصر حجاج شهيد شد در حالى كه يكصد و بيست سال از عمر او گذشته بود و از قاسم بن مخيمرة نقل مىكند كه مىگويد، من در طائفۀ بنى حارث مردى برتر از شريح بن هانى نديدم.
🔷اما در مورد زياد بن نضر كه دومين فرماندۀ اين سپاه بود مرحوم محقق نمازى شاهرودى در مستدرك علم رجال الحديث مىنويسد:
✔️او از اركان اصحاب امير مؤمنان على عليه السلام بود و حضرت او را امير طائفۀ مذحج و اشعريين قرار داده بود و امام عليه السلام او را با شريح بن هانى همراه دوازده هزار نفر به عنوان مقدمۀ لشكر به سوى صفين فرستاد
✔️و از تاريخ طبرى نقل مىكند كه امام عليه السلام به مالك اشتر دستور داد زياد بن نضر را فرماندۀ ميمنۀ لشكر و شريح بن هانى را فرماندۀ ميسرۀ لشكرش قرار بدهد و از جمله مأموريتهاى او اين بود كه على عليه السلام او را همراه عبداللّٰه بن عباس براى گفتگوى با #خوارج فرستاد و در پايان مىافزايد:
از مجموع اين امور استفاده مىشود كه او مردى عالم و با كمال و صاحب ايمان و عدالت بود.
#کلام_مولا
#امیر_ملک_سخن
#نهج_البلاغه
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
#تمثیلات_مهدوی 🔘آهن آهنى كه براى پل هوايى استفاده مىشود، با آهنى كه در يك ساختمان معمولى به كار
#تمثیلات_مهدوی
🔘 كتاب
هميشه مقدمه كتاب كوتاهتر از متن اصلى است. از آغاز آفرينش تا زمان #ظهور مقدمه رسيدن بشر به خيرات وخوبىهاى عالم است و حكومت حضرت مهدى(عج) مطابق اصل كتاب آفرينش است؛ بنابراين مدت حكومت امام بسيار طولانى است و نمىتوان گفت كه با آمدن آن حضرت، عمر بشر و زندگى او به پايان مىرسد.
⁉️مگر ممكن است كه بشر چند هزار سال با زحمت فراوان زندگى كند، تا به هدف آفرينش دست پيدا كند و عبوديت همه جا را فراگيرد و دنيا از عدل و داد لبريز گردد؛ اما دنيا به سرعت تمام شود؟
هنگام #ظهور حضرت مهدى عجل الله تعالى فرجه الشريف دنيا زندگى تازهاى خواهد يافت و با آمدن او، زندگى شرافتمندانه بشر و رشد و تعالى جوامع بشرى تازه آغاز خواهد شد.
📓برگرفته از کتاب تمثیلات مهدوی_ نوشته حجة الاسلام والمسلمین محسن قرائتی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
#نهج_البلاغه #کلام_مولا #امیر_ملک_سخن #گفتار_حكيمانه @mola_amiralmomenin_as
#گفتار_حكيمانه
#حکمت_شانزدهم
💠امیرالمومنین علی(ع) فرمودند:
✔️ تَذِلُّ الْأُمُورُ لِلْمَقَادِيرِ، حَتَّى يَكُونَ الْحَتْفُ فِي التَّدْبِيرِ.
🔹حوادث و امور، تسليم تقديرهاست تا آنجا كه گاه مرگ انسان در تدبير (و هوشيارى او) است.
💠پيشى گرفتن تقدير و تدبير
🔹اشاره امیرالمومنین عليه السلام به نكتۀ مهمى؛ اينكه چنان نيست كه هميشه انسانهاى مدير و مدبر پيروز گردند؛ گاه تقديرات همۀ تدبيرات آنها را برهم مىزند.
🔷هدف از بيان اين نكته آن است كه گرچه انسان بايد در همۀ امور #هوشيارانه و #مدبرانه عمل كند؛ اما چنين نيست كه از لطف خدا بىنياز باشد.
💠خداوند براى بيدار ساختن انسان و شكستن غرور و غفلت او گهگاه امورى مقدر مىكند كه بر خلاف تمام تدبيرها و پيشبينىها و مقدمهچينىهاى انسان است تا به او بفهماند در پشت اين دستگاه، دست نيرومندى است كه هيچكس بىنياز از لطف و محبت او نيست.
🔷در طول تاريخ گذشته و در زندگى خود بسيارى از اين صحنهها را ديدهايم كه گاه افراد بسيار هوشيار و قوى و صاحب تدبير ضربههايى از تدبير و هوشيارى خود خوردهاند و دست #تقدير مسيرى جز آنچه آنها مىخواستند برايشان فراهم ساخته است.
✔️ #نکته
هرگز مفهوم اين سخن آن نيست كه انسان دست از تدبير و دقت و بررسى لازم در كارها بردارد و همه چيز را به گمان خود به دست تقدير بسپارد، بلكه شعار ««وَ أَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاّ ما سَعى»؛ بهرۀ انسان تنها با سعى و تلاش او ارتباط دارد»(نجم: 39) را نبايد هرگز فراموش كند و به تعبير ديگر انسان نبايد از اراده و تقديرات الهى و اينكه همه چيز به دست اوست غافل شود و نيز نبايد دست از تلاش و كوشش بردارد.
📗پیام امام؛ آیت الله مکارم شیرزای
#نهج_البلاغه
#کلام_مولا
#امیر_ملک_سخن
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
🔹 امروز؛ صفحه صد و هشتاد و چهار قرآن کریم
سوره مبارکه الأنفال
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً قرآن بخوانید حتّی روزی نیم صفحه، روزی یک صفحه بخوانید، امّا ترک نشود. در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 اعطای «نشان فتح» به سردار حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه توسط فرمانده کل قوا در پی عملیات درخشان «وعده صادق»
🔹️حضرت آیتالله خامنهای فرمانده کل قوا طی مراسمی به سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی «نشان فتح» اعطا کردند.
🔹️اعطای این نشان به دلیل عملیات درخشان «وعده صادق» انجام شد.
🔹️نشان فتح، بهعنوان نماد عملیاتهای پیروزمندانه رزمندگان اسلام و فاتحان این عملیاتها انتخاب شده است.
🔹️این نشان، از سه برگ درخت نخل و گنبد مسجد جامع خرمشهر و نیز پرچم جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است. ۱۴۰۳/۷/۱۵
💻 Farsi.Khamenei.ir