فلسفه مرگ.بانو امین.Etratona.ir.mp3
2.76M
﷽ #درس_اخلاق
🔰فلسفه مرگ
🎙بانو امین
🔵بخشی از درس اخلاق بانوی مجتهده مرحومه"سیده نصرت امین" معروف به #بانو_امین در پاسخ به این سوال که چرا برای انسان، مرگ مقدر شده است؟
﷽ #سلوک
🔰دستورالعملی کاربردی برای مراقبه
👈🏻نکته ظریفی که استاد سعادتپرور(ره) در چگونگی مراقبه بر آن تأکید میفرمود آن است که در مراقبات باید بر رذائل جزئی و به صورت عملیاتی تکیه کنیم و سعی نماییم یک گناه کاربردی را پیدا کنیم و بر آن مراقبه داشته باشیم.
🔵باید تلاش کنیم که کلی گویی در مراقبه نداشته باشیم؛ مثلاً نگوییم که من در نفس خود صفت عُجب و خودبینی و یا تکبر را یافتم و مراقبه خود را بر آن مینهم. که در این صورت هنگامی که اربعین تمام میشود، هیچ پیشرفتی در خود نخواهیم دید و دچار یأس و افسردگی در سلوک خواهیم شد. چون این گونه صفات در همگان با شدت و ضعف یافت میشود.
🔵به عنوان مثال، رذیله کِبر از جمله رذائلی است که در اواخر سلوک از انسان گرفته میشود و تقریباً جزء آخرین منازل است. با اصل رذیله تکبر نمیشود در اوائل راه درگیر شد، باید شاخ و برگ آن را پیدا کرد و آن را کنترل کرد تا نوبت به تنه و بعد ریشه درخت تکبر برسد.
🔵لذا مراقبه باید در امور کاملاً ملموس و عینی باشد؛ مثلاً پرحرفی و پرخاشگری از آثار تکبر است، یعنی هر کس هر حرفی به انسان میگوید، شخص تا جوابش را ندهد او را رها نمیکند. مبارزه با چنین رذیلهای کاملاً عینی است.
👈🏻برای مقابله با این رذیله، انسان باید بنا را بر این بگذارد که پاسخ تندیها را با نرمی و به احسن وجه بدهد و یا اصولاً خود را به نشنیدن بزند.
📘کتاب ادب حضور (دفتر چهارم) صفحه ۶۵ استاد فیاض بخش.┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰اشاره ای که از صد غیبت بدتر است
🌕 گاهی اوقات دیده میشود که افراد برای اینکه از بار گناه غیبت فرار کنند میگویند:
این غیبت نیست حقیقته
غیبت نیست تعریفه
و ......
👈🏻 عزیز دل اینها همه غیبت است
🔵بیشترِ گفتوگوهای ما در باب حادثۀ #غدير، در خط مرزیِ طرفداران و مخالفان اتفاق میافتد؛ هدف اين است كه اثبات کنيم غدير وجود داشته است.
🔵اين کار هم لازم است و زحمتها برای آنها کشیده شده، اما در حال حاضر، کافی نيست.
👈🏻ما بعد از اثبات اصل غدير، بايد بهدنبال گسترش معارف غدير و ارتقاء درک از امامت باشیم.
#استاد_میرباقری
هو
🔰حقیقت خلوت
شارح حکمت اشراق شیخ مقتول در معنای خلوت چنین گوید :
حقیقت خلوت ترک همهی محسوسات و مألوفات جسمانی و قطع خاطرات وهمانی و خیالی است و گرنه اگر در خانه ی خالی باشد، ولی قوهی وهم و خیال وی در کار باشند؛ پس او هنوز در جدایی است نه در خلوت.
آن که فرمود باید خاطرات قوهی وهم و خیال منقطع شود ؛ یعنی باید این دو قوه تحت نظر عقل در آیند و مطابق با فرمان متوحدانهی او عمل نمایند که کلب معلم او باشند ؛ در غیر این صورت کلب هراش را مانند که بهترین وقت پارس کردن آنها و به زحمت انداختن انسان همان وقتی است که شخص در خانه ی خالی قرار می گیرد ؛ در حالی که غرض حاصله از خلوت باید اعراض از امور بدنیه و اتصال به مجردات نوریه باشد و بر همین اتصال است که لذات انسانی و الهی ملکوتی مترتّب میباشد.
📖شرح قصیدهی عائرهی ینبوع الحیوة/ ص۱۵۹
استاد صمدی آملی
استاد فروغی ۴ تیر ۱۴۰۲.mp3
24.26M
#استاد_فروغی (دامتبرکاته)
◼️شب شهادت امام باقر علیه السلام
یک شنبه ۴ تیرماه ۱۴۰۲
آیت الله جوادی آملی:
🔵خواندن آیه الکرسی بعد از نمازهای واجب؛ تجرد برزخی می آورد
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»