اندیشه انقلاب اسلامی
#پرونده_علمی_4 #دیدگاهآیتاللهمیرباقریدربارهفلسفهاسلامی_4 🔸 تا بدینجا روشن شد که، ایشان در آن
#نکته
〽 ملاحظه فرمودید که، حضرت استاد علیرغم تصریح به ایمانی بودن محتوای فلسفه اسلامی، منطق و روش فلسفه را از محتوا تفکیک نموده و درباره #روشاندیشهفلسفی سؤال و نقدی را مطرح کرده اند. آیا فلسفه در ناحیه روش و منطق، متعبد است یا مستقل از تعبد و ایمان است؟
〽 روشن است که، مقصود از دینی بودن روش، تلقی های سطحی و مبتذل نیست. بلکه مقصود از آن، #جریانتعبددرمنطق و روش است که اساساً بنیان #فلسفه_چگونگی_اسلامی هم برای چنین دغدغه ای گذاشته شد. این موضوع نیازمند یک پرونده علمی مستقلی است و فقط دوستان را از اندیشیدن به معانی سطحی برحذر می دارم.
@monir_ol_din
#پرونده_علمی_4
#دیدگاهآیتاللهمیرباقریدربارهفلسفهاسلامی_5
🔸همانطور که گذشت، استاد میرباقری با تفکیک محتوای فلسفه از روش تفلسف، نقدی بر روش وارد کرده اند که علیرغم ایمانی بودن محتوای فلسفه، روش آن غیردینی و غیراسلامی است. قبلاً هم عرض کردم که توضیح این مطلب نیاز به مباحثات حضوری دارد و شرح آن در این سطور مضیق نمی گنجد. در ادامه به فرازی دیگر از فرمایشات استاد توجه کنیم؛
1⃣ عرض کردم؛ یعنی میخواهد جهان را #موحدانه تفسیر کند، در محتوا غیردینی نیست، ولی چون در روش، از اول قبول کرده که معرفت، #کشف است، کشف هم حق و باطل ندارد. کشفِ حق نیست بلکه کشفِ واقع است. در حالی که #کیفِاختیار شما در کیفِ فهمِ جهان دخیل است؟! اگر کیفِ اختیار در کیفِ فهم دخیل است منطقِ کیفِ فهم نباید یک متغیره شود، نباید یک عاملی شود، نباید یک شاخصه بدهد، بگوید همین که تناسب با واقع را تمام کردی کار تمام است، بلکه باید بگوید تناسب با واقع با سه شاخصه تمام می شود؛ با شاخصهی ایمان، با شاخصهی تلائم نظری و شاخصه کارکرد عینی. فلسفه به این لحاظ غیردینی است. فرض نمیکند خدایی هست و من در #مقامروشفهم باید بندگی کنم و کاری کنم که فهمام در برا بر خدا حجّت باشد.
2⃣ یعنی اگر کسی در منطق و #معرفتشناسی، الهی و غیر الهی نکند و تعبد را نیاورد، نمیتواند تا آخر به صورت منظم، تعبد را بیاورد، #دوپایهای و التقاطی میآورد، یک جا به اکتشاف و یک جا به وحی تکیه میکند، در حالی که اگر از اول تعبّد را میآورد و بعد تعبّد را هم به بیگانگی با واقع نمی دید می توانست بگوید ما «تعبّد» را میخواهیم، «تلائم نظری» و «کارآمدی عینی» را هم میخواهیم. اینها شاخصهی تناسب علم با واقعاند. اینها چون معرفتشناسی را یک مؤلفهای تعریف میکردند و معرفت شناسیشان دینی و غیر دینی نبوده، در محتوای فلسفه، ایمانشان آمده ولی در منطقشان نیامده، لذا نیامدند #حجّیت را بر فلسفه حاکم کنند که بگویند منطقاً باید منطقِ فهم، به تبعیت از وحی برگردد، بلکه گفتند منطقِ فهم به کشف برمیگردد.
#غیردینیبودنفلسفهدرناحیهروشعلیرغمایمانیبودنمحتوایآن
@monir_ol_din
💥 حجتالاسلام والمسلمین محمد جعفر حسينيان؛ عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی در نشست علمی كنگره بينالمللی علامه قطبالدين شيرازی - ۱۳۹۱ با ارائه مقاله ای با عنوان «فلسفه اشراق و گرايش به توحيد در عرصه فلسفه» پرداختند:
🔺 #حكمتاشراق بهمعنای گشایش ابواب جديد معرفتی از زاويهی روششناسی معرفت است كه میتواند مشاهدات عرفانی را با نگرشی فلسفی معرفی كرده و با تعميم قواعد برهان از اصول متعارف ارسطويی، اشراقيات را به مسند قاعده مندی كشيده و از اسارت ذوق به ميدان تفاهم اجتماعی ارتقاء بخشد.
🔺 فلسفه اشراق نمایانگر #گرايش به توحيد در عرصه فلسفه است كه برای تکامل اين فرایند معرفتی میتوان به شایستگی از نظريات علامه قطبالدين شیرازی استفاده نمود.
http://www.isaq.ir/vdcfiydmaw6dc.giw.html
@monir_ol_din
• | مکتب فرهنگستان | •
#فرهنگستانعلوماسلامیقم یک مکتب است، مساله ای دارد و آن هم #چگونگی اداره اسلامی نظام است. اندیشه است، استدلال و برهان دارد پس #ضدفلسفه نیست اما #نقاد است و نقد میکند.
@monir_ol_din
هدایت شده از مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
🏴 شهادت حضرت امام محمد باقر علیهالسلام تسلیت باد
✅ از امام باقر علیهالسلام روایت شده است:
✴️ خداى عزوجل از میان بندگان مؤمنش آن بندۀ بسیار دعاکننده را دوست دارد؛ پس بر شما باد دعا از هنگام سحر تا طلوع آفتاب؛ زیرا این فاصله، هنگامى است که درهاى آسمان در آن باز شده، و روزیها در آن تقسیم میشود، و حاجتهاى بزرگ برآورده میگردد.
📚 بهجتالدعاء، ص۴۴
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
#مقالهفلسفی
🔹 عنوان مقاله؛ نقش اراده در شکل گیری معرفت از منظر صدرای شیرازی
🔹 نویسندگان؛ حجج اسلام مصطفی جمالی و رضا برنجکار.
🔸 آقای مصطفی جمالی، عضو هیئت علمی گروه فلسفه فرهنگستان علوم اسلامی قم می باشند. پایان نامه دکتری ایشان در زمینه نسبت اراده و معرفت از منظر فلاسفه مسلمان و فرهنگستان علوم اسلامی می باشد.
🔸 یکی از مهمترین موضوعات معرفت شناختی نقش اراده در معرفت است، به عنوان فتح بابی برای تحقیقات مفصلتر، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
#نقشارادهدرمعرفت
@monir_ol_din
نقش اراده در شکل گیری معرفت از منظر صدرای شیرازی.docx
34.7K
#مقاله
🔹 عنوان مقاله؛ نقش اراده در شکل گیری معرفت از منظر صدرای شیرازی
🔹 نویسندگان؛ حجج اسلام مصطفی جمالی و رضا برنجکار.
@monir_ol_din
▪️صدای زنگ قافله ▪️
کاروان حسین به راه افتاد.... با حَرَم و جَوان و عَلَمدار و شِش ماهه و سه ساله تا تاریخ را جان دهد و هبوط آدم را به ظهور خاتم....
@monir_ol_din
هدایت شده از الفقه و الاصول
✨✨✨اسعدالله ایامکم✨✨✨
🌸عید قربان را خدمت شما عزیزان تبریک عرض میکنم.🌸
@alfigh_alosul
11.2.91 mirbaqeri.clip.فلسفه مفید و فلسفه مضر.mp3
1.06M
#پرونده_علمی_4
#دیدگاهآیتاللهمیرباقریدربارهفلسفهاسلامی-6
🔉 #صوت
🔸استاد میرباقری: همه علوم بر محور معارف اهل بیت.
@monir_ol_din
#پرونده_علمی_4
#دیدگاهآیتاللهمیرباقریدربارهفلسفهاسلامی_6
🔸 استاد میرباقری(زیدعزه):
🔺 حتما #برهانهای اهل بیت را اصل قرار دهید. محور تفکر و اندیشه تان چیز دیگری نباشد و الا ضرر میکنید هم ضرر میکنید هم ضرر میزنید.
🔺 همه دانشهای دیگر بر محور معارف اهل بیت (فلسفه، عرفان، کلام) مفید است، مستقل از معارف اهل بیت مضر است،بلاشبهه. یعنی اگر کسی مستقلا تا آخر خط فلسفه را بخواند به جامعه ضرر خواهد زد. و الا اگر بر مدار معارف اهل بیت #فیلسوف هم بشود و ببیند که فلاسفه بزرگ اسلامی چه گفتند، این نفع می برد، استفاده می کند و استفاده می رساند. عرفان هم همینطور.
🔺 اگر محور زبان و ادبیاتتان وحی شد از دانشهای دیگران می توانید استفاده کنید. آنها خوبهایشان #حجبنورند. از انوارشان استفاده می کنید آنجایی هم که می بینید یک آدم غیرمعصومی حرفی زده که با وحی نمی سازد شما گرفتارش نمی شوید. این هم یک کلمه است اما همین روش می خواهد و قواعد می خواهد.
@monir_ol_din
• | لاتری الجاهل الا مُفرِطاً أو مُفَرِّطاً | •
همانطور که ایده #حذف فلسفه اسلامی افراطی است و سر از #تکفیر درمی آورد، ایده #محوریت فلسفه اسلامی و تقدم آن بر #وحی هم جاهلانه است.
@monir_ol_din