"ممهدین"
🔰خداوند مى فرمايد: «و ما أصابكم من مصيبةٍ فبما كسبت أيديكم» 🔵«هر مصيبتى كه به شما مى رسد به واسطه
🔰به اين مطلب نيز بايد توجه داشت كه همه ى بلاها و مصيبت ها را نبايد به خاطر معصيت دانست. گاهى خداوند متعال براى اينكه بنده اش غافل نگردد و دست از دعا و تضرع بر ندارد او را مبتلا مى سازد تا روى به سوى او آورد:
«فأخذناهم بالبأساء و الضراء لعلهم يتضرعون»
🔵بنا بر اين از نقش دعا در زندگى نبايد غافل شد كه بعضى گرفتارى ها را چيزى جز دعا برطرف نمى كند.
🔰شبى در خواب ديدم داخل شهرى شدم كه دو قلعه ى بسيار بزرگ داشت. وارد يكى از آن دو قلعه شده، آن را به تصرف خود درآوردم. بيرون قلعه عده اى سرباز قدم مى زدند. از آنها پرسيدم: شما چه كسانى هستيد؟ گفتند: ما از لشكريان ملك الموت هستيم. گفتم: مگر ملك الموت قصد جنگ با كسى دارد؟ گفتند: بلى، با جناب آقاى سيد حسين قائنى!
🔵خيلى تعجب كرده، با حالت اعتراض و ناراحتى گفتم: بروم ببينم چرا با من جنگ دارد. وارد قلعه شده، ديدم صحن آن پر از سرباز است و هر كدام كوله پشتى خود را زير سر گذاشته، خوابيده اند و در ايوان آن قلعه، ملك الموت با عمامه ى مشكى با هيبت و جلالت نشسته است و در دو طرف او چهار نفر كه از وزراى او بودند قرار گرفته اند.
🔵من نگاهى به او كرده، خواستم بروم با او مقابله كنم، ولى ديدم او ملك مقرب خداست و اين كار بى ادبى است و اصلاً توان جنگيدن با او را هم ندارم.
🔵سپس گفتم: بهتر است اول به سراغ لشكرش رفته، آنها را از بين ببرم. سنگى از همان قلعه برداشتم و به سر هر يك، ضربه اى زده و آنها را به راحتى همان طور كه خواب بودند از پاى درآوردم. آنگاه به سراغ ملك الموت رفته، ولى چون حيا كردم با او بجنگم، سلام كرده و همان جا نشستم.
🔵پس از بيدار شدن هر چه فكر كردم تعبير خواب را نفهميدم. تا اينكه دچار كسالت سختى شده و براى رفع آن به دعا و تضرع روى آوردم و بحمد الله آن بيمارى برطرف شد. آنگاه به دلم الهام شد، خوابى كه ديده بودم اشاره به همين كسالت داشته است.
👈🏻بلاها و امراض همه لشكر ملك الموت هستند. كشتن سربازان او با سنگ، صورت همان دعايى است كه موفق به خواندن آن شدم و ظاهرا آن چهار وزير نيز صورت اخلاط چهارگانه ى صفرا، سودا، بلغم و خون است كه هر گاه يكى از آنها بر انسان غالب شود موجب بيمارى خاصى شده و بسا باعث مرگ او مى گردد.
🔰 به استقبال ماه ذیالقعده
🔵ماه ذیالقعده از یک سو آغاز ماههای حرام و از سوی دیگر، شروع اربعین حضرت موسی(ع) در کوه طور برای درک لقاء الهی است. این دو جهت باعث شده که این ماه همراه با دهه اول ذیحجه، حائز شرافتهای منحصر بفردی شود و بین ایام سال به «اربعین موسوی» معروف گردد.
🔵خداوند درباره اربعین موسوی یک بار به اجمال میفرماید: «وَ إِذْ واعَدْنا مُوسَى أَرْبَعينَ لَيْلَة» (بقره، ۵۱). اما تفصیل این بیان شریف را در سوره اعراف میفرماید که: وعده الهی به حضرت موسی(ع) در ابتدا سی شب بود، بنا بر مواعده الهی بر میقات شد و حضرتش بعد از طی ابتلائات فراوان و نجات از فرعونیان، برای رسیدن به مقام لقاء و انس خاص با خداوند، سی شب در کوه طور به مناجات و نماز و عبادت و روزه پرداخت، سپس به امر الهی ده شب دیگر بر آن افزوده شد؛ سی شب اول در ماه ذیالقعده انجام گرفت و به دنبال آن ده شب دیگر در دهه اول ذیالحجه ادامه یافت: «وَ واعَدْنا مُوسى ثَلاثينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعينَ لَيْلَة» (اعراف، ۱۲۴). به این ترتیب اربعین موسوی در یکی از بهترین اوقات سال و در ماههای حرام شکل گرفت.
🔵همچنین از روایات چنین برمیآید که ذیالقعده همان ماهی است که در آن خداوند حضرت یونس(ع) را بعد از چهل روز زاری و ناله و گفتن ذکر یونسیه «لا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ» (انبیا، ۸۷) از شکم ماهى بیرون آورد. و این بر فضیلت این ماه میافزاید.
👈🏻این وقایع برای دیگران کشف از سنتی الهی نمود که برای درک لقای پروردگار، می باید حرمت سی شب ماه ذیالقعده و ده شب اول ذیالحجه را نگه داشت. و به این ترتیب این ایام شریف در طول تاریخ، شروع اربعینیات برای اولیاء و سالکان مقام لقاء الهی مقرر گردید.
برای بهرهمندی هرچه بیشتر از این اربعین ارجمند و شناخت آداب و دستورات و لطایف و ظرایف آن، ما دو محصول به شما پیشنهاد میکنیم:
▫️اول: جلد چهارم از مجموعه ادب حضور، با عنوان «اسرار اربعین موسوی».
در پستهای بعد به معرفی بیشتر این دو محصول خواهیم پرداخت.
ArbaeenMusavi- 1401.03.04.mp3
9.05M
🔊 بشنوید| آداب و مراقبات اربعین موسوی، در مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره)
استاد فیاضبخش
🔰سرفصل مطالب:
دستور اصلی در اربعین موسوی «ترک معصیت» است.
🔵نفس خیلی لطیف است؛ چنانکه در شرح معنای «قلب» هم به همین دگرگونی و تاثیرپذیری زیاد اشاره شده.
🔵اربعین موسوی فرصت بسیار مغتنمی است که سالک از شلوغی جامعه قدری کناره بگیرد و بسته به شرایط خود مرتبهای از «عزلت» اختیار کند.
🔵انسان در این ایام باید «محاسبه نفس» را تشدید کند.
🔵انسان عبادات واجب و مستحب خود را در این ایام «منظم» کند تا به نظم و آرامش روحی نائل شود.
🔵اهتمام جدی به مراقبه «زبان» داشته باشد.
👈🏻انسان آن رذیله که نقطه ضعف و محل آسیب اصلی اوست پیدا کند و در این اربعین روی آن کار کند؛ ولی اگر موفق به یافتن آن رذیلهاش نشد، محور مراقبه را بر زبان قرار دهد.
#ماه_ذی القعده
#اربعین_موسوی
In40Shab.pdf
599K
📖 جزوه متن کامل مجموعه برنامه «این چهل شب»| خوشهای از خرمن معارف اربعین موسوی، به بیان استاد محمدتقی فیاضبخش
🔰 برخی عناوین جزوه:
🔵فصل اول: پیرامون اربعین موسوی
👈🏻حکمت اربعینیات
👈🏻حملات مضاعف شیطان در پایان اربعینیات
🔵فصل دوم: طریق بهرهمندی از اربعین موسوی
👈🏻«عزم» و اراده و تعیین هدف
👈🏻راه و رسم نیل به لقای الهی
دستور اول: اعلان آتشبس به محبوب کل
دستور دوم: تعجیل و شتاب
دستور سوم: محاسبه و یافتن نقاط ضعف اصلی
دستور چهارم: مراقبه
دستور پنجم: استغفار
دستور ششم: عزلت
🔵اوقات طلایی اربعین موسوی
۱- دهۀ آخر اربعین موسوی
۲- روز عرفه
۳- عید قربان
👈 فیلم و صوت و متن خلاصه برنامهها در کانالهای تلگرام، ایتا و بله موسسه قرار دارد که با هشتک #این_چهل_شب میتوانید آن را در کانال جستجو کنید.
👈 فایلهای صوتی برنامه در سایت موسسه بارگذاری شده است.
🌐 لینک سایت موسسه
👈 فیلم برنامهها با کیفیت HD در کانال آپارات موسسه منتشر شده است.
🌐 لینک کانال آپارات
May 11
🔰عبادات را خوب بِجَوید!
آیت الله حائری شیرازی
✨ سؤال: من علاقه زیادی به انجام مستحبات ندارم، آیا این یک آفت نیست؟
🔵آیت الله حائری شیرازی: مستحباتتان را عجولانه انجام ندهید تا مزهاش زیر دندانتان برود. بعد علاقهمند میشوید.
👈🏻علت اینکه علاقمند نیستید اینست که درست نجویدهاید و مزهاش را نفهمیدهاید. خوب بجویدش تا مزهاش را بفهمید.
#شعر
#یا_صاحب_الزمان_عج
ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز
کان سوخته را جان شد و آواز نیامد
این مدعیان در طلبش، بی خبرانند
آن را که خبر شد، خبری باز نیامد
🔰یکی از امور سرنوشت ساز
علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی:
🔵به تجربه ثابت است كه معاشرت با نيكان بر روى انسان اثر مى گذارد، و معاشرت با بدان نيز مؤثّر است.
🔵چه بسا شخص پاک فطرت و نیک كردارى كه در اثر برخورد با رفيق نااهل، كم كم و رفته رفته آن صفاى باطن خود را از دست داده، دلش تاريک و روحش خفه گرديده است؛ و بالعكس شخص زشت كردارى در اثر برخورد با صاحب دلى، تغيير روش داده، و كم كم نيّت و به تبع آن افعالش صالح و نيكو شده است.
📚«امام شناسی» ج ۱ ص ۱۸۰