⭕️عرض سلام و ادب محضر دوستان عزیز؛
✅امیدوارم که سال #رونق_تولید را به شادکامی آغاز کرده باشید و لحظات پربرکتی را پیش رو داشته باشید.
✅قصد دارم در این کانال همراه با بارگذاری سلسله #صوت دروس #فلسفه_چگونگی_اسلامی و #متون_فلسفی که به #مرحله_پانزدهم رسیده است، عبارات کوتاهی با عنوان #گزین_گویه_فلسفی به محضر عزیزان فرهیخته تقدیم کنم.
✅امید دارم که حقیر را از نقادی خود
بی بهره نخواهید گذاشت. 🙏🙏
#فلسفه_چگونگی_اسلامی
#گزین_گویه_فلسفی
@monir_ol_din
⭕#مرحله_شانزدهم
#صوت جلسه شانزدهم دوره «کلیات فلسفه چگونگی اسلامی» به ضمیمه متون مرتبط با محتوای جلسه از استادسیدمنیرالدین حسینی(ره) و برخی شاگردان ایشان.
🔽🔽🔽
16جلسه شانزدهم؛97،12،8.mp3
20.12M
#صوت
✅جلسه شانزدهم «کلیات فلسفه چگونگی اسلامی»
موضوع: تبیین مرحله «اصالت تعلق»
https://eitaa.com/monir_ol_din/314
⭕️چکیده مطالب جلسه شانزدهم؛
- علت تعین ربط در "تعلق"
-علت نسبت بین درون و بیرون در "تعلق بین درون و بیرون"
- علت وحدت و کثرت ترکیبی در "میل ترکیبی"
- تعلق و کشش علت "تغییر و حرکت"
@monir_ol_din
#گزین_گویه_فلسفی_1
⭕به #فلسفه_چگونگی_اسلامی نیاز داریم.
✅ استاد سیدمنیرالدین حسینی(ره):
«اگر بخواهیم رابطه «دین» و «عقل نظری» و «دانش تجربی» را معلوم نماییم و نحوه تعامل آنها را باهم مشخص کنیم دو احتمال و نظر می توانیم ارائه نماییم؛
یک احتمال این است که؛ یک حوزه مخصوص «دین»،یک حوزه مخصوص «عقل نظری» و یک حوزه هم مخصوص «تجربه» و «دانش تجربی» است. براساس این احتمال، این سه حوزه مستقل از یکدیگر بوده و با هم ربطی ندارند. حوزه دین، «ارزش» را معین می کند. حوزه فلسفه نیز درباره «هستی» صحبت می کند. یک حوزه هم مربوط به دانش تجربی و محصولاتی است که مربوط به «جهان ماده» است.
احتمال دوم این است که؛ این سه حوزه نمی توانند از یکدیگر منفک و مستقل باشند به گونه ای که با هم هیچ تعاملی نداشته باشند.در این احتمال و نظر بیان می شود که علاوه بر فلسفه چرایی و فلسفه چیستی به فلسفه دیگری به نام «فلسفه چگونگی» نیز محتاج هستیم. منظور از چگونگی هم «چگونگی شُدَن» می باشد و نه در شکل اصل حول و قوه و در چرایی حول و قوه بلکه در چگونگی حرکت و تبدیل.»
🔺سخنرانی در دفتر تبلیغات اسلامی مشهد، دی ماه ۱۳۷۹
✅ احتمال دوم، احتمال درست است. عدم ترابط میان حوزه های سه گانه در نهایت به #گسستگی در عرصه های زیستی بشر منجر شده و موجب #فروپاشیدن جامعه خواهد شد. #جامعه_غربی توانسته است تا حدودی مبتنی بر #فلسفه_چگونگی_الحادی این ترابط را برقرار کند و مانیز برای اداره #جامعه_اسلامی_ایرانی نیازمند #فلسفه_چگونگی_اسلامی هستیم که بتواند #محور_وحدت حوزه های سه گانه(دین، عقل نظری، دانش تجربی) قرار بگیرد.
https://eitaa.com/monir_ol_din/320
#گزین_گویه_فلسفی_2
⭕️ #وحی_عقل_تجربه
🔸 متن واقعیت دارای سه بعد غیر قابل انکار است: #وحی_عقل_تجربه.
🔸عدم ملاحظه هرکدام از این سه بعد به معنای #اعراض_از_واقعیت است. اعراض از واقعیت به معنای #ابتلاء_به_تناقض_درونی در نظام فکری است.
🔸حال چنانچه این سه بعد #متقوم به همدیگر ملاحظه شوند نیاز به #فلسفه_چگونگی_اسلامی داریم. فلسفه چیستی و چرایی درباره؛ چیستی دین، چیستی عقل، چیستی تجربه بحث میکند. اما #فلسفه_چگونگی_اسلامی از فلسفه چگونگی تقوم میان سه بعد غیرقابل انکار بحث میکند، و روش چگونگی تقوم ابعاد سه گانه را در اختیار میگذارد.
#فلسفه_چگونگی_اسلامی
#امتداد_عملی_فلسفه_اسلامی
#فرهنگستان_علوم_اسلامی_قم.
https://eitaa.com/monir_ol_din/334
⚫️ قال موسي بن جعفر الکاظم (سلام الله علیه):
"تفقهوا فی دین الله فان الفقه مفتاح البصیرة و تمام العبادة و السبب الي المنازل الرفيعة و الرتب الجليلة في الدين و الدنيا"
⚫️ در دین خدا به فقه و فهم عمیق بپردازید، زیرا فقه کلید کسب بصیرت است و به سبب آن عبادت کمال می یابد و طریقی برای رسیدن به جایگاه های بلند مرتبه در دنیا و آخرت است.
⚫️ عرض تسلیت به محضر حضرت حجت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(سلام الله علیهما) و شفیعه محشر کبری فاطمه معصومه (سلام الله علیها)
@monir_ol_din
🌹🌹
بنیانگذار #نظام_مقدس_اسلامی حضرت امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه):
«جمهوری اسلامی» را رسماً اعلام میکنم.
🌹🌹
@monir_ol_din
💐💐💐💐✨✨✨✨
🌸🌸🌸✨✨✨✨
🌺🌺✨✨✨✨
✨✨ اسعدالله ایامکم ✨✨
السلام علیك یا محمد، السلام علیك یا احمد، السلام علیك ايها السراج المنير، السلام عليك ايها السفير بين الله و بين خلقه.
✨✨
عرض تبریک به محضر قطب عالم امکان حضرت بقیةالله الاعظم ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء ✨✨
@monir_ol_din
⭕#مرحله_هفدهم
#صوت جلسه هفدهم دوره «کلیات فلسفه چگونگی اسلامی» به ضمیمه متون مرتبط با محتوای جلسه از استاد سیدمنیرالدین حسینی(ره) و برخی شاگردان ایشان.
🔽🔽🔽
17جلسه هفدهم؛97،12،15.mp3
21.56M
#صوت
✅جلسه هفدهم «کلیات فلسفه چگونگی اسلامی»
موضوع: مرحله اصالت تعلق ۲- تقوم زمان و مکان
https://eitaa.com/monir_ol_din/378