eitaa logo
"ممهدین"
262 دنبال‌کننده
4.8هزار عکس
3.5هزار ویدیو
82 فایل
🕸باطل همیشه در لباس حق می آید،اما اگر استقامت ببیند باطن اصلی خود را نمایان خواهد کرد،قالوا ربنا الله ثم استقاموا مبارزه با استکبار : تقویت جبهه حق .
مشاهده در ایتا
دانلود
Hadise Meraj- 1402.02.20- Site.MP3
42.83M
🔉 بشنوید| 🔰 شرح حدیث معراج- ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ استاد فیاض بخش
🔰ما را به انجام كدام يك از نمازها و دعاها در آخرين ساعت عصر جمعه - كه برترين ساعت دعا و مناجات است - راهنمايى مى‌كنيد؟ حضرت آیت الله سید صادق روحانی: 👈🏻به دعاى سمات و دعاى ندبه و نماز جعفر طيّار و استغاثه به حضرت فاطمه زهرا (عليها السلام)
آیت الله العظمی وحیدخراسانی: 🔵صاحب‌جواهر در حال نزع (لحظات آخر عمر) بود. دمِ جان دادن فرمود: شیخ مرتضی انصاری را بیاورید. در حرم به شیخ گفتند: صاحب جواهر سراغ تو را گرفته است. شیخ آمد و صاحب جواهر به ایشان گفت: کجا بودی؟! گفت: در حرم برای شفای شما دعا می کردم. صاحب جواهر فرمود: من رفتم و این امّت را به تو سپردم. 🔵بعد از وفات صاحب جواهر، مردم به شیخ رجوع کردند. شش ماه گذشت؛ اما شیخ انصاری رساله ای برای مقلدین ندادند. علتش را از ایشان پرسیدند!! 👈🏻شیخ انصاری فرمودند: در زمانی که مباحثه می کردم کسی که به نام سعید العلماء در بابل از من أقوی بود، با احراز اقوائیت او، رساله دادن را جایز نمی دانم. رجوع کردند به سعید العلماء در بابل. وی گفت: سلام مرا به شیخ برسانید و به او بگویید: استصحاب شما ساقط است. وجه سقوط آن، این است که آن زمان من أقوی بودم، اما حالا شما اقوی هستید! 👈🏻قاصد بازگشت به شیخ پیغام سعید العلماء را رساند. این شد که شیخ رساله ای نوشتند و در حاشیه این رساله مکتوب فرمودند: در زمان غیبت حضرت ولی عصر (عج) عمل به رساله من باب أکل میته و اضطرار مانعی ندارد. 👈🏻این علم و این زهد ، و این دیروز و این امروز
استاد فاطمی نيا: 🔵بعضی ها گمان می‌كنند در دستگاه خدا هم می‌شود زرنگی كرد خيال می‌كنند اگر يك نمازی بخوانند و روزه ای بگيرند و محاسن بگذارند و انگشتر عقيق در دست كنند، اهل بهشت هستند و ديگر هر كاری كردند مهم نيست! هر چقدر هم ظلم و ستم و ناحقی بجا آورند، مهم نيست! 🔵متاسفانه بعضی از متدينين، اعمال نيك خود را با گناهان از بين می‌برند! تا از مسجد و هيئت به منزل می‌آيد با همسر وفرزندان بدخلقی می‌كند و تن آنها را می‌لرزاند! به مومنين تهمت می‌زند و غيبت می‌كند! و... 👈🏻عزيزان سيئات با حسنات نمی‌سازد و آنرا از بين می‌برد! بايد خيلی مواظب اعمال خود باشيم. «»
عارف کامل جناب سید هاشم حداد رحمه الله علیه می فرمودند : 🔰خواستن خواب ها و رویاهای معنوی و روحانی ، از حظوظ نفس است . 🔵طلبیدن مکاشفات و اتصال با عالم غیب و اطلاع بر ضمائر و عبور از آب و هوا و آتش و تصرف در مواد کائنات و شفا دادن مریضان ، همگی حظوظ نفس اند. 👈🏻ایشان می فرمودند : من تعجب میکنم از این دسته از سالکین که مکاشفه می خواهند ! چشم باز کنند ، همه ی این عالم مکاشفات است . 👈🏻مکاشفه تنها دیدن صورت در زاویه بصورت خاص یا حالت استثنایی نیست ، هر چه کشف از اراده و اختیار و علم و قدرت و حیات حضرت حق کند مکاشفه است ، ،،،، 👈🏻چشم باز کن و ببین ‌و بنگر که این عالم خارج ، هر ذره اش مکاشفه است ، و حاوی عجایب و غرایب که فکر را به منتهای آن دسترس نیست.
🔰عالم خواب عالم عجيبى است. 🔵 انبيا و اولياى الهى به آن عنايت و توجه خاصى داشته اند. اهميت رؤياهاى صحيح تنها از اين جهت نيست كه به انسان بشارتى دهند و يا او را از وقايع آينده خبردار كنند، بلكه نكته ى قابل توجه اين است كه انسان به سبب آنكه روحش در وقت خواب به عالم بالا توجه پيدا مى كند، گاهى حقايقى را درك مى كند و اسرارى براى او روشن مى شود كه در بيدارى هرگز نمى تواند به آن برسد. و اگر كسى به طور كلى به آن اعتنا نكند در واقع عالم ملكوت را قبول ندارد. 🔵حاجى نورى از عالم بزرگوار سيد محمد تقى عموى سيد مهدى قزوينى - رضوان الله عليهم - كه استاد اخلاق او نيز بوده است نقل مى كند كه فرمود: در خواب دو ملك را ديدم كه الواحى را آورده، به من نشان دادند كه در آنها معارف هر يك از علماى شيعه را با معتقدات يك يك از خواص اصحاب پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و ائمه عليهم السلام مقابله مى كردند و گفتند: ما مأمور هستيم اين الواح را به شما عرضه كنيم. 🔵اين عالم جليل مى گويد: وقتى از خواب بيدار شدم ديدم آن قدر به اسرار علوم و حقايق عرفان احاطه پيدا كرده ام كه اگر به اندازه ى عمر نوح در طلب آن زحمت مى كشيدم به اندكى از آن علوم نيز دست نمى يافتم. 👈🏻مرحوم حاجى نورى از اين عالم بزرگوار نقل مى كند كه چندى پيش از آن شخص بزرگى به ايشان بشارت داده بود كه به زودى به شما علم توحيد داده مى شود. و ظاهرا فيضى كه در اين رؤيا نصيب وى گرديد همان وعده اى بوده است كه به ايشان داده بودند. 📘سفینة الصادقین 📘دارالسلام نورى، ج 2، ص 198
🔰بسيار شايسته است هنگامى كه بلايى متوجه شخص مؤمن مى شود در پى يافتن سبب آن برآمده، در احوالات خود مراقبت بيشترى به عمل آورد. 🔵يك روز عصر در حياط منزل نشسته بودم. در خانه نيز باز بود. زنى از همسايگان وارد شده، سراغ عيال مان را گرفت. گفتم: نيستند. آن زن مقدارى آنجا ايستاد. در اين وقت شيطان مرا وسوسه كرد كه نگاه كنم ببينم كيست. نفس امّاره نيز فشار مى آورد كه نگاه كنم و با توجيهاتى نظير اينكه ببين شايد مشكلى داشته باشد، شايد چيزى لازم دارد و... در صدد فريب من برآمده بود، ولى ديدم هيچ يك از اين امور مجوز نگاه كردن نيست و بحمد الله موفق شدم كه نگاه نكنم. او هم خدا حافظى كرد و رفت. 🔵همين كه از خانه خارج شد ناگهان متوجه شدم سياه بزرگى دم خود را بالا گرفته و آماده ى نيش زدن به پايم مى باشد. همان وقت ملهم شدم كه اين عقرب مأمور بوده كه اگر نگاه كنم بلافاصله مرا نيش بزند. 👈🏻گفتم: الحمد لله كه خداوند، هم مرا از گناه حفظ كرد و هم بلا را دفع نمود. 👈🏻ما بايد بدانيم هيچ امرى بدون اذن خداوند متعال صورت نمى گيرد و همه ى امور حساب و كتابى دارد. اكثر بلاها و گرفتارى ها نيز در اثر معصيت و تقصير خود انسان مى باشد. سيره و روش انبيا و اولياى الهى همه بر اين بوده است كه اگر حادثه اى براى آنان رخ مى داد فورا در صدد بر مى آمدند بفهمند چه علت و چه خطايى باعث آن ابتلاء شده است. 📘سفینة الصادقین
"ممهدین"
🔰بسيار شايسته است هنگامى كه بلايى متوجه شخص مؤمن مى شود در پى يافتن سبب آن برآمده، در احوالات خود مر
🔰نكته ى حديث اين است كه حتى اگر پاى مان به سنگى برخورد نمود و خراشى برداشت بايد آن را تصادفى ندانسته و در پى يافتن علت آن برآييم. 🔵اسماعيل فرزند امام صادق عليه السلام به تب شديدى مبتلا گرديد. يكى از اصحاب نقل مى كند: بيمارى او را به اطلاع آن حضرت رساندم. آن بزرگوار فرمود: از او بپرس: امروز چه عمل ناشايستى مرتكب شده اى كه خداوند به عقوبت آن گرفتارت نموده است؟ 🔵وى گويد: نزد اسماعيل رفته، ديدم او از شدت تب بى تابى مى كند. سؤال حضرت را مطرح نمودم. او ساكت شده، جوابى نداد، ولى شخص ديگرى كه آنجا بود گفت: او امروز دختر همسايه را كتك زد، به طورى كه بر زمين افتاده، صورتش زخمى گرديد. 🔵راوى گويد: خدمت امام صادق عليه السلام رسيده، جريان را عرض كردم. آن حضرت فرمود: الحمد لله ما اهل بيتى هستيم كه خداوند عقوبت گناهان اولاد ما را در همين دنيا قرار مى دهد. سپس آن دختر را طلبيده، از او درخواست كردند از تقصير اسماعيل بگذرد. آن دختر او را بخشيد و امام عليه السلام هديه اى به او عطا فرمودند. 👈🏻آنگاه از راوى خواستند: نزد اسماعيل رفته، از حالش جويا شود. گويد: نزد او رفتم ديدم تبش قطع شده و حالش بهبود يافته است.
🔰خداوند مى فرمايد: «و ما أصابكم من مصيبةٍ فبما كسبت أيديكم» 🔵«هر مصيبتى كه به شما مى رسد به واسطه ى اعمال خودتان است.» 👈🏻پس اى عزيز! هرگاه مشكلات و گرفتارى دامن گيرت شد كارنامه ى اعمال و رفتار خود را بررسى كن و ببين چه خطايى از تو سر زده و چه امرى باعث آن گشته است.
"ممهدین"
🔰خداوند مى فرمايد: «و ما أصابكم من مصيبةٍ فبما كسبت أيديكم» 🔵«هر مصيبتى كه به شما مى رسد به واسطه
🔰به اين مطلب نيز بايد توجه داشت كه همه ى بلاها و مصيبت ها را نبايد به خاطر معصيت دانست. گاهى خداوند متعال براى اينكه بنده اش غافل نگردد و دست از دعا و تضرع بر ندارد او را مبتلا مى سازد تا روى به سوى او آورد: «فأخذناهم بالبأساء و الضراء لعلهم يتضرعون» 🔵بنا بر اين از نقش دعا در زندگى نبايد غافل شد كه بعضى گرفتارى ها را چيزى جز دعا برطرف نمى كند. 🔰شبى در خواب ديدم داخل شهرى شدم كه دو قلعه ى بسيار بزرگ داشت. وارد يكى از آن دو قلعه شده، آن را به تصرف خود درآوردم. بيرون قلعه عده اى سرباز قدم مى زدند. از آنها پرسيدم: شما چه كسانى هستيد؟ گفتند: ما از لشكريان ملك الموت هستيم. گفتم: مگر ملك الموت قصد جنگ با كسى دارد؟ گفتند: بلى، با جناب آقاى سيد حسين قائنى! 🔵خيلى تعجب كرده، با حالت اعتراض و ناراحتى گفتم: بروم ببينم چرا با من جنگ دارد. وارد قلعه شده، ديدم صحن آن پر از سرباز است و هر كدام كوله پشتى خود را زير سر گذاشته، خوابيده اند و در ايوان آن قلعه، ملك الموت با عمامه ى مشكى با هيبت و جلالت نشسته است و در دو طرف او چهار نفر كه از وزراى او بودند قرار گرفته اند. 🔵من نگاهى به او كرده، خواستم بروم با او مقابله كنم، ولى ديدم او ملك مقرب خداست و اين كار بى ادبى است و اصلاً توان جنگيدن با او را هم ندارم. 🔵سپس گفتم: بهتر است اول به سراغ لشكرش رفته، آنها را از بين ببرم. سنگى از همان قلعه برداشتم و به سر هر يك، ضربه اى زده و آنها را به راحتى همان طور كه خواب بودند از پاى درآوردم. آنگاه به سراغ ملك الموت رفته، ولى چون حيا كردم با او بجنگم، سلام كرده و همان جا نشستم. 🔵پس از بيدار شدن هر چه فكر كردم تعبير خواب را نفهميدم. تا اينكه دچار كسالت سختى شده و براى رفع آن به دعا و تضرع روى آوردم و بحمد الله آن بيمارى برطرف شد. آنگاه به دلم الهام شد، خوابى كه ديده بودم اشاره به همين كسالت داشته است. 👈🏻بلاها و امراض همه لشكر ملك الموت هستند. كشتن سربازان او با سنگ، صورت همان دعايى است كه موفق به خواندن آن شدم و ظاهرا آن چهار وزير نيز صورت اخلاط چهارگانه ى صفرا، سودا، بلغم و خون است كه هر گاه يكى از آنها بر انسان غالب شود موجب بيمارى خاصى شده و بسا باعث مرگ او مى گردد.
🔰انسان تا چنین نشود، هدایت الهی دست او را نخواهد گرفت ...
‍ ‍ 🔰 به استقبال ماه ذی‌القعده 🔵ماه ذی‌القعده از یک سو آغاز ماه‌های حرام و از سوی دیگر، شروع اربعین حضرت موسی(ع) در کوه طور برای درک لقاء الهی است. این دو جهت باعث شده که این ماه همراه با دهه اول ذیحجه، حائز شرافت‏‌های منحصر بفردی شود و بین ایام سال به «اربعین موسوی» معروف گردد. 🔵خداوند درباره اربعین موسوی یک بار به اجمال می‌فرماید: «وَ إِذْ واعَدْنا مُوسَى أَرْبَعينَ لَيْلَة» (بقره، ۵۱). اما تفصیل این بیان شریف را در سوره اعراف می‌فرماید که: وعده‏ الهی به حضرت موسی(ع) در ابتدا سی شب بود، بنا بر مواعده الهی بر میقات شد و حضرتش بعد از طی ابتلائات فراوان و نجات از فرعونیان، برای رسیدن به مقام لقاء و انس خاص با خداوند، سی شب در کوه طور به مناجات و نماز و عبادت و روزه پرداخت، سپس به امر الهی ده شب دیگر بر آن افزوده شد؛ سی شب اول در ماه ذی‌القعده انجام گرفت و به دنبال آن ده شب دیگر در دهه اول ذی‌الحجه ادامه یافت: «وَ واعَدْنا مُوسى‏ ثَلاثينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعينَ لَيْلَة» (اعراف، ۱۲۴). به این ترتیب اربعین موسوی در یکی از بهترین اوقات سال و در ماه‌های حرام شکل گرفت. 🔵همچنین از روایات چنین برمی‏‌آید که ذی‏‌القعده همان ماهی است که در آن خداوند حضرت یونس(ع) را بعد از چهل روز زاری و ناله و گفتن ذکر یونسیه‏ «لا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ» (انبیا، ۸۷) از شکم ماهى بیرون آورد. و این بر فضیلت این ماه می‏‌افزاید. 👈🏻این وقایع برای دیگران کشف از سنتی الهی نمود که برای درک لقای پروردگار، می باید حرمت سی شب ماه ذی‌القعده و ده شب اول ذی‌الحجه را نگه داشت. و به این ترتیب این ایام شریف در طول تاریخ، شروع اربعینیات برای اولیاء و سالکان مقام لقاء الهی مقرر گردید. برای بهره‌مندی هرچه بیشتر از این اربعین ارجمند و شناخت آداب و دستورات و لطایف و ظرایف آن، ما دو محصول به شما پیشنهاد می‌کنیم: ▫️اول: جلد چهارم از مجموعه ادب حضور، با عنوان «اسرار اربعین موسوی». در پست‌های بعد به معرفی بیشتر این دو محصول خواهیم پرداخت.
ArbaeenMusavi- 1401.03.04.mp3
9.05M
🔊 بشنوید| آداب و مراقبات اربعین موسوی، در مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره) استاد فیاض‌بخش 🔰سرفصل مطالب: دستور اصلی در اربعین موسوی «ترک معصیت» است. 🔵نفس خیلی لطیف است؛ چنان‌که در شرح معنای «قلب» هم به همین دگرگونی و تاثیرپذیری زیاد اشاره شده. 🔵اربعین موسوی فرصت بسیار مغتنمی است که سالک از شلوغی جامعه قدری کناره بگیرد و بسته به شرایط خود مرتبه‌ای از «عزلت» اختیار کند. 🔵انسان در این ایام باید «محاسبه نفس» را تشدید کند. 🔵انسان عبادات واجب و مستحب خود را در این ایام «منظم» کند تا به نظم و آرامش روحی نائل شود. 🔵اهتمام جدی به مراقبه «زبان» داشته باشد. 👈🏻انسان آن رذیله که نقطه ضعف و محل آسیب اصلی اوست پیدا کند و در این اربعین روی آن کار کند؛ ولی اگر موفق به یافتن آن رذیله‌اش نشد، محور مراقبه را بر زبان قرار دهد. القعده
In40Shab.pdf
599K
📖 جزوه متن کامل مجموعه برنامه «این چهل شب»| خوشه‌ای از خرمن معارف اربعین موسوی، به بیان استاد محمدتقی فیاض‌بخش 🔰 برخی عناوین جزوه: 🔵فصل اول: پیرامون اربعین موسوی 👈🏻حکمت اربعینیات 👈🏻حملات مضاعف شیطان در پایان اربعینیات 🔵فصل دوم: طریق بهره‌مندی از اربعین موسوی 👈🏻«عزم» و اراده و تعیین هدف 👈🏻راه و رسم نیل به لقای الهی دستور اول: اعلان آتش‌بس به محبوب کل دستور دوم: تعجیل و شتاب دستور سوم: محاسبه و یافتن نقاط ضعف اصلی دستور چهارم: مراقبه دستور پنجم: استغفار دستور ششم: عزلت 🔵اوقات طلایی اربعین موسوی ۱- دهۀ آخر اربعین موسوی ۲- روز عرفه ۳- عید قربان 👈 فیلم و صوت و متن خلاصه برنامه‌ها در کانال‌های تلگرام، ایتا و بله موسسه قرار دارد که با هشتک می‌توانید آن را در کانال جستجو کنید. 👈 فایل‌های صوتی برنامه در سایت موسسه بارگذاری شده است. 🌐 لینک سایت موسسه 👈 فیلم برنامه‌ها با کیفیت HD در کانال آپارات موسسه منتشر شده است. 🌐 لینک کانال آپارات
🔰عبادات را خوب بِجَوید! آیت الله حائری شیرازی ✨ سؤال: من علاقه زیادی به انجام مستحبات ندارم، آیا این یک آفت نیست؟ 🔵آیت الله حائری شیرازی: مستحباتتان را عجولانه انجام ندهید تا مزه‌اش زیر دندانتان برود. بعد علاقه‌مند می‌شوید. 👈🏻علت اینکه علاقمند نیستید اینست که درست نجویده‌اید و مزه‌اش را نفهمیده‌اید. خوب بجویدش تا مزه‌اش را بفهمید.
🔰والله قسم وقتی کمی از فشار کارم کم می‌شود در خود احساس ضعف و کوچکی می‌کنم، 🔵آخر می‌دانید ای امت شهید پرور ایران، امروز در شرایطی هستیم که لحظه‌ای غفلت خیانت به اسلام و قرآن است. |فرازی از وصیت نامه شهید محسن وزوایی🌷
ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز کان سوخته را جان شد و آواز نیامد این مدعیان در طلبش، بی خبرانند آن را که خبر شد، خبری باز نیامد
🔰یکی از امور سرنوشت ساز علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی: 🔵به ‏تجربه ثابت است كه معاشرت با نيكان بر روى انسان اثر مى‏ گذارد، و معاشرت با بدان نيز مؤثّر است. 🔵چه بسا شخص پاک فطرت و نیک كردارى كه در اثر برخورد با رفيق نااهل، كم كم و رفته رفته آن صفاى باطن خود را از دست داده، دلش تاريک و روحش خفه گرديده است؛ و بالعكس شخص زشت كردارى در اثر برخورد با صاحب دلى، تغيير روش داده، و كم كم نيّت و به‏ تبع آن افعالش صالح و نيكو شده است. 📚«امام شناسی» ج ۱ ص ۱۸۰
حضرت امیر علیه السلام: □رزانة العقل تختبر فى الفرح و الحزن‌● 🔵استوارى و سنگينى عقل هر كس در هنگام شادى و اندوه شناخته مى‌شود. غررالحکم /۳۸۲
🔰یکی از علامات قوّت عقل 🔵و اما باید دانست که اگرچه نطق و سخن گویی از بارزترین خواص عقل آدمی است اما در عین حال زیاده گویی و پر حرفی ممدوح نبوده و نقصان عقل به شمار می آید ، لذا یکی از علامات قوت عقل سکوت است تا جایی که یکی از بهترین دستورات سیر و سلوک عرفانی دستور العمل سکوت است. یعنی اینکه انسان با خودش خلوت نموده و آنچه در نهانخانه ی غیب دارد بیرون آورده و مخفی گاههای دل را پیدا نماید تا ببیند در آنچه نهفته است. 🔵چنین سکوتی پیر را جوان و جوان را پیر می کند یعنی پیر را تازگی و جوان را پختگی میبخشد هرچه سکوت بیشتر شود حضور و مراقبت نیز قوی تر خواهد شد. 📖شرح مراتب طهارت/جلددوم _ص۴۲۵ 👤استاد صمدی آملی
🔰دو شرط برای این که نفس بتواند طی العوالم کند 🔵شرط اول این که به حسب فطرت و خلقت ، مزاج علیل و به هم خورده نداشته ، به حسب خلقت و فطرت این استعداد و قابلیت را داشته باشد. 🔵و شرط دوم این که مانعی وجود نداشته باشد البته موانع را مردم برای خودشان فراهم می کنند. همچو کرم پیله بر خود می تنند، مدام از این طرف و آن طرف برای خودشان موانع جمع می کنند. اکثریت مردم مستعدند و تنها علتی که باعث میشود نتوانند مطابق فطرت خود حرکت کنند وجود مانع است یعنی باید تعلّقات نفسانی را دور کنند. 📖شرح اشارات و تنبیهات /نمط دهم_ص۷۸ 👤استاد علامه حسن زاده ی آملی