هدایت شده از دروس استاد فاطمی
#ذی_الحجه
#مباهله
در سال دهم هجری پیامبر اسلام نامهای به نصارای نجران فرستادند، به این مضمون که خداوند یکتا را عبادت کنند و مسلمان شوند، یا به مسلمین جزیه بدهند و به مذهب خود باشند، در غیر این صورت آماده جنگ گردند.
بنی نجران در کلیسای بزرگ خود به مشورت پرداختند، عدهای مانند سید که از بزرگان قوم بود و عاقب که اسقف نجران بود مخالفت خود را با تسلیم در برابر خواسته پیامبر اعلام کردند. در مقابل عدهای مانند ابوحارثه اسقف اعظم نجران که ۱۲۰ سال عمر داشت و در باطن مسلمان بود با امر پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله موافق بودند. بعد از دو روز مشورت قرار شد کتاب جامعه را که صفات پیامبر بعد از حضرت عیسی علیهالسلام را ذکر کرده بود، و صحیفه حضرت شیث را بخوانند. در حضور جمع مسیحیان و فرستادگان پیامبر فصلهای جامعه قرائت شد و با اذعان به آنچه در جامعه آمده بود تصمیم گرفتند هفتاد نفر از جمله سید و عاقب و ابوحارثه را برای تحقیق به مدینه بفرستند.
نجرانیان در مدینه
آنان به مدینه آمدند و خدمت پیامبر شرفیاب شدند. هرچه آن حضرت دلیل و برهان آورد آنان قبول نکردند و امر به مباهله واگذار شد. آیه ۶۱ سوره آلعمران نازل شد:
فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أبْنائَنا وَ أبْنائَکُمْ وَ نِسائَنا وَ نِسائَکُمْ وَ أنْفُسَنا وَ أنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبینَ.
اگر کسی با تو مجادله کند بعد از علمی که نزد تو آمده، بگو بیاید تا فرا خوانیم پسران خود و زنهای خود و کسی که به منزله جان ماست. آنگاه نفرین کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.
لذا قرار بر مباهله شد و سید و عاقب به محل اردوی خود در خارج مدینه رفتند. آنان با یکدیگر مشورت کردند و بعضی از علمای آنها گفتند: اگر فردا محمّد با اصحاب و جمعی کثیر برای مباهله حاضر شود این روش پادشاهان است و ترسی به خود راه ندهید. ولی اگر خواص اهل بیت خود را آورد این کار انبیاء است.
مراسم مباهله
روز دیگر هنگام بالا آمدن آفتاب، پیامبر دست علیبن ابیطالب را گرفت و از حجره بیرون آمد. امام حسن و امام حسین را پیش رو روانه فرمود و حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها از پشت سر آمدند، تا بین دو درختی که قبلاً تعیین شده بود رسیدند. قبلاً به دستور حضرت زیر آن دو درخت را جارو زدند، و به عنوان سایه بان عبای سیاهی بالای درخت قرار دادند. مسلمانان مدینه هم آمدند، بنی نجران هم با فرزندان خود آمدند. پیامبر کسی را نزد سید و عاقب فرستاد که ما آمادهایم.
اسقف با همراهان آمد و گفت: به چه کسانی با ما مباهله میکنید؟ پیامبر فرمود: با بهترین اهل زمین و نیکوترین جهانیان نزد خداوند متعال زیرا که از طرف خداوند متعال امر شدهام که آنها را بیاورم، و اشاره به آل عبا علیهم السّلام فرمودند.
سید و عاقب و اسقف همین که چشمشان به پیامبر و آل عبا افتاد، وحشت کردند به حدّی که چهرههایشان زرد شد. ابوحارثه که میل به اسلام داشت فرصت را مغتنم شمرده، پا پیش گذاشت و دست سید و عاقب را گرفته پس کشید و آنها را نصیحت کرد و از عواقب این مباهله مطلع کرد و گفت: صفات او و اهل بیت او را در کتابها خواندهاید. این محمّد همان پیامبر است، مگر نمیبینید ابرهای سیاه را، و دگرگونی آفتاب را، و شاخههای درختان را که خم شده، و صدای مرغان، و دود سیاه اطراف و آثار زلزله را که در کوهها نمودار شده است. آن بزرگواران منتظرند که دست به دعا بردارند. به خدا قسم اگر سخنی گویند از ما نشانی نمیماند. برویم و با او صلح کنیم.
پرهیز نجرانیان از مباهله
بنی نجران ابوحارث را فرستادند و او مسلمان شد و عرض کرد: مردم نجران پشیمان شدهاند. حضرت فرمود: اسلام بیاورند. گفت: قبول نمیکنند. فرمود: آماده جنگ باشند. گفت: قدرت این کار را ندارند، ولی حاضرند جزیه را قبول کنند.
پیامبر به امیرالمؤمنین فرمودند: شرایط ذمّه و مقدار آن را به آنها بگویید. بعد از معیّن نمودن جزیه و شرایط آن، امیرالمؤمنین آنها را نزد پیامبر آوردند، و پیامبر فرمودند: اگر با من و این جماعت اهل بیت من مباهله میکردید، به صورت میمون و خوک میشدید و این وادی بر شما آتش میشد و یک سال نمیگذشت که تمامی نصاری نابود میشدند.
تفسیر برهان: جلد ۱، صفحه ۲۸۷ - ۲۸۸.
@ostadfatemi
هدایت شده از علیرضا پناهیان
📌اینفوگرافیک | داستان مباهله
🔰باشکوهترین تجمع اهل بیت(ع)در طول تاریخ اسلام در مباهله است. داستان مباهله را به کودکان خود بیاموزیم.
@Panahian_ir
8.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جهاد تبیین از اقتصاد ضروری تره !
@rozaneyeagahi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴عاقبت نبودن تحلیل سیاسی💥
@rozaneyeagahi
🌀امام رضا ع: "بزرگترین فضیلت امیرالمومنین در #آیه_مباهله است "
💠 روزى مأمون به حضرت رضا ع گفت: بزرگترين فضيلت امير المؤمنين عليه السّلام را برايم نقل كن كه شاهدى از قرآن داشته باشد.
💠 حضرت رضا ع فرمود: فضيلتى كه در آيه مباهله است كه خداوند ميفرمايد: فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ تا آخر آيه.
💠 پيغمبر اكرم امام حسن و امام حسين كه دو فرزندش بودند آورد با فاطمه عليهما السّلام كه در آيه تعبير بزنان شده
💠 امير المؤمنين عليه السّلام را نيز آورد كه او #نفس_پيامبر [#جان_پیامبر] است تصريح آيه، پس ثابت شد كه هيچ كس از پيامبر اكرم بالاتر و برتر نيست، در نتيجه كسى نيز از #نفس_پيامبر بالاتر نخواهد بود بنا بحكم خدا.
«قَالَ الْمَأْمُونُ يَوْماً لِلرِّضَا ع أَخْبِرْنِي بِأَكْبَرِ فَضِيلَةٍ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع يَدُلُّ عَلَيْهَا الْقُرْآنُ؟
قَالَ فَقَالَ لَهُ الرِّضَا ع فَضِيلَتُهُ فِي الْمُبَاهَلَةِ قَالَ اللَّهُ جَلَّ جَلَالُهُ «فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِينَ»(آل عمران/61) فَدَعَا رَسُولُ اللَّهِ ص الْحَسَنَ وَ الْحُسَيْنَ ع فَكَانَا ابْنَيْهِ وَ دَعَا فَاطِمَةَ ع فَكَانَتْ فِي هَذَا الْمَوْضِعِ نِسَاءَهُ وَ دَعَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع فَكَانَ نَفْسَهُ بِحُكْمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ قَدْ ثَبَتَ أَنَّهُ لَيْسَ أَحَدٌ مِنْ خَلْقِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ أَجَلَّ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ أَفْضَلَ فَوَجَبَ أَنْ لَا يَكُونَ أَحَدٌ أَفْضَلَ مِنْ نَفْسِ رَسُولِ اللَّهِ ص بِحُكْمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ»
📚الفصول المختاره، ص38
🔻اگر غدیر عید #ولایت است مباهله عید #فضیلت است. چون بزرگترین فضیلت علی(ع) در روز #مباهله و آنهم صریحاً در قرآن کریم بیان شده.
🔻در جهان اسلام احدی نیست که منکر مباهله و این #فضیلت باعظمت علی(ع) بشود. آیۀ صریح قرآن است و داستان مباهله را همه بیان کردهاند.
🔻#شادی از نزول آیۀ مباهله، موجب صعود دلها در عزای #محرم است. باشکوهترین تجمع #اهل بیت(ع)در طول #تاریخ اسلام در #مباهله است.
🔻باید داستان مباهله را به کودکان خود بیاموزیم.
✔️ #شیخ_فرهاد | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
روز مباهله یکی از مهترین روزهای اسلامی است و از اهمیت ویژه ای برخوردار است.در این روز پیامبر اکرم به نقل از قرآن (۱) و روایات (۲) برای اثبات حقانیت خود در مقابل مسیحیان، اهلبیت خود را همراه کردند تا هر دو گروه علیه هم مباهله کنند و حق و باطل آشکار گردد ولی مسیحیان وقتی اهلبیت حضرت رسول را دیدند از مباهله منصرف شدند و به تعبیر امروزی قافیه را باختند.
اما یک اتفاق ویژه ی دیگری در این روز اتفاق افتاده است که برای ما شیعیان از اهمیت بالایی برخوردار است و آن ماجرای بخشیدن انگشتر حضرت امیر به سائل است که بعد از این بخشش امیرالمومنین، آیه ولایت(۳) نازل می شود.و این آیه یكی از محکمترین دلایل برای امامت حضرت علی علیه السلام می باشد.
پی نوشت:
۱. امالی ج۲ ص ۱۷۷
۲.فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِين.
از آن پس كه به آگاهى رسيدهاى، هر كس كه درباره او با تو مجادله كند، بگو: بياييد تا حاضر آوريم، ما فرزندان خود را و شما فرزندان خود را، ما زنان خود را و شما زنان خود را، ما برادران خود را و شما برادران خود را. آنگاه دعا و تضرع كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان بفرستيم. آل عمران ۶۱
۲. إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ جز اين نيست كه ولىّ شما خداست و رسول او و مؤمنانى كه نماز مىخوانند و همچنان كه در ركوعند انفاق مىكنند. مائده ۵۵
✔️ #شیخ_فرهاد | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به مناسبت روز بزرگداشت علامه امینی
تنها فیلم به یادگار مانده از مرحوم علامه امینی رضوان الله تعالی علیه:
باید متحد شد باید متفق شد...
اهل سنت برادرهای ما هستند هیچ اختلافی نیست در این برادری...
✔️ #شیخ_فرهاد | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
🔴امیرعبداللهیان مشروعیت عملیات وعده صادق را به جهان تفهیم کرد
🔹فرمانده کل سپاه پاسداران در مراسم چهلم شهدای خدمت در مشهد مقدس: در شبهای قبل از عملیات وعدهصادق مقامات قدرتهای بزرگ با شهید امیرعبداللهیان تماس میگرفتند و از او تمنا میکردند که یا عملیات نکنید یا آرام عملیات کنید.
🔹 امیرعبداللهیان توانسته بود مشروعیت حملۀ ما را به جهان تفهیم کند و با مقامات خارجی گفتوگویی درخشان و سرشار از اقتدار داشت و من از صلابت او لذت میبردم.
☫به جمع سربازان گمنام بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3617980416C11748e2114
⭕️ أحدث صورة لسماحة المرجع الديني الأعلى السيد علي الحسيني السيستاني (دام ظلّه) بالتزامن مع عيد الغدير الأغر ١٤٤٥هـ
١٨ ذو الحجة ١٤٤٥ هـ .
جدیدترین تصویر حضرت آیت الله العظمی سیستانی مدظلهالعالی
عید غدیر امسال (چند روز پیش)
@varesoon_ar
۱۹ ذی الحجه سالروز ارتحال آیت الله العظمی میرزا مهدی اصفهانی (قدس الله نفسه الزکیه) است.
معظم له از محبین مخلص امیرالمومنین (علیه السلام) و از مدافعان عید غدیر و مروجان خطبه غدیر بودند که سالها در نجف اشرف به تحصیل و تدریس اشتغال داشتند.
نامشان «مهدی» و اهل اصفهان بودند و چون سالها در نجف، اقامت داشت به نام «میرزا مهدی غروی اصفهانی» معروف شد.
و در ایام عید غدیر، درگذشتند.
معظم له مقید به گرفتن جشن غدیر بوده و در روز عید غدیر جلوس می نمودند و طلاب و فضلا و اساتید به ملاقات ایشان رفته و عید غدیر را به ایشان تبریک می گفتند.
ایشان، خطبه توحیدی خطبه غدیر را در ابتدای درس و بحث خود می خواند.
آخرین سال عمر خود را در مشهد گذراند و در روز پنجشنبه ، در گذشت و در رواق دارالضیافه حرم مطهر امام رضا علیه السلام،زیر گنبد الله وردی خان،به خاک سپرده شد و ان شاء لله مهمان و همنشین حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) هستند.
@varesoon
مرحوم آیت الله آمیرزا مهدی اصفهانی (قدس سره الشریف) همان وجود مبارکی است که در وادی السلام نجف، کنار مرقد مطهر دو پیامبر خدا، حضرت هود و صالح (علی نبینا وآله وعلیهما السلام) محضر مبارک قطب عالم امکان حضرت بقیة الله ارواحنافداه شرفیاب شد و بر روی سینه مبارک آن حضرت نواری سبز رنگ دید که این جمله بر آن نوشته است:
«طلب المعارف من غیر طریقنا اهل البیت مساوٍ لانکارنا»؛
یعنی:
«جستجوی معارف و حقایق از غیر راه ما اهل بیت مساوی است با انکار ما».
و در انتهای آن نوشته بود:
«و قد اقامنی الله و انا حجت بن الحسن»؛
یعنی:
«قطعاً خداوند مرا برای امامت به پا داشت و من حجت بن الحسن هستم».
حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی مدظلهالعالی از آخرین خوشه چینان خرمن علوم آن آیت الهی(مرحوم آمیرزا مهدی اصفهانی غروی) هستند.
این کلام مبارک در تشرف آن مرحوم به محضر مبارک امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، پایه و مبنای تفکر در اعتقادات صحیح و اساس حرکت در صراط مستقیم و ترازوی بی خطای ارزیابی تفکرات بشری است تا علم آن تفکرات را از جهل آن جداسازی کند و به بشر بفهماند که باید تفکرات خود را باید ابتدا در ترازوی بی خطای الهی که اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام هستند، قرار دهد و بطور دربست افکار خود را ملاک شناخت حق و باطل قرار ندهد و خصوصا در سیر وسلوک عرفانی تفکرات بشری خود را ملاک و میزان قرار ندهد که مساوی است با انکار اهل بیت علیهم السلام چرا که افکار و مکاشفات بشری از خطا در امان نیست و هر فیلسوف و عارفی برای خودش نظری دارد که تنها ترازوی سنجش افکار و نظریات فلسفی و عرفانی آنان، کلام نورانی اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام است و بس چرا که در غیر این صورت افکار و عرفانهای فلاسفه و عرفاء زمین تا آسمان باهم فرق دارند و حق و باطل در آن بهم مخلوط و راه راست گم میشود.
امیرالمؤمنین علیه الصلاة والسلام به کمیل فرمودند:
«یا کمیل لا تاخذ الا عنا تکن منا»؛
یعنی:
«ای کمیل، جز از ما خاندان رسالت علم و معرفت نیاموز تا از ما اهل بیت باشی».
آری، روندگان جادهی بهشت، چشمشان به جادهی خدا، یعنی کلام و مرام خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام است و همیشه ماشین افکار و نظرات خود را با این جادهی الهی مطابقت میدهند؛ نه جاده را با افکار و نظرات بشری خود.
این است تفاوت آنانکه در معرفت و عرفان و شناخت حقایق عالم، بر صراط مستقیم اهل بیت علیهم السلام حرکت میکنند با آنان که بر جادهی نظرات بشری خودشان و خود را ترازوی سنجش معرفت قرار میدهند.
... و انتخاب با شمائی است که در امتحان انتخاب راه معرفت باید خود را به خالق هستی نشان دهید و از دست مربی الهی حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنافداه نمره قبولی بگیرید.
یاعلی مدد
التماس دعا